פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 830
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מורן
27/04/2015 19:26
שלום רב

עובד שעבד בחברה כעובד קבלן לאחר 9 חודשים
נקלט כעובד חברה אך הותק בתלוש השכר התאפס ולא נצבר. תוספת 24 ב לחוק לחוק הגנת השכר קובעת כי הוותק הוא מצטבר לפי המעביד או מקום העבודה לפי הגבוה. האם תקין??
עורך דין
27/04/2015 20:32
שלום מורן

ההליך אותו את מתארת אינו תקין. הוותק אינו אמור להתאפס בעת קליטתך כעובדת החברה ותשעת החודשים אמורים להזכף לזכותך כחודשי ותק לכל דבר ועניין.
קארן
27/04/2015 19:27
מנהל שנמצא בחופשת מחלה ולכן לא הספיק לאשר לעובדיו ימי חופשה או החתמה ״ידנית״.

האם מותר למנכ״ל להחליט שבגלל שלא אושרו הימים הללו, לעובדים ינוכה כל השכר על התקופה המדוברת?

אגב, המחתימים ידנית הודיעו לכל מי שרק אפשר שהצ׳יפ שעימו מחתימים אינו תקין, ויחד עם זאת החליטו לנכות את שכר כל הימים המדוברים)

האם זה חוקי?
עורך דין
27/04/2015 20:31
שלום קארן

חסרים כמה פרטים חשובים בשאלתך. על פניו עולה כי העובדים יצאו לחופשה על דעת עצמם, מבלי לקבל אישור לכך. במקרה כזה ואם דייקתי, הרי שמנכ"ל החברה יכול בהחלט שלא לאשר את הימים ולחייב את העובדים באמצעות ניכוי ימים אלה משכרם.

בהצלחה
דני
27/04/2015 20:04
יצאתי לחופשת מחלה בעקבות פגיעה בבית. עבדתי כסוכן ואני מקבל אובדן כושר עבודה.

הייתי אצל רופא תעסוקתי והוא המליץ עבודה משרדית.
המעסיק לא רוצה לפטר אותי ולתת לי לעבוד עבודה משרדית
אלא שמקום העבודה הוא יותר מ-40 קמ ממקום המגורים ואין באפשרותי להגיע למקום העבודה.

האם אני יכול לסרב לקבל את העבודה והמעסיק ייתן לי מכתב פיטורין?
עורך דין
27/04/2015 20:30
שלום דני

המעסיק חייב להציע לך עבודה חלופית לפי המלצות הרופא התעסוקתי, אך סביר ביותר כי העברתך למקום עבודה אחר המרוחק 40 קילומטר ממקום עבודתך הנוכחי אינו בא בחשבון, ויתכן בהחלט כי תוכל להתפטר בדין מפוטר. פנה לשיחה אישית עם עורך דין לפני קבלת החלטות.

בהצלחה
קרן
27/04/2015 10:45
עוד שאלה לגבי שעת הנקה...

לכמה זמן זה תקף? האם אפשר לקחת את כל השעות ולפדות אותם ליום שלם? והאם לי יש זכות בחור מתי אני רוצה לממש את השעה או שהעמיק קובע שאגיע שעה באיחור לעבודה או אצא שעה לפני סיום העבודה?
גדי
27/04/2015 08:48
אני מועסק דרך חברת כח אדם כשמונה חודשים.
בחברה זאת שולחים את העובדים למפעלים שונים, לעיתים כל יום למפעל אחר, לפי צרכם. כלומר- אין מקום עבודה אחד מוסדר.

לאחרונה מסרתי להם מכתב התפטרות עם התראה של 8 ימים.
ביום הראשון להתראה זומנתי לעבוד במקום שלא רציתי, ביקשתי שיבוץ למקום אחר; הם לא נענו לבקשתי ועד סוף תקופת ההתראה לא פנו אליי יותר.

