פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 910
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עידן
13/11/2014 16:42
שלום, אני כרגע שכיר והולך להתפטר בחודש הקרוב ופותח חברה משלי שבקושי יהיו בה הכנסות בשנה הראשונה.
האם אני זכאי לדמי אבטלה מעצם היותי שכיר בשנים האחרונות, למרות שאני אהיה בעל חברה משלי?
האם אני יכול לפתוח חברה בזמן שאני מקבל דמי אבטלה?
האם כל נושא הזכאות לדמי אבטלה נובע מהצבירה מהיותי שכיר וזה לא משנה אם אני פותח חברה בזמן האבטלה?
השאלות נובעות מזה שאני צריך לדעת אם בכל התקופה הראשונית של הקמת החברה(שלא יהיו הכנסות) אהיה זכאי לאבטלה
תודה
עורך דין
16/11/2014 13:22
שלום עידן

לאדם שהנו עצמאי או בעל חברה אין זכאות לקבל דמי אבטלה. מאידך, המלצתי כי תפנה ליועץ מס או רואה חשבון על מנת לבחון אפשרות לשלב קבלת דמי אבטלה למשך תקופה מסויימת, לפני שתפתח עסק והכל בצורה חוקית כמובן.
דנה
15/11/2014 19:19
היי,
במשך ארבעה חודשים עבדתי כפקידה בכוח אדם. לאחר מכן, יצאתי לעבודה אחרת דרך אותו כוח אדם (עבודה שבה שלושה חודשים ראשונים אני נחשבת עובדת כוח אדם).
כשקיבלתי את תלוש השכר, אני רואה שהעבירו אותי לשם משתמש אחר בכוח אדם (לדוגמה: אם נגיד קיבלתי עד כה תלושים מחברת 'אור', עכשיו מקבלת מחברת 'שור'). זאת אומרת שהוותק שלי נמחק ומילאתי שוב טופס 101.
האם זה חוקי להעביר אותי לחברה שונה למרות שאני תחת אותם בעלים? האם זה נעשה כדי ל"חתוך" לי את הוותק ולא לשלם פנסיה? מה יכולה להיות הסיבה?

אגב, העברתי דוח נוכחות בתחילת החודש. המשכורת אמורה להיות משולמת ב9 לחודש ורק בעשירי קיבלתי טלפון שעלי למלא שוב טופס 101. האם זה חוקי? האם זה נחשב הלנת שכר? השכר עדיין לא התעדכן לי בחשבון למרות שנאמר כי הופקד.

תודה ושבוע טוב.
עורך דין
16/11/2014 13:13
שלום דנה

המקרה שלך נשמע בעייתי ואני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני שבמסגרתו תוכלי לבדוק את התנהלות המעסיק.
דניאלה
16/11/2014 05:35
אני עובדת במרחק של 58 ק״מ ממקום העבודה. כשעה נסיעה לכל כיוון. האם חישוב שעות העבודה היומיות הינן מזמן יציאתי מהבית או שעה הגעתי לחברה?
תודה
עורך דין
16/11/2014 13:12
שלום דניאלה

חישוב שעות העבודה נעשה מהרגע שאת מגיעה למקום העבודה ומתחילה לעבוד ועד שאת מסיימת לעבוד ויוצאת ממקום העבודה. עבור זמן הנסיעה לא נהוג לשלם שכר אלא אם יש לך סיכום אחר מול המעסיק.
דודי
16/11/2014 11:21
פוטרתי מעבודתי, והמעביד חילק לי את הפיצויים שלא בהסכמתי ב 4 תשלומים חודשיים דחויים הרבה מעבר לתאריך בו היה חייב לשלם ע"פ החוק. (עד 30 יום מתאריך הפיטורין)
אמנם לקחתי את השקים כי איזו ברירה היתה לי ו-3 מתוכם כבר נפרעו.

כעת אני רוצה להגיש תביעה על הלנת פיצויי פיטורין בבית הדין לעבודה. (20% לכל חודש איחור)

נוצרת לי בעיה עם התביעה, מכיון שצריך לתבוע בבית הדין לעבודה בתוך 60 יום מתאריך ההלנה. ופה יש 4 שקים דחויים שקיבלתי.

