פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1130
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

טניה קוגן 1974
28/10/2013 14:36
שלום רב, בחודש אוקטובר 2013 לא קיבלתי הבטחת הכנסה אני אמא חד הורית לילדה בת 18 ומקבלת כל חודש הבטחת הכנסה .
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 14:44
טניה שלום,

יש לבדוק נושא זה מול המוסד לביטוח הלאומי.
תומר
28/10/2013 14:28
אתמול פורסם באמצעי התקשורת שגברים זכאים לקבל 8 ימי חופשת מחלה על חשבון המעסיק במקרה של לידה ,
רציתי לדעת ממתי החוק נכנס והאם אני כבר יכול כעת לדרוש את החופשה מהמעסיק
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 14:43
תומר שלום,
הנך זכאי לעד 7 ימי היעדרות מהעבודה בשנה עקב הריון או לידת בת זוג, על חשבון ימי מחלה הצבורים.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 14:38
לפי החוק נכון להיום הגבר זכאי להיעדר עד 7 ימי המחלה בזמן היריון ולאחר לידת בת הזוג (עד 24 שעות לאחר הלידה).
התשלום מבוצע מתוך ימי המחלה הצבורים.
יהודית
שלום, במהלך החודש פוטרתי מעבודתי ואני מנסה להבין מהיכן ואיך אני מושכת את כספי הפיצויים. חברה אמרה לי שיש למשוך משני מקומות האחד - משהו שנכנס באופן אוטומטי לבנק והשני צריך לשחרר לאחר החתמת טופס במס הכנסה אותו יש להעביר לחברה שמטפלת בפנסיה (אמרו לי שבתוך קרן הפנסיה גם נמצאים הפיצויים) והיא זו שאחראית על העברה לעזרתכם אודה
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 14:35
המעסיק צריך לתת לך מכתב לשחרור הכספים הצבורים ברכיב הפיצויים בקופת הפנסיה בצירוף תשלום עבור השלמה לפיצויי פיטורים המגיעים לך עפ"י חוק.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 14:36
יהודית שלום,

לגבי הכספים שהופרשו לקופת גמל, על מעסיק לתת לך מכתב שחרור כספים וטופס 161.
את יתרת הפיצויים על המעסיק להשלים לך במסגרת גמ"ח בתוך תלוש המשכורת.
חופשה
ליזה
28/10/2013 12:25
שלום
ביקשתי מהמעסיקה שלי לנצל את ימיי החופשה החל מ24 לנובמבר למשך שבועיים העברתי לה את הבקשה לפני חודש ושבוע ועדיין לא קיבלתי תשובה סופית היא משאירה אותי תלויה באוויר ומושכת את הזמן שאלתי היא האם היא יכולה לעשות זאת? למשוך את זה כל כך הרבה זמן ולא לתת תשובה ברורה של כן או לא?
RE: חופשה
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 12:28
שלום ליזה,

ניצול ימי חופשה הם בהסכמה עם המעסיק, אך יחד עם זאת יש ליתן את התשובה לעובד במועד סביר.
ליזה
מה אני יכולה לעשות בנדון מועד החופשה מתקרב ויש לי כרטיסי טיסה שאני צריכה לדעת להערך בהתאם ומראש מבלי לחכות לרגע האחרון
אמירה גיא
28/10/2013 12:18
הנני מורה לאחר מעל 12 שנות עבודה יצאתי לשנת שבתון בשנה שעברה, בתחילת שנת הלימודים הנוכחית חזרתי לעבודה למשך מספר חודשים, לאחר מכן ילדתי, הודעתי למעסיק שלי על כך שהנני מתפטרת עקב רצוני להיות עם התינוקת, והוא הודיע לי שמכיון שעליי לחזור לאחר שנת שבתון לשנתיים של עבודה ואם לא כן אני צריכה לשלם לו חזרה את שנת השבתון, הוא מקזז את דמי הפיצויים שלי עם מה שעליי להחזיר עבור שנת השבתון.

