פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 597
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סופי
04/05/2016 09:39
בוקר טוב שאלה בעקבות שביתת התלמידים -

אני עובדת בבית ספר מטעם גוף פרטי ומקבלת שכר שעתי.

עקב השביתה אין לי עבודה - האם ישנה דרך לדרוש שכר עבור ימים אלה?

רק אוסיף, שבימים בהם אני בבי״ס והתלמידים מבריזים בשיעור/ים האחרונים אני כן רושמת את השעות הללו.
ודבר נוסף, בידי המנהלת שלי בבית ספר יש אפשרות להביא תלמידים לתגבור לבגרות אך יומיים שהיא ״דוממת״ ומשחקת אותה ראש קטן.

שאלה נוספת בעניין אחר - חתמתי אבטלה וכעת אני רוצה להגיש את הטפסים לביטוח לאומי. לפני שיצאתי לאבטלה עבדתי 18 חודשים בשתי עבודות שונות - האם מספיק להביא תלוש אחרון מכל עבודה שיראה את הותק?

תודה ויום מקסים!
קרן
04/05/2016 09:37
עד איזו שעה על פי חוק עובדים בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל?

עד איזו שעה על פי חוק עובדים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, ערב יום העצמאות?

כל המסמכים שמצאתי בנושא מדברים על מספר שעות עבודה באותו יום ולא על הגבלת שעות שבו העסק חייב להיסגר.

תודה רבה מראש על ההתייחסות.
מיטל
04/05/2016 09:36
בוקר טוב

מוקד שירות לקוחות.

תחילת עבודה לאחר קורס של חודש וחתימת חוזה של התחייבות לחצי שנה.

כעבור חודשיים היה לי תיעוד שלא מכבד את הלקוחה רשמתי ''חופרת'' עשו לי שימוע וללא הודעה מוקדמת מראש פיטרו אותי לאחר שבוע האם זה חוקי?
שלום
04/05/2016 09:07
היי,
הבוס שלי שיפץ את המשרד וביקש ממני 3 ימים לא להגיע .
הוא מחוייב לשלם לי על ה3 ימים האלו?
או שזה על חשבוני?
איילת
04/05/2016 07:57
שלום. בתקופה של ארבעה חודשים המפעל היה בשביתה ולא קיבלתי שכר. האם בגין תקופה זו אני מחוייבת לשלם ביטוח לאומי. אציין שאני אשה נשואה ובעלי עובד שכיר
ניר
04/05/2016 07:44
התחלתי לעבוד ביום ראשון 3/4/2016.
בימי שישי שבת לא עובדים בחברה.
עבדתי כל החודש.
המעביד שילם לי 93% (28/30) מהשכר החודשי בטענה שלא עבדתי כל החודש.
גם אם פורמלית הייתי מתחיל לעבוד ב 1/4/2016 הייתי עובד אותו מספר ימים.
האם זו הלנת שכר?
גילה
04/05/2016 04:52
שלום,

אני נמצאת כרגע בחל"ת לשנה עקב שליחות בחו"ל של בעלי. מקום עבודתי בארץ הינו מוסד גדול בעל הסכם קיבוצי. לי יש קביעות במקום העבודה. במהלך החל"ת אני צפויה ללדת. האם אהיה זכאית לזכויות מטעם מקום העבודה שחלות במהלך חופשת הלידה כגון שמירת רצף זכויות, המשך הפרשים של המעביד וכו'?

תודה
נעמי
03/05/2016 21:22
שאלה לי ,
אני עובדת בבנק לתקופת העסקה קצובה, התקבלתי לעבודה לתקן של משרה מלאה. לאחר כחצי שנה במהלך הריון , ביקשתי הקטנת המשרה לתקופת ההריון ונענתי. כשחזרתי בקשו ממני להתחייב שאחזור למשרה מלאה אולם בפועל אני מקבלת מספר מאד מצומצם של משמרות (פחות משלוש) שהופך את עבודתי ללא רווחית .
האם אני יכולה להתפטר על בסיס הרעת תנאים?
שימרית
03/05/2016 21:20
אני עובדת במיגזר הפרטי.
בטרם יצאתי לחופשת לידה, בשיחה עם מנהלי האישי, הוסכם כי החופשה תמשך חצי שנה. כעת, הוא מסביר לי כי עליי לחזור בתום 4 חודשי חופשה, היות והמחליפה שלי התרשלה בעבודתה ובעוד כחודשיים המקום צפוי לבקרה מצד משרד ממשלתי שאחראי על רישיון העסק.
שאלתי: מה החוק אומר על כך? האם אני עלולה לאבד את מקום עבודתי על פי החוק במידה ואסרב לחזור לעבוד בטרם הסתיימו 6 חודשי חופשת הלידה, כפי שסיכמנו?
דור
03/05/2016 21:06
כמה שאלות בנושא דיני עבודה:

