פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 762
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (378) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 378 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אסף
13/08/2015 16:25
שלום, אני עובד במקום מסויים כמעט 4 שנים ובעל המקום החליט שהוא רוצה לעשות בדיקות פוליגרף ברוב העסקים שלו, אחד העסקים זה איפה שאני עובד.
התנגדתי לבדיקה מסיבות אישיות.
האם למעסיק מותר להשהות אותי מהעבודה ולזמן אותי לשימוע לפני פיטורים? או במילים אחרות לפטר אותי בגלל סירובי לפוליגרף?
הרי בחיים לא עלה כל חשד נגדי וגם עכשיו זה פוליגרף קולקטיבי בכל העסקים שלו.
תודה לעוזרים
עורך דין
13/08/2015 17:28
שלום אסף

לאור נסיבות העניין ולאור העובדה שזומנת לקיום שימוע לפני פיטורים, פנה בהקדם לפגישה אישית עם עורך דין שיבין בדיוק את נסיבות המקרה וינחה אותך לגבי התנהלות השימוע והזכויות שלך. שווה לגיע לשימוע מוכן, לאחר פגישת ייעוץ אישית בנושא.

בהצלחה
הודיה שוחט
13/08/2015 16:49
שלום ...אני עבודת בחבת כוח אדם כבר 10 חודשים,כיום אני רוצה להתפטר ...האם לאחר שאני מודיעה על הפיטורין אני צריכה להישאר עוד כמה ימים בגלל חוק הודעה מוקדמת?...ואם כן אפשר להמיר את זה בימי חופשה?איך אוכל פשוט להודיע ולעזוב לאלתר?
עורך דין
13/08/2015 17:17
שלום הודיה

אכן לאחר הגשת מכתב התפטרות יש לתת למעסיק הודעה מוקדמת בהתאם לוותק שלך בעבודה. אם המעסיק יסכים להמיר את ימי ההודעה המוקדמת בימי חופשה שצברת - מה טוב, למרות שזכותו לסרב. לחילופין, את יכולה לוותר על תקופת ההודעה המוקדמת ואז המעסיק יהיה רשאי לנכות משכרך האחרון את כל אותם ימי בודעה מוקדמת בהם לא הגעת לעבודה.

בהצלחה
אפרת
13/08/2015 11:19
שלום
אני עובדת במקום עבודה 4 חודשים
בשבוע שעבר חליתי למשך יומיים עם וירוס
הוצאתי יומיים ימי מחלה
שלחו לי מייל מהעבודה
שבשלב זה לא להגיע ביום ראשון
עד להודעה מהם ביום שלישי
עדיין לא פנו אלי
מה אני עושה בנדון
עורך דין
13/08/2015 15:34
שלום אפרת

על פניו המדובר במקרה של פיטורים לא חוקיים, שכן עבודתך הופסקה ולא נערך לך שימוע כדין. זכותך לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה נגד המעסיק. יתכן מאד ששווה לקבל ייעוץ משפטי פרטני קודם לכן.

בהצלחה
כוכב
13/08/2015 09:16
עובדת בעבודה עיקרית ובעבודה עוספת בה אני עובדת כארבע חמש משמרות בחודש בסופי שבוע.

לאחר הלידה אצא לחופשת לידה והמטרה היא להתפטר מהעבודה הנוספת ולהישאר בעיקרית בהיקף של משרה מלאה.

האם אני צריכה להתפטר ביום היציאה לחופשת לידה או לחזור לעבוד על מנת לקבל פיצויים כאילו פוטרתי?

איך זה עובד? זה שאשאר בעבודה העיקרית, עדיין מאפשר קבלת פיצויים? איך אוכיח שהתפטרתי במטרה לטפל בבני?
עורך דין
13/08/2015 15:33
שלום כוכב

את יכולה להתפטר ממקום העבודה מתי שאת רוצה בכפוף לכך ששתני הודעה מוקדמת לפי החוק - בכפוף לוותק שלך במקום העבודה.

