פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 587
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדי
22/05/2016 09:44
עבדתי בחודש אפריל בחברה מסויימת וב-1.5 התפטרתי כי לא התאים לי יותר.. חיכיתי ל-9.5 כדי לקבל את הכסף על החודש שעבדתי ולא נכנס.

כשפניתי לחברה הם אמרו לי שבגלל שהתפטרתי הכסף שלי יגיע בצ׳ק ולא ישירות לחשבון ושעליי לבוא לקחת אותו..(אף אחד לא הודיע לי שזה יהיה התהליך אם אתפטר ולא דאגו אפילו לעדכן אותי. אם לא הייתי שואלת לא הייתי יודעת) הסניף שלהם בדרום ואני בכלל חיפאית ולכן ביקשתי מהם להעביר לי את זה בדואר רשום כי זאת הדרך היחידה.

במידה ולא אקבל את הצ׳ק בכלל (דואר ישראל) האם יש מקום לדרוש מהם להעביר לי את הסכום? מדובר ביותר מ1000 שקל ואני מאד זקוקה לכסף הזה..
נוי
22/05/2016 09:36
אני סטודנטית שעובדת כמלצרית ברשת מוכרת. בחודש מרץ עבדתי 9.5 שעות, באתי לקחת את המשכורת והפלא ופלא-לא שולם עבורי ביטוח לאומי (רוצים לשלם לי משכורת במזומן).

אז השאלה ככה - מה כדאי לעשות?

לקחת את הכסף וללכת או לפנות לעורך דין?

נמאס כבר מהניצול של מלצרים! כל בעל עסק מחוייב לשלם ביטוח לאומי (וכמה זה חשוב לי בתור סטודנטית!!)
מירב
22/05/2016 08:58
שלום,

רציתי לדעת כמה, בערך, אקבל נטו עבור שכר ברוטו: 12,800 ש"ח + רכב ליסינג. (בלי ליסינג, הברוטו: 16,500)

מרכיבים נוספים של הברוטו (עם הליסינג):
2200 עבור שעות נוספות
500 עבור ארוחות,

יש לי גם הפרשות לביטוח מנהלים (כנהוג), וקרן השתלמות (כנהוג).

תודה רבה,
מירב.
נופר
22/05/2016 07:31
היי
אם התפטרתי לאחר חופשת לידה מאיזה תלוש מחושב כספי הפיצויים ?
בשלושה חודשים לפני הלידה נפגעה לי המשכורת המלאה עקב יציאה מרובה לימי מחלה
תודה
מארק
22/05/2016 07:06
שלום רב.

לאחר חתימה על חוזה "הסכם עבודה", נחתם על ידי מנכ"ל החברה שחברה תפריש לעובד זכויות סוציאליות לקופת גמל או ביטוח מנהלים או ביטוח בהתאם לחוק, תתואם פגישה לעובד עם סוכן ביטוח של החברה בנושא זה"

לאחר תקופת ניסיון התקבלה החלטה על ידי הנהלת החברה לאשיר עובד בחברה.

לאחר חודש עבודה אחרי החלטת לאשיר עובד בחברה. הנהלת החברה קיבלה החלטה אחרת שהעובד לא מספיק טוב לתפקיד ופיטרה את העובד ללא תשלומים להפרשות סוציאליות לחברת ביטוח.

האם עובד זכאי לקבל את הפרשות והאם עובד יכול לתבוע חברה בגין אי תשלום עבור הפרשות ועבור נזק שחברה גרמה לו?

