פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 325
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יהונתן לוונטל
09/05/2018 10:02
במהלך העבודה שברתי את האצבע. אולם לא החסרתי בעקבות כן מהעבודה. האם גם על זה יש פיצויים? תודה רבה.
ר.ט
08/05/2018 22:16
התחלתי לעבוד לפני חודשיים וחצי ועכשיו אני בהריון שבוע 7.

מההתחלה העבודה לא זרמה לי עם המנהלת. לא יודעת מה יש לה איתי. תחושה שהיא לא סומכת עליי עם ביצוע העבודה וגם אישית לא זורם. דבר שבחיים לא קורה לי, אין מישהו שאני לא מסתדרת איתו.

יזמתי שיחה לפני שבועיים בערך וסיפרתי לה על התחושות..אמרה לי שקשה לה לסמוך עליי ולתת לי דברים לעשות כי היו לי כמה טעויות. הבטחתי שאנסה להשתפר. היו שבועיים יחסית בסדר והיום היא קראה לי וממש הטיחה בי דברים קשים. שאני עושה טעויות של חוסר ריכוז, שאני עסוקה בדברים אישיים וטלפונים ושהיא לא מתחברת אליי אישית ושזה לא קרה לה עם אף אחת... ושכאילו היא נותנת לי הזדמנות אחרונה וזה בעצם שיחת שימוע.

יש תחושה שמלחששים שם שאני בהריון. אולי שמעו אותי מדברת בטלפון.

מה אתה מציעים לי לעשות? אני נמצאת בהרגשה ממש לא טובה להגיע לשם..לא נעים לי בכלל. מצד שני אני בהריון ואיפה אני אמצא עבודה חדשה?? האם אני צריכה להגיד לה שאני בהריון? אני יכולה איכשהו לתבוע במידה ויפטרו אותי?
ליטל
08/05/2018 21:00
ערב טוב לכולם יש לי שאלה :
עבדתי כשנתיים במקום מסויים בשנה האחרונה הייתי בהריון והעסק הועבר לחברה אחרת.

באישור משרד התמת פוטרתי באוגוסט קיבלתי את כל הפיצויים המגיעים לי והוחתמתי על חוזה חדש שהוותק נשמר לי וימי החופשה והמחלה המשכתי לעבוד כרגיל עד סוף אוקטובור ואז ילדתי הייתי בחופשת לידה ולאחר חופשת הלידה התפטרתי לא עבדתי במשך חודשיים וחצי חתמתי אבטלה המנהלת שלי שאלה אותי אם אני רוצה לחזור לעבודה והסכמתי אך נאמר לי שהוותק נשמר לי אבל לא ימי החופשה שצברתי.

רציתי לדעת מה הזכויות שלי?

למיטב הבנתי אם לא עברה תקופה של 3 חודשיים מאז שהתפטרתי כל הזכויות שלי אמורות להישמר
תודה רבה
אייל
08/05/2018 14:40
התייעצות לגבי דיני עבודה

להבנתי, חוקי העבודה אינם מתייחסים במפורש לשאלה האם חייב המעסיק למסור לעובד את דוחות הנוכחות ("פנקס שעות עבודה"). אך מחוייב אם מבקש העובד מהמעסיק לקבל את דוח הנוכחות, על אף שאין הוראה מפורשת המחייבת את המעסיק להיענות לבקשה, לבחון בקשה זו בתום לב.

והשאלה היא מה קורה כאשר אצלנו בעבודה (אבטחה) סוגרים משכורות ב-8 לחודש ומסופק דוח שעות ב7 לחודש בשעה 16:00? אצלנו נהוג לסמן תיקונים בדוח ויום למחרת אוספים אותם. יוצא מצב שחסרות שעות וזה משולם רק חודש אחרי כהפרשים. האם חוקי?
נדיה
08/05/2018 14:30
13 hrs

אשמח לדעת האם המעסיק לא הפריש לי חודשיים פנסיה (ינואר ופברואר) ואחרי שיחה איתו אמר לי שהחודש הוא הולך להפקיד במידה והוא לא יעשה מה אני צריכה לעשות?

