פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 389
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

א.ו
19/11/2017 10:02
בוקר טוב.
צריכה עזרה בהבנת החוק.

אני בהריון בשבוע 28.עובדת במשרה חלקית 08:00-15:00
יש לי 12 ימי מחלה וכמעט ללא ימי חופשה.רוצה לצאת לחופשת לידה לפני הזמן.מה האופציות שלי?ממתי אני יכוחה להחליט ואני מתחילה חופשת לידה לעומת תאריך לידה משוער ועדיין לקבל את הסכום שמגיע עבור 15 שבועות.

לידה שנייה ועדיין לא למדתי את החוקים (טפשת הריון קלאסית).

לא איכפת לי לצאת לפני הזמן כי גם ככה מתכננת לפחות שנה להיות בבית.

תודה על העזרה
עורך דין
19/11/2017 12:25
שלום לך

נשים רבות נוטות להתבלבל בכל הנוגע לאפשרות להקדים את חופשת הלידה, כך שאת בהחלט לא לבד. באתר זה תמצאי מדריך מקיף ומעניין בנושא חופשת לידה - מומלץ לקרוא אותו.

בהצלחה
מורן
19/11/2017 10:05
מחפשים עבודה מהבית? היזהרו מהפירמידה שכמעט הפילה גם אותי...

לפני כמה ימים ראיתי מודעה בפייס "רוצים לעבוד מהבית בין 2-3 שעות ביום ולהרוויח עד 4 אלף ש"ח "?אמרתי סבבה,אני עצמאית ,יש לפעמים פה ושם שעות מתות והשארתי פרטים.
חזרו אלי אחרי שעה!מורן??? היי זו xxx רציתי להזמין אותך לכנס שיווק רשתי,את משתמשת בפייסבוק אינסטגרם? עניתי שכן,אבל מה השם של החברה? יש לך קצת פרטים לתת לי? ענתה שאני אגיע ואראה הכל לבד,זו סה"כ הרצאה של שעה וחצי,יאאלה סבבה,נזרום.
כשהגעתי למקום חיכה בכניסה בחור חרדי "זה לכנס נכטן? זה בקומה 2 מהר מהר שלא תיאחרו כי לא תיכנסו,תראו להם גם sms כי זה הזיהוי שלכם, ואני בראש שלי ? איזה זיהוי...כולה כנס ,אני נכנסת וקולטת 8 פקידות (!!) עם חליפות וכאילו מישהו תפר להם חיוך לפנים בכח "היי,תראי לי את הsms, מראה לה,ואחר כבוד מורשת להיכנס לכנס,אני נכנסת ורואה 200 איש,מכל רזי האוכלוסיה,חרדים,ערבים,חברה צעירים אתיופים,רוסים,אנשים מבוגרים ולא מבינה איך כולם יחד הולכים לשווק באנטרנט,בכל לאורך כל באולם עומדים חברה צעירים עם עניבות וחליפות וכולם ללא יוצא מין הכלל מחזיקים ביד בקבוק שקוף עם נוזל וורוד בפנים,י אאלה מתחילה ההרצאה,עומדת מולי בחורה בת 24,אמרת שנחתה אתמול מבנגקוק,שהיא ממוקמת מס 18 בחברה (מוזר,הייתי שכירה ובחיים לא מיקמו אותי עם מס יחד עם החברים שלי במשרד) פה קצת חשדתי, היא מספרת שיש לה 4 מוקדים בעולם והיא מרוויחה טונות של כסף מאז שהיא בחברה, מראה לנו כל מיני מחקרים,הרובוטים מגיעים!! הילדים שלנו יהיו מובטלים!

סוף ההרצאה, היא אומרת, אנחנו לא יכולים לעבוד עם כולם רק עם הרציניים, יש מפגש שני, אבל הוא עולה 60 שח, אנחנו מבקשים שתשלמו כדי לראות את הרצינות, כמובן! אמרתי יאאלה, מקסימום ניפול ב60 שח, חזרתי לבית גיגלתי קצת על החברה, מה שהם לא מספרים שמדובר בפירמידה!

