פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 688
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליטל
30/11/2015 11:47
שלום,
אני עובדת 5 שנים כמנהלת צוות, המעסיק דורש ממני כיום להתחיל להחתים נוכחות - לטענתו, עקב דרישות החוק - האם דרישה זו נחשבת כהרעת תנאים במיוחד לאור העובדה שאני כעת בהריון?
עורך דין
30/11/2015 16:40
שלום ליטל

אין המדובר על הרעת תנאי עבודה ואכן, לפי החוק המעסיק מחוייב לדרוש מכל אחת ואחד מעובדיו לעשות שימוש בשעון נוכחות בכניסה וביציאה ממקום העבודה.

בהצלחה
מורן
30/11/2015 11:51
שלום רב,

סבתי הסיעודית מעסיקה מטפלת במשרה מלאה. שילמנו ביטוח לאומי כחוק עבורה.
לא שילמנו עבורה מס הכנסה (מקבלת שכר 8,000 ש"ח), ולא הפרשנו לפנסיה ועתה היא עוזבת לאחר שנת עבודה מלאה לעיר מעבר ל40 ק"מ מעיר מגוריה.
שילמנו לה דמי הבראה לפי חוק 378*5.
שאלתי היא:
1. כיצד לשלם לה את הפנסיה ? צריך לפתוח פוליסה? מי אחראי? האם רק בעת קבלת מספר פוליסה נעביר כספים?
2. תשלום פיצויים חובה? אם כן, צריכה להציג ספח כתובת למעבר דירה?
3. מס הכנסה- איך מבוצע התשלום? מי אחראי לפתיחת תיק במס הכנסה?

תודה מראש,
מורן
עורך דין
30/11/2015 16:39
שלום מורן

עליך לפנות אל עורך דין ולערוך הסכם מסודר מול העובדת, שאחרת את חשופה לתביעות מצידה.

בהצלחה
דוד
30/11/2015 13:43
שלום רב. האם בעמדה שלי אמור להיות מיקרו ובר מים? ואם כן מי אמור לספק .. המעסיק שלי שזה חברת השמירה או המנהל במקום העבודה?
ועוד משהו חגים.. אם המשמרת שלי נופלת לא על החג .. האם המעסיק אמור לשלם לי על אותו יום אפילו אם אני לא עובד בו?
תודה מראש
עורך דין
30/11/2015 14:03
שלום דוד

אין חוק שקובע כי צריכים להיות בעמדת שמירה מכשיר מיקרוגל ובר מים. מצד שני, המעסיק מחוייב לספק לך תנאי עבודה הולמים. מי שאחראי כלפיך הנו המעסיק שלך במקרה כזה.

בהצלחה
דוד
30/11/2015 15:04
ולגבי החגים?
רבקה
30/11/2015 12:55
שלום. האם מקום עבודה המארגן כנס מקצועי ומוציא את כל העובדים לכנס יכול להוריד ימי חופשה על ימי הכנס? תודה
עורך דין
30/11/2015 14:05
שלום רבקה

אם הכנס בשעות העבודה הרגילות והנוכחות בו הנה חובה לא נהוג להוריד על כך יום חופשה וזה אמור להחשב כיום עבודה לכל דבר.

בהצלחה
שיר
30/11/2015 13:12
שלום,

לאחר קצת יותר מ7 חודשי עבודה פוטרתי מעבודה. רציתי לדעת מבחינת זכויות,
-האם מגיע לי פידיון של ימי החופשה והמחלה שלא לקחתי?
-האם יש מקרים שעובד זכאי לפיצויים גם אם לא סגר שנה במקום העבודה?

תודה רבה
עורך דין
30/11/2015 14:04
שלום שיר

מגיע לך לפדות את ימי החופשה שנצברו לזכותך בתשלום. את ימי המחלה כנראה שלא. ולא, לא מגיע לך לקבל פיצויים לאחר 7 חודשים אלא אם חוזה העבודה שלך קובע אחרת.

