פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 689
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לילך
29/11/2015 12:01
קיבלתי ביום שלישי זימון מלשימוע ביום רביעי (למחרת). עשו במשרד הצגה מאוד נאה שבגלל קיצוצים מוריד תקן ולא יודעים של מי ולכן אני ועוד 2 בנות מוזמנות לשימוע (בפועל רק לי עשו שימוע והשתיים האחרות אכן נכנסו למנהל אבל סתם להצגה שעושים שימועים) אני יודעת את זה כי חברה אמרה לי שהם החליטו לפטר אותי עוד ביום שני. אני לא רוצה להשתמש במידע שיש לי מהחברה, האם יש דרך אחרת לחשוף אותם לתביעה?
עורך דין
29/11/2015 13:21
שלום לילך

יש בעיתיות בכך שהמעסיק זימן אותך לשימוע לאחר שכבר קיבל החלטה לפטר אותך בכל מקרה. יתכן ובנסיבות מסויימות תוכלי להגיש תביעה כנגד המעסיק, אך איני בטוח שיש לכך סיבה מוצדקת. אם את רוצה לבדוק את הנושא לעומק פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם קבלת החלטות כלשהן.

בהצלחה
נדב
29/11/2015 12:03
בארגון בו אני עובד, מכבי, מנסים להקים ועד עובדים בתמיכת ההסתדרות הלאומית. בשבוע האחרון, מספר עובדים ואני, שלא מעונייינים בהקמת ועד לאור התשלום החודשי להסתדרות (בעיקר) מובילים התנגדות שבינתים מצליחה באופן יוצא דופן (מאות עובדים ביטלו את הצטרפותם להסתדרות ). מכיוון שאנחנו בלי אמצעים, אנחנו משתמשים במייל הארגוני בתפוצה רחבה בערך פעם ביום.

האם ניתן להוציא לנו צו מניעה להשתמש במייל? המנהלים כבר הזהירו אותנו משימוש במייל למטרה זו.

תודה רבה.
עורך דין
29/11/2015 13:19
שלום נדב

בגדול, אסור למעסיק להפריע למהלך של התארגנות עובדים במטרה להכשילו. מצד שני, אין שום סיבה לעשות שימוש במייל פנימי של המעסיק - מטעמים רבים. לא צריך משאבים בשביל לפתוח תייבות דוא"ל כמו ג'ימייל ואחרות, שמספקות פלטפורמה חינמית וזמינה.

בהצלחה
לאה
29/11/2015 12:27
במקום העבודה שלי ההפרשות לפנסיה הן 5% עובד, 5% מעביד , ו-8.33% מעביד לפיצויים. (על פי מסלול פנסיה מיטבית).
הצטרפה לצוות עובדת חדשה שבפוליסה שלה ממקום העבודה הקודם ההפרשות היו 5.5% עובד, 6% מעביד, ו-8.33% מעביד לפיצויים.
האם חובה עלינו להמשיך את אחוז ההפרשות כפי שהיו קיימות בפוליסה שלה, או שניתן להפריש כפי שמקובל בארגון (כלומר, כפי שמקבלות שאר חברות הצוות)?
תודה.
עורך דין
29/11/2015 13:17
שלום לאה

אין למעסיק חובה לשלם ולהפריש לעובד כספים מעבר לקבוע בחוק.

בהצלחה
עמית
29/11/2015 13:15
שלום,
הנני עובד בחברה לאבטחת טיולים בתור מאבטח, במהלך נסיעתי ברכבי הפרטי בדרך למקום מפגש לשם ליווי קבוצה-עבודה, עברתי במחסום חשמונאים של משרד הבטחון כשאר בודקת חדשה לא שמה לב אלי והרימה את מחסום הדוקרנים האחרון שנייה לפני שעברתי- שנייה מאוחר מידי, ארבעה צמיגים קרועים, 3 מאבטחים באוטו שלא מסוגלים להגיע למקום הליווי ועוגמת נפש גדולה מאוד.
אז משרד הבטחון כמובן יכסה את הוצאות הגרר והצמיגים, אך הלקוחה ביטלה את הליווי ולכן למעשה לא עבדנו שלושתינו כלל.
ושאלתי- האם מגיע לנו שכר עבודה בגין העבודה שבוטלה?
מי אמור לשלם לנו בגין העבודה שבוטלה- חברת האבטחה באמצעות הביטוח שלה/משרד הבטחון במסגרת תביעת הפיצויים/ביטוח לאומי?
מצב מאוד בעייתי ומצער והייתי רוצה לשמוע חוו"ד משפטית בנושא,
תודה רבה!
עמית.
עורך דין
29/11/2015 13:16
שלום עמית

אם אתם שכירים המעסיק אמור לשלם לכם שכר מלא על יום העבודה, אלא אם חוזה העבודה שלכם קובע אחרת.

