פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 339
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פ.ב
14/03/2018 15:31
שלום,
עד כה לא שילמו לי שכר עבור חודש פברואר ולא סיפקו לי תלוש. חשוב לציין שעזבתי את מקום עבודתי מהסיבה שמלכתחילה דובר על אופי תפקיד אחד, והופלה עליי האחריות של תפקיד אחר לחלוטין. כעת מפנים אותי מגורם לגורם וטוענים כי הנושא ממתין לאישור כלשהו. עבדתי בעמותה שאת שמה לא אציין בשלב זה. עד מתי המוסד חייב על פי חוק לשלם לי שכר ולהנפיק התלוש? קיבלתי מהם עוד בחודש שעבר מכתב הפסקת עבודה, ובו צויין כי עזבתי בתחילת פברואר. כלומר, כן כתוב שעבדתי תקופה בחודש פברואר. תודה רבה מראש.
ש.ד
14/03/2018 15:22
שלום רב ,
התחלתי לעבוד כמעט חודש במוקד עירוני ובריאיון העבודה לא ציינו בפניי את ההתחייבות לשנה.
רק אחרי חודש התבקשתי לחתום על חוזה ששם הבחנתי בנקודה זו ( אגב גם טופס 101 לא הביאו בפניי).
אני לא מוכנה להתחייב לשנה גם אם זה כולל בפיטורים.
היום במהלך שיחתי עם מנהל מוקדני החברה (המגייס שלי ) הבהיר לי כי בזאת שאני לא חתמתי עדיין על החוזה אני לא אקבל את המשכורת שמגיעה לי.
הסברתי לו שאני לא מוכנה להתחייב לשנה, הוא לא ציין זאת בפניי שראיין אותי לפני חודש.

עכשיו אני מתכוונת להתפטר עקב הרעת תנאים. השאלה שלי היא האם הוא יכול לא להביא לי משכורת? ואם כן האם הוא יוכל לקזז לי מהמשכורת את ״תקופת ההכשרה״ (שזה התחיל והסתיים בחפיפה במוקד) ומה הדרך לבצע לקבל את המשכורת ?
פנסיה
מתן
14/03/2018 15:21
שאלה בקשר לפנסיה.
אם אני עובד אצל מעסיק מעל שנה חצי ועדיין לא שולמה לי פנסיה, למרות שכבר קיימת לי קרן פנסיה עוד מלפני.
האם אני יכול לדרוש רטרו של הפנסיה אחורה?
(כמובן שגם אני אשלם רטרו על החלק שלי בפנסיה)
תודה לעונים
חן
14/03/2018 15:20
יש לי שאלה בנוגע למשאבי אנוש ושיחת שימוע.

כאשר אני מקבל מכתב שימוע מעסיק צריך לכתוב את כל הטענות שלו או לא? כדי לי להחזיר טקסט כתוב או לענות בע"פ? אם כדי להגיע עם עוד אדם מטעמי?
האם מותר לי להקליט שיחת שימוע? (מניסיוני אני כמעט בטוחה שאדם השני יקליט)
מה הזכויות שלי?
אוראל
14/03/2018 15:14
צהריים טובים

רציתי לשאול

הגיע מנהל חדש לעבודה שלי ומאז אני כל הזמן נקרא לשיחות אצלו והוא טוען שיש עליי שמועות ושאני עובד לא טוב עד מצב שאני רוצה להתפטר (אני חייב לציין שזה כמעט על בסיס יומי השיחות האלו) ועושים לי את המוות שם.

אם אני אתפטר האם אוכל לקבל פיצויים (הרעת תנאים או משהו) או שכדי לקבל אותם אצטרך שיפטרו אותי? אני עובד מעל שנתיים במקום העבודה.
איתמר
14/03/2018 14:06
אני עובד במסעדה כמלצר ורציתי לדעת איך מחושב השכר ביום שבת.
הברמנים במסעדה מקבלים שכר מינימום ובשבת מקבלים 150%.
המלצרים מקבלים לפי טיפים. אם סך הטיפים עובר את ה33.5 לשעה אז זאת תיהיה המשכורת לשעה. אם סך הטיפים פחות מ 33.5 לשעה אז המעסיק משלים את השכר ל33.5 לשעה. מלצר מקבל 33.5 לשעה או יותר(אך השכר של המלצר 33.5 מחושב עם הדמי נסיעות והארוחות).
המעסיק לא משלם למלצרים 150% ביום שבת בטענה שרק לברמנים מגיע והשכר של המלצרים הוא כביכול על טיפים.
רציתי לדעת מה החוק אומר בעניין.
תודה
אלונה
14/03/2018 09:06
אני בת .5 63, עובדת במשרד הבריאות. מעונינת לצאת לגמלאות.
בעבר עבדתי במשרד החינוך כשנתיים.
כדי להיות גמלאית עובדת מדינה אני צריכה להשלים עשר שנות עבודה.
שאלתי:
על פי נתוני התלוש שלי:
דרוג: 048 פארא רפואיים חוזה שכר כולל
דרגה: 052 ב.א. 5 17.9.2008.

