פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 734
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לילה
17/09/2015 09:43
שלום רב ,
האם מותר למעסיק להוריד בתלוש השכר שווי רכב (046 ) כאשר הרכב נלקח בימי חופשה ולעיתים גם בחגים לטובת החברה ?
בתשלוש שכר מופיעה הורדה של שווי רכב ( 046) בסך 3,280 ש"ח ולאחריו פיצוי שווי (025) בסך 1667.25 ש"ח
הסכום הכולל נכלל בשווי למס וחלקו בסך 1667 מופיע כחלק מהתשלום בשכר .

האם המעסיק "רוכב "על תשלוש השכר בכדי לחסוך במיסוי ?
סילביה
16/09/2015 22:08
אני עובדת 8 שנים במקום שאני נמצאת כרגע.
יש לי חילוקי דעות עם ההנהלה.
אם אני עוזבת אקבל את כל הפיצויים שלי
או רק שיפטרו אותי?
לא עורכת דין
16/09/2015 22:22
התשובה תמונה באם את חתומה על סעיף 14 (קראי בגוגל).
אם לא - המעסיק לא מחויב לשלם לך פיצויים במקרה של התפטרות.
פיצויים
אולגה
14/09/2015 08:59
כידוע לי שלאחר חופשת לידה אפשר לקחת פיצויים עד תשע חודשים (תינוק שיהיה בן 9 חודשים). השאלה שלי, האם אני יכולה גם לקחת פיצויים בתקופה הזו גם אם אני חזרתי כבר לעבודה?
תודה מראש.
עורך דין
16/09/2015 12:07
שלום אולגה

כנראה שלא הבנת נכון... אחרי הלידה, בטרם הגיעו של הילד לגיל 9 חודשים, ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד ואז העובדת זכאית לקבל פיצויי פיטורים מלאים.

בהצלחה
פיצוי
איתי
14/09/2015 04:52
שלום רב,
עבדתי במקום עבודה במשך כ3 חודשים, אוקטובר - דצמבר 14. במהלכם במשך כל חודש קיבלתי שכר חלקי, כאשר בחודש השני הולן למשך חודש סכום של כ6000 שח ("בטעות שילמנו לעובד אחר עם שם דומה") ובחודש שלאחריו קיבלתי את השכר (יחד עם השלמת השכר) חלקית גם כן. מאז חודש ינואר אני מציק להם להחזיר לי כ1000 שקלים, אמרו שיטפלו בנושא, שיבדקו, וכלום עד שהאחראית עליי אמרה שהעבירה אותי לממונה שלה ומאז הם הפסיקו לענות לי.
בנוסף בינואר עשיתי מילואים ושכר המילואים מתחשב על פי משכורות מ3 החודשים שקדמו- שלא קיבלתי בהם את שכרי המלא. הגשתי למעסיק את טופס המילואים וגם את שכר המילואים לא קיבלתי עדיין (כ4-5 חודשים לאחר שהגשתי).

יש לי את כל ימי העבודה והשעות המדויקים בפנקס ועל המחשב, את כל תלושי השכר (כולל תלוש שכר שבפועל לא שולם לי)- אין לי את החוזה.

אני אשמח מאוד לייעוץ בנושא.
תודה רבה ושנה טובה
RE: פיצוי
עורך דין
16/09/2015 12:06
שלום איתי

מאחר והמדובר על סכום של 1000 ש"ח פחות או יותר, אין הצדקה כלכלית לשכור עורך דין לצורך טיפול במקרה. מאידך, אינך חייב לוותר כמובן ובאפשרותך לפנות לצורך הגשת תביעה בבית הדין לעבודה, שם תמצא סטודנטים מתנדבים שיוכלו לסייע לכך במילוי טופס התביעה.

בהצלחה ושנה טובה
פיצויים
מירי
08/09/2015 14:54
צהריים טובים, אני עובדת במקום עבודה מזה 5 שנים, לאחרונה ילדתי ואני מסיימת את חופשת הלידה שלי שבתשלום אך אני רוצה להמשיך אותה עוד 3 חודשים ולאחר מכן ככל הנראה אתפטר, ידוע לי שכאשר אישה יולדת מתפטרת היא זכאית לפיצויים כמו מפוטרת אך ברצוני להבין האם התקופה שבה אני בחופשת לידה נחשבת לי לותק של תשלום הפיצויים ? כלומר האם עבור חצי שנה שהייתי בחופשה אני זכאית לחצי משכורת בנוסף למה שאקבל ? אודה לכם על תשובה
מירי
13/09/2015 17:35
אשמח לתגובה
עורך דין
16/09/2015 12:04
שלום מירי

אכן חופשת לידה נחשבת לצורך צבירת ותק בעבודה וכך גם לצורך חישוב פיצויי הפיטורין שמגיעים לך.

