פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 542
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דניאל
30/08/2016 08:36
בן הזוג שלי עבד כשמונה חודשים במקום עבודה מסויים. באחד מתלושי המשכורת הוא הבין כי הורידו לו 1500 שח על תאונה שלכאורה עשה. אין דוח תאונה, אין תיעוד, אין להם מושג על מה מדובר ואף אחד לא נותן תשובות. לפני כחודש הוא התפטר ממקום העבודה ובדק את קרן הפנסיה שלו. הם טוענים כי הפנסיה הופרשה למקום מסויים אך כשבן הזוג שלי בירר איפה הכסף וכמה יש לו, התברר שאין בקופה כסף.

הם טוענים שהופרש הכסף ושתלושי המשכורת מוכיחים זאת אך בחברה שהם שולחים אותו אליה, טוענים שאין כסף. הם נמנעים מלספק תשובות. הסיפור נגרר כבר כחודשיים.

מה הייתם ממליצים לו לעשות?

תודה
דניאל
30/08/2016 08:35
מקרה קצת מוזר- ב2014 עשיתי תיאום מס במס הכנסה, סך הכול בשביל חודש אחד. פתאום השנה התחילו להגיע בדואר מכתבים המאיימים בקנס מכיוון שלא מילאתי דוחו"ת. אחרי 4 ביקורים מתישים במס הכנסה התברר לי שפתחו לי תיק של עצמאית. מעולם לא הייתי עצמאית או היה לי עסק. תמיד הייתי שכירה. מישהו יודע מה עושים במצב כזה? או אם אני צריכה לשלם את הקנס אפילו שהם טועים?
מור
30/08/2016 08:32
אם אני בחופשה ממקום העבודה ובמקום העבודה ישנם 3 ימי היערכות לקראת השנה החדשה בגן (ימי ניקיון וסדר) שעות העבודה הם מ 8-16.

האם המעסיק מחוייב לשלם סבסוד ארוחות או תשלום בעבור מזון משהו כזה או לספק ארוחה? אציין כי ישנה הפסקה שאנחנו יכולים לקחת מתי שאנחנו רוצים כמובן שזה יגזול מלסיים את העבודה בזמן הנקוב אך בכל זאת לא לוקחים הפסקה....(למרות שמשלמים עלייה כשעת עבודה לכל דבר ועיניין)
רונן
29/08/2016 23:26
שלום
אני עובד במסעדה מעל לשנתיים והשכר שלי היה משכורת מינימום פלוס טיפים. בעל הבית נקלה לקשיים כלכליים והחליט לשנות את אופן השכר, שהמשכורת תשולם מהטיפים שלי . רציתי לדעת אם זה הרעה בתנאי ומהלך חוקי לשנות את הסכם העבודה שלי?
מיראל
29/08/2016 21:51
שלום

אני עובדת שכירה במסגרת משרה מלאה כבר שנתיים וחצי בסופר מרקט ביישוב מגורי. המעסיק שלי לא משלם לי כסף לפנסיה ואומר שהוא משלם לי שכר גבוה יותר משכר מינימום ולכן אני אמורה לדאוג לפנסיה שלי. מאחר ומקום העבודה חשוב לי ואני לא יכולה להרשות לעצמי להסתכסך איתו, אין לי מושג מה לעשות.... במיוחד אחרי שקראתי בפורטל שלכם שהוא חייב לשלם לי פנסיה. מה אתם מציעים לעשות?
נגה
29/08/2016 20:06
אחרי 9 וחצי שנים של עבודה, וכמה תעודות הצטיינות שקיבלה במהלך השנים, מעסיק בא בטענה לעובדת שאינה עובדת את כל השעות שצריכה, המשכורת תמיד הייתה גלובלית והמעסיק מעולם לא ניהל יומן נוכחות.
אחרי דין ודברים בין המעסיק לעובדת שטוענת בתוקף שכן עבדה את כל השעות שהייתה צריכה לעבוד (3 שעות ביום המחולקות, חצי שעה בבוקר + שעתיים וחצי אחר הצהריים - מדובר בעבודת ניקיון משרדים אצל לקוח - המעסיק הוא קבלן), המעסיק דרש שתוסיף שעה כל יום לעבודתה ושתחתים שעון נוכחות, העובדת, בצורה אימפולסיבית דרשה לסיים את עבודתה באותו הרגע, המעסיק הסביר לה שהיא צריכה לתת חודש הודעה מוקדמת, אחרי דין ודברים נוספים, לטענת העובדת, המעסיק הבטיח לה מכתב פיטורים בסיום יחסי עובד-מעביד ואת כל הזכויות המגיעות לה (יש לציין שהעובדת בגיל פרישה והיא גם ככה זכאית לפיצויי פיטורים מלאים). הסתיימות יחסי עובד-מעביד, מעסיק מסרב לקיים את הבטחתו למכתב פיטורים, מסרב לשלם פיצויי פיטורים ומסרב לשלם את תגמולי הפנסיה שלא העביר כל השנים לקרן הפנסיה בטענה שהיא לא עבדה את כל השעות במהלך תקופה ארוכה מאוד והיא קיבלה שכר מלא כל אותו הזמן, יש לציין כי בחודש האחרון לעבודתה - בתקופת ההודעה המוקדמת - היא נדרשה להחתים שעון נוכחות אבל כבר זילזלה לדבריה ובאמת לא עשתה את כל השעות והמעסיק קיזז לה בסוף החודש על השעות שהיא לא עבדה מהמשכורת.