תודה מראש
מיכל
21/05/2016 23:30
האם מותר למעסיק לפרסם משרה ולראיין מועמדים ללא ידיעתו של העובד שמועסק במשרה המדוברת?
מה עושים במקרה שבו גיליתי שהמעסיק שלי מפרסם את המשרה שלי במודעות דרושים ולא התריע/סיפר לי על כך
תודה!
ניסים
21/05/2016 22:46
התחלתי לעבוד לפני כשנה וחצי
מקום עבודה חדש בענף
היהלומים
במקום עבודה הזה איני מקבל ,חופשה שנתית, נסיעות ,דמי חג ,הבראה,קרן השתלמות,
קופת גמל רק לאחר 6 חודשים
בנוסף לכך לפני 6 חודשים בתלוש המשכורת הפסיקו לציין את יתרת חשבון מחלה ,כך שאיני יכול לדעת כמה ימי מחלה יש לי בחשבון
לפי הסכם הקיבוצי בענף זה הוא הייה חייב לשלם עבור קופת גמל מתחילת עבודתי ולא לאחר 6 חודשים

רציתי לדעת אם יש עילה לתביעה למרות שבתלוש המשכורת שלי מצויין שהם משלמים לי עבור כול הדברים שציינתי (פרט לקרן השתלמות) למעלה

התלוש מפוברק והתאימו אותו על פי צרכיהם

ברצוני לציין שיש משבר בענף זה
ואין לי אופציות חילופיות לעבודה בתחום הזה ,לכן אני ממשיך לעבוד במקום זה

אודה לכם מאוד על התייחסותכם
לבקשתי הזאת
בתודה ניסים
אנונימי
21/05/2016 20:41
היי. אני עובד במקום שהוא חברה גדולה ומוכרת. עבודה של משמרות. ותק של שנתיים ו3 חודשים.
חלה טעות באחת המשמרות בעבודה ודיבר איתי המנהל אזור של הסניף ואמר במילין האלה- אל תגיע היום אל תגיע מחר ואל תגיע יותר.
היום הוא טוען כי לא פיטר אותי כלל אלא אמר לי רק לא להגיע למשמרת. אין ספק שנובע על מנת לא לשלם פיצויים. השאלה מה אני עושה כרגע? אינני מעוניין להמשיך לעבוד שם אחרי תקרית זו, יש עילה לתביעה? לפנות לועד עובדים?

תודה רבה .
עובדת
21/05/2016 13:07
שלום, מודה לך על העזרה.
יש לי 2 שאלות הנוגעות לנסיעות:

1) האם מגיע לי החזר *מלא* על חופשי חודשי שרכשתי ב-1 לחודש לצורך הגעה לעבודה, אם פוטרתי כמה ימים לאחר מכן?

רכשתי חופשי חודשי בלמעלה מ-200 ש"ח כי לא ידעתי שאפוטר. האם לא מגיע לי את מלוא הסכום בחזרה למרות שניצלתי אותו להגעה לעבודה רק כמה ימים עד שפוטרתי? הרי לא הייתי רוכשת אותו לצורך אחר מהגעה לעבודה ולא הייתי מבזבזת את הכסף הזה.

2) האם המעסיק חייב ליידע/לסכם איתי בתחילת עבודתי בחברה לגבי גובה דמי הנסיעות שישולמו לי?
מאחר שהוא לא דיבר איתי על זה וגם אני עשיתי חישוב לא נכון של דרך הנסיעה המשתלמת ביותר (כרטיסיה), יצא שבזבזתי יותר על נסיעות ממה שהיה אפשר. האם האחריות על המעסיק כי לא דיבר איתי על זה בהתחלה, או עלי?

מעריכה את הקדשת הזמן, המון המון תודה.
עינת
21/05/2016 10:06
שלום רב,
כרגע אני עובדת חמישה ימים בשבוע המעסיק רוצה להעביר אותי לארבעה ימים בשבוע בגלל תקציב
האם הוא יכול לעשות זאת ללא הסכמתי
האם הוא יכול למצוא כל מיני נימוקים משפטיים שהדבר יתאפשר
מתוסכלת
20/05/2016 20:19
שלום רב..האם מעסיק יכול להחליט שלא לשלם על עשרה ימי עבודה לאחר שעזבתי בלי התראה מראש די קרוב לתחילת ההעסקה? יש לציין שעדיין לא היה חוזה עבודה בינינו אלא רק הסכמה בסיסית וראשונית על תנאי השכר ושעות העבודה.
האם יש ולו טענה אחת שלו שמצדיקה אותו בסירובו לשלם לי??
משכורת אחת מלאה שולמה גם אחרי דין ודברים על הסכום.