בנוסף על כך בתלוש המשכורת האחרונה, הוא שינה את משכורתי במיוחד שגם במקרה ויצטרך לשלם לי פיצויים הוא ישלם עפ"י התלוש האחרון סכום מופחת. מה עליי לעשות ואיך מטפלים במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 12:29
אמירה שלום ,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ בעניין.
נדיה
28/10/2013 12:09
שלום רב, עבדתי באולם אירועים במשך 7 שנים (במצטבר, עזבתי וחזרתי כמה פעמים במהלך השנים). תמיד ההיתי שכירה וקיבלתי שכר לפי שעות עבודה.

המעסיק היה משלם לי את המשוכרת כל חודש בתאריך אחר, פעם ב-12 פעם 15 פעם 20... כל חודש לפי המצב הכספי שלו.

בנוסף לא הפרישו לי כסף לפנסיה או משהו דומה... האם אני יכולה כיום (עזבתי לפני שנה את המקום) לתבוע את המעסיק על כל אלו ועל דמי הבראה וחופשות שלא קיבלתי אף פעם?

האולם אירועים באשקלון ועדיין עובד כמובן.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 12:16
נדיה שלום,

הנך זכאית לתבוע את הכספים שלא הופרשו לפנסיה ודמי הבראה.
צרי קשר עם משרדנו לצורך טיפול בנושא.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 12:49
יש לשלם שכר עד ה- 9 לחודש העוקב אחרת מדובר בהלנת שכר.
כמובן שהנך זכאית לתבוע דמי חופשה והבראה שלא שולמו לך ופיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה.
מומלץ לפנות למשרדנו לבירור פרטני בנושא.
סימי
28/10/2013 11:42
פוטרתי לאחר חופשת לידה וחתמתי בלשכה מזה 4 חודשים עם זאת מצאתי עבודה במשרה חלקית האם אני זכאית על פי חוק לקבלת קצבת השלמת הכנסה? היות ומדובר בשכר שאינו מגיע למינימום והתינוקת היום בת 9 חודשים ובנוסף יש לי 4 ילדים קטינים. יצוין שבן זוגי עובד ומרוויח מעל שכר מינימום. יש לי זכות להשלמת הכנסה במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 11:47
סימי שלום,

ניתן לבדוק את נושא מול המוסד לביטוח הלאומי.
זיוה
28/10/2013 11:13
שלום
התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי ב-1.4.98, אני עובדת לפי שעות ובממוצע כל חודש למעלה מ- 200 שעות. אני עובדת 6 ימים בשבוע. קיבלתי פידיון עבור 20 ימי חופשה לפי החישוב שלי אני אמורה לקבל 26 ימי חופשה.
אשמח לקבל הבהרה בנושא- כמה ימי חופשה מגיעים לי.
תודה מראש
זיוה
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 11:18
הנך זכאית לימי חופשה מקסימאליים בהתאם לחוק חופשה שנתית לפי הוותק שלך במקום העבודה.
הדס גולדין
28/10/2013 10:48
שלום רב ובוקר טוב לכם

אני עובדת שכירה מזה 4 שנים בעמותת כדורסל. במהלך השנה הנוכחית גיליתי הפרות בזכויותיי כגון: ניכוי פנסיה מתלוש השכר שלי ואי העברת הכסף לקרן, התחלתי לעבוד בחודש 11.09 ורק בחודש 11.10 התחילו להפריש לי לפנסיה. כשפניתי אליהם לא נענו לבקשותיי אלא רק שהתרעתי שאני פונה לייעוץ אצל עורך דין...

מסתבר לי כי סכומי כסף שנוכו מהתלוש אינם תואמים את הסכומים שהועברו לקרן הפנסיה לאורך השנים שאני עובדת בעמותה... ועוד עניינים נוספים.

