פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 433
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סתיו
01/08/2017 15:04
ש לי קרן פעילה מהמקום עבודה הקודם, אך המקום הנוכחי טען בפניי בעת תחילת העסקתי כי הם "יאתרו" את הקרן שלי ויפרישו לאחר כ3 חודשים כמקובל בחוק. הם לא עשו את זה וחלפה חצי שנה.

יש לציין כי באף אחד מהתלושים שקיבלתי לא בוצעה הפרשה לפנסיה לא על ידיי ולא על ידי המעסיק. החברת בה הקרן פעילה הודיעה לי היום כי הקרן עתידה להיהפך ללא פעילה בקרוב (עניין של ימים ככל הנראה) עקב אי הפרשה במשך 5 החודשים האחרונים.
האם מדובר בהלנת שכר?

איך אפשר להתקדם מכאן משפטית? ישנה בכלל אפשרות שיפרישו רטרואקטיבית לקרן המדוברת גם לאחר שהפכה לא פעילה?
סיוון
31/07/2017 21:28
שלאה שבטח שאלו כבר בפורום אבל חיפשתי כאן המון ולא מצאתי תשובה מדוייקת למרות שעל הדרך למדתי הרבה דברים חשובים על הזכויות של נשים שחוזרות לעבודה אחרי חופשת לידה. הנה מה שמעניין אותי:

אם יש לי שעת הנקה, כלומר אני עובדת כל יום 7 וחצי שעות ומקבלת שכר לפי 8 וחצי שעות.

האם בימים שעבדתי מעל 8 וחצי שעות, אקבל שכר על השעה התשיעית והעשירית או שהשעות האלו יקוזזו על השעה השמינית שלא עבדתי בימים האחרים של החודש?

אני צריכה תשובה שמבוססת בחוק.
לידיה
31/07/2017 21:26
אני נמצאת בשבוע 23 להיריון הראשון, אובחנתי כסובלת מפריצת דיסק עוד שנה קודם, יש בידיי את כל האישורים והמסמכים הדרושים.

לפני ההיריון הייתי מטופלת בארקוקסיה 120 וטרמדקס, מציינת כי דיקור ופיזיותרפיה אינם עזרו לי כלל וכלל. בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון, בקושי ישנה, לא מסוגלת לשבת, לשכב מבלי לשנות תנוחה כל כמה דקות.

אני עובדת בעבודה משרדית אשר מצריכה ישיבה ממושכת רוב שעות היום.

האורטופד והרופא נשים המליצו על שמירת הריון החל מה-5/7/17 והנה היון אני מקבלת הודעה מביטוח לאומי שהתביעה לא אושרה במלואה.

אשמח לעיצות ותובנות
מלודי
31/07/2017 21:25
עובדת במקום עבודה 11 חודשיים
ובאוגוסט מפסיקה את עבודתי שם כי המקום נסגר
קיבלתי ממנה מכתב פטורים,אני בשבוע 17
מה עושים?לחתום אבטלה ?
ואם אחתום אבטלה יהיה זכאית לחופשת לידה ?
(יש לי עוד 12 תלושים ממקום שעבדתי לפני )ואם ארצה להעריך את חופשת הלידה זה גם יתאפשר לי?
מאיפה אני יכולה לקבל את כל התשובות האלה ?!
אביגיל
31/07/2017 21:23
שלום!

יש לי שאלה לגבי פיצויים בעבודה, התפטרתי עקב מעבר דירה ולפי מה שמצאתי באינטרנט השאלה של האם מגיע לי פיצויים או לא לא ברור...

"גם אם שינה העובד את מקום מגוריו, למקום מרוחק יותר ממקום עבודתו (מעל 40 קילומטרים ממקום העבודה לפחות), ועקב כך הוא מתקשה להגיע למקום העבודה, יהיה זכאי לפיצויי פיטורין לאחר התפטרותו.

לא בכל מיקרה של מעבר דירה מכיר החוק בזכותו של העובד לקבל פיצויי פיטורין, וכדאי לבדוק בטרם עת אם סיבת המעבר מאפשרת לקבל פיצויים."

איך אני יודעת אם מגיע לי או לא?

תודה מראש! וצום קל.
אלינור
31/07/2017 21:23
שלום.
אני עובדת במעון יום בפיקוח משרד הכלכלה והתמת כיום המשרה שלי הינה 36 שעות שבועיות לפני כחודשיים הודעתי למעסיקה שלי ולהנהלה במכתב רשמי שאני מתחילה טיפולי פוריות .
בגלל חוסר בכמות הנרשמים לשנה הבאה שיבצו אותי לעבודה אך שעות העבודה שלי ירדו ל 33.5 שעות שבועיות .

