פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 391
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רותי
12/11/2017 15:15
אני עובדת ברשת חנויות בגדים. לפני כמה ימים המנהל פרסם הודעה בקבוצת הווצאפ של הסניף שלנו שאומרת שמעכשיו כל מי שמאחר יאלץ להמתין חצי שעה לפני החתמת הכרטיס ובינתיים לשבת בחדר העובדים. זה איכשהו חוקי?

בנוסף משהו איחרה למשמרת בשתי דקות ואולצה לחכות, בתגובה היא חזרה הביתה בלי להמתין את הזמן הנדרש. זה נכון איך שהיא התנהלה? מבחינה חוקית כמובן.
עופר
12/11/2017 15:12
אני עובד בחברה פרטית כבר קרוב ל 10 שנים ונניח לצורך העניין שאני משתכר בכ-8000 נטו לחודש.
חלפה בראשי המחשבה להתפטר ולמשוך את כספי הפיצויים שלהם אני זכאי, שוחחתי עם חברת הביטוח שאליה הופקדו כספי הפיצויים, ולהפעתי הוברר לי שבמרכיב הפיצויים ישנם כ 16000 שקלים בלבד ועוד 26000 בקופת תגמולים (שמין הסתם יחוייבו ב 35 אחוז במקרה ואפדה אותם.

אז השאלה היא כזאת:
היתכן שאם אחליט להתפטר אז אהיה זכאי לסכומים האלו בלבד?

חשבון פשוט שלי מספר השנים כפול השכר הוא כ 80000 שקל אז מה כן אקבל במקרה של התפטרות?
תודה מראש לעונים.
אופר
12/11/2017 08:52
שלום וברכה..
אני עובדת במשרה של 6 שעות כל יום(בפועל עובדת יותר שעות) בתלוש נחשב לי כמשרה מלאה.
אני יודעת שמגיעות לי 40 שעות עבור בדיקות.
אני עובדת במשמרות. יכולה לתאם משמרות לפי בקשתי.
האם מגיעות לי השעות האלו אם אני עובדת משמרת בוקר והולכת לבדיקה אחה״צ? או לחלופין?
או שאני צריכה לבצע את זה ע״ח שעות העבודה בלבד?
יאנה
12/11/2017 08:34
שבוע טוב!
חתמתי לפני מס' החודשים בעידכון חוזה על הארכת הודעה מוקדמת לחודשיים.

אני עובדת מעל שנה וכעת רוצה להתפטר ולתת רק חודש. קיבלתי דעות חלוקות לגבי חובתי, שהמעסיק יכול לקזז לי חודש הודעה ואף יותר.. עד כמה עובד צריך להיות עבד?
אופר
11/11/2017 19:28
שלום וברכה..
אני עובדת במשרה של 6 שעות כל יום(בפועל עובדת יותר שעות) בתלוש נחשב לי כמשרה מלאה.
אני יודעת שמגיעות לי 40 שעות עבור בדיקות.
אני עובדת במשמרות. יכולה לתאם משמרות לפי בקשתי.
האם מגיעות לי השעות האלו אם אני עובדת משמרת בוקר והולכת לבדיקה אחה״צ? או לחלופין?
או שאני צריכה לבצע את זה ע״ח שעות העבודה בלבד?
גולי הטוב
11/11/2017 10:49
שלום רב, התחלתי עבודה במקום מסודר. ובחוזה העסקה מצויין שבתחילת התקופה אועסק ב 80% משרה ולאחר מכן 100% ומצויין השכר לפי ה100%. בפועל עברו כבר 6 חודשים לא רק שאני לא מגיעה למשרה מלאה אלה אפילו לא ל 70% משרה. האם המעסיק מחוייב לתשלום עבור משרה מלאה או שהוא יכול לזמן אותי לשעות עבודה כרצונו
רכב צמוד מהעבודה
11/11/2017 04:40
אני נהג בחברת שליחויות קנגרו ומקבל הבייתה רכב פרטי צמוד אליי כשהחנתי את הרכב ליד הבית עברה משאית ופגעה לי ברכב וברחה השגתי את מספר המשאית הפוגעת והגשתי תלונה במשטרה אך המעביד דורש ממני לשאת בהוצאות התיקון של הרכב שצמוד אליי האים זה חוקי שיעשה דבר כזה והאים מותר לו בכלל ?
אתי רחמים
10/11/2017 10:23
שלום רב, עבדתי בחברה במשך 6 שנים ולאחר לידת בתי התפטרתי. המעסיק ביקש מימני בהתחלה לחלק את מועד הפיצויים ל2 חודשים - שחודש 1 זה תשלום על ימי חופש ובית הבראה וחודש 2 זה על תשלום הפיצויים. לאחר חודש התקשר שוב וביקש לחלק את תשלום הפיצויים ל4 תשלומים בטענה שקשה לו לשלם. בהתחלה הסכמתי חודש אחד ולאחר מכן שלחתי לו הודעה מראש שאני צריכה את הכסף ולכן רוצה שחודש הבא ישלם לי את כל היתרה. נכון לעכשיו הוא לא מוכן לשלם את הכל הוא מוכן לשלם כפי שסיכמנו למרות שקיבל התראה מראש. זאת פגיעה בזכויות הפיצויים שמגיעים לי והאם מותר למעסיק ככה להתנהג זאת הנלת פיצויים. האם מישהו מכיר את החוקים ויוכל לעזור לי. תודה.
עובדת
10/11/2017 07:36
שלום רב