שבמפגש השני אחרי שעברת שטיפת מח על המוצרים שהם משווקים (המשקה הוורוד שכולם אחזו בו בכנס הראשון) שלפי הדברים שלהם הוא על גבול לרפא סרטן, שהם מביאים לשם "לקוחות מרוצים" שעושים לך הצגה של אוהדים ומחיאות כפיים מעושות ואז במפגש השלישי! אומרים לך שאתה צריך לשלם בין 1000-4000 אלף שח כדי לקבל יוזר ולמכור מהאתר וכדאי לך את של הארבע אלף כי שם אתה מגיע ליותר אנשים, בסופו של דבר "ההתעשרות" שלך תגיע מכך שתצרף אנשים לארגון, כי אז אתה מרוויח ממה שהם מוכרים וככל שייצטרפו יותר לארגון כך תרוויח על חשבונם יותר מה שאומר שאתה מפיל עוד ועוד אנשים והאמת שמצאתי כמה סוכנים חלאות אצלי בחברים והעפתי אותם די מהר.

אז בפעם הבאה שאתם רואים "עבודה מהבית עם אפס השקעה והרבה כסף" אל תיכנסו לזה מלכתחילה, כי לי היה את השכל להבין שמדובר בפרמידה, לאחרים לא.

***אני יודעת שיש כאן סוכנים שלהם כי הם פשוט נמצאים בכל מקום!
עורך דין
19/11/2017 12:23
שלום מורן

אכן חשוב לפרסם מקרים כאלה שכן יש לו מעט בעלי עניין שמנסים לפתות מחפשי עבודה לכל מיני קומבינות שונות ומשונות, שמתבררות מהר מאד כהונאה בסגנון פירדמיה או כל מיני שיטות "קסם" אחרות.

בהצלחה
אמיר
19/11/2017 11:52
היי, בחודש א ובחודש ב קיבלתי יום מחלה ויום חופש לצבירה על כל חודש, לפי החוזה משלמים לי מלא מהיום השני למחלה.

בחודש ג יצאתי ליומיים מחלה והורידו לי יום חופש אחד ויומיים מחלה כאשר בפועל נעדרתי יומיים בלבד, הטענה של החברה היא שיצאתי ליומיים מחלה והורידו לי יומיים מחלה אך בגלל שהיום הראשון אני לא זכאי לתשלום אז הוריד לי גם יום חופש.

אשמח לדעת האם המצב תקין?
עורך דין
19/11/2017 12:21
שלום אמיר

המצב שאתה מתאר אינו תקין. אם היה לך אישור מחלה המעסיק צריך היה להוריד את ימי המחלה ממכסת ימי המחלה הצבורים שלך ולשם לך בהתאם להוראות החוק. אין כל קשר לימי החופשה שלך. פנה אל המעסיק בכתב ובקש ממנו לתקן את המצב.

בהצלחה
ליאור
19/11/2017 09:22
חתמתי הסכם עם חברה בו נאמר שתמורת שירותי כתיבה הם משלמים לי סכום מסוים. ניסחתי הסכם שהתשלום יועבר אליי כעבור 15 ימים מיום שליחת הטקסט מצדי.

יצרתי קשר כעבור 15 ימים, ונאמר לי שהם התכוונו ל15 ימים בחודש העוקב. זה לא מה שסיכמנו, אבל הסכמתי לחכות. ב15 לחודש העוקב דיברתי איתם שוב, אמרו לי שכנראה יועבר התשלום בתחילת החודש הבא.

העיכוב הראשון היה הפרת חוזה כשלעצמו ובטח שהעיכוב הנוכחי. שלחתי להם מייל מסודר וציינתי את ההפרה וגם, שאם אצטרך אז נפתור את זה בערכאות המשפטיות. הם התקפלו ואמרו שיעבירו את הכסף כבר באותו יום. חיכיתי יומיים והם לא העבירו את הכסף. כל התקשורת בינם לביני מתועדת. כל המיילים, כל הסמסים, ההסכם שחתמנו וגם שיחת הטלפון.

