פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 744
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תמר
30/08/2015 10:27
בוקר טוב

אני שואלת בעניין אי תשלום שכר למלצרים, עבודה על טיפים בלבד + ההסדר הוא שאם מגיעים לסכום גבוה מאוד גם מפרישים לעובדים (טבחים וכד) 10% ואז בהפרש מתחלקים המלצרים והברמן. מהטיפים של המלצרים!

ודבר נוסף, משמרת בה שטר של 200 מהקופה היה מזוייף, ופשוט הורד ל-2 המלצריות מה"שכר" שלהן, שכאמור, לא משולם מלכתחילה. ובכלל, ממתי מלצריות סוגרות חשבון לשולחן? זה בכלל תפקיד האחמש או מנהל.

מה גם שנותנים למלצר לחכות עד שתהיה עבודה ורק אז הוא עולה למשמרת ומתוגמל על השעות שעבד. היום חיכיתי שעה ו-40 דק, הגעתי ב-9 וחצי. כשהמשמרת שלי היתה אמורה להתחיל ב-8 בבוקר.

בראיון סוכם שאעבוד יום יום במשך שבועיים כמלצרית כדי "לקלוט את העבודה ולהכיל את המקום" ואז אתחיל לתפקד כיד ימינו של המנהל. לא עבדתי 14 יום למרות שנתתי 14 יום באילוץ, ועבדתי שישי פעמיים ושבת פעמיים.
אחרי היום אני כבר לא אחזור לשם, אבל אני רוצה שבעלי המקום "ישלמו" על הניצול הנוראי של העובדים. אני עבדתי שם רק שבועיים. משערת שלא אוכל לתבוע אף אחד בעצמי. מישהו יודע מה בדיוק אני צריכה לעשות והאם שווה שאתעסק בזה בכלל?
עורך דין
30/08/2015 20:43
שלום תמר

מותר לשלם לעובדים במלצרות שכר לפי טיפים, לפי כל הסדר שמגיעים להסכמה לגביו מול המעסיק. הנושא אינו מוסדר בחקיקה ולכן הדרישה היחידה הנה ששכר המלצרים (טיפים כאמור) יהיה גבוה יותר מאשר שכר מינימום ושהמעסיק יתן לעובדים תלוש משכורת מסודר + מלוא הזכויות הסוציאליות המגיעות לעובדים לפי חוק.

לגבי ניכויים מהשכר, בהנחה שלא ניתנה הסכמה מראש ובכתב לניכויים כמו זה שציינת, הרי שהמדובר על התנהלות לא חוקית של המעסיק.

בהצלחה
אילנית
30/08/2015 11:03
שלום,

במהלך ההריון סבלתי מבחילות מאד קשות עד כדי חוסר תפקוד והחסרתי המון ימי מחלה ופיטרו אותי מהעבודה. אציין שהפיטורים היו חוקיים מפני שעבדתי שם פחות מחצי שנה. מאפריל עד עכשיו חתמתי בלשכה וקיבלתי דמי אבטלה מביטוח לאומי. השאלה שלי היא האם עדיין אהיה זכאית לקבל משהו אחרי הלידה - כגון דמי לידה או חופשת לידה.

תודה מראש
עורך דין
30/08/2015 20:39
שלום אילנית

אם יהיו לך 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים האחרונים תקבלי דמי לידה מלאים ותוכלי לצאת לחופשת לידה מלאה. לגבי הפיטורים שלך, זה שפיטרו אותך לפני שהיה לך ותק של חצי שנה במקום העבודה לא הופך את הפיטורים שלך בעת הריון לחוקיים! להפך, מהמעט שעולה משאלתך הרי שאלה נבעו כתוצאה ישירה של היותך בהריון ולכן סביר ביותר שהפיטורים אינם חוקיים בעליל. עצתי לפנות אל עורך דין לצורך בחינת המקרה לעומק.

בהצלחה
ל.ס
30/08/2015 11:05
בוקר טוב

אחרי שקראתי את הכתבה שלכם על הזכויות שלנו בזמן חופשת הלידה, נשארו לי עוד כמה שאלות ספציפיות. מקווה שתוכלו לענות...