כעת הם טוענים שזו הייתה הפרה של ההתראה מצידי, וכי הייתי מחוייב לעבוד בכל מקום שהם בוחרים עבורי. לכן מבחינתם ההתראה המוקדמת בטלה והם יקזזו משכרי.

האם מבחינה חוקית אני באמת חייב ללכת לאן שהם רוצים, גם למקומות שאינם מתאימים לי? האם הקיזוז משכרי הוא חוקי?
עורך דין
27/04/2015 08:59
שלום גדי

אם היית נוהג לעבור בין מפעלים לאורך תקופת העסקתך, הרי שאין כל שוני במהלך תקופת ההודעה המוקדמת והיה עליך לעבוד היכן שהמעסיק ביקש ממך. אם לא הגעת לעבודה, המעסיק בהחלט יכול לראות בכך ויתור מצדך על עבודה בימי ההודעה המוקדמת ולא לשלם על ימים אלה.
גדי
27/04/2015 09:16
שלום,
אבהיר כי אני ממילא לא מקבל כסף עבור ימים בהם לא עבדתי- משלמים לי לפי שעת עבודה בפועל.
העניין כאן הוא קיזוז של 8 ימים משכרי מהימים בהם כן עבדתי.
עבדתי רק 4 ימים בחודש עבודה זה, וקיזוז של 8 ימים אומר שעליי לשלם להם.
זה כמו "קנס" על התפטרות ללא התראה, קונסים אותי על סך שכר של יום כפול כל חודש שהייתי מועסק דרכם, כך הסבירו לי.
לאור זאת, האם תשובתך משתנה?
עורך דין
27/04/2015 10:12
שלום גדי

עכשיו דברים קצת יותר ברורים, וכן, תשובתי הפוכה. את קיזוז שכר של עובד כצעד ענישתי אסור לפי חוק הגנת השכר.
גדי
27/04/2015 10:38
תודה רבה
טל כהן
25/04/2015 11:03
שלום לכולם,

לפני הלידה עבדה במסגרת משרה מלאה בימים א-ה 0800-1700. חזרה לעבודה אחרי חצי שנה וקיבלה שעת הנקה ויצאה מהעבודה בשעה 1530.

המנהלת, שהיא גם הבעלים, אמרה שהיא מתרשמת לטובה מעבודתה ולכן מוכנה להאריך לה את שעת האם, וכיום היא ממשיכה לצאת בשעה 1530 מהעבודה (כך זה כבר 7 חודשים מחזרתה לעבודה, שזה 3 חודשים יותר ממה שהחוק מחייב).
מספר שאלות:

1- במידה והמנהלת תבקש ממנה לחזור לעבוד עד 17:00, האם יש כאן הרעת תנאים?

2- במידה ובנסיבות שנוצרו - ישנו קושי לעובדת לחזור לעבוד במשרה מלאה(הקשור לאיסוף הילד מהגן), האם היא צריכה להתפטר?

3- כיצד נכון להציג בפני המנהלת את הדברים כך שאולי יתאפשר להמשיך את תנאי העבודה הנוכחים ללא פגיעה במשכורת?
עורך דין
27/04/2015 10:25
שלום טל

איני סבור שיש בשאלתך תיאור של הרעת תנאי עבודה.

1. מכיוון שיום העבודה קוצר על מנת להעניק שעת הנקה, ולמרות שניתן לעובדת ליהנות מכך תקופה ארוכה יותר, נראה כי למעסיק הזכות לדרוש מהעובדת לחזור למתכונת העבודה הקודמת

2. העובדת יכולה להתפטר תמיד את אם היא רוצה לזכות בפיצויי פיטורים, זה צריך להיות תוך 9 חודשים ממועד הלידה ולצורך טיפול בילד.