וכן:
וותק הבראה 10.03.

האם שנות העבודה במשרד החינוך נכנסות לחישוב וותק עובדי מדינה?

והאם זה אומר שאני כבר עכשיו רשאית לפרוש עם זכויות עובדי מדינה?
תודה
Chaya
13/03/2018 15:16
שלום.
ההיתי בשני ראיונות עבודה בחברות גדולות לפני כחודשיים ולא טרחו להחזיר לי תשובה.
תיווך היה דרך כח אדם.
האם אפשר לתבוע את החברה על פי חוק ובמה?מי אחראי על תשובה כח אדם או הארגון עצמו?איך ניתן להוכיח שבאמת הגעתי לראיון עבודה חוץ מתאריך שאני זוכרת ואולי טלפונים מהחברה לפני מןעד הראיון?
עורך דין
14/03/2018 09:04
שלום חיה

מי שמחוייב לתת לך הודעה לאחר ראיון עבודה הוא המראיין והחברה שמטעמה הוא מראיין אותך. אם לא קיבלת תשובה עומדת לך הזכות להגיש תביעת פיצויים כנגד המעסיק.

בהצלחה
קארין
14/03/2018 08:55
בוקר טוב

שואלת בשם אדם שכיר אשר מסר מסמכים ליועצת מס לצורך החזרי מס.

לאחר סיכום ההחזרים ביקשה סכום העולה על 23 אחוז מההחזר. אותו אדם טען שזה יקר , מוותר וכשביקש את המסמכים חזרה זו התחמקה עד להדוף אותו מהמשרד ונעלה את הדלת ואיימה במשטרה.

את המסמכים לא מסרה. מדובר במסמכים מקוריים.
מה החוק אומר לגבי המסמכים האם חובה עליה להחזירם לאותו אדם?
עורך דין
14/03/2018 09:03
שלום קארין

צריך לעיין בחוזה ההתקשרות בין העובד לבין אותה יועצת מס שנתבקשה על ידו לבצע עבורו בדיקת זכאות לקבלת החזרי מס - בכל מקרה, יועצת המס צריכה להחזיר את המסמכים לעובד ככל הנראה.

בהצלחה
פיטורים
לי
12/03/2018 14:50
נהגתי על רכב גולף בעבודה ללא רישיון ונכנסתי בקיר התעקם הגלגל ופוטרתי באותו הרגע
ביקשו ממני לשלם 9,000 ש"ח שהתיקון עולה 1,500 ש"ח לקחו לי מהמשכורת 3,000 ש"ח בלי לשאול אותי ורוצים שאני השלים עוד 6,000.
האם זה חוקי לקחת לי כסף מהמשכורת בלי לשאול?
האם הם מחויבים להביא לי הצעת מחיר מסודרת כמה עלה התיקון?
עורך דין
14/03/2018 09:02
שלום לי

המקרה שאת מתארת חמור מאד לאור העובדה שבחרת לנהוג ברכב ללא רישיון נהיגה. המדובר על רשלנות ברמה גבוהה מאד ואין ספק שהמעסיק יכול לבוא אליך בדרישה לתשלום עבור הנזק שנגרם לרכב. מעבר לכך, לגבי גובה התשלומים והליך הפיטורים עליך לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין על מנת להבין האם יש לך אפשרות לפעולה כלשהי.

בהצלחה
רויטל
13/03/2018 19:24
שלום רב,
אני סוכנת שטח של חברת בגדים, היקף משרה מוגדר 100%, מצויין בתלוש תעריף לשעה וימי עבודה 25 אך לא שעות בפועל- אין מעקב מדויק.
שכר היסוד הינו מתחת לשכר מינימום, ושאר השכר מבוסס על עמלות.
האם זה חוקי?
האם שכר הייסוד חייב להיות מעל שכר המינימום?
עורך דין
14/03/2018 07:00
שלום רויטל

המעסיק חייב לפי חוק לנהל מעקב אחר שעות העבודה של העובדים. ולגבי השכר, הרי שלא ניתן לשלם לעובדים שכר יסוד הנמוך מגובה שכר מינימום הקבוע בחוק בכל מקרה.

