פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 473
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רוז
18/04/2017 22:10
שאלת התלבטות מה כדאי:
אם המעסיק לא שילם פנסיה עבור 7 חודשים אחורה כמו שאומר החוק (עבדתי שנה וחודש)
האם לבקש ממנו את זה בסיום העבודה (התפטרתי)
או שלוותר בשביל כמה חודשים?
ההתלבטות האם שווה לבקש בגלל:
1. זה ירד לי גם במשכורת 7 חודשים אחורה ואז המשכורת תהיה נמוכה מאוד באותו חודש.
2. וגם במידה ואני לא מתכוונת לחזור לעבוד בשום עבודה אחרת לפחות בשנתיים הקרובות עקב לידה,
מה יהיה עם אותה הפנסיה ? תסגר? ואז רק 7 חודשים יהיה לי פנסיה ? האם זה שווה את זה? או שעדיף לקבל את המשכורת הגבוה בלי לבקש ממנו פנסיה ?
עורך דין
19/04/2017 09:09
שלום רוז

לעניות דעתי עליך לפנות לעורך דין שיטפל במימוש הזכויות שלך וידאג לכך שהמעסיק ישלם את אשר מגיע לך לפי חוק. התנהלות המעסיק המתוארת בעייתית ומפרה את הוראות החוק.

בהצלחה
שרה
18/04/2017 22:27
אחותי מאושפזת בבית חולים מזה כחודש וחצי בטיפול במחלת שחפת, במקום העבודה במקום לנצל את ימי המחלה שיש ברשותה( ויש לה הרבה) הם החליטו לנצל את ימי החופשה השנתית וכך שילמו לה משכורת חודש מרץ מספר הימים שהספיקה לעבוד+ ימי חופשה שלה. בעבודה טוענים שעשו לה טובה... יכלו לשלם לה רק מחצית משכורת, כי זה מה שעבדה בחודש מרץ. הם הציעו לה לפנות לביטוח לאומי ולתבוע נכות כללית....
האם היא לא זכאית לנצל את כל ימי המחלה שלה עד שתחלים??
האם ניתן לשנות את ההחלטה רטרו לאחר שכבר ניצלו את כל ימי חופשה שלה?
תודה
עורך דין
19/04/2017 09:07
שלום שרה

אם לאחותך יש הרבה ימי מחלה צבורים היא יכולה להשתמש בהם בכפוף לאישורי מחלה, והמעסיק ישלם לה לפי הקבוע בחוק וללא תנאי.

אכן, המעסיק אינו מחוייב לאפשר להחליף ימי מחלה בימי חופשה, למרות שאם הסכים לעשות זאת בחודש מסויים, הוא אינו יכול להתחרט בדיעבד.

בהצלחה ורק בריאות
אלון דבש
19/04/2017 06:44
שלום
אני כרגע עובד במפעל יצור
העבודה שלי היא משמרות. בוקר. צהוריים. ולילה.
לרוב אני עובד צהוריים או לילה, בערך כ20 משמרות הן משמרת שניה ושלישית.
ברוטו שלי מגיע קרוב ל 10.500 ש''ח
מס הכנסה שיורד הוא בין 950 ל 1200 שח בחודש.

האם זה סכום תקין שמס הכנסה מוריד ממני? או שאני זכאי ליותר הנחה במס הכנסה.

אני מתגורר במקרית ים.

תודה רבה על העזרה.
עורך דין
19/04/2017 08:38
שלום אלון

על מנת לבדוק בצורה יסודית זכאות להחזרי מס, יש לפנות לחשבת שכר ו/או יועץ מס שיבדקו את תלושי השכר שלך בצורה יסודית. לא ניתן לתת תשובה רצינית מבלי לבצע בדיקה קפדנית כאמור.