בהצלחה
שלומית
13/08/2015 09:14
בוקר טוב

אני עבדתי בעבודה שלי 10.5 חודשים ב-25.5 יצאתי לחופשת לידה ב-7.4 ואמורה לחזור בסוף חודש 9 , אין לי כרגע אופציה כנראה לחזור. למרות שאמרתי שאני אחזור...

כמה זמן מראש אמורה להודיע ?

האם מגיעים לי פיצויים / דמי הבראה?

כולם בעבודה קיבלו בחודש 7 דמי הבראה ולי אמרו שאני אחזור אני אקבל את הדמי הבראה, האם גם אם התפטר לטובת גידול הילד אני צריכה לקבל לפי הוותק שלי?

במידה ואני מוצאת פתרון לילד אחרי שהתפטרתי אני יכולה לעבוד במקום אחר ועדין לקבל את הפיצויים?!

מה לגבי שעת הנקה, פשוט להגיד במקום אחר שמגיע לי שעת הנקה במידה ואחזור לפני שימלאו לילד שלי 10 חודשים?

תודה
עורך דין
13/08/2015 15:32
שלום שלומית

את צריכה לתת חודש הודעה מראש למעסיק, ואםן אכן תתפטרי לצורך טיפול בילד (לפני שיגיע לגיל 9 חודשים לפי החוק) תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה. מאחר ועבדת יותר משנה (כולל חופשת הלידה) המעסיק יצטרך לשלם לך גם דמי הבראה.

לאחר שתתפטרי תוכלי למצוא מקום עבודה חדש באופן מיידי, רק שיהיה עליך להוכיח, בעת הצורך כמובן, שמקום העבודה החדש מאפשר לך להיות יותר זמן בבית עם הילד.

וכן, שעת הנקה תגיע לך גם במקום העבודה החדש.

בהצלחה
אורלי
13/08/2015 09:07
התפטרתי לצורך טיפול בילדה ואני מחכה לתשלום פיצויים וגם ל 90 יום שיעברו שאוכל להתחיל לחתום לאבטלה.

בנתיים הגשתי בקשה לקבלת הבטחת הכנסה לפני חודש ו 10 ימים אתמול קבלתי מכתב שמיועד לבן זוג שלי שאנחנו לא נשואים שלא מגיע לו הבטחת הכנסה כי יש רכב על שמו.

מה השיבוש הזה? אני הגשתי בקשה לא הוא יכול להיות שלא יתנו לי כי יש לו רכב על שמו? אנחנו לא מוצהרים הוא רק רשום בתעודת לידה כאב מה עושים?
עורך דין
13/08/2015 15:14
שלום אורלי

איני מומחה גדול לתקנות וחוקי המוסד לביטוח הלאומי, אך אוכל לומר לך כי אם קיים רישום אודות הקשר עם בן הזוג, הרי שעל פי הכללים לא תוכלי לקבל הבטחת הכנסה בגלל כלי הרכב שבבעלותו. מאידך, אולי שווה לפנות אל עורך דין המתמנחה בענייני הביטוח הלאומי על מנת לטפל בנושא ולבדוק אפשרות לערער על ההחלטה.

בהצלחה
חיים
13/08/2015 08:03
שלום,
תודה על תשובתכם אבל עדיין הסוגייה לא ברורה לי (אופן החישוב ברור).
אני מעסיק עובדת במשק בית.
הקיף מישרתה אמור להיות 5 שעות בשבוע ו-20 בחודש.
בשנתיים האחרונות היא עובדת בפועל 10 שעות חודשיות בממוצע.
שאלתי היא האם החישובים לפנסיה, ביטוח לאומי, הבראה וחופשה יתבססו על השעות בפועל?
תודה,
חיים
עורך דין
13/08/2015 15:12
שלום חיים

כמובן שעל השעות בפועל... ולא על על מה שלא קורה בפועל, אלא אם כן יש לעובדת חוזה עבודה כתוב ושם התחייבת אחרת בפניה...

