פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 731
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אילנה
16/09/2015 21:36
במידה ועובד חתם על חוזה העסקה בחברת תקשורת שבמידה ולא ישלים תקופת עבודה מסויימת יחוייב בקנס . העובד עבד כחודש והחליט לעבור מקום מגורים מחיפה לתל אביב . כמו כן העובד כבר קיבל שכר .

נכון לעכשיו החברה דורשת שיבוא לחתום על התפטרות בכדי גביית הקנס , האם חוקי הדבר ?
עורך דין
17/09/2015 13:26
שלום אילנה

קנס על עזינת מקום עבודה צריך להיות בכפוף להכשרתו של העובד על ידי המעסיק ובסכום פרופורציונלי לעלות ההכשרה למשך העבודה. לא מעבר.

בהצלחה
מפוטרת
16/09/2015 20:21
שלום רב,
לאחר כשנתיי וארבעה חודשים פוטרתי. סיום יחסי עובד מעביד ב 09.08.15. ב -9.09.15 שכר אחרון (ימי עבודה אוגוסט, הבראה וחופשה).
במהלך תקופת עבודתי לא הופרשו כספים לביטוח הפנסיוני, לא באופן מסודר ולא רוב התקופה ( חלק עובד ומעביד).
טרם קיבלתי תשלום הפיצוים היות ועל פי טענתו של המעביד, היום, ה 16.09.15 הוא הסדיר את התשלום ויקח עוד כחודש עד שחברת הביטוח תשחרר עבורי את רכיב הפיצויים.
שאלות-
האם על פי לוחות הזמנים שתאר לא מדובר על הלנת פיצויים?
האם אני זכאית לפיצוי בגין ההפקדות החסרות ?זיכוי ממס מההפקדה השנתית ואיך הדבר נעשה?
האם המעביד צריך להעביר לחברת הביטוח מעבר לחישוב הייבש גם ריבית משוערת בגין אי העברת הכספים לביטוח וכיצד ניתן לחשב זאת?
איך אדע מהו החישוב השכר שעל פיו הופקדו התשלומים ( השכר הוא חודשי ובונוס קבוע שאינו תלוי בדבר) יש טופס שעל המעביד למסור לי?
עורך דין
17/09/2015 13:25
שלום לך

המעסיק אמור לשלם את חלקו בפיצויי הפיטורים שלך תוך 15 ימים מתום יחסי עבוד מעביד לכל היותר. שחרור הכספים מחברת הביטוח לוקח זמן והוא באחריותה של חברת הביטוח - בהנחה שכל הטפסים התקבלו אצלה חתומים וכשורה.

זכותך המלאה לדרוש מהמעסיק, בכתב, את כל הכספים שלא הופרשו לקרן הפנסיה שלך - יש חוק בנושא והמעסיק לא יכול לבחור מה ואיך לעשות...

בהצלחה
מיטל
16/09/2015 19:32
לפני כשלושה שבועות היה לי ויכוח עם אחת מהעמיתים שהשתמש באלימות מילולית ופיזית במקום העבודה. פניתי לממונה שאמר "להתעלם" מכיון שתשובתו לא סיפקה אותי פניתי לממונה שמעליו שאמר שינקוט במלוא המרץ בנושא.מיותר לציין שהנושא לא טופל
בערב החג המנהל קרא לי לחדרו וטען שלא יזדקקו לשירותיי עד דצמבר( אני עובדת במקום העבודה שנה ותשעה חודשים) וסירב לתת לי מכתב פיטורין.
עורך דין
17/09/2015 13:20
שלום מיטל

זה הזמן לפנות ולהגיש תלונה במשטרה על תקיפה ובהמשך לפנות אל עורך דין מטעמך לצורך טיפול במה שנראה על פניו כפיטורים לא חוקיים.