האם מומלץ לפנות אל עורך דין? להתפטר ולהגיש תביעה? כיצד נוהגים במקרים כאלה של קיפוח ופגיעה בזכויות, הגם שאני עדיין מועסקת בעמותה?
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 11:02
אי העברת ניכויים לקרן הינה עבירה פלילית.
באם מדובר בהפרשים קטנים ניתן לפנות עצמאית לבית הדין לעבודה אך אם מדובר בחוסרים ניכרים ניתן להסתייע בעורך דין.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ ראשוני.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 10:53
הדס שלום,
את מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
איתן
28/10/2013 10:13
אני עובד בבית קפה כבר שלוש שנים, סובל מכאבי גב כבר חמש שנים, לפני כחודשיים, עקב תנועה חדה (שלא במקום העבודה) התגבר הכאב משמעותית ואובחן כי יש לי בלט דיסק בחוליות התחתונות בגב. בעיה זאת מקשה על היכולת שלי לעבוד בעבודה מסוג זה. עמידה של כשמונה שעות על הרגליים וסביבה מאוד לחוצה ואינטנסיבית שלא מאפשרת לי מנוחה בזמן הזה. בגלל זה הורדתי את כמות המשמרות שלי מחמש לשתיים ועדיין שאני עובד הכאב בלתי נסבל וגורם לירידה משמעותית בתפקוד שלי ותחושת אי נעימות שאינני יכול לבצע עבודתי כהלכה. האם אני יכול להתפטר ולקבל פיצויים? מה בכלל אני אמור לעשות? תודה.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 10:18
ניתן להתפטר בנסיבות מסוימות עקב מצב רפואי ולקבל פיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני בנושא.
גדי
28/10/2013 09:52
שלום מעסיקי האחרון לא שילם לי משכורת כמו כן לא העביר הפרשות לקופת פנסיה לפי החוק. הוא פיטר אותי ומתחמק מלשלם כך עושה לעוד כעשרים עובדים אבקש יעוץ או עזרה בתביעה נגד החלאה. עבדתי אצלו שנה וחצי ועכשיו הוא פשוט מתעלם מכל פניה שלי אליו בטלפון או בדואר אלקטרוני...ואני לא לבד.

אני יודע שהוא בחובות ואילו החברה שהעסיק אותי באמצעותה נמצאת לפני פשיטת רגל כנראה.

אתם יכולים לעזור?
תודה מראש
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 09:59
ניתן לתבוע את המשכורת, פנסיה ופיצויים המגיעים לך.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בתיק.
ישראל
28/10/2013 09:50
בוקר טוב רבותי

אני קיבלתי מכתב פיטורים מהמעביד בתאריך 12.9.13 ועדיין לא שולמו לי פיצויים, עבדתי אצלו כ-26 חודשים רצוף ללא חופשות במסגרת של משרה מלאה ולפי שכר גולבלי. חלק מהשכר היה בונוסים בשחור... אני רוצה לדעת איך לתבוע אותו ואיך מוכיחים שקיבלתי חלק מהזכר לא מדווח וללא רישום בתלוש משכורת.

תודה על העזרה
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 09:59
ניתן להוכיח את השכר המלא לפי הפקדות לחשבון בנק.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בתיק.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 09:56
ישראל שלום,
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני בנושא.
אלי
28/10/2013 08:49
ב-08/09/13 בצאתי מהבית לעבודה סובבתי את קרסול שמאל.

לאחר ברור אוטלרסאונד ובדיקת MRI התברר כי יש לי קריעם חלקיים ב-2 רצועות וקרע מלא ברצועה נוספת. מאז אני מתהלך עם קביים ולא דורך על הרגל. עדיין לא חזרתי לעבודה.

בגין תאונה זו נשלחו דרך מקום העבודה כל הטפסים לביטוח לאומי אך טרם קיבלתי תשובה.

בתאריך 20/10/13 החלקתי עם הקביים בבית וכתוצאה מכך שברתי את עצם הסירה בשורש כף יד שמאל ומאז אני מגובס וככל הנראה אצטרך לעבור ניתוח.

1. האם השבר ביד יכול להיות מוגדר כ"החמרת תאונת העבודה"?

