פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 374
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אנה
11/12/2017 16:09
האם על מעסיק לשלם שעות הגעה לבדיקה וחזרה לעבודה או שרק אך ורק מה שכתוב באישור על בדיקה שאותה מבצעת באותו היום?
לדוגמא יצאתי לבדיקה ב12:00 וחזרתי ב14:00 ואישור נתן מ12:30 עד 13:30. מה על מעסיק לשלם? שעתיים או שעה כמו שמופיע לפי אישור בדיקה.
עורך דין
13/12/2017 09:03
שלום אנה

לפי הוראות החוק על המעסיק לשלם רק עבור הזמן בו שהית בבדיקה ולא עבור זמן הנסיעות אל הבדיקה ובחזרה ממנה.

בהצלחה
תשלום פנסיה
12/12/2017 21:33
התחלתי עבודה במרץ 2015. סיימתי בפבואר 2017. וראיתי שהמעביד התחיל להפריש לי רק מחודש מרץ 2016. האם יש לי עילה לתבוע אותו?
לפני כן לא היה לי ביטוח פנסיוני
עורך דין
13/12/2017 08:59
שלום לך

אם לא היתה לך קרן פנסיה במועד תחילת העסקתך אצל המעסיק, היה עליו להתחיל להפריש לך כספים כעבור 6 חודשים ממועד תחילת העסקתך. היה וזה לא המצב, כפי שאתה מתאר, עליך לפנות אל המעסיק לשעבר בכתב ולדרוש ממנו לשלם את הסכפים המגיעים לך עבור כל התקופה שבה לא הופרשו עבורך כספים לפנסיה.

בהצלחה
נועה
12/12/2017 21:45
שאלה לגבי חופשת לידה, למי שמכיר:
צריכה ללדת ב8/4/18
החוזה במקום עבודתי נגמר ב28/2/18,
מה שאומר שאת חודש תשעי אעביר בבית.
האם אקבל דמי לידה מלאים מבטוח לאומי בהנחה שיש לי 22 חודשי עבודה רצופים, חוץ מחודש תשעי שאותו לא אעבוד?
עורך דין
13/12/2017 08:58
שלום נועה

התשובה חיובית.

ראי כתבה בנושא חופשת לידה באתר זה - שם תמצאי הסבר מלא על מכלול הזכויות שלך בעת חלופשת הלידה ובכל הנוגע לתשלום דמי לידה וכדומה.

בהצלחה
נסיעות
אורטל
12/12/2017 21:46
שאלה לגבי החזר נסיעות. לעיתים אני משתמשת ברכב הפרטי שלי ומביאה חשבונית על דלק כדי שיחזירו לי על הנסיעה לפגישה מחוץ למשרד. האם צריך להיות סעיף ספציפי בתלוש משכורת שמציין את ההחזר הזה או שזה גלום בתוך המשכורת. יותר מזה, האם ההחזר הוא לפי קבלה על דלק כי הרי מדובר פה גם על בלאי של רכב ולא רק הוצאת דלק.
עורך דין
13/12/2017 08:57
שלום אורטל

שאלתך חוזרת על עצמה הרבה ומעסקה עובדות ועובדים רבים ככל הנראה. התשובה היא אחת: המעסיק מחוייב לשלם לעובדיו החזר דמי נסיעות לפי חוק ועד לתקרה היומית הקבועה בחוק ולא מעבר לכך. עובדים שנוסעים ברכב פרטי או שיש להם הוצאות נסיעה גבוהות משמעותית מהתקרה הקבועה בחוק, צריכים לנהל משא ומתן מול המעסיק ולהגיע איתו להסכמות על תשלום הוצאות רכב ו/או החזר נסיעות בסכום גדול יותר.

חשוב ביותר שהסכמות אלה ירשמו בחוזה העבודה בצורה ברורה.

בהצלחה
מעיין
12/12/2017 22:25
דיני עבודה: עובד החל לעבוד בחברה ותיקה, אשמח לדעת מה אומר החוק באשר להחתמת העובד החדש על מסמכי העסקה כגון טופס 101, טופס נסיעות וכו׳. האם יש זמן סביר בו המעסיק יכול להתמהמה עם החתמת העובד על מסמכים אלו והדבר יהיה תקין מבחינת הוראות החוק? תודה רבה
עורך דין
13/12/2017 08:54
שלום מעיין

החוק מחייב את המעסיק להחתים את העובד על הטפסים במועד תחילת העסקתו ואסור למשוך ולהשהות את הנושא.