בהצלחה
אורנה
18/04/2017 22:01
מתפטרת מעבודתי בחב' נסיעות לאור התדרדרות מצב רפואי של אימי והצורך לסייע לה ,קבלת הפיצויים מותנית בכך שאחתום כי לא אוכל לשרת בעתיד שום נוסע שנסע בעבר דרך חברת הנסיעות אותה אני עוזבת (יש לי המון לקוחות פרטיים שלי) גם אם אעבוד בעתיד והלקוח ירצה לקבל ממני שירותי נסיעות-מה עליי לעשות האם יש תקופת צינון ? האם זה חוקי להתנות את הפיצויים -זה העיסוק המקצוע שלי היחיד שלי,אני בת 57 -תודה
סתיו
16/04/2017 14:42
דחוף !
אני מוכר בגדים ברשת אופנה
אני כעיקרון מתפרנס יותר מהבונוסים של המכירות שלי
לאחרונה שמתי לב שכמעט כל המכירות שלי הועברות לאחמשית בסניף.
היום הגענו למצב של ריב והיא צעקה לי ״שקל לא תראה מהמכירות שלך״
יש לזה עילה לתביעה נכון?
וגם המנהל של הסניף חילק לכולם תלושים לחג ולי לא
גם לזה יש עילה לתביעה ? זה אפליה בין עובדים.
אשמח שתענו לי כמה שיותר מהר זה קרה ממש הרגע.
הודיה
16/04/2017 12:46
במהלך משמרת נזקקו לתוספת של אנשים.

ישנו צוות שנקרא צוות כונן, שמקבל כסף על השעות בו הוא עלול להקרא לעבוד, בנוסף יש צוות שנקרא צוות סטנד ביי שמקבל כסף רק על השעות במקרה ויקרא לעבוד.

האם מותר מבחינה חוקית לקרוא לאיש מצוות הסטנד ביי לפני שקוראים לאדם מצוות הכוננים.. ומה התשלום שאדם מצוות הסטנד ביי שנקרא אמור לקבל על הקריאה ועל העבודה שיבצע?
מירב
16/04/2017 12:42
שלום, אני לאחר לידה וסיימתי את 60 ימים והתפטרתי. ) פוטרתי עם מכתב לאחר הסדר איתם) מגיע לי 30 ימי הודעה מוקדמת ובנוסף לפדות את ימי החופשה שלי. האם מצרפים אותם ביחד או שחודש את זה וחודש את זה ?

תודה לעונים
אלין
16/04/2017 12:37
עובדת בדיוק שנה במשרד משעה 8 וחצי עד 3
המעסיק לא שילם לי פנסיה עד היום, בטענה שהוא שוכח כל הזמן לקחת הצעה
ולי לא נעים לשבת לו על העורק כל חודש לגבי פנסיה .
אני עוזבת את המשרד גם ככה
מה הזכויות שלי
לגבי ההבראה עובדת שנה בדיוק האם מגיעה לי אפילו שאני לא משרה מלאה ?
והאם לדרוש את הפנסיה שמגיע לי עבור כל החודשים למרות שלא יעבוד שם יותר ? וגם לא יעבוד בתקופה הקרובה בכלל
גל
15/04/2017 07:12
שלום רב,
זומנתי למרכז הערכה בחברה גדולה מעל 1000 עובדים. הגעתי ומרכזההערכה ארך כחצי יום. לאחר מרכז הערכה לא קיבלתי תשובת המעסיק האם התקבלתי/לא התקבלתי וכד'...בשום צורה לא טלפון לא סמס לא מייל. כלום. אני מעוניינת לעמוד על זכויותיי ולדרוש הפיצוי המגיע לי על פי חוק. מה עליי לעשות? תודה מראש
דניאל
13/04/2017 20:11
שלום,
בתלוש שכר שלי יש כמה סעיפים של פסגות (קרן הפנסיה וכו׳) שאותם אני לא ממש מבין מה זה מה...
יש פסגות ק, פסגות ש, פסגות נ ופסגות ק (שוב?) שיורד לי מהמשכורת כל חודש.
אני מבין שבכללי אלו קרנות פנסיה והשתלמות וכו׳ אבל אני לא מבין מה זה מה מבניהם ולמה יורד לי כמות זו או אחרת מהמשכורת.
אזמח לקבל קצת הארה בנושא רק כדי להבין על מה אני משלם ומה הם הזכויות שאני מקבל מזה.
תודה מראש.
אנונימי
13/04/2017 19:12
שאלתי היא קצרה
במידה ורופא תעסוקתי ממליץ לעבודה של חצי משרה במקום משרה מלאה. האם אני זכאי לקבל השלמה למשרה מלאה ממקום עבודתי או מביטוח לאומי? או לחלופין אני מאבד את הזכויות כמו במשרה מלאה בעקבות המלצת הרופא התעסוקתי.
תודה...
אביעד
13/04/2017 18:03
היי לצערי אמי חלתה סרטן השד..יש לה המון טיפולים שהיא צריכה לעשות רחוק מאזור מגורינו.בשל כך אני זה שלוקח ומחזיר אותה ממקום למקום
הבנתי שאני יכול להגיש פיטורים ולקבל פיצויים מלאים
א.האם זה נכון ומה צריך לעשות
ב.האם סרטן השד זאת מחלה שמאפשרת לעשות צעד כזה?
שירלי
13/04/2017 15:41
שלום