2. ימי המחלה שלי ממקום העבודה נגמרו וכרגע אני ללא שכר, מה ניתן לעשות במצב זה עד שביטוח לאומי יכיר לי בתאונת העבודה?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 08:58
אלי שלום,
בנוגע לשבר ביד אין מדובר בתאונת עבודה ולא ניתן לשייך את זה לפציעה קודמת.
באם נגמרו לך כל ימי המחלה ניתן לבדוק זכאות לדמי אבטלה מול המוסד לביטוח הלאומי.
שרון
28/10/2013 08:41
בוקר טוב

אני עובדת בתחום התיירות בעבודה עונתית ועכשיו, כשמגיע החורף, המעסיק נתן לי מכתב ובו כתוב כי אני יוצאת לתקופת חל"ת למשך כמה חודשים. בתקופה זאת המעסיק ישלם עלי ביטוח לאומי לפי החוק. רציתי לדעת האם מגיע לי לקבל דמי אבטלה בתקופת החל"ת לפי חוקי העבודה .... תודה ויום נעים לכם!
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:49
באם ניצלת את מלוא ימי החופשה אז תהיי זכאית לדמי אבטלה בתקופת החל"ת.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 08:47
עובד בחופשה כפויה ללא תשלום מעל 30 יום זכאי במקרים מסוימים לדמי אבטלה. מידע נוסף ניתן לקבל באתר המוסד לביטוח לאומי.
מיקי
28/10/2013 08:30
שלום,
לפני כמה חודשים קבלתי מכתב מביטוח לאומי שאני חייב להם כמעט 9000 ש"ח כאשר החוב מצטבר משנת 2003 (כשהייתי עוד סטודנט) וכמובן איום על עיקול וכדומה אם לא אשלם במיידית. שלחתי בפקס שישנם אי דיוקים בדו"ח ויש לי הוכחות, כמו כן ראיתי תקדימים על התיישנות החוב (7 שנים) וצירפתי את התקדימים האלו גם לפקס.

בכל מקרה, רוב המשקל של החוב הזה הינו על תקופה 2009-2011 (25 חודשים) כשעבדתי בחו"ל ומרכז החיים היה שם (פה סגרתי חשבונות, מכרתי את הרכב במילים אחרות לא השארתי שום דבר שיכולים להגיד שגרתי פה). בפקס רשמתי עובדה זו וגם בקשתי לא לשים שום עיכולים כי לוקח זמן סביר לאסוף את כל הניירת מלפני עשר שנים וכי אני עובד הרי שאין לי את כל יום וכל היום לדבר הזה.

ביקשתי שיתקשרו אליי. אכן התקשרו, שם הסברתי שאינני מתחמק מחוב במידה והוא קיים אך אני צריך זמן כי גם החברות בהן עבדתי לפני עשר שנים לא ממהרות לתת תשובות במיידית.

שלחתי עוד הפעם בפקס נוסף עם תלושים מתקופה זו ועוד מסמכים דוגמת חוזה עבודה שלי בחו"ל. בינתיים הם שלחו לי טופס שאלון לגבי תושבות שלי בשנים 2009-2011.

החוב הוקטן ל-6500 ש"ח ועוד הפעם דברנו בטלפון לפני חג הסוכות, הפקידה אמרה שהיא תערב את המנהלת ותשאל מה חסר להם עוד על מנת שאוכיח שלא גרתי פה שנתיים והוסיפה שתתקשר אחרי החגים.

אחרי החגים לא קבלתי שום הסבר, שום תשובה לגבי שאלון תושבות אלא פשוט עיכול על חשבון בנק שלי, משכורת ורכב.
מה עליי לעשות? האם יש התיישנות? אני שוקל לתבוע את הביטוח בלאומי רק אני לא יודע האם דרך בית דין לעבודה או תביעות קטנות?

הכוחנות הזאת צריכה להיפסק!!!
תודה.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:41
אכן יש פסיקה על התיישנות 7 שנים במוסד לביטוח לאומי אך הדבר מצוי בהכרעת בית הדין הארצי.
לגביי החוב המרכזי בתקופה שהיית בחו"ל הייתי ממליץ להציג ראיות כי גרת בחו"ל ולהגיש תגובה בהוצאה לפועל כך שההגבלות והעיקולים יוסרו.
שושנה
28/10/2013 08:38
אני עובדת שכירה בחברת סיעוד (מינהלה) מאוקטובר 1966 ובעוד חודשיים אמורה לצאת לפנסיה. מה עלי לדעת באשר לזכויותי לבקש מן המעביד. המעסיק הפריש עבורי לקופת גמל גדיש כל השנים, ואני יודעת שחל שינוי מ- 2008 בחוק הפנסיה. איך מחשבים לי את הפצויים?