בהצלחה ושנה טובה
עמי
13/09/2015 19:48
אני עובד בפנימייה שעובדת תחת הסכם קיבוצי.
למיטב הבנתי ומניסיון קודם ביולי עד ספטמבר הייתי אמור לקבל את סכום הביגוד השנתי.
בעבודה הנוכחית התחלתי ב-10.8.14 ולכן לטענתם אני לא זכאי לסכום הביגוד השנתי על אף שהבראה כן קיבלתי במשכורת.
אשמח למענה ואם אפשר לעזור לי בהפניה לסעיף בחוקה שיכול להועיל לי.
חג שמח
עורך דין
16/09/2015 12:02
שלום עמי

צריך לעיין בהסכם הקיבוצצי שחל על מקום העבודה שלך ולרואת מה כתוב בו. בדרך כלל, רוב ההסכמים מופיעים באתר של משרד התעשייה והמסחר. חפש שם וקרא את ההסכם. הוראותיו מחייבות את המעסיק שלך.

בהצלחה ושנה טובה
שאלה
16/09/2015 11:37
שלום רב!

אני צריכה ללדת ב-1.10. לצערי התפטרתי מהעבודה בה עבדתי 3 שנים מבלי שאני ידעתי שאני בהריון ועשיתי 4 חודשים עבודה זמנית במקום אחר (יש תלושים). כל השאר בהבטלה. ההבטלה שלי עוד מאט הולכת להגמר. הלידה בפתח. תעזרו לי בבקשה להבין מה מגיע לי מבחינת הכסף? דמי חופשת לידה אני מבינה לא מגיע לי. כי בעבודה אחרונה הייתי 4 חודשים ולא חצי שנה. אשמח לקבל יעוץ.
מ.ת
16/09/2015 11:34
התווכחתי עם חבר, אני עובד במקום מסויים 3 שנים, הוא אומר שאם אני מתפטר מגיע לי אחוז מסויים מפיצויי פיטורים ואני אמרתי שלא מגיע לי כלום. הוא בדק עם מכרה שלו שהיא עו"ד והיא אמרה לו שיש קרן פיצויי פיטורים או משהו כזה, הסתכלתי קצת באינטרנט ועדיין לא לגמרי הבנתי...

הקרן הזו שהם מדברים עליה, זה חל על כולם או שזה קשור לחוזה העסקה או משהו כזה? כי אני לא חתום על כלום עם המעסיק שלי, אני עובד במשרה חלקית.

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בדברים.
תודה
סימונה
16/09/2015 11:27
שלום לכם

בימים הקרובים אני מתכוונת לצאת לחופשת מחלה עד הלידה שלי. הודיעו בחברה שבערבי חג סוכות ושמחת תורה החברה תהיה סגורה, וכי ינוכו 5 שעות חופש עבור כול יום. במקרה שלי אם לא אלד עד אז, האם ינוכו ימי מחלה או חופש.

תודה וגמר חתימה טובה.
רחלי
16/09/2015 11:16
יומיים לפני החג קיבלנו הודעה שמוציאים אותנו לחופש בערב חג ראש השנה. אין לי ימי חופש צבורים, אך המעסיקה טוענת שהם מורידים יום חופש מהחודש הנוכחי (ספטמבר), כלומר לא תהיה לי צבירת יום חופש החודש, האם זה חוקי?
ש.ב
13/09/2015 11:29
שלום לכולם

א. אני עוברת לעבוד במקום עבודה שבו אם אתחלת העבודה עובדים דרך כח אדם ואחרי 9חודשים עוברים לעבור לעבוד ישירות בחברה וגם הם לא מבטיחים לקבל אותי לעבודה ישירות. האם מותר להם?

ב. האם בחברת כח אדם אני צריכה לקבל חןזה העסקה כל שהוא? אם כן של מי החוזה צריך להיות של חברת כח אדם או של החברה בה אני עובדת?

ג. בעיניין התפטרות ממקום עבודתי הקיים האם 30 יום מיום ההודעה על התפטרות זה כולל חגים ושבתות? ואם אהיה חולה בתקופה של ההודעה האם זה עדיין נספר בימי הודעה?

