פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 414
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

כרמית
13/09/2017 13:25
שלום רב,
אני בהריון בחודש חמישי,בסיכון גבוה, ועובדת.
התקבלתי למקום עבודה חדש, ושאלתי היא, האם זכויותי בעניין שמירת הריון( במידה ואצטרך והסיכוי גבוה)יפגעו?
שלהבת
13/09/2017 12:55
עבדתי במקום עבודה שנה ו-10 חודשים כפקידת הנהלת חשבונות.

הודעתי על התפטרותי ויום חמישי שעבר היה היום האחרון לעבודתי מבחינת חוק הודעה מוקדמת.

המעסיק החליט לעכב לי את השכר כי יש לקוח שפשט רגל והוא חייב כסף מתחילת 1/17, הוא מפיל את זה עליי שלא הצלחתי לגבות כספים מהלקוח ואמר שהוא בודק את זה עם עורך דין ואולי יוריד לי מהשכר בגלל החוב, ובינתיים שאני ימתין!

(חייבת לציין שבהסכם עבודה לא כתוב שום דבר על זה, כתוב רק על השעות והאחוזי משרה)

הוא מעביר כספים בדרך כלל ב9 לחודש או מכין צק ל10, היום אנחנו כבר ב13.9 ועדיין לא הכין לי צ'ק.

1. האם יש פה הלנת שכר?

2. הוא יכול לעשות דבר כזה? להוריד לי מהשכר בגלל שלקוח לא שילם?!

3. שאלה אחרונה - הגעתי לעבודה עם קופה פעילה של ביטוח מנהלים, עם תוספת של 2.5% אכ"ע, הוא היה צריך לפתוח לי קופה חדשה (כי המעסיק הקודם עשה בעיות בשחרור הקופה) הוא הפריש לי לפי האחוזים שקיבלתי בעבר ועכשיו הוא רוצה להוריד רטרו את התוספת של 2.5% שקיבלתי ושאין בביטוח רגיל- הוא יכול לעשות את זה?

תודה!
כרמל
13/09/2017 12:51
בדצמבר שנה שעברה נכוותי בעבודתי באמה, כוויה בדרגה 2 כ-8 ס"מ.

הייתי בבית בחופשת מחלה קרוב לשבועיים וחצי. לטענת הבוסים שלי ומנהלת החשבונות שלהם הטפסים הרלוונטיים הוגשו לביטוח לאומי אך עד עכשיו לא שמעתי מהם כלום או קיבלתי כספי פיצויים על תאונת עבודה.

אמרו לי מראש שזה לוקח זמן אבל לא חשבתי שכל כך הרבה! מה החוק אומר בקשר לזה? אין זמן מקסימום לתשלום הפיצויים?

אשמח לתשובה או להכוונה מה עליי לעשות.
רויטל
13/09/2017 12:41
שלום לכולם!
בעלי חתם לפני שלושה שבועות בערך על חוזה העסקה בתפקיד ראש צוות בחברת הייטק מסויימת, וצפוי היה להתחיל מיד אחרי החג..
היום התקשרו מהמקום החדש להודיע שהם מבטלים את התפקיד ובכלל את קבלתו מסיבת "קיצוצים", זאת לאחר שבעלי כבר הגיש מכתב התפטרות ברגע חתימת החוזה וצפוי לסיים את עבודתו בשבוע הקרוב.. זה מכניס אותנו למצב בעייתי מאוד כיוון שקורה מצב שנשארנו קירחים מכאן ומכאן וזו המשכורת העיקרית שאנו מתבססים עליה..
כיצד ניתן לפעול? האם יש עילה לתביעה?
עודד
13/09/2017 10:34
שאלה לעורכי דין המתמחים בנושא דיני חברות

אם לחברה בע״מ חוב של 6 מיליון ש״ח הנובע בעיקר מהלוואת בעלים ורכישת סחורה (מהבעלים שגם הוא חברה) האם יפריע החוב לעניין סגירה מרצון?( החברה שהחוב הוא אליה מוותרת על החוב) והאם יהיו השלכות מיסויות היה והחוב נמחל?
כרמית
13/09/2017 09:29
בוקר טוב

האם בתקופת ההודעה המוקדמת, לאחר פיטורים, אני זכאית למתנת החג? יש לציין שחילקו אותה בזמן שאני עדיין נחשבת עובדת חברה עד ה 16.9.
תודה.