תודה
מעיין
19/05/2016 15:34
שלום ,
אני חזרתי לעבודה לפני שבועיים לאחר חופשת לידה של 5 חודשים.
החזרה לעבודה מקשה עליי בטיפול הילד...
האם ניתן להתפטר ולעזוב לצורך טיפול בילדי ולקבל פיצויים מלאים? יש לציין כי אני כבר שנתיים וותק בעבודתי .
תודה.
אורית
20/05/2016 16:59
ממה שאני יודעת חזרת לעבודה ו(לאחר חודשיים) את יכולה להתפטר ולקבל ממקום העבודה את כל הזכויות המגיעות לך אבל אני מציעה לך גם לבדוק בהסתדרות ולקבל תשובות יותר מדויקות
עורך דין
19/05/2016 16:01
שלום מעיין

כל עוד לא מלאו לילדך 9 חודשים זכותך המלאה להתפטר לצור טיפול בילד ולקבל פיצויים מלאים ואת כל שאר הזכויות בדין מפוטרת.

בהצלחה וסוף שבוע טוב
דניאל
20/05/2016 14:21
שלום רב, פוטרתי מעבודתי ביום האחרון של חודש מרץ, קיבלתי את המכתב באותו היום.

עבדתי שם 10 חודשים, והגיע לי תשלום על 16 ימי עבודה. המעסיק בחר שלא אגיע לימי העבודה האלו.

מסיבה זו המעסיק החליט להכניס את התשלום של ימים אלו (גמר חשבון) למשכורת חודש מרץ, למרות שהתאריך סיום עבודה במכתב הפיטורין היה לקראת סוף אפריל.

האם מותר למעסיק לעשות זאת? אני ביקשתי שיוציאו לי תלוש שכר על חודש אפריל על 16 הימים הנ"ל ונעניתי בסירוב.

כך יצא שקיבחתי כמעט משוכרת כפולה בחודש מרץ, וירד לי סכום גדול מאוד במס הכנסה, ובנוסף אצטרך לשלם ביטוח לאומי בחודש אפריל, למרות שטכנית עדיין הייתי מועסק בו.

כמו כן גם נטען בפני שהם אינם חייבים לשלם לי נסיעות על ימי ההתרעה מכיוון שלא הגעתי למקום העבודה (לבקשת המעסיק).

תודה רבה,
דניאל
אלכס
20/05/2016 08:23
הם הצעת החוק למניעת התנכלות תעסוקתית עברה?
האם החוק הזה נכנס לתוקף ?
אינה
19/05/2016 22:15
שלום רב אני עובדת במקום עבודה חודש תשיעי לא לקחתי ימי חופשה מאז תחילת עבודה ,רציתי לקחת אך נאמר לי תצברי אותם ואז תציאי לחופשה מסודרת , כרגע ברצוני לנצל את ימי חופשה שלי ביולי הודעתי חודשיים מראש שאני מעוניינת לקחת 10 ימים שזה מספר ימי חופשה שלי יהיו מעודכנים לחודש זה מנהל אמר שהוא מסרב , ללא הסבר ללא תגובה , שאלה האם זו לא זכותי לקחת ימי חופשה שלי ? אני גם מודיעה חודשיים לפני רציתי לדבר איתו לא הסכים אמר אולי בשבוע הבא, הבעיה שאני רוצה להזמין כרטיסי טיסה לתכנן נסיעה ואין לי אפשרות כזו
פיטורין
ורד
19/05/2016 21:26
שלום,
אני עובדת חברה 5 שנים במשרה מלאה.
כרגע אני בחופשת לידה.
שאלה:
אם אחזור לעבודה ל3/4 משרה (7 שעות) בהסכמת המעביד והמשכורת תיהיה נמוכה מהקודמת, ולאחר מספר חודשי עבודה המעביד ירצה לפטר אותי, על פי איזה שכר יחושבו פיצוי הפיטורין שלי?
תודה ויום טוב.
מריה
19/05/2016 20:35
עבדתי במקום עבודה ויום אחד עקב ויכוח בעבודה הלכתי הביתה מהעבודה התעלמו ממני ולא דיברו איתי ניסיתי ליצור קשר עם המנהל לאחר כמה ימים אמר לי להגיע ביום ראשון בסוף דחה את זה ליום שלישי בשיחה מול המנהל נאמר לי שיחזיר לי תשובה בקשר להמשך תעסוקתי המנהל חזר אליי לאחר יומיים ואמר שיכין לי מכתב פיטורים השאלה שלי מה קורה איתי בזמן הזה שאני בבית האם המקום העבודה חייב לי לשלם את הזמן הזה עד מכתב הפיטורים?

