פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 821
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלה
11/05/2015 15:55
שלום,
הייתי חולה ביום של יום העצמאות, כאשר הייתי אמורה לעבוד במשמרת ששווה 200% ולצערי נבצר ממני כאמור. האם בתשלום ימי המחלה שאקבל, אני אמורה לקבל אותם בחישוב על 200% על אותו היום או ערך רגיל?
עורך דין
11/05/2015 17:51
שלום אלה

אם ובמידה ויום העצמאות היה יום המחלה הראשון שלך, הרי שלפי החוק את לא אמורה לקבל עבורו תשלום...
לירון
11/05/2015 16:01
המעסיק החליט לשלוח אותי הביתה בתשלום בעקבות המקרה שקרה לא ברור לי אם זה לכל התקופה עד שאלד או רק להיום (אני בחודש 9) לעשות איתו זכרון דברים או משהו כזה? אני פשוט לא מאמינה לשום מילה שיוצאת מהפה שלו
עורך דין
11/05/2015 17:33
שלום לירון

וכנראה שאת לא מאמינה לאף מילה של המעסיק בצדק... לשלוח אשה בחודש ה-9 להריון הביתה מהווה הפרה של חוקי העבודה. אני ממליץ לך ליצור קשר עם עורך דין ולקבל ייעוץ אישי על מנת שתוכלי לדעת איך לפעול בדרך הטובה ביותר למיצוי הזכויות שלך.

בהצלחה ולידה קלה
שיר
11/05/2015 13:37
שלום,
אני חיילת, ובזמן שירותי הסדיר עבדתי בעבודה מחוץ לשעות הבסיס(שלוש פעמים בשבוע)בחנות בגדים.
כמו כן,התפטרתי לאחר שנה ושלושה חודשים,
ברצוני לדעת מה מגיע לי?והאם מגיע לי פנסיה?כי בזמן שעבדתי שם לא הופרשה לי פנסיה האם זה בגלל שאני חיילת?
עורך דין
11/05/2015 17:32
שלום שיר

גילך צעיר מכפי הקבוע החוק ולכן לא מגיע לך הפרשות לפנסיה.
א.ג
11/05/2015 11:38
שלום לכם

עבדתי שנתיים בחנות בפ"ת.

בתאריך 31.03 שלחתי מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד, המכתב נשלח לחנות (הגיע-יש לי התכתבות עם מנהל החנות) הועבר לנהג ואיך שהוא הלך לאיבוד ולא הגיע להנהלת החשבונות ועקב כך לא קבלתי פיצויים ב-10.04.

ב-26.04 שלחתי שוב את המכתב (גם במייל וגם בפקס) ווידאתי טלפונית שאכן המכתב הגיע מול הנהלת החשבונות . היום אני בודקת את חשבון הבנק בציפייה לראות את כספי הפיצויים ולתדהמתי אני רואה סכום קטן על הבראה וימי חופשה.

בבירור מול הנהלת החשבונות נאמר לי שהכסף לא מגיע מהם ושזה ייקח זמן, בלי לדעת כמה זמן...

אשמח לדעת מה אומר החוק במקרה כזה, הרי זו לא אשמתי שקרתה טעות אנוש (שאני יכולה להבין) והאיחור בקבלת כספי הפיצויים כבר הופך למשמעותי ביותר...
עורך דין
11/05/2015 17:29
שלום לך

המדובר לכאורה על הלנת פיצויי פיטורים, למרות שככל הנראה רוב התשלום במקרה של פיטורין הנו מחברת הביטוח ורק חלקו מגיע מהמעסיק. מה שעליך לעשות אם פניותיך הכתובות טרם טופלו הוא לפנות לעורך דין שייצג אותך. בדרך כלל, מכתב של עורך דין "מעורר" את המעסיק וגורם לא לשלם בזריזות.

בהצלחה
לירון
11/05/2015 11:31
היה ויכוח ביני לבין המנהל לגבי 800 שח שחסרים לי במשכורת של חודש 3 ומאז הוא רק מורח אותי ודוחה היום זה התפוצץ לעיני העובדים שבאו לטובת המנהל ולקקו לו והתחילו ליקרוא לי בשמות ולעשות עליי עליהום קבוצתי.
המנהל בט ואמר לי עופי הבייתה ניתק את המחשב והמערכת והלך. בעקבותיו נוצרה מריבה מילולית בין העובדים לביני שבאו להגנתו.