נקודה חשובה : זה לא עניין המתנה, זה העיקרון שהם עושים מה שבא להם. לא בטוח שזה חוקי.
ליאת
13/09/2017 09:02
אני חותמת בלשכה.
בגלל מחלה של ילד לא חתמתי שבוע שעבר.

שלחתי לפקידה טופס מחלה של הילד, היא אומרת היא לא יכולה לקבל. כבר אין דבר כזה להביא מחלה על שם הילד אלא על השם שלי.

יכול להיות דבר כזה?

לפני כן כשחתמתי בעיר אחרת כן קיבלו מחלת ילד.
ועוד דבר למי אני יכולה לערער על האי קבלה של המחלה של הילד?
ענת
13/09/2017 09:02
אם בזמן החל"ד + חל"ת השתנו דברים במקום העבודה וכרגע המשרה שיש בשבילי היא רק שליש משרה (ולא חצי משרה כמו לפני הלידה), זה נחשב הרעת תנאים / פיטורין?

אני תוהה אם במקרה כזה אוכל לחתום באופן מיידי על אבטלה
דפנה
13/09/2017 09:01
בנוגע לחישוב דמי לידה שמגיעים לי אחרי שאני יולדת - בוודאות אפשר שיחשיבו לי מהשלוש משכורות הגבוהות ביותר של חצי שנה אחרונה?

אני עתידה ללדת בנובמבר בע״ה וחודש ספטמבר ממש ממש גרוע...

אני עובדת לפי שעות ומשמרות, והחודש ממש עלוב ואין לי משמרות כמעט זה ממש יוריד ממני לחץ לדעת שאפשר לא להחשיב את משכורת ספטמבר ואת האחרות כן.

בכל מקרה אם כן, איך זה עובד? אני צריכה לשלוח לביטוח לאומי את התלושי שכר או שזה מתבצע באופן אוטומטי?
חני
13/09/2017 08:58
היי

כשהייתי בחופשת לידה, הארכתי אותה, מה שאומר ש-3 חודשים היו על חשבוני, ונחשבו חל"ת. אז כשקיבלנו דמי הבראה לפני חודשיים, ראיתי ששילמו לי יומיים ולא 6 ימים.

אני נמצאת כמעט 4 שנים בעבודה שלי וככשאלתי למה יש חוסר כזה ענו לי בגלל שהייתי בחל"ת וגם כי אני לא עובדת משרה מלאה.

מה החוק אומר? הרי אין נתק בין המעסיק לביני בזמן חופשת לידה או חל"ת, ואני ממשיכה לצבור תנאים סוציאליחם.

אז מה בעצם התשובה לכך? האם זה נכון ששולם לי חלקית?
גל ג.
13/09/2017 08:57
מחפשת להתייעץ עם עו״ד לדיני עבודה בעניין חוק שכר שווה לעובד ועובדת.

לאותה משרה בדיוק הוצע חוזה עבודה עם שכר יותר גבוה ויותר ימי חופש לעובד למול עובדת בניגוד לחוק. אשמח לייעוץ בנוגע לדרך התנהלות למול הנושא!
שמואל
12/09/2017 19:56
אם אני מקבל ק.נכות שמצאתי עבודה שמטעמה אני אמור לנסוע לחול לחודש והמעסיק משלם לי הוצאות אשל,האם זה נחשב לחלק מהמשטרה וביטוח לאומי לא מקזז לי
עורך דין
13/09/2017 07:00
שלום ובוקר טוב שמואל

מצטער, אך לא הצלחתי להבין את השאלה שלך. אנא נסה להסביר את עצמך שוב.