3. את מתארת מצב בו המעסיק מאוד מעריך את העובדת וכנראה מוכן ללכת לקראתה, ולפי עניות דעתי זה הזמן להכנס למשר ומתן מול המעסיק ולהגיע עמו להסכמות במקום מלחמות.
סרגיו
25/04/2015 19:38
שאלה, ביום שבת אני עובד בד"כ מתשע בבוקר עד 12 בלילה, והשכר שאני מקבל הוא 150% לאורך כל ה-15 שעות עבודה.. אני קראתי באינטרנט שהחל מהשעה התשיעית אני אמור לקבל 175% ואחרי השעה העשירית 200% (שעה לפה או לשם, זאת לא השאלה..)

לטענת המעסיק שלי, אחרי שמונה שעות עבודה, זאת אומרת בשעה 17:00, השבת יוצאת, ואני לא אמור לקבל את תוספת התשלום גם עבור שעות שבת וגם עבור שעות נוספות, אלא רק עבור השעות הנוספות שזה 150%...

אשמח אם מישהו יכול לחדד את הדברים ולעזור לי בנושא..
המון תודה!
עורך דין
27/04/2015 10:21
שלום סרגיו

נתחיל מכך שאסור להעסיק עובד למעלה מ-12 שעות ביום עבודה אחד. על כל פנים, ואם כבר התחלת את המשמרת לפני צאת השבת, כל המשמרת נחשבת לפי שעות שבת. לכן, אם אתה עובד בין 9 בבוקר ל-12 בלילה, אתה זכאי לקבל 150% עבור 7 השעות הראשונות, עבור השעה השמינית והתשיעית 175% ועבור כל יתר השעות 200%. אציין עוד כי אם השלמת עד לאותה משמרת שבת 43 שעות עבודה שבועיות, אתה זכאי לתשלום גבוה עוד יותר, ויכול בהחלט להיות מצב שבו משמרת בעבודה תחושב כולה לפי שעות נוספות...

בהצלחה
אמא
25/04/2015 22:53
היי,
יש לי ותק בעבודה שאפשר לי חלת של 9 חודשים אחרי חופשת לידה. ביקשתי לדחות את החזרה לעבודה בעוד שלושה חודשים. (עד שהתינוק יתחיל גן בספטמבר) ואמרו לי שאי אפשר. או שאחזור בזמן או שאתפטר. זה לא פיטורים?
אם אאלץ להתפטר אהיה זכאית לדמי אבטלה?
עורך דין
27/04/2015 10:16
שלום אמא

לא, אלא לא פיטורים. המעסיק אינו חייב לאשר לך לדחות את החזרה לעבודה במצב הדברים. אם תתפטרי תוכלי לקבל דמי אבטלה לאחר תקופת המתנה של 90 יום.
המודאגות
26/04/2015 23:11
אשמח אם תענו לי על שאלתי מיום 22.04.15

מחכה לתשובתכם (יש לציין שאין בידיינו חוזה עבודה כתוב)
עורך דין
27/04/2015 10:14
שלום מודאגת

אם תגיבי לשאלה ששאלת לפני מספר ימים היא תקפוץ לראש הפורום ואז אוכל לראותה ולענות לה.
אביגיל
27/04/2015 09:14
אם אני רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדם יותר מהתאריך המשוער שלי , המנהל שלי ביקש ממני לכתוב לו מכתב. מה נוסח המכתב? יש איזה מכתב קיים, או משהו מסויים שצריך להיות כתוב מעבר לרצון שלי לצאת לחופשה מוקדמת ?

והאם כדאי ומומלץ בכלל באמת להקדים את היציאה לחל"ד?
עורך דין
27/04/2015 10:13
שלום אביגיל

אם החלטת שאת רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת, עליך לכתוב מכתב קצר ופשוט למעסיק במסגרתו כיבתי את רצונך ואת התאריך בו את מבקשת לצאת לחל"ד. זה הכל.