בהצלחה
דניאל
13/03/2018 19:33
אשמח לעזרה במספר שאלות :

עובדת שסובלת מכאבי גב כתוצאה מעבודתה ונמצאת בתקופת מחלה ארוכה.

א. האם זכאית למשוך את פיצויי ההתפטרות שלה במידה ומתפטרת עקב מצב בריאותי ( המעסיק לא מוכן לפטר אותה למרות שבשיחה ב4 עיניים טען שיפטר אותה במידה ותרצה אך הסתייג )

ב.עד כמה ימי מחלה יכולה לקבל מרופאת המשפחה (התור לרופא תעסוקתי רחוק ולכן כרגע כלל אישורי המחלה ניתנים ע"י רופאת המשפחה )

ג.האם למנהל העבודה שלה יש זכות ליצור קשר טלפוני עם רופאת המשפחה ולברר איתה על אישורי המחלה שניתנו לה ?

תודה רבה .
עורך דין
14/03/2018 06:58
שלום דניאל

א. לאחר ביקור אצל רופא תעסוקתי וקבלת המלצה כתובה ממנה לגבי אי כשירותה להמשך עבודה - כן.

ב. ככל שצריך. התשלום עבור ימי מחלה יהיה לפי מספר הימים שנצברו לזכות העובדת כמובן.

ג. לא. אך יש לו זכות לבקש מהעובדת לפנות לבדיקה אצל רופא מטעם המעסיק.

בהצלחה
בר ב.
13/03/2018 19:37
שלום, שאלה.
האם בהגיעה של אמי לגיל פרישה 62, היא זכאית להוריד את היקף המשרה ולקבל הפרש השלמת הכנסה מביטוח לאומי? האם יש איזה חוק שתומך בכך?

בהיבט האישי,
אימי עובדת במקום הדורש ממנה 8.5 שעות, היא מעוניינת להמשיך. אך להוריד את היקף המשרה ל6.5 שעות. הבוס שלא לא מעוניין לאשר לה פחות שעות. יש מה לעשות?

תודה מראש
עורך דין
14/03/2018 06:57
שלום בר

אין חוק שמחייב מעסיק לשנות את תנאי העסקתה של עובדת. לכן, אם אמך רוצה להוריד את שעות העבודה והמעסיק מתנגד לכך, אין לה הרבה מה לעשות.

בהצלחה
ליעד
13/03/2018 19:38
שאלה. התחלתי לעבוד במקום א לפני יומיים בעבודת דיילות. ההעסקה על פי טופס 101 כחוק. בעוד יומיים מתחיל בעוד עבודה זמנית במקום ב ואחתום על עוד טופס. בטופס 101 הראשון סימנתי אין הכנסה נוספת מאחר וכרגע זאת העבודה היחידה הכל טוב. בשביל תיאום מס אני רוצה למלות את טופס 101 השני כמו שצריך:

1) בטבלה בדף הראשון הכנסה נוספת יש 4 סעיפים של נקודות זכאות וכאלו. האם לסמן שם משהו? (אלו עבודות זמניות ללא פנסיה וכאלו...).

2) בסעיף ט בדף השני יש עוד טבלה לגבי תיאום מס האם למלות אותה גם כן בנוסף למה שמצויין בדף א? וגם כתוב לגבי שכר חודשי ושנתי. אין לי תלושים לא מפה ולא מפה. מה עושים?

אשמח לעזרה.
עורך דין
14/03/2018 06:56
שלום ליעד

יש למלא את כל הסעיפים הרלוונטים לגביך בטופס בכל מקרה. גם אם העבודה זמנית.