בהצלחה
קופאית
16/09/2015 19:15
אני קופאית ברשת גדולה. במהלך יום העבודה בערב החג האחרון היה לחץ מטורף בסופר. כשהגעתי לקופה ראיתי שחסר בה כסא, ביקשתי כסא ומה שקיבלתי היה כסא נמוך עד שבקושי הגעתי למסוע (אני מטר שבעים) בעל משענת וידיות שבורות. המשכתי לעבוד בעמידה לנוכח הלחץ אך ביקשתי מספר פעמים שידאגו לי לכסא. כשראיתי שאין מענה לאחר שעתיים והגב שלי כבר התחיל לבעור יצאתי מהקופה ודרשתי כסא בתגובה הבוס שלי צעק עלי וטען ש"אני עושה סצנות" כמו כן גם קרא לי עצלנית. במשך 4 שעות ומעלה עמדתי בקופה על אף שהמשכתי וכמעט התחננתי לכסא. אחת הקופאיות הלכה לבית ולקחתי את הכסא שהיה בקופתה אך ללא מצב זה סביר להניח שבמשך משמרת שלמה הייתי עומדת בניגוד לחוק. האם כדאי לתבוע?
עורך דין
17/09/2015 13:19
שלום לך

אם המדובר על מקרה חד פעמי שאינו חוזר על עצמו באופן קבוע, איני סבור שיש הצדקה כלכלית והגיונית להגיש תביעה.

בהצלחה
סיון
16/09/2015 18:59
שלום אמרתי לבוס שלי ב1/9/15 שאני חושבת להתפטר בגלל שהדיבור שלו לא היה יפה אחר שחזרתי מחופש מחלה שזה היה תאונת עבודה וב3/9/15 אמרתי לו שאמרתי שאני חושבת להתפטר ואני חוזרת בי ואני לא רוצה להתפטר והוא אמר שהוא יוצאי למכתב הפוך עם אני לא יבוא לו מכתב התפטרות אם הוא יכול לעשות את זה כי שבוע הבא הוא אמר שאני לא עובדת יותר
עורך דין
17/09/2015 13:17
שלום סיוון

לא ציינת מה הוותק שלך במקום העבודה, אך בכל מקרה, אם ברצונך לשמור על מקום העבודה פני בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ משפטי פרטני. למרכיב הזמן חשיבות עליונה באפשרות לחזור מהודעת התפטרות אם בכלל.

בהצלחה
דנה
16/09/2015 18:09
ברצוני לדעת האם מעסיק מחויב לשלם לי עבור ימי מחלה כשאני כרגע בהארכת חופשת הלידה (ללא תשלום)?
עורך דין
17/09/2015 13:14
שלום דנה

התשובה שלילית.

רק בריאות
אסתי
16/09/2015 10:57
שלום רב,
אשמח לדעת באילו נסיבות אוכל לטעון כי ההצפטרו שלי הינה בעצם פיטורין? כלומר אילו הרעת תנאים ממלאים תנאים אלו ?

בנוסף, אשמח לדעת לאן עליי לפנות לאן התפטרותי בכדי שתיחשב כפיטורין?

תודה
עורך דין
16/09/2015 11:00
שלום אסתי

התפטרות בדין מפוטר עקב הרעת תנאים נבחנת בכל מקרה לגופו ורק לאחר שניתנה למעסיק הזדמנות לתקן את הרעת התנאים לכאורה. אם תפרטי יותר אוכל לנסות לכוון אותך.

בהצלחה ושנה טובה
אסתי
16/09/2015 14:45
היי
בעלי עובד במקום עבודה כאיש מכירות. לאחרונה סובל הרבה מכאבים ולכן החסיר ימי עבודה היות וחש ברע (הכל תוך שימוש באישורים מתאימים).
את המתנה לחג צמצמו לו בכ 50% בהשוואה לשנה קודמת, כמו כן עמלות המגיעות לו בגין מכירות שביצע קטנו ב 2% ויש לציין כי מדובר בסכומים גבוהים. בנוסף, ישנה עמלה על מכירת המוצר עצמו (בנפרד מהבונוס הנ"ל בגין המכירה הכוללת) בטווח מסויים כאשר עד לתקופה זו קיבל את העמלה הגבוהה ביותר בטווח ואילו כעת היא הנמוכה ביותר בטווח.

