פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 787
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

היי
01/07/2015 22:17
שלום רב, אני עבדתי בחברה יותר משנה, כתבתי מכתב ההתפטרות ובסוף התקופה של השבועיים שחייבת לעבוד בחברה אחרי המכתב, לקחתי חובש מחלה. אני חייבת להשלים את ימי עבודה שיצו לי כחופש מחלה?
עורך דין
02/07/2015 07:56
שלום לך

התשובה שלילית - ימי המחלה הנם על חשבון ימי ההודעה המוקדמת.

בהצלחה בדרך החדשה
רונית
01/07/2015 23:05
שלום,
שמעתי שקיים הסכם או נוהל שעובד מדינה מעל גיל 63 עובד 40 שעות שבועיות. האמנם?
תודה מראש,
רונית
עורך דין
02/07/2015 07:56
שלום רונית

איני מכיר כל הסכם הקובע כי עובדים מעל גיל 63 בשירות המדינה צריכים לעבוד 40 שעות בשבוע.

בהצלחה
שאלה
אבי
02/07/2015 03:00
אם אני מתחיל לעבוד מ5 בערב עד 2 בלילה איך מחשבים את זה עם זה 27 שקל לשעה כמה זה יוצא לי בערך?
RE: שאלה
עורך דין
02/07/2015 07:54
שלום אבי

החל מהשעה ה-9 לעבודה את אמור לקבל תוספת תשלום עבור שעות נוספות בדיוק לפי הקבוע בחוק. תוכל לקרוא כאן באתר על אופן החישוב המדוייק ולפי שעות עבודתך.

בהצלחה
ילנה
02/07/2015 03:56
היי עשיתי מילואים בתאריך 2-4/6/15 (3 ימים).
והתאריך 29/6/2015 הודיעו לי על פיטורים.
אני יודעת שיש חוק מילואים מה אוכל לעשות מעכשיו?
עורך דין
02/07/2015 07:53
שלום ילנה

החוק מגן על עובדים מפני פיטורים עד 21 ימי לאחר שירות מילואים ולפי התאריכים שציינת, עברו יותר מ-21 ימים בין סיום המילואים שלך למועד הפיטורים, הלא כן?
ניסים
01/07/2015 13:34
מתלוש השכר שלי ושל כל חבריי לעבודה נגבה כל חודש סכום של 7 שח תחת השורה וועד.

אין לנו וועד עובדים במקום העבודה.

המעסיק טוען כי סכום זה משמש לקניית מתנה לפסח.
בפסח אנו מקבלים תלוש קנייה ע"ס 250 שח.
מקובל? חוקי?
עורך דין
02/07/2015 07:51
שלום ניסים

אמנם המדובר על סכום כסף קטן אבל לפי התיאור שלך זה לא חוקי. אם אין ועד עובדים לא אמורים לגבות תשלום לוועד העובדים וגביית תשלום עבור מתנה לחגים הנו אבסורדי שכן המדובר על מתנה - לכן התשלום אינו חוקי. ניתן וצריך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש את השבת הכספים שנגבו רטרואקטיבית.

בהצלחה
עדי
01/07/2015 13:49
אני עובדת כיום במלון בשרון ועוברת בעוד חודש לקיבוץ הנמצא בגליל המערבי (מעל 40 ק"מ) ולכן עוזבת את עבודתי. האם מגיעות לי כל הזכויות המגיעות לעובד שמפטרים אותו?
עורך דין
02/07/2015 07:50
שלום עדי

אם את עוברת ליישוב המוגדר חקלאי, ורוב הקיבוצים הם כאלה, המרוק מעל 40 ק"מ ממקום העבודה, את זכאית לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
רותם
01/07/2015 14:06
אני עובדת במשמרות, על 100% משרה (5-6 משמרות בשבוע, 8 שעות למשמרת).אך השבוע המעסיקה החליטה לתת לי 4 משמרות בשבוע של 7-8 שעות. האם הדבר חוקי?
עורך דין
02/07/2015 07:49
שלום רותם

ברור שאם חוזה העבודה העבודה שלך מציין X וקיבלת Y זה לא תקין. אם סוכם איתך על כמות משמרות מסויימת ובפועל ניתנות לך פחות משמרות, ברור שאת יכולה לפנות אל המעסיק בבקשה לתקן את המצב.