כשהייתי ההריון עבדתי עד ה- 12.6 כי היה לי כבר ממש קשה (כיתת גנון במעון יום של התמ"ת) היו לי גם ימי מחלה שרציתי לנצל עד הלידה.

ילדתי ב- 23.6. בסוף כל חודש אנחנו מקבלות את דוח השעות מהשעון נוכחות ואנחנו מתקנות / מוסיפות ומצרפות מה שצריך וזה עובר לחשבת השכר (המשכורת נכנסת ב-10 לחודש).

במקום לקבל את דוח השעות בסוף החודש קיבלתי אותו ב- 7.7 וזה כבר היה מאוחר מדיי, כלומר- היא סגרה את המשכורת ואמרה שאקבל את חופש המחלה חודש אח"כ (כלומר ב- 10.8). ואכן קיבלתי.. העניין הוא כזה:

מבחינת ביטוח לאומי יצאתי לחל"ד ב-14.6 ולכן עליי לחזור לעבודה ב- 12.9 (אני לא מתכננת לחזור בכל מקרה) במקום ב- 29.9

1. האם לגשת לביטוח לאומי ולתקן את התאריכים למרות שמבחינת זכויות קיבלתי את כל הימים שהייתי זכאית להם.

2. מבחינת העבודה אני אמורה להודיע על התפטרותי חודש מראש ואני מאחרת.. לחכות? כי מגיעים לי גם 3 חודשי חל"ד.

3. אני לא רוצה לנצל את החל"ד אלא ללכת לחתום בלישכה כבר עכשיו כדי שבמרץ-אפריל אוכל ללכת למשרד החינוך לחפש עבודה.. האם ללכת לחתום ב-12.9 מייד כשחופשת הלידה מסתיימת או לחכות לאישור המעסיק שעזבתי את העבודה?

4. אם לא מאשרים לי ביטטל של תקופת ההמתנה (ולא יאשרו לי) אני אמורה עדיין להתייצב בלשכת התעסוקה כל שבוע?

תודה וסליחה על החפירה.
עורך דין
30/08/2015 20:22
שלום לך

1. לשיקולך.
2. אם אינך רוצה לחזור גם לא לתקופת ההודעה המוקדמת, עליך לתת הודעה מוקדמת זה מכבר.
3. לכי לחתום מיד, בהנחה שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד.
4. כן. אבל למה החלטת שלא יאשרו לך?

בהצלחה
סמדר
25/08/2015 18:08
אופן חישוב זכאות לימי חופשה.,הבראה ,חגים,פנסיה לעובדת משק בית שעובדת 8שעות בחודש.
עורך דין
30/08/2015 20:19
שלום סמדר

העובדת צוברת זכויות בכפוף להיקף משרתה שהנו 8/186 משרה, כאשר 186 שעות מהוות היקף משרה מלאה וצבירת הזכויות בהתאם.

בהצלחה
אלכס
30/08/2015 13:04
שאלה, אם אדם עובד משמרת של 8 שעות בסופ"ש , ואין שום דבר פתוח מבחינת אוכל באזור מקום העבודה האם המעסיק צריך לדאוג לעובד באיזושהי צורה?

בנוסף, לעובד חצי שעה הפסקת אוכל שמקוזזת משכרו, האם יש עילה לבקש שלא תקוזז ההפסקה במידה ואין לעובד אפשרות לאכול?
עורך דין
30/08/2015 20:06
שלום אלכס

ניתן לדרוש מהמעסיק לשלם לעובדים עבור ההפסקה רק במקרה שבו אינך יכול לצאת ממקום העבודה בהפסקה לאור דרישת המעסיק. לגבי אוכל, אתה יכול להביא מהבית...

בהצלחה
ימי חופש
30/08/2015 15:36
רציתי לדעת כמה ימי חופש צברתי ב9 חודשי עבודה. 4 ימים ו8 שעות בטיפול בתינוק
תודה
עורך דין
30/08/2015 20:04
שלום

התשובה לשאלתך תלויה בהיקף המשרה שלך. קראי כאן באתר על ימי חופשה ועשי חישוב כמה ימים צברת לפי היקף המשרה שלך.