ד. מה הם התנאים המגיעים לי בגין מתפטרת שתנאי העבודה שלה פשוט לא השתפרו במשך 6 שנות העסקה והמעביד בסך הכל הודיעה לי (אחרי בקשה מצידי כמובן) שהם יגדילו לי משרה באם העשה 186 שעות בחודש אחד, ושום הגדלת שכר מעבר למינימום למרות היותי בעלת תואר? האם יש מצב שאני יכולה להתפטר בגין מפוטר?

שנה טובה וחג שמח
עורך דין
16/09/2015 11:08
שלום לך

א. כן.
ב. כן - החוזה הוא מול המעסיק שלך בפועל.
ג. כן וכן. ימי ההודעה המוקדמת נספרים קלנדרית וימי מחלה נחשבים בספירה.
ד. ככל הנראה לא.

שנה טובה ובהצלחה
איגור קליין
13/09/2015 00:46
שלום לכולם.
היום בשבת התקשר עלי המנהל שלי מפוקס (אני אחראי משמרת בחנות) ודרש ממני להגיע לפתח תקווה (שעה נסיע מביתי) כדי לספק למשמרת ערב מפתח אפילו שהיה אמור להיות להם מפתח ולא ההייתי אמור להגיע למשמרת זו מלכתכילה.
לא רק זה אלה שהם לא שילמו לי על השלוש שעות שבזבזתי מיום החופש היחיד שלי בשבוע כדי להגיע לפתח תקווה וחזרה לביתי
האם יש מה לעשות עם זה?
תודה מראש על התשובה ושבוע טוב
עורך דין
16/09/2015 11:06
שלום איגור

מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי מקרים כאלה? האם היו מקרים כאלה בעבר ואם כן, מה היתה ההתייחסות של המעסיק אליהם בכל הנוגע לתשלום שכרך? בגדול, החוק מחייב את המעסיק לשלם לך עבור השעות ועבור החזר נסיעות.

בהצלחה
דחוף!
דחוף! שעות הור...
13/09/2015 01:30
שלום וברכה,
אני מורה כבר חמש שנים, ובשלוש שנים האחרונות עבדתי דרך עמותה. לאחר תקופת זמן זו מקבלים קביעות באופן אוטומטי; אני קיבלתי קביעות על 16 שעות.
מכיוון שהשנה אני עובדת בבית ספר נוסף, לא דרך העמותה, אלא דרך משרד החינוך, רציתי להוריד משעות העמותה (מ-16 ל-13) ונאמר לי במשרדי העמותה שהדבר אינו אפשרי. נכון לעכשיו, אני לא עובדת שם, מרגישה שנדחקתי החוצה בצורה לא הוגנת, אך רוצה לברר את זכויותיי בקשר לנושא.
פניתי להסתדרות המורים, אך נאמר לי כי העמותה היא גוף פרטי ושעליי לסדר את העניין עם הנהלת בית הספר בו לימדתי. האם ייתכן שהקביעות שלי לא תקפה לעניין זה?!
אשמח לתשובתכם המהירה על מנת שאדע כיצד להמשיך ולהתנהל.
בברכה ותודה,
מורה במצוקה.
RE: דחוף!
עורך דין
16/09/2015 11:05
שלום לך

לא הבנתי מדוע את סבורה שהעמותה חייבת לאפשר לך להוריד את מספר שעות העבודה. אם סוכם איתך על 16 שעות עבודה ואת רוצה לשנות את ולהקטין את מספר השעות המעסיק בהחלט לא חייב לאפשר לך לעשות זאת, שאז תוכלי לבחור האם להמשיך לעבוד בתנאים הקיימים (16 שעות) או להתפטר.

בהצלחה ושנה טובה
א.א
13/09/2015 11:31
שאלה בשם חברה טובה:

היא עובדת בחברה מאוד גדולה בארץ כבר 20 שנה, לפני 3 שנים בערך במהלך העבודה היא נפלה כשעלתה על כיסא להביא משהו ממדף עליון ונפלה קיבלה מכה חזקה בראש, הייתה מאושפזת במשך שבוע . כתוצאה מהמכה התחילו לה התקפי ורטיגו מאוד קשים ( ורטיגו_סחרחורות) , היא לוקחת מאז כדורים חזקים להתקפי הורטיגו וגם מטופלת בכדורי חרדה כי ממש נלחצת מכך שיתחילו לה ההתקפים. היא עדיין עובדת בחברה הזאת ומאוד מוערכת שם ואוהבת את מקום עבודתה.