1- במקום עבודה שמחולק לצוותים, לכל צוות יש רש"צ, רש"צ רשאי לשלוח הביתה עובר שלא נימצא בצוות שלו?

2- במידה וסוכם שאני מוסיף שעות נוספות בנוסף לשעות שאני מחוייב לעבוד אותם במשמרת, ורש"צ העיף אותי מהמשמרת, אני אמור לקבל את השכר היומי כאילו עבדתי עם שעות נוספות או רק שכר בסיס יומי?

תודה
סאלי
03/05/2016 21:04
שלום,
קיבלתי הצעת עבודה לפני חמישה חודשים בערך לניהול בית עסק חדש. הוצע לי להתחיל לעבוד בבית עד שהעסק ייפתח (סקר שוק, סוכנים וכו'..).
ישבתי עם הבעלים וסוכם הכל, אך דפים לא נתנו וטענו שהכל אצל רו"ח ואף פעם נתנו לי גישה לשוחח איתו. אני כבר במעקב אחריהם כשלושה חודשים בשביל לקבל משכורת על התקופה שעבדתי, אך לצערי הרב כל פעם אני מקבלת תשובה אחרת של תירוצים ולפעמים מתחמקים ודוחים אותי כל פעם מחדש. ליתר בטחון יש לי תיעוד ההודעות בווטסאפ, הקלטה של כמה שיחות בטלפון וגם הצעות מכמה סוכנים בנוסף לסוכנים שניפגשתי איתם יחד עם הבעלים.
מה אפשר לעשות בנושא? האם אפשר להגיש תביעה כדי לקבל את המשכורת שלי ופיצוי על העוגמת נפש?
זה נושא מאוד קריטי בשבילי, אני סטודנטית וכבר כמה חודשים בלי עבודה ומחכה למשכורת של שלושה חודשים.
נכון הנושא נשמע קצת דבילי, אבל זה קרה לי..
אשמח לכל עזרה.
אורנית
03/05/2016 17:07
אני בהריון שבוע 10. ככה. הנראה נכנסת לשמירה בעוד חודשיים עקב מצבי הבריאותי בהריון ( את ילדי הקודם ילדתי בשבוע 28 ללא שום תקדים). אני עובדת מזה 7 שנים בבית מלון מנהלת קבלה ואיני יודעת אם ארצה לחזור אחרי החופשת לידה. אך מתוקף תפקידי ונאמנותי למלון אני מרגישה מחוייבות להביע את כוונותי מבעוד מועד בכדי שידעו האם למצוא לי מחליםה זמנית או קבועה. מצד שני אני מפחדת לאבד את זכויותי כבר בעת הודעתי. מה אתה מציע לעשות?
מירב
03/05/2016 14:22
האם לחקירה בנש"מ ניתן להגיע עם עו"ד או רק בהליך משמעתי בביה"ד/ועדת ממשמעת?
אילונה בקשי
03/05/2016 13:37
צהריים טובים אני עובדת בגלדריה מעלה מחצי שנה לפני חודש בארך החנות נמכרה לבעלים אחרים אני נישארתי על אותם תנאים שהם 30 שקל לשעה בין השעות 8.00-16.00 בחול המועד בסח בקשו ממני לא להגיע לעבודה למתרת חיסחון בשכר שלי במילים אחרות אילצו אותי לצאת לחופה למרות שביקשתי לעבוד כי החנות היתה פתוחה השאלה שלי האם זה חוקי מה שעשו לי והאם אני יכולה לדרוש שכר למרות שלא עבדתי באותם הימים ?
שימוע
לינוי בר
03/05/2016 13:34
אני עובדת בתחנת דלק עד היום בסך הכל 5 חודשים.
באמצע תקופת עבודתי חליתי לתקופה של 3 שבועות ולאחר מכן עזבתי כי עדיין לא הבראתי ולא יכולתי להמשיך לעבוד.
אחרי שהחלמתי חזרתי לעבוד שם ועכשיו אחרי תקופה של חודשיים שאני עובדת שם אני שוב חולה כבר 3 ימים עם אישור מחלה מהרופאה.
עקב זה שאני לא מרגישה טוב ולא יכולה להגיע לעבוד בימים אלה המנהלת שלי אמרה לי שאני אעלה לשימוע
האם מותר לה לעשות דבר כזה בגלל שאני חולה ולפטר אותי בזמן הזה?
( אני עובדת 3 ימים בשבוע בערך )
שלמה
02/05/2016 13:11
לאחר כחצי שנה מאז שסיימתי לעבוד כמורה ולקחתי כבר את כל הפיצויים קיבלתי הודעה שבישיבה של משה"ח (אינני יודע אם זה משרד החינוך או משהו אחר )הוחלט לתת לך פיצויים מוגדלים בשיעור של 150 אחוז לשם כך עליך למלאות טופס מסויים שאין לך יותר תלונות עלינו ואם תתבע אותנו בעתיד תצטרך להחזיר את מלוא הסכום עד כאן אני לא מבין 2 דברים מדוע לא כותבים לי סכום של הפיצויים וכן מדוע עלי למלא כזה טופס האם טמון פה משו? וכן הם מגבילים זאות עד לתאריך מסויים התאריך כבר עבר ממזמן כי הדואר הגיע הרבה זמן אחר שעבר התאריך מה אני עושה?????
עורך דין
03/05/2016 08:40
שלום שלמה