תודה
דורון
19/05/2016 20:28
שאלה
מה עלי לעשות אם פיטרו אותי כי העסק פשט רגל (בצורה פקטיבית) ולא מביאים לי מכתב פיטורים למרות שביקשתי כבר עשרות פעמים. פשוט מסננים אותי ומתעלמים מהודעות שלי שאני שואל לגבי המכתב. מה אפשר לעשות כדי לקבל את המכתב פיטורים? עברו כבר חודשיים מאז שפיטרו אותי ועדין אין מכתב. אני צריך את המכתב לביטוח לאומי לקבל את הכסף שלא שולם לי.
בת אל
19/05/2016 16:33
ברצוני לדעת האם ניתן להעסיק ילדים מתחת לגיל 18 למכירות ביטוח והאם צריך טופס מסוים
אורנה
19/05/2016 16:29
שאלה: הבן שלי עבד במקדונלדס מיולי 2015 עד לפני חודש.יש לציין שהוא תלמיד ולכן הוא נותן משמרות בהתאם ליכולות שלו.זוהי תקופה עמוסת בגרויות ומתכונות הוא בכיתה יא. המשמרת האחרונה שלו היתה לפני חודש ומאז אף מנהל או אחראי לא יצר איתו קשר לקביעת משמרת. השבוע הוא ניסה להכנס עם הסיסמא לאתר של מקדונלדס על מנת להגיש משמרות אך לצדהמתו נתקל בהודעה: "משתמש לא קיים". כמו כן יש בדכ לעובדים הטבות באפליקציה-ביטלו לו אותם.

על פניו נראה שפיטרו אותו אך לא יידעו אותו ולא קראו לא לא לשיחה ולא לשימוע. האם זה מותר להם? האם זה חוקי? מה ביכולתי לעשות.

תודה
מייקי
19/05/2016 16:25
אני עובד שכיר בעבודה 1 ראשית והתחלתי לעבוד החודש בעוד מקום נוסף. במקום הנוסף העבודה היא לא יום יומית אלא לפי דרישה (עבודה בתור מדריך), המעסיק משלם לי בתלוש משכורת (לאחר שהציע לי שאתן לו חשבוניות והוא ישלם לי לפי זה, מה שיחייב אותי בפתיחת עוסק פטור, שהבנתי שזה הרבה הרבה יותר מסובך)

השכר במקום החדש שלי הוא לא קבוע אלא משתנה לפי כמות העבודה באותו החודש ועדיין לא קיבלתי תלוש מהמקום החדש ולכן רציתי לשאול איך אני אמור לעשות את כל התהליך של תיאום המס הזה

1. האם יש לקבל תלוש משכורת 1 מהמקום החדש על מנת לבצע את ההליך של תיאום המס או שיש לעשות את ההליך לפני קבלת התלוש הראשון ?

2. בטופס 101 של מקום העבודה הנוסף האם יש לציין את מקום העבודה הנוכחי (הקבוע) ?

3. איזה מסמכים עליי להביא להליך תיאום המס ?
והאם אני צריך ללכת לפקיד שונה לשם כך ?

תודה לעוזרים והמשך יום נעים.
אלכסנדרה
19/05/2016 16:23
שלום,

חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה ואמרו לי שלא מגיע לי שעת הנקה אני עובדת 100% משרה והסבירו שלא מגיע לי כי זה חוזה גמיש, יש חיה כזאת בכלל? מה זה לא הבנתי.