בהצלחה
ר.מ.
26/11/2015 18:34
הגשתי דרישה לביטול סוכן ביטוח על תיק קרן הפנסיה שלי, מהסיבה שאני משלמת את מקסימום העמלות שהחוק מתיר, נקבעו לי תנאים מיטיבים ע"י חברת הפנסיה, אבל המעסיק התרגז ושלח טפסים של ייפויי כוח, כלומר ביטל את הביטול שלי, משכך שלחתי הודעה שאני דוחה בכל תוקף את ייפויי הכוח שנשלחו מאחורי גבי, ללא ידיעתי וברור גם שללא הסכמתי. בתגובה הודיעו לי היום, בשם המעסיק ואו סוכן הביטוח מטעמו, שלא יופקדו עבורי יותר ההפרשות החודשיות. כתבתי למפקחת על הביטוח, אבל דבר לא מתקדם בינתיים.
שלום רב.
אני לפני התחלת דרך חדשה עם כיוון לדרך עצמאית.
את התהליך אני מתחיל בעבודה בחצי משרה במשרד ובחצי הנותר אני אנסה את דרכי כעסק פטור/מורשה.
אני לא יודע מה יותר נכון לי, לקבל תלוש שכר מהמעסיק או להוציא לו חשבונית.

במידה ואני אקבל תלוש - המעסיק מחוייב בחופשה/פנסיה והבראה? והאם זה הכל יחסי לחצי משרה כולל הפרשת הפנסיה?
והאם זה משתלם מבחינת תיאום מס בסוף השנה (האם גודל ההכנסה כעצמאי מהווה את השיקול אם שווה תלוש או חשבונית)

ובמידה ואני אוציא חשבונית במקום תלוש שכר, איך אני יודע את גובה מס הכנה/ביטוח ופנסיה שהמעביד אמור להפריש לי במידה ונסגר סכום נטו? הוא בכלל מחוייב לתשלום פנסיהו/או הבראה במצב של חשבונית?

תודה רבה מראש על עזרתכם ותשובתכם.
מטודי חדוה
26/11/2015 18:17
אם הבוס החליט שבימי שישי נעבוד רק שעתיין האם הוא צריך לשלם לי יותר שאני באה רק לשעתיים?
ליאור
26/11/2015 17:45
ערב טוב

אם התקבלתי למקום עבודה לתפקיד כלשהו שהוא רשום בחוזה העבודה סוכן בראיון העבודה רק על התפקיד הרשום בחוזה העבודה. האם אפשרי לנייד אותי או להוסיף לי תפקידים אחרים מבלי ליידע אותי ומבלי הסכמתי? האם יש כאן הפרת חוזה עבודה?
נ.מ
26/11/2015 17:42
רציתי לעבוד כעבודה מועדפת כמאבטחת במלון..בשיחה הראשונה אמרתי שאני שומרת שבת ואמרו שזה לא בעיה...וככה המשכנו עד שהגעתי לראיון עבודה, בראיון ציינתי גם שאני שומרת שבת ואז המראיינת שהיא מנהלת האבטחה של המלון הסתכלה עליי מוזר והסתכלה על האחראי שמטעם חברת האבטחה והוא אמר לה שאני חריגה.

היום שלחתי לו הודעה בכדאי לדעת איך אפשר להתקדם, והוא ציין שהם מתעקשים על הסופ״שים לכן זה בעיה.

לאחר שקראתי ועיינתי בחוק מצויין שאסור להפלות עובד בגלל הרקע הדתי שלו.

עניין הוא האם יש עבודות שמותר להם לעשות את ההפלייה הזאת? האם מותר לא לקבל עובד בגלל הרקע הדתי שלו?

