פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 314
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שואל
27/05/2018 13:45
ש לי ילד בן שנה
הוא היה חולה 5 ימים-יש אישור רפואי
אשתי נעדרה מהעבודה 2 ימים ראשונים ואני נעדרתי 3 ימים
כמה תשלום מגיע לי עבור 3 הימים
ת.נ
27/05/2018 13:34
היי, אני אחמשית במסעדה
כל אחמש מקבל 6 משמרות בשבוע
בשל חוסר בעובדים ביקשו ממני לתגבר כמלצרית
בדרך כלל כשדבר כזה קורה אנחנו מקבלים את ה6 משמרות שלנו ואת המשמרת תגבור כבונוס- משמע משמרת שביעית אז הסכמתי.
כששלחו את הסידור ראיתי שקיבלתי רק 6 משמרות כולל המשמרת תגבור
רשמתי למנהלת שחשבתי שאקבל אותה כמשמרת בונוס כמו שכולם עד היום קיבלו ואם זה לא ככה אז אני לא מעוניינת ורוצה לקבל את המשמרת השישית שלי כמשמרת איחמוש
בתגובה היא ענתה לי שאם לא אגיע למשמרת מלצרית שנקבעה לי שלא אגיע בכלל לשאר המשמרות שנקבעו לי השבוע
האם מבחינה חוקית היא יכולה לבטל לי את כל המשמרות מהרגע לרגע? רק כי אני לא מוכנה להתכופף
(ההסכם על משמרת הבונוס הוא הסכם בע"פ)
אוסיף ואומר שאת המשמרת של היום היא כבר ביטלה לי
עוד לפני שאפילו היה שימוע/ לא הגעתי למשמרת מלצרית.
נור
27/05/2018 13:33
שואלת עבור חברה- התקבלה לעבוד במקום עבודה , אחרי שהתחילה גילתה שהיא בהיריון. השאלה האם ישלמו לה דמי לידה עבור 3 החודשים הראשונים? היא חושבת שלא ואני הבנתי שאם היא עובדת מעל ל12 חודשים באופן רצוף היא כן תקבל בלי שום קשר לוותק במקום עבודה החדש.. מה התשובה?
מיכאל
27/05/2018 12:00
שלום לכם יש לי שאלה אני עובד חדש עובד במפעל לעיבוד שבבי 4 חודשים מעסיק דורש מהעובדים לעבוד 12 שעות 6 ימים בשבוע ומשמרות לילה שבוע בוקר ושבוע לילה באופן קבוע
הפסקת אוכל 15 דקות
לפעמים מי חייב לעבוד יום שבת בלי יום מנוחה באותו השבוע
אם זה חוקי
תודה
ב.ע
27/05/2018 09:59
שבוע טוב
הגשתי תביעה לנכות כללית לביטוח לאומי
כעת (שבועיים בערך אחרי שקיבלתי את האחוז המשוקלל)
אני רואה שישנה בדיקה נוספת שלא הגשתי
שהוגשה שלה תעלה את אחוזי הנכות לפחות ב20
2 שאלות:
1. האם יש לי אפשרות להוסיף את זה לבדיקות שהרגשתי בעבר והם יקבעו וועדה נוספת? (עקרונית כבר עברתי את הוועדות ואת המתאמת שיקום)
2.בהנחה והתשובה לשאלה הקודמת היא לא. האם זה משהו שאני יכולה להגיש עליו ערעור? אני לא מערערת על החלטת הוועדה/ פקיד השיקום
אלא מגישה בעצם חומר חדש בתביעה...

מבקשת ייעוץ משפטי שלכם ומקווה שאוכל להיעזר בעורכי דין שלכם!
רותם
27/05/2018 09:53
שלום רב
אני סטודנט שעובד בארבע משרות שונות. לפני שבועיים הייתי מעורב בתאונת דרכים בדרך ליום הראשון בעבודה זמנית שבמסגרתה חתמתי על חוזה עבודה זמני. במקביל, אני כבר שבועיים לא מתפקד, תחת ימי מחלה מאורטופד, ולא יכול לעבוד בעבודתי העיקרית (לא זו שבמסגרתה כביכול נעשתה התאונה)

האם זו עדיין נחשבת תאונת עבודה, למרות שזו לא התרחשה במסגרת עבודתי העיקרית? עבודתי העיקרית דורשת שאם אין ביכולתי להגיע לעבודה ומכסות ימי המחלה/חופשה שלי הסתיימה, עלי להתפטר.
מה עלי לעשות?

