פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 671
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אבי
05/01/2016 15:12
שלום רב,
כבר חצי שנה שמקום עבודתי הקודם מעכב את הטפסים המגיעים לי לשחרור הכספים שברשותי מקרן הפנסיה. הם מסרו לי את הטפסים אחרי מספר חודשים מסיום עבודתי אך לאחר ששלחתי אותם לביטוח מסתבר והם לא חתמו עליהם היכן שנדרש. פניתי אליהם כבר מספר פעמים בבקשה לחתום על הטפסים ובכל פעם הם מוצאים תירוץ אחר על מנת שלא לחתום לי. עליי לציין שאני שהתפטרתי והטופס עליו אני מדבר הינו 161.
אני בהליך משפטי איתם שיכול להימשך עוד חודשים נוספים והכסף נחוץ לי כעת.
האם יש באפשרותי לעשות משהו נוסף בנדון שיאלץ אותם לחתום לי? דיברתי עם הפנסיה ונאמר לי שרק בחתימתם אוכל למשוך את הכספים המצויים פרט לקופת גמל אך במידה ואמשוך אותם יגבו מס של 48%. שאלה נוספת, האם זה הגיוני לשלם סכום כזה גבוה של מס? ממקום אחר הבנתי כי נגבים 35% מס. אשמח לעצה מהפורום.
דנה
05/01/2016 13:46
שלום,
אם עובדת המצויה בחופשת לידה מתפטרת בסופה בכדי לעבור לעבודה אחרת, האם עדיין זכאית לפיצויים במידה ולא חתומה על סעיף 14?
תודה
יפית חייאב
05/01/2016 13:37
היי אני צריכה שתשלחו לי מסמך המראה שהחוק ישתנה לגבי מחלה של ילד אברך, שגם אברך נחשב כשכיר לגבי מחלה של ילד.
תודה רבה רבה
שירי
05/01/2016 08:00
במקום העבודה בו אני עובדת מקובל לתת בונוס שנתי המתגמל את העבודה על שנת העבודה (ינואר-דצמבר) שהסתיימה.
הבונוס מחושב כפקטור הערכת עובד(אינדבידואלי לכל עובד) , מוכפל במשכורת החודשית של אותו עובד.
אני ילדתי בשנת 2015, הייתי בחופשת לידה מלאה (26 שבועות) וחזרתי בדצמבר לעבודה.
האם מגיע לי בונוס על כל שנת 2015? (12 חודשים)
או רק על החלק בו עבדתי בפועל? (6 חודשים)
או על החלק בו עבדתי בפועל + חלק של חופשת לידה בתשלום? (9 חודשים)

האם באין תשלום מלא זה נחשב אפלית נשים?
האם יש סעיף רלוונטי בחוק שאפשר להפנות אותי אליו?
תודה רבה רבה על הפורום, זה פורום מבורך ועוזר מאוד.
דנה
05/01/2016 00:23
שלום
אשמח לעזרתכם.. הגשתי מכתב התפטרות בו אני מציינת את תאריך הגשת המכתב (3.1.16) וסיום עבודתי (13.1.16). אחרי חישוב שעשיתי מקריאה שלי באינטרנט על ימי הודעה מוקדמת , אני עובדת בשכר שעתי, 7 חודשים בחברה. חישבתי את ימי הודעה מוקדמת (7 ימים) כימי עבודה (כמו ימי עסקים) ונראה לי שעשיתי טעות, למרות שהוספתי עוד יום. אני יכולה להגיש מכתב מתוקן או יכולה לדבר על זה עם המנהל שלי ותאמר שאני עוזבת לפני..?
תודה על התשובה ;)
אביבית
04/01/2016 17:21
שלום, אני עובדת בחדרה ומתגוררת בכרכור.?התחלתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בבית בירם בחיפה ומצאתי דירה בקרבת האוניברסיטה. מדובר במרחק של מעל 40 קמ. האם אהיה זכאית לקבל פיצויי פיטורין במידה ואעבור לחיפה?
עידו סרויה
04/01/2016 13:59
שלום רב,
לפני כחמישה חודשים התפטרתי ביוזמתי מעבודתי אצל מעסיק פרטי. כמובן שלא קיבלתי פיצויים מאחר ולא הייתי זכאי להם.
בזמן עבודתי אצלו הופרשו לי כדין כספי הפנסיה ורכיב כספי הפיצויים (8.33%),
כעת קיבלתי מחברת הביטוח מכתב האומר לי שהמעסיק הורה להם לקחת ממני בחזרה את רכיב הפיצויים אליו.
האם זה חוקי? מותר למעסיק לעשות כך? ואם כן באילו מקרים במדוייק?