סיכום:

1. במשך 9.5 שנים המעסיק לא ניהל יומן נוכחות ושילם שכר גלובלי.

2. במשך 9.5 שנים המעסיק לא הפריש כספים לפנסיה בכלל

3. במשך 9.5 שנים המעסיק לא נתן לעובדת חופשה בפועל אלא פדה לה את ימי החופשה בכסף אחת לשנה.

4. המעסיק מסרב לשלם פיצויי פיטורים למרות שהתפטרות בגיל פרישה מזכה בפיצויים מלאים.

* המעסיק מצידו טוען שהחודש האחרון הוא הוכחה לכך שלא עבדה אף פעם את כל השלוש שעות ביום וקיבלה שכר ביתר במשך תקופה מאוד ארוכה.

האם יש לעובדת קייס לתביעה? האם יש למעסיק קייס לתביעת העובדת?
נעמה
29/08/2016 20:05
שלום, צריכה עזרה של מביני עניין בדיני עבודה.

עבדתי יומיים במקום עבודה מסוים שרק נפתח.

לטענותיו של בעל הבית לא מילאתי טופס 101 ולכן לא הונפק תלוש ולא קיבלתי 200 שח משכורת
כעת עבור שנתיים ! הוא לא מוכן לשלם את הביטוח הלאומי בטענות משונות כמו "לא הגיעה למשמרות ועזבה את מקום העבודה אחרי יומיים"

יש לציין שכל ההתנהלות הינה בכתב או מול משרד רו"ח של הנ"ל ללא שום התייחסות שלו מולי.

את התלוש והמשכורת שהמציא (כמובן נמוכה הרבה ממה שתואם ותועד) הכין בלית ברירה.

האם יש עילה לתביעה ?? מה כדאי לי לעשות ?
ארבל
29/08/2016 20:02
שלום!
יש לי שתי שאלות שאשמח לעזרה:
1. בן זוגי התפטר ממקום עבודתו כשהוא אינו חתום על סעיף 14. לכן, מקום עבודתו פנה לחברת הביטוח לדרישת כספי הפיצויים. נאמר לנו כי מאחר ואחת הסיבות (אם לא העיקרית) הייתה מעבר דירה ייתכן וגם ללא הסעיף יש לו זכות לקבל את הפיצויים. מקום העבודה הקודם שלו טוען שאין לו קייס מאחר והמעבר לא היה בעקבות נישואים או כי אנחנו לא מוכרים בציבור.
האם מקום העבודה צודק?
2. מה שמביא אותי לשאלה, ממתי אנחנו נחשבים ע"פ חוק לידועים בציבור?* אשמח לציין כי ביום האחרון לעבודתו במקום, סגרנו שנת מגורים משותפים (כמובן שלפני כן היינו בזוגיות).

*כיום אנחנו מאורסים.

אשמח ואודה לכל מענה שיעזור לנו בנושא מאחר והכסף הזה ממש יעזור לנו.
תודה!
עדן
29/08/2016 19:46
אחי הקטן (19) עובד במכון כושר מזה כעשרה חודשים. נערך לו שיחת שימוע לפני כשבועים בה הוצגו לו הערות לשיפור והוחלט להשאירו בעבודה. מאז הוא לא שובץ במשמרות, אך גם לא פוטר.
אציין כי הוא ממשיך להתאמן ללא תשלום כהטבה לעובדי חדר הכושר-ראיה נוספת לכך שלא פוטר.
מה הדין?
האם עליו לבקש מכתב פיטורין? חשבתי שיהיה נכון "שיגרור" את המצב הקיים עוד כשבועיים כדי להאריך את תקופת "עבודתו". האם לפי הדין הוא זכאי לפיצוי כלשהו.
אודה לתשובתכם.
שמעון
29/08/2016 19:46
ערב טוב

קיבלתי אירוע מוחי לפני חודשים וחצי.אני משוחרר מבית חולים כבר חודש ונתנו לי חופש מחלה לשלושה חודשים.
אני נימצא במבטחים הישנה כך שאני אמור לקבל את חופש המחלה מהם ולא מהמפעל.