בהצלחה
אורן
30/08/2015 16:23
שלום רב,
אני עובד כסוכן מכירות בחברת תקשורת שגובה על כל נסיעה פרטית 70 אג' לקילומטר שמנוכים משכר נטו. חשוב לציין כי שיווי רכב מופיע בתלוש השכר שלי.
ברכבים מותקנת מערכת פוינטר עם שני כפתורים, כפתור לעסקי וכפתור לפרטי שבאמצעותה חברה מפריד בין עסקי לפרטי.
שאלתי היא האם זה חוקי ואם כן האם הסכום של 70 אג' לקילומטר סביר ולא מוגזם.
עורך דין
30/08/2015 20:00
שלום אורן

התשובה לשאלתך צריכה להופיע בצורה ברורה בחוזה העבודה שלך, שכן כך נהוג לעשות בעת העסקת עובדים בחברה שעובדיה מרבים בנסיעות. אין כאן עניין של חוקי או לא חוקי כל עוד יש הסכמה מול המעסיק.

בהצלחה
פיטורים
יגאל
30/08/2015 16:43
שלום רב
אני עובד במציל בקנטרי במרכז בחודש וחצי. הנכסתי את בת הזוג שלי במרמה אל הקנטרי ומנהל המקום התקשר עליי והודיע לי על סיום עבודתי בטלפון.יש לציין כי זו עברת המשמעת הראשונה שלי וכי לא העירו לי על שום דבר מקצועי מעולם.
ברצוני לדעת האם יש דרך לבטל את הפיטורים?

תודה רבה ושבוע טוב
עורך דין
30/08/2015 19:58
שלום יגאל

לא, סביר שאין דרך לבטל את הפיטורים למרות שנעשו בדרך לא תקינה. לאור התנהלותך, אני מציע להתחיל לחפש מקום עבודה חדש ולהסיק מסקנות.

בהצלחה
קובי
30/08/2015 10:33
אני התפטרתי מהעבודה שעבדתי בה 3 וחצי שנים. אחרי כמה זמן של פיטורים הוותק נעלם? אם אני חוזר אחרי חודשיים אני נשאר עם אותם תנאים או מתקבל כעובד חדש?
עורך דין
30/08/2015 17:28
שלום קובי

רצף הזכויות אינו נקטע והוותק נשמר כל עוד הפסקת העבודה היתה לתקופה הקצרה מ-6 חודשים.

בהצלחה
נדב אוחיון
30/08/2015 17:25
שלום אני בעל עסק קטן כבר 8 שנים בתחום הגינון.
רציתי לדעת אם מגיע לי הבראה ואם כן איך זה עובד?
שאני יוצא לחופשה עם המשפחה שלי הרואה חשבון שלי אומר שזה לא נחשב לא כהוצאה מוכרת ולא כהבראה...

אשמח לקבל הסבר
תודה
עורך דין
30/08/2015 17:27
שלום נדב

ההסבר פשוט. רק לעובדים שכירים יש זכות חוקית לקבל דמי הבראה. לגבי עצמאיים אין כל חוק כזה.

בהצלחה
אבי מלכה
30/08/2015 16:43
שלום אבקש עזרה סגרו את הסניף שלי בקריות מבקשים שאני יעבוד בירושלים ויש לנו סנפים בקריות מה עלי לעשות
עורך דין
30/08/2015 17:26
שלום אבי

כמובן שלא ניתן לכפות עליך לעבור לעבוד בירושלים אם עבדת בקריות עד עכשיו. אם המעסיק סגר את הסניף בו הועסקת ולא ניתנה לך האפשרות לעבוד בסניף קרוב, על מנת לא להרע את תנאי העבודה שלך, המעסיק יצטרך לפטר אותך ולשלם לך את מלוא הזכויות המנויות בחוקי העבודה.