ילדתי בשעה טובה ב7/3/2017 מתי מסתיימת תקופת חופשת הלידה?
לא קיבלתי שום מכתב מביטוח לאומי לגבי הארכת תקופת הלידה (כפי שסןכם בחוק להוספת שבוע נוסף )אם אני מתכוונת להישאר כשנה בבית מתי עלי להודיע בעבודה ? כבר הודעתי למעסיק מראש על התכנון הזה .. עוד לפני הלידה האם יש צורך למלא טפסים מסוימים ?
בנוסף נכנס מענק הלידה ולאחר כשבוע נכנס עוד סכום כסף לא יודעת מה זה.
מתי פונים לגבי הילד השני לתוכנית החיסכון מהמדינה לרישום בביטוח לאומי ?

אנחנו מעוניינים להוסיף עוד 50₪ להפקדה החודשית.

תודה מראש סליחה על האורך
ניצן
13/04/2017 15:40
שאלה, הודעתי למעסיק כי אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה שלי לחצי שנה. לאחר מכן התבהר לי כי רק לאחר שאודיע על התפטרותי עלי להמתין כ 90 יום עד שאוכל לחותום אבטלה. אם כך, האם אני יכולה כבר להודיע כי אינני מתכוונת לחזור לעבודה? (אף על פי שכבר ביקשתי להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה). וגם, מה עלי לציין במכתב ההתפטרות? יש לציין שעברתי דירה לישוב חקלאי המרוחק מאזור העבודה... אם זה רלוונטי
ש.פ
13/04/2017 15:39
אשמח למענה בדיני עבודה, אני עובדת בחברת קייטרינג שמספקת גם את ההזנה לבתי הספר והגנים, יצא שלחופשת פסח המוסדות יצאו ב 3.4 . ואני יחד איתם, חייבת לציין שלמעסיק שלי יש עוד מקום שאני עובדת בו מדי פעם שכן עבד עד יום לפני החג. החופש המדובר הוא חופש מאולץ מבחינתי ולא מרצון. באם אין ימי חופשה מספיק מה קורה?

תודה
ליאור
13/04/2017 14:05
חג שמח!
בעלי עבד לפני מספר שנים בתחום האבטחה דרך חברת כוח אדם.

לאחר 5 שנים פוטר (עקב הפסד החברה במכרז) והפיצויים ששולמו עבורו היו עבור שכר של 30 ₪ לשעה, כאשר בפועל שכרו היה 50₪ (הם היו רושמים את זה כא.ש.ל, וכדומה)

יש עילה לדרוש הגדלה של הסכום ששולם? או שהחברה פעלה כחוק?
אלכס
13/04/2017 14:03
היי רציתי להתייעץ לגבי החוק של תשלום ימי חג. כידוע לי לפי החוק אם עובדים בערב חג ויום לאחר החג אז משלמים את החג עצמו. אך מה קורה כאשר המעסיק סוגר את המשרד בערב חג ולא עובדים באותו היום, האם לפי החוק הוא עדיין מחוייב לשלם על החג עצמו ?

תודה מראש לעונים.
שירן
13/04/2017 14:02
מצאתי בינואר עבודה מהבית, פקידת שיווק של חברה מוכרת, לא חתמנו על חוזה אך נפגשנו אני ושלושת השותפים,עברתי חפיפה וכל מה שצריך ויש מספיק פרטים והוכחות לעובדה שעבדתי אצלם כחודש.