אני לא הסכמתי ללכת ואמרתי לו שהוא יכול להביא אבטחה להוציא אותי.

מה עושים עם מעסיק שכזה? או מה עושים במצב שכזה?
עורך דין
11/05/2015 17:26
שלום לירון

עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם ובאמצעות עורך דין הבקיא בדיני העבודה. המדובר על הפרה של חוקי העבודה מצד מעסיקך ככל העולה מדבריך.
טלי
11/05/2015 08:59
בוקר טוב.
אני עובדת 5 שעות כל יום כולל יום שישי. אני נוסעת פעם בשלושה שבועות לטיפול ביולוגי.
יש לי מס' שאלות:1) לאחרונה בקשו ממני להביא אישור שהייתי בטיפול ביולוגי. מורידים לי את היום הזה אז לשם מה האישור?
2) הייתי שבוע מחלה לאחר ניתוח בבית. נאמר לי ששלושה ימים ראשונים לא אקבל כלום ורק מהיום הרביעי אקבל.
3) אם לא הייתה לי פנסיה קודמת אחרי כמה זמן מתחילת העבודה אמורה להתחיל הפנסיה?
4) האם מגיעה לי הבראה, לחצי משרה שישה ימים בשבוע?
המון תודה רבה
טלי
עורך דין
11/05/2015 10:03
שלום טלי

1. מדוע העדרותך אינה על חשבון ימי מחלה? וכן, למעסיק מותר לדרוש אישור רפואי בעת היעדרות עובד.
2. לא נכון. קיראי את נוסח החוק שקובע מהם הכללים. על היום ה-2 והשלישי מקבלים תשלום 50% ומהיום הרביעי למחלה תשלום מלא.
3. 3 חודשים ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.
4. לאחר שנת עבודה, מחצית מהסכום הקבוע בחוק.

בהצלחה
טלי
11/05/2015 10:12
תודה לתשובתך.
מה המחסה של ימי מחלה לשנה? אני כל שלושה שבועות נעדרת לבילינסון.
עורך דין
11/05/2015 10:58
היי טלי

מתוך הכתבה על ימי מחלה באתר זה: עובד זכאי ליום וחצי דמי מחלה לכל חודש עבודה מלא שעבד אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה. זה אומר 18 ימים בשנה. אין אפשרות לצבור יותר מ-90 ימי מחלה, לאחר ניכוי התקופה שבגינה קיבל העובד תשלום. חודש עבודה מלא הוא 25 ימי עבודה ובמקומות בהם עובדים 5 ימים בשבוע, חודש מלא יחשב 21 ימים ושני שליש.
טלי
11/05/2015 11:25
תודה לתשובתך
רק אם היה לי שבוע מחלה האם על השלושה ימים הראשונים כלל לא משלמים ורק מהיום הרביעי? אם מדובר בהיקף המשרה שלי
עורך דין
11/05/2015 17:18
טלי

עניתי לך לשאלה זאת כבר קודם. על היום הראשון את לא מקבלת תשלום ואילו על ימי המחלה השני והשלישי 50%. מהיום הרביעי התשלום מלא.

בהצלחה
אלי
11/05/2015 11:12
שלום רבותי

השאלה שלי היא פשוטה:

גליתי לא מזמן שאני משלם דמי ניהול גבוהים בפנסיה. בבדיקה מצאתי חברת ביטוח אחרת שנתנה הצעה משמעותית זולה יותר.

כשבקשתי מהמעסיק לבצע את השינוי נאמר לי שהם עושים את הכל דרך הסוכן ואני צריך לדבר איתם. בשיחה איתם הם אומרים שהם לא יכולים לתת תנאים כאלה ולכן אני בעצם שבוי.

כלומר החוק מאפשר לי להחליף חברת ביטוח אבל לא סוכן. ואם הסוכן לא עובד עם אותה חברה / מקבל אותם תנאים משמע שהחוק חסר משמעות.

האם אכן זה המצב בחוק? האם נידונתי לשלם דמי ניהול גבוהים לנצח??