תודה רבה
מוריס
26/11/2015 17:41
שלום אישתי ילדה בחודש שעבר , לאחר חזרתי לעבודה קבעתי תור לרופא והוצאתי ימי מחלת בת זוג . על משך ימי העדרותי מהעבודה , בעבודה סרבו לקבלם בטענה שהם הוצאו לאחר ימי המחלה ולא תוך כדי "המחלה" .
יש לציין שאישתי ילדה בניתוח קיסרי והייתה בבית החולים 5 ימים .
רציתי לדעת האם זה חוקי? והאם בגלל המצאותה בבית החולים יש הבדל?
רינת
12/11/2015 10:37
היי, המעסיק לא משלם שכר בזמן כבר למעלה משנה. כל פעם יש איחור של בין שלושה ימים ל-שבוע מה- 9 לחודש. בנוסף, מאחר שהמשכורת לא מועברת ישירות לחשבון הבנק אלא מקבלים אותה ביד. יוצא שמעולם לא קרה שאני מגיעה למשרד והיא מחכה לי, אני תמיד צריכה לעשות שמיניות באוויר כדי לקבל אותה. ידוע לי שאני לא היחידה במקום שלא משלמים לה. בעבר התייעצתי ונאמר לי שעלי לכתוב מכתב למעסיק שלא יעשה הלנת שכר. שאם אכתוב מכתב כזה אוכל להתפטר ולהיחשב מפוטרת. האם זה נכון? מה אמור להיות רשום במכתב הזה? אלו עוד אפשרויות קיימות?

בברכה ותודה מראש.
עורך דין
15/11/2015 11:29
שלום רינה

עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש כי לא יהיו עוד מקרים של איחור בתשלום שכר. וכן, הלנת שכ רשחוזרת על עצמה מהווה הרעת תנאי עבודה מוחשית ומאפשרת לך להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
רינה
26/11/2015 15:59
תודה לך
תום
26/11/2015 15:41
שלום רב,

אשתי עובדת 6 שנים במקום עבודה כלשהו במספר מסגרות שונות.
במהלך כ – 4 השנים הראשונות נחשבה כעובדת בשכר קבוע, כאשר מאחר ועבדה פחות מ – 100% הפחיתו לה בשכר. לאחר מכך חשבת השכר פנה אליה וביקשה להעביר אותה להיות עובדת שעתית, כאשר ציינה כי לא תיפגע כלל מהמעבר והדבר נובע מטעמי נוחיות בלבד.
היום, לאור הפחתה ניכרת באחוז המשרה התעניינה לדעת מהו החופש העומד לרשותה.
יש לציין כי היום לפי הסכם העבודה עובדת יום אחד בשבוע, 5 שעות עבודה ביום.
לזכותה נצברו (מכל התקופות בהן עבדה במקום העבודה) כ – 120 שעות חופש.
החישוב של חשבת השכר לימי החופשה, אליהם אשתי זכאית הוא :
8 (שעות עבודה ביום) /סה"כ שעות חופש * אחוז המשרה הנוכחי.
וכעת לשאלות שלי :
1. האם החישוב נכון ?
2. האם ישנה אפשרות חוקית לפנות למעסיק, על מנת לחשב את החופשה הצורה של עובד בשכר קבוע, בייחוד לאור העובדה שבמסגרת הנימוקים למעבר לחישוב שעתי הובטח כי לא תהיה השפעה כלל על התנאים הסוציאליים וכי מרבית תקופת העסקתה במקום העבודה היתה עובדת בשכר קבוע.

אודה על עזרתך.
רונית
26/11/2015 12:24
אני עובדת בתאגיד מים 7 שעות ביום 83% מישרה כמה זמן של הפסקה מגיעה לי והאם אני יכולה לצאת בזמן ההפסקה?כמה ימי חופשה מגיעים לי בשנה אני עובדת 5 שנים בתאגיד ?
אני לומדת לתואר ראשון זו השנה השלישית וכרגע המעסיק לא מאפשר לי לצאת ליום הלימודים פעם בשבוע למרות שזה על חשבוני האם מותר לו לעשות זאת נשאר לי עוד שנתיים ללימודים הוא לא משתתף איתי לא בנסיעות ולא ביום הזה מחכה לתשובה כמה שיותר מהר
שירי
26/11/2015 09:23
האם חוזה לתקופה זמנית מוגדרת ללא אופציית יציאה עם הודעה מוקדמת הוא חוקי? מה קורה אם העובד מתפטר לפני סיום החוזה עם הודעה מוקדמת? האם המעסיק יכול לתבוע אותו ומה גובה הפיצוי האפשרי?
תודה מראש
שרה ירון
26/11/2015 09:20
שלום רב!

המטפלת של אימי, טוענת שהיא זכאית לדמי מחלה יום וחצי בחודש. היא לא הייתה חולה! היא טוענת שמגיע לה תשלום עבור כ 12 יום בשנה!