בהצלחה
אורלי
13/03/2018 22:56
שלום . קוראים לי אורלי ילדתי לפני 7 חודשים ולפני חודשיים חזרתי לעבודה והגשתי מכתב התפטרות לצורך טיפול בילדה . דרשתי ממקום העבודה את מה שמגיע לי בחוק שכולל פיצויים ממקום העבודה עצמו. עברו מאז חודשיים ועדיין לא קיבלתי כלום ומתזזים אותי מאחד לשני . היום אני עובדת שוב בעבןדה חדשה שקרובה משמעותית לביתי וזמני העבודה פחותים מהעבודה הקודמת ובכך אני נמצאת יותר עם ילדי. מקום העבודה הקודם דורש ממני מכתב מהמקום החדש על שעות העבודה שלי והמרחק מהבית. שאלתי היא האם הם יכולים לדרוש ממני דבר כזה האם אני חייבת לעשות זאת או שלא?
עורך דין
14/03/2018 06:54
שלום אורלי

אכן זכותו של המעסיק ממנו את דורשת פיצויים לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד, לוודא שמשרתך החדשה מאפשרת לך להיות יותר עם הילד. מוטב לתת לו אישור כזה מהמעסיק הנוכחי ובמקביל לשלוח אליו מכתב דרישה לקבלת מלוא הזכויות המגיעות לך ללא דיחוי נוסף.

בהצלחה
אילנית דרסו
14/03/2018 03:47
אני מבאר יעקב ועובדת במודיעין כשנתיים ו3 חודשים.
בספטמבר 2017 התחלתי ללמוד בהודעה מראש שאוכל להגיע רק בימי ראשון לעבודה ובשבוע האחרון המעסיק שלי ביטל לי את ההסעה שהייתה תמיד ואומר לי להגיע עצמאית (4 אוטובוסים) ולפניי הוא פיטר את כל עובדי באר יעקב ואני היחידה שנשארתי.
עורך דין
14/03/2018 06:52
שלום אילנית

יכול בהחלט להיות שהמדובר במקרה של הרעת תנאי עבודה. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לקבל החלטה מושכלת לגבי המשך העסקתך במקום.

בהצלחה
אננני
13/03/2018 15:02
שלום,
אני עובדת מיקור חוץ בקופ"ח כללית.
עובדי הכללית עובדים בחול המועד 5 שעות ומשולם להם עבור 9 שעות.
אותי מחייבים להגיע ל5 שעות ואת 4 שעות הנותרות מבקשים לקזז לי מחופשה.
האם זה חוקי?
מאיה
13/03/2018 13:41
שלום רב,

ילדתי את בני השני לפני 6 חודשים וברצוני להתפטר ממקום עבודתי ולקבל דמי אבטלה.

ידוע לי כי יש תקופת המתנה של 90 יום, אך לאחר עיון באתרכם הבנתי כי מקרים מסויימים בט״ל מקצר או מבטל את ההמתנה לנשים שמתפטרות לצורך הטיפול בתינוקן.

עברתי על רשימת הקריטריונים לקיצור /ביטול (שעות עבודה מרובות, משרה מפוצלת, מרחק נסיעה גדול וכו׳) והמקרה שלי אינו עונה במדוייק על אף אחד מן הקריטריונים.

אני כן נדרשת לשעות עבודה לא מעטות אך חלקן יכול להיעשות מהבית. מקום העבודה קרוב יחסית לביתי אך לפחות פעמיים בשבוע אני נדרשת להגיע למשרד אחר (השייך לאותה החברה) שנמצא רחוק יחסית (כ-80 ק״מ) מביתי. בנוסף, המשרה דורשת נסיעות לחו״ל בתדירות של אחת לחודשיים, לעיתים גם בסופי שבוע.

שאלותיי הן:
1. האם לאור הנתונים שפרטתי, יש לי סיכוי לקיצור או ביטול תקופת ההמתנה לדמי אבטלה?
2. האם אדרש להציג הוכחה לבט״ל על תנאי העבודה שלי ו/או על סירובו של המעסיק לבוא לקראתי? אם כן, אילו הוכחות ניתן להציג להם?
3. אני מועסקת באות החברה כבר 7 שנים, במהלכן כבר ילדתי ילד אחד ולאחריה חזרתי לעבודה באותו מקום עבודה. האם יש לכך השפעה על נכונות בט״ל לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה? (אולי יניחו שאם יכולתי לעמוד בתנאי העבודה כאמא לילד אחד, אוכל לעשות זאת גם כאמא לשני ילדים?)

תודה מראש על תשובתכם!
רונית
13/03/2018 11:29
אני עובדת חצי משרה = 4.5 שעות
לפי הנוהל המשרד צריך להיות פתוח 5 שעות בחוהמ
במקום עבודתי נהוג לעשות סבב בין הבנות כך שלא יצטרכו כולן לעבוד במהלך ימי חול המועד
איך עלי לנהוג ע"מ שאוכל לעבוד פחות ימים ושלא ינכו לי מהשכר על היעדרות / חופש בימים שלא אעבוד
גיא
13/03/2018 10:49
מחפש עורך דין לענייני עבודה להתייעצות בהקשר לפגיעה בתנאי החזרה לעבודה לאחר חופשת לידה.