בהצלחה
אורית
12/09/2017 20:43
אודה למי שיעשה לי קצת סדר בדברים:

1. דמי פגיעה מביטוח לאומי לאחר תאונת דרכים בדרך מהעבודה, לא מכסים יומיים ראשונים של העדרות מהעבודה, גם מקום העבודה לא משלם אז מי כן?

2. מי משלם על העדרות מהעבודה לצורך טיפול, נניח פיזיוטרפיה, הם נותנים אישור מחלה.

3. אם ביטוח לאומי מכיר בתביעה, האם יש תקופה מקסימלית ואז נסגרת התביעה הזו?

4. אם אני תובעת את ביטוח החובה , כל מה שלא אקבל מביטוח לאומי אני יכולה לתבוע שם?
תודה מראש לעונים
עורך דין
13/09/2017 06:53
בוקר טוב אורית

1. אף גורם רשמי. ניתן להגיש תביעה לפי חוק הפלת"ד ולקבל פיצויים לאחר תאונת דרכים.

2. המעסיק.

3. התקופה המקסימלית קבועה בחוק. בהחלט.

4. בהחלט כן.

מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין בנושא.

בהצלחה
דניאל
12/09/2017 20:46
אני בחופשת לידה והמעסיק שלי אמר שכל חודש הם ממשיכים להפריש לי לפנסיה כסף ושאני במינוס אצלהם בחברה ושבסיום החל"ד אצטרך להחזיר להם את הכסף. על חודש אוגוסט אני כבר במינוס 330 שח ואני צריכה לסיים את החל"ד בנובמבר...

זה אומר שאהיה חייבת לחברה יותר מאלף שח? זה הגיוני?

דבר נוסף... הם מחלקים כסף לנטו שי לחג והוא טוען מכיוון שאני במינוס אצלהם אני לא יכולה לקבל את הכסף ושאחזור מחל"ד הוא יקזז לי 200 שח מהחוב הקיים
אשמח לתשובה מפורטת.

תודה מראש
עורך דין
13/09/2017 06:51
שלום דניאל

המצב שאת מתארת הגיוני בהחלט. יש באתר זה כתבה המסבירה על הפרשות לפנסיה בתקופת חופשת הלידה. מומלץ לקרוא אותה, שכן שם תמצאי תשובות מפורטות לשאלותיך.

בהצלחה
ליאת
12/09/2017 20:49
שלום, רציתי להתייעץ בנושא שמירת הריון.

הנני בת 31 בהריון רביעי כאשר הריון קודם הייתה לי הפלה בשבוע 20 בכל ההריונות הקודמים כולל האחרון אני סובלת מסמפיוליזיס קשה.

בהריון השני שלי קיבלתי שמירת הריון בלי בעיות כבר בחודש חמישי. בהריון האחרון שעברתי גם כן סבלתי מסימפיוליזיס וביום שבו הגעתי לרופא כדי להחתים אותו על הטפסים של ביטוח לאומי גיליתי שאין לעובר דופק לאחר מס חודשים נכנסתי להריון שוב כאשר תופעות הסימפיוליזיס לא הספיקו לעבור ולכן כבר בתחילת ההריון הייתי עם כאבים של הסימפיוליזיס
בשבוע 11פניתי לאורטופד שלי אשר המליץ כי אני יהיה בשמירה בבית.

מאז ועד היום ביטוח לאומי מטרטרים אותי עם מסמכים ודחיות נוספות (כיום שבוע 28)

במכתב האחרון שקיבלתי נרשם כי משבוע 11 לא מצדיק שמירה ויש לשקול לדחות את התביעה כאשר סיפרתי לאורטופד הוא התפלא בגלל ההריון האחרון שעברתי וההפלה ולאור כך שבהריון לפניו כבר הוכר הסימפיוליזיס שבדר״כ חוזר בהריונות חוזרים.