מה אני יכולה לעשות בעניין?

תודה
נ.א
19/11/2017 09:18
היי, אשמח לקבל יעוץ לגבי מקרה שאני מרגיש שנעשה לי בו עוול.

לפני כ-4 חודשים התפטרתי מעבודה בחברת סטארטאפ. עבדתי בחברה כשנה וחלק מהשכר שלי היה אופציות.
השבוע פגשתי במקרה את אחד המייסדים של החברה ברחוב והוא אמר לי שאין לי אופציות בחברה כי היו לי 3 חודשים לממש אותם מהיום שעזבתי.

מצאתי את המסמך שעליו חתמתי כשקיבלתי את האופציות (Global Share incentive plan). והמספר 3 חודשים לא מופיע בו.

שאלתי את המייסד והוא אמר שבמסמך שחתמתי עליו רשום שאותו המסמך כפוף לתוכנית האופציות הכללית של החברה (Global option plan). והמספר 3 חודשים מופיע בה.

רציתי לדעתי האם יש לי קייס הטענות שלי הן:

1. את התוכנית הכללית קיבלתי ממנו אתמול בפעם הראשונה. ומעולם לא קראתי אותה עד אותו הרגע (כמובן שהחתימה שלי מופיעה על מסמך אחר שמפנה אליה ולא עליה).

2. פעמיים נאמר לי בע"פ ע"י מי שהגיש לי את הצעת העבודה (כשהצטרפתי וכשעזבתי) שאני לא צריך לקנות את האופציות עד שהחברה תעשה אקזיט.

3. שום דבר מהותי כנראה לא השתנה במצב החברה לפני חודש והיום. אני לא מחכה לשמוע שהיה אקזיט כדי להיזכר באופציות שלי.

מצב שני אין לי ראיות בכתב שלא ראיתי את התוכנית או שנאמר לי שאני לא צריך לעשות כלום לגבי זה.
דפנה
19/11/2017 09:11
התפטרתי לאחר חופשת לידה לצורך גידול הילד
הבנתי שהמעסיק צריך לשלם לי פיצויים תוך 15 יום
כרגע אני כבר 90 יום אחרי הגשת מכתב ההתפטרות ועדיין לא קיבלתי את הפיצויים.
האם מקבלים ריבית על כל הימים האלה שהם לא שילמו לי
ואם כן איך מחשבים את הריבית
תודה ויום טוב
איה
19/11/2017 09:10
שלום רב ,

אמא שלי עובדת בחברה מסויימת כבר מלא שנים כ7 שנים בערך באחד הימים אמא שלי מתקשרת לחברה הביטוח שמופיעה בתלוש כדי לברר על קרן פנסיה ופיצויים וכ׳ו פתאום אומרים לאמא שלי אין לך כסף בכלל בקופה , לא הפקידו לך פיצויים למרות שבתלוש רשום שכן.

פנינו למעסיק התחילו להגיד לנו שזה דבר חוקי ושיש קופה בחברה פרטית ושהם מעוניינם לשלם לה פיצויים תוך 40 יום בתנאי שתרשום מכתב שהיא מתפטרת מסיבה שהציבו לה . עכשיו אמא שלי לא מוכנה לקחת פיצויים מבלי שתבדוק כמה זכאית בדיוק כי לפי דעתנו לא יתנו לה את כל המגיע לה .

עכשיו שאלתי האם מה שנעשה חוקי? ומה יקרה במידה ונלך למשפט? אגב רוצים לתת לה טופס 161 איך ייתכן שהקופות ריקות? אשמח לעזרה ולתשובה
רוחמה
19/11/2017 09:08
עבדתי כסיעת רפואית בגן ילדים כבר שנה שניה עד שעה 14 .
מלאתי את תפקידי על הצד הטוב ביותר ומעבר.