בהצלחה
דוד
29/11/2015 18:31
התקבלתי לעבודה אבל לא נחתם חוזה עבודה
ואני לא רוצה לעבוד בלי חוזה עבודה
דרשתי חוזה עבודה ולא קבלתי
האם אני חייב למעסיק משהו במקרה הזה ? או שאני חופשי להפסיק את ההתקשרות בינינו.

תודה.
עורך דין
30/11/2015 13:47
שלום דוד

פנה אל המעסיק בכתב ובקש לקבל חוזה עבודה כנדרש בחוק. אם לא יעביר לך חוזה וגם אם כן, אינך מחוייב להמשיך לעבוד עבורו ואתה תמיד יכול להתפטר.

בהצלחה
התפטרות
נדב
29/11/2015 17:56
שלום,
יש לי ותק של שנה ו2 חודשים והתפטרתי מעבודתי ב19.11,ביקשתי לעזוב ב6.12 שזה אומר שבועיים וקצת. החברה מבקשת שאתן להם חודש מהתאריך של ההודעה.
האם אני מחוייב לתת להם חודש?
מה יכול לקרות במידה ואני לא נותן להם חודש?
תודה מראש.
עורך דין
30/11/2015 13:45
שלום נדב

אכן, לאחר שנת עבודה מלאה+ עליך לתת למעסיק חודש הודעה מוקדמת. אם לא תיתן חודש מלא המעסיק יוכל לנכות משכרך את הימים שהחסרת.

בהצלחה
נטלי
29/11/2015 16:19
התפטרתי לאחר שחזרתי מחופשת לידה ובמכתב פיטורין הסברתי כי סיבת ההתפטרות היא מעבר מקום העבודה לאזור שהקשה עלי מבחינת לשים ולהוציא את הילד מהגן ונדרש ממני להחזיק רכב בעקבות המרחק שמבחינה כלכלית כבר לא היתה לי אפשרות ושווה להשאר בעבודה , במכתב סיום העסקה נכתב שסיבת עזיבתי היא לצורך טיפול בילד ללא הסיבות שציינתי, האם מגיע לי דמי אבטלה מיידי? או להמתין 90 יום?
עורך דין
30/11/2015 13:45
שלום נטלי

במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בכתב ולפרט את הסיבות שבגללן נאלצת להתפטר. עליך לתאר את שעות העבודה הארוכות, המשמרות, הנסיעות, עובדה בסופי שבוע, בלילות וכל דבר אחר שאפיין את משרתך הקודמת ובגללו נאלצת להתפטר. במקרים כאלה קיימת נטיה לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה לדמי אבטלה.

בהצלחה
חני
30/11/2015 10:10
האם אפשר לפטר בזמן בדיקות לפני טיפולי פוריות המנהל ידע יש וותק בעבודה פוטרה אחרי תאונת עבודה ( 3 חודשים בבית ) חזרה לעבוד אחרי כמה ימים שימוע ומיכתב פיטורים והתריעה מראש שהיא עומדת לפני טיפולי פוריות.
אלינה
30/11/2015 10:08
גיסתי עובדת במקום בתור מלצרית.

השכר מתנהל ככה: הבוס התחייב למינימום שכר 225 שח למשמרת. אם בזמן משמרת היא עושה 400 שח טיפים היא צריכה לתת לו מהטיפים 225 שח שהוא שם לה לשכר סוף חודש והשאר שלה.