בהצלחה
דריה
13/08/2015 15:09
שלום רב,
אם אני עובדת משרד החינוך ומקבלת שמירת הריון בזמן החופש הגדול, האם בטוח לאומי יכול שלא לאשר לי את השמירה מכיוון שאני בחופש הגדול ולכן איני עובדת? (למרות שאני מקבלת הכנסה כרגיל ממשרד החינוך בזמן הזה הרי...)
ואם כן, האם במקרה זה עליי לבקש מהרופא לרשום את שמירת ההריון החל מ -1/9 הזמן שבו חוזרים לעבודה?
תודה
עורך דין
13/08/2015 15:11
שלום דריה

לעניות דעתי המוסד לביטוח לאומי יכול לאשר או לא לאשר שמירת הריון רק על בסיס מידע רפואי ומצבך לפי החומר הרפואי שמגיע אל הפקידים שעוסקים בנושא.

בהצלחה
איריס
13/08/2015 07:56
שלום, אני עובדת במקום עבודה כארבע וחצי שנים בעבודה פיזית מאומצת עם הזמן התחלתי לסבול מכאבי גב קשים שרק הולכים ומחמירים עקב המאמץ בעבודה מה שמקשה עליי לעבוד מאוד.. רציתי לדעת אם במידה ואתפטר מהסיבה הזאת מאחר ואני מעוניינת להחליף עבודה ( לעבודה בישיבה שמתאימה לי יותר מבחינת התנאים הפיזיים) האם מגיע לי פיצויי פיטורין?
תודה
עורך דין
13/08/2015 15:10
שלום איריס

על מנת להתפטר בדין מפוטר עקב מצב בריאותי לא תקין יש להבדק על ידי רופא תעסוקתי ולקבל ממנו אישור מתאים, שקובע כי אינך כשירה לעבודה לחלוטין, או שאינך כשירה לביצוע העבודה אותה את מבצעת והמעסיק הנוכחי שלך לא יוכל למצוא עבורך אלטרנטיבה.

בהצלחה ורק בריאות
לינוי
12/08/2015 22:28
בעלי עובדת שנתיים בעבודה
כעת הוא סובל מבעיות בגב ויש לו אישור מרופא תעסןקה על אי כושר
בעלי ביקש מהמעסיק שידאג גם לשלם לו פיצויים והוא לא מעונין
רצתי לדעת אם הוא זכאי לאבטלה מהיום הראשון?
ושני איך הוא מקבל את הזכויות שלו שזה הבראה חופשים פיצוים וחודש התרעה
אשמח לתשובה
תודה לינוי
עורך דין
13/08/2015 15:06
שלום לינוי

לא הצלחתי להבין משאלתך מה היו ההמלצות של הרופא התעסוקתי. האם הוא קבע כי בעלך אינו כשיר לעבודה מכל סוג שהוא? במידה ואכן זה המצב או במידה ובעלך מוגבל בעבודה ברמה שהמעסיק אינו יכול לספק לו עבודה חלופית, התואמת את מצבו הרפואי, לבעלך יש זכות להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה ורק בריאות
פיטורים
ריטה
12/08/2015 20:50
התקבלתי לעבודה משרדית שבוע לאחר מכן פוטרתי , הבוס לא רוצה לשלם את שכרי בגין אותם הימים, וטוען שזו הייתה התלמדות:) מה עליי לעשות??
עורך דין
13/08/2015 15:05
שלום ריטה