בדרך כלל אנשים לא מתלוננים שאומרים שמגיע להם עוד כסף או במקרה שלך פיצויים מוגדלים. אם אין לך כל טענות כלפי משרד החינוך חתום על הטופס בהקדם וקבל פיצויים מוגדלים. לא צריכה להיות בעיה להוסיף בחישוב 50% נוספים לסכום שכבר קיבלת כפיצויים.

בהצלחה
לינוי בר
02/05/2016 12:53
אני עובדת בתחנת דלק ובתחנה יש לנו מכונה שבה הדפסתי כרטיס כשהמכונה הייתה על יציאה במקום על כניסה לכן זה לא הדפיס לי את השעות שלי במהלך מספר ימים
ועכשיו צריך להוסיף לי את זה בצורה ידנית והמנהל רוצה לשלם לי את זה רק בחודש הבא
האם מותר לו לעשות את זה?
עורך דין
03/05/2016 08:38
שלום לינוי

על פניו ואם הטעות התגלה במועד המעסיק צריך לשלם לך את השכר במועד תשלום השכר החוקי. היה והטעות נתגלתה לאחר שתלושי המשכורת כבר הופקו, יכול להיות מצב שהפרשי השכר המגיעים לך ישולמו לך בחודש הבא.

בהצלחה
עדנה
02/05/2016 12:14
האם עובדת אשר הולכת לבדיקות הריון שגרתיות מגיע לה 40 שעות כאשר מציגה אישור מהקופה או מהרופא
מגיע לה גם זמן נסיעות או צריך לחשב רק את הזמן שביקרה במרפאה ?
עורך דין
03/05/2016 08:36
שלום עדנה

לעובדת מגיע תשלום עבור זמן הבדיקה בלבד ולא מעבר לכך - אלו הן הוראות החוק.

בהצלחה
ארז
02/05/2016 10:18
לא קיבלתי עדיין את השכר של חודש מרץ 2016. המעסיק בקשיים ומספר סיפורים כל הזמן. הבנתי שזאת הלנת שכר. למי לפנות? איך דואגים לקבל את השכר?
עורך דין
03/05/2016 08:36
שלום ארז

אכן - אי תשלום שכר עבודה ואין זה משנה מה היא הסיבה מהווה הלנת שכר. לפי לפנות? פנה אל המעסיק בכתב בדרישה לקבל את שכר עבודתך באופן מיידי ואם לא תקבל, פנה אל בית הדין לעבודה והגש תביעה לתשלום שכר עבודה.