רוצה לציין שיש לנו הסכם קיבוצי שאומר שניתן להוריד לעובדת עד 25% משרה וזה לא יחשב כהרעת תנאים.
שאלתי היא כזו הבנתי שהחוק המגן על אישה מפני הרעת תנאים ופיטורים בזמן טיפולי פוריות הינו מעל ההסכם הקיבוצי האם אני יכולה לדרוש את השעתיים וחצי שהורידו לי במשרה ?

תודה מראש
אברי
31/07/2017 21:21
היי
ותודה מראש

יש לי שאלה לעו"ד שקשורה לענייני עבודה:

הקדמה:
כבר מצאת את עצמי אתמול והיום בש.י.ל בת"א (שרות יעוץ לאזרח) - שזהו ייעוץ חינמי - ממש בזיון שמה. נאמר לי ע"י חברים ומשפחה, שיש לי עניין פעוט יחסית, בנושא מקדמה ופיטורין (בעניין הזה יש לי שאלה לגבי -מעסיקיי/חברים טובים שלא היה לנו חוזה חתום. אני מחפש יותר הבנה סביב: דיוק יחסי העובד-מעביד שהיו לי עם ה"מעסיקים"/חברים ועם עזרה בצעדים הבאים שלי מולם אחרי הבנה שלי את המצב שלי).

ממש לא קיבלתי מענה שלם (בש.י.ל) לבעיה שלי (אחרי חצי שעה הוא זירז אותי לצאת והוא היה ישיש שלא מודע להתקדמויות האחרונות בעולם כמו הדסטראט ופייסבוק.:)

ניסיתי היום גם חברה עו"ד ספץ בענייני עבודה - אין לה זמן לקבל אותי.

הפנתה אותי ל"קו לעובד" - שנראה שיותר שמדובר על כיוון כזה של ייעוץ / עזרה לעובדים שכירים ואני עוסק זעיר (עוסק פטור).

מי יכול לתת לי ייעוץ משפטי במקרה כזה?
לילך
31/07/2017 21:19
ערב טוב שאלה דיי דחופה.

אם אני עובדת במקום עבודה ועקב שמירת הריון ובהמשך חופשת לידה לא קיבלתי הכנסה ממקום העבודה כמעט שנה ורק הורידו לי ביטוח לאומי ובריאות (בסוף יצאו תלושים עם מינוס שאני חייבת למעסיק על התשלומים הנ"ל שכמובן בהמשך אני סוגרת את החוב מולם) האם אני זכאית לדמי הבראה כשמקבלים למרות שלא עבדתי ולא קיבלתי משכורת? תודה מראש...
מאי
31/07/2017 21:16
שלום קוראים לי מאי, רציתי לברר בנוגע לחוסרים בעבודה, אני עובדת בתחנת דלק ״טן״ בראש פינה, היה לי חוסר בשישי האחרון של כ150 שקלים בקופה, יום ראשון החליפו אותי כי נסעתי לתל אביב בשבת ויש לי כאבי גב ודלקת בעין, אך המנהלת דרשה ביום ראשון שאביא עד השעה 15:00 את ה150 שקל שחסרים, כמובן שהוצאתי מכיסי הפרטי, למרות שביקשתי שיורידו לי מהמשכורת ואמרה שאסור שצריך לשלם עד השעה 15:00 בראשון, לטענתה אסור שיהיה חוסר בקופה, אם וכאשר יש אז על העובד שהיה במשמרת להשלים מכיסו הפרטי, האם זה אפשרי?
ערן
31/07/2017 21:15
*האם מעסיק יכול להכריח אותי לעבוד שעות נוספות?

*האם מותר למעסיק ללחוץ עלי לעבוד שעות ? (בצורת הערות, רמיזות, ביקורת שלילית)

*האם מותר לפטר כתגובה לסירוב לעבוד שעות נוספות.

*האם זה חוקי למעסיק לעשות "מניפולציות", ז"א בהתנהלות השוטפת של העסק ובכך לגרום לי/להכריח אותי לעבוד שעות נוספות?