בהצלחה
yahudi
13/12/2017 05:36
השאלה: האם ניתן לתבוע הפרשי שכר רטרואקטיבית בגין אי העלאת שכר בעבר. (מעבר לעדכון שכר המינימום מדי פעם.) כבר 16 שנה.?
למרות שמדובר בחברה קטנה לאותו תפקיד ולאותה עבודה של עובדים אחרים ולהם כן ניתנו העלאות
עורך דין
13/12/2017 08:53
שלום לך

לא ניתן לחייב למעסיק להעלות שכר לעובד/ת גם לא לאחר 16 שנות עבודה - מעבר לסכום השכר המינימלי הקבוע בחוק.

בהצלחה
עדי לוי
13/12/2017 08:48
התקבלתי לעבודה בשכר מינימום שעתי לפני כשנה הובטח לי מילולית כי לאחר חצי שנה אקבל עוד 1500 ש"ח בחודש. עברה חצי שנה ואכן קבלתי 1500 ש"ח לחודש תוספת לשכר המינימום וכן בהמשך שלושת החודשים הבאים שלאחר מכן אלה שאז הודיע המעביד שה 1500 שקל היו רק חד פעמיים ולא כהעלאת שכר וכעת- 1. דורש שאחזיר את הכסף הנוסף 2.מבהיר שהשכר יחזור להיות שכר מינימום ללא אותם 1500 שקלים. מה ניתן לעשות?
עורך דין
13/12/2017 08:52
שלום עדי

על פניו המדובר על הרעת תנאי עבודה. עליך לפנות אל המעסיק בכתב בלבד, לפרט את אשר הובטח לך, את אשר שולם לפי ההטבחה המפורשת שניתנה לך וכמו כן לציין כי אי עמידה בהתחייבות כאמור ודרישה להחזר כספי מהווים הרעה בתנאי העסקתך. תני למעסיק הזדמנות לתקן את המצב.

לאור תקופת העסקתך הקצרה יחסית, אין הרבה משמעות להתפטרות בדין מפוטרת, אך בהחלט תוכלי לעשות זאת.

ברור כי המעסיק לא יכול לקחת את התשלומים שכבר שילם לך בחזרה.

בהצלחה
טליה
13/12/2017 07:51
הי, שאלה שקשורה לתחום קצת אפרפר-
עד כמה שידוע לי לפי החוק ביחסי עובד מעביד קיימות חובות בסיסיות של המעביד כלפי העובד במה שנוגע להגנת שכר, באופן שבו גם אם העובד חותם על ויתור זכויות אלו אין תוקף משפטי לויתור כזה(למשל שכר מינימום).
מה קורה למשל בסיטואציה שבה, לצורך העניין סטודנט משתתף בתכנית כלשהי המחייבת בין השאר שעות התנדבות (שנעשה אחריהן מעקב שוטף)- תמורת מלגה,
ולאחר מספר חודשים מופסקת פעילותו בתכנית(נניח עקב אי עמידה בדרישות אקדמיות של מפעילי התכנית ולא עקב תפקוד לקוי בפעילות) והוא לא מקבל שום תגמול על השעות שתרם?
כאילו, די ברור שאין לזה תוקף כי כביכול מדובר בהתנדבות ואין יחסי עובד מעביד, בפרט אם אותו סטודנט חתם על טופס שבו הוא מתחייב שכל עוד לא ימלא את כל הדרישות תופסק פעילותו ולא יהיו לו שום טענות וכו'

אבל מצד שני אם מדובר בכמות של 60 שעות למשל, שבשביל סטודנט זו הקרבה גדולה, זה קצת נשמע כמו ניצול.

יש איזושהי התייחסות/תקדים משפטית לסיטואציה מקבילה? או שזה 100% כשר וחוקי ומכוסה משפטית?
עורך דין
13/12/2017 08:50
שלום טליה

הבנת נכון בעצמך. המקרה שאת מתארת קשור למערכת היחסים בין הסטודנט לאוניברסיטה ולא למערכת חוקי העבודה. כל מקרה צריך להבחן לגופו לפי הכללים והנהלים במוסד האקדמי הספציפי.