בהצלחה
יערה
02/05/2016 09:24
שלום

המשרה שלי הינה 8-15
בחול המועד נהוג במשרד לעבוד עד 13 ולקבל תשלום מלא.

פתאום אמרו לי שצריך לעבוד 6 שעות והשוו אותי לעובדת אחרת במשרד שהמשרה שלה משרה מלאה.

מה החוק אומר?

תודה
עורך דין
03/05/2016 08:34
שלום יערה

החוק אומר שימי חול המועד הנם ימי עבודה רגילים לכל דבר ועניין. ערבי חג הפסח הנם חצאי ימי עבודה.

בהצלחה
איחורים
דביר
02/05/2016 09:18
אם אני בתור עובד שמאחר פעם ב..
אמור להתחיל משמרת בשעה 09:00 הגעת בשעה 09:10 האם המעביד שלי יכול לחייב אותי להיכנס למשמרת רק בשעה 10:00 בגלל האיחור?
עורך דין
03/05/2016 08:32
שלום דביר

בכפוף לנהלי העבודה במקום עבודתך. יכול להיות מצב שעובד שמאחר יאלץ לדחות בשעה את תחילת עבודתו. תשדל לא לאחר.

בהצלחה
רות נבון
03/05/2016 07:21
שלום רב
אני מעסיקה עובדת לעבודות משק בית בשלוש שנים האחרונות פעמים בחודש כל פעם 4 שעות.
עבור כל חודשי עבודתה שלמתי לביטוח לאומי.
אני מבינה כיום שהייתי צריכה לשלם לה גם פנסיה, ימי חופשה והבראה
שאלותי
1. כמה עלי לשלם לפנסיה להבראה ומה מספר ימי החופשה שמגיעים לה.
2. בנושא הפנסיה מסרו לי שאיני יכולה לשלם בדיעבד – מה עלי לעשות.
בברכה
רות נבון
טל 0523399588
rnavon@post.tau.ac.il
גבריאל
03/05/2016 00:54
שלום אני משתכר ב1200 שח בחודש במשרה חלקית ואשתי לא עובדת האם מגיע לי השלמת הכנסה ואם כן מה צריך לעשות כדי לקבל ולעבור את הבירוקרטיה של הביטוח הלאומי
לולי
02/05/2016 08:30
לפני מס' שבועות הודיע לי המעסיק כי ישנו חוב לחברת הביטוח שלי על תשלומים שהוא פשוט שכח להפריש מתחילת העסקתי.
האם מותר למעסיק לחייב אותי לשלם את החוב בעקבות הטעות שלו?
עורך דין
02/05/2016 19:07
שלום לולי

בכל הנוגע להפרשות לפנסיה אם המעסיק לא הוריד משכרך את חלקך (בנוסף לחלק שהוא אמור להפריש מכיסו) הרי שניתן וצריך לתקן את הטעות.

בהצלחה
כרמית
02/05/2016 08:05
גיסתי סיימה חופשת לידה ומחר צריכה לחזור לעבודה.
היא עבדה כסדרנית בסופר במשמרת בוקר.

בתקופת ההיריון היה לה קשה להיות סדרנית ושמו אותה קופאית (עבודה שהיא במשמרות אך כיוון שהמשרה שלה בוקר עבדה כקופאית במשמרות בוקר) .

מחר היא צריכה לחזור לעבודה ורוצים להשאיר אותה קופאית במשמרות (בוקר / ערב) האם זה חוקי? האם מותר? לא היה צריך לשמור לה על המשרה? אודה לתגובות על פי חוק ולא השערות. תודה רבה.
עורך דין
02/05/2016 19:06
שלום כרמית

החוק ופסיקה רחבה בתחום קובעים בצורה מפורשת כי המעסיק חייב להחזיר את העובדת לאותה משרה שבה הועסקה לפני צאתה לחופשת לידה. אסור לשנות את היקף המשרה ו/או לפגוע בתנאי העבודה של העובדת לאחר שובה מחל"ד. בכל מקרה אחר המעסיק מפר את הוראות החוק וחושף את עצמו לתביעה.

אם זה המצב - מוטב לגיסתך לפנות לעורך דין בהקדם.