היתי אצל רופא תעסוקתי והוא קבע שאני יכול לנסות לעבוד חודש- בחצי משרה עם הגבולות.

אני שואל אם מותר לי לעבוד בזמן חופש המחלה? ואחרי חופש המחלה אם אני עובד חצי מישרה מי משלים לי את החצי השני?
א.ח
29/08/2016 19:44
אני עובד במקום עבודה כחצי שנה, בתור נציגת משכנתאות. כחלק בלתי נפרד מעבודתי אני מקלידה המון, תוך כדי השיחה. בחודשיים האחרונים החלו לי כאבים ביד באזור האמה. הלכתי לרופא והתגלתה לי דלקת. סיבת הדלקת היא ההקלדות המרובות שלי בעבודה. כחלק מהטיפול קיבלתי זריקה אשר העלימה לי את הכאב כמעט לחלוטין. בכל הזמן הזה בעבודה שלי היו שותפים לכל מה שקורה, המשכתי לעבוד למרות שקיבלתי חופשת מחלה כי ידעתי כמה שהם צריכים אותי. במקרים בהם חזר לי הכאב השתדלו להתחשב בי בעבודה כמה שיכלו, לדוגמה:אם היו לי כאבים ממש חזקים אז נאלצתי לקום וללכת כי לא יכולתי להמשיך להקליד, מתלמדות אשר ישבו איתי בהאזנות הקלידו במקומי ולמדו את העבודה. לצערי, בשבועיים האחרונים הבנתי שפגה השפעת הזריקה והכאבים חזרו. התייעצתי עם הרופא וכנראה שאקבל שוב זריקה כחלק מהמשך הטיפול ובינתיים הוא נתן לי תקופת מחלה ועדיין המשכתי להגיע לעבודה. בעבודה שלי לא מתלהבים מכל התמשכות הבעיה הזאת והמנהל שלי החליט להודיע לי שלא אכנס לקורס שמתחיל בקרוב (קורס שאני מיועדת לו מיומי הראשון בעבודה) ושמחר תהיה לנו שיחת שימוע שסביר להניח תוביל לפיטורים.