*בתגובה ללחץ לעבוד שעות נוספות, כיצד עלי לנהוג?
שני
31/07/2017 21:14
היי אשמח למענה,

אני עובדת כסייעת בחינוך המיוחד בעיריית תל אביב, במהלך עבודתי הייתי בהריון ראשון ועברתי הפלה אחת בשבוע 8 ומאז לקח לי 8 חודשים להיקלט שוב. ההריון הזה מאוד יקר עבורי.

רופא הנשים שלי הפנה אותי לרופא תעסוקתי ע"מ שיאפשר לי מגבלות במקום העבודה, מהסיבה שחלילה לא אעבור שוב הפלה וגם עקב הסיכון הרב בו אני נמצאת שמהווה סכנה עבורי ועבור העובר. ( עבודה פיזית, ילדים בעלי התנהגויות קשות ואלימות, התפרצויות וכדו')
רופא תעסוקתי רשם בפירוש שאיני יכולה לעבוד בתחום החינוך המיוחד או בכל תפקיד הדורש עבודה מול ילדים בעלי אופי אלים.

בעקבות זאת עיריית תל אביב לא מצאה עבורי משרה חלופית אחרת (אני שנה בעירייה וטוענים שאין לי מספיק ותק) ולכן רשמה מכתב מפורש לביטוח לאומי שאין להם תפקיד אחר עבורי במסגרת העירייה.

על סמך כך שלחתי מסמכים לביטוח לאומי ע"מ שיאפשרו לי שמירת הריון.

היום קיבלתי כי בקשתי נדחתה.

הבקשה שלי הייתה מהסיבה שמקום העבודה מהווה סכנה עבורי ועבור העובר. ובנוסף לכך שלחתי מסמכים רפואיים המעידים על ההפלה הקודמת ועל הסיכון שבו אני נמצאת בהריון הנוכחי. ( המתומה, דימומים, צוואר רחם רגיש והקאות) .

כיום אני נמצאת בשבוע 20 ללא תעסוקה או משכורת. מהסיבה שעיריית תל אביב התנערה מההעסקה בשבילי.
אודה לעזרתכן מהן הזכויות שלי, מה עלי לעשות? ולמי לפנות ע"מ שהבקשה לשמירת הריון תתקבל מול ביטוח לאומי או שבכלל עלי להתנהל מול העיריה.

תודה מראש
נעמה
31/07/2017 18:04
היי
רציתי לדעת מה קורה ובמידה חזרתי למקום עבודתי לאחר חופשת לידה בת חצי שנה לחודש אחד ולאחר מכן החלטתי להתפטר התינוק יהיה בן 7 וחצי חודשים.
האם אני עדיין זכאית לפצויי פיטורין לצורך גידול ילד ממקום העבודה?
והאם אני עדיין זכאית לחתום בלשכה?
חן
31/07/2017 16:18
היי אני ילדתי בחודש דצמבר ככה שיצא שהייתי בחופשת לידה עד חודש מרץ מגיע לי לקבל את הזיכוי מינואר (נקודת זיכוי )
עינת
31/07/2017 16:04
התפטרתי לצורך גידול הילד, המשרה הקודמת שלי היתה תובענית מאד דרשה הרבה שעות עבודה מעבר לרגיל וגם שיחות עם חול בשעות מאוחרות.

מקום העבודה מוכן לכתוב לי מכתב לביטוח הלאומי בבקשה לבטל את 90 ימי ההמתנה לאבטלה אבל הם לא יודעים מה לכתוב.

מה צריך להופיע במכתב ממקום העבודה? יש לכם מכתב לדוגמא?

המון תודה!
חוי
31/07/2017 16:03
היי, שאלה.

יש לי עובדת שילדה בן וניכנסה מחליפה למילוי מקום שגם היא בהריון (חודש 4/5).

כשהראשונה תחזור המחליפה שנמצאת עכשיו תיהיה בחודש 8 (לפי התוכנית עכשיו היא תעזוב).

האם המחליפה צריכה לדווח למעסיק שהיא בהריון או שאין טעם כי ממיחא היא עוזבת לפני הלידה?
רויטל
31/07/2017 16:01
עתידה לחזור מחופשת לידה לעבודה.
עובדת במשרה שהשכר בה נגזר מכמות המתנדבים שגייסתי באותה שנה.

האם כשאני חוזרת מחוייבים לשלם לי שכר לפי הזמן שיצאתי לחופשה או לפי הכמות שהמחליפה שלי גייסה?

חשוב לציין שגוייסו חצי מהכמות של הנערים שהיו כשיצאתי לחופשה.

מה קובע החוק בנושא?
שירלי
31/07/2017 13:48
במקום העבודה שלי אני מוגדרת כעובדת שעתית (מועסקת ב-75% משרה).