הבוס שלך לשעבר עובר על החוק. באפשרותך להגיש תביעה לתשלום שכר בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
אהובה
13/08/2015 14:46
שלום, הנני מבררת בישביל דוד שלי, הוא בן 63 עבד במפעל כבר 9 שנים, לפני מספר חודשים נעשו שינויים בתנאי השכר , הוא איננו מוכן לקח ולכן ביקש מהמעסיק שיתן לו מכתב פיטורים, על מנת שיוכל לקבל את דמי הפיצויים ושיוכל לחתום בביטוח לאומי הבטחה.
המעסיק כמגד זה נתן לו מכתב שהכותרת שם "עזיבה מרצון", האם זה חוקי לחתום על דבר כזה? הוא לא עזב מרצונו, אלא בגלל ההרעת תנאי המשכורת, אם הוא יחתום על דף פיטורים מרצון האם יקבל את כל ההטבות שמגיעות לו?
דויד
13/08/2015 12:49
האם עו"ד יודע לחשב פיצויי פיטורין או שעדיף לפנות לרו"ח?
שרית
13/08/2015 12:40
אני אמורה לחזור לעבודה אחרי החגים בערך והבן שלי על הנקה מלאה ואני יודעת שאני זכאית לשעת הנקה, אבל שמעתי משהו ורציתי לבדוק אם זה נכון. אני עובדת משרה מלאה 9 שעות האם יש דבר כזה שהמעסיק אמור לדאוג לי לחדר ולתת לי זמן באמצע עבודה לשאוב (כי 8-9 שעות זה המון זמן ויכול ליצור גודש) או שזאת סתם שמועה ששמעתי?
שגית בר
13/08/2015 12:38
צהריים טובים

אני עובדת שכירה במקום עבודה חדש עם ותק רק של 3 חודשים. אני בהריון באמצע חודש שני. רציתי להבין האם לפי החוק המעסיק יכול לפטר אותי בזמן הזה?

שאלה נוספת יש לי אליכם: האם אני חייבת לספר מעסיק שאני בהריון על מנת שלא יוכל לפטר אותי?

במיד הוהמעסיק יחליט לפטר אותי למרות הכל - מה חוקי העבודה מאפשרים לי לעשות בגלל שנאי בהריון?

תודה
תהילה
13/08/2015 12:35
האם יש לי עילה לתבוע על אי-שימוע לפני פיטורין? התחלתי לעבוד בבית קפה לפני יותר משנה. בחמישה חודשים האחרונים כמעט ולא הגשתי משמרות אך החלפתי מלצרים אם יכולתי ואם קראו לי בדחיפות. אחראית מלצרים ידעה מתי אני מפסיקה לעבוד ומתי חוזרת (לימודים). כעת הגשתי משמרות כי זה תאריך החזרה שדיברנו עליו, ולא קיבלתי משמרות בסידור.

שאלתי אותה למה והיא אמרה לי לדבר עם הבעלים. אחרי יומיים של רדיפה טלפונית אחרי הבעלים היא אמרה לי שלא מתאים לה שאני עובדת מתי שבא לי, ובעצם מפטרת אותי. ללא כל הודעה מוקדמת, ורק אחרי שהיתי צריכה לרדוף אחריה.

בחודשים האחרונים כן התאים לה שאני אבוא למלא לה חורים אבל משמרות מלאות לא מתאים לה עכשיו.
בלה
12/08/2015 19:18
שלום וערב טוב

קראתי את הכתבה מעולה שלכם על הזכויות של נשים בזמן חופשת הלידה. המקרה שלי הוא קצת אחר, ובגלל שלא שומעים על מקרים כאלה כל יום, בטח לא יצא לכם להתקל בו, אבל אני אשאל בכל מקרה: הבת שלי קטינה בת 16 וחצי ילדה תינוקת לפני מספר ימים ואני בתור סבתא עומדת לקבל אומנה דרך בית משפט. אני אשה עובדת בהיקף משרה מלאה האם מגיע לי חופשת לידה?
תודה מראש
בלה .
עורך דין
13/08/2015 12:34
שלום בלה

לשמחתך, החל מחודש אוגוסט בשנת 2011 זכאי גם הורה במשפחת אומנה לקבל חופשת לידה, וזאת בתנאי שההורה קיבל את הילד לתקופה העולה על 6 חודשים.

