פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1064
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

משה
25/01/2014 15:41
האם ביצוע 2 משמרות של שמונה שעות כל אחת בתוך יממה נחשב כשעות נוספות?
לדוגמא משמרת מ07:00-15:00, מנוחה של 8 שעות ועוד אחת ב23:00-07:00.

תודה
עורך דין ארז כהן
26/01/2014 08:51
כל עוד יש הפסקה של 8 שעות בין משמרת למשמרת אז אין מדובר במשמרת רציפה.
אלמונית
25/01/2014 17:07
היי
רציתי לדעת אם עבדתי במשרה חלקית במשך כמה שנים ועזבתי את העבודה האם דמי האבטלה שאני אמורה לקבל אמורים להיות 70 אחוז מהשכר שקיבלתי או שכר מינימום במשק של משרה מלאה? מכיוון שהשכר שלי היה נמוך זה בעיה.

תודה
עורך דין ארז כהן
26/01/2014 08:49
דמי האבטלה נגזרים משכרך הקובע טרם סיום העבודה.
ניתן לבחון זכאותך להבטחת הכנסה.
הדר
25/01/2014 19:07
שלום,
לפני כארבעה חודשים התחלתי לעבוד במשרד של עו"ד.
בראיון נאמר לי ששכרי ההתחלתי יהיה 4,800 ש"ח ברוטו! ולאחר מס' חודשים שהם יראו שאני מבינה את העבודה הם יעלו את השכר ביוזמתם או שאני אוכל לבקש העלאה.
כיוון ששמתי לב שקשה לי לחיות עם המשכורת הזאת שחשבתי שהיא נחשבת מתחת למינימום. הנטו יוצא לי 4,200 ש"ח. והם לא משלמים לי נסיעות.
אני קורעת את התחת בעבודה ואני עובדת 9 שעות יומיות, יש שם עוד 2 מזכירות שעובדות פחות ממני.
השבוע פניתי ע"מ לבקש העלאה בשכר והם אמרו שלא בטוח שיוכלו לעמוד בזה.
מה עלי לעשות?
למה אני באמת זכאית?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה ושבוע טוב.
עו''ד אריק שלו
26/01/2014 08:48
תעריף שכר המינימום כיום הינו 4,300 ש"ח למשרה מלאה (186 שעות חודשיות), באם הינך עובדת מעל 186 שעות, את זכאית לשעות נוספות. גם אם מדובר במשכורת חודשית, המעיסק אינו יכול לגרוע משכר המינימום.
לעניין הנסיעות לעבודה, המעסיק מחויב לשלם דמי נסיעות לעובד.
משרדנו עומד לרשותך,
עו"ד אריק שלו
arik.shalev@law-shalev.co.il
ייעוץ אישי- 073-2505384
עורך דין ארז כהן
26/01/2014 08:47
שכר המינימום למשרה מלאה הוא 4,300 ₪ ברוטו.
יש לדרוש לכל הפחות את תשלום הבסיס האמור לא כולל שעות נוספות.
פיטורין+ הלנת שכר
25/01/2014 18:06
היי
עבדתי במשך חצי שנה בחברת הסעות .
בחוזה רשום את שעות העבודה , בוקר מ 6 עד 9
צהריים מ12 עד 18 שישי בוקר אותו דבר ,ומ10:30 עד 13
שעות מעבר זה שעות נוספות .
עוד סעיף בחוזה שהשכר ישלום ב15-20 בחודש!!!
הבעייה שלי שהמעסיק לא שלם לי שעות נוספות .
בנוסף פטר אותי , בגלל שלא יכולתי לעבוד יום אחד עד מאוחר .[ובאותו יום היתי צריך לסיים מוקדם ,כמובן בקשתי ממנו כמה ימים לפני]
בקיצור
1 לא קבלתי משכורת על חודש 12+החודש הבא
2 שעות נוספות
3 לתבוע על הלנת שכר על כול החודשים
4 פיטורין בלי הודעה מוקדמת
5 איי תשלום לביטוח פנסיה
6 בנוסף לזה או לקח את כול הימי חופש
אז מה אני צריך לעשות ?
תודה
עורך דין ארז כהן
26/01/2014 08:48
מדובר בהפרות רבות של חוקי העבודה.
צור קשר עם משרדנו לטיפול פרטני.
שריתה
23/01/2014 21:51
שלום,
אני עובדת שעתית וברצוני לדעת האם במסמך פירוט תנאי עבודה חייב המעסיק לציין מה כמות המשמרות עליו לתת לי כל שבוע.
ומה קורה אם לא הגיש לי את פירוט תנאי העבודה במסגרת הזמן הקבוע בחוק של 30 יום, האם ניתן לתבוע ועל כמה?
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
26/01/2014 08:36
שלום,
לפי חוק הודעה לעובד המעסיק צריך להודיע בדבר כמות המשמרות שעל העובד לעבוד במהלך השבוע.
ניתן לתבוע מעסיק אשר לא מסר לעובד הודעה בדבר תנאי העסקתו, פיצויים , ללא הוכחת נזק, בשיעור של עד 15,000 ש"ח.
אבי
23/01/2014 14:09
אני עובד כ-40 שנה באותו מקום עבודה, לאחרונה חליתי במחלה כרונית ואני מעוניין לפרוש. אני בן 63 וחצי, האם מגיעים לי 100% פיצויי פיטורין (חודש עבור כל שנת עבודה) עפ"י סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורין, ובנוסף אוכל לפרוש מיידית לפנסיה מוקדמת ולקבל את הגמלה החודשית המגיעה לי ?
אבי
23/01/2014 18:31
מתשובתך אני מבין שאני זכאי לפיצויי פיטורין, + יציאה לפנסיה מוקדמת ולקבל 70% מהשכר (כי אני עובד 40 שנה).