אשמח לייעוץ
תודה רבה
ש.ד
27/05/2018 09:47
עבדתי כחודש בסופר ולא שילמו לי את השעות הנוספות בערך 7.5 שעות שזה בעצם יוצא בערך 300 ש"ח נוסף על כך פיטרו אותי ללא שימוע וללא מכתב פיטורים אלא באמצעות הודעת וואצאפ ונוסף על כך לא רצו לתת לי את דוח השעות שלי (החתמה באצבע) שזה הסתרת מידע השאלה היא האם שווה לי להגיש תביעה בתביעות קטנות כאשר יהיה לי קשה להוכיח שלא שולמו לי שעות נוספות ללא הדוח שעות ? ואם כן מה סכום התביעה שעלי לנקוב?
שיר
27/05/2018 09:36
מתייעצת לגבי חברה
עבדה במקום עבודה 5 וחצי חודשים, ולאחר מכן פיטרו אותה עקב קיצוצים.
יש לציין שבמעמד הפיטורים המנהלים ידעו שהיא בהריון (המנהלת האישית והמנהל שמעליה). מתחילת ההריון ידעו. סיבת הפיטורים הייתה קיצוצים, לא בגלל עבודתה, ולא בגלל שהיו בעיות נטו קיצוצים במקום העבודה.
לאחר הפיטורים לא הצליחה למצוא עבודה וככל שהזמן עבר אף אחד גם לא החזיר לה תשובה חיובית לגבי משרה.
האם יש אופציה לתבוע את המעסיק שפיטר אותה..?
בגלל הפיטורים האלה היא נכנסה לחובות כספיים ובגלל הפיטורים ביטוח לאומי לא מכיר בזמן שהיא עבדה.
תמר
27/05/2018 09:35
הודעתי על התפטרות ועפי חוק יש לי חודש לתת בעבודה. הייתי שבועיים במחלה והמנהלת שלי אומרת שזה לא נחשב ועליי להשלים את השבועיים האלה לאחר התאריך האחרון שעליי להיות בעבודה. האם זה חוקי ?
בנוסף האם זה משנה אם המחלה היא בשבועיים האחרונים או הראשונים מרגע ההודעה ? התייעצות נוספת- מרגע הודעתי על התפטרות המנהלת שלי מכפילה לי את העבודה פי 4 בכוונה בטענה שאני עוזבת והיא רוצה שאעשה הכל..וכמובן שאם אני לא מספיקה זה מלווה בהערות ומשפטים לא במקום וכו' האם זה נחשב להרעת תנאים ?
ל.מ
27/05/2018 09:35
שלום,

יש לי שאלה בנוגע לדמי ליידה.

אישתי במהלך ההריון הייתה בשמירת הריון לתקופה של 3 וחצי חודשים עקב ניתוח שעברה בזמן ההריון.

ביטוח לאומי אישר את שמירת ההריון הראשונית של חודשיים ולאחר שהרופא המליצה על המשך שמירת הריון לעוד חודש וחצי ביטוח לאומי לא אישר את המשך שמירת ההריון, את המכתב על זה היא קיבל לקראת סיום החופשה שקיבלה מהרופא (כמעט עבר כבר חודש וחצי) ובגלל זה יצא ככה שהיא ישבה בבית על חשבונה עקב זה שלא היו לה ימיי מחלה.

לאחר שנגמר לה האישור מחלה אישתי נאלצה לחזור לעבודה עקב זה שהיא לא קיבלה משכורת במשך חודש וחצי.

לאחר חזרתה לעבודה ועקב ההריון הקשה היא הפסידה ימים עבודה על חשבונה כי נגמרו לה ימי המחלה, וימיי החופש.

מן הסתם שגם ירדה משמעותית במשכורת.

ביטוח לאומי חושב את דמי הלידה לחצי שנה לפני הלידה, זאת אומרת חודש אחד שהיא עבדה חצי חודש ויצאה לש"ה. חודש שלם של ש"ה. עוד חצי חודש של ש"ה וחודש וחצי בעצם שהיא לא קיבלה כלום, ואז חודשיים של משכורת.

האם ניתן להגיש ערעור ואיך לעשות זאת.

תודה מראש לעונים.
דנה
27/05/2018 09:33
בוקר טוב

לפני מספר ימים זומנה אמי לשימוע ובו נאמר לה כי עקב בעיות משמעת בכיתתה (מורה מקצועית) שוקלים לפטרה אחרי כ-40 שנות פעילות.