בהצלחה
חנית
12/08/2015 19:07
שלום לכולם,
פוטרתי מעבודה בה עבדתי כחצי שנה כמנהלת חשבונות מתחילה.הבוסית קראה לי למשרדה אמרה שאני "לא מגדילה מספיק ראש ושניאלץ להיפרד" מעולם לפני זה לא נתנה לי תחושה או אמרה שהיא לא מרוצה ממני ודרשה שאשתפר זו הייתה הפעם היחידה בה שמעתי תלונה. פוטרתי ללא שימוע ללא כלום. היא הודיעה לי ונתנה לי שבועיים קדימה לסיום. בנוסף גם לא היה לי זם חוזה עבודה או איזה אישור בכתב על תנאי העבודה.
אני יודעת שיש עילה לתביעה, השאלה מה באמת הסיכוי? (בגלל שעבדתי שם מעט זמן) ואם יש סיכוי אז מה גובה הפיצוי בערך במקרה כזה?
תודה
עורך דין
13/08/2015 12:31
היי חנית

סיכוי התביעה לפי דבריך טובים אם כי אל לך לצפות להתעשר בעקבות פסק הדין שינתן על ידי בית הדין לעבודה, בעיקר לאור העובדה כי עבדת "רק" חצי שנה במקום.

מומלץ להתייעץ עם עורך דין בטרם הגשת תביעה.

בהצלחה
מיכל
11/08/2015 10:05
שלום , עובדת במכירות באותו מקום עבודה שמונה עשרה שנים המשכורת מחולקת לשכר בסיס ובנוסף סעיףתעמ מכירה 2 ( עמלות) בנוסף לפעמים מקבלת בונוס . האם ההפרשות לפנסיה וגמל צריכים להיות מכל המרכיבים , ואיך באמת ניתן לדעת מה המעסיק משלם ולאן? , בתלןש מצויין הורדות רק לפי שמות חברת הביטוח והסכום, אך לא למה בדיוק זה מופרש, בנוסף רשום גמל מעביד וסכום אך בפועל הוא לא יורד או נצבר בשום מקום , תודה .
מיכל
12/08/2015 19:27
בבקשה תגובתכם
אנונימי
12/08/2015 17:45
שלום רב
לפני כמה ימים התפטרתי לצורך טיפול בתינוקת
( בת 4 חודשים).
1. האם יש משהו שיכול לקצר או לבטל את תקופת המתנה של 3 חודשים כדי לקבל את דמי האבטלה?
2. האם בתקופת ההמתנה של 3 חודשים מותר לצאת לחול?
3. האם בתקופת ההמתנה של 3 חודשים יש צורך להגיע ללשכת התעסוקה כל שבוע?
תודה מראש!
עורך דין
12/08/2015 18:54
שלום לך

1. כן בהחלט. פניה בכתב אל המוסד לביטוח לאומי, תוך נימוקים מפורטים על הסיבות שבגינן לא יכולת להמשיך לעבוד מתוך הצורך להיות עם בתך.

2. יש לבדוק מול המוסד לביטוח לאומי.

3. כנ"ל

בהצלחה
צבי הלפרין
12/08/2015 17:41
שלום רב
אני עובד ביקב .לפני כמה חודשים הודעתי למעסיק שבכוונתי לעזוב בבציר, ביום שיגיעו ענבים ליקב. לפני כמה ימים קיבלתי הודעת ווצאפ מהמעביד שלי שאין בי צורך יותר ושלא אבוא לעבודה.
השאלה שלי היא מאחר ומיום קבלת ההודעה עד ליום שיגיעו ענבים יקח שבוע פלוס, האם יש לי זכויות ותביעות כלפי המעסיק שלי. ומה הם.
א.לגבי פיצויי פיטורים
ב. לגבי הזמן מיום הפיטורים עד יום הגעת הענבים, שזה היום שהודעתי שאני אתפטר בו.
בכבוד רב
ותודה מראש
צביקי
עורך דין
12/08/2015 18:52
שלום צבי

לא ממש ברור מהתיאור שלך אם התפטרת או שפוטרת על ידי המעסיק... בדרך כלל, ניתן לראות בהודעה העובד כי הוא מתכוון לעזוב את העבודה כהודעת התפטרות ובמצב כזה לא מגיעים לעובד פיצויי פיטורין כלל.