תודה רבה
עורך דין
11/05/2015 17:17
שלום אלי

אתה רשאי לעבוד עם כל סוכן ביטוח שתבחר ולהעביר את קרן הפנסיה לאיזו חברת ביטוח שאתה רוצה. תמצא סוכן שעובד עם החברה שאתה בוחר, סכם איתו את תהנאים ותן לסוכן את פרטי המעסיק שלך ולהפך, למעסיק את פרטי הסוכן. החוק מחייב את המעסיק לעבוד עם הסוכן שלך.
בהצלחה
רותי מיכלביץ'
10/05/2015 00:06
אני גרושה (61), פרשתי מעבודתי בטרם הגעתי לגיל פרישה. האם אני זכאית לקצבת זקנה ?
עורך דין
10/05/2015 10:36
שלום רותי

תוכלי לקבל קצבת זקנה בעת הגיעך לגיל 64 שהוא גיל הפרשיה לנשים לפי חוק.

בהצלחה
רונית
11/05/2015 16:02
גיל קבלת קצבת זקנה הינו 62 לאישה נכון להיום.
מרסל
11/05/2015 10:09
האם לאחר חופשת לידה יכול המעסיק להעביר אותי מהתפקיד שהיה לי לפני חופשת הלידה ולמקום עבודה רחוק יותר ממה שהיה לי לפני חופשת הלידה ?
עורך דין
11/05/2015 10:59
שלום מרסל

התשובה הפעם שלילית. המעסיק צריך להחזיר אותך לאותה עבודה בה הועסקת בטרם צאתך לחופשת לידה ולאותו היקף משרה בדיוק - ללא תנאים.

בהצלחה
מרסל
11/05/2015 10:11
האם התנאים הסוציאלים שלי כגון קרן השתלמות ,פנסיה ,הבראה ,חופשה ומחלה אמורים ליהנות משולמים ומצטברים עבורי גם בזמן שמירת ההריון?
עורך דין
11/05/2015 10:59
שלום מרסל

כן בהחלט.

רק בריאות ולידה קלה
שיראל
11/05/2015 09:06
היי

אשמח לתשובות אני עובדת שכירה כבר 3 חודשים בעבודה ואני בהריון ואמרתי למנהלת שלי שאני רוצה לנסוע סוף חודש לאילת לחופשה. היא אמרה אם את נוסעת אז ביי ביי... אין לך לאן לחזור.

מותר לה לעשות את זה?
עורך דין
11/05/2015 10:04
שלום שיראל

גם בתקופת ההריון כמו בכל תקופה אחרת בעבודה, עליך לקבל אישור מהמעסיק על מנת לצאת לחופשה. למעסיק יש זכות מלאה לאשר או שלא לאשר לך חופשה כאמור, ולפי שיקוליו הוא.

בהצלחה
ספיר
11/05/2015 08:59
אני עובדת בחנות בגדים במשמרות לא קבועות אך לרוב מקבלת את כל המשמרות שאני מבקשת או רק אחת פחות.

הבנתי שבמהלך תקופה של תשעה חודשים מהלידה אני יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויים.. זה נכון? ושאלה נוספת, בתקופה שאני מודיעה לה מראש על התפטרותי היא עלולה לפגוע לי במשמרות בצורה משמעותית בטענה שאין עבודה, יש לי מה לעשות עם זה?

תודה מראש
עורך דין
11/05/2015 10:01
שלום ספיר

בהחלט, באפשרותך להתפטר בטרם ימלאו לתינוק 9 חודשים, שאז תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה. המעסיק מחוייב לספק לך עבודה לפי חוזה העבודה שלך ולפי היקף משרתך.

בהצלחה
עדן
11/05/2015 08:58
אז ככה, התפטרתי מהעבודה כדי לטפל בתינוק כי זה היה משרה מלאה ורחוק מהבית יותר מ-40 ק״מ, ההתפטרות נכנסה לתוקף בתאריך 9.5 אבל! ב-2.5 (בזמן חל״ת) מעדתי ברחוב שברתי את הקרסול ועברתי ניתוח, קיבלתי חודשיים מחלה ובינתיים אני מרותקת לכסא גלגלים... רוצה לקבל דמי אבטלה בינתיים או משהו כזה... מה עושים?
עורך דין
11/05/2015 09:59
שלום עדן

את יכולה להגיש תביעה לקבלת דמי תאונה למוסד לביטוח לאומי. כן כן, באפשרותך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון את הנסיבות שהובילו לפגיעתך בעבודה, שכן יתכן וישנה עילה להגשת תביעת פיצויים כנגד הגורם שאחראי לפגיעתך.

בהצלחה
ניב
10/05/2015 23:41
המעביד = חברה בורסאית 5000 עובדים בערך!

העובדים שותים קפה בכוסות חד פעמי.