בהצלחה
קובי
01/07/2015 14:12
שלום אני עבדתי במשך שנתיים אצל אותו מעסיק
ואז הגיע מצב שלא היה לו עבודה בישבילי והוא פיטר אותי בטלפון
ומאז עברו כמה חודשים והוא עוד לא הביא לי מכתב פיטורים
בנוסף מתברר לי שהוא לא שילם לי את כל הזכויות שמגיע על פי חוק כמו פנסיה ימי חופש שעות נוספות ועוד
בנוסף מבירור אם ביטוח לאומי הוא עדיין משלם עלי מה שמעיד שהוא ממשיך להוציא תלוש על שמי למרות שאני מפוטר כבר כמה חודשים (ולא עובד אצלו)
מה אני צריך לעשות בעניין
תודה רבה
עורך דין
02/07/2015 07:47
בוקר טוב קובי

אתה מתאר כמה וכמה הפרות בוטות של זכוויתך כעובד. עליך לפנות בהקדם אל עורך דין המתמחה בדיני עבודה, על מנת שייצג אותך וידאג למיצוי הזכויות שלך מול המעסיק הבעייתי.

בהצלחה
אנה
01/07/2015 15:02
שלום,
בחודש שעבר התקבלתי למשרה של נציגת תמיכה טכנית. לפרוייקט זמני של חודש. חתמתי על חוזה. בתחילה היו 4 ימי הכשרה . נכחתי ביום אחד מלא של ההכשרה. והבנתי שאופי העבודה לא מתאים לי. ולכן לא הגעתי יותר. ברצוני לברר האם עבור היום הזה אני אמורה לקבל שכר ותלוש? למי עליי לפנות? בתודה מראש.
עורך דין
02/07/2015 07:46
שלום אנה

לכל עובדת ועובד מגיע לקבל שכר עבור כל יום וכל שעה בהם עבדו וללא תנאים. פני אל המעסיק בכתב ובקשי לקבל שכר עבור היום בו הועסקת.

בהצלחה
לאה
01/07/2015 15:10
שלום,
במקום העבודה שלי נקבע שהיקף של משרה מלאה הנו 160 שעות, 3/4 משרה 120 שעות, וחצי משרה 80 שעות. כלומר, היקפי המשרות נמוך מהמקובל במשק.
אך בתלוש השכר רשום, לדוגמא, שבחודש מסוים עובדת עבדה 167 שעות מתוך 186.
כלומר, התקן שמוגדר בתלוש הוא עדיין לפי המקובל במשק.
האם יש צורך לתקן זאת? וכמו כן, האם יש אפשרות לתקן זאת רטרואקטיבית?
יש משמעות כלשהי לנקודה זאת שבתלוש רשומות השעות מתוך סך המשרה המקובלת במשק, ולא על פי התקן שהוגדר במקום העבודה?
תודה רבה.
עורך דין
02/07/2015 07:44
שלום לאה

לא ציינת את הדבר הכי חשוב: מה כתוב בחוזה העבודה שלך? האם כתוב כפי שסוכם מול המעסיק כי משרה מלה הנה 160 שעות בחודש? חוזה העבודה הוא שקובע לצורך העניין ועליו לשקף נכונה את הסיכומים שאליהם הגעת מול המעסיק.

בהצלחה
שוש
01/07/2015 12:36
האם אני אמורה לתת למעסיק שלי הודעה מוקדמת להתפטרות במהלך חופשת הלידה לשם טיפול בילד שלי או שאני פשוט מעבירה מכתב התפטרות מעכשיו לעכשיו וזה בסדר?
עורך דין
01/07/2015 17:24
שלום שוש

בכל מקרה של התפטרות יש לתת הודעה מוקדמת לפי הוותק שלך במקום העבודה והדבר נכון גם בעת התפטרות לצורך טיפול בילד.

בהצלחה
שוש
01/07/2015 20:26
במכתב ההתפטרות שנתתי לא ציינתי ממתי ההתפטרות תיכנס לתוקף . וחופשת הלידה אמורה להסתיים עוד 7 שבועות . האם למרות מה שציינתי כאן אני אמורה לתת הודעה מוקדמת והאם המכתב ללא תאריך כניסה לתוקף היא תקינה?
אלינור
01/07/2015 18:44
אני צריכה ייעוץ קל, אני רוצה להודיע לבוס שלי על יציאה לחופשת הלידה שלי....אני לא מתכוונת לחזור למשרה הנוכחית שלי...(הוא כמובן לא יודע זאת) יש נוסח מסויים להודעה על יציאה לחופשת לידה למשך חצי שנה....?