שאלה נוספת - כל חודש אני מקבלת אותו סכום כסף בנטו, בכל חודש משתנה התעריף לשעה וחלקי המשרה כדי שבסופו של דבר השכר נטו ישאר אותו סכום. האם זה חוקי? התעריף לשעה משתנה לעיתים להבדל של 10 שקלים. אני עובדת חדשית קבועה.

תודה מראש על הסיוע בפורום!
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:45
הפיצויים מחושבים לפי השכר האחרון הקובע במכפלת תקופת העבודה.
אם את עובדת חודשית אז אין משמעות לשינויים ברישום התעריף לשעה בתלושי השכר.
רועי
28/10/2013 08:36
עבדתי (עדיין לא פוטרתי) ברשת גדולה במחסן ולאחר חצי שנה של עבודה פרקתי את כתף ימין הדומינטית בדרך לעבודה והוכרתי כנפגע תאונת עבודה וקיבלתי דמי פגיעה עבור שלושה חודשים.

לאחר מכן הופנתי ע"י האורטופד לרופאה תעסוקתית וזאת קבעה כי אנני יכול להמשיך בעבודה הזאת. מרגע הפציעה ועד עכשיו לא עבדתי בפועל אך לא פוטרתי. מהיום בו התחלתי לעבוד ועד עכשיו עברה שנה וקצת.

לפני מספר ימים זומנתי לשימוע ממקום העבודה ואמרו שינסו למצוא לי תפקיד אחר בהתאם להחלטת הרופאה התעסוקתית כי אנני יכול להמשיך בעבודה זו. התקשרתי היום לברר ונאמר לי שלא מצאו לי תפקיד והם שולחים לי מכתב פיטורין.

כששאלתי אודות פיצויים נאמר לי שאין לי וותק של שנה ולכן אני לא זכאי לפיצויים ושהם עובדים לפי חוק. פה נכנסת השאלה, התחלתי לעבוד בתאריך 14.10.2012 נפצעתי בתאריך 25.04.2013 ונכון להיום מעת תחילת העבודה יש לי וותק של שנה וקצת.

האם הם צודקים, ולמרות שלא פוטרתי אין לי וותק של שנה בגלל שבתאריך 25.04.2013 הפסקתי לעבוד עקב הפציעה? תודה מראש!
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:43
המעסיק צודק.
ייתכן ותוכל להגיש תביעת נכה נזקק למוסד לביטוח לאומי כך שיתנו לך דמי פגיעה נוספים.
ניני
28/10/2013 08:34
אם אני עובדת בחינוך המוכר שאינו רשמי כבר 18 שנה
וכל שנה בסוף שנה שולחים לנו מכתב פיטורין. אבל לאחר מכן מחזירים אותנו לעבודה סדירה . השנה קיבלתי מכתב פיטורין והחזירו אותי לעבודה רק 12 שעות שבועיות במקום 24 בטענה שאין להם שעות בגלל קיצוצים ממשרד החינוך . למרות היותי עובדת מאוד טובה ומוערכת .

שאלתי:

1. אם בזמן כזה אני עוזבת מה הן זכויותי לעניין פיצויים?

2 האם מכתב הפיטורין שלהם קביל כשאני עובדת ברצף וזו שנתי ה-19.

3.האם יש לי סיכוי לתבוע אותם בבית דין לעבודה כשיש מורות פחות ותיקות ממני שקבלו שעות ......משום שהן מקושרות בקשרי משפחה?