האם התביעה תוכל להיות עד 60 יום מיום פרעון השיק האחרון ? או שאני אמור להגיש תביעה עבור כל שיק בנפרד תוך 60 יום מיום פרעונו.
תודה מראש.
עורך דין
16/11/2014 13:10
שלום דודי

המקרה שאתה מתאר די מורכב ולכן אני ממליץ לך לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין על מנת שתוכל לפעול למיצוי זכויותיך בצורה מושכלת.
שקד
16/11/2014 11:13
שלום

היתה לי שפעת מיום חמישי ועד יום חמישי שאח"כ (כולל) אני עובד שעתי בחצי משרה.

יש לי שתי שאלות:
א. הבנתי שבתור עובד שעתי שישי-שבת לא נחשבים לי חלק מימי המחלה מבחינת הכסף (ז"א שעל שישי לא הייתי אמורה לקבל 50% וכך גם על שבת, ועל ראשון 100% אלא על ראשון-שני 50% ועל שלישי 100%) האם יורדים לי שישי-שבת מספירת ימי המחלה, ז"א שירדו לי 10 ימי מחלה מהתלוש למרות שאני מקבלת כסף רק על שישה ימים?

ב.יש לי שני אישורי מחלה רצופים (הבנתי שכל עוד הם על מחלה אחת הם משמשים כאישור אחד) על היום האחרון (חמישי) קיבלתי אישור נפרד אבל בטעות הרופאה רשמה מיום רביעי שעדיין עבדתי ועד שבת שבוע וחצי אח"כ (ז"א 11 ימי מחלה) האם אני יכולה להשתמש באישור של הרופאה רק על היום האחרון כמו שתיכננתי מראש? ואם כן, למרות שהאישור מתחיל מהיום האחרון שבו עדיין עבדתי? (רביעי)

ג. אולי עדיף לתת רק את אישור הרופאה? (הבעיה שבו שהוא מתחיל ביום רביעי שעדיין עבדתי) זה לא מבטל אותו, זה שביום רביעי עדיין עבדתי? האם אפשר להתייחס רק ל10 ימי המחלה שמיום חמישי (שבאמת החסרתי) והלאה? (זאת בערך אותה שאלה ששאלתי בסוף הסעיף הקודם).

אני מצטערת על האורך, ניסיתי להסביר את עצמי כמה שיותר בבירור...

תודה מאד מראש!
מיכל
16/11/2014 09:54
שלום, השבוע יצר עימי קשר עוד מטעם מעסיק לשעבר במכתב נרשם כי הפקידו לי שבעת אלפים שח בטעות בחודש אוקטובר 2013 לאחר בדיקתי גיליתי שאכן בוצעה הפקדה... במכתב נרשם כי עלי לשלם את הסכום תוך שבוע... מה ניתן לעשות? אין באפשרותי לשלם את הסכום הנל בהתראה כל כך קצרה ובטח שלא בתשלום אחד אשמח לעזרתכם. בברכה, מיכל
עורך דין
16/11/2014 10:33
שלום מיכל

את יכולה לבקש מהמעסיק לפרוס את ההחזר לכמה תשלומים על מנת שזה לא יכביד עליך.

בהצלחה ושבוע טוב
Dikla
16/11/2014 09:18
לא ברור לי מנגנון מימוש האופציה בחברה פרטית, הרי ממועד הבשלת האופציה לעובד יש זכות לממש אותה למניה, בחברה ציבורית יהיה שווה לו לממש את האופציה במקרה בו מחיר המימוש שנקבע לו נמוך ממחיר המניה שזה נתון שהוא יכול למצוא בקלות בבורסה ואז גם להרוויח מקבלת דיב', מכירת המניה וכדומה.
בחברה פרטית- איך יודע העובד מתי כדאי לו לממש את האופציה(אין נתוני מסחר למניות)? ובהנחה ומימש- מה הוא מרוויח ממניות של חברה פרטית?