לאחר שבדקתי עניין זה באתר "כל זכות",
ישנם מקרים בהם מוקנית הזכות למעסיק לקבל חזרה את כספי הפיצויים.

מצ"ב ציטוט מאתר "כל זכות":

"במקרים שעליהם לא חל צו הרחבה למשל: כאשר המעסיק הפריש את פיצויי הפיטורים במסגרת סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים או במסגרת הסדר מיטיב, קובע סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים, כי:
במקרים שהעובד הפסיק לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויים למשל התפטר ביוזמתו שלא בנסיבות שמזכות אותו בפיצויים - המעסיק רשאי, ככלל, לקבל בחזרה את הכספים שהפקיד לרכיב הפיצויים, אולם אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה למשל הוא מצטרף לחיסכון הפנסיוני שאמור להיות משולם לעובד כקצבה חודשית בעת פרישתו מעבודה או בעת נכות או מוות - ולא כסכום חד פעמי, ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהמעסיק יוכל לקבל את הכספים בחזרה, אז המעסיק אינו רשאי לקבל את הסכומים בחזרה."

חשוב לי לציין:
* כשהתפטרתי לא החתימו אותי על שום טופס 161/161א'.
*לא זכור לי שחתמתי על טופס האומר אם כספי הפיצויים מיועדים להיות כחלק מהקצבה לכשאפרוש או לא.
*לא משכתי כספים מכספי הפיצויים כלל וכלל.

האם עדיין זו עבירה על החוק מה שהמעסיק דורש?

בתודה מראש וסליחה על אורך ההודעה..
עידו.
אילון
04/01/2016 11:14
אישתי בחודש תשיעי להריון - בתקופה זו היא חווה הרבה חולשות כלליות ומחלות שתוקפות אותה.

בעקבות כך קיבלה אישורי מחלה, השאלה היא האם תשלום ימי המחלה לאישה בחודשה האחרון להריון הנו רגיל (יום ראשון ללא תשלום, יום שני 50%, ורק יום שלישי ואילך 100%) או האם יש חוקיות שונה כאשר מדובר באישה בחודשה האחרון של ההריון.

חשוב לזכור שדמי חופשת הלידה שלה מורכבים ממוצע משכורות של חודשים אחרונים שלא מקרינים על השנים האחרונות בהם עבדה והמשכורות שלה היא בצורה ניכרת יותר גבוהה.

אשמח לעזרתכם.
דורון
04/01/2016 11:12
אהלן
אני סטודנט שעובד בכל מיני עבודות קטנות של משמרות שנקבעות מראש והייתי במילואים במשך שלושה ימים. הנקודה היא שבאותם ימי מילואים לא קבעתי עבודה כי הייתי במילואים. ביטוח לאומי אומר לי לתבוע את הכסף מהמעסיקים כי אני שכיר. המעסיק אומר לי שבגלל שהשכר הוא לא גלובלי וקיבלתי שכר לפי יום עבודה אז אין להם מה לתת לי כי בעצם זה שהייתי במילואים לא שונה מזה שסתם לא קבעתי משמרת כי רציתי לנוח. יוצא שאין לי ממי לבקש את כספי המילואים.

מה עושים? האם המעסיק צודק?
נועם
04/01/2016 10:22
לאחרונה קיבלתי זימון לשימוע טרום פיטורין בגין הפסקות מרובות שנלקחו על ידי כביכול. בבדיקה באתר משרד הכלכלה מצאתי שבעבודה למעלה משש שעות אני זכאית להפסקה של 45 דקות לפחות, ובמשך עבודתי בחברת ״מרמנת״, כחמישה חודשים - קיבלתי חצי שעה הפסקה בלבד, כשעל כל הפסקת התאווררות קטנה הייתי צריכה ״לגנוב״ כדי לא ״להיתפס על חם״.
האם יש לי עילה לתבוע או להתלונן על המנהלת ועל החברה בעניין זה? בייחוד כשזה הרקע לזימוני לשימוע?
נועם
04/01/2016 10:25
שכחתי לציין - משך העבודה שם ביום הוא שמונה וחצי עד תשע שעות ביום.
שיר
04/01/2016 09:10
שלום רב,

אני עובד כאחראי משמרת במקום עבודה מסוים ותחתי יש מספר עובדים המועסקים במשמרות. אני קובע איתם מראש לכמות מסוימת של שעות במקום העבודה והם מגיעים.