מצטערת על החפירה אך אני נואשת בנתיים יושבת בבית והלחץ בנושא השמירה רק מוסיף ללחצים שעוברים עלי
אבקש את עזרתכם מה לעשות?
עורך דין
13/09/2017 06:49
שלום ליאת

מבלי להתחייחס לנושאים רפואיים, בהם איני מבין יותר ממך כנראה, אוכל להגיד לך שיש לך זכות מלאה להגיש ערר על כל החלטה של המוסד לביטוח לאומי, כולל החלטה שלא לאשר לך שמירת הריון.

בהצלחה
צחי
12/09/2017 22:55
שלום לכולם,
האם מותר למעסיק להכריח עובד קבלן בתחום האבטחה לעבוד בערב חג ראש השנה (לאחר כניסת החג) בניגוד לרצונו?
יש לציין כי עובד הקבלן יהודי וטרם השלים 3 חודשי ותק אצל המעסיק הנוכחי.
ובמידה והכריח, האם זכאי העובד לקבל שכר בגובה 250%?

תודה רבה וחג שמח
עורך דין
13/09/2017 06:45
שלום צחי

לא ניתן להכריח עובד לעבוד בערב חג אלא אם הדבר כתוב במפורש בחוזה העבודה שלו.

בהצלחה
מירי
11/09/2017 21:14
שלום רב,
בחברה בה אני עובדת נדרשנו להשתתף בכינוס שנתי מטעם החברה.
הכינוס מתקיים לקראת סיום יום העבודה, ונמשך שעתיים אחרי סיום יום העבודה.
למרות שיש חיוב מצד ההנהלה להשתתף בפעילות זו המעסיק אינו משלם על שעות העבודה האלה.
האם הדבר הזה חוקי?
תודה
עורך דין
12/09/2017 14:10
שלום מירי

המעסיק צריך לשלם על השעות בהן את מחוייבת להשתתף בכינוס.

בהצלחה
מירי
12/09/2017 22:04
תודה רבה!
שושי
12/09/2017 17:22
שלום . בעלי עובד כטבח כבר שנה וחצי .
המעסיק לא שילם לו הבראה ולפי איך שזה נראה גם לא ישלם לו . מתחמק ממנו .
כמו כן , המעסיק לא משלם לו ימי מחלה לחופשה כפי שמגיע לו .
מה אפשר לעשות ?????
ד.א
12/09/2017 14:03
היי:) אשמח להכוונה:

אני עובדת במקום עבודה כבר 5.5 שנים, ב18.6 נולדה ביתי ויצאתי לחופשת לידה שמסתיימת ב30.9. לצערי מקום העבודה לא מתאים לאימהות (עבודה במשמרות וגם בשישי שבת) לכן אני נאלצת להתפטר.

מה הזכויות שמגיעות לי? הבנתי שמגיע לי את הפיצויים ממקום העבודה כאילו פיטרו אותי, האם אקבל גם את הדמי הבראה שהיו אמורים לשלם לי בחודש אוגוסט אבל מכיוון שלא עבדתי אמרו לי שישלמו כאשר אחזור לעבוד?

יש לי הרבה ימי מחלה - הם ישולמו לי בפיצויים או שלא? אולי עדיף לקחת את כולם ואז להתפטר? זה יפגע לי בפיצויים ממקום העבודה?

מה הדרך הכי טובה להתפטר וכמה זמן מראש להגיד ככה שאקבל את מרב הכסף שמגיע לי.

תודה:)
עורך דין
12/09/2017 17:18
שלום לך

את שואלת שאלה שנשאלה מאות פעמים לאורך השנים האחרונות, ממש בפורום הזה, בווריאציות שונות ותמיד עם רעיון דומה. ממליץ לך בחום לקרוא את הסקירה בנושא התפטרות לצורך טיפול בילד שמופיעה באתר זה. שם תמצאי תשובות מפורטות לכל השאלות שלך.