בשל שינוי פנימי בגן...העבודה שלי נפגעה והגננת ויתרה עלי..
לרשות בה אני עובדת
הציעו לי מסגרת אחרת במקום אחר עד 16.
הסברתי שהשעות אינם רלווונטיות כי ילדי מסיימים ב14 .
כעט אען להם מה להציע. אבל מסרבים לתת לי מכתב פטורים.
מה עליי לעשות ומה אומר החוק .
תודה
שי
19/11/2017 09:06
נפצעתי בקרסול ימין בחודש 07.17 - שבר בעצם המסרק החמישי.

הוכרה לי תאונת עבודה.

כיום עדיין לא עובד עקב זה שרואים בצילומים את השבר .
רופא תעסוקתי רשם לי שאינו יכול לחזור לעבוד עד 31.12
(בינתיים ).

ברצוני לציין שאני עובד כנהג אוטובוס והפגיעה היא בכף רגל ימין. בוועדה רפואית נתנו לי 15 % נכות לחצי שנה.

ברצוני לשאול האם יש פה מצב ל"נכה נזקק"? הרי אני עובד עם רגל ימין , וכיום אין באפשרותי לעשות זאת.
שירן
19/11/2017 09:02
התפטרתי מהעבודה לצורך גידול הילד.
מגיע לי פיצויים הבנתי שחלק הפיצויים מהם ממקום העבודה ולחלק נמצא במקום אחר.

את החלק של העבודה הם מחוייבים לתת לי תוך 15 ימים מהעזיבה...ביקשתי מהם להעביר את הכסף לחשבון של בעלי (אני המציא להם את כל המסמכים הנדרשים תז פרטי חן וכו...) אבל הם מסרבים!

ואמרו לי שהם יכולים להעביר את הכסף רק לחשבון שלי...זה נכון? או שאני יכולה לדרוש להיכן יופקד הכסף?
אברהים
19/11/2017 08:59
אני עבדתי באיזה שהיא מסעדה בירושלים למשך שבוע ותוך כדי עבודה גיליתי שהמנהלת שם מגעילה בצורה לא נורמלית, החלטתי לעזוב כי לא מתאים לי לעבוד עם גועלי נפש.
ב-10 לחודש קיבלתי ממנה תלוש וצ'ק (שרשום עליו למוטב בלבד ושני פסים), ניגשתי לבנק הפועלים (שהצ'ק שייך אליו) וזה היה סניף עם קופה, הפקידה שם אמרה שאסור לה לפרוט צ'ק עם שני פסים כשאין לי חשבון שם, היא הציעה לי לפנות למי שנתן לי את הצ'ק כדי לקבל צ'ק בלי פסים.

אני מציין שאין לי חשבון בנק בכלל.

פניתי למנהלת של המסעדה והחזרתי לה את הצ'ק וביקשתי צ'ק בלי פסים כי אין לי חשבון בנק, היא הגיבה שזו בעיה שלי שאין לי חשבון ולא שלה ואין לה שום פיתרון בשבילי לקבל את הכסף שלי, לא הייתה נחמדה בכלל ודיברה בצורה לא יפה.

מישהו יודע מה אני יכול לעשות במקרה הזה ומה זכותי לעשות בצורה חוקית? בלי להציע לי לפתוח חשבון בנק כי אני לא מעוניין.
יאנה
19/11/2017 08:56
היי, אשמח לעצה,

לפני כשלושה שבועות הלכתי לראיון עבודה בגן ילדים פרטי, מנהלת הגן אמרה לי לבוא ליום ניסיון, אחרי אותו יום החלטתי לא לעבוד שם, מאחר שלא חתמתי על שום חוזה, לא היו לה פרטי חשבון שלי, השאלה שלי היא כזאת, בצידה והיא לא משלמת לי על אותו יום נסיון (שהיה יום עבודה מלא) מה אוכל לעשות? תודה מראש .
ח.ו
19/11/2017 08:53
שלום

יש לי שאלה בעיניין הלנת שכר, עבדתי תקופה ארוכה באשקלון, למשך שנה ושלושה חודשים.