אני לא רוצה שיווצר מצב שהוא יגיד לי שלפי הנוסח שלי משתמע כי אני לא חוזרת בכלל....או התחייבתי לחזור....אני עובדת במשרד עורך דין ... הם אוהבים לפענח נוסחים של מכתבים
משה
30/06/2015 15:09
במקום עבודתי במשך 3 שנים אני מקבל על ימי "חול המועד" תשלום של חצי יום עבודה, וכך מקבלים גם כן חברי לעבודה, תשלום זה אינו מופיע במפורש בחוזה, אך הוא מוזכר באופן אישי בהתכתבות שלי עם המעביד.
בימי חול המועד של חג הפסח האחרון לא קיבלתי תשלום בכלל על ימי חול המועד, וכך גם חברי לעבודה.
לדברי המעסיק, התשלום עד היום הוא היה "הטבה" ולכן אפשרי להפסיק את "ההטבה" בכל זמן.
השאלה היא האם המעסיק צודק שאפשרי להפסיק את ההטבה בכל זמן או שמא זה כבר נכלל בהגדרת "הרעת תנאים"?
אם אכן זה הרעת תנאים מה עלי לעשות?
אם עלי לגשת לבית משפט אני חושש מפיטורין, האם החשש מוצדק?
תודה מראש
עורך דין
01/07/2015 18:06
שלום משה

אם תשלום עבור ימי חול המועד הפך לנוהג והופסק לאחר תקופה ארוכה באופן חד צדדי על ידי המעסיק, הדבר עלול להתפרש כהרעת תנאי עבודה. האם יש תזכורת כלשהי בחוזה העבודה לנושא התשלום עבור חגים (כתבת לא מוזכר במפורש)?

במידה ואין אזכור לכך, העובדים יכולים להתארגן וביחד לכתוב מכתב למעסיק בדרישה לקבל תשלום כנהוג עבור ימי חול המועד.

בהצלחה
אורלי
30/06/2015 17:22
שלום

לאחר דין ודברים עם מזכיר המועצה החלטנו שאני אתפטר לצורך גידול הילדה. אחרי שהבנתי שיש קצר תקשורתי בינו לבין הרכזת שהוא טוען שאחזור לעבודה משרת בוקר והיא מסמסת לי שאין לה משרה לתת לי. הם ברוגז. בקשתי להיפרד כידידים - מה שהוא הסכים. תוך כמה זמן אקבל את הפיצוים? 30 יום מיום שליחת המכתב? ממה אתפרנס עד שהיא תיכנס לויצו בספטמבר? מותר לי לחתום? לחפש עבודה?

תודה מראש
עורך דין
01/07/2015 17:58
שלום אורלי

התפטרות לצורך טיפול בילד או בילדה מזכים אותך במלוא הזכויות של עובדת שפוטרה ובכלל זאת פיצויי פיטורין מלאים. לאחר ההתפטרות ניתן לקבל דמי אבטלה בכפוף לתקופת המתנה של 90 יום, אותם ניתן לקצר או לבטל באמצעות פניה מנומקת אל המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
יוסי
30/06/2015 13:47
אני עובד כשנה וחצי במלונות בים המלח , במהלך התקופה החלו התנפחויות ברגליים המגבילות את עבודתי ובכל פעם שהייתי בחופשה בת יומיים ומעלה הנפיחויות נעלמו כליל. ויש לי תעוד רפואי על כך . עקב כך נאלצתי להודיע כי אני עוזב את עבודתי . האם זו סיבה מוצדקת לקבל פיצויים למרות שהעזיבה היא ביוזמתי?
עורך דין
01/07/2015 17:57
שלום יוסי

נדמה לי שכבר עניתי לשאלתך. בכל מקרה, אם אין בידיך אישור של רופא תעסוקתי המעדי כי אינך כשיר לעבודה, לא תוכל להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה ורק בריאות
א.נ
30/06/2015 11:26
בוקר טוב לכולם

אני עובדת במקום עבודה 10 חודשים. צברתי בערך 13 ימי מחלה.

יצאתי השבוע לחופשת מחלה שכנראה תמשך חודש אם לא יותר , עקב תאונת דרכים.