בהצלחה
אסתי
13/12/2017 07:53
שלום לכולם! אשמח לייעוץ קצר..
בחודש האחרון קיבלתי את תלוש השכר שלי ושמתי לב שהורידו לי את השכר השעתי (המשכורת הכללית לא נפגעה) הסיבה שקיבלתי היא שהחישוב ההתחלתי לא חושב נכון ביחס לשעות שלי ועל מנת שהמשכורת הגלובלית שלי תהיה שווה לשעות שאני עובדת היה צורך להוריד לי את השכר השעתי לדוג:
אני עובדת 159 שעות בחודש. לפני השינוי חושב לי רק 154 שעות בתוך הסכום הגלובלי ולאחר השינוי חושב לי 159 שעות בתוך הגלובלי.
עורך דין
13/12/2017 08:45
שלום אסתי

לא ממש ברור מה את שואלת למרות הנתונים שהצגת בשאלתך. נסי למקד את השאלה ואשמח לעזור.

בהצלחה
ניר
13/12/2017 07:55
לזיכוי הרבים. רציתי לספר את הסיפור שלי למה חשוב להיעזר בעו"ד מול ביטוח לאומי ולא לבד. וברור לי שאין הפוסט הזה מחייב ולא בגדר ייעוץ מקצועי, אלא כאמור הסיפור האישי שלי. ומי שרוצה שייקח מפה מה שהוא רוצה אם בכלל.
נפצעתי במהלך יום עבודה בחזרה למשרד. ניתוח בברך,. העו"ד בעבורי לא הייה רק עו"ד אלא מורה דרך. זה לא רק הייה ייעוץ משפטי ולעזור להתמודד בכול הבירקורטיה והטופסיאדה של ביטוח לאומי.שגם זה לכשעצמו מוריד מהלחץ שייש סיוע בלמלא את הטפסים. אלא גם ההכוונה וההדרכה. אני למשל לתומי חשבתי היות וזה ניתוח אורטופדי אז זו וועדה אורטופדית. לא העו"ד הסביר, יש לזה השלכות נוירולוגיות ולכן נבקש גם נוירולוג. יתירה מכך, הצלקת של הניתוח זה כירורגי, נבקש גם כירורג. אם הייתי פונה לבד,אתם חושבים הייתי חושב על סעיפים אלו?

יותר מזה, אני לבד הייתי מבין שאפשר להסתכל גם בניירת של הביטוח הפנסיוני מהמעסיק ולראות שגם מהם מגיעים לי כספים?. ועוד יותר מזה- לדעת שעל שני קצבאות צריך תיאום מס?

שהאדם פצוע ובשיקום הוא חלש גם במחשבה. הוא מתמודד עם השיקום ועם הכאב הוא לא שם לב לדקויות ולכל הדברים.

זה הסיפור האישי שלי.
עורך דין
13/12/2017 08:43
בוקר טוב ניר

תודה על השיתוף. אכן חשוב לקחת עורך דין מנוסה בהתמודדות מול המוסד לביטוח לאומי. זה יכול רק להועיל.

בהצלחה
דריה
12/12/2017 21:08
ע"פ הגדרת תפקידי אני אמורה לעבוד לפי חוזה 8 שעות משמרת, 5 משמרות בשבוע כולל משמרות ערב ,שישי ושבת.

במידה ולפי רופא תעסוקתי אני מקבלת אישור לפחות שעות עבודה, האם ניתן להעביר אותי לתפקיד שהוא פחות בדרגה ? התפקיד שלי מוגדר בתור תפקיד ניהולי, האם זו נחשבת הרעת תנאים?

האם מותר להם לתת לי תפקיד אחר במידה ואני מעוניינת להישאר בתקפיד שלי?
א.מ
12/12/2017 21:05
אם התפטרתי בדין פוטרתי בעקבות הרעה בתנאים כי אמרו לי לרדת לחצי משרה אחרי 19 חודשים ולא הסכמתי.
סיכמתי עם המעסיק על פיצויים.
עכשיו המעסיק תוען כי אני זאת שהתפטרתי ורוצה ממני מכתב התפטרות אמרתי לו שהוא חייב לי מכתב פיטורים הוא תוען שלא פיטר אותי מאיים לתבוע אותי.
אני יודעת שמחובתם להציע לי חודש עבודה מלא בתשלום מלא, השאלה שלי היא :
אם אני לא רוצה לעבוד את החודש הזה וגם לא לקבל עליו שכר האם אני יכולה לוותר על הזכות הזו? ועדיין לקבל את הפיצויים שמגיעים לי רק ללא החודש הזה. תודה מראש
ליעד
12/12/2017 20:50
שאלה בנוגע למשכורת וחברות שכר:
בחברה שאני עובד, כל העובדים קיבלו משכורת ואני לא. כשנבדק העניין חברת השכר אמרה לי שלא הגיוני הדבר מאחר והפרטים שנבדקו הכל תקינים - פרטי בנק ועובד ושכבר הייתי אמור לקבל. חברת השכר שלחה אותי לבדוק בבנק שלי ושאולי פקידה שם לא הקלידה נכון והמשכורת הלכה ל"שגויים". בבנק נאמר לי שהכל בסדר ואין שום דבר בשגואים ושחברת שכר תשלח להם בפקס טופס העברה מפורט. הם שלחו והבנק חזר אליהם שאין שום דבר עם הפרטים האלו. כרגע אני תקוע בלי משכורת. למי אני מפנה את העצבים ולמי אני מתלונן? מי אחראי לזה? חברת השכר בחברה שלי? שהם ימצאו ויתקשרו עם הבנק? למה אני צריך להתנהל מול הבנק ככה? וגם האם יש כאן עילה לתביעה או פיצוי כלשהוא מעבר? ובכללי מה לעשות עכשיו?