בהצלחה
אסי
27/04/2015 09:19
שלום ובוקר טוב

אני עבדתי שנתיים וחצי אצל סוחר בשוק הכרמל בתל אביב. הייתי עובד איתו 10-11 שעות ביום 5ימים בשבוע וביום שישי 10 שעות. הוא שילם לי שכר כל חודש במזומן בלבד. לא ניתן לי אף פעם תלוש משכורת. לא היו לי כל תנאים סוציאליים, חופשות, תשלום הבראה או כל זכות אחרת. ביום שישי האחרון הוא פיטר אותי כי לא דיברתי אליו יפה לפי טענתו. פשוט שלח אותי הביתה ואמר לי לא לחזור יותר לעבודה. רציתי לדעת האם בגלל שהוא שילם לי שכר שחור בלי תלוש אני לא יכול לתבוע אותו על הזכויות שלי, או שבית הדין לעבודה לא יעשה לי כלום אפילו שהרווחתי בשחור ולא אמרתי דבר לאורך השנים?
עורך דין
27/04/2015 10:11
שלום אסי

בית הדין לעבודה אינו מתעניין בשאלה האם הועסקת בשחור כל עוד תוכל להוכיח בפניות שהועסקת על ידי המעסיק. אם אכן זה יהיה המצב, הרי שקיימות לך זכויות כלכל עובד אחר ואין כל משמעות מבחינתך לעובדה שהמעסיק שילם לך בשחור. רק לעיתים רחוקות בית הדין לעבודה מעלה לפרוטוקול הערה כי יתכןו וראוי ליידע את רשויות המס במקרים שכאלה, אך בכל מקרה - העובד / התובע אינו נפגע מכך.

אני ממליץ לך לפנות לעורך דין שייצג אותך בעניין החמור שתארת, ולאור הפרה שיטתית של זכויותיך כעובד.

בהצלחה
מיכאל
26/04/2015 22:58
שלום רב.

אימי עובדת במקום עבודה כ- 30 שנה ובמסגרתו שעות העבודה שלה היו בין 0700-1300. כעת עם שינויים טכנולוגיים מקום העבודה רוצה לשנות את סוג העבודה שלה ואת שעות העבודה לצהריים עד הערב וכמו כן שתעבוד ימי שישי (יום שלא עבדה בו בעבר). אימי כבר מבוגרת וקצת חולה ואינה מעוניינת לכל הפחות לשנות את שעות העבודה הקיימים, קרי בבוקר עד הצהריים.
איזה סעדים עומדים בפניה בכדי לשמור על שעות העבודה המקוריות? האם היא זכאית לדרוש כי ישמרו לה לפחות על שעות העבודה המקוריות? במידה והיא לא זכאית לדרוש כי ישמרו לה על שעות העבודה המקוריות האם מגיע לה פיצוי על שינוי שעות העבודה (קרי שכר יותר גבוה או פיצוי הוני אחר)?

תודה מראש
עורך דין
27/04/2015 08:19
שלום מיכאל

לכאורה, יתכן והמדובר על הרעת תנאי עבודה אסורה ואמך אינה חייבת לקבל זאת. עליה לכתוב מכתב למעסיק ולדרוש לתקן את המצב ולהחזירו לקדמותו. באם המעסיק יבחר שלא לעשות זאת, לאמך תעמוד הזכות להתפטר בדין מפוטר. לאור שנות ותק ארוכות בעבודה ולאור הנסיבות שאינן ממש ברורות לחלוטין מהתיאור שלך, אני ממליץ לאמך לפנות לשיחת ייעוץ אישית עם עורך דין מטעמה, על מנת לבחון את הנושא לעומק ובצורה יסודית בטרם קבלת החלטות כלשהן.
שרון
26/04/2015 22:32
שלום רב!שמי שרון ואני עובדת בגן ילדים פרטי כ 5 שנים 8 שעות ביום.בתקופה האחרונה נחלשה העבודה ואין מספיק ילדים בגן ולפי כך הודיע לי המנהל היום 26/4/2015 בכתב ובעלפה שהוא מצמצם לי את שעות העבודה ל 6 שעות ביום החל מ1/5/2015 .האם אני יכולה להתנגד להחלטה ?מה הן זכויותיי במקרה כזה? תודה שרון!
עורך דין
27/04/2015 08:05
בוקר טוב שרון