בהצלחה
אורפז
12/09/2017 16:35
ביקשתי לפדות את הימי חופשה שלי ( כבר כמה פעמים )
אני לא מגיעה לעבודה כי האחראית שלי משבצת אותי במשמרות שאני לא יכולה לעבוד בהן (בכוונה)
מה אפשר לעשות ? ואם אני מתפטרת אחרי שנתיים אני זכאית לפיצויים או שזה חל רק אם מפטרים אותי?
עורך דין
12/09/2017 17:17
שלום אורפז

המעסיק אינו חייב לאפשר לך לפדות ימי חופשה שצברת בתשלום, אלא רק במקרה של הפסקת יחסי עובד מעביד - בעת התפטרות או פיטורים.

בהצלחה
חני
12/09/2017 16:25
יש לי שאלה בסיסית על מה שמצוטט כחוק תכופות (למשל, בכל הכתבות בדה-מרקר) - על אורך שבוע העבודה.
43 שעות או 45 שעות? איך מוגדרת משרה מלאה ?
אני יודעת שהיה שינוי לפני כמה שנים.
האם 43 שעות שבועויות זה אכן החוק בשוק הפרטי והציבורי?
אשמח להבהרת אי הבהירות בעניין זה.
גלי
10/09/2017 22:08
בעלה עבר תאונת עבודה והמעסיק מבקש לא לתבוע פיצויים ..מבקש לפצות אאוט אוף דה רקורד..
בעלה עבר פציעה חמורה ואין צפי לחזרת התפקוד ב100 אחוז..
היא חוששת שיאבד את מקום עבודתו אם ילך כנגד המעסיק ומנגד מפחדת שבעלה לא יהיה מסוגל לתפקד בצורה מספיק טובה כדי למצוא עבודה אחרת בתחום אם ילך כנגד המעסיק...
עצות יתקבלו בשמחה..
האם יש קייס?
עורך דין
12/09/2017 14:20
שלום גלי

המצב של בעלה של חברתך לא פשוט ומן הראוי לפנות להתייעצות מסודרת מול עורך דין מנוסה, על מנת שיוכל לבדוק את המצב לעומק ולהמליץ לנפגע על דרכי הפעולה הטובות ביותר עבורו.

בהצלחה
ערן אפלבוים
11/09/2017 13:27
המעסיק שלי ביקש ממני הצהרה על גובה הכנסה מעבודה אחרת כדי לקבוע את תנאי ההעסקה שלי.( לא לצרכי מס הכנסה - לזה אני עושה תאום מס) האם מותר לו ? האם המעסיק יכול לדרוש ממני לעבוד פחות ולהוויח פחות כדי לקבל תנאים טובים יותר?
עורך דין
12/09/2017 14:12
שלום ערן

המעסיק יכול לבקש ממך ואתה יכול להסכים או שלא להסכים לחשוף בפניו את המידע. ברור שאינך חייב לעשות זאת, אך במסגרת משא ומתן לקראת חתימה על חוזה בכלל וחוזה העסקה בפרט, נהוג לבוא בדרישות כאלה ואחרות.

בהצלחה
עמית
11/09/2017 22:03
שלום רב,
שאלה, עבדתי במסעדה בתור ברמן וחתמתי על חוזה עבודה בו צוין שהשכר על ההתלמדויות ישולם 3 חודשים לאחר תחילת העבודה. התחלתי את עבודתי ב 5.6, וב- 5.9 עברו 3 חודשים. עפ"י הבנתי אני אמור לקבל את השכר ב 10.9, אך מנהלת כח האדם טוענת שמכיון שהמשכורות נסגרו בתחילת ספטמבר, אני אקבל את השכר ב 10.10.

האם מדובר בהלנת שכר ?

תודה למשיבים.
עורך דין
12/09/2017 14:09
שלום עמית

עצם העובדה שמשלמים לך את השכר עבור ההתלמדויות כעבור 3 חודשים מהווה הלנת שכר לכשעצמה!

