פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 347
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אוסי
19/02/2018 22:42
שואלת עבור חברה שעובדת במקום עבודה 6 שנים.

מה התקופה המקסימלית שהיא יכולה להיות בחל"ת לאחר הלידה?

האם תנאי העסקתה נשמרים כשהיו? האם המעסיק מחויב בחזרתה לאחר החל״ת לשריין עבורה את התפקיד שעזבה ולא יכול להעביר תפקיד אחר / להוריד בשכר

תודה מראש(:
עורך דין
20/02/2018 14:54
שלום אוסי

באתר זה תמצאי סקירה מקיפה ונרחבת בנושא חופשת לידה והאפשרות להאריך את חופשת הלידה. מומלץ לקרוא את הסקירות שמכילות את כל הזכויות של נשים בתקופת החל"ד והאפשרות להאריכה כאמור.

בהצלחה
אנאל
20/02/2018 09:24
בוקר טוב

עובדת שהיה לה אישור מחלה שנגמר ביום שישי (כולל) , חזרה לעבוד ביום ראשון כמה שעות, הלכה לפני סוף היום שלה וקבלה עוד אישור מחלה שמתחיל מאותו יום ראשון, האם האישור הזה ייחשב ברצף או לא?

חשוב לציין שהשכר שלה הוא על בסיס שעה.
תודה רבה
עורך דין
20/02/2018 14:53
שלום אנאל

התשובה שלילית. אישור המחלה הראשון הסתיים ביום שישי והאישור השני החל מיום ראשון, כך שספירת ימי המחלה מתחילה מהתחלה.

בהצלחה ורק בריאות
לינוי
20/02/2018 11:10
צריכה פגישת ייעוץ עם עורך דין לגביי פיצויים שמגיעים לי מהעבודה
שכרתי עורכת דין, אבל היא אומרת שתחזור אליי כל פעם וזה פשוט לא קורה, היא סה"כ כתבה מכתב התראה למעסיק...
יהוא שלח כסף הוא אומר .. והיא ניסתה לדבר עם מנהלת החשבונות, ובסוף קרה מצב שאני נידנדתי למנהלת החשבונות.
דיברתי עם ביטוח כלל, הם לא הבינו מה אני רוצה וטענו שצריך לדבר עם הביטוח מנהלים לבדוק את הנושא.
לא הבנתי אם הפיצויים נכנסו או לא,
יש כסף שכביכול פתחו בפנסיה שלי שאוכל להוציא..
אבל לא הבנתי אם זה הכסף הזה או לא.
בקיצור בלאגן שלם...ואני לא יודעת מה לעשות.
לא יכולה לדבר עם המעסיק הקודם כי אני בעצמי לא מבינה עם נכנס ואם לא מה צריך וגם מנהלת החשבונות..
עורך דין
20/02/2018 14:51
שלום לינוי

בחלק העליון של האתר יש מספר טלפון שאם תחייגי אליו, תחוברי לשיחה עם עורכי הדין שמנהלים את האתר.

בהצלחה
יוליה
20/02/2018 11:14
שלום, מקום העבודה שלי עורך מספר לא מבוטל של הדרכות חובה כאשר כל אחת לפחות שעתיים, ללא תשלום. האם ניתן לתבוע על כך כאשר הרישום היחיד שקיים הוא שלי? אין רישום של הנוכחים בהדרכות או המשך שלהן, רק את תאריך ושעת ההתחלה. בנוסף, לאחר שנעדרתי מהדרכה בהודעה מראש ונשאלתי מדוע לא הגעתי, החלטתי לעמוד על שלי ואמרתי למעסיק כי אינני מחוייבת להגיע להדרכות שהן ללא תשלום. על ההערה שלי קיבלתי זימון לשימוע. בזימון נרשם שאני לא מגיעה כלל להדרכות ולכן לא מכירה את נהלי העבודה ורוח המקום. מהרישום שלי הגעתי ל9/13 הדרכות בשנה ושמונה חודשים שאני עובדת שם. מה יהיה הצעד הנכון לעשות?
עורך דין
20/02/2018 14:41
שלום יוליה