אם לא מגיעה ל-225 שח טיפים היא מביאה לו את מה שהרוויחה (נגיד 100 שח) והוא שם לה את זה במשכורת ומשלים לה ל-225 שח

האם חוקי?
שמחי חן
30/11/2015 09:09
האם נכון כי על המעסיק לשלם לעובד שעת עבודה נוספת טרם צאתו לפנסיה אפילו אם אינו עובד אותה? אם נכון מאיזה שנה טרם היציאה לפנסיה עליו להתחיל ולשלם?
דוד
30/11/2015 08:04
אני עובד עירייה בעבודה אני מבצע כוננויות וקריאות בשבתות,
השאלה האם התשלום עבור הקריאות והכוננויות צריך להתבצע לפי 180% או תשלום רגיל 100%.
אלונה
30/11/2015 05:52
שלום, אני עובדת כל שבת בבוקר במרכז תרבות ומגיעה לעבודה במונית..כל נסיעה עולה כ25 ₪ כשהייתי מביאה קבלות לגזברות ומקבלת כסף בחזרה. כבר 4 חודשים שאני לא מקבל החזרים על נסיעות. כל פעם מבטיחים שישלמו ולא משלמים.
מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה, למי לפנות ?והאם מגיע על זה פיצוי? בתודה מראש.
שלום
29/11/2015 20:58
יש בידי תעודה מטעם מדור גמול השתלמות בצבא המאשרת שביצעתי קורס במהלך השירות הצבאי בסך 400 שעות המוכרות לגמול השתלמות
האם בתור אקדמאי ברשות מקומית אני זכאי להכרה בשעות השתלמות אלו
יוסי
27/11/2015 15:29
עובד יוצא לאובדן כושר עבודה ובמשך שלושה חודשי ההמתנה קבל ממעבידו שכר בגין ימי מחלה. חברת הביטוח אישרה פרנצי'זה, כלומר תשלום רטרואקטיבי לחודש השני כלומר העובד בעצם מקבל תשלום כפול עבור החודש השני והשלישי (גם דמי מחלה וגם דמי פרנצ'יזה).
האם המעביד יכול לדרוש לקבל את התשלום על תקופה זו, כך שהעובד לא יקבל תשלום כפול?
עורך דין
29/11/2015 17:06
שלום יוסי

כל עוד המדובר על פוליסת ביטוח פרטית שלך אין המעסיק יכול לבוא בדרישה כזאת.

בהצלחה
יוסי
26/11/2015 21:35
שלום,

אני עובד במשכורת חודש עם ותק של מעל לשנה.
אם אני מודיע על התפטרותי ב2 לדצמבר השנה, מתי יהיה סיום יחסי עובד ומעביד, מתי כבר לא אהיה עובד של החברה?
יש לציין שה2 לינואר יוצא יום שבת.
בתודה מראש,
יוסי
עורך דין
29/11/2015 17:05
שלום יוסי

במצב הדברים הרגיל עליך לתת חודש הודעה מראש ממועד הודעת ההתפטרות. המדובר על חודש ימים קלנדרי.

בהצלחה
מיכל
29/11/2015 16:14
אני אחרי לידה וחזרתי למקום עבודתי לאחר 110 ימי חופשת לידה (הארכתי ב-12 יום מכיוון שהמעסיקים לא ענו לי ולא יכולתי להופיע במשרד).

מאז שחזרתי יש לי תחושה שהמעסיקים גורמים לי להתפטר.

יש לי שלוש שאלות:

1) האם זה נכון שבמידה ואתפטר לצורך גידול הילדה אהיה זכאית לדמי פיטורים מלאים?

2) איך מחשבים את דמי הפיטורים?

3) במידה ואמצא מקום עבודה אחר האם אני יכולה על פי החוק להתחיל לעבוד שם למרות שסיבת ההתפטרות הייתה גידול בילדה?

תודה רבה
עורך דין
29/11/2015 17:04
שלום מיכל

1. כן - עד הגיע הילד/ה לגיל 9 חודשים.
2. יש באתר זה מחשבון לצורך הערכת גובה פיצויי פיטורין. את יכולה לעשות בו שימוש או לפנות לחשבת שכר / יועץ מס לצורך ביצוע תחשיב מדוייק.
3. כן בהחלט - כל עוד תוכלי להוכיח כי המשרה החדשה מאפשרת לך לשהות יותר במחיצת הילד/ה.