לעיתים הבוס שלי מורה לי ״לשחרר הביתה״ עובד או שניים לפני הזמן, במידה ואין הרבה לקוחות ואין הרבה עבודה.

האם הדבר חוקי? העובדים מתרעמים על כך ואני לא רוצה לפגוע בזכויותיהם. במידה ויש חוק בנושא אשמח להפניה אליו כדי שאוכל להראות לבוס שלי.
תודה רבה.
עובדת רשות
03/01/2016 22:12
איך בודקים מה טוב יותר לנתונים שלי כעובדת רשות מקומית - הסתדרות המעוף או הסתדרות המח"ר?
או אפילו מנהל כללי
ואם אני עוברת מהמח"ר למעוף, במה זה כרוך?
עורך דין
04/01/2016 09:06
שלום לך

עליך לפנות אל שני ארגוני העובדים ולקבל מהם את כל התשובות לשאלה המעניינת ששאלת.

בהצלחה
אנונימי
04/01/2016 02:23
שלום רב רציתי לדעת מספר דברים אני עובדת במלון תור פקידת קבל בספא ורציתי לברר אם הסידור שלי הוא משעה שש עד השעה שתיים ואני החתמתי כרטיס בשעה 6:01 האם מותר להם להתחיל לספור לי מהשעה 6:05 או האם נשארתי מהעבר לשעה 14:00 כמובן כיוון שהיה עבודה , האם הם לא מחוייבים לשלם לי
האם מותר להוריד להם שעה הפסקה על כך משמרת מעל 6 שעות ?
ושאלה אחרונה האם עבדתי בעצם ביום שישי משמרת של 9 שעות נטו ברוטו 8 אחרי הורדה של הפסקה ועבדתי שעה לאחר כניסת שבת האם מותר להם לא להחשיב לי את זה בתור שבת?
עורך דין
04/01/2016 09:06
שלום לך

המעסיק צריך לחשב את שעות העובדה המדוייקות שלך, למרות שאיני רואה מה אפשר לעשות במקרה של קיזוז 4 דקות, מלבד לבקש מהמעסיק לדייק בשעות שלך. אם יצאת להפסקה - המעסיק רשאי לנכות אותה משכרך. אם עבדת בשבת, אפילו שעה אחת, המעסיק צריך לשלם לך על שעות שבת לפי החוק.

בהצלחה
קובי
04/01/2016 07:32
אני עובד לפי שכר גלובלי ואמצע יום עבודה הודעתי למעסיק שאני לא מרגיש טוב ויצאתי הביתה הייתי בבית גם ביום שלמחרת עם אישור מחלה האם היום שבו יצאתי מיום העבודה נחשב ליום מחלה? שזה בעצם היום הראשון של המחלה ולא משולם כלל?או שהוא אמור להיות משולם כרגיל?
עורך דין
04/01/2016 09:03
שלום קובי

היום הראשון של המחלה בכל מקרה אינו יום שמשולם לך, אך במקרה שאתה מתאר סביר שהמעסיק ישלם לך עבור השעות שעבדת בהן ויוריד לך חצי חיום מחלה בלבד.

רק בריאות
דניאלה
03/01/2016 21:10
שלום,
אני כרגע מתפטרת לצורך גידול ילדי לאחר חופשת לידה בתשלום+ חופשה של חודשיים ללא תשלום. רציתי לדעת על פי איזה משכורת מחשבים לי את הפיצויים? אני במכירות כך שזה שכר שעתי + עמלות. האם התלושים שהוצירו לי במהלך החופשה ללא תשלום ייפגעו בממוצע לצורך חישוב המשכורת?