ברשותי ימי חופשה שלא נוצלו ודמי הבראה, וגם לא פתחו לי קרן פנסיה לאחר 3 חודשים ולא הופרש לי כספי פנסייה לקרן אז פניתי למנהלת הסניף, עידכנתי אותה לפני הכנת המשכורות לגבי הצ'ק עם הימי חופשה והדמי הבראה, וגם תזכרתי אותה על הצ'ק 6 ימים לפני העשירי לחודש, והיא אמרה שתבדוק לי את העיניין, מאז היא סיננה אותי ורק היום היא ענתה לי ואמרה לי שאין לי צ'ק מוכן.

מה אני עושה?
עומרי
19/11/2017 08:48
שלום,

אישתי עבדה במשך שנה כמנהלת אתר נופש לפני שיצאה לחופשת לידה.

בחודש השמיני להריון הוחלט בהמלצת רופא לצאת לחופשה עד הלידה.

היא יכלה לקבל אישור רפואי לשמירת הריון אך בשיתוף עם המעסיק הוחלט כי תנצל ימי מחלה וחופשה שעומדים לרשותה עד יום הלידה. (מכסת ימי המחלה והחופשה שהופיעו בתלוש השכר התאימו למספר ימי החופשה/מחלה שביקשה אישתי לנצל עד תאריך הלידה המשוער)

ימי החופשה והמחלה נוצלו, הוצגו אישורים רלוונטיים מהרופא המטפל.

המעסיק החסיר בשכר האחרון כ4000₪ בטענה שמכסת ימי המחלה והחופשה שהוצגו בתלוש לא נכונים וכי החליט לקזז.

המעסיק לא מוכן לשלם או להסביר את עצמו ועכשיו לשאלתי.

האם יש טעם לשכור את שירותיו של עורך דין במקרה כזה או ששכר הטרחה יעלה על הסכום אותו אנו מבקשים להשיב או שניתן לתבוע גם הוצאות משפטיות?

תודה
חן
19/11/2017 08:38
שבוע טוב
אני רוצה לשאול בנוגע לימי מחלה זה דחוף
אני עובדת משרה חלקית (פעמים בשבוע) לפני כחודש חליתי שבועיים ובתוך השבועיים האלה הייתי אמורה לעבוד 3 משמרות בכל שבוע
הוצאתי 10 ימי מחלה מתוך 17 ימים שצברתי
בתלוש משכורת מופיע לי 4 ימים
יום ראשון ללא תשלום
יום שני ושלישי רשום תעריף 27.92 באחוז 50 וכמות 11 סה"כ 153
ז"א שהם הורידו לי חצי מהשכר השעתי במקום 27.92 שילמו לי על 13 וקצת ... זה חוקי? תקנו אותי אם אני טועה כי אמורים להוריד לי חצי מהשעות ולא מהשכר
יום רביעי שילמו ולא שילמו לי יומים נוספים. מזכירה בשבועיים האלו הייתי אמורה לעבוד 3 פעמים בשבוע ולא פעמיים כמו בד"כ.

שפניתי למנהלת שלי היא ענתה שזה ביחס למשמרות שלי \ למשרה בלי קשר לימים שבו הייתי אמורה לעבוד.

אשמח לקבל עזרה ... תודה
יובל
19/11/2017 08:34
עבדתי ארבע משמרות במקום שבו כל משמרת נמשכת 24 שעות. לא סוכם ביני לבין המעסיק על שכר, והנחתי שמדובר במינימום.

להפתעתי, בתלוש המשכורת שקיבלתי נכתב שעבדתי 32 שעות במקום 96, שהשכר השעתי הוא 16 ש"ח, ומשהו בשם "שכר שהייה" שאין לי מושג מה הוא אומר.

התפטרתי ודרשתי שכר מינימום מלא על כל השעות שעבדתי, אך לא קיבלתי.

האם יש לי עילה / סיבה לתבוע? או סיכויים טובים?
נתנאל
19/11/2017 08:31
עבדתי שבוע בתור מלצר במסעדה והיו כמה דברים שאני הייתי רוצה לברר האם זה כחוק.