האם זה חוקי?
חן
29/08/2016 19:43
שואלת עבור חברה: חברתי עובדת בחברה גדולה המבקשת התראה מראש של לפחות שבועיים על יום חופש והודיעה חודש מראש על אזכרה של אמא שלה והעבודה אינה מסכימה לשחרר אותה עקב נסיעת חו"ל של הרבה עובדים. האם מותר למנוע מעובד ללכת לאזכרה ומה ניתן לעשות במידה ולא ישחררו באותו היום ואינה מתכוונת להגיע באותו היום.תודה לעונים
bar abi
29/08/2016 08:09
שלום, בתאריך 22.8 התפטרתי ממקום עבודתי לאחר 10 חודשי עבודה . נתתי למעסיק מכתב ובו רשמתי חודש הודעה מוקדמת. האם אני יעולה לחזור בי מזמן ההודעה המוקדמת ?בדיעבד הבנתי שאני צריכה לתת פחות זמן. שנית אנחנו 7 בנות במשרד ויש תורנות שישי כל פעם מישהי אחרת. כשהגיע תורי החלפתי עם בחורה אחרת ואני אמורה לעבוד שישי אחרי שאני כבר עוזבת(סגרנו את העיניין לפני שהתפטרתי). יש לציין שעבור השישי מעולם לא קיבלתי משכורת. ועכשיו המעביד טען כי אם לא אעבוד שישי לפני שאעזוב הוא יוריד לי יום חופש. האם זה חוקי? דבר אחרון מופיע לי בתלוש שורה של שווי גמל ומינוס סכום (כל חודש הסכום משתנה.. המינוס נשאר)אשמח להסבר. תודה רבה
שבירת רגל בזמן...
29/08/2016 00:53
שלום רב בזמן ההריון שליבתאריך 3/6/16 בשבוע ה 26 נפלתי בבית ושברתי מסרק הרגל,,קיבלתי מהאורטופד ורופאת הנשים שלי המלצה לשמירת הריון כי היית בשלב מתקדם בהריון והיה לי קשה לזוז ולהתנדנד ממקום למקום כי הייתה סכנה לפול עוד פעם עם המשקל הכבד שיהיה,,היגשתי לביטוח לאומי בקשה לשמירת הריון וקיבלתי סירוב ולפי טענתם הסיבה לא מוצדקת, ואז החלטתי להגיש לעבודה על הימים שהייתי בבית חופשת מחלה אבל התברר שאין לי מספיק שעות מחלה,,התוצאה היא שחודשיים בבית עם שבר ברגל ללא תזוזה חופשית והריון מתקדם לא קיבלתי משכורת משום מקום והייתי אמורה ללדת ב-16/8 ,,במקרה הזה איך אני אמורה לקבל פיצוי על זה וידוע שאנחנו משלמים לביטוח לאומי כסף וזה לא למקרים האלה במקרה
אאח
28/08/2016 23:10
שלום! בזמן שאני בחופשת לידה, בתוך ה14 שבועות הראשונים, מקבלים אצלי בעבודה משכורת 14 המבוססת על יעדים. האם אני זכאית לקבל? האם אקבל אותה מהעבודה או מביטוח לאומי?
טניה
28/08/2016 22:24
עובד שנעדר מעבודה כמה חודשים והציג למעסיק תעודות מחלה רצופות בעד כל התקופה , מבקש מהמעסיק בתום ניצול כל ימי המחלה שעמדו לרשותו (ושולם לו תשלום מלא על כל התקופה ), לקבל ט. 250 בטענה שהמחלה שלו נגרמה עקב התייבשות ביום האחרון לעבודה. יודגש שבאותו יום עבד העובד כרגיל עד סוף יום העבודה ולא קרה שום דבר חריג עד סוף יום העבודה. מה המעסיק צריך לעשות במקרה כזה ?
עובד מור
28/08/2016 18:51
מקום העבודה שלי מציע לי לעבוד בהיקף 125% משרה 12 ש"ש מעלה הרגיל לפרוייקט מסוים.
מה עלי לקחת בחשבון?
חיה
28/08/2016 15:27
שלום רב,
אבקש לשאול ולקבל אסמכתא לגבי חישוב ימי המחלה בבקשה חליתי ביום חמישי כלפני שבוע וחצי בתאריך 18/08/16 עד לתאריך 26/08/16 אני יודעת שעל יום חמישי לא אקבל תשלום בכלל ואני רוצה לדעת האם ביום שישי וביום שבת אקבל תשלום מלא מכיוון שאני עובדת בשכר חודשי ואלו נקראים ימי מנוחה ושבת.
אנא עזרתכם.
חיה
אבירם
28/08/2016 12:09
כמה ימי חופשת לידה לגבר מעסיק צריך לתת?
סימה
27/08/2016 11:27
שלום עבדתי תקופה של 8 שנים במקום עבודה בתור סייעת במעון. עוזבת את עבודה. בשל מצב בריאותי שקשה לי עבודה פיזי כמובן עוד לא הוצאתי מכתבי רפואי. ומצאתי עבודה פחות שעות ויותר קל שאלה החודש אוגוסט מ9 לחודש היינו בחופש ואני הודעתי להם שהתקבלתי ועוזבת. שלחתי מכתב פיטורים שאלה האם זה מוצדק שייקחו את משכורת אחרונה בשל אי הודעה מוקדמת חודש לפני. ?? וגם מה זכיות שלי לקבלת פיצויים?? אני חד הורית וממש בחרדה שאשאר בלי. ...