שאלה נוספת, הוציאו לי תלושי שכר במהלך כל החופשת לידה. הפרישו לי לקופת גמל קרן השתלמות ואני כרגע צריכה להחזיר למעסיק סכום שקרוב ל2000 שח. האם זה חוקי?

שאלה אחרונה היא, עבדתי במרחק 25 קמ מהבית והייתי אמורה לסיים לעבוד ב16:00 כך שלא היה באפשרותי להכניס את בני למעון ולהמשיך לעבוד רחוק כל כך מהבית (זה לא משרה מלאה כך שלא מגיע לי שעת הנקה). האם על פי נתון זה אוכל לחתום בלשכה ללא צורך בהמתנה של 90 יום?
עורך דין
04/01/2016 09:02
בוקר טוב דניאלה

דמי הלידה יחושבו לפי 3 המשכורות האחרונות שלך. אם היו לך תלושי שכר חלקיים, תוכלי להציג בביטוח הלאומי את התלושים המלאים האחרונים ולהסביר מדוע היו לאחריהם תלושים חלקיים - לרוב זוכים להתחשבות.

האם החוב של ה-2000 ש"ח הוא חלקך בהפרשות לקרן הפנסיה? אם כן - עליך לשלם את הסכום.

אם את אכן מתפטרת לצורך טיפול בילד תוכלי לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בכתב ולהסביר את הסיבות שהניעו וחייבו אותך להתפטר, ובין השאר את נושא המרחק והשעות, וסביר מאד שתזכי להתחשבות ולקיצור / ביטול תקופת ההמתנה לדמי אבטלה.

בהצלחה
קאמי
03/01/2016 20:53
שלום רב,

בספטמבר האחרון התפטרתי מחברה בה עבדתי 8 שנים, במשך בתקופה הוחלפו הבעלים והעובדים עברו כביכול לחברה חדשה.

היום כשאני מבקשת למשוך את הפיצויים (מגיע לי על פי חוק-לאחר חופשת לידה) יש בעיה באופן בו נפתחה הקופה ושולמו לי הפיצויים פחות מס הכנסה למרות שאני לא אמורה לשלם מס הכנסה.

כולם מודעים לכך שהחברה בה עבדתי עשתה טעות אבל אף אחד לא יודע איך לפתור זאת. עברו כבר 3 חודשים מיום ההתפטרות שלי. מי האחראי לכך? על מי האחריות לפתור את הבעיה?
עורך דין
04/01/2016 08:59
שלום קאמי

האחריות לפי חוק הנה של המעסיק, המחוייב להפריש כספים לפנסיה מדי חודש ללא תנאי. אם אינך מצליחה לקבל תשובות ובעיקר את הכספים שמגיעים לך, כנראה שאין מנוס אלא לפנות לעורך דין שיטפל במקרה בשמך ומטעמך.

בהצלחה
אולגה
03/01/2016 17:40
האם מותר, לפי חוק אחרי 5 שנים בעבודה כעובדת מדינה לתת ניסיון של חצי שנה בהארכת חוזה? עד עכשיו החוזה שנחתם היה כל שנה ופתאום אחרי 5 שנים המנהלת החליטה להחתים רק לחצי שנה בתירוץ שכרגע היא שמה לתקופת ניסיון מעכשיו לעוד חצי שנה ורק אחרי שאוכיח את עצמי יחתימו שוב לשנה ואין דיבור בכלל על קביעות. לפי מה ששמעתי אחרי 5 שנים לא מפטרים עובדי מדינה אם יש הערכות עובד טובות. ואם זה לא חוקי למי אפשר לפנות ולהיעזר?

תודה מראש
עורך דין
04/01/2016 08:58
שלום אולגה

המקרה שלך מורכב ומצריך בחינה של עורך דין מנוסה בדיני עבודה, ולא ניתן לתת מענה חלקי באמצעות הפורום. המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם.

בהצלחה
עידו
03/01/2016 21:44
שלום רב,
לפני כחמישה חודשים התפטרתי ביוזמתי מעבודתי אצל מעסיק פרטי. כמובן שלא קיבלתי פיצויים מאחר ולא הייתי זכאי להם.
בזמן עבודתי אצלו הופרשו לי כדין כספי הפנסיה ורכיב כספי הפיצויים (8.33%),
כעת קיבלתי מחברת הביטוח מכתב האומר לי שהמעסיק הורה להם לקחת ממני בחזרה את רכיב הפיצויים אליו.
האם זה חוקי? מותר למעסיק לעשות כך? ואם כן באילו מקרים במדוייק?