החלפתי מקום עבודה באמצע השנה וכיוון שאני זכאית לשתי נקודות זיכוי נוספות בגין ילד נכה, ניגשתי למס הכנסה במטרה להעבירן למקום העבודה החדש. בפועל, התברר לי שלא רק שהנקודות לא עברו - הם רשמו שאני שכירה בשני מקומות עבודה (למרות שניגשתי עם מכתב סיום עבודה וכו) ונתנו לי מכתב למעסיק בו נכתב שעלי לשלם 7% מס עד גובה שכר מסוים ומעליו 31%.
חזרתי שוב למס הכנסה והם טוענים שבגלל שהחלפתי מקום עבודה באמצע השנה זה נחשב כמו 2 מעסיקים ושעלי לשלם את המס כאילו אני מועסקת בשני מקומות ורק בסוף שנה להגיע עם 2 טפסי 106 משני המעסיקים להחזרי מס.
האם יתכן שבעוד שהנני מועסקת במקום אחד בלבד אני גם לא "נהנית" מנקודות הזיכוי (6.75) וגם משלמת יותר מס?? וזאת כמובן עד להחזר...
מיותר לציין כי ההכנסה החודשית קטנה פלאים בשל הגבייה ביתר.
אורטל
10/11/2017 03:14
הבוס שלי שחרר אותי באמצע העבודה בגלל שהוא ראה אותי עם טלפון בשעה 2 בלילה האם הוא מחוייב לדאוג לי לדרך חזרה?
הוא אמר לי לחכות להסעה שהיא בשעה 4 וחצי ושמבחינתו אני סיימתי לעבוד והוא יחתום לי בשעה שהוא סילק אותי .
אצרתי לו שיזמין לי מונית ושישלם עלייה אבל הןא התעלם והלך. ואמרתי לו שכל עוד אני בעבודה אני אקבל על זה תשלום. והוא אמר שלא שאני אחכה להסעה עוד שעתיים וחצי ולא אקבל על זה כלום.
האם זה חוקי?
ואגב אני בחורה בת 21 בשעה 2 בלילה אתה מתכוון פשוט לזרוק אותי ?
האם הוא יכול לעשות את זה.?
הוא גם השפיל וצעק כאילו רצחתי מישהו.
גידי
09/11/2017 17:46
שלום.
אני עובד בשכר גלובאלי, שעות העבודה שלי הינם מ 7:00-16:00, לאחרונה המעסיק מבקש ממני לעשות שעות נוספות, האם עליו לשלם את השיות הנוספות בנוסף לשכר החודשי? יש לציין שבחוזה לא מוזכר שעות נוספות כלשהן , אלא רק שעות העבודה, כלומר א-ה 7:00-16:00.
תודה
גידי
גורל מור
09/11/2017 16:06
שלום,
הנני עובדת במסעדת הריבר כבר 3 שנים, אך בשנה האחרונה המעסיק שלי לא דיווח עלי לרשויות.
במקרה ביקשתי לאחרונה את התלושים על מנת להגיש מלגה ללימודי. המעסיק ניסה למשוך כמה שיותר זמן, ולאחר שהתקשרתי מראש לרואה החשבון של המסעדה, נוכחתי לגלות כי לא דיווחו עלי לרשויות.