המדובר על הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך לכאורה, שאז תוכלי להתפטר בדין מפוטר. לא ניתן לכפות על עובדת קיצוץ כה ניכר בשעות עבודתה. אם המעסיק לא יסכים לתקן את המצב תוכלי להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
רחל
27/04/2015 08:02
אני בת 62 בעוד 4 חודשים אפרוש לגימלאות,מעבידי הפרטי אילץ אותי לפני שנה לחתום על טופס ויתור יתרת חופשה כ 50 יום ואיים שאפוטר באם לא אחתום.
האם יש מקום לתבוע השבת הערך הכספי לאחר שישחררו לי את כל הזכויות שלי בעוד מספר חודשים ???
בתודה מראש
עורך דין
27/04/2015 08:04
שלום רחל

אני מבין שכבר חתמת על הטופס... בכל מקרה, סביר מאד שלא מאוחר מדי. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין מנוסה. יש לקבל ממך פרטים רבים נוספים לפני קבלת החלטה, אך קיימת סבירות גבוהה ביותר שניתן יהיה להחזיר את המצב לקדמותו.
בהצלחה
שלומי
26/04/2015 22:15
אני עובד במקום עבודה כשלושה חודשים בערך , נפצעתי במקום עבודה אחר , אבל לא התייחסתי לפציעה ..קיבלתי מכה ראיתי שריטה , לא התייחסתי והמשכתי לעבוד כרגיל ... לפני שבועיים בערך התחילו לי כאבים בדיוק במקום שקיבלתי מכה , וגם נפתח לי חור ברגל ... מסתבר שעם הזמן נוצרה לי דלקת על העצם.

עכשיו אני בחודש חופשת מחלה. ממי אני תובע את הכסף על זה שאני בבית ? מהמעסיק שלי או מהביטוח לאומי , ואם יש למישהו מושג תוך כמה זמן מקבלים מהם את הכסף על החודש ישיבה בבית אחרי תאונת עבודה?

תודה וערב נפלא .
עורך דין
27/04/2015 08:03
שלום שלומי

אני ממליץ לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין המתמחה בטיפול בנפגעי תאונות עבודה, על מנת לבחון את נסיבות הפגיעה שלך והנזק שנגרם לך כתוצאה ממנה.

בהצלחה
אמיר
26/04/2015 22:03
החברה שאני עובד בה דורשת שנשטתף בעלות הביטוח של המכשיר הסולולרי שסופק לנו ע"י החברה .יש לציין כי המכשיר חיוני לעבודתנו כוון שהוא משמש כמסוף.האם זה חוקי ? ומה ניתן לעשות? תודה.
עורך דין
27/04/2015 08:01
שלום אמיר

הדרישה של המעסיק חוקית אבל זה לא אומר שאתה חייב לקבלה ולהיענות לה בחיוב. תמיד ניתן להגיד לא - אני לא מוכן להשתתף בהוצאות הביטוח שיפגעו בשכר שלי.
שאלה
רועי
26/04/2015 20:22
עבדתי אצל מעסיק חצי חודש קיבלתי שכר אבל את התלוש הוא לא הביא לי האם זה חוקי? מה אפשר לעשות הוא מתעלם ומושך זמן את הציק הביא לי תלוש לא הביא לי ואני צריך את זה
RE: שאלה
עורך דין
27/04/2015 08:00
שלום רועי

לא, זה לא בסדר ולא חוקי. המעסיק צריך היה לתת לך תלוש משכורת ביחד עם השכר החודשי. כתוב לו מכתב רשמי בדרישה לקבלת התלוש. מקווה שזה יעזור.