השאלה שלי היא בנוגע לימי החופש שמגיע עפ"י חוק. אם לאורך השנה אני לוקחת חופש, באותו החודש השכר שלי נמוך יותר ולא משלמים לי עבור החופש וזאת למרות שיש לי ימי חופש אליהם אני זכאית.

חישוב ימי החופש נעשה רק ביולי ובאוגוסט, רק אז מביאים עבורם כסף.

נוצר מצב שאם אני צריכה יום חופש בינואר אז השכר יהיה נמוך יותר ורק לאחר חצי שנה ישלמו לי עבור אותו יום חופש.

במקום העבודה אומרים שזה ההסכם איתנו (העובדים השעתיים) אבל מעולם לא חתמנו על הסכם עבודה.
אשמח לדעת האם המצב הגיוני / חוקי?

תודה רבה
ספיר
31/07/2017 13:42
התפטרתי מהעבודה לפני כחודשיים (חשוב לציין שעזבתי באמצע משמרת) מאז אני רודפת אחריו לקבלת השכר שמגיע לי על כמה ימי עבודה, הגעתי למקום מספר פעמים ושלל תירוצים הוטחו בפני הוא חסם אותי בפלאפון ופשוט לא עונה להודעות ושיחות ממני, הוגש גם מכתב התראה מעורך דין ולא קיבלתי שום תגובה.

אוכל לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות או בגלל שעזבתי באמצע משמרת עדיף לנסות להגיע איכשהו להסדר לבד?
שרי
31/07/2017 13:41
אני עובד כסייר במוקד אבטחה בחברה בע"מ, הזמינו אותי לשיחה ואמרו שהם קיבלו דוח למשרדים שהתקבל בזמן המשמרת שלי, סביר להניח שזה באמת הייתי אני.

בכל מקרה, הם הביאו לי 2 אופציות: או שהחברה משלמת את הדוח (1000 שח בלי נקודות) ואני משלם לחברה, או שהם מעבירים את הדוח אליי אישית ואני צריך לשלם 250 שח ו-7 נקודות.

האם זה חוקי? יש מה לעשות?
אנונימית
31/07/2017 12:52
אשמח להתייעצות קלה.
לגבי 40 שעות בדיקה של הריון
הייתי אמורה להתחיל משמרת בשעה 15:00 עד 23:00 אך הייתה לי בדיקה ב16:00 ועד שהסתיימה הבדיקה הגעתי לעבודה קצת לפני השעה 18:00
במקום השעה 15:00
המעסיק שלי מוכן לשלם לי רק מ16:00 עד 17:00 רק שעה .
ולא מ15:00 עד 18:00
זאת אומרת משלם לי רק שעה מהמכסה .
הגיוני?
התפטרות
בלה
31/07/2017 11:44
שלום
אני מתפטרת מעבודתי לאחר 9.5 שנים האם מגיעים לי פיצועיים.?
עדי
30/07/2017 17:14
היי,

בנושא עבודה.

אחד הטכנאים במקום העבודה שלי התחיל לצעוק עלי וקרא לי "מטומטמת גדולה" ואמר לי ש"אם הייתי גבר הוא ממזמן כבר היה מוציא אותי אחוצה" כי ביקשתי ממנו לצאת מהחדר לאחר שצעק על עוד בחורה שבכתה בשולחן לידי.

המנהלים לא עשו כלום בנידון חוץ מנזיפה בו. יש לי שני עדות שהמקרה אכן קרה אך הבוס שלי החליט להגיד להנהלה ששיקרתי.

המקרה חזר והוא צעק שוב הבחורה השניה כבר התפטרה, האם יש לי משהו לעשות בנידון?

בנוסף, הובטח לי בונוס של 600 ש"ח משהו שגם לא קרה, האם יש לי משהו לעשות בנידון?

תודה רבה.
עורך דין
31/07/2017 09:09
שלום עדי

מומלץ לפנות במקרה כזה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובדיקת נסיבות האירועים שאת מתארת. יכול בהחלט להיות שהנושא מצריך טיפול משפטי לאור העלבונות שספגת, שעלולים להתפרש כהטרדה על רקע מיני האסורה לפי חוק.

בהצלחה
ליאת
30/07/2017 17:57
יש לי שאלה לגבי שמירת הריון, אני סכרתית מטופלת באינסולין ויש לי צירים מוקדמים ומזה שלושה שבועות יוצאת ונכנסת למיון. כרגע בשבוע 32+5 מקבלת כדורים במיון משתחררת. יומיים אחר כך שוב חוזרת. כבר חזר עת עצמו 4 פעמים בשבוע וחצי האחרונים.