המעביד מחייב את כווווולם להשתמש במכסה " כדי למזער נזק אם נשפך קפה" = האם יכול לחייב גם לשתות עם מכסה ? ( או בכלל לא / או רק להגיע לעמדה עם המכסה ?)

האם יכול לחייב את העובדים לשתות רק עם קש למשל ?

האם זה חוקי בכלל לחדור לפרטיות עם כללי התנהגות אירגונית לשתיית קפה ?
עורך דין
11/05/2015 09:53
שלום ניב

איני רואה כל מניעה בהחלת כללים בנושא, למניעת נזק לחברה. כידוע, לקפה יש נטיה להשפך על מקלדות ומחשבים וזה גורם לנזק. אין כל מניעה לעניות דעתי לחייב את העובדים לשתות קפה עם מכסה על כוס כשהם ישובים מול מחשבים. יש בכך המון הגיון.

בהצלחה
עידו
10/05/2015 21:28
היי,
האם העלת שכר המינימום שעלה בחודש אפריל אשתקד תקף לגבי מתמחה שעובד חמישה ימים בשבוע 9 שעות בכל יום.
סך הכל 45 שעות שבועיות.
עורך דין
11/05/2015 09:52
שלום עידו

שכר המינימום חל על כל העובדים במשק ואין זה משנה מה התואר שלך בעבודה. אם חלים יחסי עובד מעביד, חלים חוקי העבודה וכך המעסיק מחוייב לשלם למי מעובדיו שכר שלא פחות משכר המינימום הקבוע בחוק.

בהצלחה
שני
10/05/2015 21:25
חברה אשר עובדת בחברה במשרה מלאה קצת מעל לשנה, במקרים של התפטרות/פיטורים כל צד מחוייב לתת לשני חודש התראה לפי החוק. ברצונה להגיש התפטרות בטרם מצאה עבודה חדשה ולכן היא מאוד צריכה את החודש שהיא נותנת להם.

האם חוקית הם יכולים להגיד לה שאם היא מתפטרת אז שתלך עכשיו בלי שכר של חודש אחרון או שגם הם מחוייבים כלפיה במידה והיא מתפטרת?
עורך דין
11/05/2015 09:51
שלום שני

המעסיק יכול בהחלט להחליט שהוא אינו רוצה שתמשיכי להגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת, שאז ובמקרה כזה הואיהיה מחוייב לשלם לך בכל מקרה עבור תקופה זאת. זאת אומרת שגם לא תצטרכי לעבוד וגם תקבלי תשלום מלא. רק תדאגי לוודא כי יש לך אישור רשמי וכתוב מהמעסיק שמורה לך שלא להגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת.

בהצלחה בדרכך החדשה
צחי
10/05/2015 19:24
שלום. הנני עובד מדינה מזה 3 שנים (ללא קביעות). היום נודע לי רק כבדרך אגב (ע"י מייל שקיבלתי באופן לא ישיר מהסתדרות האקדמאים) כי מקום עבודתי היה אמור לפתוח בעבורי קופת גמל מרגע תחילת עבודתי ולא עשה כך. מה הדין לגבי כך ומה המשמעויות הנלוות לכך? האם ניתן לפתוח קופת גמל ולקבל את הסכומים המגיעים לי רטרואקטיבית? האם בכך הנני נהנה גם מוותק רטרואקטיבי של הקופה או שמה לא, ומה לגבי ההפרשות שהמעביד היה אמור לנכות משכרי מקופת הגמל?- האם מרגע שתפתח לי קופת גמל (אם בכלל) עלול המעסיק לגבות משכרי את חלקי בהפרשות רטרואקטיבית? כיצד בכלל ניתן לחשב את סכומי ההפרשות שהיו אמורים להיות ומה הדין המוכר עפ"י מקרים תקדימיים שקרו בעבר? (במידה ואתם מכירים מקרים כאלו) והאם דין עובד מדינה במגזר ציבורי הנו אותו דין של עובד במגזר הפרטי? תודה מראש
עורך דין
11/05/2015 09:49
שלום צחי