האם המעביד חייב לשלם פיצויים מלאים על 40 שנות עבודה או יכול גם 50% או כל % אחר שיבחר?
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 14:41
בהתאם לסעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים, כל אדם שנאלץ לעזוב את מקום עבודתו בעקבות מצב בריאותי לקוי וזאת לאחר שנבדקו כל הממצאים הרפואיים ומה שנדרש לבצע ממנו במסגרת עבודתו זכאי להתייחסות של פיטורים ובעקבות כך זכאי גם לפיצויי פיטורים
באפשרותך לצאת לפנסיה מוקדמת בעקבות מחלת, אבל עליך לקחת בחשבון כי פרישה מוקדמת תותיר בפניך פנסיה נמוכה מאוד, אם אתה מבוטח בחברת ביטוח באפשרותך להגיש תביעה בגין אובדן כושר עבודה, רופא תעסוקתי יקבע האם אינך יכול להמשיך לעבוד ו/או במגבלות מסויימות.
אדי
23/01/2014 17:27
התחלתי לעבוד במפעל לפני כ4 שנים דרך כוח אדם וממשיך לעבוד דרכו, לפי חוק על פי סעיף 12א אסור להעסיק עובד באמצעות חברות כח אדם למעלה מ-9 חודשים. שאומר שהיו צריכים לעביר אותי ישירות למפעל אחרי 9 חודשיי עבודה.

אז אם הבנתי נכון עובדה שאני ממשיך לעבוד דרך כוח אדם כבר כ 4 שנים זו עבירה על החוק, או שיכול להיות שיש איזה שהוא הסכם בין כוח אדם למפעל שמבטל את הסעיף 12א?