בסיום השימוע הוצע הסכם פשרה מול עו"ד באופן הבא: במידה והיא תקבל את ההסכם ותפרוש מיוזמתה - היא תזכה במענק פרישה ובמענק של חודשי הסתגלות ואף יצוין כי פרשה בכבוד רב ובהוקרה על שנות פעילות רבות.

במידה ותסרב להסכם שהוצע - ההחלטה תחזור כביכול לידי ההנהלה ש"תשקול" האם להשאיר אותה במערכת או לפטרה (התרחיש הסביר הוא כמובן פיטורין), ובמקרה של פיטורין - יבוטל המענק המוצע בהסכם מתוך טענה על חוסר משמעת (כיצד ייתכן שמקצועיות המורה היא פונקציה של ההחלטה?).

האם חוקי להתנות הסכם פרישה במענק וחודשי הסתגלות? האם זה לא אמור להיות הפוך ודווקא במצב של פיטורין אמורים לקבל מענק? כיצד מומלץ לפעול בסיטואציה מעין זו - האם לקבל את ההסכם על אף שאין היא שלמה עם ההחלטה לסיים את הקריירה רבת השנים שלה כדי לא לאבד את המענק או לקבלו בלית ברירה?

יצוין כי היא כבר הגיעה למקסימום מבחינת תנאי הפנסיה וכד' אולם הייתה מעדיפה להישאר ולתרום למערכת.

תודה מראש!
ולנטין
27/05/2018 09:31
שאלה לגבי מקום עבודה:

האם יכול מקום עבודה לחייב עובדים למסור את המכשיר הנייד שלו לשולחן הקבלה בכניסה לעבודה?

ברור לי כי מקום עבודה יכול לאסור על שימוש במכשיר נייד בעבודה. השאלה היא האם ניתן לאסור גם על נשיאה?
לא מדובר בגוף ביטחוני או כל דבר בסגנון.

תודה מראש!
אביגיל
27/05/2018 09:26
היי

אשמח להתייעצות בנוגע לקבלת כספי פיצויים אחרי התפטרות לצורך גידול הילד.

ילדתי ב״ה ב9/1 אחרי דין ודברים עם העבודה בגלל משמרות ושכר וכו׳ החלטתי לא לחזור.

ב15/4 הגשתי מכתב התפטרות לצורך גידול הילד ,סוכם עם המעסיק שהתאריך שמסתיימת החופשת לידה יהיה תאריך העזיבה, כלומר 24/4.

את המכתב העברתי לבוסיות הישירות שלי שהיו צריכות להעביר הלאה למשאבי אנוש וחשבות שכר מה שלא קרה !!!!למרות שנידנדתי במשך שבועיים.

ב1/5 פניתי עצמאית למחלקה הרלוונטית (למרות שהגשתי מכתב ב15/4 והתאריך הרשמי של העזיבה זה ה24/4.) והנעתי את התהליך מולם.

נוצר מצב שכל העניין התעכב בשבועיים והתהליך הבירוקרטי עדיין נמשך!! תכף חודש אני ממתינה ואם אני סופרת את הזמן שהגשתי מכתב זה חודש וחצי!

האם העניין חוקי? יש לי איך לקדם את זה? מה לעשות עם זה?
פליקס
27/05/2018 09:25
שלום רב,

להלן סעיף מתוך חוזה עבודתי:

שמירת סודיות והגנה על מוניטין

מבלי לגרוע מההתחייבויות המוטלות עלי על פי כל דין, הנני מתחייב לשמור בסודיות מוחלטת את המידע שהגיע או שיגיע לידי או לידיעתי במישרין או בעקיפין במהלך עבודתי בחברה ו/או מעורבותי בחברה, וזאת להגבלת הזמן הנהוגה בתחום בה החברה פועלת וזאת ללא מגבלת זמן אף לאחר סיום העסקתי בחברה (לעניין חובת הסודיות בנספח זה, "החברה" כוללת אף את כל החברות הקשורות לחברה).

האם סעיף שכזה חוקי בכלל? האם חברה יכולה להגביל עובד לצמיתות? במקרה ולא מהי הגבלת הזמן המרבית הנהוגה בתחום של פיתוח משחקים?

תודה!
דנה
27/05/2018 09:24
שבוע טוב,

אני לומדת במכללה בארץ ומעבירה שיעורים פרטיים מטעם המכללה לסטודנטים אחרים.

