שלום,
מעסיק פיטר אותי, לאחר מעט יותר מחודש העסקה, על רקע שאינו מקצועי בעליל:
החל שיחה עמי מיד בפתח המשמרת ובה אינה סיפר כי אינו מרוצה מהתנהלות העסק באופן כללי, והחל מיד בהטחת האשמות כלפיי באופן ישיר.
טרם דבריו, קטעתיו ואמרתי לו שאני מעוניין לנהל איתו שיחה אמיתית בה שנינו נכבד את תרבות הדיון (זאת על רקע התפרצויות קודמות שלו כלפי העובדים, שבהן הרים את קולו והביע את מורת רוחו בשפה שאיננה מכבדת, תוך שהוא מקפיד שלא לאפשר לי "להשחיל" ולו מילה אחת אל תוך השיח, ולו העיז העובד לטעון כך וכך באשר להאשמות נגדו - קטע אותו
המעסיק מיד, לא הסכים לשמוע מילה, השתיק אותו, והמשיך בענייניו).
בכל אופן ניסחתי בפניו שההגדרה לשיחה כפי שאני רואה אותה, היא "דין ודברים שבהם הוא מדבר, אני שותק, מקשיב לו, ומכבד את דבריו. מאידך, לאחר מכן יגיע תורי לטעון ולדבר, ובחלק זה הוא זה ששותק ומקשיב לי."
באותו רגע - המעסיק פוצץ את השיחה."תביא לי מיד את המפתח, וצא החוצה. אתה לא עובד פה יותר." שאלתי אותו באשר לסיבה לפיטורין, והוא השיב שהסיבה היא שלא בא לו להעסיק אותי. טענתי גם שעליו לתת לי סיבה לפיטורין, ושהוא לא יכול פשוט להחליט על
פיטורין במקום, ועוד בלי לתת לי סיבה. הוא השיב שזה העסק שלו והוא יעשה מה שירצה, דרש ממני להחזיר לו את המפתח, ולאחר שהחזרתי, דרש שאצא מיד מהחנות. ביקשתי ממנו לאחר מכן לראות את הדו"ח המפרט את השעות שעבדתי החודש, והוא השיב שאמתין בחוץ, בזמן שיוציא אותו.
במשך דקות ארוכות, הוא עמד מול המחשב, ומדי כמה דקות שנכנסתי לשאול מדוע איני יכול לפתוח את הדו"ח בעצמי, לצלם במכשיר הנייד את השעות ולצאת, הוא השיב שהוא הוציא מספיק דו"חות בחייו, והרים את קולו בדרישה שאצא החוצה. לאחר מספר דקות נכנסתי שוב לשאול מה העיכוב, והוא השיב שהוא בכלל מנסה למחוק את כרטיס העובד שלי מן המחשב. לבסוף התיר לי להעלות את הדו"ח, לצלם, ויצאתי מהחנות.
למיטב הבנתי, אלו פיטורין שלא כדין ושלא בצדק: אין עילה מקצועית לפיטורין, אין הודעה מראש לגבי הפסקת ההעסקה - הפיטורין התרחשו בו-במקום ולאלתר, לא נערך לי
שימוע ולא ניתנה לי הזדמנות לטעון את טענותיי באשר להחלטה,יתרה מזאת: הושתקתי וגורשתי מהחנות, על המקום. ההחלטה על הפיטורין, כמו הפיטורין עצמם, הפסקת המשמרת וההוראה לעזוב את העסק ולא לחזור יותר, קרו כולם תוך מספר שניות.
אשמח להתייחסות בנוגע לאמור לעיל, להבין האם ההתנהלות עברה על החוק ולדעת האם אני זכאי לפיצויי מכל סוג שהוא בגין הפיטורין ללא כל הודעה והתראה מראש.
תודה רבה.