תודה מראש
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 17:43
מה היה תפקידך במפעל?
אדי
23/01/2014 18:18
ראש צוות ייצור
גיורא
23/01/2014 15:50
אם עובד נדרש לנסוע לנסיעת עבודה לאילת ולשהות שם למשך שלושה ימים. האם המעביד צריך לשלם אך ורק עבור שעות העבודה? מה קורה אם מדובר בנסיעה לחו"ל למשך 3-4 ימים? אשמח אם תוכלו להסביר לי איך זה בדיוק עובד ומהן זכויות העובד במקרה כזה.
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 16:05
כבסיס לקביעת המשכורת בחו"ל משמשים המשכורת בארץ, תוך התחשבות ביוקר המחיה בארץ היעד, והמשכורת המקובלת בארץ היעד לעובד בעל תפקיד דומה. רכיבים עיקריים שמתוספים למשכורתו של ישראלי המועסק בחו"ל הם תשלום הוצאות דיור, הוצאות חינוך והוצאות ריפוי, שנגרמות לעובד עקב יציאתו לחו"ל.
גיורא
23/01/2014 16:13
אני התכוונתי יותר למצב שבו אני כעובד של חברה ישראלית, צריך לנסוע לעבוד בחו"ל לכמה ימים. אילו תוספות מגיעות לי מהמעסיק? האם הוא אמור לשלם רק על שעות עבודה או החזר הוצאות נוספות ואיך מחשבים את זה בדיוק?
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 16:30
באם הינך נדרש להתייצב שלא במקום עבודתך הרגיל, ניתן לראות את ההפרש בין זמן הנסיעה הרגיל שלך לעבודה, לבין זמן הנסיעה למקום המרוחק - כזמן שהינך עומד לרשות העבודה ולפיכך כשעת עבודה החייבת בתשלום שכר עבודה.
אלון
23/01/2014 15:46
אני עובד כמאבטח שישה ימים בשבוע שיום שישי הוא חופש,יצאתי לימי מחלה מי יום שלישי עד יום שבת כולל,כמה ימי מחלה אני צריך לקבל,כאשר המעביד טוען שעל יום שישי ושבת לא מגיע לי,שישי אני מבין,אבל שבת שאני עובד באופן קבוע ושבועי זה יום עבודה שלי,ההם הטענות של המעסיק נכונות,תודה מראש
.
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 16:02
טועה המעסיק. באם הינך רגיל לעבוד בימי שבת הינך זכאי לתשלום בגין ימי המחלה.
שאלה
23/01/2014 15:59
האם מעסיק יכול לעכב משכורת ומתנה זאת שיש אצל העובד צ'קים שהוא צריך להשיב לו? (מדובר במעביד שעיכב משכורות ואם נתן צ'קים אלו חזרו). כעת העובד חושש שאם יחזיר את הצ'קים הוא לא יקבל את השכר שהוא צריך לקבל.

האם הגיוני שתלושי שכר עבור כל חודש יציינו תשלומים קבועים אך הם ישתנו - כלומר דמי ביטוח לאומי: חודש אחד יהיו 74 ש"ח וחודש אחרי 150 ש"ח??
אריאל
23/01/2014 15:36
שלום

פוטרתי מעובדתי לאחר חודש וחצי, מכיוון שלא הסכמתי לעבוד 300-350 שעות בחודש.

נדרשתי לעבוד כל יום בין 08:00-21:30 וימי שישי. האם אני יכול לתבוע את המעסיק על זה? (לפי הידוע לי זה לא חוקי!)

אם כן, האם יש שיקול של תאריך הגשת התביעה, או שאני אחכה עד שאמצא עבודה ואז אתבע את מלוא הנזק שנגרם לי?