איך עלי לפעול?

מה כדאי לעשות?

חשוב לציין שהמעסיק שלי לא עונה לי, ומסנן כל דרך ניסיון לתקשר איתו.

במשך שמונה חודשים הנני עובדת במסעדה בבעלותו ולא דווח על כך .
מתלבטת
09/11/2017 14:58
האם עובד ברשות מקומית בתפקיד מסוים ומבקש לעבור לרשות מקומית אחרת באותו התפקיד, האם חל עליו חוק הצינון? מדובר במשרה של מנהל יחידה בגני הילדים
ליטל
09/11/2017 14:45
שלום ילדתי במאי וחזרתי מחופשת לידה בתום 15 שבועות . אני כבר חודשיים בעבודה ולא ראיתי סעיף שבו הופרשו לי כספי פנסיה בתלוש משכורת. היום קיבלתי מכתב מחברת הביטוח שלי שאומרת שלא הופקדו כספים בזמן חופשת הלידה ובמידה ובמשך 5 חודשים לא יופקדו כספים הקופה תסגר. אני יודעת שעכשיו זה עומד על 5 חודשים .. כמובן שמייד שלחתי הודעה למנהל שלי שיטפל בעניין בדחיפות. אשמח לשמוע כיצד עלי לנהוג וטיפים שיכולים לעזור.

תודה
מיקה
09/11/2017 14:44
חזרתי מחל"ת - הארכתי אחרי חופשת לידה - לפני שלושה שבועות. מהרגע שחזרתי מרגישה שסימנו אותי (עוד לפני האמת כיוון שסירבתי לחזור לפני) ומחפשים אותי. היום הייתה שיחה עם המנהל הבכיר שאמרתי לן כיצד אני מרגישה ובסיומה הוא דרש ממני בצעקות ובמיידית לאסוף את החפצים שלי ולצאת מהמפעל ולהשאיר את תג העובד (בלעדיו אין כניסה) אח"כ זימנו אותי לשיחה במשרדי ההנהלה ליום ראשון ופתאום אומרים לי להגיע מחר כאילו לא כלום...

קצת חוששת ללכת האמת כי לא מוכנה לעבור השפלה כזאת שוב...

מה אפשר לעשות במקרה כזה?
קרן
09/11/2017 14:43
היי,
מה החוק אומר לגביי מעסיק שלא נותן את תלושי השכר והעובד לא יכול ללכת לחתום אבטלה בגלל זה
קורל
09/11/2017 14:42
אני מעונינת להתפטר לטובת גידול הילד עוד חודש מסיימת שנה במקום עבודתי.

כרגע שולחת מכתב להארכת החלד וחודש הבא רוצה לשלוח מכתב התפטרות.

לכמה זמן ארשום שמעוניינת להאריך בהתחשב בכך שאני אמורה לתת עוד חודש מרגע ההודעה.

מפחדת שאם ארשום להאריך בשלושה חודשים זה ישמש נגדי ולא יאשרו לי את הפיטורים עד סוף החלד
סיגל
09/11/2017 14:41
שלום
התחלתי עבודה ופיטרו אותי בטלפון אחרי יומיים בשעה מאוחרת בטענה שאני " בעלת חזות עדינה ( בתוספת המשפט " אני בחרתי להתחתן עם אישה כזאת אבל פה זה לא מתאים") , אחרי שניסיתי להבין איך זה משפיע על העבודה שלי נאמר לי שהמקום ייסגר.

קניתי חופשי חודשי כי העבודה מחוץ לעיר וזה עלה לי משהו כמו היומיים עבודה האלה . יש משהו שאפשר לעשות כדי שאקבל החזר? ביקשתי אבל לא קיבלתי תשובה
עידן
09/11/2017 14:33
במשך מספר שנים, הייתי עובד קבלן דרך המעסיק שלי אצל לקוח.