כרגע אני בחופש לידה ( יצאתי מה19 לפברואר לחופשת לידה ) וגם מעוניינת להתפטר לטובת גידול לילד, מה כדי לעשות (עוד חודש אמורה לחזור ) האם כדי לי להתפטר עכשיו או איך שנגמר החופשת לידה?

מאוד בעייתי להמשיך לעבוד במשרה מלאה (9:00 עד 17:00) מצב הכלכלי לא מאפשר לי לשים את התינוק במשפחתון או מעון כרגע... בן זוגי ( לא נשואים) גם עובד במשמרות שמתחילות ב6 בבוקר או מ15 אחרי צהריים , יכול להיות שהמעסיק יתן לי לעבוד חצי משרה באותו משכורת ? הבנתי שאסור לו לגעת בשכר...האם זה יכול להיות אחד הסיבות לביטול? ומה עוד אפשר לעשות כדי לא להמתין 90 יום עד קבלת אבטלה? תודה רבה.
עינב
08/05/2018 14:29
הבנתי שאם יש לי חופשת מחלה מגיע לי תשלום מהיום השני לחופשה. אבל אם ביום הראשון לחופש לא הייתה רשומה לי משמרת? אני עדיין מקבלת תשלום על היום השני של החופש ( שבו אני כן רשומה בשיבוץ?)

ואם יש לי חופשה של שלושה ימים, שגם בהם רק ביום השלישי אני רשומה בשיבוץ - אני מקבלת דמי מחלה / משכורת על שני הימים האחרונים, על היום האחרון, או על אף אחד מהם?

אם זה משנה, נצברו לי מספיק ימי / שעות מחלה, עובדת כבר 10 חודשים, חלק מחברה גדולה.

תודה רבה!
יוסי
08/05/2018 14:28
התחלתי לעבוד במקום ולאחר חודש היה לי ישיבת חתך שבה נאמר לי שמרוצים ממני והכל טוב המנהל האישי והמנהל שלו, יומיים לאחר מכן הבעלים של החברה זימן אותי לישיבה שבה נאמר לי דברים הפוכים לחלוטין, שיש פערים בין הקו"ח לביצועים ואני לא מתפקד בצורה טובה מבחינתם ויש תלונות, כששאלתי מה התלונות ומה הבעיה ומדוע נאמר לי דברים הפוכים יומיים לפני - לא קיבלתי תשובה פרט ל"יש תלונות", באותה סיטואציה הציעו לי שתי אפשרויות - לחתוך את השכר בחצי לתקופה קצובה של חודשיים ולאחר מכן לערוך דיון "יחסינו לאן" או לסיים את העבודה.

החלטתי לחתום על מסמך הקיזוז לחודשיים (מצויינים בו תאריכי התחלה וסיום של התקופה) ובחודשיים האלה עבדתי בצורה טובה מאוד וקיבלתי פידבקים חיוביים מהמנהלים שלי.

לאחר החודשיים האלה נכנסתי לשיחה נוספת אצל הבעלים של החברה והוא אמר שהוא מציע להעלות את השכר המקוזז בעוד שליש מהסכום המקוזז(פער של אלפי שקלים מהשכר המקורי) אמרתי שבמצב כזה אני נשאר אבל אתחיל לחפש מקום עבודה חדש, הוא אמר שמבחינתו זאת התפטרות וביקש מכתב התפטרות, כתבתי מכתב שבו מצויין שאני מתפטר עקב הרעת תנאי שכר מההסכם המקורי.

השאלות הן:

1. חוזה העסקה כתוב באנגלית - האם אי אפשר להגיש אותו הראייה לבית דין? הוא חייב לעבור תרגום לעברית? אם כן - מה הקריטריונים למתורגמן? תעודה/הסמכה כלשהיא או שאנגלית שפת אם יספיק לצורך העניין?

