פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 744
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שיראל
27/08/2015 09:33
שאלה
היום הגעתי לעבודה וללא התראה מראש שאני מפוטרת הבוס פיטר אותי
נתן לי לבזבז שעתיים נסיעה רק כדי שאני יבוא לעבודה ויפטר אותי
השאלה שלי אם הוא מחוייב לשלם לי על היום הזה למרות שהוא פיטר אותי?
ואם אפשר לתבוע אותו?
הוא פיטר אותי כי ההיתי בקבוצת ווצאפ עם עוד אנשים שריכלו עליו ועל הצוות אנשים
עורך דין
27/08/2015 10:31
שלום שיראל

המדובר על הליך פיטורים לא חוקי ולא תקין בעליל. אין לפטר עובדת ללא קיום שימוע לפני הכל. כמו כן, אסור לפטר עובדת ללא מתן הודעה מוקדמת. התשלום עבור אותו יום שהגעת לעבודה ופוטרת הוא הבעיה הקטנה של המעסיק (וכן, הוא צריך לשלם לך). המלצתי שתפני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך שקילת האפשרות להגיש תביעה כנגד המעסיק לאור התנהלותו הלא חוקית לכאורה.

בהצלחה
פורטל זכויות
26/08/2015 23:27
ערב טוב,
אני רוצה לדעת ברגע שהמנהל שלי אומר לי שהמשכורת שלי זה 28₪ לשעה זה 28₪ לשעה (וגם זה הפרסום שכך זה הובטח).
בדרך כלל אני לא מבקשת את יום החופש שמגיע לי,אבל שבוע שעבר סבתא שלי נפטרה אז ביקשתי יום חופש כפי שמגיע לי בתלוש עשו לי בעיות עם זה ואמרו לי שאני כפויית טובה ואחרי זה גם גיליתי שה-3 שקל האלה הם בונוס כערכה אליי וכי אני עובדת טובה ולא כי הובטח לי כך,היום עזבתי את עבודתי בגלל היחס הלא הולמם שלהם רציתי לסיים את השבוע כפי שאמרתי שבוע שעבר אבל התייחסות שלהם הייתה מגעילה מהרגיל והתפטרתי באותו רגע שהשפילו אותי מול הלקוחות.האם זה הגיוני שמלצר לא מגיע להם את כל הזכויות הסוצליות שלהם האם למלצר מגיע התייחסות לא יפה ולהשפלות מול לקוחות?מה אנחנו לא בני אדם?ועוד שלוקוחים לנו את הטיפים ועוד כשאנחנו עוברים לא נותנים לנו את זה?
וכשאנחנו עושים כפולה כי אנחנו מחליפים מישו שלא מרגיש טוב לא מגיע לנו את האחוזים האלה ?
פעם אחד עבדתי 17 שעות פעם אחרת עבדתי 15 שעות ועוד פעם אחת עבדתי 9 שעות בלי הפסקת אוכל רק ה5 דק של מנוחה של סיגריה.התחלתי לעבוד ב17 במרץ בעבר פניתי עליכם אבל עכשיו זה עבר כל גבול אני חייבת שמישו שמבין בזה יענה לי כי אני לא מבינה בזה כלום.
מה שנאמר לי לגבי יום חופש זה שפשוט מאוד יורידו לי את מה שהובטח לי ל25 וכך אני אקבל את היום החופש שמגיע לי פעם בחודש, האם זה הגיוני שדבר כזה קיים למלצרים? ועוד כשהתחלתי לעבוד שם נתנו לחתום על מסמך שאז המינימום היה 23.13 אם אני לא טועה ולא רציתי לחתום בגלל הסכום ואמרו לי שזה רק התחלה ושאני אחתום על מסמך אחר בעוד חודש כמובן שזה לא קרה כי הם חכמולוגים ורוצים לתת למלצר לצאת ״מטומטם״ סליחה על החפירה אבל אני חייבת ממש עצה לאן להפנות להסתדרות לאן?
היום ספגתי כ״כ הרבה השפלות גם מי המנהל החדש וגם מי בעל המקום ואני מצטט ״תני תני גז מי פה״ מול כל הלקוחות.
עורך דין
27/08/2015 10:27
שלום לך