תודה!
נועם
14/11/2014 21:02
שלום,
אינני עובדת ערבי חג האם מגיע לי תשלום על חצי יום של ערב חג?(אני עובדת 80% משרה בתחום האדריכלות)
קרן
14/11/2014 19:52
האם יתכן שרק לאחר שעובד עובר 186 שעות חודשיות, רק על יתר השעות מעבר לכך יקבל אחוזי שעות נוספות?
לדוגמא אם ביום א׳ עבד במשך 12 שעות וביום ב׳ עבד במשך 6 שעות ובסוף החודש לא הגיע ל186 שעות חודשיות לא יקבל העובד תשלום בגין שעות נוספות?
קרן
14/11/2014 19:56
בהמשך לשאלתי אציין שמראש העסיקו אותי למשרה חלקית 6 שעות משמרת כולל שישי לסירוגין אם אפשרות למשוך שעות לפי הצורך . מה ניתן ונכון לעשות
sharon
13/11/2014 21:28
הייתי רוצה לדעת על תשלום הפסקה בקרב בני נוער העובדים 6 שעות ומעלה בשכר של מינימום... צריכה קצת להרחיב ידע בנושא האם מגיע לעובדים תשלום ובאיזה סעיף כתוב הדבר
תביע
קובי א.
13/11/2014 14:02
אני הגשתי תביע לבית דין לעבודה עם עורך דין.
רואה חשבון עשה חישוב לפי תלושי שכר ושעות עשקתי בפועל.
עורך דין בנה את התיק ואמר שאין לי מה לדאוג, שיש פה הפרה של חוק לתשלום שעות העשקה.
עברה שנה והנתבעת נתנה הצעה שהעא רק 10% מהתביע.
אני לא הסכמתי עם ההצעה וביקשתי מהעורך דין להמשיך בתביע.
אחרי חודש עורך דון שלי התקשר אלי ואמר שהם מוכנים לשלם רק מה הם הציאו קודם ולא מוכנים לתת שקל יותר.
העורך דין רצה שאני אסכים להצעה ואף התחיל להפחיד אותי... שאין כזה שאומר שאתה צריך לקבל לשלום על שעות הרשומות בתביע ושאני הולך להפסיד את התיק ואצתרך לשם הוצאות בית דין וגם טרחה שך עורכי דין של הנתבעת...
ואמר בסוך השיחה שאם אני לא מסכים להצעה אז לא מוכן להמשיך את התיק ומבקש לשלם לו על ניהול ושיחרור תיק שזה סכום גבוע עבור כלום שנעשה.
מה אני יכול לעשות בעניין זה?

תודה מראש.
RE: תביע
עורך דין
13/11/2014 14:11
שלום קובי

אתה תמיד יכול לפנות אל עורך דין אחד ולקבל חוות דעת נוספת לגבי הכדאיות שבהגשת התביעה. כמובן שאינך חייב לקבל כל הצעה שאינך מרגיש שלם איתה, אך עדיין, מומלץ ורצוי לפעול לפי עצה של עורך דין המכיר את חוקי העבודה ובקיא בתחום.
קובי א...
13/11/2014 14:39
גם שהוא משנה את דעתו????
ארי בהתחלה הוא אמר לי שמגיע לי לפי החוק, ועכשי הוא אומר לי שאין חוק כזה...
עורך דין
13/11/2014 14:42
קובי

איני יכול להתערב או להביע דעה על דבריו של עורך דין מבלי להכיר את התמונה במלואה ומבלי להיות בקיא לחלוטין בנסיבות המקרה האישי שלך. לכן הצעתי לך לפנות ולקבל חוות דעת אישית (לא בפורום) מעורך דין שבפניו תחשוף את כל המקרה ונסיבותיו.
ירושלמי
13/11/2014 13:21
שלום רב,
האם למעביד שלי מותר להעביר אינפורמציה על היקף ההעסקה שלי אצלו למעביד אחר אצלו אני עובד?
עורך דין
13/11/2014 13:32
שלום ירושלמי

לא ממש הבנתי את שאלתך. אתה עובד בשני מקומות עבודה במקביל?
ירושלמי
13/11/2014 13:46
כן - במערכת ההוראה
עורך דין
13/11/2014 14:13
ירושלמי