לפני מספר חודשים נקלטתי אצל הלקוח (באישור המעסיק) ולמעשה התפטרתי מהמעסיק.

אני לא חתום על סעיף 14, אבל בחוזה שלי רשום:
"כספי הפיצויים ישוחררו לעובד על פי חוק או באחד מהמקרים הבאים- כאשר נקלט באישור החברה כעובד ישירות אצל הלקוח או במקרה ועבד לפחות 24 חודשים בחברה ועזב בכפוף להוראות הסכם זה."

כאשר העלתי את נושא ההשלמה, נאמר לי בתחילה שההשלמה מאושרת, ואני זכאי להשלמה (קיבלתי שיחה טלפונית, ומייל רשום שהנושא אושר).

אולם בסופו של דבר שוחררו לי רק הכספים שהצטברו. מאז לטענתם הנושא בבדיקה, או שאין מענה מהם.

מה אני יכול לעשות?
ליבי
09/11/2017 14:24
אני מחפשת עובדים לפי קריטריונים מסויימים- נניח לפי גובה או ניראות! מאחר והעסק שלי עוסק בפנאי ובילוי ומשלב ״משחק״ בתפקיד- יש לי חדר בריחה.
שאלה שלי היא האם אני יכולה לשאול/לשלול מועמדים על/עקב דרישה זו?
האם זו אפליה?
(זה לא כמו לגייס שחקן לסרט?)

תודה מראש לעונים
יום נפלא
שרית
09/11/2017 14:23
נניח שבמקום עבודה מחפשים עובד אבל קריטי שהוא יהיה גבר - תחום של בריאות הנפש ויש חשיבות שבעל התפקיד הזה, שיעבוד עם גברים בעלי מאפיינים מסוימים, יהיה גבר.

חוקי לפרסם את זה במודעת הדרושים?
פשוט חבל על כל הבנות שפונות
טל
09/11/2017 14:13
מחלקה שלמה יוצאת לחופשת גיבוש של 3 ימים לאילת- חמישי-שבת.

בימים חמישי ושישי העסק לא פתוח ולא ניתן לעבוד, יחד עם זאת הטיול אינו חובה.

האם לגיטימי להוריד יום חופשה על יום חמישי? (בהנחה שגם ככה אי אפשר היה לעבוד באותו יום כי המקום סגור).
רוצה לציין שהחופשה הינה בתשלום וכן לא הודיעו על הורדת יום החופש מבעוד מועד.

תודה על המענה
שי
09/11/2017 14:11
שואל עבור חבר

לאחרונה נערך לו שימוע.

השימוע נעשה בינו לבין המעסיק ללא נוכחות אדם אחר ולא נכתבו הדברים
לאחר יומיים קיבל לידו את הפרוטוקול של השימוע
שבו מתומצתים הדברים

האם זה נחשב לשימוע ולפרוטוקול?
האם זה שימוע לפני פיטורין?
תומר
09/11/2017 14:04
היי

אשתי עבדה לפני כ-7 שנים בקופת חולים מאוחדת ובסיום העסקתה היא קיבלה סכום כסף יותר ממה שמגיע לה, במהלך ה-7 שנים נשלח מכתב אחד לטענתם שלא הגיע אף פעם לאשתי כמו כן אין תיעוד של דואר רשום וכו', כמו כן היום כעבור 7.5 שנים הם מבקשים את סכום הכסף בחזרה, האם ישנו חוק התיישנות לגבי זה? האם זה חוקי לפנות לאשתי במכתב מעורך דין שמאיים שזו התראה אחרונה למרות שמעולם לא קיבלנו התראה ראשונה אפילו?
טל-לי
09/11/2017 10:36
היי, שאלה בעניין פיצויי פיטורים (ובהמשך חיפוש עו"ד המטפל בנושא).