את מתארת שורה של הפרות של חוקי העבודה וברור שזה לא מקובל. כמו כן, אין כל סיבה לסבול יחס משפיל עד כדי התעמרות מצד המעסיק במסעדה. בין אם אם המדובר על מלצרים או עובדים אחרים, המעסיק חייב לכבד את החוק ואת העובד שלו. המלצתי לפנות לעורך דין ולשקול ביחד איתו הגשת תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
נופר
26/08/2015 22:59
שלום. עבדתי בחודש שעבר במקום עבודה כמוכרת . עבדתי 12 ימים , וכל הזמן רדפתי אחרי המנהל שלי שיקח פרטי חשבון שלי כל הזמן דחו אותי ואמרו לי יש עוד זמן יש עוד זמן, שזה דבר שצריך לעשות אותו מידי שמגיעים למקום עבודה , לאחר 12 יום עזבתי מסיבות אישיות והודעתי לכוח אדם שלי ששלח אותי לעבודה , הכוי אדם מסתבר שלא עידכן אותם , ולא עידכן אותי שאני שייכת אליהם ולא לכוח אדם יותר , הגיע העישרי לחודש ולא שלחו לי ציק עם המשכורת התקשרתי אליהם כל הזמן לקחו הודעות אמרו שיטפלו ולא טיפלו לי בנושא עכשיו עבר כברר 17 יום מאז והם לא מתייחסים אלי ולא חוזרים אלי. מה אני עושה עכשיו? זה דבר שמותר להם לעשות ?
עורך דין
27/08/2015 10:20
שלום נופר

זה הזמן לשלוח מכתב דרישה למעסיק ואם תוך יומיים שלושה לאחר שיקבל את המכתב לא ישלם לך את השכר, יש לפנות לצורך הגשת תביעה בבית הדין לעבודה - לבד או באמצעות עורך דין.

בהצלחה
סעיד עבאס
26/08/2015 21:29
המכרז העורך אותו היא האגודה לאיכות הסביבה , ולא המועצה , והתפקיד הוא במועצה מקומית בכפר.

1- האם המודעה שנשלחה לאחר שליחתי המסמכים כי אין לי מדעי סביבה . למרות שהיא היתה בעדיפות . זה חוקי ?
2- הם בקשו ממשרד איכות לסביבה גם לשלוח קורות חיים ל ראש מחלקת תברואה במועצה , האם זה חוקי ? כי יש אולי משהו תפור עם המועצה לגבי העניין הזה
3- האם זה חוקי שהם נתנו לי תשובה לגבי אי התאמתי , וללא מסירצ את שם הזכיין למכרז ?
4- אני יש לי את כל התנאים והתעודות והנסיון והמיומניות שנזכרו בכתבי המלצות ונסיון שלי והתעודות שלי ., האם יש מישהו אין לו את התנאים הנל למרות שיש לו לפי עדיפות את מדעי סביבה , האם הוא יותר טוב ממני לתפקיד מבחינת תעודות וחוקיות ?
עורך דין
27/08/2015 09:55
שלום סעיד

1. אין לדעת.
2. לא ברור.
3. כן.
4. אין לדעת - שאלה בחוסר מידע.

למען האמת, מאד לא רציני ולא מקצועי לתת יעוץ לגבי השתתפות במכרז מעל גבי פורום מבלי להכיר את מלוא התנאים ופרטי הפרטים.

בהצלחה
ישי
26/08/2015 21:24
אני מסיע את העובדים למשמרת ברכבי הפרטי. ומקבל על זה שכר של הסעת עובדים. 3000 ש״ח בחודש. ביום בהיר אחד ללא הודעה או התראה נוכחתי לדעת שבוטלה לי ההסעה. עכשיו המשכורת שלי תהיה נמוכה ב3000 ש״ח ממה שאני רגיל בשנים האחרונות. האם זה נחשב להרעת תנאים?
עורך דין
27/08/2015 09:53
שלום ישי

בעייתי מאד ולא חוקי להסיע נוסעים בשכר ללא רישיון מתאים וללא כיסוי ביטוחי מתאים - מקווה שאתה יודע. לגבי הרעת תנאי עבודה, יש לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ אישי לאור הנסיבות המורכבות של המקרה...

בהצלחה
ליפז מויאל
26/08/2015 21:23
למי ניתן לפנות במידה ולא פדו לי עדיין את ימי החופשה בתשלום המגיעים לי ? (עברט כבר 3 חודשים מאז שעזבתי את מקום העבודה והיבר בה עבדתי כבר סגרה איתי חשבון)
יש לציין שהגשתי התפטרות על פי חוק
עורך דין
27/08/2015 09:52
שלום ליפז

את יכולה לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה או לפנות לעורך דין על מנת שיוציא מכתב דרישה למעסיק.