לא ברור כמה זמן הועסקת במקום העבודה עד שזומנת לשימוע. אם את רוצה לבחון את האפשרות למנוע את פיטוריך מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
גלית
20/02/2018 11:51
שלום לכולם,

חברה שלי קיבלה הזמנה לשימוע לפני פיטורין בחברה בינלאומית גדולה שמקצצת רבע מהעובדים שבה. הפיטורין הצפויים הם על רקע הקיצוצים. חברתי מצויה כבר כמה חודשים בטיפולי פוריות ונאלצה להודיע זאת לממונים עקב הזימון לשימוע. האם ניתן לפטר אותה ? קראנו שהחברה צריכה אישור מיוחד ממשרד התמת. האם מיקרים כאלה מקבלים אישור וכמה זמן זה לוקח? איך כדאי לה לפעול? תודה מראש לעונים
עורך דין
20/02/2018 14:40
שלום גלית

הבנת נכון. המעסיק יצטרך לפנות וקבל אישור של הממונה על חוק העסקת נשים במשרד הכלכלה לצורך פיטוריה של חברתך. במקרים של צמצומי כח אדם מסיבות כלכליות לרוב ניתן לקבל אישור שכזה למרות שהעובדת נמצאת במסגרת טיפול פוריות.

בהצלחה
דותן
20/02/2018 11:51
אני עובד במקום מסויים דרך חברת השמה.
אתמול בערב הודיעו לי שנקבע לי שימוע לפני פיטורין למחר.
ביקשתי לדעת על הטענות שיוצגו וקיבלתי מספר טענות מאוד כלליות (במייל שהתקבל היום אחר-הצהריים).
כשקיבלתי את המייל, ביקשתי פירוט או דוגמאות למה שנטען (כי אני יכול רק לענות תשובות מאוד כלליות לשאלות מאוד כלליות), ונאמר לי שהם בודקים אם ניתן להעביר לי משהו מעבר למה שכבר הועבר, ונאמר לי ע"י נציגת החברה (טרחתי לכתוב את זה בצד מיד לאחר השיחה, אבל לצערי אין לי הקלטה):
"אני המעסיק שלך והסיבה (לפיטורין - לא נאמר) היא שהלקוח רוצה להפסיק את ההעסקה".

כמה זה חוקי?
יש משהו שאני יכול לעשות במקרה שלא מוסרים לי יותר פרטים או דוגמאות?
עורך דין
20/02/2018 14:37
שלום דותן

אין בעיה חוקית לפטר עובד בכפוף לשימוע. אם קבעו לך שימעו מהיום למחר אתה יכול לבקש לדחות אותו, על מנת שיהיה לך זמן להיערך לכך ואולי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בכחלק מההכנה לשימוע.

בהצלחה
מעיין
19/02/2018 15:41
היי,
אני עובדת מזה כחודש וקצת במשרד עו"ד קטן בתור מזכירה שהאחראית שלי היא יועצת משפטית ללא הסמכה בעריכת דין.

בנוסף יש במשרד עו"ד שהיא משלמת לו שכר. ולעניין השאלה שלי אתמול בערב קבלתי ממנה את ההודעה הזו שהיא אומרת לי שלשבוע הקרוב היא מבקשת ממני לא להגיע מבלי להזכיר עניין של חופשה בתשלום או כל דבר דומה אחר.

האם זה מותר?