בהצלחה
דארינה
29/11/2015 16:12
יש לי שאלה לגבי ה40 שעות שמגיעות לי לצורך בדיקות הריון...

האם זה יכול לכסות יום שלם נניח של בדיקת העמסת סוכר? האם אפשר לקבל באופו רטרואקטיבי את זה ממעסיק (כזה שלא שש לשתף פעולה) וממי בעצם מבקשים את האישור?

עד כה השתדלתי לקבוע הכל לא בזמני העבודה אבל כל מיני בדיקות דם זה לא אפשרי בגלל שעות העבודה של המעבדה.

אודה לתשובה
עורך דין
29/11/2015 17:02
שלום דארינה

בדיקת העמסת סוכר היא בדיקה שיש לקיים במהלך הריון וזמן הבדיקה בהחלט יכול להכנס למסגרת 40 השעות שמגיעות לך. תדאגי להביא אישור מקופת החולים על מועדי ביצוע הבדיקה.

בהצלחה
גבריאל
29/11/2015 16:10
מהו פרק הזמן לאחר התפטרות שבו אני עוד יכול לדרוש סכומים שמגיעים לי מהמעסיק?

לפני כ-14 חודשים סיימתי לעבוד ברשת בתי קפה קטנה. בדיעבד שמתי לב שלמרות שהמשכורת האחרונה שולמה לי במלואה לא פדו את ימי החופשה שנותרו לי (מדובר בסכום של כמה מאות שקלים שמהותי עבורי כסטודנט).
אני מתכנן כמובן לפנות למנהלת בדרכי נועם אך רציתי לברר קודם אם יש לי כלל דרישה חוקית לכסף או ש"פספסתי" את ההזדמנות?
עורך דין
29/11/2015 17:01
שלום גבריאל

בנוגע להפרשי שכר עדיין לא חלה התיישנות. פנה אל המעסיק בכתב ודרוש לקבל את המגיע לך לפי חוק.

בהצלחה
עובדת
29/11/2015 16:02
האם אני יכולה לבחור להגיש לביטוח לאומי את התביעה לשמירת הריון או להמשיך ולנצל ימי מחלה אצל המעסיק
או שברגע שקיבלתי טופס לשמירת הריון מהרופא אז המעביד יכול לחייב אותי להגיש את התביעה לביטוח לאומי.

כמו כן מה קורה אם ביטוח לאומי לא מאשר את התביעה לשמירת הריון? האם במקרה כזה המעביד צריך לשלם עבור התקופה כימי מחלה?
עורך דין
29/11/2015 16:37
שלום לך

הרבה יותר נכון מבחינתך יהיה לנצל את הימים האלה לצורך שמירת הריון ולשמור את ימי המחלה שצברת. אם המוסד לביטוח לאומי לא מאשר שמרית הריון ניתן לערער על החלטתו.

בהצלחה
עובדת
29/11/2015 16:53
הסיבה שאני מתלבטת אם להגיש לביטוח לאומי את התביעה היא שהתשלום שביטוח לאומי משלם נמוך משמעותית לעומת השכר שלי.

מבחינת ימי מחלה, צברתי כבר את המקסימום ולכן אין לי בעיה מבחינת כמות ימי המחלה לניצול.

אשמח לדעת האם מבחינת החוק זאת בחירה שלי האם להגיש את התביעה לביטוח לאומי או שהמעסיק יכול לחייב אותי להגיש ולהפסיק את התשלום בגין אישורי המחלה.
סימה
26/11/2015 14:57
אם עובדת המקבלת שעת הנקה נעדרה לצורך מחלת ילד שעתיים ביום האם תהיה זכאית לשעת הנקה ביום זה?
עורך דין
29/11/2015 16:40
שלום סימה

התשובה חיובית.