2. מצאתי עבודה כעבור 6-7 חודשים מאז שעזבתי את החברה בעקבות המקרה ויש תיעוד של ראיונות עבודה דניגשתי אליהם בתקופה הזאת - האם בית משפט יכול לקבוע לי פיצוי בגודל משכורות לתקופה הזאת כנזק שנעשה לי בגלל הפרת חוזה מצד המעסיק? והאם בתי משפט נוטים לקבוע פיצויים כאלה במקרים דומים?

תודה מראש
י.מ
08/05/2018 14:25
היי,

דמי נסיעה לעבודה.

האם דמי הנסיעה המקסימלים הם 22.6 שח או שאם בפועל הנסיעה עולה יותר המעסיק חייב עפ חוק לשלם את עלות הנסיעה?
לינה
08/05/2018 14:22
לפני שנה וחצי עבדתי בחברה שפשטה רגל. יש בידי תלוש ע"ס 1200 שקל (כמובן שלא שולם), קראתי דרך האתר של ביטוח לאומי שחובה חתימה של המעסיק על הטפסים ע"מ לקחת את השכר.

אין לי קשר עם המעסיק ואין לי איך לדרוש ממנו שימלא את המסמכים. הוא הצהיר עלי במהלך הפשיטתת רגל, (שלא קיבלתי משכורת)

איך אני אמורה לפעול ?
אלי
08/05/2018 14:20
יש לסבתא שלי עובדת זרה מי זה שנתיים בשבוע שעבר הגיע לבית הסבתא אדם זר כדיי להודיע לנו על העובדת הזרה שהיא הכתה את הסבתא בגן ציבורי והגיש תלונה במשטרה ללא הוכחות אני מציין שיש תיק פתוח ללא תמונות עכשיו אני שואל אתכם ברגע שיש לי תהוכחות להרמת ידיים על סבתי והעובדת נעצרת ונזרקת מהמדינה האם אחרי מקרה כזה אנחנו חייבים לה את כל התנאים סוציאליים כגון פיצויים וחופשות ועוד או שברגע זה היא לא זכאית לכל זה אני יודה לכם על התשובות תודה
קרן
08/05/2018 10:48
שלום רב,
הנני עובדת במקום עבודה ציבורי. עד לאחרונה הועסקתי באמצעות קבלן. ולאחרונה הועברתי להיות עובדת מדינה.
הנני מתגוררת במרחק של כ-45 קמ׳ ממקום העבודה, ומגיעה ברכב (אחרת אזדקק ל-3 אוטובוסים).
בעבודתי אצל הקבלן קיבלתי החזר נסיעות של מעל 1000 ש״ח (שאכן כיסו את מרבית הוצאות נסיעתי לעבודה). עם ההעברה כעובדת מדינה - הופחתו דמי הנסיעה משמעותית (לכדי 15 ש״ח ביום !!!)
לדבריהם התשלום הינו לפי ״חופשי חודשי״ (על אף שלא קיים דבר כזה ממקום מגוריי)

שאלותיי:
1) האם ניתן לטעון להרעת תנאים או שהמעבר מהקבלן למדינה הינו כמו מעבר בין שני מעסיקים ? (כמובן שהנני עובדת עדיין באותו המקום).

2) מהם דמי הנסיעה שאמורים לשלם לי ? היכן אוכל למצוא את לשון החוק ?
תודה
אהרון
08/05/2018 10:43
בני הקטן חולה ונשארתי בבית איתו
עידכנתי את מקום עבודתי.
נתבקשתי להגיע להשלים את השעות בערב כאשר אשתי חוזרת מהעבודה

האם מותר לבקש דבר כזה?

אני עובד כבודק תוכנה בחברת הייטק
ניקול
06/05/2018 08:30
סבתא שלי עשתה עליה באפריל 2016. היום מעוניינת לטוס למולדת לתקופה של כשלושה חודשים על מנת לסייע לקרובת משפחה סיעודית במהלך ולאחר ניתוח שהקרובה צפויה לעבור.