אני חושבת שהיא צריכה לתבוע כל תאונת העבודה אך היא מפחדת לאבד את מקום עבודתה שבו היא מוערכת מאוד , היא גם מבוגרת ( בת 60) ובטח שלא תוכל למצוא מקום עבודה אחר,
אך מאז הנפילה היא ממש סובלת .
נתון נוסף ומשמעותי הוא שהכסא שנפלה ממנו הוא כסא משרדי ( על גלגלים) מה שתמיד מודרכים לא לעלות על כסא כזה רק על סולם ( עשתה זאת בשעת לחץ במקום) ולכן היא מפחדת שבכלל יאשימו אותה שהיא לא נהגה לפי הנהלים, לדעתי זו עדיין תאונת עבודה ...

אשמח לעצות האם יכולה לתבוע. האם תאבד את מקום עבודתה ? האם כבר עבר הרבה זמן ולא יכולה לתבוע?
תודה ושנה טובה
עורך דין
16/09/2015 11:03
שלום לך

על פניו ניתן וצריך להגיש תביעה עקב הפגיעה והנזק שנגרם בגינה. מאידך, לא ניתן לטפל בנושא מעל גבי פורום אינטרנטי ויש לפנות אל עורך דין על מנת לקבל ייעוץ משפטי פרטני והכוונה לצורך טיפול משפטי מקצועי במקרה ובתביעת פיצויים בהתאם.

בהצלחה ושנה טובה
ש.א
15/09/2015 10:07
אחרי 30 יום בבית שלחתי טפסים לביטוח לאומי לצורך שמירת הריון על סימפיזיוליזיס עם המלצה מרופאת נשים, אורטופד ומיון שאיבחן את הסימפיזיוליזיס.

בהתחלה לא קיבלו פעמיים בפקס את הטפסים ואז שמתי בתיבה של הסניף שלנו, במוקד אומרים שזה התקבל רק ב 7.9 ועדיין אין תשובה, אני עוד מעט חודשיים בלי משכורת!

מקווה שיאשרו לי מתה מפחד כי מצד אחד אין מצב שאני חוזרת לעבודה עם הכאבים האלה אבל מצד שני איך אפשר בלי שכר?
עורך דין
16/09/2015 11:02
שלום לך

אם הרופא אישר לך לצצאת לשמירת הריון עקב סיכון אפשרי לעובר / לך עקב מצבך הבריאותי אין סיבה שהמוסד לביטוח לאומי לא יאשר זאת, וגם במקרה שכזה ניתן להגיש ערר. בכל מקרה לא מומלץ לחזור לעבודה!! אם הנושא מתעכב פני אל סניף המוסד לביטוח הלאומי הקרוב לביתך.

בהצלחה ורק בריאות
ליאור
15/09/2015 10:09
שלום,

אודה לעזרה: אני עובדת בחברת סטארטאפ שנמכרה עכשיו ואני זכאית לממש את האופציות שלי. אני בחודש השלישי לחופשת הלידה שלי. האם יש בעיה במימוש אופציות בזמן חופשת לידה? (זה נכנס דרך תלוש משכורת ועל כן יש הפרשה לביטוח לאומי). האם זה עלול להתפרש כהכנסה ויעשו לי על זה בעיות בביטוח לאומי?

תודה מראש
עורך דין
16/09/2015 10:59
שלום ליאור

יש לפנות בנושא זה להתייעצות עם רואה חשבון על מנת לבחון את שיקולי המיסוי הרלוונטיים לעניינך.

בהצלחה ושנה טובה
אורטל אסולין
15/09/2015 13:50
של 8 שעות כול יום ממשכורת של 5 אלף ירדתי למשכורת של 1000 שקל בלחץ הם לא רוצים לפטר אותי אבל גם לא נותנים לי עבודה כי אני גרה בשדרות וגם כי אני אישה והעבודה היא באשדוד ודורשים לרוב גברים וחמושים הם נותנים לי 4 עד 7 ימים בחודש ששעות עבודה הם בן 4 ל6 שעות ורוב החודש אני בבית לא יכולה לחפש עבודה כי הם יגידו שאני התפתרתי מה עושים ??
עורך דין
16/09/2015 10:47
שלום אורטל

יש לעיין בחוזה העבודה שלך על מנת לתת תשובות לשאלתך. פני לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ פרטני.

בהצלחה
ירון
15/09/2015 19:14
שלום רב ושנה טובה.