בהצלחה
דנה
12/09/2017 14:01
האם במקום עבודה (עבודה משרדית ללא קבלת קהל) מותר למנהל להגיד לעובדים לא לשמוע מוזיקה באוזניות? יש בעיה של אנשים ששומעים מוזיקה ברדיו, ולשמוע באוזניות נשמע כמו פתרון אשר יתאים לשני הצדדים, אך גם את זה המנהל אינו מאשר. האם זה חוקי? אודה לעזרתכם
נאור
12/09/2017 14:00
התייעצות בנוגע לתביעה בבית הדין לעבודה.
אני רוצה לתבוע מקום עבודה שעבדתי בו חודש על הסעיפים הבאים:
פיטורין שלא כחוק (ע"י הודעה בוואטסאפ בלי אזהרה או שימוע)
אפליה מגדרית (המנהל צעק ואמר שמה שהוא מרשה לבנות הוא לא מרשה לבנים)
השפלה והלבנת פנים (צרחות ליד לקוחות שהם שכנים ועובדים אחרים)
התנכלות (צעקות ופיטורין ללא סיבה ממשית).
הלנת שכר (הובטח לי שכר מסויים וקיבלתי שכר נמוך יותר).
האם ישנה דרך מקצועית לרשום את הסעיפים האלה? בנוסף, כמה רצוי לדרוש בעבור כל סעיף?
תודה רבה!!
הילה
12/09/2017 13:56
ילדתי ויצאתי לחופשת לידה של חצי שנה. מה התנאים שמגיעים לי כעובדת במהלך החצי שנה הזאת?

הפרשות לפנסיה, לפיצויים, ביטוח מנהלים, הבראה, צבירת ימי חופשה וכד'.

והאם משהו משתנה בהנחה שאני לא חוזרת למקום העבודה אחרי החופשה.

תודה רבה
רוני
12/09/2017 12:40
היי
אני מבצעת מילואים שאינם בשעות העבודה, אלה בשעות אחר הצהרים לאחר סיום עבודה.
השאלה היא: האם אני מקבל שכר מלא גם מהמעביד וגם את 140% מביטוח לאומי או שהמעביד מעביר לי שכר מלא שלו ואת החלק הנותר של 40% מביטוח לאומי?
אודה על תשובתכם בהקדם
רחל
12/09/2017 09:24
עבדתי בסופר פארם שבוע וחצי אחרי שעברתי הדרכה לחברת לילית קוסמטיקס. מוכרת אחרת שלא שייכת החליטה למנוע ממני לעשות את עבודתי.

אמרה לכל הנכנס שאני לא נורמלית.

סיפרתי לאחראית ולמנהלת ולא עשו דבר היתי גננת ויש לי המלצות נפלאות. העובדת המשיכה גם ביום שאחרי שדברתי אם המנהלת ויצרה מהומה ואז שלחו אותי לבית ללא שימוע. אחרי חודשים שיחררו תלוש משכורת ולא החזירו אותי לסניף אחר כי אני מבוגרת מדיי בת 55 (הם היו מאוד מרוצים ממני לפני המהומה של העבודת יש לי התכתבויות בפלאפון)
ספיר
12/09/2017 09:22
היי

מסתיימת לי החופשת לידה ואני לא מתכוונת להמשיך לעבוד אלה להישאר בבית עם הפיצויים.

מה צריך לעשות? בעיקרון אני עוברת עיר. אמרתי למנהלת בעבודה שאני עוזבת, אז היא אמרה לי רק להביא מכתב שאני לא חוזרת לעבוד ונשארת בבית לטובת גידול הילדים.

אבל חוץ מזה ביטוח לאומי צריך לדעת?
להגיש טופס משהו? צריכה לחתום בלשכה?

הרי אני לא מתכוונת לעבוד בזמן הקרוב.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