הובהר לנו שיש גבול של 72 יום בשנה שהפנסיונר רשאי לשהות מחוץ לארץ אחרת ביטוח לאומי מוריד מהתשלום החודשי, זה מחיר שהיא מוכנה להקריב.

לגבי ביטוח רפואי זה לא ברור כי באינטרנט יש דעות חלוקות והפקידים בביטוח הלאומי טוענים כל אחד משהו אחר - האם ניתן לטוס מעל 72 יום (בערך 100 יום ) ללא סיכון של הביטוח הרפואי שלה? אם כן, מה נדרש לעשות על מנת לוודא זאת?

בנוסף לזה, האם מישהו יכול להבהיר בצורה מפורטת או ברורה יותר לאיזו תקופה יורידו לה את תשחומי הביטוח הלאומי, ועל איזה סכומים יכול לביות מדובר? במילים אחרות, מה גודל הנזק.

תודה רבה מראש!
עורך דין
06/05/2018 20:04
שלום ניקול

לגבי הביטוח הרפואי, הרי שעת נסיעה לחו"ל יש לרכוש פוליסת ביטוח רפואי המיועדות לנוסעים לחו"ל, שאז יש לבדוק את תנאי הפוליסה המדוייקים מול קופת חולים או חבתר הביטוח ממנה רוכשים את הפוליסה.

לגבי התנאים לקבל קצבת זקנה - המידע המפורט מופיע באתר המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
יעל
06/05/2018 09:22
החלטתי להתפטר מאחד ממקומות העבודה שלי לצורך גידול הילדה.
אני עובדת במקום זה מה-1.12.2016
ילדתי ב 8.10.2017 (לאחר 11 חודשים)
מאז נמצאת בחופשת לידה (כ - 7 חודשים).

אני קצת מבולבלת -

ראשית, איך אני מחשבת את המועד למתן הודעה מוקדמת ע״פ חוק?

שנית, רק למקרה ויעשו לי בעיות: למרות שעבדתי שם בפועל פחות משנה, מגיעים לי פיצויים כחוק משום שאת הותק מחשבים כולל החלד הקבוע בחוק (שזה עוד 15 שבועות?), נכון?
עורך דין
06/05/2018 20:02
שלום יעל

עליך לתת הודעה מוקדמת בהתאם לוותק שלך במקום העבודה ולפי שיטת תשלום השכר - שעתי או גלובלי.

ואכן, חופשת הלידה נחשבת לוותק לצורכי פיצויים.

בהצלחה
ללא שם.
06/05/2018 10:51
שאלתי היא: כל פעם שמקבל הפרשי שכר על חודשים קודמים , מנוכה לי ביטוח לאומי ובריאות באופן מוגדל ומשמעותי יותר,ביחס לתשלום חודשי רגיל השוטף במהלך השנה. האם זה נכון שעל הפרשי שכר מנכים שיעור יותר גבוה מהרגיל ?
תודה מראש
עורך דין
06/05/2018 20:01
שלום לך

הניכוי צריך להיעשות בהתאם לגובה השכר הכולל שלך. פעמים רבות, כשאר משולמים לעובדים שכירים הפרשי שכר בשל סיבות כאלה ואחרות, חשוב לבצע תיאום מס ולבדוק האם מגיע לעובד לקבל החזרי מס בשל תשלומי מס בייתר. זה מאד נפוץ.

בהצלחה
גל
06/05/2018 14:17
אהלן, אשמח לעצה.

קיבלתי קידום בעבודה שמעלה לי את השכר, אבל גם מעלה משמעותית את כמות ואיכות העבודה שעלי לספק.
הועבר לנו על ידי מנהלת הסניף שבגלל משהו שקשור לראיית החשבון השכר שלי יתעדכן החל מה1.6 ואילו העבודה תתעדכן מה12.5.

כלומר שרוב החודש אעבוד אך לא אקבל את השכר הראוי, זה הגיוני?
עורך דין
06/05/2018 19:59
שלום גל

הכל צריך להיעשות בכפוף לסיכומים שאליהם הגעת מול המעסיק ולפי חוזה העבודה שלך.