תודה
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 15:41
בהחלט ניתן לתבוע שעות נוספות ולקבל בגינם תשלום מלא.
ש.ג
23/01/2014 07:30
בוקר טוב,לפני כשבוע שאלתי כאן שאלה לגבי זכאות לאבטלה שלא ניצלתי במלואה לפני כשנתיים, מאז עבדתי במקום חדש כשנה פלוס יצאתי לשמירת הריון +לידה +חל"ת , התפטרתי מטעמי נוחות וכו'.
כיום אני ללא עבודה (עבדתי בשני מקומות חדשים בחמשת החודשים האחרונים-מאז סוף החל"ת )
קיבלת מכם תשובה חיובית לקבלת האבטלה, אך בביטוח לאומי נעניתי בשלילה... בטענה שאני זכאית עד שנה מהיום הקובע ...
מה לעשות ?
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 15:39
אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, את רשאית לערער לפני בית הדין לעבודה.
קובי
23/01/2014 09:19
הם צודקים זה אבוד
ש.ג
23/01/2014 15:06
קובי אני שמחה על תשובתך ,אתה עורך דין ? עדדיין אחכה לקבל תשובה מעורכי הדין של הפורום כי בשבוע שעבר קיבלתי תשובה חיובית,שאני עדיין זכאית ....
שירי
22/01/2014 17:46
עו"ד יקרים שלום רב,
אני עובדת מזה שבוע וחצי כעובדת מדינה, אולם ללא חוזה. הגשתי את הר הטפסיאדה שנתבקשתי להגיש על מנת להיקלט כעובדת למערכת. בין השאר נתבקשתי לפתוח בעצמי קרן פנסיה וקרן השתלמות כעצמאית ולספק פרטי מס' קופה וכו' למשאבי אנוש. עוד מלפני תחילת עבודתי אני עומדת בקשר עם חברות הביטוח על מנת לפתוח קרן השתלמות כמה שיותר מהר, קרן פנסיה כבר יש לי. כל יום אני מקבלת טלפון ממשאבי שאיני נחשבת עדיין לעובדת משום שלא סיפקתי עדיין את פרטי קרן ההשתלמות, וכך לא ניתן לקלוט אותי למערכת. אני לא מבינה מה הקשר בין טירטור לניצול, והאם משאבי אנוש מחפשים דרך לעכב את כל תהליך הקליטה שלי ואת הכנת החוזה משום מה. מפה לשם הודיעו לי שאני עוברת בין סניף אחד של השירות לסניף אחר אשר נמצא מעבר לקו הירוק ורחוק ממקום מגוריי, משום שלא נמצא תקן להעסיק אותי בסניף המקורי. הדבר עורר בי תחושה גדולה של ניצול, ואני בדילמה אם כדאי בכלל להתחיל התקשרות עם מעביד מנצל שכזה, אפילו אם מדובר בגוף ציבורי. אני חייבת לציין שבשירות מרוצים מעבודתי, אך הצבתי בסניף המקורי עורר תחושת איום בקרב העובדים הותיקים. שאלתי היא האם עזיבתי כרגע תגרור מצב שבכלל לא אקבל שכר על שבוע וחצי והאם תהיה לי עילה לתביעה מאחר ועזיבתי היא בשל מעבר סניף. אודה לתשובה זריזה.
עו''ד אריק שלו
23/01/2014 15:35
בשל שאלות הרבות, מוטב לפנות לייעוץ משפטי,
משרדנו עומד לרשותך.
עו"ד אריק שלו
דוד
23/01/2014 15:16
אני עובד 7 שנים ביצור ועכשיו חליתי בפריצת דיסק , אני כבר חודש וחצי בחופשת מחלה ומהעבודה ביקשו ממני ללכת לרופא תעסוקתי אשר מצא אותי לא כשיר לעבודה וקיבלתי עוד חודש חופשת מחלה והודיעו לי שבעקבות זאת בתום חופשת מחלה זו אני מפוטר!

אבקש לדעת מהם זכויותי ?
עו''ד אריק שלו
23/01/2014 15:32
אכן אתה זכאי לכל הזכויות הסוציאליות המגיעות לך על פי החוק.
בשל מורכבות הנושא, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.
משרדנו עומד לרשותך.
אלי
23/01/2014 09:03
היי

מקווה שאצלכם בפורום יענו לי. בפורומים אחרים יש רק שאלות מסתבר... אז ככה:

אני עובד בחברה שמספקת שירותי מחשוב לכמה לקוחות ביניהם משרד ממשלתי ושם העבודה היא תחת חוזה מסוים.
עכשיו אותו משרד הוציא מכרז לתקן נוסף. למכרז יכולים לגשת דרך כמה חברות ביניהם החברה בה אני עובד. החברה שלי מעוניינת שאני אגש למכרז דרכה ואני מעוניין לעשות זאת דרך חברה אחרת. האם יש להם זכות כלשהי למנוע ממני לגשת לא דרכם?
תודה.
אדי
23/01/2014 08:45
התחלתי לעבוד במפעל לפני כ4 שנים דרך כוח אדם וממשיך לעבוד דרכו שמעתי על החוק שאומר שהיו צריכים לעביר אותי ישירות למפעל אחרי 9 חודשיי עבודה. האם זה נכון או שיכול להיות שבין מפעל לכוח אדם יש סוג של הסכם שלא מתייחס לחוק הזה?

תודה מראש
אדי
23/01/2014 14:07
עובד במפעל דרך כוח אדם אדי 01/01/1970 02:00
התחלתי לעבוד במפעל לפני כ4 שנים דרך כוח אדם וממשיך לעבוד דרכו שמעתי על החוק שאומר שהיו צריכים לעביר אותי ישירות למפעל אחרי 9 חודשיי עבודה. האם זה נכון או שיכול להיות שבין מפעל לכוח אדם יש סוג של הסכם שלא מתייחס לחוק הזה?

תודה מראש

אז אם הבנתי נכון עובדה שאני ממשיך לעבוד דרך כוח אדם כבר כ 4 שנים זו עבירה על החוק, אני צודק?
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 09:02
על פי סעיף 12א לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, אסור להעסיק עובד באמצעות חברות כח אדם למעלה מ-9 חודשים.
המעסיק מחויב לקלוט את עובד הקבלן, ולהעסיקו כעובד מן המניין.
דודו
23/01/2014 12:56
שלום,
המעסיק לשעבר הוריד לי מספר פעמים סכומים מאוד גבוהים מהמשכורת בגין נזק לרכב - חשוב לציין כי מעולם לא אישרתי זאת.
עכשיו כשאני כבר לא עובד אצלו, אני מעוניין לתבוע אותו בשביל לקבל את הכסף שנוכה ממני כל השנים האלה. האם לגטימי?
תודה
דודו
עורך דין ארז כהן
23/01/2014 13:06
הנך זכאי לתבוע את אותם ניכויים שלא כדין שבוצעו משכרך.
דיאנה
23/01/2014 12:06
היכן וכיצד אפשר לתבוע את הפיצויים האלו?
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 12:30
בבית הדין האזורי לעבודה.
דיאנה
23/01/2014 11:57
שלום, עבדתי במקום עבודה 4 חודשים, ובכל פעם קיבלתי את המשכורת אחרי ה10 לחודש, לפעמים ב14 לחודש ולפעמים ב12 לחודש...אני יכולה להגיע עם הטפסי משכורת ולקבל על זה החזר מסויים או פיצויים?
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 12:25
דיאנה שלום,

אכן מדובר בהלנת שכר, אך יחד עם זאת בתי הדין ממעטים לפסוק פיצויי הלנת שכר.
ס.ד
23/01/2014 11:06
היי,
רציתי לשאול :

כמה יוצא שכר חודשי נטו (לאחר כל הורדות המיסים) למשרה חלקית, האם משרה חלקית זה יוצא 4.5 שעות ליום ל-5 ימים בשבוע? ומה זה יוצא לשעה, האם החישוב של 23 ש"ח לשעה זה ברוטו? האם יש זכאות להשלמת הכנסה או מס נמוך?
האם המעסיק מחויב לשלם פנסיה, ביטוח לאומי ובריאות במקרה הזה?