1. כשהגעתי למשמרת ראשונה התברר לי שחייב חולצה שחורה ולי הייתה חולצה אפורה כהה המנהלת מצדה טענה שהיא לא צריכה לספק לי חולצה כזאת ואם אני לא אלך לקנות חולצה כזאת אני לא אעלה למשמרת משמע אני מפוטר לבסוף הייתי חייב לקנות מכספי חולצה בלי החזרים רציתי לדעת האם זה כחוק?

2. במשך שבוע שלם שעבדתי לפחות 6 שעול כל יום יצאתי להפסקה רק פעם אחת והיא לרבע שעה ואחרי רבע שעה האחראי משמרת אמר לי לחזור כי יש עוד אנשים שרוצים לצאת להפסקה האם זה חוקי?

3.כל פעם לפני משמרת המנהלת לא נתנה לי לעלות למשמרת כי לא הייתה עבודה (לא היו לקוחות במסעדה ) למרות שאני הייתי רשום לבוא בשעה מסויימת היא חייבה אותי לחכות בלי כניסה למערכת (בלי תשלום) לפעמים חצי שעה לפעמים גם שעה. האם זה חוקי?

4. המנהלת חייבה אותי להביא עט מהבית כדי לרשום את ההזמנות של הלקוחות האם זה חוקי?

5. לא החתימו אותי על שום טופס כמו בכל העבודות הקודמות האם זה מותר?

6.המנהלת מביאה לכל המלצרים את הטיפים בשקיות וזה השכר שלהם במזומן בלי תלוש האם זה כחוק?

במתוטה ממכם אשמח לתשובות מפורטות על מנת שלא יהיו לי אי הבנות, תודה רבה מראש וותזכו להרבה שמחה.
אני
18/11/2017 23:16
התקבלתי לעבודה וחתמתי על הסכם עבודה עם התחיבות לשנה,
לא היתה חפיפה כך שלמרות שעברו 3 חודשים העבודה לא ברורה,
האם בנסיבות אלו באפשרותי להפר את ההסכם?
במידה ולא מהן הסנקציות המוטלות על עובד המפר הסכם זה?
עופרי
15/11/2017 08:52
חברה אשר עובדת בחברה פרטית כבר 7 חודשים ומקבלת שכר גלובלי. לאחרונה שוחחה עם המעביד על הפרשות לפנסיה והוא טען שמעסיק פרטי שהוא עצמאי אינו מחוייב להפריש לפנסיה ושזה מגולם בתוך המשכורת נטו שלה. כאשר התקבלה עבודה נאמר לי ששכרי יהיה × נטו פלוס בונוסים.עם זאת, בתלושי השכר לדבריה אין שום איזכור להפרשה כלשהי לקרן פנסיה.

האם הוא צודק? האם הוא לא מחוייב להפריש לה לפנסיה כבר מהיום הראשון לעבודה? ואם זה אכן מגולם בתוך המשכורת, צריכה להיות שורה כלשהי בתלוש המשכורת,לא? אשמח לכל הסבר. תודה רבה.
עורך דין
16/11/2017 12:35
שלום עופרי

המעסיק "מורח" את חברתך. אין דבר כזה. חובת ההפרשה לפנסיה חלה על כל המעסיקים בישראל ללא הבדל.

בהצלחה
שלום
15/11/2017 08:50
אשמח להתייעצות- תודה מראש לעונים על הקדשת הזמן, לא מובן מאליו בכלל!! עובד בעל ותק, שהוחמר מצבו הבריאותי ואין ביכולתו לעסוק במה שעשה קודם לכן, ניתנה לו עבודה חלופית כי לפטר אותו אסור .. האם מותר לחברה לדרוש שאותו עובד יגיע לבדיקה של רופא תעסוקתי שמייצג את החברה על מנת שיפסוק האם יכול לחזור לעבודה הקודמת?או שניתנת לאותו עובד אפשרות לעשות את הבדיקה אצל רופא תעסוקתי ניטרלי? ולא אחד שהחברה מתגמלת כדי לפסוק לטובתה? (היו מקרים דומים בחברה שלמרות שעובד היה במצב שלא יכול לעבוד פיזית אותו רופא פסק כי אכן יכול... דבר שגרם להחמרת מצב רפואי..לפי המעסיק חובה להגיע לאותו רופא...
עורך דין
16/11/2017 12:32
שלום לך

אתה יכול לפנות לקבלת חוות דעת של רופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים.