4. מה העלות של תביעה כזו ומה הסיכון להפסד הכלכלי?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 09:20
ניני שלום,

הנך זכאית להתפטר בדין מפוטר בתוך זכאות לפיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:42
מדובר בהרעת תנאים מובהקת בה אין לך חובה להישאר בעבודתך.
במצב זה הנך זכאית לפיצויי פיטורים עבור כל תקופת עבודתך.
לבחינת כדאיות התביעה צרי קשר עם משרדנו לייעוץ פרטני.
מירב
28/10/2013 08:28
שלום רב,
לאחר למעלה משנה במקום העבודה (סקטור פרטי), יצאתי לחל"ת לתקופה של 7 חודשים (בפועל) עקב נסיעה לחול.
בתחילה, הוסכם עם מעסיקי על 3 חודשים ולאחר מכן התארכה החופשה ללא הגבלה על ידי וללא התנגדות מצידם.
כשחזרתי באוגוסט, ביקשתי לחזור מידית לעבודה. נענית שמכיוון שספטמבר הוא חודש של חגים אין טעם שאחזור לעבודה עד 1 באוקטובר. אוקטובר הגיע כבר לפני חודש ועדין אני מחכה.

המעסיק טוען שעקב התניית חזרתי בהעלאת שכר (במהלך ספטמבר) וכי עד שלא אחתום על תנאים חדשים אין באפשרותו להחזיר אותי לעבודה.

כיום המצב הוא שהחל"ת מתארך בניגוד לרצוני ואני לא מקבלת לא חוזה חדש ולא משכורת. ממה שאני מבינה, המצב הזה יכול להימשך לנצח.

חשוב לציין כמה דברים נוספים:

1. הסכמתי לחזור בתנאים הקודמים עד לחתימה על הסכם חדש.

2. העליתי את נושא השכר רק לאחר שקיבלתי תשובה חיובית לחזרה ולקידום.

3. כל ההתנהלות מול המעסיק הייתה בע"פ. אני לא מעוניינת לכתוב מכתב למעסיק שאני מעוניינת לחזור לעבודה מיידית (מכיוון שאז בטוח שלא יחזירו אותי). אני רק רוצה לדעת מה הזכויות שלי כעת? האם אפשר להתפטר בדין מפוטר? מה החוק אומר במצב כזה?

מצטערת על האורך ותודה רבה.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 09:11
מירב שלום,
באם לא מסכימים להחזיר אותך לעבודה לאחר חל"ת, ניתן לראות בזה כפיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:38
אם הם לא מעוניינים להחזיר אותך לתפקיד לאחר החל"ת לכל הפחות באותם תנאים הרי שמדובר בפיטורים.
במצב זה הנך זכאית להודעה מוקדמת, פיצויי פיטורים וגמר חשבון.
פני למשרדנו במידת הצורך.
דביר
27/10/2013 23:44
חברת מסחרית כלשהיא דורשת ממני ערבות בנקאית עס 250 אלף שח כתנאי לקבלה למשרה ניהולית באחד הסניפים. איך אני יכול לדעת שזה לא עוקץ? האם זה מקובל? הערבות היא למקרה שיתגלה ומעלתי בכספי החברה. לי זה נשמע הזוי ביותר ממתין לתשובה
הנדחףףף
28/10/2013 02:06
תקשיב פעם ראשונה שמעתי דבר כזה הונאה ללר ספק תיזהר
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 07:33
החוק אוסר על פעולה כאמור.
אור
27/10/2013 23:18
שלום לך.

עבדתי אצל בוס פרטי כשנה וחצי - לערך.

לפניי כשלושה חודשים לערך- קיבלתי מכתב פיטורין, עם התראה מוקדמת של חודש מראש. כשבחודש זה ישבתי בבית ולא הגעתי לעבודה, כדרישת הבוס, אבל קיבלתי שכר עבור אותו חודש + תלוש שכר.

ברצוני לברר מספר שאלות:

1. האם יש להפריש הפרשה לפנסייה ולפיצויים עבור אותו חודש של ההתראה המוקדמת?זאת למרות שישבתי בבית ולא הגעתי לעבודה. הבוס טוען שלא מגיע לי כי ישבתי בבית. האם זה נכון? כי אנשים אמרו לי שהוא טועה וכן יש להפריש מכיון שקיבלתי שכר ותלוש משכורת, דבר שהגדיר אותי כעובדת.