בהצלחה
נועה
26/08/2015 20:56
שלום,
התקבלתי לעבודה בה היה צורך לעבור יום הכשרה רחוק מביתי.
הובטחו לי שכר ותשלום על נסיעות על יום זה.
ביום ההכשרה חתמתי על חוזה עבודה ובו סעיף האומר שרק במידה ואשלים 16 ימים במקום העבודה אקבל את השכר על אותו יום.
האם זה חוקי?

במידה ואסיים קודשלום,
ביום ההכשרה חתמתי על חוזה עבודה ובו סעיף האומר שרק במידה ואשלים 16 ימים במקום העבודה אקבל את השכר על אותו יום.

האם זה חוקי?

במידה ואתפטר לפני סביר שלא אקבל את השכר או את התשלום על הנסיעות שעשיתי?
עורך דין
27/08/2015 09:51
שלום נועה

על המעסיק לשלם לכל עובד עבור כל יום וכל שעת עבודה. מאידך, מותר למעסיק לקזז משכרו של עובד את עלותה הריאלית של הכשרה מקצועית.

בהצלחה
שמעון
26/08/2015 21:48
האם ניתן לתבוע מעביד על עריכת שימוע לא תקין בהליך של דיון מהיר
רועי
27/08/2015 09:36
מצטרף לשאלה ויואיל כי העלו אותי לשימוע ללא הודעה מוקדמת ועל דבר לא מבוסס
יוגב
26/08/2015 00:05
שלום רב, אישתי עבדה כ5 שנים בחברת ness כאאוטסורסינג בחברה אחרת במשרה מלאה תשלום גלובלי אבל עם שעות תקן מסויימות.
במהלך השנים היא צברה שעות חוסר של שעות התקן ואף הורידו כל חודש כ 2.5 א' ש"ח מהשכר (המהווה קצת מתחת לשליש מהשכר).
לפני מס' חודשים הם שינו לה את הגדרות המשרב ל80%.
לאחרונה עברנו מהמרכז לצפון ואישתי הגישה מכתב התפטרות כנדרש.
כיום המעסיק דורש ממנה לשלם 14 א' ש"ח עבור חוסרי השעטת שהצטברו במהלך השנים.

האם זה חוקי? גם אם הדבר מהווה נטל כלכלי עלינו?!

תודה מראש.
עורך דין
26/08/2015 16:14
שלום יוגב

המצב שאתה מתאר מאד לא ברור ונשמע לא תקין. המלצתי לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את הנושא לעומקו ובצורה יסודית.

בהצלחה
יוגב
26/08/2015 22:07
האם ניתן לקבל ייעוץ ראשוני ללא התחייבות בטרם נפנה להשכרת שירות מקצועי?
מדובר בחברה קבלנית בתחום ההיי-טק שלא רוצים "לשרוף" קשרים איתה
סעיד עבאס
26/08/2015 19:32
אני ניגשתי למכרז לשליש משרה . ולא התקבלתי . למרות שיש לי תואר אקאדימי בניהול בצטינות לפי הדרישות . ונתעודת הוראה ונסיון בהוראה ונסיון בניהול עסק כ 13 שנה ונסיון בתחום עבודה עם מחלקות חינוכית כמו מכללת סכנין כמדריך וגם כמורה עם וותק 5 שנים ויש לי שתי המלצות . ממנהל בית ספר ומנהל ומרכז מכללת סכנין מר מחמוד חליל . עם תעודת הנדסאי מחשבים מהטכניון .
אז שהיגשתי את המסמכים במייל נשלח לי הודה מראש מהמרכזת " כי שתדע שאין לך תואר במדעי סביבה " למרות שזו היתה רק עדיפות . אני הייתי עונה על כל התנאים והדרישות והמיומניות והנסיון .
אבל לא התקבלתי עבר יומים משליחת ההודעה שאני לא התקבלתי . ושאלתי אותם מי זכה במכרז ועד היום ואחרי כמה מיילים מסרהים לתת לי תשובה ברורה .
כאילו שהם מהתחלה מסרבים לתת לי הזדמנות וכיאילו אתה לא מתאים . או יש משהו תפור . ומוכיח את זה שהם עד עכשיו לא פרסמו ולא שלחו לי מי הזוכה ואם התנאים שלו יותר טוב ממני .
עורך דין
26/08/2015 19:39
שלום סעיד

הבנתי את אשר אתה מתאר, אך לא ממש הבנתי מה השאלה שלך. אם יש לך טענות /השגות כנגד התנהלות המכרז, באפשרותך לשלוח מכתב רשמי למשרד לאיכות הסביבה (בהנחה שהוא שערך את המכרז) ולבקש תשובות. המשרד מחוייב על פי חוק לענות לכל פניה רשמית. אם נפל רבב בהתנהלות המשרד, ניתן יהיה לטפל בנושא באמצעים משפטיים כמובן.