בהצלחה
אריאלה
29/11/2015 16:09
בתי עובדת כמעט שנתיים בחנות נעליים שכרגע נמצאת בהקפאת הליכים.

בתי עומדת להתגייס בתחילת פברואר והיא רוצה לעבוד בינאור באופן חלקי בלבד. האם במידה והיא לא תעבוד חודש מלא זה יכול לפגוע לה בחישוב הפיצויים? מה עדיף עבורה לסיים את עבודתה בסוף דצמבר או לעבוד חלק מחודש ינואר? האם יש משמעות למספר ימי העבודה בחודש האחרון?

המון המון תודה
עורך דין
29/11/2015 16:39
שלום אריאלה

עדיף לבתך לעבוד כמה שיותר עד לרגע האחרון, על מנת להגדיל את סכום הפיצויים שהיא תקבל.

בהצלחה
אורן
29/11/2015 14:57
היי המעסיק פיטר אותי ונתן לי חודש הודעה מראש , לאחר כמה ימים נגשתי למנהל הישיר שלי ובקשתי ממנו שיבדוק מול ההנהלה האם הם יכולים לשחרר אותי . הם הסכימו ואמרו שאין להם בעיה שאהיה בבית , לאחר יומיים קיבלתי מכתב כי הסתיימו יחסי העבודה בנינו . כאשר הייתי אמור לקבל את תשלום חודש הודעה מראש לא קיבלתי מהמעסיק בטענה שאני ביקשתי לא להגיע לעבודה במהלך ההודעה מראש . הם זה חוקי ? אני שאלתי לרשותם והם הסכימו במידה ולא היו מסכימים הייתי מגיע לעבודה כרגיל ? האם הם מחויבים לשלם לי את החודש הודעה מראש ?
עורך דין
29/11/2015 16:36
שלום אורן

מצב מרגיז, אבל המעסיק יכול לטעון ואולי גם בצדק שאתה ביקשת להשתחרר מהעבודה בחודש של ההודעה המוקדמת וכך הוא אינו צריך לשלם לך שכר בחודש זה.

בהצלחה
מישה
29/11/2015 14:25
עבדתי כשנה וחודש בחברה שהייתה ממוקמת באזור השרון ועקב שינויים בחברה עכשיו יש עבודה רק בירושלים, המעסיק דורש ממני להעבור לגור בירושלים האם זה חוקי? האם מבחינה חוקית אני זכאי להתפטר ועדיין לקבל פיצויים?
עורך דין
29/11/2015 16:03
שלום מישה

כמובן שלא ניתן עליך להעתיק את מקום מגוריך. סביר מאד שבמצב הדברים שנוצר באפשרותך להתפטר בדין מפוטר לאור הרעה מוחשית בתנאי עבודה. מומלץ לקיים פגישת ייעוץ עם עורך דין מטעמך לפני קבלת החלטות.

בהצלחה
ארון חשמל
27/11/2015 17:22
שלום רב,
האם ניתן לדרוש מעובד לשבת כאשר בגבו ארון חשמל?
עורך דין
29/11/2015 14:16
שלום לך

כל עוד הישיבה מול ארון חשמל מסכנת את בריאותך כמובן שלא ניתן לכפות עליך לשבת במקום זה. המעסיק אמור לספק לך תנאי עבודה הולמים ובכלל זאת, לא לסכן את בריאותך.

בהצלחה
שימרית
29/11/2015 13:43
צהריים טובים

חזרתי אחרי חופשת לידה והמעסיק טעה באופן חד משמעי (ע״פ יועץ מס מוסמך) בסכום דיי גבוה בחישוב המס שלי, אחרי הוכחת הטעות המעסיק אינו רוצה להחזיר לי את כספי וגם לא מוכן לשמוע (שולח אותי למס הכנסה ולפתור את הראש לבד) מה ניתן לעשות בעניין הזה?
עורך דין
29/11/2015 14:14
שלום שימרית

אם המדובר על כספים שהופרשו על ידי המעסיק למס הכנסה, אז המעסיק צודק ועליך להתנהל לצורך קבלת החזרי מס מול מס הכנסה ולא מול המעסיק.