כמובן שהמכללה מוציאה לי תלוש משכורת מסודר בכל חודש.

בחודש האחרון ראיתי שהורידו לי את הנסיעות שהייתי מקבלת וכששאלתי לדבר ענו לי שמכיוון שאני נמצאת במכללה בכל מקרה לא מגיע לי תשלום על נסיעות. האם הדבר נכון / חוקי?

תודה רבה לעונים.
בן
27/05/2018 09:23
אני עובד בחברה כבר כמעט שנה.

לאחרונה גיליתי שלא מופרשים לי כספי פנסיה כלל.
התברר לי על ידי עמיתיי לעבודה כי ישנו נוהל לא כתוב שאומר שהאחריות היא עליי ליזום פנייה למחלקת השכר של החברה על מנת שזו תתחיל להפריש לי פנסיה.

כמו כן, כשהתחלתי לעבוד לפני שנה, הייתה לי קרן פנסיה פעילה מעבודתי הקודמת וכמו כן הצהרתי על קרן זו כחלק מתהליך מילוי ההצהרות בפורטל החברה ביומי הראשון.

כיצד עליי לפעול? למה אני זכאי ? ועד כמה נפגעתי באי ההפקדות במשך התקופה?
אושר
27/05/2018 09:22
שלום, לעו"ד בענייני עבודה.

חזרתי לעבודה מחופשת לידה בתאריך 15/05, לפי ביטוח לאומי,לא הארכתי.

שבוע שעבר המעביד שלי אמר לי שהוא מעוניין לפטר אותי הוא מעוניין לבצע התייעלות בעסק והביא פקידה חדשה שתעשה גם את התפקיד שלי.