אם המעסיק היה מחויב לפי הסכם חתום להפקיד עבורך כפסים בקופת גמל, הרי שבאפשרותך לפנות אליו בדרישה כתובה להפקדת מלוא הכספים שמגיעים לך רטרואקטיבית. הוותק הוא עניין אחר, שכן לא ניתן להחיל ותק בקופת גמל רטרואקטיבית וזה כמובן פוגע בך...
שלומי
10/05/2015 19:17
היי
אני מחכה כבר הרבה זמן לפיצויי פיטורים מחברת ביטוח, התהליך החל מול סוכנות ביטוח שעובדת עם המקום עבודה בו פוטרתי, בסוכנות הביטוח אמרו לי שאני צריך להמתין 30 ימי עסקים, כשעברו ה30 התקשרתי שוב ואז מסרו לי שצריך לחכות עד 45 ימי עסקים אחרי 50 התקשרתי שוב ומסרו לי שזה 60 ימי עסקים ושזה יכול גם להתעכב מעבר לכך (פוטרתי בנובמבר ומיד הרצתי את כל המסמכים מול אותה סוכנות ביטוח היה חסר מסמך ולא עדכנו אותי אז זה התעכב עד תחילת פברואר)

האם יש דבר כזה "הלנת פיצויי פיטורים"? אם כן מה הדד ליין של חברת הביטוח/ סוכנות הביטוח?
עורך דין
11/05/2015 09:45
שלום שלומי

בהחלט שיש דבר כזה הלנת פיצויי פיטורים, ובמקרים שכאלה יש לעובד זכות תביעה רק כנגד המעביד. מאידך, בהנחה שהמעביד שיחרר לך את כל הטפסים החתומים הדרושים לשיחרור הכספים מחברת הביטוח, אין לך עילה כלשהי כנגדו. במקרה קיצון, ניתן בהחילט לתבוע את חברת הביטוח, אך לא עקב הלנת פיצויים... אם הכספים לא יגיעו בימים הקרובים, יתכן ומוטב כי תפנה לעורך דין שיטפל בנושא.

בהצלחה
אורית
10/05/2015 18:42
שלום רב
ברצוני לדעת האם תואר ראשון במדעי החברה מוכר כגמול השתלמות ? או שמא עלי ללמוד שעות נוספות? הינני עובדת עירייה כפחות משנה כסייעת משלבת ומדורת בדירוג מנהלי דרגה 6 או לחילופין האם מגיעה לי תוספת בשכר בשל היותי בעלת תואר ראשון
עורך דין
11/05/2015 09:41
שלום אורית

מוטב להפנות שאלתך בנושא זה אל ועד העובדים שלכם בעירייה. בהצלחה
ליאת סרוסי
10/05/2015 15:28
שלום, אמי עובדת כסייעת בגן ילדים. היא התחילה את עבודתה בשנת 1991 בתור סייעת רוטציה (ללא קביעות, אלא על בסיס מילוי מקום),בשנת 2006 היא קיבלה קביעות. היום היא בת 62 ושוקלת לפרוש.. הבעיה היא שמסרבים להכיר בוותק שלה משנת 1991, אלא רק משנת 2006-מה שאומר פיצויי פיטורין נמוכים יותר, וכן שנות וותק נמוכות יותר מבחינת גיל הפרישה (היא נדרשת ל10 שנות וותק..אך אם השנים מחושבות מ2006-היא תוכל לפרוש רק בינואר 2016.)
האם דבר כזה ייתכן? למחוק שנים של עבודה?
עורך דין
11/05/2015 09:40
שלום ליאת

את מתארת מקרה חמור ולא חוקי. הפני את אמך לשיחה עם עורך דין, שינחה אותה כיצד להתנהל מול המעסיק הסורר. 10 שנות ותק אינן הולכות ברגל ובטח שלא יכולות להיעלם מתחת לשטיח...

בהצלחה
התפטרות
אנה
10/05/2015 14:52
אני כרגע גרה ועובדת בבאר שבע. אם אני עוברת למצפה רמון או מושב אשלים. ומתפטרת בגלל זה. האם מגיעים לי פיצויים
עורך דין
11/05/2015 09:39
שלום אנה

מעבר דירה לגשעצמו אינו מזכה בפיצויי פיטורים. אני ממליץ לך לקרוא את סעיף 8 לחוק פיצויי פיטורין, שם תמצאי את מכלול האפשרויות המאפשרות לך להתפטר בדין מפוטר בעת מעבר דירה.

בהצלחה
משולם אורטל
10/05/2015 14:20
שלום רב.