והבנתי ש-60 יום אסור לפטר אותי, אם בכל זאת אני יבחר לצאת כל יום שעה קודם יפטרו אותי?

וביקשתי חופש באחד הימים ולא אישרו לי אמרתי למנהלת שלא מעניין אותי שאני בכל זאת לא באה, יכולים לפטר?
פנינה
19/05/2016 16:12
שלום , חברה שלי חיילת בת 20 (מחודש אפריל) . היא עובדת מזה שנתיים בעבודה שהמעביד לא הפריש לה קרן פנסיה מעולם . אני יודעת שיש חוק שעד גיל 20 אין חובה לבטח עובדת אך אם הוא לא הפריש לה קרן פנסיה גם בחודש לאחר שמלאו לה 20 האם הוא עובר על החוק ?
שאלה נוספת - האם מגיע לה פיצויים לאחר שנתיים של עבודה גם אם היא תתפטר לבד?
יעל
18/05/2016 19:51
מדריכת כושר עובדת כ10 שנים בקולג' פרטי ברציפות בין 45-60 שעות בחודש. כמה שעות הן משרה מלאה? האם יש הסכם קיבוצי שמאגד גם קולג'ים פרטיים? כמה ימי חופשה שנתית התשלום מגיעים לי? תודה
עורך דין
19/05/2016 14:54
שלום יעל

186 שעות חודשיות הנן משרה מלאה. צבירת הזכויות שלך ובין השאר גם ימי חופשה הנה לפי חלקיות המשרה שלך. ולא, אין הסכם קיבוצי שמאגד קולג'ים פרטיים.

בהצלחה
אורית
19/05/2016 00:42
שלום רב
אני בת 20 עובדת ברשת מזון, כ-3עד 4 ימים בשבוע, כ5 וחצי שעות כל משמרת.
במהלך חופשת הפסח יצא שעבדתי שעות נוספות מעבר לשעות העבודה הבסיסיות. לציין כי טרם תחילת עבודתי נמסר לי עי המעסיק כי תנאי השכר הם עפי חוק.
כעת לאחר קבלת תלוש המשכורת ראיתי כי המעסיק לא שילם לי עבור השעות הנוספות.
האם עפי החוק ולאור הימים ושעות העבודה שהוגדרו לי אני זכאית לקבלת תשלום עבור השעות הנוספות. אודה לקבלת התייחסות טרם פנייתי למעסיק
תודה
עורך דין
19/05/2016 14:53
שלום אורית

אכן מגיע לך לקבל תשלום עבור שעות נוספות לפי חוק. פני אל המעסיק בכתב בלבד ודירשי לקבל את התשלום עבור השעות הנוספות שעבדת.

בהצלחה
דניאל
19/05/2016 08:06
שלום לכולם, שואלת בשביל חבר:

התפטרתי בדין מפוטר ממקום עבודתי על פי סעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים (עברתי למקום המגורים של אישתי לאחר הנישואין שנחשב גם כישוב חקלאי ומרוחק ממקום עבודתי בלמעלה מ-50 קילומטר) נכון להיום אני ממתין חודשיים מתוך 6 כדי שישחררו לי את הפיצויים וזאת אחרי שאוכיח שאני גר שם לפחות חצי שנה.

השאלה: קיבלתי הצעת עבודה להתמחות ממש באותו רחוב של העבודה הקודמת האם אני עלול לאבד את הפיצויים שלי במידה ואסכים להצעת העבודה או שאין בין הדברים קשר ומספיק שעברתי לגור במקום הנ"ל?
עורך דין
19/05/2016 14:52
שלום דניאל

לא - החבר לא יאבד את זכאותו לקבל פיצויים כל עוד ישאר להתגורר באותו יישוב חקלאי אליו עבר לאחר נישואיו.