אם אתה מועסק על ידי משרד החינוך אין כל מניעה שיועבר מידע לגבי היקף עבודתך בכל מוסד חינוכי בו אתה מועסק.
מרינה
13/11/2014 13:07
שלום רב,
עבדתי 5.5 שנים כבקרית גבול בנתבג בהתחלה במשטרה ואחר כך ברשות אוכלוסין וההגערה כעובדת מדינה בחוזה מיוחד, כרגע עברתי לעבוד כאחות לתל השומר בית חולים שיבא( בית חולים ממשלתי)- גם כעובדת מדינה, ידוע לי שהותק הבראה שלי כעובדת מדינה אמור לעבור איתי למקום עבודה חדש כל עוד אני עובדת מדינה ,האם זה נכון? האם בתל השומר חייבים לחשב לי את הוותק הבראה שלי ממקום עבודה ממשלתי אחר?
עורך דין
13/11/2014 13:32
שלום מרינה

כל עוד המעסיקה שלך היא מדינת ישראל הרי שהוותק שלך נשמר וממשיך להצבר ככל שהדבר נוגע גם לדמי ההבראה שלך.
אלכס
13/11/2014 12:41
שלום רב,
רציתי לשאול, היכן מצוין בחוק שכר המינימום, ששכר המינימום צריך להיות שעתי?
עורך דין
13/11/2014 12:44
שלום אלכס

שכר מינימום לעובדי חודשי מבוגר, בן 18 ומעלה, 4300 ₪ לחודש. ואילו לעובד שעתי מבוגר בן 18 ומעלה, שכר המינימום לשעה עומד על 23.12 ₪.
בת אל
13/11/2014 12:35
פוטרתי מעבודתי תוך כדי הריון, לא קיבלתי את כל התנאים שמגעים לי מבחינת החוק כמו ימי מחלה הבראה חופש שעות נוספות נסיעות וכו...... רציתי לקבל ייעוץ משפטי מהם החוקים שמגעים לי מבחינת החוק והאם צריך לפנות לבית דין לעבודה? אשמח אם תוכלו להסביר לי מה עלי לעשות בהקדם האפשרי.
עורך דין
13/11/2014 12:41
שלום בת אל

פיטורי עובדת בזמן הריון הנם מעשה חמור ביותר ומנוגד לחוק. אם המעסיק פיטר אותך ללא אישור מוקדם ממשרד הכלכלה הרי שהוא חשוף לתביעה ואני ממליץ לך להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון את צעדייך לאור הפיטורים.
דור
13/11/2014 12:25
שלום,
ברצוני לדעת האם מותר למעסיק לפטר כאשר מתן ההודעה מוקדמת אינה נמסרה בכתב אלא בעל פה.
כמו כן, המעסיק הודיע לי לעזוב את מקום העבודה והוא ישא בימי ההודעה מוקדמת זאת ללא המצאת מכתב פיטורים.
האם מעשיו של המעסיק תקינים??
מה עליי לעשות שלא יקרה מצב שחס וחלילה המעסיק לא יטען כי עזבתי את מקום העבודה מיוזמתי?
עורך דין
13/11/2014 12:40
שלום דור

המעסיק מחוייב על פי חוק לתת לך מכתב פיטורים וזכותך המלאה לדרוש מכתב זה. לגבי ימי ההודעה המוקדמת, אכן המעסיק יכול לבקש ממך שלא להגיע לעבודה בימים אלה ובתנאי שישלם לך שכר מלא עבורם.
שי
13/11/2014 11:54
שלום, אני עובד יותר משש שנים כמזכיר ביה"ס, לפני כחודשיים החליפו מנהל בביה"ס והמנהל החדש התחיל "למרר" לי את החיים ולשנות לי את כל סדרי העבודה. היחסים ביננו עלו על שרטון ובעצם כהיום אנו לא מחליפים מילה, והוא משאיר אותי "להתייבש" ולהשתעמם וזאת כדי שאתפטר מבלי לקבל פיצויים. כמו"כ הוא החליף את מקום ישיבתי במשרד, במקום בפינה סגורה ופרטית, הוא הושיב בחלון ראווה לעיני כולם בלי טיפת פרטיות. מה אפשר לעשות במקרה זה?
עורך דין
13/11/2014 12:18
שלו םשי