הנני מועסקת במפעל קרוב ל 3 שנים.
לפני כשבועיים הודעתי למעסיק שלי שברצוני להרשם ללימודי ערב פעמיים בשבוע ולכן אצטרך לצאת חצי שעה מוקדם פעמיים בשבוע. בשבועיים האלה יצאתי ללימודים וחיכיתי לתשובה סופית מהמעסיק . היום הוא הודיע לי שהוא לא מאשר לי יציאה ללימודים. מה הן זכותיי לגביי קבלת מכתב פיטורים? הוא מבקש ממני שאני אתפטר.

אודה לתשובתכם

תודה מראש
עורך דין
11/05/2015 09:35
שלום אורטל

המעסיק אינו מחוייב לאפשר לך לצאת מהעבודה לפני המועד שבו את אמורה לסיים ולמעשה אינו מחוייב להתחשב בכל בקשה שלך לשינוי מסגרת עבודתך הפורמלית. הכל עניין של רצון טוב והסכמה בינכם.
לירון
10/05/2015 13:38
היי יש לי שאלה, בחופשת פסח המעסיק שלי סגר את המשרד קרתה אי הבנה ולכן לא שילם לי באפריל ימי חופשה כפי שביקשתי והשכר של אפריל יצא נמוך מאוד...הבנתי מביטוח לאומי שניתן להגיש בקשה לאחר הלידה לא לקחת בחשבון את חודש אפריל וזה נתון לשיקול דעתם האם לאשר זאת. ידוע לכם האם נוטים להתחשב בבקשות מסוג זה?
עורך דין
11/05/2015 09:24
בוקר טוב לירון

נוטים להתחשב בהחלט. את צריכה לפנות ולנמק את בקשתך, בכתב ובכפוף להצגת מסמכים רלוונטיים כגון תלושי שכר. ברוב רובם של המקרים זוכים להתחשבות מלאה בנשים יולדות.

בהצלחה
בריג'י
10/05/2015 13:35
הודיעו לי על הפסקת עבודתי מהרגע להרגע ( זה נודע לי רק כי התקשרתי לברר משהו, אחרת לא הייתי יודעת. נאמר לי שניסו להשיג אותי בטלפון .בדיעבד אני מצטערת שהתקשרתי )
עד הבוקר, כולל ,ליוותי הסעות של תלמידי חנ"מ זו שנה שנייה, אותם ילדים. והייתי אמורה להמשיך עד סוף שנת הלימודים .

הסדרן אמר שמתחילת החודש העירייה מעסיקה מלווים מטעמה.

יש משהו שאני יכולה לעשות אני ממש זקוקה לכסף הזה.
עורך דין
11/05/2015 09:20
שלום לך

פיטורי עובד ללא עריכת שימוע הנם בעיתיים ומזכים את העובד בפיצויים במקרים רבים. לא אמרת האם שולמנו לך פיצויים וכל שאר הזכויות המגיעות לעובדת שפוטרה. אני ממליץ לך לפנות לשיחת ייעוץ אישית עם עורך דין שינחה אותך עיצד לפעול, בכפוף למלוא הנסיבות שהובילו לפיטוריך.

בהצלחה
רות
10/05/2015 11:00
בוקר טוב

רציתי להבין מכם האם מותר לפטר עובדת שבסוף החודש ימלאו לה חצי שנה בעבודה וברגע שעידכנו על סגירת החברה אמרו לה על סגירת החברה הודיעה שהיא בהריון עדיין ניתן לפטר?
עורך דין
11/05/2015 09:17
שלום רות

יש לקבל אישור של משרד הכלכלה לצורך פיטוריה של העובדת. סגירת חברה הנה סיבה מקובלת ואם אין סייגים, יתכן מאד שמשרד הכלכלה יאשר לכם לפטרה.

בהצלחה
קרן
10/05/2015 10:59
יש לי שאלה: אני שבוע 35 ויש לי אישורי מחלה מעכשיו לכמה זמן שאצטרך עד שאלד, אבל בעבודה אני במינוס 17 ימי מחלה...

מה זה אומר? שאני לא יכולה לצאת לחופשת מחלה?

אני רוצה רק לציין שאצלנו לא מורידים מהמשכורת ימי מחלה / חופשה. מישהו יודע לענות בוודאות?

תודה
עורך דין
11/05/2015 09:15
שלום קרן

אם אין לך ימי מחלה את בהחלט יכולה להיות בבית בתקופה זאת רק שהמעסיק לא ישלם עבורה. נסי לבקש מהרופא שלך אישור לצורך שמירת הריון במקרה זה.