בהצלחה
סעיד עבאס
26/08/2015 21:23
1- האם המודעה שנשלחה לאחר שליחתי המסמכים כי אין לי מדעי סביבה . למרות שהיא היתה בעדיפות . זה חוקי ?
2- הם בקשו ממשרד איכות לסביבה גם לשלוח קורות חיים ל ראש מחלקת תברואה במועצה , האם זה חוקי ? כי יש אולי משהו תפור עם המועצה לגבי העניין הזה
3- האם זה חוקי שהם נתנו לי תשובה לגבי אי התאמתי , וללא מסירצ את שם הזכיין למכרז ?
ליאון
26/08/2015 17:19
אני עובד כמנהל פרוייקטים בחברה קטנה יש ברשותי טלפון סלולרי שהמעסיק סיפק לי הוא משתמש בזה בשביל לעקוב אחר מיקומי בשוטף אני מעוניין להחזיר לו את הטלפון ולהשתמש בנייד הפרטי שלי האם זה ניתן ואו האם זה יגרום לפיטורים?
עורך דין
26/08/2015 19:42
שלום ליאון

אתה יכול להחזיר למעסיק את הטלפון אם אינך רוצה להתשמש בו וכל עוד המכשיר אינו הכרחי לצורך מילוי תפקידך. אם זה יגרום לפיטוריך איני יודע. ההחלטה אם ומתי לפטר עובד נתונה לשיקול דעתו הבלעדי של המעסיק.

בהצלחה
אלכס
26/08/2015 19:27
שלום,

שמעתי שכל עוד אתה עובד בתור שכיר,
כל מוצר\תוכנה שאני אפתח תהיה שייכת למעסיק -
אפילו לא בשעות העבודה.

האם זה נכון וקיים חוק שכזה ?
עורך דין
26/08/2015 19:41
שלום אלכס

כמובן שאם אתה שכיר ועובד בתור מפתח תוכנה, כל תוכנה שתפתח במסגרת עבודתך תהיה שייכת למעסיק. הרי בשביל זה הוא משלם לך משכורת. באשר לפיתוח תוכנה בזמנך החופשי, אין למעסיק כל זכות בפיתוח והוא לא יוכל לטעון נגדך כל עוד לא פעלת בניגוד עניינים.

בהצלחה
אור
26/08/2015 09:47
אני עובדת בחברה כשנתיים וחצי, התגלה לי במקרה שפורסמה המשרה שלי באתר דרושים ללא ידיעתי. כשהצגתי למעסיק שלי את המשרה הוא אמר שיבדוק עבור מה ובמקום מי המשרה. לאחר בדיקה נאמר לי שהמשרה היא אכן במקומי ושאני מפוטרת.
לאחר שיחה עם מנהל משאבי אנוש נאמר לי כי התהליך נעשה שלא כדין ונשאל מה ימלא את שביעות רצוני, עניתי שאני צריכה לחשוב על כך.
לאחר יומיים קיבלתי זימון לשימוע.

מלבד פיצויי פיטורין, מה מגיע לי ע"פ חוק לקבל כאשר מדובר בפיטורין שלא כדין ?

תודה.
עורך דין
26/08/2015 17:17
שלום אור

במקרה של פיטורים ללא עריכת שימוע מגיע לעובד לקבל פיצוי מסויים הנגזר ממשך העסקתו בארגון.

בהצלחה
הדר
26/08/2015 16:58
במסגרת עבודתי קוצצו לנו שעות העבודה בחצי לעומת שנה שעברה והבנתי שזה הרעה בתנאים. הסתכלתי בחוזה ההעסקה שלי ורשום שם סעיף כזה:
"למרות האמור בחוזה זה רשאי המרכז לשנות את תנאי העסקתו של העובד לרבות שעות העסקתו וזאת בתנאי שכל שינוי לא יהיה בו משום הרעה ממשית בתנאי עבודתו.
למען הסר ספק, תנודות ושינויים בכמות והקף שעות העבודה הנם חלק מתנאי ההסכם ולפיכך אין לראות בהם משום הרעה כאמור, או שינוי המקנה לעובד זכות להתפטר בדין מפוטר.

האם הסעיף הזה חוקי?..
עורך דין
26/08/2015 17:14
שלום הדר

על פניו אין בעיה חוקית בסעיפי החוזה שציטטת. מאידך, אם חלה הרעה מחושית בתנאי העבודה שלך, החוזה אינו יכול לגבור על הוראות החוק. פני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני. יש לקרוא את החוזה בכללותו ולקבל עוד הרבה פרטים באשר למהות העסקתך.