האם צריך לעשות תיאום מס? או משהו דומה?
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 11:20
את הזכאות להשלמת הכנסה ניתן לבדוק מול המוסד לביטוח הלאומי.
המעסיק מחויב בתשלום לביטוח לאומי.
זכאות להפרשות לפנסיה היא לאחר שהעובד השלים חצי שנת עבודה במידה ולא היתה לו פנסיה קודם לכן.
ניתן לבדוק לגבי תאום מס מול פקיד שומה.
שוקי
23/01/2014 11:05
היי

אני עובד בברה בפתח תקווה. החברה נמצאת בקשיים כלכליים וההנהלה הודיעה לעובדים כי מתכוונים להוריד את שכר העובדים בין 4.5% ל-12.5% תלוי בתפקיד ובוותק של העובד. רציתי לדעת, לפני שאני נותן להנהלה את תשובתי, האם כל מקרה של הורדת שכר יכול להחשב להרעת תנאים ולזכות אותי באפשרות להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויים. אשמח להבין את הנקודה!

תודה
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 11:13
שוקי שלום,

החוק דורש הרעה מוחשית בתנאי עבודתו של העובד בכדי שניתן יהיה להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
חשוב לציין כי כל מקרה נבחן לגופו.
משרדנו עומד לרשותך לצורך קבלת ייעוץ ראשוני והכוונה בהתאם.
נירה
23/01/2014 09:05
בעלי הוכר ע"י המל"ל כנפגע תאונת עבודה עם 40 אחוזי נכות לצמיתות, מתוכם 15 אחוז תקנה נוספת הובא לידיעת המעסיק שהמשיך לשלם לו משכורת כ-3 שנים לאחר הארוע כשבשנה האחרונה קזז את התשלום שמקבל מביטוח לאומי ממשכורתו.

לפני כשנה וחצי הופסקה המשכורת מיידית פנינו למעסיק לקבל פיצויים לטענתו לא פוטר ולא התפטר וכן חייב להם כסף ומסרבים לשלם פיצויים, האם ניתן לתבוע את המעסיק בבית דין לעבודה?
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 09:20
נירה שלום,

באם בעלך עבד מעל שנה ופוטר הלכה למעשה, אזי הינו זכאי לפיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ ראשוני והכוונה בהתאם.
ויקטוריה
22/01/2014 18:06
שלום רב, אני הייתי רוצה לקבל ייעוץ לגבי מקום עבודתי ומעסיק. אני התחלתי לעבוד ברשת של סופר לפניי כשמונה חודשים, ברגע שפתחו סניף בעיר. התחלתי לעבוד כקופאית. מפעם לפעם היו מבקשים מקופאיות גם במאפייה, מעדנייה, וכעזרה לסדרנים. שתקנו על זה ו" עזרנו", למרות שהשכר שלהם גבוה מהשכר של קופאית ואף אחד לא התכוון לעלות את השכר לנו. היום זה עבר כל גבול, כאשר מנהל חדש הגיע ואמר שנשטוף את הויטרינות של הסופר. ברגע שסירבנו ואמרנו שזה לא תפקידנו הוא ענה לנו שאנחנו עובדות הרשת ואם תהיה סתימה בשירותים נצטרך לעבוד גם על זה. מי שלא מבצעת את דרישותיו יכולה לקום וללכת הביתה. אני ועוד כמה בנות קופאיות קמנו והלכנו. ברצוננו לדעת מה אנחנו יכולות לעשות במקרה הזה? והאם יש למעסיק זכות לשנות את תפקידנו מקופאיות למנקות?
תודה ומצפה לתשובתכם.
עורך דין ארז כהן
23/01/2014 08:38
ניכר כי מדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה.
עם זאת, זכות התביעה לפיצויים היא רק למי שמלאה שנה להעסקתה.
אדי
22/01/2014 23:23
איך אפשר לדעת האם אני חתום על סעיף 14 או כל הסכם אחר? איפה אפשר לברר את זה?