שבועיים לפני חזרה מחופשת לידה קיבלה אשתי טלפון מהמנהל של שמודיע לה שהמשרד של החברה (חברת בת של חברה גדולה מאד בתחום הפיננסים) שבה היא עובדת ייסגר בנתניה ויועבר למגדלי עזריאלי ותיבלע בתוך החברה הגדולה.

מסגרת שעות העבודה עליהן אשתי הסכימה עם המנהלים שלה (שכבר לא נמצאים במשרד) היו 07:00 - 16:00 על מנת שתוכל להספיק להוציא את הילדים מהגן עד השעה 16:15 / 16:30.

שבוע לאחר ההודעה המדוברת נפגשה אישתי עם המנהל הנוכחי שלה וביקשה הבהרות בעניין שעות העבודה ואיך המנהל מצפה לספק לה את התנאים הקודמים בהם היא הספיקה להגיע עד השעה 16:15 / 16:30 להוציא ת הילדים מהגן ואמר שכרגע איןלו תשובה. דבר חשוב נוסף שנאמר בשיחה היה שהוא מאד מעריך את העבודה שלה ושהוא לא רוצה שתעזוב ושאשתי תהיה סבלנית ושהוא רוצה לתת לה אחריות נוספת ולהרחיב את התפקיד שלה (מנהלת משרד ויומנים של 4 שותפי המשרד הנוכחי).

שבוע נוסף לאחר מכן (היום) מקבלת אשתי טלפון נוסף שבו מודיע המנהל וקוע עובדה שאשתי תחדול מלעשות את מה שעשתה עד לצאתה לחופשת לידה ותחדול מלנהל את 4 היומנים עליהם הייתה אחראית לפני שיצאה לחופת לידה ותחל לנהל את יומנו של עובד אחר בחברה הגדולה (לא שותף או משהו בסגנון הזה) ושהבחורה שהחליפה אותה תיקח את כל האחריותעל מה שאשתי עשתה לפני צאתה לחופשת לידה.

לסיכום מספר שאלות:

1. האם המעבר הנכפפה הוא בגדר הרעת תנאם?
2. האם שינוי אופי התפקיד הוא בגדר הרעת תנאים?
3. האם השנוי בשעות העבודה כתוצאה מהמעבר הוא בגדר הרעת תנאים?

תודה רבה מראש לעונים!
דפנה
13/03/2018 10:48
1. האם חוקי לבקש ממישהי שנמצאת בטיפולי פוריות לחתום על ויתור זכויותיה מול משרד הכלכלה במידה ולא תצליח לעמוד ביעדים בעבודה ?

2. מה משמעות חתימה על פרוטוקול שימוע ? האם מומלץ לחתום על פרוטוקול אם לא נרשמו בו כל פרטי השיחה או שיש לדרוש שירשמו כל פרטיה ?
נטע
13/03/2018 09:47
בוקר טוב,

התעלפתי היום ברכבת בדרך לעבודה, שברתי משקפיים ופתחתי את הראש ואני צריכה ללכת לטר"מ במקום לעבודה.

האם יש לי דרך לקבל כסף על תאונת עבודה או על אובדן יום עבודה מביטוח לאומי?

פקחים של הרכבת גם לקחו פרטים על ההתעלפות שלי, אז יש עדות שזה קרה.
ט.ע
13/03/2018 08:07
שאלה- יצאתי לחופשת לידה בחודש שעבר. המעסיק שלח לי תלוש משכורת שלילי ובו אני מתבקשת לשלם לו ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ומס הכנסה. במכתב מביטוח לאומי שילמתי מראש את התשלומים האלה ל 4 החודשים. האם אני צריכה לשלם פעם נוספת למעסיק ולהתקזז איתו בסוף חופשת הלידה ?
נעה
13/03/2018 08:00
שלום לכולם,

אני עובדת במקום מסוים במשמרות כולל שבתות. כבר מהתחלה השכר בשבת היה 200%, כעבור מספר חודשים נאמר לי שהדבר הוא זמני ומהווה צ'ופר. כעת (שנה וחצי מאוחר יותר) המעסיק משלם לי 150% ושעות נוספות אם אני מגיעה אליהם.

חשוב לציין שלא חתמתי על כלום מעולם.