תודה
שגית
12/12/2017 18:28
שלום.
האם קיים תקדים בו עובד מאובחן ומטופת תרופתית קשב ואיכוז, זכאי להתאמות במקום עבודתו? אינני זקוקה לגמול מביטוח לאומי, אלא שמקום העבודה יכיר במוגבלותי, ויקטין עבורי את עומס נטל הביצוע. כלומר שאם פר משרה אני אמורה להיות אחראית אל 100 x שנניח ההתאמה תהיה 25% פחות מאשר מהצפי בקרב מי שלא מתקשה.
ההרכה שאני זכאית למחווה זה כזכות ולא כחסד, תקל עלי משמעותית את המצב.
תודה.
דיוויד
12/12/2017 17:34
האם על מעסיק להכיר בימי מחלה שניתנו בעקבות שבירת יד (מחוץ לעבודה)?
או שמא או יכול להתנער מכך ולטעון שעליי לפנות לביטוח לאומי או לחברת הביטוח לשם פיצוי?
דיוויד
12/12/2017 17:28
שלום, האם אכן מגיעה לעובד אפיה תוספת חום של 1.5 ₪ לשעת עבודה?
מצאתי מזכר ישן בנושא באינטרנט ורציתי לדעת האם הדבר רלוונטי לימינו.
אירה
12/12/2017 15:46
שאלה לגבי מענק לידה במקרה של לידת בית.
באתר הביטוח הלאומי כתוב ״בעקבות תיקון חוק, החל מ-1.6.17, גם מי שלא נזקקה לאשפוז בקשר ללידה *עשויה* להיות זכאית למענק לידה *בתנאים מסויימים*״ ולא מצויין בהמשך מה הם התנאים? מישהי יודעת לענות בוודאות למה הכוונה ואיפה אפשר למצוא את זה בכתב?

עוד כתוב ״לידת בית - עם קבלת דיווח ממשרד הבריאות על לידת בית, ישולם מענק הלידה ללא צורך בהגשת תביעה״ יכול להיות שזה עונה על השאלה הראשונה, אבל עדיין לא ברור מה הם אותם תנאים שצויינו קודם. ובכל מקרה השאלה המתבקשת היא כיצד מתעדכן משרד הבריאות לגבי לידת בית, (ע״י מי ומתי) ועל סמך מה ובאיזה אופן משולם מענק הלידה ללא הגשת תביעה)?
נטלי
12/12/2017 13:52
אשמחה לעזרה,
אני ועוד קבוצת עובדים בתנועה אזרחית פוליטית קיבלנו הודעת פיטורים, כי הפסיקו את העבודה באיזור מגורינו. ההודעה שקיבלנו הייתה אחרי ששבוע לא נתנו לעבוד בלי הסבר. זוהי עבודה פר שעה, כשכל משמרת היא 4 שעות והיינו מחוייבים ל3 משמרות בשבוע. יש כאלה שעבדו מעל שנה, וכאלה שרק כמה חודשים.