השאלה היא כזו: ברגע שניצלתי את הימי מחלה שצברתי ואני לא יכולה עקב מצב בריאותי לחזור לעבוד עדיין. הימים שאני נמצאת בבית הם על חשבוני ? או מישהו בכל זאת משלם לי על המחלה למרות שכל הימים נוצלו ?

תודה מראש.

יום טוב.
עורך דין
01/07/2015 17:55
שלום לך

אם ימי המחלה אוזלים המעסיק לא ישלם לך עבור ימי היעדרות נוספים למרות שבידיך אישור מחלה מהרופא. אם עברת תאונת דרכים יתכן ותוכלי לפנות אל המוסד לביטוח לאומי והוא ישא בתשלום עקב אובדן כושר עבודה.

פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני אם זה אכן המצב.

בהצלחה
עידן
01/07/2015 16:16
בחוזה כתוב "כל צד יהיה זכאי להביא את ההסכם לידי גמר בהודעה בכתב, אשר תינתן 30 יום מראש.

הפסקת עבודה במהלך שנת העבודה הראשונה תחייב בהודעה מוקדמת בהתאם לצו ההרחבה להסכם הקיבוצי בדבר הודעה מוקדמת"

1. מה זה אומר? האם עדיין חובת ההודעה של המעסיק על הפסקת עבודה הוא 30 יום?

2. במידה ובחוזה העבודה יש זכאות למגורים ורכב, האם הזכאות היא גם עד היום האחרון של העבודה?

תודה מראש!
עורך דין
01/07/2015 17:42
שלום עידן

1. חוזה העבודה יכול רק לשפר את התנאים הקבועים בחוק ככל שהדבר נוגע לזכויות העובד והגברים נכונים גם לגבי תקופת ההודעה המוקדמת.

2. על פניו, התשובה צריכה להיות רשומה במפורש בחוזה העבודה ואם לא, סביר שהתשובה חיובית.

בהצלחה
דויד
01/07/2015 12:52
במענה לאימייל שקיבלתי, ובו היציעו לי לשקול לפרוש מ- 50% ממשרתי, אני רוצה לכתוב:
"יש בכוונתי לבצע את עבודתי במסירות עוד מספר שנים עד גיל פרישה בהתאם לחוק. " האם יש בכך משום התחייבות להישאר בעבודה או שבהמשך עדיין אוכל לטעון על הרעה בתנאי עבודה באם המערכת תחליט להוריד לי אחוזי משרה.
עורך דין
01/07/2015 17:25
שלום שוב

עכשיו אני מבין קצת יותר. לא הייתי נסחף במענה. אם אינך רוצה לקבל את ההצעה כתוב פשוט: "איני מעוניין לקבל את הצעתכם" ולא מעבר לכך.

בהצלחה
בלהה
01/07/2015 12:26
כמה יש לשלם לעוזרת בית עבור חופשה והבראה בתום השנה הראשונה משכורתה החודשית נעה בין 750 -1000 ש״ח לחודש
עורך דין
01/07/2015 17:23
שלום בלהה

יש לעשות את החישוב לפי שכרה ובהתאם להיקף משרתה של עוזרת הבית. לצורך החישוב, 186 שעות = משרה מלאה.

בהצלחה
רגב
01/07/2015 16:29
אני עובד במלון כבר קרוב לשנה במשרה מלאה (5 משמרות בשבוע). בקרוב אטוס לחו"ל לתקופה של חודשיים, שלאחריה בכוונתי לחזור לעבודה למשרה מלאה לתקופה של כחודש ימים עד אמצע אוקטובר, אז אתחיל ללמוד ואצטרך להפחית את מספר ימי העבודה ל1-2 בשבוע. דיברתי עם המנהלת הישירה שלי ולדבריה, עצם העזיבה לתקופה של חודשיים תיחשב כסיום העסקה, ואיני יכול לחתום על טופס חופשה ללא תשלום, שכן אין בכוונתי לחזור לעבודה במשרה מלאה, והדבר יחשב כהתפטרות מצידי.
האם זה נכון? הם יכולים לדרוש ממני מכתב התפטרות? תודה מראש
עורך דין
01/07/2015 17:15
שלום רגב

אם המעסיק לא מאשר לך לצאת לחופשה של חודשיים אם או בלי תשלום, ואתה רוצה לנסוע בכל מקרה - ניתן לראות בכך התפטרות לכל דבר ועניין. בהחלט.