מה מגיע לי עפ"י חוק? בלי הודעה מוקדמת בלי כלום.. לא עבר שבוע מסיום חופשת הלידה.
ענת
24/05/2018 14:24
שלום לכולם,
יש לי שאלה לגבי קרוב משפחה רחוק, מקווה מאד שתוכלו לעזור.
בכל מקרה אספר בקצרה.
בחור צעיר עבד במשך תקופה אצל בעל בית שהבטיח לו תשלום.. הוא עשה שם משמרות של שמירה ועבודה פיזית של בניית יסודות למבנים בחווה מבודדת של בעל הבית. זה קרה לאורך של כ-4 חודשים - מידי פעם.. וכל פעם בעל הבית סיפר לו שהוא מנהל רישום. העובד ביקש מבעל הבית למלא טופס 101 אך בעל הבית דחה אותו בכל פעם. אחרי 4 חודשים של עבודה (לא קבועה, בחלק מהימים - כשבעל הבית היה קורא לו), אחרי שהבחור מבקש תשלום כל שבוע, הבחור הציב אולטימטום, שאם הבוס לא ישלם לו, הוא יעזוב. מדובר על סכום של מעט מעל 10,000 ש"ח הבוס לא שילם והבחור עזב. הוא לא ידע שיש לו מה לעשות (בחור צעיר, ללא תמיכה). כעבור כ-5 שנים הכיר בת זוג, סיפר לה את הסיפור והיא אמרה לו שיתבע בבית דין לעבודה את בעל הבית.
הבחור אכן תבע. היו ברשותו תיעוד של הימים שעבד והמשכורת שהובטחה לו, וגם מכתב בכתב ידו של בעל הבית, בו כתב בעל הבית שברצונו להגיע להסכם עם הבחור, בנוכחות שני עדים, ולקבוע יחד את התשלום ושבעל הבית ישלם (זה כתוב במכתב אך בעל הבית נמנע מלקבוע מפגש שכזה), ובנוסף בראשות הבחור הקלטות של שיחות שהוא ערך עם בעל הבית ובהקלטות בעל הבית אומר שהוא יודע שהוא חייב לו כסף ושישלם לבחור. בשיחה אחרת בעל הבית אומר שהוא החליט לא לשלם לבחור, כי הבחור לא עשה כדבריו של בעל הבית. כל השיחות קיימות מוקלטות וגם יש תמלול שלהן שנעשה על ידי תמלילנית מורשית.
עם כל הדברים האלה, תבע הבחור את בעל הבית בבית דין לעבודה. הבחור סיפק את השם המלא והכתובת לבית המשפט והתבקש גם לספק ת.ז. של בעל הבית. הוא ניסה להשיג דרך מכר משותף. המכר פנה לבעל הבית ובקש את מספר ת.ז. שלו, בעל הבית שלח למכר את מס הת.ז. המכר שלח את הת.ז. לבחור, בהודעת ווצאפ. ההודעה הזאת קיימת (האם הודעת ווטסאפ נחשבת כראייה). בכל מקרה הסתבר שמספר הת.ז. שבעל הבית סיפק לא נכון. הבחור בדק באינטרנט את מספר הת.ז. ובמקרה גילה שהוא לא נכון ושייך בכלל לאדם אחר. המכר לא רצה יותר להתערב בנושא.
הבחור ביקש מחבר עזרה והחבר הפנה אותו לחוקר פרטי, שנתן לו בטלפון את הת.ז. של בעל הבית, בחינם, כמחווה חברית (האם זה חוקי?)
בכל מקרה הבחור הגיש לבית המשפט את מס הת.ז. של בעל הבית, מבלי לדעת שגם המספר הזה שגוי.
בית המשפט שלח מספר מכתבים רשומים לבעל הבית, לפי הכתובת הנכונה, אך בעל הבית לא קיבל אותם (סרב למרות שנשלחו בדואר רשום, וגם הבחור עצמו ניגש לבעל הבית ונתן לו את המכתב ובעל הבית סרב לקחת). בהעדר תגובה מבעל הבית, פסק בית המשפט לטובת הבחור - התובע, את סכום השכר שביקש.
הנתבע לא שילם ולאחר זמן הופעלה נגדו הוצאה לפועל. לאחר כחודש פנה הנתבע-בעל הבית והגיש לבית המשפט מכתב מעורך דינו, בבקשה לבטל הכל ולחייב את התובע בהוצאות משפט, כיוון שמס ת.ז. שלו לא היה נכון ולכן לדבריו לא יכול היה להגיש כתב הגנה לבית המשפט.
בהחלטת השופט נקבע דיון בעניין בהשתתפות שני הצדדים.
כרגע המשפט יהיה בעוד חודש בערך, ולבחור הצעיר - התובע, יש שבוע להגיש ראיות.
אין ביכולתו לממן עורך דין, הוא במצב כלכלי לא משהו.. האם אתם חושבים שבית המשפט יבין את המצב, או שהוא עלול להסתבך עם הוצאות משפט גבוהות שהנתבע ביקש להחיל עליו?
האם הראיות שבידיו מספיקות? בידיו יש: תמלולים והקלטות של הנתבע מודה בחוב, מכתב שהנתבע מודה בחוב, ורשימות של התובע לגבי תאריכי העבודה בהם עבד.
בנוסף ברשותו התכתבות ווצאפ עם המכר אשר ניסה לעזור ולהשיג את הת.ז., אך הת.ז. שם, ששלח הנתבע - איננה נכונה. האם זו ראייה שתעזור לו להוכיח שהוא אכן ניסה להשיג את מספר הת.ז. של הנתבע ובנוסף זה מוכיח שהנתבע בכוונה הטעה אותו, כדי להתחמק מהתשלום. אבל האם זה קביל?
האם יש לכם המלצות מה אפשר וכדאי לעשות?
זה נראה כמו סיפור פשוט שהסתבך באופן שטותי, והבחור חסר אונים.

בנוסף, בחווה הזו שנמצאת במקום מבודד בהתנחלות, התנהלו דברים לא תקינים שעשה בעל הבית, כמו מתן נשק לנערים. האם כדאי לבחור-התובע לתת תצהיר עם דברים אלה כרגע בתהליך המשפטי, כדי להניח את התנהלותו העבריינית של בעל הבית?

מה תמליצו לו לעשות?
עורך דין
27/05/2018 09:19
בוקר טוב ענת

שאלת שאלה ארוכה ומפורטת מאד. המצב של קרוב משפחתך, כפי שאת ודאי מבינה, מורכב יחסית וצריך להתייחס אליו בהתאם. לעניות דעתי, אין הרבה ברירה אלא לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני במקרה זה.

בהצלחה
רחל
24/05/2018 08:57
בעקבות חוק קיצור שבוע עבודה, הוריד לי המעסיק את מכסת שעות החופש באותו היחס, האם חוקי?
הרי אם אקח חופש רק בימים הארוכים, אני מפסידה שעות חופש
עורך דין
27/05/2018 09:18
שלום רחל

התנהלות המעסיק אינה תקינה. פני אליו בכתב ודרשי לתקן את המצב. צבירת ימי חופשה אינה נפגעת בשל קיצור שבוע העבודה.