האם זה נכון?
אבקש תשובה למייל שלי
תודה
שרה ירון
ניקה
26/11/2015 09:18
שלום, עברתי ראיון ויום מיונים למשרה ממשלתית ולא קיבלתי שום הודעה לא חיובית ולא שלילית. מבינה שיכולה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. האם זה תהליך פשוט שיכולה לעשות לבד? האם יש טופס מיוחד? מה הסיכוי לקבלת הפיצוי? תודה מראש
אלדר
26/11/2015 09:16
ליועצים שלום, חברתי עובדת במקום מסויים כבר שנה וחודש, בחוזה היא חתומה לשלוש שנים ובמקרה של עזיבה מוקדמת קיים קנס עזיבה של 3 משכורות ברוטו, מבחינת הניסוח בחוזה הכניסו סעיף שמציין כי ההכשרה מתבצעת על ידי מנהלים בחברה ושלא תחול חובת הוכחה על הוצאות ועלויות העובד למעסיק. האם סעיף כזה יעמוד בבית משפט לטובת המעסיק? כמו כן במבחן המציאות עובדים שהתפטרו כעבור 3-5 חודשים ואוימו בקנס פשוט קמו והלכו, הקנס לא נתבע מהם אך במספר מקרים העובדים עבדו עד ליום 10 לחודש על מנת לקבל את המשכורת על החודש הקודם ולא קיבלו משכורת על חודש העזיבה. האם ההתנהלות הזו היא חוקית? האם יינתן למבחן המציאות משקל לעומת הכתוב בחוזה במקרה ונגיע לבית משפט? תודה.
יונתן
26/11/2015 08:34
בוקר טוב. האם עובד חנות / פיצוציה / תחנת דלק וכו׳ מחויב לעשות בדיקת פוליגרף גם אם הדבר אינו כתוב בחוזה העסקה שלו,שכן בעל המקום חושד שהוא גונב / לא אמין וכו. והאם ניתן להשתמש באי הסכמתו של העובד כעילה לפיטורין?
????
הודיה
26/11/2015 01:48
אני עובדת בחברה במשך שנה וחודשיים העבירו אותי מסניף של החברה לסניף אחר האם אני יכולה לדרוש מהמעסיק להחזיר אותי לסניף הקודם בשל הרעת תנאים???
RE: ????
הודיה
26/11/2015 02:07
אם הוא מסרב ואני מודיעה על התפטרות כמה זמן אני צריכה לתת לו הודעה מוקדמת??
אני יכולה לדרוש לסיים את הימים ימי ההודעה שלי בסניף הקודם??
הודיה
26/11/2015 01:55
אני עובדת בחברה שנה וחודשיים כמה זמן אני צריכה לתת הודעה מוקדמת לפיטורים בשל הרעת תנאים ??
והאם אני זכאית לפיצויים בשל כך ???
דני
25/11/2015 19:46
אני עובדת עירייה קבועה. העבירו אותי לעבוד כמזכירה בבית ספר ושעות העבודה בבית הספר הם משעה 7:30 עד 16:00. רציתי לדעת אם מותר למנהל בית הספר להביא אותי בשעה כזו כי ממה שאני יודעת עובדי עירייה מתחילים לעבוד משעה 8:00
ד.פ
25/11/2015 19:11
שלום לכם

בנוסף לעבודה שלי כשכירה אני גם עובדת 7-10 שעות שבועיות כפרילנסרית. לפי הביטוח לאומי אני מוגדרת כעובדת שאינה עונה על ההגדרה של עובד עצמאי (בגלל ששעות עבודתיי הן פחות מ 20 ש"ש ושכרי הוא פחות מ 50% משכר הממוצע).

בגלל זה שכרי במסגרת עבודה זו נחשב לשכר שלא מעבודה ולא משלמת ביטוח לאומי עבור עבודה זו. האם אני מקבלת דמי לידה עבור שכר זה?

תודה רבה
נועם
25/11/2015 19:09
שלום יש לי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור לי:

1. לפני שנה עבדתי אצל מעסיק מסויים פחות מ 3 חודשים, לפני זה באתי מעבודה עם ביטוח מנהלים, לאחר שעזבתי אותו מעסיק לא הפריש לביטוח. זה חוקי?

2. לקחתי יום חופש חושש שעבר כי לא הרגשתי טוב, המעסיק החליט להוריד לי יום מחלה, שכן על יום מחלה בודד לא משלמים - הוא יכול לעשות את זה?

3. לאחר שנה וחצי חזרתי לאותו מעסיק, לא טוב לי בעבודה, אני עוד 3 ימים סוגרת 3 חודשים, אם אחליט לעזוב לפני או אחרי, מגיע לי שיפריש כסף לביטוח מנהלים שלי?

תודה רבה
שירן
25/11/2015 19:03
תבעתי חברה שעבדתי אצלה בגין שכר עבודה וכל המרכיבים הקשורים לתשלומים על פי חוק.