בהצלחה
איריס נגר
30/08/2015 16:54
שאלתי היא האם מבחינה חוקית רשאי המעסיק (מוסדות חינוך) אחרי 18 שנות עבודה לא לחדש את חוזה העבודה של עובדת בגלל שבאותו מרכז קהילתי מועסקת קרובת משפחה דרגה שנייה(דודה).
כיצד החוק מגדיר את אותו טופס הצהרת קרובים בעבודה והאם יש עילה לתביעה משפטית.
אודה לכם אם תעזרו לי בעניין זה.
עורך דין
30/08/2015 17:25
שלום איריס

המודבר על פיטורי עובד וכל עוד הליך הפיטורים מתקיים כחוק אין מניעה לפטר עובד לפי שיקול דעתו של המעסיק. כמובן שלעובדת יש זכות לקבל את מלוא הזכויות של עובדת מפוטרת לפי החוק.

בהצלחה
עמנואל
אורטל
30/08/2015 17:22
אני עובדת במעון ילדים 3 שנים , משעה 7:30 עד השעה 16:00 .. המעון מספק לעובדות ארוחת צהריים שאני לא אוכלת ממנה כי היא לא בהכשר שלי .. האם הם מחוייבים לתת לי ארוחה בכשרות שלי או כסף תמורת ארוחת הצהריים ?
עורך דין
30/08/2015 17:23
שלום אורטל

לא. אין חוק כזה. רק אם את לא אוכל, וודאי שלא מורידים לך כסף מהשכר עבור ארוחות.

בהצלחה
רלי
30/08/2015 16:56
ערב טוב

ביום חמישי הודיעו לי שאני מפוטרת ונתנו לי 17 יום הודעה מוקדמת שמגיעים לי על פי חוק.

מכתב פיטורים עדיין לא קיבלתי רק הודעה בע״פ. המנהל טוען שהספירה של ה-17 יום מתחילה מיום שנתנו לי את ההודעה בע״פ ומכתב פיטורים יש להם אפשרות לתת מתי שירצו... השאלה אם זה נכון?

הספירה של הימים מתחילה מהיום שאני מקבלת הודעה בע״פ או שמהיום שאקבל מכתב פיטורים ביד? והאם הספירה כוללת שישי שבת?
עורך דין
30/08/2015 17:22
שלום רלי

לפני פיטורי עובדת יש לערוך שימוע מה שלא ממש ברור אם קרה במקרה שלך. בכל מקרה, ההודעה המוקדמת מתחילה במסירת הודעת הפיטורים בכתב לעובדת והמדובר על ספירת ימים קלנדרית.

בהצלחה
יוני
30/08/2015 16:57
במקרה שתנאי העבודה הם שהעובדת עובדת 4 שעות ביום, והמעסיק מסתכל על זה כיבודה חודשית כלומר שהעובדת יכולה לעבוד היום שעתיים ומחר 6 שעות או בכל יום אחר העיקר להשלים וכן ה4 שעות יכולות להיות בבוקר או בערב לא משנה מתי...

האם המעסיק יכול לומר לעובדת לא לצאת לחופשה של 5 ימים כשהיא מתכננת להשלים את השעות האלו בשבוע הבא (בעצם זה לא חופשה כי חופשה לא משלימים)
תודה
עורך דין
30/08/2015 17:21
שלום יוני

למעסיק זכות מלאה לאשר או שלא לאשר למי מעובדיו לצאת לחופשה.