בהצלחה
anonymous
23/05/2018 18:16
שלום
מסיימת חופשת לידה וצריכה לחזור. מתלבטת אם בכלל.
במשוב האחרון המנהלת אמרה כי לא תוכל להמליץ ממש עלי אם יחפרו לה וישאלו שאלות (אמרתי לה שאני רוצה להתקדם וכו') כי הייתי חסרה הרבה בשנה האחרונה...בגלל ההריון מן הסתם. (למרות שכל המושבים לפני היו פיקס)
האמת נפגעתי נתתי את כל כולי לעבודה.
בנוסף הוטרדתי ע"י עובד (שהיה חונך שלי) מסויים במחלקה למרות שלא הוכיחו את זה (יש לי הרגשה שלא רצו לפתח את זה פשוט כי לא הייתה נגיעה פיזית)
חלק מהחיסורים נבעו מזה
האם דרך המנהלת שלי מקובלת?
בנוסף הציעו לי לעבור אז מחלקה לא הסכמתי כי הייתי בהריון והיה לי קשה ללמוד משהו חדש
ביקשתי עכשיו לעבור ולא הסכימו כי אומרים אם "סבלתי" אותו במשך 9 חודשים יכולה לסבול עוד
מרגישה שידיי כבולות
אודה לעצה
עורך דין
27/05/2018 09:16
שלום לך

לא ממש הבנתי איך גורם חיצוני, כל גורם חיצוני, יכול לעזור לך לקבל החלטה לגבי עתידך. ההחלטה צריכה להיות רק שלך ולפי צו מצפונך.

החוק מחייב את המעסיק לקלוט אותך לעבודה, לאותה משרה ובאותו היקף משרה, לאחר חופשת הלידה.

כומ כן, החוק מאפשר לך להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם ימלאו לילד 9 חודשים, שאז יעמדו לך כל התנאים של עובדת שפוטרה.

משאלתך לא עולה כל פסול בהתנהלות המנהלת הממונה עליך במקום העבודה.

בהצלחה
חנן
23/05/2018 18:01
שלום. הגעתי להסכם עם עוזרת בית עבור תשלום כנגד חשבונית שהיא מוציאה בעבור שירותיה. האם מבחינה חוקית אני מחוייב לשלם עוד משהו? ביטוח לאומי? תנאים סוציילים? פיצויי פיטורין? חופש ? הבראה?
יש לציין שהתשלום עבור שעה הינו גבוה מהמקובל בשוק.
תודה
עורך דין
27/05/2018 09:11
שלום חנן

אתה למעשה מעסיק את עוזרת הבית על בסיס פרילנס. זה אומר שהיא אחראית לשלם עבור עצמה ביטוח לאומי וכו. דאג לתעד הכל בחוזה עבודה.

בהצלחה
רוני
27/05/2018 08:58
שלום, לפני מספר חודשים מוניתי למנהלת מחלקה קטנה בארגון שלי. אומר שתפקיד זה התווסף לתפקיד נוסף שהחזקתי בו. עמלתי רבות ובמשך חודשים על מנת להקים מחלקה מקצועית וטובה. לצערי עקב המצב הקשה ששרר בארגון - פיטורי עובדים, עזיבת עובדים, היעדר ניהול והובלה של מנהלים בכירים ובאופן כללי מצב מתוח מאד, ולמרות ניסיונותיי הרבים לגייס כוח אדם ראוי, לבנות מחלקה טובה, למרות כל זאת ובגלל היעדר גיבוי של המנהלת שלי וחוסר היכולת לתפקד בתוך הכאוס הכללי החלטתי להתפטר. כעת רוצים להחזיר אותי לשכר הקודם שלי (כאשר קודמתי העלו מעט את שכרי). האם זהו דבר חוקי? מדגישה שוב את המצב הארגוני הקשה שהיה, היעדר כוח אדם לעבוד איתו, מתחים פנימיים רבים ובאופן כללי חוסר תפקוד של המערכת. אומר עוד שפניתי הן למנהלת שלי והן לוועד העובדים בנדון על מנת שכולם יהיו מודעים לחומרת המצב ולא יגידו לאחר מכן "מדוע לא התרעת". האם למרות כל זה אפשר פשוט להחזיר אותי לשכרי הקודם?
עורך דין
27/05/2018 09:00
שלום רוני

המדובר לכאורה על הרעה בתנאי העסקתך. בכל מקרה, על מנת להכריע בשאלה זאת בצורה חד משמעית יש לפנות לפגישה אישית והתייעצות עם עורך דין. חשוב לבחון את הנושא לעומק לפני שמחליטים כיצד לפעול.