בהצלחה
טוביה
06/05/2018 14:18
היי צהרים טובים לכולם.

אשמח לעזרה קטנה. מישהי שאני מכיר קיבלה בטעות משכורת פעמיים. עכשיו היא באמת לא מסתכלת בפירוט חשבון בנק (כן, ידוע בעיה גדולה) כעת כעבור חודשיים מבקשים ממנה את הכסף בחזרה (בצדק) הכסף נבלע בתוך החשבון. איזה אפשרויות עומדות לרשותה?

פרט קטן וחשוב. היא בחל"ד ולא בטוח שתחזור לעבודה
עורך דין
06/05/2018 19:57
שלום טוביה

מן הדין ומן הצדק להשיב את הכספים ששולמו בטעות. כך היה מצופה מהמעסיק לו היה משלם בטעות סכום נמוך מזה המגיע לעובדת.

בהצלחה
אליה
06/05/2018 14:18
שלום,
אשמח לעזרה:)
אם עבדתי במקום מסוים פחות מחודש, במשך כ- 31 שעות בלבד, ונוכו לי מתלוש המשכורת 5 ש"ח ממני לביטוח לאומי ו- 41 ש"ח מהמעסיק, האם זה נחשב כאילו שולמו בעדי מלוא דמי הביטוח הלאומי של אותו חודש? או שזה נחשב כתשלום ביטוח לאומי חסר?

שואלת לצורך בדיקת זכאות לדמי לידה, לפיהם יש צורך ב- 10 חודשים בהם שולמו בעד העובדת דמי ביטוח לאומי...האם חודש כזה נחשב כחודש בעדו שולמו לי דמי ביטוח לאומי?

תודה
עורך דין
06/05/2018 19:56
ערב טוב אליה

לצורך חישוב פרטני כמתבקש בפנייתך, עליך לפנות לחשת שכר ו/או יועץ מס.

בהצלחה
מאורו
06/05/2018 14:30
שלום ותודה על העזרה מראש.

אני שכיר ועובד בכמעט משרה מלאה (אני סטודנט לתואר שני) ומקום העבודה שלי מעסיק אותי לפי שעות עבודה ומשמרות.

לצערי בתחילת חודש אפריל חליתי במחלה שכנראה תימשך קרוב לחודש וחצי. עד עכשיו הכל מגובה כמובן באישורי מחלה.

השאלה שלי היא האם מגיע לי תשלום כלשהו החודש? האם זה משהו שצריך לפנות לביטוח לאומי?

לא מבין בכלל בנושא ולא יודע מה הזכויות שלי.

תודה תודה.
עורך דין
06/05/2018 19:55
שלום מאורו

כל עובד שכיר צובר ימי מחלה בהתאם להוראות החוק ובכפוף להיקף המשרה שלו. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא צבירת ימי מחלה - קרא אותה.

בהתאם לכמות ימי המחלה שצברת, המעסיק צריך לשלם לך בעת היעדרות ובכפוף לאישורי מחלה שברשותך.

בהצלחה והחלמה מהירה
שי
06/05/2018 14:33
שלום לכולם

אני עובד בטחון במגזר ציבורי, ויוצא שאני מסיים משמרת בשישי ב-4 לפנות בוקר ומתחיל מחדש בשבת ב-8 בבוקר ובעקבות כך יוצא שאין לי 36 שעות מנוחה רצופות בשבוע. האחראי שלי לא מסכים לשלם תוספות אחוזים על השעות כי כבר יש תוספות של שבת וזה מספיק לפי מה שהוא אומר וגם שהחוק לא תופס על עבודת אבטחה שפועלת 24/7.

זה נכון?
עורך דין
06/05/2018 19:53
שלום שי

המעסיק שלך עובר על החוק ומטעה אותך. אין אפשרות להתנות על הוראות החוק ואין זה משנה באיזה ענף אתה מועסק, לא כל שכן בענף האבטחה. אוכל להמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
רמי
06/05/2018 08:26
שאלה משפטית אך עם זאת אקדמית לכן אקווה שכן אפשר לשאול.