ומה ניתן לעשות במידה ואכן לא אקבל תשלום על הימים האלה?
שלמה ק
19/02/2018 15:34
שלום
יש ברשותי רכב חברה עליו אני משלם כ 3500 שח פלוס גילום מס
בחוזה נרשם "עלות הרכב הינה 3500 שח"
לצערי ארעה תאונה עם הרכב והבנתי מהמעביד שלי שהוא יקזז לי דמי השתתפות עצמית של 1000 שח
שאלתי: האם עלות הרכב לא כוללת סכום שכזה?
האם אני יכול להגביל אותו שבביטוח ההשתתפות העצמית תהיה פחות?
תודה
סיון
19/02/2018 14:39
לפני כ-4 חודשים ילדתי ילד 3 ונאלצתי לעזוב מקום עבודה של 9 שנים לצורך טיפול בתינוק. המעסיק לא מעוניין לתת מכתב פיטורין כי טוען שאסור לו לפטר אישה לאחר לידה. התייצבתי בלשכה כדי להתחיל לחתום אבטלה ונאמר לי שכנראה יהיה פסולה ל-90 יום. במידה וכן אין דרך לדלג על הפסילה איכשהו? תודה מראש
קרין
19/02/2018 14:37
עבדתי במשך שנה ו7 חודשים במלצרות עם תלוש משכורת, כאשר שנה ו5 חודשים מתוכם הייתי חיילת. התפטרתי לטובת לימודים והמעסיק טוען שלא מגיע לי פיצויים משום שהייתי חיילת ולא הופרשה לי קרן פנסיה לאחר חצי שנה. הוא טוען שאם הייתי באה לעבוד אחרי צבא רק אז הייתי מקבלת פיצויים.
מור
19/02/2018 14:07
1. קיבלתי היום המלצה לשמירה מרופאה תעסוקתית שאמרה לי לגשת לרופא נשים למלא איתו טופס לביטוח לאומי עדיין לא קיבלתי ימי מחלה בכלל וכשנגשתי לרופא נשים שלי כדי שיתן לי בינתיים ימי מחלה עד שנמלא את כל הטפסים אמר לי שאין צורך ושההמלצה לשמירה תופסת כאישור מחלה. השאלה שלי היא אם אפשר להגיש את הטפסים לביטוח לאומי לפני שבכלל ישבתי בבית כי כל מי שדיברתי איתה על זה אמרה לי שצריך לשבת לפחות 30 ימים בבית.. השאלה אם אפשר תוך כדי להגיש לביטוח לאומי או לחכות 30 יום ואז לשלוח?

2. אני עובדת במקום עבודתי רק מספטמבר לפני כן כמובן עבדתי רצוף ללא הפסקות פשוט במקום אחר.. איך מחשבים לי את השכר לחופשת לידה ואיך מחשבים את התשלום לשמירה לפי איזה משכורות?

3. בכללי אשמח לדעת איך מחשבים את השכר בשמירה? הבנתי שמדובר על סכום של עד 290 ליום לפי 30 ימים בחודש.. תקנו אותי אם אני טועה.