לאחר שבדקתי עניין זה באתר "כל זכות",
ישנם מקרים בהם מוקנית הזכות למעסיק לקבל חזרה את כספי הפיצויים.

מצ"ב ציטוט מאתר "כל זכות":

"במקרים שעליהם לא חל צו הרחבה למשל: כאשר המעסיק הפריש את פיצויי הפיטורים במסגרת סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים או במסגרת הסדר מיטיב, קובע סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים, כי:
במקרים שהעובד הפסיק לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויים למשל התפטר ביוזמתו שלא בנסיבות שמזכות אותו בפיצויים - המעסיק רשאי, ככלל, לקבל בחזרה את הכספים שהפקיד לרכיב הפיצויים, אולם אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה למשל הוא מצטרף לחיסכון הפנסיוני שאמור להיות משולם לעובד כקצבה חודשית בעת פרישתו מעבודה או בעת נכות או מוות - ולא כסכום חד פעמי, ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהמעסיק יוכל לקבל את הכספים בחזרה, אז המעסיק אינו רשאי לקבל את הסכומים בחזרה."

חשוב לי לציין:
* כשהתפטרתי לא החתימו אותי על שום טופס 161/161א'.
*לא זכור לי שחתמתי על טופס האומר אם כספי הפיצויים מיועדים להיות כחלק מהקצבה לכשאפרוש או לא.
*לא משכתי כספים מכספי הפיצויים כלל וכלל.

האם עדיין זו עבירה על החוק מה שהמעסיק דורש?

בתודה מראש וסליחה על אורך ההודעה..
עידו.
אפרת
03/01/2016 15:21
צהריים טובים

רציתי לשאול: האם עובד שמועסק שעתית ולפי צורכי מערכת שהתחיל בסך שעות מסויים, לאחר תקופה הוסיפו לו עוד שעה, ואז רוצים להחזיר אותו לסך שעות שהתחיל
זה מותר? בסופו של דבר זו פוגע בשכר. האם עצם היותו עובד שעתי אומר שיכולים להרע לו בתנאים?
עורך דין
03/01/2016 18:55
שלום אפרת

השאלה פשוטה והתשובה פשוטה עוד יותר: הכל תלוי בחוזה העבודה שלך מול המעסיק, שם ישנה (או אמורה להיות על כל פנים) הגדרה של היקף המשרה והאפשרות לשנות את שעות העובדה לפי צרכי המעסיק.

בהצלחה
גדי
03/01/2016 15:22
עבדתי ברשת מקדונלדס במשך שנתיים, והתפטרתי עקב גיוסי לצה"ל. מקדונלדס נותנת לעובדים שמתפטרים עקב גיוס דמי פיצויים.

בשלושת המשכורות האחרונות עשיתי ממוצע של 4,500 שקל, כיצד מחשבים את דמי הפיצויים אם עבדתי במשך שנתיים?

תודה מראש
עורך דין
03/01/2016 18:54
שלום גדי

חישוב הפיצויים הנו לפי ממוצע השכר שלך ב-12 החודשים האחרונים ורשת מקדונלדס נוהגת לפי החוק כאשר היא משלמת פיצויים לעובדים שמפסיקים לעבוד עקב גיוס לצה"ל.

בהצלחה
שיר
03/01/2016 15:24
אני עבדתי במקום עבודה החל מה1.12.14. המשרה הייתה זמנית והתחדשה כל חודש וחצי.

בספטמבר האחרון, האריכו לי את החוזה ל3 חודשים, ובדצמבר שוב בחודש.

בד”כ משאבי אנוש היו מדברים איתי כמה שבועות טרם חידוש החוזה אך הפעם הם התחמקו ממני ואף לא ענו לשיחותיי.

מכייוון שהייתי בחופש ביום חמישי, נאמר לי להגיע בראשון ושידברו איתי על החוזה.

הגעתי היום (לאחר שהחוזה כבר פג) ונאמר לי שלא מחדשים לי את החוזה ושאני צריכה להגיע לשימוע בשלישי הקרוב, בנוסף, אמרו לי שזה לשיקולי אם אני רוצה ללכת הביתה או להישאר ולעבוד.