בהסכם עבודה שנשלח לי ממקום עבודה חדש צויין כי אני מאשר מראש כל שינוי עתידי בשכר ובלבד שיהא לפחות בגובה שכר מינימום. האם זה מוגדר עפ"י החוק כהרעת תנאים אשר מזכה אותי בפיצויים כדין מפוטר? תודה מראש
עורך דין
16/09/2015 10:35
שלום ירון

זאת לא יכולה להיות הרעת תנאים בשלב זה שכן אלה התנאים וטרם הסכמת להם...

בהצלחה
מיכל
16/09/2015 10:35
בתלוש השכר כתוב החודש: סך וותק מחושב: 24.75 , האם אני זכאית למענק יובל?
בל
16/09/2015 10:13
שלום, ילדתי לפני 4 וחצי חודשים ומראש ביקשתי בעבודה חופשת לידה מוארכת של חצי שנה. כעת לקראת החזרה לעבודה החלטתי להאריך שוב את חופשת הלידה ב3 חודשים נוספים אך המעסיק שלי לא מוכן לקבל את זה ואמר שימצא מישהי במקומי אם אני לא חוזרת בזמן. האם הוא צודק או שיש לי זכות להאריך עוד את חופשת הלידה? תודה.
עורך דין
16/09/2015 10:30
שלום בל

זכותך המלאה להאריך את חופשת הלידה שלך בהתאם לחוק והמעסיק לא יכול למנו עממך להאריך את החופשה ללא תשלום והוא אינו יכול לפטר אותך אם תחליטי לממש את זכותך. תקופת החל"ת יכולה להימשך עד לרבע מתקופת הוותק שלה בעבודה, אך לא יותר משנה מיום הלידה.

בהצלחה ושנה טובה
נועה
15/09/2015 20:53
שלום,
ברצוני לדעת האם השעות שעבדתי בימי חפיפה נכנסות בחישוב גובה אחוז המשרה?
עיניין נוסף, בשבוע האחרון של סוף חודש יוני עבדתי 48 שעות על פני 6 ימי עבודה. חודש יוני הסתיים ביום ג', ועל כן התשלום עבור הימים ד'-ו' נכנס למשכורת חודש יולי. שאלתי היא, האם במשכורת יולי, יחושבו לי השעות עבודה ביום ו', שמעבר ל43 שעות שבועיות, כשעות נוספות? (כשם שיהיו מחושבות, לו השבוע היה "נופל" במלואו, באותו החודש)
תודה מראש ושנה טובה,
נועה
עורך דין
16/09/2015 10:14
שלום נועה

שעות עבודה הן שעות עבודה ואין זה משנה אם היית בחפיפה, התלמדות או כל "כינוי" אחר לשעות בהן עבדת. ולגבי שעות נוספות - חישוב השעות נעשה על בסיס יומי ולכן על המעסיק לשלם לך עבורן בהתאם.

בהצלחה ושנה טובה
מיטל
16/09/2015 10:07
אני יצאתי לחופשת לידה, ויתכן ואשאר בבית עוד 3 חודשים נוספים בלבד כי אחרי מקסימום 5-6חודשים אני נאלצת לחזור לעבודתי. האם בעלי יכול להגיש התפטרות למען טיפול בילד בהלך אותם 3 חודשים נוספים? בהם אני בבית על חשבוני? מטרת ה3 חודשים הללו היא ״חפיפה״ שלו לטיפול שוטף בילד. אני שמעתי על הרבה שעשו זאת אך אני רוצה להיות בטוחה. במידה וכן כיצד עליו לעשות זאת? רק להגיש מכתב למעסיק שלו?
עורך דין
16/09/2015 10:10
בוקר טוב מיטל

לפי החוק בעלך יכול להתפטר לצורך הטיפול בילד, בטרם הגיעו של הילד לגיל 9 חודשים, ואם את עבדת כשכירה לפחות 6 חודשים רצופים כולל חופשת לידה או 12 חודשים רצופים כעצמאית, בטרם קבלת ההחלטה להתפטר.

בהצלחה ושנה טובה
מיטל
16/09/2015 10:12
גם בתקופה בה אני עדיין בבית נכון? וכיצד עליו לעשות זאת?
נגה
16/09/2015 01:34
שלום. אני בת 64.10 פרשתי מעבודתי לאחר 45 שנות עבודה במסגרת של פרישה מרצון שכללו מענק פרישה וחודשי הסתגלות.
האם ניתן לשוב לעבןדה על בסיס העסקה חלקי (לפי שעות). המערכת רוצה ואף
אני מעוניינת.
תודה על תשובתכם
עורך דין
16/09/2015 10:11
שלום נגה

אין כח בעולם שיכול למנוע מאדם שרוצה לעבוד לצאת לעבודה.