האם עובד יכול לוותר על זכויות קוגנטיות מרצון?

האם יש סימוכין שבית המשפט סירב לקבל/קיבל טענות אלו. משמע עובד שרוצה לעבוד מעל 12 שעות לדוגמא ואיכשהו נפתח הליך לא ע"י המעסיק ולא ע"י העובד.
כמו כן, על פי איזה חוק אפשר להרשיע בפלילים מעסיק שעובר על חוק שעות עבודה ומנוחה?
ג.ב
06/05/2018 08:25
שלום יש לי שתי שאלות בנושא יחסי עובד מעביד.

1. האם מנהל יכול לתת "עונש" על התחצפות לדעתו (פשוט אי הסכמה לגבי משהו בעבודה) ובמוצאי שבת להוריד מהסידור של כל השבוע הקרוב?

2. ואם יש לי חוזה עבודה לשנה ואני מעוניינת לצאת לפני החוזה איך צריך לעשות את זה נכון ?
סימון
06/05/2018 06:56
אני מועסקת שכירה בארהב וילדתי לא מזמן ונאלצתי לחזור לעבודה אחרי שבועיים. בעלי עובדת מדינה בארץ האם הוא רשאי לקחת במקומי חופשת לידה?

אשמח לתשובה בהקדם. תודה!
הלנת שכר
05/05/2018 23:54
שלום
שאלה
אם אני חתום על חוזה עבודה של שש משמרות בשבוע ובגלל שאין לחץ עבודה כל כמה ימים מודיעים לי מחר אתה בחופש בלי תשלום
זה חוקי ?
ענבל
05/05/2018 23:29
האם גבר גרוש שמשלם מזונות עבור ילדתו בת ה 18 ולצי זכאי לנקודת זיכוי עבור תשלום המזונות?
מני
05/05/2018 22:06
האם עובד סיעודי זר זכאי לצאת לחופשות (מעבר לימי המנוחה שלו) בשנה הראשונה לעבודתו - ואז כל חודש למעשה נצבר לו חלק יחסי שהוא יכול לקחת באישור המעסיק מתי שמתחשק לו?

הבנתי שבשנה הראשונה עובד סיעודי זר יכול רק לצבור את ימי החופש ולא לנצלם, כאשר הניצול יהיה החל מהשנה השנייה (ואז כמובן הוא יוכל לנצל את מה שנצבר בשנה הראשונה וכל חלק יחסי נוסף שנצבר עד שהוא יוצא לחופשה).
אור
05/05/2018 22:05
שואלת בשביל חברה.

חברה שעובדת בחברת הפקות והשכר גלובלי. ובהסכם חתמה שאם צריך עוד שעות נוספות בהתאם לאירועים כולל שישי שבת היא מחויבת להגיע.

מה שקורה שיוצא שהיא עובדת שעות נוספות כל יום ובאירועים מסויימים(שנמשכים שבוע) היא ישנה במקומו בשביל האירועים ***ולא מקבלת תוספת שכר*** על זה.
השאלה האם זה חוקי?

והאם יש חוק הגבלת שעות עבודה לאשה הריונית?
אורלי
05/05/2018 22:03
אני עובדת משרד במשרה מלאה (8.5 שעות ליום) לפי שעה בשכר גבוה מהמינימום. בעקבות קיצור שבוע העבודה בתלוש האחרון של אפריל קיבלתי שעות נוספות מעבר ל 182 שעות עבודה. לקחתי יום חופש (מתוך ימים שנצברו עוד קודם) והוא חושב לפי 8.4 שעות (במקום 8.5 שהיה קודם) כפול השכר לשעה שנותר ללא שינוי. אם אני אמורה להנות מחצי שעה עבודה פחות בשבוע במקרה שלי ללא הפחתה בשכר איך יתכן שהשכר לשעה נותר ללא שינוי? בנוסף ימי חופש שנצברו עד מרץ יכולתי לנצל במרץ ולקבל לפי 8.5 שעות ליום חופש. כעת מחושבים לפי 8.4 שעות ליום חופש. אני מבינה מהצו שעובד שעתי בשכר גבוה מהמינימום שעובד מתחת ל 42 שעות בשבוע- לא חל עליו הצו, אבל עובד שעתי שעובד בין 42-43 שעות בשבוע בהחלט חל עליו הצו והשכר לשעה אמור לעלות מעט כי אחרת אין משמעות לקיצור השבוע שכן אני צריכה להמשיך לעבוד את החצי שעה הזו כדי לא להפגע.