אני עובדת מזה 3 שנים בתפקיד מסוים ב 75% משרה, כעת הארגון בו אני עובדת מעוניין שאמשיך באותו התפקיד ב 50% משרה ועוד 25% משרה בתפקיד אחר (באותה רמה מקצועית ובאותו שכר אך התפקיד עצמו שונה). אני לא מעוניינת בפיצול ובתפקיד החדש שמציעים לי. במידה ואתפטר האם אני זכאית לדרוש פיצויי פיטורים?
שירן
09/11/2017 10:35
שאלה לגביי החזרי נסיעות:

אם אני עובדת במקום המרוחק ממקום מגוריי ומצריך אוטבוס בינעירוני (לצורך העניין, ירושלים- כפר סבא ), לפי החוק:

1. מקום עבודתי מחויב לשלם לי תעריף עבור חופשי חודשי, גם אם אין חופשי חודשי בקו הישיר (מצריך נסיעה ירושלים -ת"א, ת"א-כפר סבא)

2. מקום עבודתי מחויב לשלם לי תעריף עבור הנסיעות בקו של ירושלים- כפר סבא. גם אם הוא יקר יותר מתעריף חופשי חודשי

אשמח לדעת מה החוק אומר.
תודה!
עלמה
08/11/2017 20:27
שלום. הגשתי תביעה בבית דין לעבודה על אי תשלום משכורות אחרונות. איך ניתן לברר אם החברה בהליכי פירוק או פשיטת רגל? ואם התשובה היא כן. אז אין טעם בתביעה? תודה על ההתייחסות. וכן בבירור בקרן פנסיה הוברר לי שהופקדו אפס שקלים, למרות שבמשך שנתיים עבודה בתלוש הורד סכום שכביכול הופקד בקרן פנסיה.
אריק
09/11/2017 10:33
לפי מספר ח.פ של החברה את יכולה לבדוק באתר של כונס הכנסים הרשמי האם מתנהלים הליכי פירוק כנגד החברה. הבדיקה פשוטה מהירה ולא עולה כסף.
עורך דין
09/11/2017 09:40
שלום עלמה

לאור העולה משאלתך מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין בהקדם האפשרי.

בהצלחה
מיכל
09/11/2017 10:28
שלום

שואלת עבור אחות שעובדת בבי"ח לפי משמרות. סוכם בע"פ לפני תחילת העבודה שלא תעבוד במשמרות ערב ואכן מאז תחילת עבודתה לא שובצה למשמרת ערב.

כעת התקבלה לקורס מקצועי, וכנראה על מנת לסנן את מס העובדים שייצאו לקורס, הממונים הודיעו לה שעל מנת לצאת לקורס עליה לתת משמרות ערב במהלך הלימודים. האם נחשב להרעת תנאים? האם יש מקום לתביעה?
אלה
09/11/2017 10:26
עבדתי 3 שנים באותה חברה.

ילדתי יצאתי לחופשת לידה חזרתי לשבוע בדיוק והבנתי זה לא מתאפשכ מכיון שהדרישות שלהם לשעות הן לא מה שעבדתי קודם לא שקרתי ואמרתי שיש לי משהו אחר שכנראה אתחיל שיותר מתאים למשרת אם לדבריהם הפיצויים לא מגיעים לי כי זה לא לטובת גידול הילדה האם זה תקין?

אני יודעת שעד גיל 9 חודשים אני כן זכאית !
שאלה
09/11/2017 10:16
עובדת בחופשת לידה מסרבת להעביר מידע הנמצא אצלה (קודים של כניסה לחשבונות הבנק) למעסיק בטענה שאסור לה לעשות זאת מפני שהיא בחופשת לידה. המעסיק פנה אליה בSMS וביקש את הקודים. האם היא רשאית לעשות כך והאם יש דרך לחייב אותה למסור את המידע?
עורך דין
09/11/2017 10:24
שלום לך

בגדול, אישה בזמן חופשת לידה אינה מחוייבת לעשות דבר הקשור למקום העבודה... מוטב לפנות אל הבנק ולבקש לקבל את פרטי הגישה לחשבונות הבנק, שאם הבנתי נכון, שייכים למעסיק בכל מקרה ומן הראוי שיהיו ברשותו. מוטב שלא לפנות אל העובדת בנושא.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