1. האם על פי חוק, הם מחוייבים לשלם לי על הימים הללו שבהם אני בעבודה?

2. האם על פי חוק, הם מחוייבים לשלם לי פיצויים? (עבדתי שם כשנה וחודש ללא הפסקות, אל עף שהמשרה קוטגלה כ”זמנית").

תודה רבה על העזרה!
עורך דין
03/01/2016 18:53
שלום שיר

1. בהחלט כן - על המעסיק לשלם לך עבור ימי ההודעה המוקדמת.

2. כן.

בהצלחה
מרים
03/01/2016 15:25
מזכרוני וידיעתי המועטה בנושא, זכרתי כי במקרה של העדפה מתקנת במגזר הציבורי, במידה ויש מספר מועמדים שכולם עונים על הדרישה ויש תקן אחד / משרה אחת מיועדת, הרי שיש להעדיף את זה שהוא בעל ההעדפה המתקנת. (גם זוכרת פסיקה רלוונטית בקשר להעדפת נשים בבחירה לדירקטריון... לא זוכרת את התיק הספיצפי).

עם זאת, במהלך חיפושיי אחרי התמחות כרגע, אני נתקלת בהרבה משרות ייעודיות להעדפה מתקנת. כלומר, כל המועמדים הניגשים למכרז / להתמודדות על המשרה הזו, צריכים להיות בעלי העדפה מתקנת (כפי שהוגדרו) ומתוכם ייבחרו לתקן.

אם אני זוכרת נכון, החוק מנוסח בצורה כזו שלמעשה אחוז מסויים מכל המועסקים בשירות הציבורי צריכים להיות בעלי העדפה מתקנת. אבל האם ביצירת משרה ייעודית להעדפה מתקנת הם לא מפספסים קצת את מה שעומד מאחורי החוק?

האם הרעיון של העדפה מתקנת הוא לתת העדפה גוברת לאלו שזכאים לכך בהתמודדות מול אנשים שאין להם צורך בהעדפה מתקנת?
עורך דין
03/01/2016 17:52
שלום מרים

הרעיון העומד מאחורי העדפה מתקנת הנו לאפשר למגזרים הסובלים מקיפוח להשתלב במעגל העבודה בתנאים מועדפים, על ידי יצירת משרות שמיועדות בראש ובראשונה עבור מגזרים אלה. מקווה שעניתי.

בהצלחה
תהילה
03/01/2016 15:28
עובדת כבר כמעט שנה במקום עבודה, לפני מספר ימים הוחלט להחתים אותנו על טופס שבו מופיעים תנאי ההעסקה שלנו, פתאום המנהל שלי שם לב שמשלמים לי נסיעות יותר ממה שאני אמורה לקבל ואמר שזה כנראה טעות ושאני היחידה שמקבלת ככה; אמרתי לו שכבר התרעתי על כך בעבר לאחר ששמעתי מעובד אחר שמקבל פחות ממני.

האם אני צריכה להחזיר את ההפרש ששולם לי עד היום במידה והייתה טעות?

והאם הם עכשיו יכולים להוריד לי את הסכום ששולם (שולם לי יותר מהקבוע בחוק).

תודה!
עורך דין
03/01/2016 17:46
שלום תהילה

ככל והמעסיק שילם לך ביתר סכומי כסף כלשהם, הוא יכול בהחלט לבקש לבצע קיזוז ולקבל את הכספים שמגיעים לו בחזרה, בדיוק כמו במצב שבו הדברים היו הפוכים - ולא היה מגיע לקבל הפרשי שכר מהמעסיק.

בהצלחה
ולדי
03/01/2016 15:30
עזבתי את עבודתי באוקטובר 2013 ומגיעים לי משם פיצויים על שנתיים של עבודה שטרם משכתי בגלל שכל הזמן דחיתי ואמרתי "בהזדמנות"...
עכשיו, לאחר כשנתיים, התחלתי להתעסק בעניין הזה, אבל בחברה התחלפו הבעלים.
מי שמתעסקת בנושא הפיצויים, טוענת שהאחרית הקודמת לא עשתה את פרוצדורת הפליטה שלי מהעבודה כראוי ויש כרגע בעיה לקבל אותם, וכמובן שהם בעצמם לא מנסים יותר מדי כדי לקדם את התהליך...