קשה לתת תשובה חד משמעית לשאלה שלך מבלי לבחון את מהות תפקידך ועבודתך לאורך השנים ואילו נקודות השתנו מאז כניסתו של המנהל החדש לתפקיד. יכול להיות, שבמקרה של הרעה מוחשית בתנאי עבודתך תוכל להתפטר בדין מפוטר. על מנת לבחון את הנושא עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין כמובן.
ורד
13/11/2014 11:47
שלום,
הגשתי מכתב התפטרות, ורשמתי
"בהתאם לכך, הנני מבקש לעזוב את החברה ביום 23/11/2014 לאחר סיום ימי העבודה המוקדמת, כמחויב בחוק."
אני טעיתי בחישוב התאריך, התאריך הנכון הוא ה 13.11.
האם המעסיק יכול לחייב אותי לעבוד עד ה 23.11 כי כך רשמתי? או שלא כי גם רשמתי "על פי חוק".
תודה,
ורד
עורך דין
13/11/2014 12:17
שלום ורד

המעסיק לא יכול לחייב אותך לעבוד מעבר לימי ההודעה המוקדמת הקבועים בחוק. שילחי מכתב חדש למעסיק בו את מציינת כי נפלה טעות סופר במכתבך הקודם ואת מבקשת לתקן את הטעות למניעת אי הבנות.
רחל
13/11/2014 08:07
אני פוטרתי בחודש שעבר ועבדתי עד יום ראשון, ה-9 לנובמבר. מהזמן שפוטרתי עד עכשיו, משרד התעסוקה בשביטה. אני מנסה לקבל פיצויים כדי לחיות בינתיים אבל הסוכן שלי אומר שזה יקח זמן. בנתיים, אין לי הכנסות ואני לא יכולה להרשם לקבל אבטלה אז מה עושים?
עורך דין
13/11/2014 12:15
שלום רחל

השביתה בשרות התעסוקה פוגעת באנשים רבים ואין הרבה מה לעשות למרבה הצער, מלבד סבלנות והמתנה.
אורית
12/11/2014 20:45
שלום, התפטרתי ממקום עבודתי כחוק וגיליתי להתדהמתי שהמעביד שלי קיזז לי ממשכורת אוקטובר את כל ערבי החג כולל ראש השנה שבכלל היה בספטמבר , כיפור וסוכות כולל כל חול המועד (למרות שנאמר לי במפורש שיורידו לי רק 3 ימים בחול המועד) סה"כ ירד לי 1000 ש"ח מהמשכורת ואינני יודעת מה לעשות, החופש בחול המועד נכפה עלי ע"י המעביד ולא היה כלל בתוכניות שלי , האם ערבי חג וחגים הם לפי רצונו של המעביד?
עורך דין
13/11/2014 12:14
שלום אורית

רק עובדת שעבדה בערב החג וביום העבודה שלמחרת החג זכאית לתשלום עבור החג. המעסיק רשאי להוציא עובדים לחופשה יזומה בערבי חג ובתנאי שלעובדים יש ימי חופשה צבורים.
Yis
12/11/2014 20:32
שלום הייתי בחופש ובאותו הזמן נפלו שני הימי חג של סוכות השאלה שלי האם מגיע לי תשלום על ימי חג?
עורך דין
13/11/2014 12:13
שלום לך

רק עובד שעבד בערב החג וביום העבודה שלמחרת החג זכאי לתשלום שכר עבור החג.
פנסיה
עינב
13/11/2014 10:06
אני עובדת באותו מקום מאוגוסט 2011, עד לפני כמה חודשים לא הפרישו לי פנסיה...רק היום אחרי הרבה זמן הם ישלימו את הפער.
היות ושליש מהמשכורת שלי צריך לרדת, אמרתי להם שאין באפשרותי לשלם היום סכום של כמה אלפי שקלים, אז הם אמרו שהם ייקחו לי מספר ימי חופש בסביבות 8-10 ימים, ימירו לי אותם לכסף ואת ההפרש הם ישלמו.
האם זכותי היות והם לא שילמו וזה חובה שלהם, לדרוש שכל הכסף יירד מהם, גם החלק שהיה אמור לרדת ממני? בלי שייקחו ממני בכלל?
RE: פנסיה
עורך דין
13/11/2014 10:30
שלום עינב

לא. המעסיק אינו חייב לממן את חלק העובד בהפרשות. מה שכן, את בהחלט יכולה לבקש מהמעסיק לפרוס את החלק שלך לתשלומים על מנת שלא ירד חלק ניכר משכרך. דברי איתו.
דניס
11/11/2014 21:48
בחוזה רשום שאני מתחייב לעבוד של 9 חודשים לאחר עשיית קורס רמה א' באבטחה ואם התפטרתי לפני אני מחזיר את הכסף .