המנהל הישיר אינו מסודר כלל, כאשר סיימתי את עבודתי במקום יצאתי לידי הנחה ששעות העבודה שלי רשומות אצלו כיוון שאני משתמשת בתוכנה שלהם וכפי שטרח לציין "ככה בעצם יודע שעשיתי את מלוא שעות העבודה שלי", אממה יומיים לפני קבלת משכורת מבקש ממני במייל שאשלח לו דוח שעות (לאחר התפטרותי המנומסת), שלחתי לו את הדוח היו כמה טעויות- תיקנתי ושלחתי, כאשר הגיע יום המשכורת אמר ש"התעכבת עם הדוח אין משכורת עכשיו אין מי שיוציא לך תלוש, אם את רוצה את הכסף תבקשי מבעלך (חשב שהוא עצמאי) שיוציא חשבונית על שמו ואני אעביר את הכסף (?!), הודעתי לו נחרצות שאין דבר כזה ושהוא ישלם לי ביטוח לאומי ומה שצריך- כמו שצריך! אמר תצטרכי להמתין לחודש הבא, בעלי דיבר איתו גם ואמר לי שירן אין ברירה צריך להמתין אז כמובן שהמתנו והחודש הזה הגיע.

מה1 לחודש סימסתי לו שלא ישכח שצריך להעביר לי משכורת והתגובה שקיבלתי היא "אמרנו שבעלך יוציא חשבונית!" אמרתי לו תקשיב אתה מנסה לעשות ממני מטומטמת וזה לא ילך לך- בעלי בכלל לא עצמאי! וגם אם כן לא היינו עושים דבר כזה.
לאחר מס' ימים שוב שלחתי הודעה ושאלתי בצורה מתורבתת מאוד באיזה תאריך לצפות למשכורת שלי? ענה לי תעבירי לי את הסכום שאני צריך לשלם לך- אמרתי לו יש לך את הדוח מסודר תעבור עליו אך בלי קשר סימסתי לו את הסכום.
מאז לא הייתה תגובה..
שלחתי שוב הודעה לפני החג אמרתי לו ***** אני מבקשת לדעת מתי נכנסת לי המשכורת? לא הייתה תגובה
היום סימסתי לו שוב וענה שאין זה אבוד כי הרואה חשבון שלו בחופש.
עניתי לו שזה ממש לא מעניין אותי וכיוון שהדוח אצלו כבר חודש וחצי עם שעות העבודה היה צריך לדאוג לזה ולא לחכות לרגע האחרון
אמרתי לו שזה זלזול וחוצפה אני עשיתי את עבודתי נאמנה ולא הגיוני שאני צריכה לרדוף אחריו בשביל השכר שמגיע לי. הודעתי לו שאותי זה לא מעניין מה יעשה אני רוצה את סוף החג את המשכורת שלי ואם לא אני לוקחת את זה כמה צעדים קדימה (חייבת לציין שטופס 101 חתמתי לו והעברתי לו את כל הפרטים הרלוונטים)

האם יש לי עילה לתביעה? מה עושים במקרה כזה?
לעזרתכם אודה,
שירן.
עדן
13/04/2017 14:01
התחלתי לעבוד בסופר בעבודה חדשה בערך שבוע , באחת המשמרות נכנסתי לקופה הראשית ולקחתי מישם סכין שבסוף המשמרת החזרתי אותה (הייתי צריך לסידור מדפים ויש לי סכין שהם מספקים אבל לא הייתה לי) בקצין ביטחון הגיע אליי היום והאשים אותי בגנבת סיגריות וטוען שככה זה נראה לו , כמובן שלא לקחתי אבל הוא בשלו ואני בשלי, אין דרך לפתור את זה במסגרת העבודה (אני לא מסכים לדבר כזה כי כמובן לא לקחתי ), הוא לא מוכן להזמין ניידת למרות שאיים כמה פעמים, האם כדאי לי להזמין ניידת באופן פרטי? או שיש דרך חכמה יותר?
שירן
13/04/2017 14:00
שלום לכולם,

שאלה בנושא עבודה.

עובדת שקיבלה עבודה זמנית של 3 ימים (קייטנת ילדים) התבקשה להישאר ביום שישי עד השעה 6.

מכיוון שהיא שומרת שבת היא ביקשה לא לעבוד עד מאוחר אלא לסיים כמסוכם מראש מוקדם יותר, המעסיק הנחה אותה לא להגיע בכלל...האם עליו לשלם בעד היום הזה?