תודה
עורך דין ארז כהן
23/01/2014 08:37
יש לבחון את הסכם העבודה שלך.
על צו ההרחבה לפנסיית חובה ממילא חל סעיף 14 לעניין הפקדות המעסיק לפיצויים שאינם ניתנים להחזרה.
עו"ד אריק שלו
23/01/2014 08:36
צו הרחבה בדבר ביטוח פנסיוני משנת 2008, כולל בתוכו את הסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים.
ליאור
22/01/2014 22:10
שלום רב
עבדתי במקום העבודה האחרון כ4 שנים .
9 חודשים ראשונים הייתי עובד קבלן.+ עובד מן המניין ביתרת השנים.
סוכם בע"פ כי אני אעבור להיות עובד מן המניין והותק ישמר לי לטובת הפיצויים.
כעת לכשהתפטרתי המעסיק מתחמק מתשלום מלא של הפיצויים וטוען שהוא מחוייב לשלם לי את מה שהופרש על פי סעיף 14 .
כלומר אך ורק את הפיצויים מהתקופה בה הוא היה המעסיק הישיר שלי.

כמה עובדות:
הותק האמיתי רשום בתלוש השכר (4 שנים) - זה היה התנאי שלי לעבור לידי המעסיק האחרון על מנת שאקבל פיצויים מלאים למקרה של פיטורים/התפטרות.

* לא קיבלתי פיצויים מן המעסיק הראשון היות ולא עבדתי שם שנה.
*חשוב לציין כי הייתי חתום על סעיף 14

השאלה- האם החלפת מעסיק, ללא החלפת התפקיד או מקום פיזי אכן גורעת מגובה הפיצויים המגיע לי?
עורך דין ארז כהן
23/01/2014 08:36
בחילופי מעסיקים עדיין יש לשמור לך על הוותק לעניין פיצויי פיטורים.
עם זאת, אין זכאות לפיצויים מלאים במקרה של התפטרות.
ליאור
22/01/2014 21:22
אני עובד במכירות ושכרי מחולק ע"פ בסיס +עמלות מכירה , אני מוכר 2 מוצרים שבגינם מקבל עמלהה עבור מוצר אחד מקבל עמלה שנתית בתשלום אחד ועבור מוצר שני מקבל עמלה שנתית בחלוקה ל 12 חודשים (למשל עמלה של 1200 משולמת בכל חודש 100 ש"ח ). לשמחתי בחודש האחרון סגרתי שווי עסקה גבוה למוצר הראשון קריא עליי לקבל עמלה גבוהה. מנכל החברה החליט ללא ידיעה וללא מתן הודעה מוקדמת כי העמלה תשלום ע"פ מודל העמלה של המוצר השני(חלוקה ל 12 ). האם ניתן לדרוש את התשלום כפי שמוצג בחוזה ביננו? מה עליי לעשות ? שאלה נוספת בחוזה ישנו סעיף שהחברה מציינת כי תוכל לשנות את העמלות ללא יכולת של עובד לבוא בטענות או לתבוע אותה , אך בהמשך החוזה ישנו סעיף סותר שמציין כי כל שינוי/תיקון להסכם לא יחייבו ויהיו משוללי תוקף אלא אם כן נחתמו ע"י הצדדים להסכם , שאלתי איזה סעיף גובר על איזה סעיף ומה ניתן לעשות? תודה ליאור
עורך דין ארז כהן
23/01/2014 08:35
על פניו אתה יכול לדרוש את תשלום העמלה על פי המנגנון הידוע והמוסכם על הצדדים.
ספק אם בית הדין ייתן תוקף לשינוי פתאומי וחד צדדי בחישוב העמלות ע"י החברה.
רונית
22/01/2014 21:13
פוטרתי ממקום עבודת לפני כחודש ימיםי. אני לא חתומה על סעיף 14 (לא חתמתי על חוזה עבודה ). האם מגיעים לי הפרשי פיצויים (הפרש בין מה שהצטבר בקרן פנסיה לחישוב הפיצויים כפול שנות עבודתי) כמובן, במידה וקיים הפרש?