איך אפשר לברר את הזכויות שלנו בנוגע לפיטורין?
דנית
12/12/2017 13:44
האם לעובד הסתיימו ימי המחלה הוא יכול לבקש מהמעביד שיתרת ימי המחלה שלו ישולמו לו מימי החופשה?
אני
12/12/2017 13:21
עובד עבד במשך כשנתיים במקום העבודה שלו ובחודשים אחרונים נקלע לחובות ולקח 2 הלוואות ממקום העבודה שלו ועכשיו הוא רוצה להיתפטר מהמקום הזה.
האם מותר למעביד לנכות לו ב2 תלושים את יתרת הלוואות כי זה בעצם מכסה לו את כל המשכורת...אז יוצא שהוא לא יקבל משכורות שלו בלי שמעביד מודיע לו על זה?
האם מותר ככה לעשות למעביד? זה חוקי?
שירלי
12/12/2017 12:56
ברשותי שאלה מאוד חשובה עבורי: אני עובדת באסותא כבר 3 חודשים( כולל חג סוכות ושני ימי חופש שנלקחו.אחד ליום גיבוש ואחד בזמן חג סוכות) כמזכירה ולאחרונה אני מרגישה שהעבודה הזאת ממש לא עושה לי טוב .אני לא ישנה טוב.קמה עם המון מתחים.בקיצור אני רוצה להתפטר ולחזור לדרום לאמי ואני רוצה להגיש מכתב התפטרות שכביכול אני צריכה לחזור לדרום ולטפל באימי. האם יכולים להכריח אותי לעבוד שם 3 ימים אחרי מתן הודעה התפטרות? והאם צריכה להציג אישורים רפואיים? נכון לעכשיו אני בחופשת מחלה של שבוע.האם יכולה לעדכן בהודעה כתובה בנייד ולאחר חופש מחלה לחזור לתת מכתב?
נטלי
12/12/2017 12:52
צהריים טובים לכולם
יש לי שאלה בדיני עבודה
אני רוצה להתפטר ממקום עבודתי
וותק של 6 שנים
אני רוצה לשים מכתב התפטרות ועפ"י חוק אני יודעת שאני צריכה לתת חודש למקום עבודתי
השאלה היא: אם אני לא נותנת את החודש הזה
מה יכול לקרות?

לאחר שהסברתי למקום עבודתי שבשל תקופה לא טובה בחיי ונאלצתי לעבור גם מגורים ובמקום עבודתי כבר אין לי מוטיבציה לעבוד.

מה ואיך אפשר להוריד את החודש הזה?
תמי
12/12/2017 12:52
אני עובדת בחברה במשרה מלאה כבר 10 שנים . לא מעוניינת יותר לעבוד במשרה מלאה ואין אפשרות כזו בעבודה שלי . המעסיק ציין בפני לפני כחודש שאם לא אעמוד בשעות העבודה אזומן לשימוע ואני הסברתי שאין ביכולתי לעמוד בהם בזאת הסתיימה השיחה. כעת מופעל עליי לחץ כמעט יום יומי בנושא מצד המעסיק למרות שציינתי שלא יכולה לעמוד בשעות . מעוניינת לקבל מכתב פיטורים וטרם זומנתי לשימוע.

כיצד ניתן לגרום לזה לקרות?
יניב
11/12/2017 13:52
שואל בשביל חברה.

חברתי עובדת שכירה כמטפלת בפעוטון חודש בדיוק, אתמול במהלך הפעילות עם הילדים היא מתחה שריר וקרעה גיד. ניגשה הבוקר למרכז רפואי וקיבלה 5 ימי מנוחה מבלי להזיז את הרגל. החברה הצהירה שזאת תאונת עבודה. היות ואין לה במצטבר ימי חופש ממי היא אמורה לקבל תשלום בגין הימים האלה ? תודה לעונים
רינה
11/12/2017 13:44
שלום רב,
אימי עובדת בגן ילדים מטעם העירייה. בכל חודש עושים לה בעיות עם השכר. פעם לא משלמים לה שכר מלא ופעם משלמים באיחור, מה שקרה החודש. המשכורת הייתה צריכה להיכנס ב10.12 ועד היום אין כלום. כאשר התקשרה לברר אמרו לה להמתין עוד יומיים ולבדוק מה קורה עם זה.
האם זו הלנת שכר? מה ניתן לעשות?

אשמח למענה! תודה ויום טוב.
קרן מגידיש
11/12/2017 13:19
שלום רב,

עבדתי למעלה מעשור במקום עבודה בשם קידום נוער.

המשרה שלי היתה משרת אם אך כיוון שאני אם ל8 ילדים .ויש לי 2 ילדיים שזקוקוים לטיפולים רפואיים ביקשתי חל"ת חלקי.
דהיינו במקום לעבוד 22 ש"ש לעבוד 14 ש"ש.
כך למעשה עבדתי שנתיים.