רק בריאות ולידה קלה
אורלי
10/05/2015 10:56
עבדתי כ21 שנה והופקדו לו כספים לקרן הפנסיה של הדסה ומבטחים - קרן ותיקה.
לפני כ3.5 שנים פוטרתי כתוצאה משינוי מבנה ארגוני.
עבדתי כעצמאית והפקדתי ועדיין אני מפקידה כספים לקופת הפנסיה.
ב8.2014 התחלתי לעבוד בעבודה חדשה, ביקשתי שימשיכו להפקיד לי כספים לקופת הפנסיה. במקום העבודה מסרבים להפקיד לקופה שלי בטענה שהאחוז שהמעסיק משלם גבוהה בקופות הוותיקות מהקופות החדשות ולכן, ביקשו ממנה שאפתח קופה חדשה.
האם לפי החוק יובלים אמורים להפקיד את כספי הפנסיה לקופה הוותיקה? ואם כן מה אלי לעשות? או שהם יכולים לכפות אלי מעבר לקופה החדשה (מבטחים אינם מוכנים שאני ישלים את הסכום).
אודה לתשובתכם,
עורך דין
11/05/2015 09:10
שלום אורלי

לפי החוק וללא תנאי, המעסיק מחוייב להמשיך ולהפקיד את כספי הפנסיה שלך לקופה הוותיקה, אלא אם את לא תרצי בכך. אני מציע להתנהל מול המעסיק בנושא זה רק בכתב, על מנת שהכל יהיה מתועד ולא בעל פה. הקפידי על הזכויות שלך!

בהצלחה
שאול שוורץ
10/05/2015 10:45
עברתי ניתוח בעמוד שידרה איתי בבית חודשים ואני עובד במיפעל כ5 שנים אמרו לי שהניתוח בעמוד שידרה זה לא תאונת עבודה לכן לא פניתי לביטוח לאומי שאלתי זה עם אני יכול לתבוע את חברת הביטוח של המפעל שבו אני מעוסק כ5 שנים ועם כן אייך אני עושה את זה
עורך דין
11/05/2015 09:09
שלום שאול

בהנחה שיש לך ביטוח אובדן כושר עבודה והנך נמצא בתקופת אי כושר, אין בכלל ספק שכדאי לפנות אל חברת הביטוח במקרה של ניתוח גב שבדרך כלל זמן ההחלמה ממנו ארוך במיוחד.

רק בריאות
גלית
10/05/2015 19:27
1. התפטרתי מעבודתי בה עבדתי במשך 4 שנים, לאחר 3.5 חודשים מהלידה. בטפסי ההתפטרות מהעבודה לא ציינתי את הסיבה- לטובת גידול הילד( אולם אני זכאית לפיצויים בכל זאת). האם הדבר ישפיע על הרישום בביטוח לאומי לאבטלה?

2. המעסיק מתעכב בהנפקת האישורים שדורש ביטוח לאומי ולכן טרם נרשמתי לאבטלה. האם בכל זאת עליי להתחיל להתייצב בלשכת התעסוקה?
עורך דין
10/05/2015 20:50
שלום גלית

1. זה בהחלט יכול להשפיע, במיוחד לאור העובדה שלנשים המתפטרות לצורך טיפול בילד קיימת אפשרות לפנות בכתב לצורך קיצור תקופת ההמתנה או ביטולה המוחלט. אם לא התפטרת לצורך טיפול בילד, סיכוייך לקיצור התקופה של 90 הימים קטנים.

2. בהחלט.
מאיה
10/05/2015 19:28
אני שבוע 35. היום הוציאו אותי לשבוע מנוחה עקב חשש לרעלת.יש לי יתרת חופשה 4.09 ימים + מחלה 8.25 ימים.

1. מה קורה אם סוחבים אותי במחלה עד הלידה אבל אני לא מגיעה לשמירה?

2. איך מחשבים את חופשת הלידה ? ממחר?

3.אפשר לנכות לי את הימים מעלה כדי שאקבל משכורת כלשהי בלי פגישה בחופשת הלידה?

4. תודה
עורך דין
10/05/2015 20:48
שלום מאיה

1. תקבלי תשלום עבור ימי המחלה הצבורים שלך.
2. ממועד הלידה.
3. נסי להגיע לסיכום בנושא מול המעסיק, שאינו חייב מצידו לאשר לך לקזז ימי חופשה בעת היעדרות עקב מחלה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