ובחוק שרשום לפי האתר בשמירה ואבטחה "חל איסור על המעסיק לגבות מהעובד ולנכות משכרו שום תשלום בגין הנשק"

לאחר עבודה של 4 חודשים בחברה בתור חמוש על 24 שח לשעה רציתי לעבור למקום אחר שמשלם 26 שח לשעה.
התפטרתי מהעבודה וירד לי סכום לא קטן בעבור כל הקורס. האם אפשר בצורה כל שהיא לחייב את המעסיק להחזיר לי את הכסף?
עורך דין
12/11/2014 12:02
שלום דניס

אמנם החוק אוסר על ניכוי משכרו של עובד אך החריג הוא הסכמת העובד לניכוי משכרו... וכנראה שאתה הסכמת לכך במסגרת חוזה העסקתך. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבדוק את החוזה שלך אל מול גובה הניכוי משכרך. היה והניכוי אינו מידתי, יתכן בהחלט ותוכל לדרוש חלק מהכסף בחזרה למרות האמור בחוזה.
דניס
13/11/2014 10:08
תודה רבה לך שבת שלום
דניס
11/11/2014 21:57
לפני שנתיים עבדתי באותה חברה 6 חודשים ולא לקחו ממני שקל על הקורס.

(יש תלושי משכורת)
אריאל
11/11/2014 19:25
עובדת התרשלה ובזמן המשמרת שלה בחנות נגנבו פריטים בסך 4,000 שח.
לפי המצלמות העובדת לא היתה עסוקה בחנות אלא עמדה בפתח החנות וחיפשה, לבקשת הגנבת, את בעלה מחוץ לחנות. באותו זמן עשתה הגנבת סיבוב והכניסה לתיקה בגדים ותכשיטים. בעל החנות הוריד מהבונוסים של המוכרת חצי מהסכום של הגניבה. האם זה חוקי? האם ניתן לפטר עובדת זאת בשל התרשלות ללא פיצויים?
עורך דין
13/11/2014 09:49
שלום אריאל

חוק הגנת השכר אוסר על קיזוז סכומים כלשהם משכר העבודה של עובד/ת. במקרה של התרשלות חמורה של העובדת, ישם מקרים בהם ניתן לפטרה ולשלול ממנה חלק מסכום הפיצויים, אך הנושא מורכב ביותר מבחינה משפטית ומתרחש אך לעיתים נדירות ובמקרי קיצון.
הריון
הילה
12/11/2014 09:16
שלום אני בהריון בחודש חמישי הריון תאומים
הרופא נתן לי אישור לעבוד 4 שעות ביום כאשר המשרה שלי היא 8 שעות ביום

האם אני יכולה להשתמש בימי המחלה שלי להשלמה של ה 4 שעות החסרות

תודה
RE: הריון
עורך דין
13/11/2014 09:43
שלום הילה

המעסיק צריך לתת לך עבודה מתאימה, בהיקף שלא יעלה על 4 שעות ביום, לפי הנחיות הרופא.
מורן
12/11/2014 09:16
היי,
שתי שאלות
1. אני נמצאת במחלה כבר חודש עקב צירים מוקדמים שהתחילו לי בחודש שמיני. היום נכנסתי לחודש תשיעי ואני עדיין בבית במחלה ואני לא מסוגלת לעבוד. האם החודש או חודש וחצי אני לא יודעת מתי אני יילד, ייחשבו לי בחישוב של השלושה חודשי עבודה שלפיהם מחשבים את הדמי לידה??
הרי לא עבדתי אני אקבל משכורת החודש רק עבור ימי המחלה, לא כולל נסיעות, בונוסים, שעות נוספות וכך השכר שלי נפגע.
אשמח לקבל תשובה בהקדם...
2. בתקופת חופשת הלידה שלי אני אמורה לקבל דמי הבראה, המעסיק שלי מחלק את ההבראה לפעמיים חודש אוגוסט וחודש פברואר, במהלך חודש פברואר אהיה בחופשת לידה.
איך אני אמורה לקבל את ההבראה?? האם מהמעסיק שלי ומהביטוי לאומי?? כי לפי מה שהבנתי אני אמורה לקבל מהמעסיק וגם מהביטוח לאומי... האם זה נכון ??
עורך דין
13/11/2014 09:42
שלום מורן