זו בטח לא היתה ״כוונת המשורר״ של הצו. אשמח למענה האם במצבי לפי הצו השכר לשעה אמור לעלות או להשאר ללא שינוי?

תודה מראש.
ויקטור
05/05/2018 16:57
שלום רב,

אני עובד בעבודה שלי כבר 8 שנים. ב 5 שנים האחרונות בתפקיד המנהל.
הסיפור שלי מתחיל בחודש אוקטובר 2017 אז הגיעו שמועות ( אין ראיית והוכחות ) למנהל שלי שעישנתי סיגריה אלקטרונית במקום האסור ביחד עם עוד מנהלים כולל סגנו. רק אני זומנתי לשיחה שבסופה החליט המנהל שלי להטיל עלי עונש של השעיה מתפקיד המנהל לחצי השנה. במהלך חצי השנה תיפקדתי בתפקיד לא ניהולי זוטר כאשר העובדים שפעם היו תחת סמכותי נהיו המנהלים שלי. שכר השעתי נשאר כמו של מנהל אל לא קיבלתי תוספות אחרות שהגיעו לי פעם בתור מנהל. לאחר חצי שנה של ריצוי העונש חזרתי לתפקיד המנהל. כעבור 3 חודשים אחד הלקוחות רשם עלי תלונה ובלי בירור מעמיק שוב זומנתי לשיחה ושוב אותו מנהל הטיל עלי עונש של השעיה מתפקיד רק הפעם לשנה! האם כל ההליך הזה תקין? האם מותר למעביד להיות גם חוקר גם שופט וגם תליין? ומה עליי לעשות ? אציין שבחוזה הקיבוצי המיוחד שלנו אין כל התייחסות לעבירות וענישה.
ויקי
05/05/2018 12:54
במקרה הוא כזה אני עובדת בתחנה שהסדר עבודה שם אם העובדים אפשר לומר לא הכי יציב וכבר נתפסו שם כמה גנבים
כל ההפקדות נעשות במזומן לא במכונת ברינקס אז הרבה מזומן מסתובב
אין לאף אחד קופה קבועה כל אחד עובד על מה שבא לו מתי שבא לו
ככה שיש הרבה חוסרים ואי אפשר לדעת מי עשה חוסרים או גנב כסף
אז המנהל מחליט להוריד את החוסרים מכולם וכשלי היה חוסר שאני עשיתי וידעתי שזה שלי כי אני בודקת את עצמי אמרתי לו שאין לי בעיה שיוריד את זה ממני כי זה הטעות שלי אבל אני לא מוכנה שיוריד לי חוסרים שהוא לא יודע מי עשה וזה סכומים גבוהים וכל יום כמעט
והבנתי שהוא מסתיר את זה מהתלוש שכר ובמקום זה רושם את זה בדף שעות ובתלוש שכר הוא כאילו מוריד שעות בשביל להוריד את החוסר האם זה חוקי מבחינת זכויות עובדים והגנת שכר ? אני גיליתי מעובד אחר שהמנהל עושה את זה אני עוד לא קיבלתי שם משכורת ראשונה ואני רוצה לדעת מה לעשות במידה והוא יחסיר לי שעות כדי להוריד לי חוסרים שלא שלי.

תודה ושבת שלום

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