האם קיים חיוב לתשלום כלשהו בשל ההתראה הקצרה? חשוב לציין שהעבודה סוכמה מראש ל3 ימים בשעות מוגדרות.
פיצויים לאחר ח...
13/04/2017 11:05
אם חזרתי לאחר החופשת לידה לעבודה והחלטתי באיזה שהוא שלב לעזוב אני זכאית לקבל פיצויים? עוד לא עברו 9 חודשים אלא 7 חודשים. עובדת באותו מקום יותר מ3 וחצי שנים.
א.א
13/04/2017 09:28
שלום,
אשמח למענה לכמה שאלות...
יום ראשון הקרוב הוא ערב חג, במידה ולקחתי חופש ביום זה באישור המעסיק, בכל זאת איני זכאית לתשלום עבור יום החג?

האם מעל 43 ש.שבועיות, אני תמיד זכאית לתשלום עבור שעות נוספות ללא קשר לשבוע עבודה בין 5-6 ימים?

כמה ימי חופש/מחלה אני זכאית ע"פ חוק בחודש?

במידה והחלטתי להתפטר ואני עובדת מעל 6 שנים במקום עבודתי, אני זכאית לפיצויים?

המון המון תודה מראש
עובדת במשבר
12/04/2017 18:30
היי

חברת HIGH-Q פסיכומטרי נמצאת כנראה לפני פירוק לאחר שבעל החברה הודיע לעובדים שלא ישלם משכורות ואכן לא קיבלנו משכורות. רציתי לדעת אילו זכויות יש לעובדים שלא מקבלים משכורות בגלל מצב כלכלי קשה של החברה ואפילו פירוק בבית המשפט. אין לי מושג בתחום ואני אשמח להבין מכם מה עושים עכשיו.

אציין כי חלק גדול מהעובדים הצטרפו לעורך דין שהגיש תביעה בשמם אבל אני לא. אילו זכויות יש לי מול HIGH-Q בהתחשב בכך שאני עובדת שם מעל שנתיים?
רועי
12/04/2017 20:46
לא מבין אותך... יותר מ-70 עובדים של high-q לקחו עורך דין שינהל את המאבק המשפטי בשמם ומטעמם, על מנת שיקבלו את הזכויות שמגיעות להם לאור פירוק החברה... למה לא הצטרפת? נסי לפנות לעורך הדין של העובדים גם עכשיו. סביר שיקבל את הייצוג שלך ואז לא תצטרכי לחפש פתרונות בפורומים אינטרנטיים.

חג שמח לך!
אנה
12/04/2017 18:32
שלום לכולם וחג שמח!

לפני מספר שבועות התקבלתי לעבודה עם שכר גלובלי. מכיוון שהתחלתי בסוף החודש, קיבלתי משכורת ראשונה עבור חודש מרץ ממש נמוכה. ולמרות זאת הורידו לי מס הכנסה.

במחלקת שכר טוענים שזה בסדר כי יש לי שכר גלובלי, אין לי הטבות מס (רק 2.75 נ"ז של אישה), ואני אמורה לשלם מס הכנסה מכל שקל.

זה נשמע לי מאוד מוזר. האם הם צודקים?
שיראל
12/04/2017 18:28
אני עובדת בחברה כבר שנה וחצי וברצוני לעזוב עקב חילוקי דעות מקצועיים.

במהלך החצי שנה האחרונה במסגרת בעבודה עשיתי התמחות לצורכי השלמת התואר.
ההתמחות כמובן הייתה ללא תשלום.

יש לי מכתב חתום ע״י החונך המאשר את ההתמחות ופרטי התהליך שעברתי. ברצוני לשאול האם קיימת האפשרות שבמידה ויתקשרו לברר פרטים ממוסד בלימודים לגבי ההתמחות ואותו חונך יחליט להגיד שההתמחות לא נעשה או כל דבר אחר.

האם הדבר הינו חוקי? האם יכולים לבטל לי את ההתמחות הזו? או שכל עוד קיים בידי המכתב החתום אין באפשרותם לעשות כלום.
רויטל
12/04/2017 18:24
החברה שאני עובדת בה בפירוק החל מנובמבר 16.
יש לציין שאת הפירוק יזמנו אנחנו העובדים בפנייה לבית המשפט. העורך דין שלנו מונה למפרק החברה .
כל התקופה האחרונה צויין לנו שב באחד למאי החברה תיסגר .
אני באמצע מאי יהיה שנה לעבודתי בחברה .
יום לפני ערב חג הודיע לי המפרק על הפסקת עבודתי החל מה 30 לאפריל
1. האם בנובמבר היה הפסקה של יחסי עובד מעביד מרגע שמונה המפרק ? למרות שלא יצאו מכתבי פיטורין לעובדים שנשארו .
2. האם מגיע לי פיצויי פיטורין ?
3. האם מגיע לי ימי הודעה מראש ואם כן כמה זמן ?
4.לא הופרש לי כלל לפיצויים ופנסיה עקב כך שהחברה נכנסה לפירוק ,מה עושים במקרה כזה ?