2. מה קורה עם פדיון ימי חופשה? האם עליי לקבל? ואיך מחשבים? הוא טוען שלא מגיע לי, מכיון שישבתי בבית חודש ולא עבדתי, שזה מבחינתו - כאילו ימי/פדיון חופשה.
יש לציין - שבתלוש שלי כתוב: ניצול ימי חופשה - 0 , ויתרת ימי חופשה: - X ימים (בנוסף ברצוני לציין - שלפני הפיטורים היו ימים שהשלמתי יותר שעות עבודה כדי שיימי החופשה שלי לא ייפגעו).

3. הגשתי בקשה לרשויות המס לקבל מס הכנסה שלילי. ואז התברר לי שאני לא מדווחת כעובדת אצלו משנת 2012 (למרות שהוא כן דיווח עליי ביטוח לאומי), ולמרות שיש לי ביד טופס 106 על שנת 2012 שהועסקתי על ידו. ואז הייתי צריכה לפקסס טופס 106 לרשויות המס ולהוכיח שעבדתי. האם זה הגיוני שיש לי טופס 106 אבל - אני לא מוצהרת כעובדת? האם זה פוגע בי? האם עליי לפעול כנגדו בנושא זה?

לתשובתך אודה.

ערב נעים
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 07:32
באם מדובר בחלף הודעה מוקדמת לבטח לא ניתן לקזז ימי חופשה. לסיכום מגיע חלף הודעה מוקדמת ופדיון ימי חופשה. ניתן לטעון שמדובר בהתקיימות של יחסי עובד מעביד לאור העובדה שלא בוצע גמר חשבון.
שלי
26/10/2013 19:41
לבדוק אפשרות של דחיית יציאה כפויה לגמלאות לאחר גיל 67-למורה במשרד החינוך.
בהסתמך על תקדים השופטים שפורשים לאחר גיל 67.
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 00:11
פסיקה אחרונה בפרשת בר אילן פסלה גישה של פיטורין אוטומטיים בשל גיל פרישה. ניתן לקדם גישה כאמור.
שלי
27/10/2013 22:08
על סמך תקדים בר-אילן וגיל פרישת השופטים (מעל 70) האם אפשר להשליך כנ"ל למורה ולזכות בסיכוי גבוה?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 23:08
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בעניין. יכול שניתן לגזור מסקנות שונות.
מאיה
27/10/2013 20:28
היי,

אני עובדת כסוכנת מכירות. שכרי משולם חודש בחודשו. השכר מורכב משכר בסיס קבוע ועמלות שמשתנות בהתאם ליעדים ומכירות.

ילדתי בחודש יולי והגשתי מסמכים לביטוח לאומי לצורך קבלת דמי הלידה.
ך\לצערי לא קיבלתי את הסכום המגיע לי.
1. ביטוח לאומי שילם לי רק שכר בסיס וחילק העמלה של אותו החודש ל12 וזו היתה התוספת לשכר.
2. מקום עבודתי אמר שכך התוכנה של ביטוח לאומי עושה את החישוב, למרות שאני שילמתי מיסים על הסכום הגבוה בתלוש.

כרגע מקום עבודתי לא מעוניין לשנות את הדוח ואומר שכך זה צריך להיות מחושב, אך מנסיוני זה לא כך....

מה עושים ?

אודה לעזרתכם בהקדם,

תודה
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 23:07
באפשרותך במידת הצורך להגיש ערער על החלטת המ"לל.
דודו
27/10/2013 20:13
שלום,
אני עובד במקום עבודה 4 שנים המיקום של מקום העבודה הוחלף 4 פעמים לאותו מרחק נסיעה מהבית. השבוע יש שינוי נוסף של מקום העבודה והזמן שאני צריך בשביל להגיע לעבודה שעה וחצי שעתיים במקום חצי שעה עד היום.

האם אני יכול לסיים את העבודה ולקבל פיצויים עקב הזמן הארוך?