תודה
יודה
19/02/2018 14:04
שלום וברכה
העברתי למנהל אישור על ימי מחלה מהרופא לפני כמה חודשים.
המנהל טוען שהוא העביר לביטוח לאומי והם עדיין לא העבירו לו את הכסף לתת לי. ועלי לפנות לביטוח לאומי לצורך קבלת תשלום עבור ימי המחלה.
האם המנהל צודק או שמא עליו להעביר לי את התשלום ולפנות לביטוח לאומי.
באם עלי לפנות מהי הפרוצדורה?
א.ש
19/02/2018 14:03
שלום. פוטרתי מעבודתי לאחר 11 חודשים במיידי(כלומר עשו שימוע ולאחריו לא שלחו אותי לעבודה). עבדתי כ3 4 משמרות בשבוע. לפי חוק ממה שאני מבינה אני צריכה לקבל לא משנה מה היקף המשרה שהייתה לי 11 ימי הודעה מוקדמת בפועל קיבלתי כ5.6 ימים. דיברתי עם המנהל שלהם הם אומרים שזה לפי אחוזי משרה. א. אני רוצה לוודא שוב שאכן מדובר ב11 ימים ולא משנה מה היקף המשרה.
דבר נוסף אני כבר למעלה משבעה חודשים ללא פנסיה בכלל. החברה טוענת שהם כן העבירו כסף אבל בפועל 'אין שיוך' ואין להם פרטים. אמרתי להם שזה לא הגיוני שהעבירו לי בכלל כסף כי לא פתחו לי פנסיה בשום מקום. ביקשתי שיפתחו לי במקום כלשהו ויעבירו לשם את הכסף והם אומרים שאני כבר לא עובדת חברה, שאני אחכה שכן יהיה שיוך בחברת הפנסיה שהם ''העבירו'' את הכסף ואז שאני אעשה מה שאני רוצה כי אני לא עובדת בחברה.
ב.מה אני יכולה לעשות מנקודה זו? לתבוע לשלוח מכתב התראה? צריך ייעוץ פרטני עם עורך דין? אם יש מי שמתעסק בנושא אשמח.
שלמה
19/02/2018 13:09
פעם שלמו לנו לדפסים בענף. מהיום הראשון על ימי מחלה.תשלום מלא ( בגלל צווי הרחבה )כיום המעסיק טוען שהתשלום הוא מהיום השני בלבד.
מה נכון להיום ?. תודה
אנונימי
19/02/2018 12:56
בחוזה האישי יש סעיף של הודעה 30 יום לפני, במידה והעובד מתפטר.
בפועל העובד עבד רק 3 חודשים בחברה.
החוק אומר יום אחד על כל חודש עבודה.
מה קובע? החוק או החוזה האישי? כמה זמן יש להודיע מראש בהתפטרות אחרי 3 חודשים?
קורל
19/02/2018 09:58
בעבטודה שלי עד החודש הקודם שילמו לי משכורת ב10 לחודש.

הם כינסו מפגש שנעדרתי ממנו בחודש הקודם והכריזו שבחודשים הקרובים המשכורת תהיה ב16 לחודש.
אמרתי לבוסית שלי שאני דורשת תישאר בעשירי והיא ענתה לי שאין מה לעשות זה מה יש כי לעמותה שבה אני עובדת משלמים ב15..לכן העובדיםמיקבחו שכר ב16.
לא אישרתי. התנגדתי. הכל מתועד וכתוב. שלחתי הודעה למנכל החברה שהתעלם מההודעה כמובן.

המשכורת של החודש הנוכחי עוד לא נכנסה לי לחשבון. הבוסית אמרה שכנראה מחר יכנס ובחודשים הבאים המשכורת עדיין תהיה ב16. למרות כל הבקשות וההתנגדויות שלי.

יש לציין שאני חתומה על חוזה לשנה בעמותה שבו רשום הכל ואם אחליט לעזוב או כל החלטה כזאת שלא נראת להם אני צריכה לשלם קנס בסך 7,000 שקל כשמשכורת הכי גבוה שהייתה לי על עכשיו היא 4500.

יש מה לעשות בנידון? משכורת באמת צריכה להיות משולמת עד ה10. לא הגיוני שחצי חודש כמעט לא יהיה לי ממה להתקיים כי להם אין כסף בחשבון.
ליאן
19/02/2018 09:56
יכולים ליעץ על התנהלות מול ביטוח לאומי?

מישהו נכנס בי עם האוטו לפני 3 שבועות (התנגש באוטו שלי), אני עם כאבים חזקים בגב שלא מאפשרים לי לשבת מעל לדקות ספורות, והעבודה שלי היא בישיבה. התאונה היתה בדרך למקום העבודה.

קיבלתי ימי מחלה עד סוף החודש, ואחכ אני רוצה למצוא עבודה בעמידה. לא יכולה להרשות לעצמי לשבת בבית יותר מזה (האיש בפיסיותרפיה אמר שהחלמה היא כמה חודשים).