אווה
26/08/2016 22:34
שלום רב,
אני עובדת כקונדיטורית במסעדה שנשרפה וכעת היא בשיפוצים, האם המעסיק/הביטוח אמורים לשלם כסף על הזמן שאני בבית?
ואם כן איך גורמים לזה?
יהו
26/08/2016 00:39
אשתי עובדת קבועה ברשות מקומית יצאה לחופשה ללא תשלום
ל12 חודשים
וכעת שהיא רוצה לשוב מונעים ממנה חזרה למשרתה התקנית
בטענה שהמשרה שמורה לה עד חצי שנה בלבד
אבקש לדעת האם זה נכון
ומה אפשר לעשות
ליאת
26/08/2016 00:21
שלום, אני עובדת במקום עבודה 5 וחצי שנים, המעסיק הודיע לנו שהוא עוזב ובמקומו יגיע מנהל חדש, רציתי לשאול אם יש לי אפשרות בזמן חילופי המעסיקים להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין? כמו כן להיחשב כמפוטרת עם אופציה לדמי אבטלה? יש לציין שאני מעוניינת להתפטר כבר כמה זמן ולכן שואלת אם בזמן הספציפי הזה זה אפשרי? בנוסף הבנתי שצריך לחתום על איזשהו טופס שאני מאשרת שאני נשאקת לעבוד תחת המעסיק החדש וכל הזכויות שלי נשארות אשמח לדעת מה פשר החתימה שלי? תודה רבה!!
מילה
25/08/2016 23:37
שלום.
אני עובדת בעבודה מספר חודשים והיום גיליתי שעובדת אחת מהמחלקה שלי מקבלת כל חודש בונוסים על מכירות שכולנו (2 עובדות נוספות ) עושות.
האם מדובר במשהו פלילי או רק דבר לא מוסרי ?
תודה מראש
קרן
25/08/2016 22:14
היי
האם המעסיק שלי יכול לשנות לי את תנאי העבודה כך שבחודשיים האחרונים לפני היציאה לחופשת לידה אעבור ממשכורת גלובלית למשכורת שעתית ושכרי ירד בצורה דרסטית?
תודה!
אדי
25/08/2016 18:57
שלום רב.
עבדתי בחברה למתן שרותי אחזקה בחשמל, עזבתי את העבודה לפני שנה, לאחר הרבה שנים.
תנאי לקבלת כספי הקופות שלי החתים אותי המעביד על חוזה שאסור עלי לעבוד במשך 3 שנים בחברות שתוחזקו על ידי החברה, החברה נסגרה או בשלבי סגירה סופיים, והמעביד הקודם שלי פתח עוסק מורשה חדש.
האם חוקי להחתים על תנאים כאלו והאם אני יכול לעבוד היום בחברה שבה טיפלתי בעבר?
תודה אדי
דמי אבל
אינאס
25/08/2016 18:52
האם דמי אבל הם מהווים רכיב מחליף שכר, האם יש להפריש עבורם לפנסיה ולפיצויים ?
איזה רכיבי שכר בכלל הם שכר יסוד? חופשה, חגים, מחלה, מילואים. ומה עוד?
אורן
25/08/2016 15:37
צהריים טובים, עפ"י החישוב שלי, במהלך אוגוסט עשיתי כ 230 שעות, האם החישוב של הש"נ הוא יומי שבועי או חודשי?
זכאות ימי חופ...
25/08/2016 11:43
שלום.
1. ברצוני לדעת את כמות ימי חופש לעובד 5 ימים בשבוע.
2. העם מותר למעסיק לשנות את שעות הגעה ויציאה.
תודה
מלצרית ממורמרת
25/08/2016 10:17
שלום רב,
בחודשיים האחרונים לעבודתי (לאחר 13 חודשי עבודה) בתור מלצרית ברשת מסעדות גדולה, החליטו המנהלים להפסיק את תשלומי ביטוח לאומי. אני סטודנטית ולכן אין לי אופציה לעבוד שעות רבות אז אני עוזרת במסעדה לעיתים ולכן המנהלים החליטו שעליי לעבוד לפחות 10 שעות כדי שישלמו עליי ביטוח לאומי. כמובן שזה לא כחוק והחלטתי לבקש את כל זכויותיי ע"פ חוק. כמה שאלות לי-
1) האם דרך זו היא העזבה או פיטורין? דיברתי עם אחד המנהלים והוא אמר במפורשות שהם "העמידו אותי במבחן" לראות אם אני אשאר למרות שלא ישלמו עליי כי אני מנצלת אותם. כדי שאדע אם לדרוש פיצויי פיטורין..כמובן שלא היה לי שימוע, לא קיבלתי מכתב פיטורין אלא רק שלא שיבצו אותי למשמרות יותר.
2) עבדתי כאמור 13 חודשים נטו. מגיעים לי דמי הבראה כחוק?? ברוטו עבדתי שנתיים וקצת אבל כאמור אני סטודנטית אז יש חודשים שלא עבדתי.
3) מגיעים לי דמי חופשה?
4)אם עבדתי בחגים- מגיעים לי דמי חגים?
5) הצלחתי להוציא מהם את הפנסיה! :)

תודה רבה ואחלה יום:)

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