בהצלחה
שי
23/05/2018 17:13
בחברה בה אני עובד בוצע סקר שביעות רצון מאנשי המחלקה ע"י המנהל , בחלק מהשאלות צוין שם העובד והעונים התבקשו לדרג את שביעות רצונם מעובד זה ספציפית ,
האם מהלך כזה חוקי ?
עורך דין
27/05/2018 08:58
שלום שי

איני רואה כל בעיה חוקית בהעברת שקר שביעות רצון בין עובדי הארגון.

בהצלחה
רונית ג
23/05/2018 17:07
אני חודש בחברה חדשה
בחוזה ההעסקה יש לי הגדרת תפקיד כעוזרת אחשית למנהל מסוים. אתמול הודיעו לי שמוסיפים לי מנהל נוסף ממחלקה אחרת. מה המשמעות של זה??
לגבי הפסקה- מקום העבודה מוריד כל יום 45 דקות להפסקת צהריים כחלק משעות עבודה. מדובר על משרה מלאה.
חוקי??
עורך דין
27/05/2018 08:57
שלום רונית

קשה לענות על שאלתך לגבי "הוספת מנהל" שכן לא ברור מה אופי עבודתך. בגדול, אסור לכפות על עובדת שינוי מהותי בחוזה העבודה שלה, כשה שירע את תנאי או ישנה אותם בצורה קיצונית.

ולגבי ההפסקה - אכן זה לפי החוק.

בהצלחה
אתי רוסו
23/05/2018 15:43
בקרתי בבית משפט לדיני עבודה. תביעה נגד המעסיק שלי.
האם העדרות מיום עבודה על חשבוני או על המעסיק.

בתודה מראש,
אתי
עורך דין
27/05/2018 08:55
שלום אתי

היעדרות זאת הנה על חשבון ימי החופשה שלך, אם אושרה לך חופשה כאמור.

בהצלחה
חני
23/05/2018 14:04
שלום וברכה
פוטרתי לפני 3 חודשים ועדיין לא קבלתי את הפיצויים שלי. לציין עבדתי כשנתיים וחצי . אשמח לדעת תוך כמה זמן מקום עבודה מחוייב . מודה לכם.
עורך דין
27/05/2018 08:55
בוקר טוב חני

המעסיק אמור היה לשלם לך את הפיצויים תוך 15 יום ממועד סיום יחסי עובד מעסיק. מומלץ לפנות אל המעסיק בכתב בלבד ולדרוש לקבל את הפיצויים מיד - ללא דיחוי נוסף. אם לא ישלם תוכלי להגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורים בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
Aviv
23/05/2018 11:05
השאלה היא לגבי שכיר.
בכל חודש ישנם עמלות מכירה של 3500שח בממוצע.
המעסיק שלי משלם לי את עמלת המכירה רק לאחר 2חודשים, בטענה כי המחלקה שמטפלת בנושא העמלות והתשלומים עובדת לאט וזה דורש הרבה עבודה מצידם.
בנוסף חודש עבודה מחושב בחברה מ ה-17 עד ל17. לדוגמא, מ17.01 עד 17.02 נחשב חודש עבודה.
לכן, במידה ואני עושה עמלת מכירה ב18.01 אני מקבל את העמלות מכירה רק ב01.04.
האם המעסיק שלי מתנהג בצורה תקינה וחוקית?
עורך דין
27/05/2018 08:51
בוקר טוב אביב

עניתי לפני כמה דקות לשאלתך.