בהצלחה
סיוון
27/04/2015 07:37
שלום רב
הנני עובדת בתחום ההוראה דרך חברת קבלן ואני נמצאת בחודש השביעי להריון
נכון להיום אני עובדת כ-30 שעות שבועיות אך בעוד כשבועיים לערך, מתחילות הבגרויות ועל כן חלק ממקצועות הלימוד לא ילמדו יותר
שאלתי היא האם כעובדת בהריון מותר להפחית לי משעות העבודה ?
תודה
עורך דין
27/04/2015 07:54
שלום סיוון

לפי החוק אסור לשנות את מסגרת העסקתך לרעה במהלך ההריון. מאידך, אם בכל שנה מסגרת העסקתך משתנה באופן דומה בחודשי הקיץ, יתכן ואין המדובר בפגיעה אלא במהלך שגרתי. יש לקבל ממך עוד פרטים על מנת להשיב לנושא וכמובן שחשוב לקרוא את חוזה העבודה שלך.
סיוון
27/04/2015 08:00
אני עובדת בבית הספר כבר שנה שניה אך אינני זוכרת מה קרה בשנה שעברה בתקופה זו
כמובן שבשנה שעברה פוטרתי לקראת החופש הגדול והועסקתי מחדש בתחילת שנת הלימודים
עד כמה שידוע לי חוזה העבודה שלי הינו 30 שעות עד ה-20.6
האם למרות היותי עובדת קבלן בהריון אין הגנה מהחוק בנושא פיטורים/הפחתת שכר ?
הבנתי שלדוגמא הם אינם רשאים לפטר אותי בסוף שנת הלימודים הנוכחית
שימון
26/04/2015 19:47
עד לחודש אפריל במשך 24 שנים של עבודה בעירייה החתמתי את הכרטיס פעם אחת בבוקר. עכשיו דורשים להחתים, בבוקר ובסופו של יום העבודה. אומרים שלא נקבל תשלום עבור שעות נוספות. האם זה חוקי?
עורך דין
27/04/2015 07:59
שלום שמעון

לא ממש הבנתי מה עוזר להחתים כרטיס עבודה רק בכניסה למקום העבודה... איך יודעים כמה שעות עבדת? הדרישה של המעסיק להחתים שעון נוכחות בכניסה וביציאה מהעבודה הנה דרישה הגיונית ולגיטימית ואינה מהווה הרעה בתנאי העבודה שלך.
נועה
27/04/2015 00:38
שלום, אשמח לקבל קצת מידע הכוונה , ככה אני כרגע נמצאת בהיריון חודש 3 המשרד בו אני עובדת נסגר בעוד שבועים וקיבלתי מכתב התפטרות מה שאומר שנשארתי ללא עבודה והסיכויים למצוא עבודה קטנים מאד כי גם בלי היריון עד שמצאתי נשמתי יצא אציין אני אמא לילדה קטנה צריכה נשרת אם בלבד. יש לי 11 תלושי עבודה ובנוסף דמי לידה שקיבלתי במהלך ה18 חודשים האחרונים. הפנו אותי לביטוח לאומי לקבל דמי אבטלה השאלה מה מגיע לי ? כמה זמן לחתום שמעתי מבנות שלמות עד ללידה ויש כאלה שאומרים לפי הזכאות יכול להיות חודשים בלבד ומה אז? מה אני אמורה לעשות לשבת בבית ? עכשיו בנוסף קיבלתי דמי לידה לפני שנה ו4 חודשים בערך ואחרי חתמתי אבטלה כי הייתי בבית עם הילדה עד שהכנסתי לגן ומצאתי עבודה שמתאימה בשעות לא יהיה בעיה? מה עושים במצב הזה? איך אני יכולה לדעת בוודאות את הזכויות שלי
עורך דין
27/04/2015 07:58
שלום נועה

לפי הכל, פני בהקדם לשיחה עם עורך דין שהמתמחה בדיני עבודה שכן פיטוריך במהלך ההריון הנם אסורים על פי חוק! יש לטפל בנושא זה באופן מיידי וללא דיחוי.