חברה אמרה לי שביטוח לאומי מתייחס למקרה של תאונת עבודה רק אחרי 3 חודשים בבית - אבדן כושר עבודה.
זה נכון?
מה ממליצים לי לעשות?
תודה!
מרים
19/02/2018 07:51
לפי הכתוב בחוק עובדת שעבדה 12 חודשים לפחות באותו מקום עבודה, זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות (כאשר 15 שבועות בתשלום והשאר ללא תשלום), האם התקופה של 12 חודשים כוללת גם את תקופת ההריון עצמו? או האם מדובר על לעבוד 12 חודשים אצל מעסיק ורק לאחריהם להיכנס להריון? האם יש איזשהו כיתוב בנושא?
כמו כן במידה ואישה כתוצאה מבעיה רפואית יולדת בחודש שביעי או שמיני ויוצא מכך שהיא רק 11 חודשים בעבודה, האם הזכאות שלה נפגעת או האם יש סייגים למקרים כאלו?
תודה.
סבינה
18/02/2018 20:57
שלום,

התקבלתי לעבודה מסויימת תוך כדי עבודה נוכחית. בהתחלה הציעו לי תנאים מסויימים שהתאימו בדיוק מבחינת לוז לימודים ואז התקשרו אחי והודיעו לי שהתנאים קצת משתנים.

כמובן שזה לא יהיה רלוונטי כי זה לא יתאים לי ללימודים וגם תפקיד טחר שהציעו לי.

אני כבר הודעתי לעבודה שאני עוזבת ובמידה ולא יצאו לי פיתרון (הפקידה אמרה שתבדוק מה ניתן לעשות) אני אשאר בלי עבודה!

האם יש חוק לגבי מעסיקים שקובעים תנאים בהתחלה וכן מחוייבים לתת אותם?
עדי
18/02/2018 20:54
שלום לכולם.
בחודשיים האחרונים אני עסוקה בהרבה מאוד עוגמת נפש ולחץ נפשי בנסיונות לגרום למקום עבודה שלי לשלם לי את המשכורת של נובמבר ודצמבר האחרונים. אחרי שהתפתרתי (כתוצאה מאי תשלום והורדת מספר שעות עבודה) החלטתי לתבוע אותם לפיצואי פיטורין ופיצואי הלנת שכר. את המשכורות קבלתי סוף סוף שבוע שעבר. מישהו יודע איך אני מקדמת את עניינים אלו. אני יודעת שיש זמן מוגבל שאפשר לתבוע להלנת שכר. אם מישהו יוכל להדריך אותי בצעדים שעלי לקחת בעניינים אלו אעריך מאוד מאוד.
סלבה
18/02/2018 20:48
אז ככה, אני עובד כשומר ברשת סופרים כל שהיא ואני ללא קורס!! ההגדרת התפקיד היחידה שלי הוא שאם יש אירוע מסויים עלי לנעול את דלתות הסניף עד בואו של הסייר ו או המשטרה לטיפול האירוע...

יש לי בסניף כיסא אך המפקח מתיר לשבת כל שעה עגולה כ10 דקות וכשיש שעות מתות(שאין קהל) עדין עלי לעמוד בטענה שהקבט של הסניף מפחד שנרדם (העבודה בלילות).. האם זו עילה מספקת? או שהם מפרים את חוק הזכות לישיבה בעבודה 2007
נמרוד
18/02/2018 20:26
שלום לכולם!
אודה מאוד לעזרתכם!

מעסיק שלי מתחמק מלתת לי את תלוש השכר, הוא מציע לי לקחת את הצ'ק ללא התלוש ואומר שיביא את התלוש בהמשך, לפי התנהלותו עד עתה אני מאמין שזו לא כוונתו.

אני מעוניין מן הסתם לקבל את שניהם, והוא לא מוכן להגיד לי מה הסכום הנקוב בצ'ק לפני שאפגש איתו, ובינתיים הוא מתחמק בדרכים שונות מלהביא לי את התלוש בתירוצים שונים.