קודם כל, אם לא משכתי את הפיצויים שנתיים אחרי שעזבתי את מקום העבודה, אני עדיין זכאי להם, נכון?

ומה עלי לעשות בנושא הביורוקרטיה הזו לדעתכם?
אני יכול להשיג את האחראית הקודמת, שבמקרה גם הייתה אשתו של המנכ"ל היוצא, סוכנת הביטוח של המפעל ומי שאחראית למשכורות ולכל מה שהיה קשור לעניינים הכלכליים הקשורים לעובדי המפעל, אבל האם יש לה עדיין מה לעשות בנושא הזה, אם היא כבר לא בתפקיד הנ"ל?

הנושא הזה קצת ייאש אותי והייתי רוצה פחות או יותר לדעת מה מגיע לי, כדי שאדע מה אני יכול לדרוש מהם...

תודה רבה מראש.
עורך דין
03/01/2016 17:40
שלום ולדי

לא ממש הבנתי... לא קיבלת את רכיב הפיצויים מקרן הפנסיה לאחר שהתפטרת, האם זאת כוונתך? אם כן - כמובן שהנך זכאי לכך וניתן לפנות למעסיק בכתב לצורך כך. מאידך, אין הרבה היגיון כלכלי במשיכת הכספים ומומלץ לשקול זאת בכובד ראש ולאחר ייעוץ של רואה חשבון בנושא.

בהצלחה
איילת
03/01/2016 15:49
אשמח לעזרה עבור אמא שלי - היא משמשת ככוח עזר בעבודתה והוחלט לפטר אותה.

בשימוע שנערך נאמר לה שהסיבה לפיטורין כיוון שהיא לא יכולה לספק יותר את העבודה ואינה עובדת כמו שעבדה בעבר בעקבות מצבה הבריאותי. חשוב לציין שבריאותה של אימי החל להיות לא טוב במשך העבודה, לטענתה בגלל העבודה.

כעת, היא אמורה לקבל את מכתב הפיטורין אך ההנהלה לא מוכנה לכתוב את הסיבה לכך.

פרט חשוב נוסף - בחוזה העבודה שלה לא כתוב דבר על דרישות פיזיות כלשהן.

אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנושא - האם הם מחוייבים לציין במכתב את סיבת הפיטורין? האם הפיטורין האלה בכלל חוקיים?

תודה רבה והמשך ערב שקט.
עורך דין
03/01/2016 17:38
שלום איילת

הפני את אמך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם האפשרי, שכן יתכן שניתן יהיה למנוע את פיטוריה אם כך הוא רצונה. מומלץ לפנות לעורך דין בהקדם האפשרי.

בהצלחה
שאולי
03/01/2016 15:56
שלום לכולם,

אני מועסק בחברה א' דרך חברת כח אדם.

חברת א' החליטה שהיא רוצה שאני אמשיך איתה מעבר לזמן שאפשר להעסיק אותי בחברת כ"א אך לא יכולה לקלוט אותי בגלל בעיית תקנים.

חברה א' הציעה להעסיק אותי דרך חברה ב' בה אין הגבלה על משך ההעסקה.

המשמעות מהנ"ל היא איפוס ותק, מה אני מפסיד מאיפוס הותק או בכלל מהמעבר הזה?

תודה רבה
עורך דין
03/01/2016 17:28
שלום שאולי

יש באתר זה כתבה מעניינת ומשכילה בנושא ותק במקום העבודה - קרא אותה ותבין בדיוק מה משמעותו של ותק מבחינת העובד. מאמין שהקריאה תיתן לך הרבה חומר למחשבה בנושא.

בהצלחה
ילנה
03/01/2016 15:59
צהריים טובים

אני חזרתי אחרי חופשת לידה רשמית בתאריך 7/12 . לפני תאריך זה התבקשתי מהמעסיק לחזור ב-1/11 (חודש וחצי אחרי הלידה) נכון לעכשיו הוא מוריד במשמרות (פעם אני עובדת 3 משמרות בשבוע פעם 5).