בהצלחה
הדר
26/08/2015 17:17
איך מקבלים יעוץ פרטני דרככם?
תודה
רחל
26/08/2015 00:28
אם בסיום חופשת הלידה אני מעוניינת להחליף מקום עבודה למקום שבו התנאים מתאימים יותר לטיפול הילד (דהיינו משרה חלקית וקרוב לבית).

א.האם אני חייבת לתת למעסיק הודעה מראש?
ב. האם אני זכאית לפיצויי פטורים?

תודה לעונים.
עורך דין
26/08/2015 16:15
שלום רחל

א. כן. יש לתת הודעה מוקדמת במקרה של התפטרות מכל סיבה שהיא.

ב. בהחלט. בעת התפטרות לצורך טיפול בילד יש לך את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
שיפי
25/08/2015 20:20
שלום

יש לי שאלה קטנה בעינין עבודה, אם נגמרו לי ימי החופש עקב כך שאני לא עובדת בימי חג (סוכות + פסח) מסתבר שכל שנה החברה שבה אני עובדת יוצאת לחופשה מרוכזת בסוכות, מה שאומר שהסניפים עובדים בתקן חג (עובד מכל מחלקה) במחלקה שלי יש אותי ואת המנהלת שלי בכל מקרה רציתי לדעת האם מותר בכלל לחברה להוציא אותי לחופשה במהלך החג (חול המועד) אפילו שאין לי ימי חופש ועוד להוריד לי על זה בכסף מהמשכורת עקב שאין לי ימי חופש לניצול?
עורך דין
26/08/2015 16:11
שלום שיפי

לא ניתן לכפות על עובדת שאין לה ימי חופשה צבורים לצאת לחופשה ללא תשלום ובמקרה כזה המעסיק צריך לשלם לך על כל יום חופשה שכר עבודה מלא ורגיל.

בהצלחה
עידן
25/08/2015 23:50
שלחתי מיילים מתיבת הדואר במקום העבודה לתיבת הדואר הפרטית שלי/אשתי
מדובר על מיילים שמוכיחים שהפיטורים שלי נעשו שלא בתום לב
האם היה לי מותר לעשות את זה?
עורך דין
26/08/2015 15:59
שלום עידן

איני רואה כל מניעה חוקית לשליחת דוא"ל ממקום העבודה לתיבת דוא"ל פרטית אלא אם כן חוזה העבודה שלך אוסר על פעולה שכזאת.

בהצלחה
אורלי ג.
25/08/2015 23:49
שלום רב,
הבחור שקיבלתי לאחרונה לעבודות ניקיון בביתי טוען שהוא עוסק מורשה (או פטור, טרם בדקתי) אולם מעדיף שלא לתת חשבוניות. כשהתעקשתי על חשבונית כיוון שגם אני עצמאית, התעקש הוא שאוסיף את המע"מ מעבר לסכום (הגבוה מאוד) שהסכמתי לשלם מלכתחילה.
שאלותיי:
1. כשעובד מציע מחיר, והוא לא מציין שהמחיר כולל מעמ או ללא מעמ, האם לא ברור שהמחיר כולל מעמ?
2. לטענתו, מאחר שהוא עוסק, אין עליי חובה לשלם ביטוח לאומי, הפרשה לפנסיה, חופשות, מחלה והבראה וכל מה שהחוק מחייב לשלם עבור עובד. האם זה נכון? ואם אכן כך הדבר - האם עליו להוכיח לי שהוא משלם את התשלומים הללו?
3. איזה מסמך צריך להיות לי כדי שאהיה שקטה שאני לא חשופה לתביעה כלשהי מצידו, ושאני פועלת כחוק?
בתודה מראש,
אורלי
עורך דין
26/08/2015 15:58
שלום אורלי

1. לא.
2. נכון מאד. זה יתרון גדול בהעסקת עצמיא מבחינתך.
3. חשבונית מס שלו עבור שירותי ניקיון.