בהצלחה
ארכדי
12/08/2015 17:33
ביום ראשון ה9 לאוגוסט עבדתי מהשעה 11 בבוקר עד השעה 22 בערב. יום למחרת התחלתי משמרת חדשה מהשעה 5:30 בבוקר עד השעה 17 בערב. בין 2 המשמרות עברו 7 וחצי שעות. האם המשמרת השנייה נחשבת לי כשעות נוספות?

יש לציין שהמעסיק ביקש ממני משמרת לאחר מכן לא להחתים יציאה על מנת שיוכל "לסדר" את זה, כמובן שכן החתמתי כרטיס כנדרש.
עורך דין
12/08/2015 18:50
שלום ארכדי

בהנתן שלא היו 8 שעות הפסקה בין 2 המשמרות אתה זכאי לתשלום שעות נוספות עבור כל שעות העבודה במשמרת השניה (וגם עבור שעתיים במשמרת הראשונה).

בהצלחה
ענבל
12/08/2015 17:30
ילדתי ב-8.5. מאז פנה אלי המעסיק מספר פעמים לשאול מתי אני חוזרת מחופשת הלידה. עד כה השבתי לו כי אחזור בחודש נובמבר.

כעת נודע לי כי באפשרותי להאריך את החל"ת עד רבע מתקופת ההעסקה (3 שנים - דהיינו 9 חודשים חל"ת)

1. מתי מחובתי להודיע מתי בכוונתי לחזור?

2. האם אני עדיין יכולה להודיע לו שאני מאריכה את החופשת לידה לשנה?

3. במידה ומצבי הכלכלי לא יאפשר לי להשאר שנה כפי שברצוני להשאר - מתי עלי להודיע לו על קיצור החופשה, אם זה אפשרי בכלל.

תודה מראש
עורך דין
12/08/2015 18:49
שלום ענבל

את יכולה לממש את זכותך החוקית להאריך את חופשת הלידה מבלי לתת למעסיק דין וחשבון בנושא.

בהצלחה
חיים2
12/08/2015 17:27
אני מעסיק עובדת במשק בית מספר שנים.
פורמלית היא אמורה לעבוד פעם בשבוע (4 פעמים בחודש).
מעשית בשנתיים האחרונות שלה היא עובדת פעמיים בחודש וכך גם המשכורת שלה.
מהן מספר הימים שעבורם אני אמור לחשב/לשלם
תשלומי פנסיה/ביטוח לאומי/חופשה והבראה ?
תודה,
חיים
עורך דין
12/08/2015 18:47
היי חיים

עניתי לשאלתך, מקווה שעזרתי.

בהצלחה
מורן
12/08/2015 16:25
היי

ארצה להבין מה הנהוג להחזר הוצאות לעבוד שמגיע לעבודה מראשון לציון לתל אביב, לפעמים ברכב ולפעמים בתחבורה ציבורית.
לפי מה החישוב אמור להיות והאם יש מקסימום בחוק בהחזרים יומיים

אשמח למענה בהקדם ,
יום מקסים
מורן
עורך דין
12/08/2015 18:46
שלום מורן

הנושא לא מורכב מדי. על המעסיק לשלם לעובד החזר נסיעות לפי עלות הנסיעה מביתו של העובד למקום העבודה ובחזרה, בדרך הקצרה והזולה ביותר בתחבורה ציבורית. לרוב המדובר על עלות של חופשי חודשי. יתרה מכך, יש מקסימום של 26.4 ש"ח ליום הקבוע החוק והמעסיק לא חייב לשלם מעבר לכך.

בהצלחה
דנית
12/08/2015 15:41
שלום,
התפטרתי ובזמן "החפיפה" בדרכי לעבודה עברתי תאונת דרכים. השאלה שלי האם ההתפטרות בתוקף למרות שאני בחופשת מחלה?
עורך דין
12/08/2015 18:44
שלום דנית

בהחלט. ימי המחלה באים על חשבון ימי ההודעה המוקדמת.