אשמח לתשובות
נטלי סויסה
12/04/2017 17:40
המעסיק של בעלי לא מעוניין לשלם לו את תקופת השבעה שישב על אמו שנפטרה בטענה שלא עבד אצלו 3 חודשים .האם זה תקין עפ"י חוק???
מציינת שבעלי התחיל לעבוד ב8.12.16 ,אמה שלו נפטרה ב2.3.17 לאחר השבוע הזה חזר לעבוד עד סוף החודש
אשמח לתשובה מהירה
יעלי
12/04/2017 15:54
שלום, עבדתי כמדריכת זומבה במתנ"ס מטה אשר עד שהסתיימו יחסיי עם המעביד רשמית ב22/12/16 . פיטרו אותי מהעבודה לאחר שלא היו מספיק נרשמות לחוגים שלי. הייתי אמורה לקבל פיצויים שהופרשו למשכורת מדי חודש בהתאם לסעיף 14.בגלל שביטלו לי שיעורים במהלך אוקטובר ואחר כך פיטרו אותי קיבלתי שכר מלא והודעה מוקדמת בחודשים אוקטובר- נובמבר. ב15/3/17 נסעתי למשרדי המועצה לבירור הזכאות שלי לפיצויים ומשבדקתי אותם עם הנהלת החשבונות נאמר לי שאקבל אותם ישירות לחשבון הבנק תוך 30 ימים. בפועל לא קיבלתי עדיין. אני מודעת לזה שעכשיו חגים, אבל שאלתי היא האם זו הלנת פיצויים מפני שרשמית אינני עובדת מה22/12? האם יש עילה לתביעה והאם לא מאוחר מדי להגיש תביעה?
בבקשה עיזרו לי אני טובעת בחובות כלכליים וכל שקל חשוב לי.
אולגה
12/04/2017 08:48
בוקר טוב ומועדים לשמחה

סיימתי לעבוד במקום אחד ב-8 לפברואר וב-9 לפברואר התחלתי לעבוד במקום אחר.

ב-8 במרץ המעסיק הקודם הפקיד לי את הכספים לתוכנית פנסיונית. ב-27 במרץ משכתי כספים מתוכנית פנסיונית שלי וסגרתי אותה.

מתי המעסיק החדש צריך להתחיל להפריש לי לפנסיה? כחודש וחצי ממועד תחילת עבודה אצלו הייתה לי תוכנית פעילה.

תודה רבה
עורך דין
12/04/2017 12:10
שלום אולגה

אם היתה לך קרן פנסיה פעילה במועד תחילת העסקתך המעסיק החדש אמור להתחיל להפריש כספים לפנסיה מהחודש השלישי להעסקתך ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.

חג שמח
יולי
12/04/2017 08:52
המעסיק נותן כל חודש צ'ק שכתוב עליו ה-10 לחודש. כמה שאלות:

1. לפי מה שקראתי באינטרנט החוק מקנה למעסיק להתעכב 9 יום לאחר תום החודש שעליו עבדנו. האם זה אומר שעל הצ'ק צריך להיות התאריך ה-9 לחודש?

2. בחודשים האחרונים ה-10 לחודש יצא הרבה על שבתות וחגים. כיוון שהמשכורת בצ'ק, אין לי משכורת עד אחרי שבת או חג. האם הוא מחוייב להביא לנו צ'ק שרשום עליו תאריך שקודם ל-10 לחודש?

3. המשכורת ניתנת לי בצ'ק מודפס שמכונה אוטומטית לא קוראת. הדרך היחידה להפקיד היא באמצעות אנשי הבנק. כמובן לאחר 3 ימי עסקים שאפשר לעשות שימוש בכסף. הצ'ק צריך להיות כתוב לכמה ימים לפני ה10?
עורך דין
12/04/2017 12:09
שלום יולי

1. יכול להיות גם ה-9 לחודש. כן.
2. התאריך צריך להיות 9 לחודש לכל המאוחר. לאחר מכן המדובר על הלנת שכר.
3. ראי תשובה לשאלה 1+2

חג שמח

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