בהצלחה
טל
25/08/2015 20:00
רציתי לדעת האם בגן פרטי שבו אני עובדת שנה ו 10 חודשים יוצאים לחופשת אוגוסט שבועיים שמבחינתי זה חופשת מאולצת שחלה עלי אין לי ימי חופש נותרים לתשלום ואני סופגת את כל החופשה הזאת
האם על המעסיק שלי לשלם לי על החופשה הזאת?
חשוב לי לציין שאני לא חתומה על חוזה כל שהו במקום עבודה
תודה מראש
עורך דין
25/08/2015 20:03
שלום טל

קיים נוהג בגני ילדים רסים להוציא את העובדים לחופש מאולץ במהלך חופשת הקיץ, לעיתים לתקופה של שבועיים ולעיתים יותר. העובדה שאת עובדת שנה ועשרה חודשים ללא חוזה בעייתית ולא חוקית. מה היה בשנה בחודש אוגוסט בשנה שעברה?
טל
25/08/2015 22:40
לא קיבלנו תשלום על חופשת אוגוסט
ומזאת אומרת בעיה שאני עובדת ללא חוזה רוב העובדות אצלנו הם ללא חוזה
עורך דין
26/08/2015 15:54
זאת אומרת בעיה - בעיה חוקית.

החוק מחייב כל מעסיק לתת לעובדים שלו חוזה עבודה כתוב, ברור ומסודר בעת תחילת העסקה.

בהצלחה
לאה
25/08/2015 22:00
אני עובבדת בחנות בגדים במשך 3 שנים ואני מתחילה ללמוד במכינה באזור הצפון ועקב כך אני נאלצת לא רק להתפטר אלא גם לעבור מקום מגורים ורציתי לדעת עם מגיע לי דמי פיצויים שמי הבראה ובכלל מה הזכויות שמגיעות לי ?
עורך דין
26/08/2015 15:53
שלום לאה

רק במקרה שאת עוברת להתגורר בישוב חקלאי תוכלי לקבל פיצויי פיטורין בעקבות התפטרות לאור מעבר דירה. במצב אחר (שאינו לפי הגדרות החוק) לא תוכלי לקבל פיצויים.

בהצלחה
שירי
26/08/2015 15:36
מטפלת שפוטרה ולא קיבלה יפה את הפיטורין, איימה לפגוע במשפחה בדרכים שונות (לתבוע, להטריד וכו') וכן טענה שהמעסיקים התעללו בה (כמובן לא היה ולא נברא) . קיבלה את כל זכויותיה על פי הסכם ההעסקה ועל פי החוק. כעת מבקשת הצהרה כלשהי על ההכנסות בתקופת העבודה, "לכל המעוניין".

האם יש חובה חוקית לספק לה מכתב כזה? מבחינת מסמכים יש לה חוזה העסקה חתום ומכתב פיטורים. השכר שולם לה בהעברה בנקאית. המשפחה לא מעוניינת בכל תקשורת איתה לאור האיומים שהשמיעה, ובנוסף חוששים שאיכשהו תמצא דרך להשתמש במסמך נגדם (לא ברור איך, אבל האופן שבו התנהגה כשפוטרה חשף אופי מאד ערמומי).

בקיצור - האם חייבים לתת לה מסמך כזה?
שרה
25/08/2015 21:29
שלום. עבדתי אצל מישהי תקופה קצרה של כמה ימים.. התחלנו לעבוד והיא הייתה אמורה להכשיר אותי ולהעזר בי. בשל אישותייה הקשה והמרות שהייתה לה עליי החלטנו להפסיק לעבוד יחד. ובגלל שהיא חברה של אדם אחד היא לא הוציאה לי תלוש וכבר חצי שעה היא מבטיחה שתעביר לי את הסכום על הימים שעבדתי אצלה ולא מעבירה.. זה ממש לא נעים. כמה שאני מנסה להסתדר איתה בדרכי נועם לא עובד. ואני מרגישה חסרת אונים
עורך דין
26/08/2015 15:17
שלום שרה

באפשרותך להגיש תביעה לתשלום שכר בבית הדין לעבודה. יש בבית הדין לעבודה סטודנטים מתנדבים שיסייעו לך במילוי הטופס לצורך הגשת התביעה.

בהצלחה
הדר
25/08/2015 20:28
שלום,
רציתי בבקשה לדעת כיצד קובעים מה השכר לימי מחלה לעובד שעתי. האם יתכן שהשכר השעתי שיקבל יהיה מתחת לשכר המינימום הקבוע בחוק?
זאת אומרת, קובעים את היומית של העובד על סמך ממוצע השעות של אותו החודש או של החודשים שקדמו לאותו חודש?
תודה רבה מראש,
הדר.
עורך דין
26/08/2015 15:15
שלום הדר

שכר ימי מחלה שווה לשכר של עבודה ביום עבודה רגיל שלך.

בהצלחה
עוז ב.
25/08/2015 20:22
שלום שמי עוז ואני עובד בפנימייה לילדים ועכשיו המעסיק שלי מבקש שנעבוד משמרות לילה כדי להשגיח על הילדים מתשע וחצי בערב עד שש וחצי בבוקר אבל המעסיק רוצה לשלם רק עד השעה 12 בלילה בגלל שאומר שמשעה זו מותר לנו ללכת לישון.