בהצלחה
א.ת
15/11/2017 08:49
בוקר אור...שאלה,מה עושים אם הבוסית שלי פוגעת לי במשרה מאז שסיפרתי לה שאני בהיריון? (אני עובדת שם חודש 6) וגם היחס שלה כלפי השתנה מאז שהיא יודעת...ממשרה מלאה העבירה אותי לחצי משרה ואפילו לפעמים שולחת אותי הביתה אחרי 3 שעות...אני חודש וחצי לפני תאריך לידה המשוער...
האם חוקי? אין לי חוזה ואני ממש אבודה
תודה מראש לעונים!
עורך דין
16/11/2017 12:30
שלום לך

לצערנו הרב נשים רבות עדיין נתקלות בתופעות של התנכלות במקום העבודה, בשל היותן בהריון. עליך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, על מנת לבדוק את נסיבות המקרה לעומק.

בהצלחה
שירה
15/11/2017 08:48
בוקר טוב. שאלה בדיני עבודה

במקום העבודה שלי אני עובדת 8.5 שעות רגילות, אחרי זה השעתיים הראשונות משולמות לפי 125% ואחריהן 150%, אם יוצא שאני עובדת פחות מ8.5 שעות באחד הימים, "משלימים" לי אותם מה150% ואם זה לא הספיק אז מה125%.

האם זה חוקי?
עורך דין
16/11/2017 12:29
שלום שירה

לא נשמע טוב. מומלץ לפנות לחשבת שכר שתבדוק את תלושי השכר שלך.

בהצלחה
סימונה
16/11/2017 11:39
שלום רב
לאימי עובדת זרה והרושם הוא שלעובד הזר יש בעיקר זכויות ולמעסיק שחי מכספי פנסייה דלים יש רק חובות .חברת העובדים הזרים דואגת להגן בחירוף נפש עליהם אך לא דואגת לידע על הזכויות של המעסיק .להפתעתי גיליתי כי ניתן לנכות מהעובד הזר חלק מהבטוח הרפואי ,סכום קטן ע״ח מגורים והוצאות נלוות .אשמח לדעת מה הסכומים המדויקים שניתן לנכות משכרו של העובד הזר והאם ניתן לנכות רטרואקטיבית ?לציין שהעובדת הזרה נימצאת אצלנו קרוב לשלוש שנים .
תודה מראש על המענה
אריאל
16/11/2017 11:22
שלום לכולם.
עבדתי כשלושה וחצי חודשים בתור מלצר באולם אירועים על בסיס משכורת מינימום + טיפים שנכנסים לכיסי בלי שום קשר לבעלים / משכורת.