זכיתי בתביעה השופט פסק לטובתי. החברה הצליחה לחמוק מתשלום ע״י פשיטת רגל, הגשתי בקשה לפרוק. החברה פורקה.

הכונס הרשמי העביר לביטוח לאומי את ההחלטה, ביטוח לאומי היה אמור לשלם לי עבור שכר עבודה של שנתיים פלוס כל המרכיבים הקבועים בחוק, בפועל ביטוח לאומי אישר שכר עבודה של שנה + נסיעות.... הגיוני שקיצצו לי ב-60% ממה שהשופט פסק?
רפי
25/11/2015 19:00
אני עובד במפעל, וקרה והיתה לי תאונת עבודה.

האם זה חוקי מבחינת המעסיקים שלי לבטל לי יום עבודה מעבר לימי המחלה שקיבלתי כסוג של עונש על כך שהיתה לי תאונת עבודה.

מבחינתם אני לא יכול לחזור עד שאבצע עמם שיחה שתיערך רק ביום ראשון ובגלל השיחה, אני מפסיד משמרת לילה 12 שעות של שישי.

מדובר במשמרת נחשקת מאד מבחינת תשלום.

אשמח לתשובה.
מוטי
25/11/2015 18:58
ערב טוב,

נפצעתי בעבודה בשני האגודלים בתאריך 4/11/2015. הייתי בבית החולים קיבלתי טיפול. לאחר מכן המשך טיפול אצל רופא המשפחה.

קיבלתי חופש מחלה למשך חודש עד לתאריך 3/12/2015. הגשתי לביטוח לאומי תביעה לתשלום נפגע עבודה. היום קיבלתי מכתב שכל המסמכים התקבלו והתביעה בטיפול
אבל בתחתית העמוד היה רשום שלוקח עד 65 ימים לטיפול.

השאלה שלי היא כזאת האם בתאריך 10/12/2015 אקבל כבר תשלום מהביטוח הלאומי כמו שאני מקבל משכורת כרגיל בתאריך זה או שאני צריך לחכות עד שיסתיים הטיפול שלהם בתביעה, או כאשר אני חוזר לעבוד בתאריך 4/12/2015 אני מוסר את תעודת המחלה למעסיק והוא משלם לי כרגיל את המשכורת ואחר גובה את זה מהביטוח הלאומי?

מצטער על האורך אבל השתדלתי לתת את כל המידע האפשרי.

בתודה מראש מוטי
שמואל
25/11/2015 18:55
אני עובד כמאבטח עבדתי בחברת שמירה במשך 5 חודשים.

הם הבטיחו לעבוד במקום שהשכר שלו משמעותי.

כשהתפטרתי מהעבודה הראשונה וניכנסתי לעבוד אצלם נאמר לי שהמקום עדין לא ניפתח ונתנו לי לעבוד בשכר מינימום.

נאלצתי להתפטר אחרי 5 חודשי עבודה. עשיתי רק רענון דרכם, קורס מאבטחים עשיתי מחברה אחרת והם אמרו שהם יגבו ממני את עלות הרענון מהמשכורת הקרובה.

לא חתמתי על שום התחייבות. זה חוקי לעשות דבר כזה?
תודה מראש
שטירן זיסלן
25/11/2015 14:50
שלום
אני יוצאת לפנסיה בסוף חודש אפריל הכרוב
רציתי לדעת האים יום האחרון לעבודה הוא ביום ההולדת , יום ליפני או יום אחרי.
תודה מראוש
שטירו זיסלן
אור
25/11/2015 14:36
שלום
על מנת להפחית שעות עבודה שבועיות לזמן מוגבל בשל עומס ....ייעצו לי לפנות לרופא תעסוקתי..הרופאה שלי לא כל רצתה ובסוף הסכימה לכתוב סטרס.
הרופאה התעסוקתית אמרה לי לפנות לפסיכיאטר ויכולה גם פרטי וכו' על מנת שתוכל לעזור לי..
נשאלת השאלה אילו השלכות יכולות להיות לכך?
תודה
באסם חגאזי
25/11/2015 12:50
אני עובד אב בית בבית ספר מקיף

צברתי 10 ימי חופש בשנת הלימודים תשע"ד
ניצלתי את הימים בתשע"ה
במשכורת נוכה משכרי 10 ימי עבודה
בבירור עם המעסיק הוסבר לי שימי החופש שלא נוצלו ימחקו .
המעסיק לא הודיע לי בכתב ואפילו לא טלפונית שיש תקופה מסויימת לניצול ימי חופש.
נא טיפולכם

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