השאלה היא מה החוק אומר בנושא במידה ואני צריך עדיין להיות בפנימייה ועם יש בעיה אז להתעורר?
תודה רבה לעונים
עורך דין
26/08/2015 15:13
שלום עוז

אין חוק שקובע שכר שונה על עבודה בשעות הלילה ואין חוק שמחייב את המעסיק לשלם לך כסף עבור שעות בהן אתה ישן, אפיפלו אם אתה ישן במקום העבודה.

בכל מקרה, אם המעסיק מבקש לשנות את מתכונת העסקתך, כמובן שאינך חייב להסכים לכך.

בהצלחה
נ.ק
25/08/2015 20:10
ביוני הוצעה לי עבודה מהבית בעיצוב גרפי.
נחתם חוזה העסקה וטופס 101.
ב10.7 לא נכנסה משכורת ולא קיבלתי תלוש למרות שפניתי וביקשתי מספר פעמים.
בפועל נכנסה הפקדה ב3.8 אך עדיין אין תלוש.
לאחר חילופי דברים הובטח לי שהאיחור הוא חד פעמי והשכר של חודש יולי יכנס בזמן ב10.8
היום אנחנו ב25.8 ועדיין אין הפקדה ועדיין אין תלושים ובנוסף מתחילת אוגוסט אני מנסה ליצור קשר עם הממונה עליי להבין מה קורה עם המשך העבודה ואין תשובה לגבי ההמשך כל הזמן מושכים אותי ( יצויין שמאוגוסט לא עבדתי בפועל).
מה ניתן לעשות במצב כזה?
עורך דין
26/08/2015 15:11
שלום לך

את צריכה לפנות להגשת תביעה בבית הדין לעבודה, לבד או באמצעות עורך דין. כנראה שאין הרבה ברירה בשלב הזה.

בהצלחה
ירדן
26/08/2015 15:09
היא עובדת בחברה מסוימת שאני מעדיפה לא להגיד את שמה או את סוגה בשלב זה, היא אדם לא בריא והיא נכנסה למקום העבודה ומי שקיבל אותה יודע על מצבה הבריאותי .
היא קודמה לפני שנה בערך לתפקיד סופרוויזרית המצריך ממנה לפעמים לעבוד מהבית (סופק לה לפטופ בשביל זה) אם צריך וכן להיות אחראית על מס' עובדים קטן .
לאחרונה , כמות העבודה הוכפלה ואף שולשה, העובדים מתחתיה מקבלים אישורים ממנהלים אחרים לצאת מוקדם לעיסוקים שלהם כאשר היא נשארת 12-14 שעות (פעמים בודדות היא עבדה פחות) במשרד או שהיא מגיעה הבייתה וממשיכה לעבוד .
לאחרונה אני שומעת על כך שהמנהל שלה מתנכל אלייה בצורה מניפולטיבית מאוד -נניח שהיא רצתה לצאת לאכול-היא מודיעה על כך והמנהל מעיר לה שבזמן הזה שהיא יוצאת להפסקה כמות המיילים תגדל - עכשיו על פי חוק ידוע שעל כל 9 שעות עבודה העובד זכאי לחצי שעה הפסקה , לאור הדרדרות מסוימת במצבה הבריאותי בשל הלחץ המטורף במקום העבודה היא נדרשה מרופאים להוריד את כמות שעות העבודה.
כלומר לעבוד 8 או 9 עד השעה 17:00- המנהל מחליט שהוא לא נותן לה יותר את הפריווילגיה הזו והיא עובדת עד השעה 18:00- עכשיו כשהיא שאלה מדוע? והאם זה בכוונה? היא קיבלה תשובה של "ממש לא זו ההחלטתי" - העובדים שהם מביאים לרוב הם עובדים שלא בדיוק מוכנים להשקיע או לעזור והכל נופל עלייה והיא במקביל מקבלת יחס מזלזל ,דרישה לעבוד שעות על גבי שעות על מנת לרוקן מיילים ועוד מספר דברים , כאשר היא בימי מחלה הם עושים לה את המוות על מנת שתחזור לעבוד ולא תהיה בבית או לפחות שתפתח מחשב ותעבוד מהבית בזמן מחלה!! הם מנסים בכל דרך מניפולטיבית שהיא תוותר על הדברים שהיא צריכה כמו הפסקה, מחלה, מנוחה וכדומה מרצונה -והיא עושה זאת בסופו של דבר על מנת שלא יכעסו עלייה.
עכשיו אני בתור קרובה -זועמת מכעס , על כך שמצבה הבריאותי הדרדר (לאחרונה היא חשה בחולשה קשה ולאחר בדיקות רואים שיש הדרדרות במצבה הבריאותי) -האם יש כאן עילה לתביעה? (אני יודעת שאחד הפתרונות הוא להתפטר משם אבל היא נאמנה מידיי למקום כי היא לא מכירה משהו אחר אני עדיין מנסה לנער אותה שתצא משם מהר ככל האפשר) ...