בהצלחה
ספיר
28/11/2015 14:12
שלום אני עובדת כמאבטחת כבר 9 חודשים, גיליתי שאני בהיריון(נמצאת בשבוע ה8 להריוני) והודעתי לממונים עליי, בעבודה שלי יש סיכון רב שאכנס לקטטות, וגם האימונים הם מסיביים מדי ונעשים כל 3 חודשים(בוחן בראור, קרב מגע וכו'). הבנתי שאסור להם לפטר אותי מבחינת חוק, אלא הם צריכים למצוא לי תפקיד חלופי. השאלה שלי היא אם הם מוצאים לי תפקיד חלופי אבל בשכר יותר נמוך זה מותר על פי חוק?
ואם הם לא מוצאים לי תפקיד חלופי אז מה הזכויות שלי מבחינת חוק?
עורך דין
29/11/2015 13:40
שלום ספיר

לאחר שהודעת למעסיק על ההריון הוא צריך למצוא לך עבודה חלופית, באותו שכר, רק כזאת שלא תסכן את ההריון שלך. אם אין למעסיק עבודה כזאת עבורך את רשאית להיעדר מהעבודה לצורך שמירת הריון. קראי על הנושא כאן באתר.

בהצלחה והריון קל
הודיה
28/11/2015 19:50
שלום אני עובדת בסופר יש שם 3 אחיות שעובדות והן עובדות ביחד באותה משמרת האחת נשואה ועם שם משפחה שונה ו- 2 אם אותו שם משפחה האם זה חוקי???
אם לא על כמה אומד קנס בגין זה ??
עורך דין
29/11/2015 13:28
שלום הודיה

ישנם אלפי עסקים וחברות בישראל בהם מועסקים בני משפה אחת. 2, 3 ואף יותר. אין בכך כל בעיה חוקית.

בהצלחה
יניב
29/11/2015 08:05
שלום,
עד לפני חודש הייתי מנהל צוות של 6 עובדים.
לאחר פיטורים משמעותיים שחלו בחברה, שינו את תפקידי וכעת אני חבר בצוות (ולא מנהל אנשים).
( אין פגיעה בתנאי השכר ).

האם זוהי הפרה מהותית ? האם אני זכאי להתפטר כדין מפוטר ?

תודה
עורך דין
29/11/2015 13:24
שלום יניב

על מנת לתת תשובה ברורה האם המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית יש לפנות לעורך דין ולבדוק יחד איתו את חוזה העבודה שלך, תנאי העבודה לפני הצימצומים והתנאים החדשים שהוצבו בפניך. ישנם מקרים לא מעטים שבהם שינוי תנאי עבודה, הגם שאינו כרוך בשינויי שכר כלשהם, עשוי להוות הרעת התנאי העסקתך ולאפשר לך להתפטר בדין מפוטר. כאמור - פנה לקבלת ייעוץ משפטי.

בהצלחה
רן רוזנבוך
29/11/2015 09:46
עבדתי בחברה ליבוא הלבשה תחתונה כעוזר מנהלת שיווק מ 16/09/15 עד 10/10/15 פוטרתי ועדיין לא קיבלתי שכר האם כדי לתבוע אותם ולמי לפנות לגבי תביעה?
עורך דין
29/11/2015 13:22
שלום רן

אם לא שילמו לך שכר אתה בהחלט יכול להגיש כנגד המעסיק תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה. ניתן לעשות זאת לבד, ללא עורך דין, ואז לא תצטרך להשקיע כסף אלא רק זמן. השאלה האם לתבוע או לא היא שאלה שאתה ורק אתה יכול לענות עליה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