בהצלחה ושנה טובה
אנונימית מהשרון
16/09/2015 09:11
שלום, המטפלת של בני לא עובדת עבור שכר גלובאלי, אלא מקבלת שכר עפ"י שעה, כמו כן בכל יום מסיימת לעבוד בשעה אחרת כתלות בצרכינו באותו יום.
מהן זכויותיה לגבי תשלום ימי מחלה?
תודה
עורך דין
16/09/2015 10:08
שלום לך

הזכות לצבירת ימי מחלה תלויה בהיקף המשרה שלך, כאשר 186 שעות עבודה בחודש מהוות היקף משרה מלאה. מעבר לכך, לא הבנתי אם היא מקבלת שכר גלובלי או שעתי - זה לא יכול להיות גם וגם...

שנה טובה
בת-אל
14/09/2015 20:54
חג שמח,

עבדתי בחברה גדולה כשנה. במאי התפטרתי עקב אירוסין ומעבר דירה במרחק שעולה על 40 קילומטר. במכתב ההתפטרות ציינתי זאת ועל פי חוק אני זכאית לפיצויים מטעם החברה. אלא שהם לא הביאו לי את הפיצויים. ( יצא שהתחתנתי 3 חודשים אחרי דהיינו בחודש אוגוסט, אבל לא ציינתי במכתב כי זה לא היה מתוכנן אז )
כשצלצלתי להנהלת חשבונות של החברה נאמר לי שעליי לשלוח מכתב פיטורין חדש שנאמר בו שהתפטרתי עקב נישואין וזו העילה לבקשת פיצויים.

מה עליי לעשות ? והאם אפשר לתבוע אותם על הלנת שכר בכך ש 4 חודשים לא שילמו לי פיצויים?
מריה
14/09/2015 20:51
חג שמח!
נאמר לי שעל יום כיפור המעסיק מחוייב לשלם גם אם אני לא עובדת ערב חג. הייתי רוצה לבדוק אם זה נכון? ואם אפשר הסבר גם באופן כללי על תשלום חגים - מה החוק קובע מבחינת זמן תעסוקה במקום ואם חייב לעבוד ערב חג.

תודה
שקמה
14/09/2015 20:44
שלום לכולם,
חברה שלי עובדת במשרה חלקית בחברת מחשבים. בשבוע שעבר נקראה לשיחה עם המנהל בה הובהר לה שאם לא תעלה אחוזי משרה תפוטר. החברה ענתה שאין ביכולתה להעלות אחוזי משרה וביקשה למצוא פתרון יצירתי שיהיה מקובל על שני הצדדים. למחרת נקראה לשיחה שבה נאמר לה שכנראה עד ינואר מקום עבודתה מובטח ולאחר מכן תאלץ להעלות את אחוזי המשרה. ברצוני לדעת - האם החברה יכולה להתפטר כעת (ספטמבר) ולקבל פיצויי פיטורין במקום לחכות לינואר?
יעל
14/09/2015 16:02
היי , אני עובדת במקום עבודה מעל שש שנים . מרוצים ממני מאד ומכל הבחינות גם המנהלים הישירים שלי וגם העובדים שתחתיי . אשת המנכ"ל (שעובדת גם היא בעסק - עסק משפחתי) שידועה בשליטתה הבלתי מעורערת בחברה ובבעלה ולמרות שאין ביננו קשרי עבודה ישירים החליטה ככל הנראה שהבעל שלה מעריך אותי יותר מידי והפיטורין שלי כפי הנראה קרבים. רציתי לדעת האם ניתן לפטר ללא סיבה , האם הוא יכול ל"המציא" סיבה ? מה הזכויות שלי במקרה כזה אני רוצה להדגיש שאינני שואלת על הליך השימוע כפרוצדורה אלה על המהות של הפיטורין שכן הסיבה ברור לכולם תהיה מומצאת . איך אני אמורה להגיב בשימוע? תודה
עדי
14/09/2015 09:50
האם אישה העובדת בתקן של עובדת זמנית (מילוי מקום)
זכאית לחופשת לידה ודמי לידה?
טלי
13/09/2015 11:57
האם ניתן לקזז את שווי הרכב בחזרתה של העובדת מחופשת לידה מבלי להתייחס לחוק הגנת השכר ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