בהצלחה
מ.ס
02/05/2016 17:18
אני אחות בבית אבות - לפני חופשת לידה של חצי שנה הייתי עובדת 4-5 משמרות בשבוע (בוקר/לילה).

העבירו אותי למחלקה אחרת באותו מוסד בלי להודיע לי פעם הראשונה ... והתחילו לתת לי-3 משמרות ולפעמים 4 .ויש ירידה במשכורת.

השבוע גם העבירו אותי למחלקה חדשה וגם בלי להודיע..גילתי בסידור עבודה .

והיום יום לפני המשמרת הם שולחים הודעה לפורם בותסאב שאחות ראשית עובדת במחלקה חדשה והרידו אותי מהמשמרות.

וכשדברתי איתן ביקשו שאני אבוא למשמרת ערב שאני לא עושה אף פעם ולאחר שאמרת להם שזה נחשב הרעת תנאים ביקשו לבוא למשמרת בוקר 7-13 שזה פחות שעתיים ממשמרת רגילה.

אז בבקשה זה נחשב כהרעת תנאים?!ומה אני יכולה לעשות כעת?!

תודה מראש ...
שרון
02/05/2016 16:59
חברתי עובדת במקום עבודה כבר שנה וחצי, במהלך כל תקופת עבודתה לא שולם לה פנסיה / ביטוח מנהלים / הבראה ושלל הזכויות שמגיעות.

יצאה לפני כחודש לחופשת לידה, לפני שיצאה היו שמועות בחברה שהיא עלולה להיסגר בגלל פשיטת רגל של הבעלים, היום קיבלה הודעת וואטסאפ שהחל מהיום החברה נסגרת ואין מה להגיע לעבודה.

מעסיקה מן הסתם לא ביקש אישור ממשרד התמ"ת לפטרה, והיא מעוניינת לתבוע רטרואקטיבית על הזכויות שמגיעות לה, ומעוניינת לדעת האם בגלל שלא ביקש אישור ממשרד התמ"ת האם היא זכאית לפיצוי נוסף ממנו?
אירה
02/05/2016 16:57
חייבת לדעת:

הבן שלי בן 3 היה חולה שבוע נשארתי איתו בבית וקיבלתי חופש מחלה מהרופא על מחלת הילד.

בעבודה צריכים לשלם לי על זה אבל דורשים אישור שבאותם הימים בעלי היה בעבודה ולא בבית האם חוקי לעשות דבר כזה? בעלי עובד שבתות וחגים ומגיע לו
חופשים באמצע השבוע, אז בגלל שהוא היה בבית יום יומיים זה צריך למנוע ממני לקבל את התשלום...
דבי
02/05/2016 16:54
אהלן

לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד במקום חדש. עם תחילת עבודה , הסיכום עם המנהלת היה לקבל שכר x (נושק למינימום) למשך תקופת ניסיון של שלושה חודשים. בהמשך , אם יהיו מרוצים ממני הובטחה לי "תוספת שכר משמעותית".

חלפו להם החודשים וכעת אין לי צל של ספק כי הממונים עליי מרוצים מהעבודה שלי והם אף ציינו זאת מספר לא מועט של פעמים.

ביקשתי העלאה בהתאם למה שסיכמנו , ואחרי משא ומתן מתיש סוכם על תוספת של 5 % (כ200 ₪ מאחר וזוהי אינה משרה מלאה)

כמובן שאני לא מרוצה מתוספת זו ומרגישה שנעשה לי עוול. לצערי כל העניין הזה עם תקופת הניסיון והעלאה לא נכלל בהסכם העבודה (כן, קיבלתי שיעור גדול לחיים )

שאלתי היא-

האם מדובר פה בהונאה? הרי כל אדם בר דעת יסכים ש5 % אינה תוספת משמעותית למשכורת במיוחד כשמדובר לשכר שלא רחוק מאשר שכר המינימום.

אשמח להערות והארות בנושא.
דני
02/05/2016 16:22
שלום רב
אני מבקש לדעת האם ההתיישנות מתחילה רק מהגשת תביעה בבית דין או גם מהגשת מכתב למעביד לדוגמה על אי תשלום שעות נוספות כחוק
המעבחד משך אותי כמה שנים שבאותו זמן המשכתי לשלוח דרישות בכתב

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