חשוב לציין שאני עושה מוניטור פעמיים בשבוע + בדיקת רופא ומטופלת בהריון בסיכון (מרפאה משולבת עם סוכרת)
האם במצבי מגיעה לי שמירה?

(ידוע שרק חודש לאחר חופשת מחלה מגיע)
עורך דין
31/07/2017 09:08
שלום ליאת

ההחלטה האם ראוי להמליץ על שמירת הריון הנה החלטה רפואית וצריכה להתקבל על ידי הרופא שמלווה אותך במעקב אחר ההריון. אין המדובר על החלטה משפטית.

בהצלחה
רבקה
30/07/2017 17:12
שלום לכולם

תודה על האפשרות לקבל כל כך הרבה מידע באתר שלכם ועל הפורום הנפלא. מלרכת קודש למען העובדים אתם עושים.

שאלתי:

אדם שעובד במפעל גדול רוצה להתפטר, כמה זמן מחויב להודיע למעסיק על התפטרות? במידה ובחוזה העבודה כתוב שמחיוב להודיע כחודש לפני חוק השבועיים לא תופס?
בנוסף האם זכאי לפיצויים?

במידה ולקח הלוואה דרך המפעל, האם המפעל זכאי לבקש את מלוא סכום ההלוואה ברגע שמתפטר?

תודה לעונים
ספיר
30/07/2017 16:34
אני שבוע 31. עובדת בעבודה במשמרות - שכר לפי שעה. ברביעי בלילה הייתי במיון. השתחררתי עם המלצה ל-4 ימי מנוחה בבית. הייתי אמורה לעבודה חמישי-שישי ולא באתי בעקבות ההמלצה. היום היום הרביעי שאני במנוחה. היום לא הייתי אמורה לעבוד. האם מגיע לי לפי החוק תשלום על ימי המחלה הנ''ל?
דנית
30/07/2017 16:33
בהריון שבוע 11 לא עובדת כבר חודשיים.

לא קיבלתי שמירה סובלת מהקאות ובחילות בלי סוף. מטופלת בכדורים אבל עדיין לא מצליחה לחזור לתפקוד.

מה הדין במקרה כזה לגבי המעסיק? מחוייב להוציא לי תלושים? אהיה זכאית לדמי לידה?

בהנחה שאצליח עוד מעט לחזור לעבודה.
אורטל
30/07/2017 16:29
שלום אשמח לייעוץ
ילדתי ב23.1.17, מאז אני בחופשת לידה עברה כבר חצי שנה + כמה ימים.

אני רוצה לחזור לעבודה ב-1.9 בגלל התחילת הגן
אני מתלבטת לגבי העבודה שלי, היא עבודה אינטנסיבית, עם הנהלה לא מקלה והכי בעייתי מבחינתי עם משמרות ערב עד 20:00.

רוצה להיפגש עם המנהלת, אך אני כבר יודעת שהיא תציע לי מקסימום 2 משמרות ערב בשבוע, כולל יום שישי עדיין לא מתאים לי.

אם אני אתפטר אז אני כדין מפוטרת?
מה עליי לעשות כדי למצות את זכויותי?
נאווה
30/07/2017 15:53
שלום רב,

אשמח לעזרה, במידה ואנו צריכים לפטר עובד עם 115 ימי חופשה שהם מסתכמים בסכום גדול, האם יש מה לעשות בנוגע לאופן התשלום? האם חובה של המעסיק לפדות את כל ימי החופש בשכר האחרון או ניתן לחלק את התשלום למס' תשלומים? האם יש גובה ימי חופשה שהמעסיק חייב לפדות ושאר הימים נמחקים?

תודה מראש
שלומי
30/07/2017 14:25
האם מניין ימי החג בתשלום הוא 9 ועוד יום בחירה (תשעה באב. יום ירושלים. פורים) סה״כ 10 ימים ? תודה
רונית
30/07/2017 13:56
האם על פי החוק הקיבוצי עובד שמקבל למעלה מ-12 ימי חופשה בשנה, ומנצל יום בחירה (9 באב), יום הבחירה יורד לו מימי החופש, או שהוא מקבל עבורו יום חופש נוסף.
בנוסף האם אי ניצול של ימי הבחירה (במהלך השנה) מזכה ביום חופש.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