בהצלחה
שיר
19/05/2016 08:14
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי תשובה אז אשמח לעזרתכם..
רציתי לשאול האם מותר למעסיק שלי להוציא תמונות שלי מהפייסבוק ולהשתמש בהם לרעתי. למשל, הייתי בחופשת מחלה אחרי שעיקמתי את הרגל, אני לא אמורה להיות כלואה בבית הרי, האם מותר לבוס שלי להוציא תמונה שהעלתי בתקופת החופשה ולומר לי "את שיקרת, הוצאת חופש מחלה במרמה, אני לא אאמין לך יותר ואין יותר חופשים" וכו'.

האם זה חוקי?
עורך דין
19/05/2016 14:27
שלום שיר

איני רואה כל בעיה חוקית שכן למיטב הבנתי פרופיל פייסבוק חשוף לכל גולש ברשת החברתית ולכן אין ולא צריכה להיות בעיה עם העובדה שהמעסיק שלך ראה תמונה שלך ברשת החברתית...

בהצלחה
סיון
19/05/2016 08:15
בעבודה שלנו הקימו ועד וכרגע הם בשלב של הצגת הדרישות שלהם מול הנהלת החברה לקראת חתימת הסכם קיבוצי.

אנחנו בתור עובדי החברה לא יודעים לפרטי פרטים מה הדרישות של הועד. הועד לא מוכן לפרט בטוענה שאסור להם כרגע לפרט.

השאלה שלי היא כזו - האם מותר להם להסתיר מאיתנו את הדרישות. איך הם בדיוק מייצגים את העובדים אם אנחנו לא יודעים מה הם מבקשים בשמנו?
עורך דין
19/05/2016 14:26
שלום סיון

ועד עובדים מייצג את עובדי החברה מן הסתם וכל ההחלטות שמתקבלות אמורות לייצג את טובת העובדים ולשקף את רצונם של העובדים, לכן לא ברור כיצד יכול להווצר מצב שבו הוועד פועל מבלי שהעובדים ידעו איך, למה ועל שום מה...

מוזר מאד.
מור
19/05/2016 08:21
שלום,

ילדתי בתאריך 23/02 וחופשת הלידה בתשלטם מסתיימת ב-31/05. לפני הלידה עבדתי בשתי משרות. האחת משרה מלאה - מורכבת מחצי משרה במקום קבוע ומרוחק כשעה נסיעה, רבע משרה לעבודה מכל מקום שאבחר ועוד רבע משרה של פרויקט אשר הסתיים ולא נשמר עבורי.

אני מועסקת בתכנית של חברה ארצית אך אין בינינו יחסי עובד מעביד ובפועל אני עובדת של ארגון שמקבל מהחברה את תנאי ההעסקה וכן את עלות העובד . בעבודה השנייה כ-12 דעות שבועיות אני מועסקת כמורה- נדמה לי שזה נחשב חצי משרה בהוראה. אני מועסקת כבעלת משרה ולא כעובדה שעתית ולכן זכאית לשכר בחודשי הקיץ.

גם כאן אני עובדת בפועל לא תחת המעסיק הישיר. יש לי מספר שאלות לגביי חזרה לעבודה בכל אחד מהם, אם בכלל.

אשמח להתייעץ לגביי זכויותיי מכיוון שזה קצת שונה מעבודה במשרה אחת שלמה במקום אחד
עורך דין
19/05/2016 14:25
שלום מור

כנראה שהבנת שאופי העסקתך מורכב מספיק על מנת שיעלה הצורך לקבל ייעוץ פרטני, בפגישה אישית עם עורך דין, שגם יוכל לבחון את חוזה העבודה שלך ולייעץ לך בכל הנוגע לחזרה לעבודה.

בהצלחה
שמואל בר
19/05/2016 08:37
אני עובד בשכר גלובאלי, לא נותרו לי ימי חופש והוציאו אותנו לחופשה כפויה בחול המועד פסח.
ניקו לי משכר העבודה את נימים שלא עבדנו.
האם חוקי או לא
עורך דין
19/05/2016 14:23
שלום שמואל

לא חוקי. על המעסיק לשלם לך עבור ימי החופשה שכן לא ניתן להוציא עובד לחופשה יזומה אם אין לעובד ימי חופשה צבורים ובמצב כזה על המעסיק לשלם לעובד שכר עבור כל יום חופשה יזומה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