בהצלחה
אלירן
30/08/2015 15:52
הושעתי לשבוע ממקום העבודה מסיבה לא מוצדקת שאליה קשור עוד עובד שלא קיבל השהייה למרות שגם לו היה חלק בזה אבל זה לא העיקר בסיפור,
מנהל העבודה זימן אותי לשימוע בשעה שלוש אחר הצהריים ומסיבות אשיות איחרתי קלות ושאלתי אם אם אפשר להגיע בשעה 4 אחר הצהריים,
מיותר להגיד שתשובתו הייתה שלילית ושהוא אמר לי שיקבע שימוע נוסף, לא קיבלתי פרטים על השימוע הזה עד היום אחר הצהריים (קיבלתי ממנו את התשובה לפני שלושה ימים שאני אקבל שימוע חוזר)
והתשובה גם לא הגיע ממנו אלא מאחראית משמרת שבאמת עושה עבודה טובה והיא קישרה ביני לבין המנהל עבודה ותשובתו הייתה שהוא מחכה שהמנהלת הראשית של הסניף תחזור מין החופשה שלה ורק אז יקבעו לי מועד לשימוע, לא יודע מה איתכם לי זה לא נשמע הגיוני כל הסיפור הזה מיותר להגיד שאותו מנהל סינן אותי בהודעות ובשיחות מאז אותו יום שהוא אמר שיקבע לי שימוע ולא קיבלתי תשובה עד היום.
פחות יום עבודה, פחות כסף!
ביטלתי הרבה הנאות כמו טיול לחו"ל עם החברים או סתם יציאות מהנות רק כדי לעבוד ונכון שזאת החלטה שלי אם לעבוד או לא וזה לא אשמת המנהל מה החלטתי ומה ביטלתי בשביל לעבוד בעבודה הזאת, זאת אשמתו שאני מפסיד כסף כשאני נמצא במסגרת של עבודה! ואני לא מקבל תשובה לגבי מה נסגר איתי בעניין המשמרות! כאילו משאירים אותי באוויר עד שיתפנה זמן מה לעשות איתי, אני מצטער אבל זה לא יחס שעובד ראוי לקבל!
ועוד דבר יום שלישי בעוד יומיים יתקיים טיול לכלל עובדי גלובוס ותנחשו מה אני לא יוצא לטיול! כן כן למרות שאני עובד החברה אני לא יוצא כי המנהל הנחמד לא לא יודע מה לעשות איתי, אם זה לא אי צדק אני לא יודע מה כן!
עורך דין
30/08/2015 17:20
שלום אלירן

יש לקרוא את חוזה העבודה שלך על מנת להבין על מה חתמת. כמו כן, יש להבין למה השעו אותך מהעבודה. בגדול, מותר למעסיק להוציא אותך לחופשה יזומה רק אם יש לך ימי חופשה צבורים. אם לא, הוא צריך לשלם לך שכר רגיל.

לגבי מועד השימוע, מותר למעסיק לחכות שהמנהלת תגיע על מנת לקבוע לך מועד חדש. אחרי הכל, גם לשימוע אתה איחרת...אז לא בטוח שיש סיבה לבוא בטענות.

בהצלחה
לימור
30/08/2015 15:00
שלום,

המעסיק שלי רצה להעביר אותי באופן מיידי לתפקיד מאוד זוטר. סרבתי ואמרתי שאני מתפטרת. עכשיו הוא רוצה שאשלח לו מכתב פיטורים. רגע לפני שאני כותבת מכתב, יש משהו שחשוב שיהיה בו? חוץ מזה, מה עם כל ימי החופשה שצברתי? האם אקבל תשלום עליהם עכשיו שאני לא יכולה לנצל אותם?

אשמח לתשובה דחופה. תודה.
אבי
30/08/2015 14:53
אני עובד שכיר בחברה למעלה משלוש שנים לפני עליית שכר המינימום הייתי מקבל 23 ש"ח שעתי ובנוסף תוספת וותק של 1.5 ש"ח לשעה מאז שעלה שכר המינימום ל25 ש"ח אני מקבל תוספת של שקל אחד בלבד, כלומר סה"כ 26 ש"ח, האם זה נחשב להרעת תנאים?
שקמה
30/08/2015 14:45
האם ספק מחויב בהודעה מוקדמת טרם עזיבתו?

כלומר עוסק פטור שעובד בתנאים שלא לטעמו יכול בכל שלב לומר "לא מתאים לי"? הרי אין חוזה העסקה, אין טופס 101 ואין תנאים...
סטיבן
30/08/2015 12:59
שלום,

האם אפשרי כי לא יאושר ביטוח פנסיוני - קרן פנסיה - לעבוד עקב נכות גבוהה? האם לסוכנות הביטוח מותר לסרב לבטח? המליצו לי על ביטוח מנהלים במקום, אך הזהירו שיכול להיות שלא יאשרו תגמולים על אובדן כושר עבודה, בגלל הנכות. האם זה חוקי?