היו לי הרבה ימים שבהם עבדתי למעלה מ8 שעות וכן שעות לילה (היו משמרות שנגמרו ב3:00 בלילה בערך).
בתלושים שקיבלתי לא מופיע שום דבר לגבי שעות נוספות - כתוב את מספר השעות שעבדתי וכולם על שכר מינימום. האם אני יכול לקבל פיצויים כלשהם?
רחל
16/11/2017 10:10
שלום,
הודעתי למעסיק בכתב ובע"פ שאני מעוניינת להתפטר מעבודתי ורשמתי לו לו תאריך הפסקת עבודה 20 יום מראש
לאחר יומיים התקשר המעסיק אלי בערב לטלפון הנייד והודיע לי לא להגיע יותר לעבודה מאחר ולטענתו אני גורמת נזקים לחברה מאחר ואני מתסיסה את העובדים ( כמובן שזה שקר) והוא לא מתכוונן לשלם לי על הימים הנותרים והוא מסרב לשלוח לי ההודעה בכתב. האם אני זכאית לשמוע ו\או למכתב פיטורים ? והאם אני זכאית לקבל תשלום על הימים הנותרים ?
אשמח לשמוע את עצתכם בנושא
תודה
מירי
16/11/2017 09:11
שלום רב.
אני עובדת כעצמאית. יש לי קליניקה לקוסמטיקה
אך היות ושכר עבודתי אינו עונה על מינימום .בביטוח לאומי משלימים לי ובמגביל שלחו אותי לשרות התעסוקה ושם נתבקשתי להגיע להחתים מידי חודש ובמגביל הם מחפשים לי עבודה. מה שאומר שהגעתי לשם כדורשת עבודה ע"י ביטוח לאומי.
השאלה היא מדוע שלחו אותי כדורשת עבודה כשאני מנסה לקדם את עצמי בעבוד בו אני עוסקת כעצמאית?
שנית.מדוע הם לא מאשרים לי לימודים כשביקשתי ובמקום זה מנסים לשלוח אותי לעבודות שלא תואמות לי בכלל
אשמח לדעת איך כל הגלגל הזה עובד ומה ההיגיון פה?
כי אני ממש מתוסכלת
בתודה מראש
איחוד סמינרים ...
15/11/2017 18:28
שלום רב,
האם ניתן לאחד 2 סמינרים לגמול השתלמות?
בת-אל
15/11/2017 17:13
שלום לכולם

שאלה בדיני עבודה. אשמח לעזרה.

אני נמצאת כרגע בחופש מחלה כבר 3 חודשים (שברתי את הקרסול) עובדת במוקד טלפוני שעתיד להיסגר בתאריך 30.11 בדיוק בתאריך שבו מסתיים החופש מחלה. כל העובדים עוברים שימוע ומקבלים מכתב פיטורים. המנהלת שלי טוענת שכיוון שאני נמצאת בחופש מחלה לא ניתן לזמן אותי לשימוע.

אני עובדת באשדוד והחברה עצמה נמצאת ברמת גן ואני ממש לא מעוניינת להגיע לשימוע ברמת גן (השימועים לכלל עובדי החברה מתנהלים כרגע באשדוד) הצעתי למנהלת לחתום על טופס בו אני מוכנה להגיע לשימוע בזמן ימי מחלה כך שיהיו מכוסים בפן המשפטי ( עדיין לא החזירה תשובה) כיוון שאני זקוקה לפיצויים ולמכתב פיטורים.

האם יש משהו נוסף? תודה וסליחה על האורך
שובל
15/11/2017 12:20
היי אני כרגע בחודש הראשון להיריון ואני נמצאת במקום עבודה שממש נמאס לי ממנו. אני עובדת בו כבר שנתיים וחצי ואני רוצה להתפטר,השאלה שלי היא אם עוד חודשיים,שאני אהיה כבר חודש שלישי בהריון בעז"ה,אני אשאר במקום עבודה שלי ואעבוד כמה ימים בחודש, רק כדי שיהיה לי תלוש משכורת 7 כדי אמצא עבודה אחרת ואז אתפטר,האם מבחינת הביטוח הלאומי אוכל לקבל חופשת לידה מלאה? האם זה נחשב אם שני מעסיקים שונים משלמים לי ביטוח לאומי?
אשמח לתשובתך
וידה
15/11/2017 11:19
שלום,
העובדת הזרה בקשה לעזוב בסוף החודש
הסיבות: עוברת לעיר אחרת, רוצה להיות קרובה לדודתה, רוצה העלאה בשכר וכן לעבוד בשבתות ובחגים הנוצריים ובחופשות ולקבל עבור זה פדיון חופשה.
שאלתי: האם היא זכאית לפיצויי פיטרוין
האם אני צריכה לשלם לה את צבירת הפנסיה או כאשר היא עוזבת את הארץ.
האם אני יכולה בהסכמתה לשחררה לפני סוף החודש (שבוע וחצי) כי החברה שלחה לי עובדת חדשה. ואם כן האם אני צריכה לשלם לה שכר כאילו עבדה עד סוף החודש.
וידה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