בהצלחה ושבוע טוב
איציק
25/05/2018 19:55
שלום
אנחנו קבוצה של עובדי סופר פארם. שיטת העבודה בסופר פארם היא שהמעסיק היא לא הסופר פארם אלא חברה על שם העמית או הזכיין של הסניף בו אנו עובדים. לדוגמה חברת יוסי יוסי היא המעסיק בסניף איקס וחברת יעקב יעקב היא המעסיק בסניף וואי. אנחנו מקבלים מחברה זו משכורת וחתומים על חוזה מולה. זה השם בתלוש, בחשבון הבנק, בקרן הפנסיה וכדו
בסניף שלנו מתחלף העמית בקרוב ועכשיו במקום חברת יוסי יוסי המעסיק היא חברת חיים חיים לדוגמה
רצינו לדעת מה המשמעות מבחנתנו, מבחינה חוקית, האם אנחנו מפוטרים למעשה ואם כן
1. האם זכאים לפיצויים מלאים, אנו חושבים שחל כאן סעיף 14 ומפרישים לנו כל חודש 6 אחוז לפיצויים
2.לגבי ביטוח לאומי האם אנו מפוטרים וזכאים לדמי אבטלה מהיום הראשון
3. מה לגבי דמי הבראה
4.ימי חופשה
5.ימי מחלה
6. כל מידע נוסף, גם שלא שאלנו, יתקבל בברכה

הרשת אומרת שאנו רשאים להתפטר במשך חצי שנה לאחר החילוף ולקבל פיצווים מלאים, אנו לא יודעים אם מלא זה 6 או 8.33 אחוז ולא נקבל במקרה כזה מכתב פיטורין

האם על פי חוק מה שהם אומרים זה החוק

בתודה מראש
עורך דין
27/05/2018 08:50
בוקר טוב איציק

שאלתך שאלתות רבות וחושובות. יש באתר זה כתב מפורטת וברורה בנושא זכויות עובדים בעת חילופי מעסיק. הכתבה עוסקת בנושא שלך ונותנת מענה בכל השאלות ששאלת. אני ממליץ לך לקרוא אותה.

בגדול: העת החלפת מעסיק ישנן 3 חלופות.

1. העובד יכול לבחור שלא לעבוד תחת המעסיק החדש ולהתפטר בדין מפוטר.
2. המעסיק המקורי יפטר את העובד לפי חוק והמעסיק החדש יקלוט אותו לעבודה עם ותק מאופס, כמו כל עובד חדש.
3. המעסיק החדש יכנס בנעליו של המעסיק המקורי והזכויות של העובד לא יפגעו.

בכל מקרה, הכל חייב להיות מתועד, שקוף וברור בין המעסיק המקורי והחדש לבין העובדים.

בהצלחה
בקי
25/05/2018 21:36
פוטרתי מעבודתי כסייעת במשפחתון לפני כשנה. הפיטורים היו בעת שהייתי בחופשת מחלה של שלושה ימים, לאחר שסבלתי מהתייבשות עקב תנאי העבודה. קיבלתי הודעת פיטורים בSMS. לא נערך כל שימוע. האם כדאי לי לתבוע את המעסיקה? כמו כן, האם עדיין ניתן לתבוע אחרי שעברה שנה?
עורך דין
27/05/2018 08:47
שלום בקי

לא ברור כמה זמן עבדת במשפחתון והאם זכויותיך שולמו לאחר הפיטורים. בכל מקרה, פיטורי עובדת ללא שימוע ובאמצעות SMS מהווים עילה לתביעה. ניתן להגיש תביעה כנגד המעסיקה גם לאחר שנה.

השאלה האם כדאי או לא כדאי להגיש תביעה היא שאלה שרק את יכולה לענות עליה.

בכל מקרה, לפני הגשת תביעה (אם כך תחליטי לעשות) מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
Aviv
26/05/2018 11:58
השאלה היא לגבי שכיר.
בכל חודש ישנם עמלות מכירה של 3500שח בממוצע.
המעסיק שלי משלם לי את עמלת המכירה רק לאחר 2חודשים, בטענה כי המחלקה שמטפלת בנושא העמלות והתשלומים עובדת לאט וזה דורש הרבה עבודה מצידם.
בנוסף חודש עבודה מחושב בחברה מ ה-17 עד ל17. לדוגמא, מ17.01 עד 17.02 נחשב חודש עבודה.
לכן, במידה ואני עושה עמלת מכירה ב18.01 אני מקבל את העמלות מכירה רק ב01.04.
האם המעסיק שלי מתנהג בצורה תקינה וחוקית?
עורך דין
27/05/2018 08:45
שלום אביב

התשובה לשאלתך תלוה בחוזה העבודה. שלך. יכול להיות מצב שבו עמלות מכירה ישולמו בנפרד מהשכר החודשי ולאחר תקופה מסויימת או לעיתים פעם ברבעון לדוגמא. במקרים כאלה, חוזה העבודה שבין המעסיק לעבוד צריך לפרט בנושא.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