תודה רבה
כוכי
30/08/2015 12:56
שלום

אמא שלי עובדת שכירה כבר כמעט 4 שנים בניקיון דרך קבלן. לפני כמה חודשים התחילו לה כאבים בכתף ועם הזמן זה רק החמיר קיבלה תרופות וטיפולים שום דבר לא עוזר. זה הגיע למצב שקשה לה להתלבש. היא ממשיכה לעבוד כי אין לה הכנסה אחרת (אם חד הורית).

עכשיו גילו שיש לה דלקת וקרע בכתף. המעסיק שלה לא מוכן לתת לה טופס של תאונת עבודה. וזה ניגרם לה מהעבודה.

השאלה שלי מה אפשר לעשות בעיניין?
יהודה
30/08/2015 12:38
מורה שאובחנה בצרידות ותקבל חופשת מחלה חודשיים על ידי רופא תעסוקתי, בדיוק נכנסה לאופק חדש (שידרוג משמעותי בשכר):

לפי איזה משכורת תקבל פיצוי מביטוח לאומי? (משכורת אחרונה או משכורת עתידית שהיתה אמורה לקבל בספטמבר). מתי יגיע הכסף?
ע.א
30/08/2015 11:07
היי.
אני עובדת במקום עבודה למעלה מ-3 שנים, חזרתי לעבודה לאחר 4 חודשים של חופשת לידה.

מכיוון שהדרישות לשעות העבודה תובעניות מאוד אני מעוניינת להתפטר. האם ההתפטרות שלי וקבלת הפיצויים מותנים רק לצורך טיפול בילד על מנת שאקבל את הפיצויים?

מכיוון שהילד נמצא בגן ואני מעוניינת למצוא משרה נוחה בשעות ולהשאירו בגן...
כפיר
30/08/2015 10:54
שלום רב.

אני עובד בחברה כ 10 שנים. ב 1.9 החברה נסגרת, קנתה אותה חברה חדשה. הם טוענים שכל הוותק שלי עובר לחברה החדשה.

אני לא מעוניין לחתום בחברה החדשה, אמרתי שרצוני להמשיך לעבוד בחברה שלי ואם לא ניתן, אז לקבל את מה שמגיע לי. הם טוענים אם לא אחתום זה כאילו התפטרתי על דעת עצמי. האם זה נכון והאם אני יכול לעשות משהו ? ואם לא אחתום ב 1.9 מה עלי לעשות? הרי לא אגיע לחברה שאני לא חתום בה.

תודה...
סיון
30/08/2015 10:51
האם מטפלת בגן פרטי אמורה לקבל משכורת על אוגוסט? עבדה עד 8/8 ולא היו צריכים שתעבוד בקייטנה וישבה בבית 3 שבועות ללא משכורת. נאמר לה שתקבל רק על הימים שעבדה ואילו עובדת בגן אחר פרטי כן קיבלה משכורת על כל חודש אוגוסט מכיוון והורים שילמו חודש שלם ולכן חלק מהכסף הולך לעובדות. אודה לתשובה תודה ושבוע טוב
נעמי
30/08/2015 10:40
החנות שאני מנהלת נסגרה לרגל שיפוץ של חודש. ביום שהיא נסגרה הבעלים דיבר איתי ופתאום אמר שהוא רוצה לעשות שינוי במערך החנות - זה הולך כנראה להיות או הורדה בשכר או ביטול תפקיד הניהול שלי.

מחר יש לי איתו שיחה ואני לא יודעת במצב מורכב כזה מהם זכויותי.

מצד אחד הוא אמור לשלם לי על רב החופש. כי אין לי כמעט ימי חופשה בתשלום. מצד שני אם הוא מפטר הוא צריך לתת התראה של חודש. אבל אם אני עוזבת כתוצאה מהרעת תנאים. למה אני זכאית ):

אם תוכלו לענות לי בהקדם . אני אעריך את זה מאד. כי מחר יש לי שיחה איתו.
יונית
30/08/2015 10:38
היי אני עובדת בעבודה חדשה שלושה שבועות אימי חלתה ולקחתי יום חופש עבורה באותו היום באחת עשרה בלילה קיבלתי הודעת טקסט שאומרת שאיני צריכה להגיע יותר לעבודה ושיהיה לי בהצלחה ...