כמו כן בתלוש אמורה להיות משכורת קטנה מדצמבר שטרם שילם לי.

האם כדאי לי לקבל את הצ'ק ללא התלוש? כיצד להמשיך מכאן?

שוב, אודה מאוד לעזרתכם.
nzer
15/02/2018 22:32
מורה שהוזמן לבירור ומסרבים לתת לו את סיבת הבירור למעט טוהר המידות.
האם חובה לחשוף את זהות האדם/הראיה של מי מגיש את התלונה?האם יש סמכות חוקית למפקח לערוך בירור?
עורך דין
18/02/2018 20:19
שלום לך

אין כל חובה לחשוף את זהות המתלונן ולמעסיק יש סמכות למלאה לערוך בירור.

בהצלחה
רומי
18/02/2018 11:59
אני עובדת במקום עבודה מעל שנה.

בתשעה חודשים האחרונים הייתי בשמירת הריון ובשבוע האחרון ילדתי.

בעבודה מחלקים מתנות (שוות בטירוף יש לציין) ליום המשפחה, פורים ופסח.

כשהתקשרתי כדי להגיע לקחת את המתנות הודיעו לי שאני לא נמצאת ברשימות ושאני לא זכאית.

המתנות הם דרך ועד העובדים שאני כמובן משלמת כל חודש. למרות השמירה שילמתי.

האם אני יכולה לדרוש את המתנות או שזה כמו להלחם בתחנות רוח?
עורך דין
18/02/2018 20:18
שלום רומי

על פניו את צריכה לקבל מתנה לחג כמו כל שאר העובדים שאחרת ניתן לטעון כי מפלים אותך לרעה בשל מצבך הבריאותי, ההריון או הלידה. מידך, לא בטוח ששווה להכנס למלחמה מול ועד העובדים ו/או מול המעסיק בגלל מתנה לחג. תחשבי על זה.

בהצלחה
תהילה
17/02/2018 21:00
אם יש לי מהרופא אישור ל 9 ימי מחלה והתחלתי עבודה רק מספטמבר, כך שיש לי רק 7.5 ימי מחלה (1.5*5). על ימי המחלה הנותרים- האם יש התקזזות על חשבון העתיד- או שלא אקבל עליהם כלל?
עורך דין
18/02/2018 20:11
שלום תהילה

החוק מאפשר לך לקבל תשלום רק עבור ימי מחלה שצברת ולא מעבר לכך, אלא אם תגיעי לסיכום אחר מול המעסיק.

בהצלחה
אנה
18/02/2018 12:18
על פי חוק, מגיע לאישה 40 שעות לבדיקות הריון.

מה קורה במצב שבו היא עובדת ב2 מקומות עבודה? בכל מקום יומיים/שלושה בשבוע, ימי עבודה מלאים.

מקום אחד נותן 20 שעות ומקום העבודה השני טוען שלא מגיע כלל.

תודה
עורך דין
18/02/2018 20:10
שלום אנה

כפי שראית בגוף שאלתך (הקישור שהופיע) יש באתר זה כתבה מפורטת העוסקת בזכות להיעדר 40 שעות לצורך בדיקות במהלך ההריון. אם תקראי את הכתבה תקבלי מענה מלא לשאלתך ותכירי את הזכות שלך במלואה.

בהצלחה
איציק
18/02/2018 13:16
המעסיק משחרר את העובד שהתקבל למשרה מלאה בכל יום בשעה אחרת לפי רצונו
האם לעובד לא מגיע תשלום בגין שעות אלה עד למשרתו המלאה?
עורך דין
18/02/2018 20:08
שלום איציק

התשובה תלויה בחוזה העבודה של העובד ובסיכום שאיול הגיע מול המעסיק לפני תחילת העסקתו.