בהצלחה
בילה
01/07/2015 11:34
למה אני זכאית חוץ מפיצויים ,ימי חופשה ודמי הבראה?
ובקשר לדמי אבטלה -אני עובדת במגביל גם כעצמאית האם אני זכאית?
עורך דין
01/07/2015 17:14
שלום בילה

את זכאית לפדיון ימי חופשה, דמי הבראה, הודעה מוקדמת ושחרור קרן הפנסיה שלך, כמו גם לכל זכות אחרת המנויה (אם בכלל) בחוזה העבודה שלך.

ולא, אם את עובדת גם כעצמאית לא תוכלי לקבל דמי אבטלה.

בהצלחה
שלי
01/07/2015 13:28
הופניתי לעבודה מחברת כוח אדם שחברה בהסתדרות והם מבקשים להחתים אותי על טופס שבו אני מאשרת שהם ינכו לי מהמשכורת 0.8% לטובת דמי חבר בהסתדרות.
אני לא מעוניינת להיות חברת הסתדרות, האם אני יכולה לסרב לכך?
עדי
01/07/2015 11:30
שלום עדי

התשובה שלילית.

אסור להכניס עובד ליתרת ימי חופשה שלילית. במצב הדברים על המעסיק לשלם לך שכר עבור כל יום שבו אינך עובדת.

בהצלחה

היכן אני מוצאת זאת בחוק? עלי להוכיח לו כי הוא טוען שהחוק מאפשר לו לעשות זאת וכרגע זו מילה שלי כנגד שלו
עורך דין
01/07/2015 11:57
עדי

החוק אינו מדבר בנושא זה באופן ספציפי, אך מפסיקה נרחבת של בית הדין לעבודה עולה כי המעסיק אינו יכול לגרום לעובד להכנס ליתרה שלילית של ימי חופשה, אלא אם קיבל את הסכמתו המפורשת בכתב של העובד מראש. הדבר עולה בקנה אחד גם עם הוראות חוק הגנת השכר.
עדי
01/07/2015 10:56
מאלצים אותי לקחת חופש בן שבוע מהעבודה על אף שאין בידי ימי חופשה צבורים. האם מותר למעביד להכניס אותי ליתרה שלילית של ימי חופשה???
עורך דין
01/07/2015 11:08
שלום עדי

התשובה שלילית.

אסור להכניס עובד ליתרת ימי חופשה שלילית. במצב הדברים על המעסיק לשלם לך שכר עבור כל יום שבו אינך עובדת.

בהצלחה
מירב
30/06/2015 17:26
היי,

אבא שלי שכיר וגם עצמאי לפני כמה חודשים עבר תאונת עבודה בעסק העצמאי שלו ולא יכל לעבוד במשך 4 חודשים. הוא תבע את ביטוח לאומי והם שלחו לו מכתב שלא מוכנים לשלם לו בגלל שהם לא מאמינים שהתאונה הייתה בזמן עבודה.

מה ניתן לעשות על מנת שאבא שלי יקבל את הכסף שמגיע לו?
תודה מראש
עורך דין
01/07/2015 10:37
שלום מירב

בהחלט ניתן לעשות משהו... לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין שעוסק בתחום, לשכור את שירותיו ולתת לו לעשות את העבודה שלו. במקרים לא מעטים המוסד לביטוח לאומי מנסה להתנער מאחריות (כמו חברת ביטוח כמעט...) שאז יש צורך בהגשת ערר ואולי אפילו תביעה בבית הדין לעבודה לצורך קבלת הכרה בתאונת עבודה.

בהצלחה
איתי
30/06/2015 22:13
היי חברים,

עבדתי בבית קפה לא מזמן (במשך כל החודש) , רשמתי תאריכים. נתנו לי דף למלא בו את שעות העבודה (היה מקום רק ל 10 ) ועבדתי יותר משמרות. מנהל בית הקפה לא מעוניין לשלם על משמרות ש"אינן חתומות" לכאורה. הסברתי לו כי עבדתי בתאריכים הללו, וכי יש הוכחות בווטאזאפ של הקבוצה שבעצם הגעתי למשמרות הספציפיות הללו.

הוא טוען מכיוון שאין חתימות על הנייר, אינו מעוניין לשלם לי כעת. (סה"כ 3 משמרות לכל היותר שאינן חתומות).

האם לנסות ולפנות לבית משפט או שמאפשוט לוותר על הימים הללו?