זה חוקי, אני צריכה לקבל מכתב? מה אני צריכה לעשות?
מ.ג
30/08/2015 10:34
שלום , אחותי סיימה תואר בכימיה , ולפני שבוע הגישה מועמדות במכרז במעוצה המקומית למשרת מורה בבית ספר תיכון , אחרי שבוע מסגירת המכרז היא הגיעה לראיון וגילתה שם שגם החברה שלה מתראיינת לאותה משרה , כאשר החברה ידעה על המכרז שלושה ימים אחרי סגירת המכרז . בנוסף באותו יום שהתקיים הראיון , חברתה אמרה לה ״שהתקשרו לה ״ והיא התקבלה וכאשר היא התקשרה אמרו לה שעדיין אין תשובה . לראיון עצמו חברתה הביאה אישור אחד בלבד שהיא סיימה 80% מהתואר , ושתיהן למדו באותו מוסד אקדמי ( טכניון ) . בנוסף לכך , בזמן הראיון של אחותי לא היה נוכח מנהל בית הספר לעומת זאת בראיון של חברתה הוא אכן היה . האם המכרז התקיים בצורה חוקית? אם היא תתבע אותם, האם יש סיכוי שתזכה?
ליט
27/08/2015 12:49
שלום לכולם
רציתי להתייעץ בקשר למקרה שיש לי
אני עובדת מזה חודשיים (לא ברצף) בחנות,
לאחר אירוע פלילי שקרה בחנות במשמרת שלי, נבהלתי והדבר השפיע על המצב הנפשי שלי ולכן החלטתי לא להמשיך לעבוד (להתפטר).
בחנות עובדות סה"כ אני, עובדת נוספת ומנהלת החנות, ובהתאם מתחלקות המשמרות.
בעקבות בקשה של העובדת השניה לחופש, התבקשתי על ידה לנסות "למשוך" את ימי העבודה שלי כדי שתוכל לצאת לחופשה שלה.
הסכמתי למשוך את ימי העבודה שלי לתקופה של שבועיים ע"מ שהעובדת תוכל לצאת לחופשה שלה.
הגעתי לחנות כדי לדבר עם המנהלת ולמסור לה באופן אישי מכתב התפטרות שבו כתבתי שאני רוצה לסיים את עבודתי לפי חוק (בתום מתן תקופת הודעה מוקדמת)
ושאוסיף להשאר לעוד כמה ימים.
כתוצאה מהגשת המכתב שלי, המנהלת של החנות צעקה עליי, השפילה אותי בפני לקוחות בחנות בקריאות גנאי - "מטומטמת, הדבר הזה" ועוד ברכות חמות...
כמו כן האשימה אותי בזה ששילמה לי כסף על הכשרה (שהיא מחויבתת לזה לפי חוק) וכל זה למרות שבאתי לקראתם ולא הייתי מחוייבת (אני מחוייבת על יומיים לפי ותק העבודה שלי),

רציתי לשאול האם יש אפשרות לכתוב מכתב חדש שאומר שכתוצאה מהביקור בחנות והתנהגותה המשפילה של המנהלת
אני בוחרת לסיים את עבודתי במיידי לפי חוק ולא לתת את הימים הנוספים?

יש לציין כמובן, שלא קיבלתי שום דף הסבר בנוגע לזכויותיי, ולא הוחתמתי על חוזה בתחילת העבודה.
התנאים שלי הוצגו בפניי בע"פ בתחילת העבודה וכעת היא טוענת שאני לא זכאית לכלום.

תודה רבה
עורך דין
30/08/2015 10:20
שלום לך

את בהחלט יכולה לבטל את הסכמך להארכת תקופת העבודה ולתת למעסיקה רק את הימים הקבועים בחוק.

בהצלחה
קמה
29/08/2015 01:32
הי , האם זה חלק מהזכויות שלי לבקש ממקום העבודה שלי תלושי שכר שנה וחצי אחורה ?
עורך דין
30/08/2015 10:18
שלום קמה

אם המעסיק נותן לך מדי חודש תלוש שכר במועד הרי שאת צריכה לשמור אותם. המעסיק יוכל להעביר לך העתקים אך הוא יכול לדרוש בעבור כך תשלום מסויים.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