בהצלחה
אביה
18/02/2018 15:27
שלום לכולם, שואלת בשביל אחי.
עבד כ-5 שנים באבטחה ופוטר לאחרונה, סיים יחסי עובד מעסיק ב-5 לפברואר.

תוך כמה זמן אמור להיות גמר חשבון לפי החוק? במקום העבודה שלו נאמר לו שגמר חשבון יהיה ב-10 לאפריל כי במרץ הוא מקבל תשלום על 4 הימים שעבד במרץ וחודש אחר כך יקבל גמר חשבון.

תודה לעונים/ות.
עורך דין
18/02/2018 20:05
שלום אביה

גמר חשבון אמור להיעשות במועד תשלום השכר בחודש מרץ 2018 ולא מאוחר יותר.

בהצלחה
שרית
18/02/2018 15:28
שאלה: עובד פוטר מעבודתו. במכתב פיטורים נכתב שיש לו 45 יום למועד סיום ההתקשרות. בשיחה שהמנכ"ל יזם, הובער שכל המטרה זה לאפשר לו לחפש עבודה ולבוא לקרתו. היום לאחר יציאה לראיון בחוץ
הוא נקרא לשיחה בה הובאר לו שהם לא מסכימים: שהוא יצא בזמן העבודה לראיונות, ושגם לא יענה לטלפון בשעות העבודה- למראיינים. ומכיוון שיש פער ועומס בעבודה של המחלקה, הוא מתבקש להישאר שעות נוספות גם עד לשעה 22:00 בלילה (תחום ההייטק), על מנת לעזור בסיום המטלות המשותפות.( מה שלא מאפשר לו להגיע לראיונות גם אחרי שעות העבודה המקובלים) ושאם הוא לא יסכים לתנאים הללו שיחתום שהוא מוותר על הכל - חודש ההתראה, הפיצויים ושילך הביתה.

השאלה: האם הם יכולים לאחר שכבר פיטרו, לדרוש מימנו לוותר על דמי הפיצויים? האם ניתן לוותר על ה-15 יום הנוספים שהם הכניסו למועד סיום ההתקשרות, מעבר ל-30 יום שהם חובה- ואת יתר הימים שנותרו לפדות בימי חופש? הפך מאוד לא נעים להגיע לשם.(הם מנהלים מעקב, מתזמנים לו שיחות טלפון וכד')
עורך דין
18/02/2018 20:04
שלום שרית

התשובות לכל השאלות ששאלת שליליות. התנהלות המעסיק אינה מקובלת והעובד אינו חייב להיענות לדרישות ההזויות שהמעסיק העלה כמובן.

בהצלחה
אסי
18/02/2018 15:33
אני עובד בחברה שלוש וחצי שנים ואני מקבל משכורת גלובלית כבר שלוש שנים ושאישתי הייתה בהריון הודעתי למנהל שלי שאחרי שאישתי תלדת בעז"ה אני יהיה חייב להגיע מאוחר ולצאת מוקדם אם צריך כדי לקחת את הילדים ולהחזיר אותם מהבית ספר ואחרי שאישתי ילדה לקחתי שבוע חופש על חשבון מחלה ואחרי שחזר המנהל הראשי אומר שאני החלטתי על דעת עצמי לבוא מאוחר,אני אמרתי לו שהודעתי למנהל מעליי אז הוא אמר שהוא לא מחליט ורק הוא קובע אם זה מוצא חן בעיניו וזה לא מוצא חן בעיניו כי אני מקבל משכורת גלובלית והוא צריך להוריד לי את השעות האלא האם מותר לו להוריד לי מהמשכורת.
עורך דין
18/02/2018 20:03
שלום אסי

סיכומים על שינויים בשעות העבודה צריכים להיעשות בכתב ולא בעל פה, על מנת למנוע אי הבנות. אם אתה עובד פחות שעות אין ספק כי ניתן לגרוע משכרך את השעות החסרות. נסה להגיע להסכמות מול המעסיק ולהמנע מחיכוכים במקרה המתואר.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