השנה כבר הודיעו לי כי לא יאשרו שוב העסקה בחל"ת חלקי.האם מותר להם עפ"י חוק ?...הרי אני לאחר חופשת לידה? יותר מכך, הוחלט על שינוי העבודה לשעות בוקר בלבד במיוחד שעבדתי יומיים בשבוע 7 שעות בכל יום .אז עכשיו הם חוסמים לי ימים נוספים כי הוחלט שעובדים רק בוקר.ז"א 4 שעות ביום.

1.האם אין כאן הרעת תנאים?

2.האם יש לי את הזכות לדרוש לעבוד כמו לפני יצאתי לחל"ד? יומיים 7 שעות כל יום

3. האם מגיע לי חל"ת חלקי כאישה לאחר לידה?

בבקשה תגובתכם בהקדם.
יגאל נורוואני
11/12/2017 11:46
שלום רב, מזה שלושה חודשים שאני בחופשת מחלה לאחר שעברתי ניתוח ראש שפגע לי באחת העיניים בשדה הראיה. את מי עליי לתבוע? פניתי לביטוח לאומי שאמרו שכל עוד אין לי נכות אין מה לתבוע. מי קובע את הנכות? למי עליי לפנות? יש לי גם קרן פנסיה, האם עליי לתבוע גם את קרן הפנסיה וגם נכות מהמל"ל?
תודה רבה, יגאל
אני
10/12/2017 13:16
עבדתי ארבעה חודשים במקום.
זומנתי למשרד המנהל איתו עבדתי בצמוד לעוד שיחת עבודה שגרתית במהלכה הוא דיבר על כך שהוא בעצם מפטר אותי וזה "סוג של שיחת שימוע".
לא קיבלתי זימון כחוק.
לאחר מכן הוא הוריד לי חמישה ימים מהשכר שהגיעו חי על פי חוק בסיום החודש האחרון לעבודתי. ובעצם נבהל מהפיטורין ללא השימוע וניסה לתאר מצב בו עזבתי. יש ברשותי הודעת טקסט ועדות מהעובדים חהם נאמר שפוטרתי.
מה עלי לעשות על מנת לקבל את המגיע לי?
עורך דין
11/12/2017 11:44
שלום לך

המדובר על הליך פיטורים לא חוקי ולא תקין. כמו כן, אי קיום שימוע מהווה עילה להגשת תביעה וקבלת פיצויים מהמעסיק.

בהצלחה
שמחה
10/12/2017 15:38
שלום,
שאלה לגבי ענייני עבודה
היה לי מינוס בימי חופשה..(6 ימים)
יצאתי לחופשת לידה חזרתי ובשכר של החודש (המשכורת הראשונה מאז החזרה לעבודה) הורידו לי את כל הימים במכה.(אלף + מהמשכורת )
מותר להם לעשות את זה ?

תודה
עורך דין
11/12/2017 11:43
שלום שמחה

כן, מותר לקזז משכרך בשל יתרה שלילית של ימי חופשה. בדרך כלל נהוג להודיע על כך מראש לעובד על מנת להמנע מפגיעה לא מתוכננת בשכרו.

בהצלחה
גיתית
10/12/2017 16:38
היי,
בשנת תשעז עבדתי כמורה מתחילת השנה ועד סופה. מה-1/9/16 ועד ל-31/8/17. מעולם לא נחתם הסכם עבודה ביני ובין משרד החינוך. ביהס בו עבדתי העביר דיווחי נוכחות למחוז וכך קיבלתי את משכורתי. בסוף השנה כשבאתי לדרוש את פיצויי הפיטורין (הם שלחו לי מכתב סיום עבודה וזכאות לפיצויים)הם קיזזו חוב של שעות שנוצר לדבריהם מדיווח שגוי של ביהס.
שאלתי היא האם זה חוקי? אם לא נחתם הסכם המסדיר סיום עבודה והתחשבנות האם הם יכולים לגעת לי בפיצויי הפיטורין?
עורך דין
11/12/2017 11:41
שלום גיתית

איך אפשר לענות על שאלה לגבי קיזוז שעות עבודה מבלי להבין מאיפה נובע הקיזוז בדיוק...? למרות שלא נחתם הסכם עבודה (מה שלא תקין לכשעצמו) חייב להיות דיווח מסודר על שעות עבודה ואת יכולה וצריכה לבדוק עבור מה מקזזים לך שעות...

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