תודה רבה
עורך דין
01/07/2015 10:35
שלום איתי

עליך לשלוח למעסיק דירשה כתובה ומפורטת לתשלום השכר המגיע לך כולל ציון תאריכים ושעות בהם עבדת. אם המעסיק יבחר שלא לשלם, ההחלטה שלך (בלבד) תהיה האם להגיש תביעה לבית הדין לעבודה או לוותר על כך. כמובן שאם יש לך הוכחות לכך שעבדת בימים שהמעסיק מסרב לשלם עבורם, סביר שבית הדין יפסוק לטובתך.

הכל לשיקולך. הצעד הראשון הוא מכתב דרישה מפורט למעסיק.

בהצלחה
דויד
01/07/2015 03:14
במענה לאימייל שקיבלתי, אני רוצה לכתוב:
"יש בכוונתי לבצע את עבודתי במסירות עוד מספר שנים עד גיל פרישה בהתאם לחוק. " האם יש בכך משום התחייבות להישאר בעבודה או שבהמשך עדיין אוכל לטעון על הרעה בתנאי עבודה באם יפחיתו אחוזים ממשרתי.
עורך דין
01/07/2015 10:22
שלום דויד

לא ממש הבנתי למה אתה צריך לכתוב הודעה כזאת? הרי יש לך לך חוזה עבודה ומסגרת העבודה שלך ברורה, למה לכתוב דברים נוספים? למרות שעל פניו בכל מקרה של הרעת תנאי עבודה יהיו לך את אותן הזכויות, איני מצליח להבין מה דוחף אותך למשלוח הודעה כפי שכתבת...
עודד משוהם
01/07/2015 08:30
שלום רב
עובד אשר הגיע בסמוך למקום העבודה שבו הוא עובד ולפני שהחתים כרטיס עבודה ואו החל בבצוע עבודתו, היה מעורב בתגרה עם עובד אחר אשר במהלכה נפצע ונזקק לטיפולים.
השאלה-האם בטוח לאומי במסגרת תאונות עבודה מכסה מקרה כזה.
שאלה 2- העובד פנה להסתדרות אשר דורשת מהמעסיק
למלא טופס 250 לבטוח לאומי ובוא למלא את פרטי הארוע כפי שהתרחשו לעיל , האם הענין תקין ונכון?
רק לצורך חומר רקע- העובד התחיל עבודתו אצל המעביד לפני שבועות ספורים בלבד , והחשש של המעביד היא בין היתר במדיה ובטוח לאומי יכיר בתביעה (מה שלא סביר אבל יתכן)יאלץ המעביד לשלם את 12 הימים הראשונים שכחזר לבטוח לאומי- נא התייחסותכם גם לכך
תודה.
עורך דין
01/07/2015 10:20
שלום עודד

אני ממליץ לפנות לשיחה אישית עם עורך דין, על מנת לבחון את נסיבות המקרה לעומק ולהבין מהי הדרך הנכונה להתנהל במקרה זה, ועד בטרם נקיטת צעדים כלשהם מול המעסיק ו/או המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
לירון
01/07/2015 09:14
בוקר טוב פורטל זכויות העובדים

רציתי לשאול עורך דין על מנת לדעת איך להערך למצב הבא: אם מעסיק לא הפריש פנסיה 5 שנים אחורה משהו יודע מה קורה אחרי שהוא פותח לו פנסיה האם גם העובד מחוייב להפריש את החמש שנים אחורה?
עורך דין
01/07/2015 10:15
בוקר טוב לירון

המעסיק בהחלט צריך להעביר אליך את הכספים שמגיעים לך עבור חמש השנים בהן לא הפריש לפנסיה. את יכולה להגיע איתו להסכמה שיעביר ישירות אליך את התשלום ולא לקרן פנסיה, שאז לא תצטרכי להפריש את החלק שלך עבור כל התקופה.

בהצלחה
אריאל
30/06/2015 17:53
שלום.
אני מתחיל לעבוד בעבודה חלקית 4 שעות שבה אקבל סכום ברוטו של כ 2500 ש"ח.
האם אמשיך לקבל השלמת הכנסה? (בגלל השעות המועטות)

תודה מראש
עורך דין
01/07/2015 10:13
שלום אריאל

בהחלט יתכן שכן - פנה אל מוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי: 6050* וקבל מהם את כל המידע על הזכויות שלך בנושא השלמת הכנסה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