פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - בעיה מחמירה מול המעסיק
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
04/11/2013 09:40
אני עובד שכיר בחברה פרטית מפברואר 2003 במשכורת גלובלית. החברה בה אני עובד נמצאת בקשיים כבר מס' שנים דבר שהתבטא בדחיית תשלום שכר ל- 15 לחודש מ-2009, בהמשך דחייה נוספת של כמה ימים אחר כך תשלום חלקי והשלמתו חודש לאחר מכן ומיוני 2012 אי תשלום בכלל.

למרות זאת המשכתי להגיע למקום העבודה ולעשות את הנדרש ממני. ב-2 בספטמבר נפגעתי בשורש כף היד במסגרת חופשה משפחתית ונגזרה עלי חופשת מחלה ארוכה. למרות זאת המשכתי לסייע כמידת יכולתי מהבית וגם מדי פעם הגעתי לעבודה למס' שעות. ב-15 באוקטובר נפגשתי לשיחה עם המעביד, בסיכומה הוחלט שמשכורת יוני תועבר במהלך השבוע ואילו יתרת המשכורות יושלמו עד אמצע חודש דצמבר. ב-19 בדצמבר לאחר שנוכחתי לגלות שהמשכורות לא הועברו והלחץ שנוצר כתוצאה מכך, נתקפתי בכאב ראש עז שהמשכו אשפוז של שבועיים כתוצאה מדימום במוח, חשוב לציין שאני לא נמצא בקב' סיכון.

ב-20 בינואר 2013 לאחר האשפוז נאות המעביד לשלם עבור חודש יולי 2012. ב 1/2/2013 ניסיתי לחזור לעבודה שגרתית, אך בשל כאבי ראש נאלצתי לשהות מס' שעות וללכת לאחר מכן לנוח בבית.

ב-19 במרץ קיימתי שיחה נוספת עם המעביד, השיחה הפעם הייתה טעונה ולאחר מכן כאבי הראש שלי התגברו, מה שחייב אותי לחזור לנוח לתקופה ארוכה. לאחר השיחה המעביד העביר את משכורת אוגוסט 2012. כדי שהמצב לא יחמיר, נדרשתי לחופשת מחלה ארוכה שנמשכה עד 15/8. ביוני 2013 העברתי דרך עורך דין מכתב למעביד לתשלום כל חובותיו, לאחר חילופי מכתבים בין עורך הדין למעביד, המליץ לי עורך הדין לתת לו הזדמנות נוספת עד סוף אוגוסט ובמידה והוא לא ישלם להגיש נגדו תביעה בבית דין לעבודה.

לאחר הפגרה פניתי מס' פעמים לעורך הדין אך מסיבות השמורות עימו הוא לא הגיב ונשארתי לבד. המצב הוא כרגע שחובות המעביד לא הושלמו (משכורות והפרשות לקרן השתלמות) אני באופן רשמי עדיין עובד חברה אך בפועל לא , לא קבלתי מכתב פיטורין רשמי, כך שאינני זכאי לפיצויים או דמי אבטלה.

אני ממש חסר אונים, כי אין לי מושג מה מגיע לי ומה עלי לעשות עכשיו. המצב הכלכלי מחמיר מיום ליום. מה אתם ממליצים והאם אתם מטפלים בתביעות כמו שלי?

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