בהצלחה
אילן
23/04/2015 19:24
הבוס שלי הוסיף לי עבודה נוספת ולצורך כך אף הגדיל את העובדים תחתי בצורה משמעותית ולא מוכן לתגמל אותי בשכר.
האם זאת עילה להתפטרות עקב הרעה בתנאים ?
עורך דין
27/04/2015 07:56
שלום אילן

אינך חייב לקבל על עצמך מטלות נוספות בעבודה, כאלה החורגות ממסגרת העסקתך הרגילה. לא ניתן לכפות זאת עליך ואם המעסיק לא יותיר לך ברירה, אכן תוכל ככל הנראה להתפטר בדין מפוטר עקב הרעה בתנאי העבודה שלך. בכל מקרה, עליך לתת למעסיק הזדמנות כנה לתקן את המצב ואת הרעת התנאים קודם להתפטרות, באמצעות פניה אליו בכתב בבקשה לתיקון המצב שנוצר.

בהצלחה
אילן
27/04/2015 00:25
יש תשובה ?
אאא
21/04/2015 00:01
האם תוספת משמעותית של כוח אדם שאמור לעבוד תחתי נחשב להרעה בתנאים ?
אאא
27/04/2015 00:23
???
בתיה
26/04/2015 18:46
זכור לי שמגיע לי 40 שעות היעדרות במהלך ההיריון לצורך בדיקות רפואיות. האם מותר לי לקחת יום שלם ולבקש מהמעסיק שיחשיב לי זאת מתוך אותם 40 שעות?

עוד פרט שאולי לא רלוונטי, במקום העבודה שלי ניתן להיעדר עד 3 שעות לכל צורך רפואי, על חשבון המעסיק, ללא קשר להיריון.

תודה רבה
עורך דין
26/04/2015 19:40
שלום בתיה

החוק לא קובע כמה שעות ניתן להיעדר בכל מקרה של בדיקה ואינו קובע מינימום או מקסימום של שעות היעדרות יומיות, לכן אין כל מניעה להיעדר יום מלא בכפוף לאישור רפואי על בדיקה שנעשתה לצורך ההריון וזאת על חשבון 40 השעות.

בהצלחה
אסף
26/04/2015 12:03
אני עומד בראש עמותה שעוזרת לצעירים צעדיהם הראשונים באזרחות.

לאחרונה נתקלנו בחברה שמבקשת מהעובד לדווח על השעות שלו ב-28 לחודש ומשלמת ב-10 לחודש עד כאן לא בסדר אבל ניחא.

כאשר הצעיר איחר לדווח החברה שילמה בחודש שלאחר מכן.
שאלתי היא האם זה מותר בשני מקרים, באחד הצעיר דיווח ב-6 לחודש, במקרה השני הצעיר דיווח ב-12 לחודש...

תודה מראש.
עורך דין
26/04/2015 18:39
שלום אסף

מותר לשלם שכר עד ה-9 לחודש וכל יום לאחר מועד זה מהווה הלנת שכר הנספרת מה-1 לחודש.

בהצלחה
אריאל
25/04/2015 19:39
עבדתי בבחירות (התקיימו ב 17/3) כיו"ר קלפי עבור מפלגה מסויימת. התשלום עבור העבודה עדיין לא הגיע.
כשניסיתי לפנות טענו שלא יודעים, תפנה להוא, תפנה לזה, הכסף כבר מגיע וכו' - כלומר שום תשובה עניינית.
מהי הדרך הנכונה להתנהלות במצב כזה?
אם זה משנה, צילמתי את כתב המינוי מטעם המפלגה, וגם צילמתי עם הטלפון את הפרוטוקול של מזכירות הקלפי, שמופיע שחור על גבי לבן שעבדתי באותו יום, כך שהם לא יוכלו להתנער.
עורך דין
26/04/2015 18:38
שלום אריאל