עד לפני החופשת לידה עבדתי 6 משמרות בשבוע ואפילו 7. בנוסף יש לי עדה לכך שהוא רוצה להוריד את המשמרות לגמרי בכוונה, כדי ״להעניש״ אותי על זה שלקחתי חופשת מחלה שבוע בגלל דלקת בשתן. בכללי כל דבר קטן שקורה בעבודה אני הראשונה שחוטפת גם אם לא עבדתי באותו יום.

מה הם הזכויות שלי במידה ואני רוצה להתפטר? אני יודעת בוודאות שפיצויים אני לא יראה בכלל...
עורך דין
03/01/2016 17:27
שלום ילנה

למרות כל מה שאת חושבת, המדובר על הרעת תנאי עבודה אסורה מצד המעסיק, שכן עליו לקלוט אותך חזרה לאחר חופשת לידה לאותו היקף משרה כמו לפני צאתך לחופשת הלידה. בכל מקרה, אם תרצי להתפטר בטרם הגיע תינוקך לגיל 9 חודשים, תוכל להתפטר לצורך טיפול בילד ואז לא תעלה בכלל שאלת הרעת תנאי העבודה ותוכלי בכל מקרה לקבל פיצויי פיטורים מלאים ואת כל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
לינדה
03/01/2016 16:02
אני עובדת בעבודתי מ-6.9.15, שוקלת החודש להתחיל לעזור לשכנה שמטעם הביטוח הלאומי מגיעה מטפלת לכ-10 ש"ש (כמובן בצורה חוקית, אגש מיידית לתיאום מס), סה"כ כ-850-900 ש"ח בחודש.

בעבודה העיקרית אני מקבלת 3500-4500 ש"ח, תלוי בחודש ובבונוסים יש לי מס' שאלות:

1. מתי עליי יהיה לגשת למס הכנסה - באותו היום או במהלך חודש ינואר?

2. כיצד זה ישפיע על דמי הלידה וחופשת הלידה? האם ייחשבו עפ"י סכימת משכורות הברוטו או בצורה אחרת כלשהי?

3. כנ"ל לגבי הוותק בשתי העבודות?

4. אם אחליט להתפטר משתי העבודות לטובת גידול הילד ואגש ללשכת התעסוקה לחתום, כיצד תחושב לי האבטלה?

5. האם במהלך חופשת לידה בתשלום אוכל להמשיך לטפל בשכנה?

תודה רבה
עורך דין
03/01/2016 17:22
שלום לינדה

לא ממש הבנתי את כל השאלות שלך. בכל מקרה, לגבי תשלום דמי לידה - 2 המשכורות יחושבו לעניין זה אם יהיו לך 10 משכורות במועד החישוב.

נסי להסביר את שאר השאלות שוב.

בהצלחה
שרית
03/01/2016 16:05
שלום

אני כרגע בזמן חופשה ללא תשלום לאחר לידה. במידה ואני מתפטרת מעבודתי, האם אני יכולה לשלוח מכתב התפטרות במייל או שאני חייבת להגיע פיזית למקום העבודה ולתת את המכתב?

דבר נוסף במידה ואני מתפטרת אני אמורה להודיע חודש מראש האם זה עדיין תקף במקרה שלי שאני אחרי לידה ובתקופת חל״ת? האם אצטרך להגיע לעבוד חודש ימים? תודה על התשובה
עורך דין
03/01/2016 17:13
שלום שרית

דרך מסירת מכתב הפיטורים אינה קריטית כל עוד יהיה לך אישור חד משמעי על כך שהמעסיק שלך קיבל את המכתב. ולגבי הודעה מוקדמת, בכל מקרה של התפטרות, גם בעת חל"ת ובכל עת אחרת, יש לתת למעסיק הודעה מוקדמת לפי חוק.

בהצלחה
ימי מחלה בזמן ...
03/01/2016 14:02
היי, יש לי שאלה
אני עובדת כמעט שנה בעבודה שלי; וניצלתי את כל ימי המחלה שלי. היום אני בהריון בשבוע 30 ומנסה להשיג שמירת הריון עקב מצבי הנוכחי. כרגע הרופא משפחה נתנה לי שבוע ימי מנוחה. השאלה היא: אם נגמרו לי הימי מחלה שיש לכל אדם בעבודתו. ועכשיו יש לי עוד שבוע ימי מחלה עקב ההריון ישלמו לי על הימים האלו, או שלא ?!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