בהצלחה והחלמה מהירה
רונן
12/08/2015 14:25
שלום רב,אישתי חזרה למקום עבודתה אחרי שלושה וחצי חודשים בבית עם התינוקת שילדה,עברו חודשיים מאז חזרתה והיום היא הודיעה על התפטרות המעסיק ביקש ממנה לעבוד עד סוף חודש אוקטובר (הלידה היתה בתחילת פברואר) ומכיוון שהיא זכאית לפיצויים עד תשעה חודשים מאז הלידה חושש אני שאם תעבוד עד סוף אוקטובר זה יהיה גבולי והיא אינה תהיה זכאית לפיצויים..
עורך דין
12/08/2015 18:44
שלום רונן

על מנת שאשתך תוכל לנצל את זכאותה להתפטר בדין מפוטרת לצורך טיפול בילד עליה להגיש מכתב התפטרות בטרם ימלאו לילד 9 חודשים - זה מה שקובע החוק.

בהצלחה
בלה שרר
12/08/2015 14:24
שלום רב,
החברה בה אנו עובדים מוציאה את כל העובדים פעמיים בשנה (פסח וסוכות) לחופשה כפויה. בחופשה זו מנכים לנו את כל ימי החופשה שאינם חג (ערב חג + חול המועד). לעתים, מספר ימי החופשה עולים על מכסת ימי החופש השנתית של העובד, מה שגורם לרוב העובדים להיות ביתרה שלילית של ימי חופש, שעם הזמן רק הולכת וגדלה.
קראנו בכתובים, שהחוק אינו מאפשר למעביד להכניס את העובד ליתרה שלילית של ימי חופש. כמו כן, צוין, כי המעביד מחויב לשלם לעובד בגין ערבי החג של החופשה הכפויה.
כאשר עימתנו את המעביד עם הכתוב בחוק, הנ"ל טען, כי החוק נתון לפרשנות, וכל עוד הוא מודיע מראש על החופשה הכפויה, בהתראה מינימלית של 12 יום, הוא נוהג על פי החוק.
האם הדבר נכון?
האם זהו אכן דבר החוק, והאם הוא אכן נתון לפרשנות של המעביד?
נשמח מאוד לקבל מכם יעוץ בנושא החופשה הכפויה.
עורך דין
12/08/2015 18:43
שלום בלה

אכן המעסיק צודק שהחוק נתון לפרשנות, רק שהוא טועה בפרשנות... אסור למעסיק לכפות על עובד להכנס ליתרה שלילית של ימי חופשה בכל מקרה וללא תנאי. במצב כזה המעסיק צריך לשלם לעובד על כל יום של חופשה כפויה שאינה על חשבון ימי חופשה שהעובד צבר. זוהי הפרשנות הנכונה.

בהצלחה
אילן שלי
12/08/2015 13:57
אני עובד 4.5 שנים בחברה .
אני מסיים את עבודתי בסוף החודש מרצוני לעבור לתחום אחר .
רציתי לברר האם אני זכאי לפיצויים ואם כן באיזו דרך אני מבצע את התהליך .
תודה
עורך דין
12/08/2015 18:41
שלום אילן

פיצויי פיטורים שמורים לעובדים מפוטרים ולא למי שבוחר מרצונו החופשי לעזוב. במצב אותו אתה מתאר תוכל לשחרר את קרן הפנסיה שלך ומשם לפדות את הכספים שנצברו לטובת פיצויים, למרות שאין בכך כל היגיון כלכלי.

בהצלחה
ערן
12/08/2015 12:47
רציתי לדעת אני עובד במקום שנה וחצי כמעט עם אני מיתפטר מגיע לי משהו?
עורך דין
12/08/2015 18:40
שלום ערן

תוכל לפדות את הכספים שנצברו לזכותך לטובת פיצויים בקרן הפנסיה ולא מעבר.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