וזאת בהתחשב בצו הרחבה פנסיוני.
בתודה מראש
רונית
עורך דין ארז כהן
23/01/2014 08:33
אם פוטרת ואת לא חתומה על סעיף 14 אז את אכן זכאית להפרשי פיצויים.
שאול
23/01/2014 07:47
אני עובד בשמירה במוסדות חינוך ואני מתחיל לעבוד כל יום מ7:15
יום אחד( וזה היה מקרה חד פעמי) הגעתי בשעה 7:28 והודיעו לי שבגלל שאיחרתי אני אקבל תשלום באותו יום משעה 7:30 ולא מ 7:15 כמו כל יום עבודה. מהסיבה שהקלדתי דיווח כניסה לאחר 7:15 לטענת החברה.

יש לציין שאני מקבל מינימום לשמירה עם נשק. האם זה חוקי שהם עושים זאת?

תודה מראש,
שאול
עורך דין ארז כהן
23/01/2014 08:32
יש לשלם שכר עבודה בגין זמן נוכחותך בפועל.
עדי
22/01/2014 19:00
שלום,

אני עובדת בית מלון בת"א כארבע וחצי שנים. בשנה שעברה עברתי לגור בירושלים בגין התחלת תואר. במהלך השנה עבדתי רק בסופי שבוע מאחר ולא יכולתי להגיע לת"א. במידה ואני מתפטרת, האם מגיעים לי פיצויים?

במידה וכן, איך ניתן לחשב את הפיצויים שמגיעים לי? המשכורת שלי היא לפי משמרות ומס' שעות כאשר במהלך השנים השכר לשעה השתנה וכך גם כמות שעות העבודה.

בשנתיים הראשונות בעבודה, עבדתי במשרה מלאה ואילו בשנתיים האחרונות שעות העבודה שלי היו מועטות ביותר.

תודה מראש על המענה האדיב שלכם!
עו"ד אריק שלו
22/01/2014 19:17
עדי שלום,
כעיקרון בעת התפטרות מרצון אין זכאות לפיצויי פיטורים.
אך יחד עם זאת, הנך זכאית לשחרור כספי הפיצויים מקופת הגמל שהמעסיק הפריש לך גם בעת התפטרותך.
חיים
22/01/2014 17:27
שלום

אני עובד במקום עבודתי כבר כ-3 שנים ומרוצה מהתפקיד ומהתנאים.

בשנה האחרונה, מידי מספר חודשים ראש הצוות שלי בא אלי בטענות על עבודתי בעוד קל מאוד לסתור את טענותיו ולהראות שהן ממש לא קשורות למצב בפועל.

לאחרונה, החברה בה אני עובד סובלת מירידה משמעותית במכירות דבר שהוביל לכך שמספר עובדים נקראו לשיחה עם מנהל הקבוצה בה הוא הודיע שיאלצו להפחית בשכרם ובמידה והם ירצו לעזוב הוא מבין אותם ויעביר להם את מלוא הפיצויים.

בנוגע אלי - גם אני זומנתי לשיחה דומה ולאחריה בעת שדיברתי עם החברים הסתבר לי שההפחתה בשכרי חריגה מעבר לזו שהייתה אצל שאר העובדים ונראה כאילו הם מנסים לגרום לי בכח לעזוב.

מעבר לעובדה שאם אעזוב אהיה זכאי לפיצויי פיטורין, האם הסטוריית היחס כלפי יכולה להחשב בבית דין לעבודה כאפליה אסורה ולאפשר לי לתבוע את המעסיק בדרישה לפצות אותי על שאולצתי לעזוב?

יצויין שלא ברור לי מדוע נטפלים דווקא אלי ובוודאות התפוקה שאני מייצר היא לשביעות רצונם של כולם.

תודה.
עורך דין ארז כהן
22/01/2014 17:49
מעבר לפיצויי פיטורים בנסיבות סיום העבודה יהא עלייך להוכיח את האפליה על מנת לזכות בפיצוי נוסף.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