האם הדבר חוקי? או שמדובר בהרעת תנאים?
נעמה
13/03/2018 07:58
שלום רב,
עבדתי בחברה כ 8 שנים
לפני חודש בדיוק קיבלתי מכתב סיום עבודה, בשיחה עם הממונים עליי הובהר לי שהם ידאגו לכל מה שמגיע לי לרבות פיצויי פיטורין וככל הנראה אקבל את הכל במשכורת הבאה, דהיינו ב 10.3. הגיע היום של המשכורות ולא קיבלתי שקל. התקשרתי ושאלתי מדוע איני רואה כסף בחשבון שלי והיכן הפיצויים שמגיעים לי נאמר לי שזו פרוצדורה שלוקחת זמן ושאני צריכה להתאזר בסבלונות, הם מחכים להורדה האחרונה של הפנסיה ורק אז אפשר להגיש בקשה לסיכום כל מה שקיים בקופת פיצויי הפיטורין שלי בחברת ביטוח ושזה יכול לקחת עוד 3 שבועות עד חודש בנוסף למה שחיכיתי כבר האם זה הגיוני שנמשך זמן רב כל כך? האם זה נחשב להלנת פיצויי פיטורין?
סול
13/03/2018 07:56
שלום, עבדתי במקום חצי שנה ופיטרו אותי לא לפי החוק, בתור בחורה עצמאית זה פגע לי מאוד בהכנסה החודשית.

המעסיק שלי לא עשה לי שיחת שימוע, לא הודיע על פיטורים ולא הגיש לי מסמך פיטורים חתום, פשוט אחרי שהגשתי משמרות הוא החליט שהוא לא משבץ אותי לסידור עבודה השבועי, לאחר שבוע הגשתי מחדש ושוב לא הופעתי בסידור עבודה השבועי, למעשה פיטורים שלא כחוק.

להבנתי אין ביכולתי לתבוע ממנו פיצויים מכיוון שעבדתי רק חצי שנה.

מה אפשר לעשות?
נתי
13/03/2018 07:55
שלום,

האם מותר למנהל חנות למנוע מעובדים מבצעים מסוימים, בטענה שהם ללקוחות בלבד?

אציין כי מדובר בחנות שהיא חלק מרשת גדולה, והרשת היא זו שקובעת את המבצעים, ומצד הרשת אין הגבלה על העובדים. מנהל החנות המדוברת פשוט החליט על דעת עצמו לאסור על העובדים להנות ממבצע הקיים בחנות, כאשר לא הוא זה שאחראי על המבצע אלא הרשת אחראית.

תודה!
יוליה
13/03/2018 07:53
בעלי עובד כטכנאי מזגנים בחברה גדולה כבר 12 שנה. לפני שנה עבר תאונת עבודה קשה וכיום עובד שש שעות במקום 8. (על פי הרופאה התעסוקתית הוא יכל בכלל לא לעבוד אם היה אומר שלא מסוגל).

לפני שבוע הזמנו חופש לחו"ל ל3 שבועות באוגוסט. בעלי כבר הודיע במקום עבודתו. יש לציין שמדובר בחברה גדולה מאוד ולא אדם פרטי שפרנסתו תפגע.

המנהל אמר שהוא לא משחרר כי אוגוסט הוא חודש עמוס בעבודה. בעלי כרגע אומר שאם המנהל לא ישחרר אותו הוא מתפטר. כיצד ניתן לעשות זאת בלי לצאת מופסד יותר מדי?
מורה
13/03/2018 07:18
האם מגיעים פצויי פטורים למורה קבוע שפוטר בפיטורים פדגוגיים בנוסף לפנסיה? כיצד מחשבים את גובהה הפיצוי?
דוד
13/03/2018 01:09
עבדתי חודש קבלתי משכורת של 6300 אלף
לאחר הניקוין נשאר לי 5180 אלף
ומז הכנסה לקחת לי את כל הכסף ואני עדיין חייב להם 1914 שקל זה הגיוני
וכל זה בגלל שלא נתתי להם אישור תושב שמזכה אותי ממס הכנסה
בכללי זה חוקי לקחת לי את כל המשכורת ולאשרי אותי בלי כלום ?
אמרו לי בגלל שלא שלחתי להם אישור תושב שמזכה אותי ממס הכנסה
ויש לי מלא הורדות וניכנסתי לבלאגן שלם חרגתי מהמסגרת שלי באלפים בגלל שמס הכנסה לקח לי את כל המשכורת

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