ימי המחלה נחשבים לימי מחלה לכל דבר ועניין והתשלום בגינם בהתאם. בונוסים ונביעות אינם נחשים לצורך תשלום דמי לידה.

במהלך תקופת חופשת הלידה כל הזכויות שלך נשמרות.
שרה
12/11/2014 07:43
שלום, ברצוני לדעת, אם אני עובדת חמישה ימי עבודה בשבוע, ז"א כל יום חוץ מיום שני, ולא חתומה על חוזה. עובדת כל יום בסביבות ה10 עד 12 שעות.
האם זה נקרא משרה מלאה?
המעסיקה שלי מסרבת לתת לי שכר בגין השעות נוספות כי אומרת שאני לא משלימה את המשרה המלאה.
האם זה נכון על פי החוק לעשות כך?
עורך דין
13/11/2014 09:40
שלום שרה

נשמע כי את עובדת במשרה מלאה + לא מעט שעות נוספות. המעסיק שלך עובר על החוק אם אינו נותן לך חוזה עבודה מסודר ועובר שוב על החוק אם אינו משלם לך עבור עבודה בשעות נוספות.
שרה
13/11/2014 07:47
אני עובדת כל יום מ8:00 עד 15:00, אתמול המעביד שלי הודיע שאני חייבת לקחת חצי שעה הפסקה בכל יום וללא תמורה תשלום. האם זה חוקי? מה החוק המלא בעיניין הזה?
שרה
13/11/2014 07:49
המייל שלי הוא: sedee55@hotmail.fr
י.א.
12/11/2014 18:47
שלום !

אני עובד משמרות רצופות של כמה ימים לדוגמה מיום א' עד יום ה'. אני יושן גם במקום עבודה. גם כשאני במנוחה אני בכוננות. אם קורה משהו אני צריך לקום ולגשת לעבודה.
האם מגיע לי תשלום בגין שעות כוננות / מנוחה אלו ???

תודה.
י.א.
12/11/2014 22:14
רציתי לציין עוד נקודה אחת בעניין.
הדרישה של המעשיק היא להיות תמיד במקום העבודה מבלי לצאת הביתה כלל עד סוף המשמרת של כמה ימים, כי אני כונן גם בשעות המנוחה.
משמרות
עידו
12/11/2014 16:51
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי המקרי הבא:
אני חתום בחוזה שאני עובד 5 משמרות בשבוע (בוקר /ערב /לילה)
זה מקום שעובד 24/7 (בית חולים)
המנהל שלי שם לי 5 משמרות השבוע באופן אקראי . אחרי שראיתי את המשמרות אמרתי לו שיש לי בעיה עם משמרת ערב ביום מסויים. הוא אומר לי שאני אסתדר עם החברים שלי. הגנו להבנה שאין לי עם מי להחליף משמרת מכוון שכולם עובדים באותו יום בוקר או לילה . ומי שלא עובד באותו יום עובד למחרת בוקר והוא טוען שצפוף לו המשמרות במידה ויחליף איתי , ולכן לא החלפנו. המנהל שלי אומר לי שאם אני לא יכול לעבוד הוא ימצא לי מחליף ובסוף אני אעבוד השבוע רק 4 משמרות . מבחינתי זו חוצפה כי כתוב לי בחוזה 5 משמרות בשבוע רציתי לדעת אם זה חוקי.
תודה
עורך דין
12/11/2014 17:07
שלום עידו

המעסיק נתן לך 5 משמרות ואם אחת המשמרות לא מתאימה לך, ולא מצאת לך מחליף, תוכל לבוא בטענות רק לעצמך...

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