אני עובדת בחברת ביטוח כנציגת שרות עברתי קורס של חודש, כשחתמתי על החוזה בראיון עבודה כנראה שחתמתי על סעיף שאומר שאם אני מתפטרת מחויבת בקנס של 1500 שח. לאחר 4 חודשיים שכול יום מגיעה במצב רוח לא משהו לעבודה החלטתי שאני בודקת את האופציה לסיים שם.
שלחתי הודעה כזו לראש חוליה: היי שבוע טוב ,
אני ישבתי כול השבת וחשבתי וקיבלתי החלטה שלא אוכל להמשיך לעבוד שם עוד, עשיתם הכול בשבילי ואני מעריכה אותך מאוד על כך אבל כנראה שזה לא עבודה שמתאימה לאדם שאני .
אני מחר אגיע לשיחה איתך ואסיים במגדל.
לאחר ההודעה הזו יום אחרי הגעתי למקום עבודה והיה לי שיחה עם המנהל שהציע לי להשאר ובעזרת זה שנשפר את התנאים אולי יהיה לי יותר טוב, בשיחה אמרתי כי נתתי הזדמנות ולא הכי ברצוני להמשיך.
לאחר שיצאתי חשבתי לעצמי כי אני רוצה לתת הזדמנות וציינתי שזה לא סופי בפני ראש החולינ שלי. יומיים לאחר מכן הגעתי רגיל ואז הייתי במחלה ,ומסיבות אישיות לא הגעתי שבוע לאחר שעדכנתי את ראש חוליה למה אני לא מגיעה.
בימים אלו הראש חוליה לחצה עלי להגיע לרשום מכתב התפטרות ולציין שאני מאשרת שירד לי הקנס או לשלוח לה על כך בהודעה כמובן שלא הסכמתי ואמרתי לה שאני לא מעונינת שיגבו ממני קנס ולכן אמשיך לעבוד כי אני לא יכולה להרשות לעצמי שירד לי קנס. בתגובה ענתה כי זה בילתי אפשרי ושהוציאו אותי מהמערכת התקשרתי למנהל.
לאחר שיחה עם המנהל הסברתי כי אני לא התפטרתי ולא רוצה להתפטר אם זה כרוך בקנס אני בוחרת להמשיך אומר שיבדוק אם זה אפשרי שאחזור למערכת . טוען שאני התפטרתי והההודעה שציינתי למעלה מוכיחה.
השאלה אם זה חוקי שהם טוענים שההודעה זו אסמכתא להתפטרותי, הודעה שלא הצהרתי שבה אני מתפטרת (ההודעה שכתבתי למעלה)?
מותר למעסיק להוציא אותי מהמערכת שאני מעדכנת שאני במחלה ואין בידיו מכתבהתפטרות+לגבות ממני קנס ?