תודה דודו
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 23:05
על פניו השינוי מהווה הרעת תנאים מהותית. משרדנו עומד לרשותך.
צבי - גריגורי ...
27/10/2013 19:59
ב 1993-1996 עבדתי בבית הספר דרך עירייה בתפקיד אסיסטנט מחשבים ללא תנעים סוציאליים :
דמי ביגוד ,דמי הבראה , קרן פנסיה , קופת גמל .
העם אני יכול להגיש תביעה ולקבל מה שמגיע לי ?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 23:04
הזכויות התיישנו.
מורן אמרילו
27/10/2013 18:28
רציתי לדעת האם מותר למעסיק מסויים להחליט שהוא מעסיק בתפקיד מסויים רק פרילנסרים ולא להסכים לקבל עובדים מוכשרים לאותו תפקיד רק בגלל שהם לא פרילנסרים? זאת לא אפליה בין שכירים לפרילנסרים ??
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 18:31
שלום מורן,
בנסיבות המתוארות אין מדובר באפליה.
הדר
27/10/2013 18:12
היי.

יש לי סוכרת הריון מצב אשר מצריך ממני להיעדר פעמים רבות מהעבודה לשם בדיקות. רציתי לדעת האם מגיע לי יותר מ- 40 שעות היעדרות או שזה אותו דבר לכולם?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 18:23
הדר שלום,

החוק קובע עד 40 שעות במשך הריון לצורך בדיקות שגרתיות לאישה שעובדת במשרה מלאה.
ליאן
27/10/2013 17:53
שלום

עבדתי בחנות בגדים במשך 4 ימים בלבד ואז עזבתי בהסכמה עם המעסיק כי לא הסתדרנו ברמה האישית. אמנם השכר שמגיע לי הוא נמוך משהו כמו 350 שקלים אבל המעסיק לא שילם לי את השכר של חודש ספטמבר בזמן, ועכשיו שכמעט נגמר החודש הוא אומר שישלם ב-10 של חודש נובמבר בלבד. מה אני יכולה לעשות בנושא? תודה. ליאן
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 18:08
ליאן שלום,

ניתן לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם זה לא יעזור לפנות לבית הדין לעבודה.
מישל
27/10/2013 18:06
עבדתי בחברה 5 שנים במסגרת משרה מלאה והחלטתי להתפטר. בתחילת החודש הודעתי על כך למעסיק. אני מתעניין באשר לסכום שהצטבר עבור פיצויי פיטורים בחברת הביטוח שניהלה את הכסף שהניב ריבית יפה לארך 5 השנים.

רציתי לדעת האם זכותי לקבל את החלק היחסי בתוספת ריבית מהכספים שהופרשו לביטוח, כאשר הכוונה כמובן לחלק העובד - מה שירד מהשכר שלי.

המעסיק שלי אומר שאת הכספים האלה מקבלים רק במקרה של פיטורים ולא בעת התפטרות. אני לעומת זאת הבנתי שמגיע לי לקבלאת הכספים שאני הפרשתי בחזרה ואלה הזכויות שלי.

אשמח לקבל מכם הבהרה של הנושא.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 18:40
כספי הגמל הינם של העובד. עם זאת, משיכה לא מזכה לפני גיל 60 תהיה חייבת במס של 35%.
כספי הפיצויים גם אינם ניתנים להחזרה למעסיק, בכפוף להוראות סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים.
שרית
27/10/2013 17:47
אני עובדת קופאית שכירה בסופר לא רחוק מהבית שלי והיה לי ריב עם לקוחה שעשתה לי דווקא והיא התלוננה עליי שקיללתי אותה. המנהל משמרת הודיע כי אני מושעת מהעבודה עד להחלטה אני עובדת שנה ו-7 חודשים. רציתי לדעת את הזכויות שלי במידה ומפטרים אותי כי האחראית על הקופאיות אמרה שאני לא אקבל פיצויים בגלל שזה הפרת משמעת חמורה לפתוח ככה פה על לקוחה ולא משנה מה הסיבה.
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 17:50
שרית שלום,
שלילת פיצויי פיטורים אפשרית מכוח הסכם קיבוצי שחל על הצדדים או על יד בית הדין לעבודה ובמקרים חמורים מאוד.
פרט לשני מצבים אלה אין המעסיק יכול לעשות דין עצמי ולשלול פיצויי פיטורים.
את מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך טיפול בסוגיה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