הדרך הנכונה היא לכתוב מכתב רשמי אל ראש המפלגה ולדרוש את שכרך. אם לא ישולם, תוכל להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
רויטל
26/04/2015 08:10
שלום רב,
המעסיק שלי טרם שילם לי את המשכורת של מרץ - כל פעם אומרים לי עוד שבוע עוד שבוע. ם לא אקבל משכורת השבוע אני מתכוונת להתפטר. מה הנוהל במקרה כזה?
האם אני צריכה לתת הודעה מראש ואם כן כמה זמן לפני?
אצלי בחוזה תקופת התראה מוקדמת זה 30 יום - אבל האם החוזה בכלל תקף אם לא משלמים לי?
תודה רבה!
עורך דין
26/04/2015 18:37
שלום רויטל

הלנת שכר חוזר אכן יכולה להוות סיבה להתפטרות בדין מפוטר. עליך לכתוב מכתב למעסיק ולדרוש לקבל את שכרך לאלתר וללא איחור נוסף בתשלום - לא בחודש הקרוב ולא בכלל. במקרה של התפטרות בדין מפוטר עליך לתת הודעה מוקדמת לפי משך העסקתך אצל המעסיק ובכל מקרה לא יותר מאשר 30 יום.

בהצלחה
א.ס
26/04/2015 12:02
אחותי הקטנה הגישה מסמכים לביטוח לאומי לקבלת מענק עבודה מועדפת.

באחת העבודות שעבדה כה 3 חודשים התקבלה כעובדת ייצור ועקב חוסר עובדים אצלהם במשרד הועסקה במשרד .

המעסיק לא מוכן לחתום על טפסי המועדפת וביטוח לאומי פסלו את הבקשה.

מה ניתן לעשות?
עורך דין
26/04/2015 18:34
שלום לך

אחותך תאלץ להשלים 3 חודשי עבודה מועדפת על מנת לקבל את המענק המיוחל. עבודת פקידות אינה מופיעה ברשימת המשרות שמוגדרות עבודה מועדפת בכל מקרה.

בהצלחה
יעל
26/04/2015 11:45
ביתי בת 5 וחצי חודשים. יצאתי לחופשת לידה של 14 שבועות ביום הלידה ומאז אני בחל"ת.
3 שבועות לאחר הלידה אובחנתי עם אבנים בכיס המרה ואתמול עברתי את הניתוח להוצאת כיס המרה.
אושפזתי ללילה וקיבלתי שבועיים של ימי מחלה.
האם אני זכאית למשהו מהביטוח הלאומי?
יש לי ביטוח מושלם פלאטינום ועוד ביטוח פרטי, האם עוזר במשהו?
עורך דין
26/04/2015 18:34
שלום יעל

מוטב כי תפני אל המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050* - הם יתנו לך את כל התשובות.
רחלי
26/04/2015 01:16
שלום ,
שאלתי באם אושפזתי למשך מס' ימים האם כעובדת שעתית במקום פרטי נלקחים ימי אלה מדמי המחלה?
עורך דין
26/04/2015 18:33
שלום רחלי

אם יש בידיך אישור מחלה - התשובה חיובית בהחלט.
הילה
26/04/2015 11:38
שאלה: אני זכאית להתפטר לשם טיפול בילד גם אם הייתי בשמירת הריון מהיום הראשון להריון? כלומר לא עבדתי שנה (9 חודשים הריון + 3 חודשים חופשת לידה) אבל קיבלתי משכורת כל חודש מביטוח לאומי.

זה נחשב? הרי יבקשו ממני תלושים או משהו כזה לא.
עורך דין
26/04/2015 18:32
שלום הילה

אין כל בעיה להתפטר לצורך טיפול בילד, בטרם הגיעו לגיל 9 חודשים, גם אם היית בשמירת הריון מהיום הראשון להריון. אין כל מגבלה חוקית לעניין זה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