אשמח לתשובה עניינית על מנת למצוא פתרון מיידי ככל האפשר כדי להקל עלייה מעט בין כל הטירוף הזה.

תודה רבה לעונים !
יוני
26/08/2015 14:47
שלום, אני עובד בעבודת משמרות המתבצעת 24/7, קרתה לי תאונה שבגינה קיבלתי ימי מחלה מהיום עד ה31 לחודש, אני משובץ לעבודה היום, מחר, מחרתיים ובשבת. האם אני אמור לקבל שכר בגין כל הימים הללו? ואם כן, האם הזכר בשבת הוא של 150%? תודה!
נועה
26/08/2015 14:37
שלום,
האם זה חוקי?

במידה ואסיים קודם סביר שלא אקבל את השכר או את התשלום על הנסיעות שעשיתי?
קים29
26/08/2015 12:48
אני עובדת ברשת בפריסה ארצית מזה כ6 שנים
עובדת בסניף שממוקם בחיפה.
אני נאלצת לעבור לגור באשדוד ליד אמי שהיא חולת לב
הייתי רוצה לעבור לסניף שממוקם באשדוד על מנת להמשיך את רצף העבודה ולכן הגשתי בקשה לעבור באותם תנאים
האם הם יכולים לסרב?
במידה וכן, האם אוכל להתפטר כדין מפוטרת?
המון תודה.
גלובלית
24/08/2015 20:16
שלום, אני עובדת בשכר גלובלי (נמוך יחסית) השכר מחולק בתלוש המשכורת לשעות בסיס ועל שעות נוספות 1000 ש"ח, בהגדרת התפקיד אני מחוייבת להיות זמינה 24/7 ולהיות משרה מלאה במשרד כאשר בתלוש השכר מצויין 186 שעות/ 22 ימים (עובדת 5 ימים בשבוע). יש לי מספר שאלות...
1. האם הסכום הפעוט של 1000ש"ח עדיין חוקי על זה שאעבוד רצוף סביב השעון? (זמינות טלפונית מלאה+שעות משרד)
2. האם לעובד משרה כזו יש הגדרה ע"פ חוק שעות עבודה ומנוחה, שכן גם כאשר אני במחלה/חופשה אני עדיין זמינה טלפונית
3. האם כאשר מופיע בתלוש שעות/ימים, משמע שמשרה מלאה לחילופין לא מוגדרת ע"פ כמות שעות?
4. אני אם חד הורית ולכן יצא שבכל חודש כמעט מספר הייתי 1-2 ימי מחלה שלי או של ביתי, לאורך מספר חודשים קיזזו לי בימי המחלה אך לא בסכום, לאחר כמה חודשים המנהל החליט לקזז לי כסף בטענה שאני מנצלת את ימי המחלהכדי לפדות כסף (מתועד במייל) אציין שישנם מקבילים לתפקידי שלא קוזז להם כסף אף פעם בגין מחלה. האם זה חוקי והאם קיימת כאן אפליה על עצם היותי חד הורית.

אודה לתשובתך
עורך דין
25/08/2015 20:06
שלום לך

1. לא. 1000 ש"ח יכולים לכסות מספר מוגדר של שעות נוספות ולא מספר משתנה או בלתי מוגבל. על שעות כוננות אין חובה לשלם לעובד אם הוא אינו נמצא במקום העבודה.

2. בזמן חופשה / מחלה את לא צריכה להיות זמינה בכלל.

3. משרה מלאה הנה מה שאת מסכמת מול המעסיק ויש מעסיקים שמגדירים משרה מלאה בפחות מאשר 186 שעות עבודה.

4. לא ממש הבנתי... קוזז לך כסף מהשכר בגין צבירה שלילית של ימי מחלה?
גלובלית
26/08/2015 11:27
לגבי תשובתך לסעיף 4, אין לי צבירה שלילית. הורדו לי 2 ימי מחלה מהצבירה ובנוסף סכום כסף שווה ערך ל2 ימי מחלה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