הוא זומן כבר פעמיים לשימוע אשר במסגרתו הטיח בו המעסיק כי הוא מנסה לגרום לפיטוריו. הדבר אינו נכון בעליל.

אשמח לעצה..

תודה רבה, שנה מתוקה וחתימה טובה..
עורך דין
17/09/2015 13:14
שלום אסתי

התשובות לכל השאלות והנושאים שהעלת תלויות ואמורות להופיע בצורה מפורשת בחוזה העבודה של בעלך. בדיוק כפי שציינתי קודם, על מנת לבחון את הנושא לעומק יש לפנות לפגישה אישית עם עורך דין ולהציג בפניו את חוזה העבודה ומכלול הנסיבות שלדעתו של בעלך מביאות להרעה בתנאי העסקתו.

בהצלחה
טטיאנה
16/09/2015 13:48
אני עובדת שכירה שעתית בחנות ולקחתי חופש בתשלום עבור ערב חג ראש השנה שיצא ליום ראשון האם אני זכאית לתשלום על החג ? צאת חג עבדתי .
עורך דין
17/09/2015 13:12
שלום טטיאנה

ערב החג אמור להיות חצי יום חופשה ולא יום מלא ואם עבדת למחרת החג (אתמול) ואת בעלת ותק של למעלה מ-3 חודשים במקום העבודה המעסיק אמור לשלם לך עבור החג.

בהצלחה
נתי
16/09/2015 13:05
היי, אני עובד שעתי שעובד כחמישה ימים בשבוע בבית קפה שעובד כל השבוע 24 שעות ביממה. שברתי את ידי ואני מושבת בבית. רציתי לדעת כיצד מתבצע חישוב ימי המחלה שלי, האם אני אמור לקבל על כל יום שאני בבית כסף בהנחה וטרם ניצלתי את ימי החופשה שצברתי, או שמא זכותי לקבל רק חלק מהימים מכיוון שאיני עובד שבעה משמרות בשבוע.. ולחדד, נפצעתי בשלוש עשרה לחודש, ביקשתי ימי מחלה על 17 ימים אך קיבלתי רק על 12 יום בטענה שאני לא עובד כל יום, אך 17 ימי מחלה נוקו מתלוש המשכורת שלי. ידוע לי שעל היום הראשון איני מקבל דבר ושבשני והשלישי חמישים אחוז. האם הייתי אמור לקבל גם את החמישה ימים האחרים?
עורך דין
17/09/2015 13:11
שלום נתי

לא - המעסיק צודק בחישוב שלו. אתה אמור לקבל תשלום עבור סך הימים שאתה עובד ולא מעבר לכך.

בהצלחה
אבי
16/09/2015 12:46
הנני עובד בחברת אבטחה אשר פוגעת בשכר ורומסת התנאים שלי ללא שום סנטימנטים ומנצלת את תמימותם של עובדיה היות והם לרוב מבוגרים בשנות החמישים והשישים לחייהם או סטודנטים, במקרה שלי מדובר בפגיעה במספר מקרים וצורות, החל מאי תשלום ימי מחלה וחג והמשך בהתנערות מחובת תשלום פיצויים על מבצע צוק איתן, אי תשלום דמי הבראה לעובד עם וותק של שנתיים, פגיעה בקרן הפנסייה וההשתלמות על ידי ניכוי מהשכר החודשי ללא כל הפרשה מעשית לקרנות הרלוונטיות ועוד, האם עליי לעזוב את מקום העבודה הנ"ל ולצאת למסע התשה בין בתי הדין או שישנה דרך אחרת להגן על זכויותיי ולקבל את אשר מגיע לי?
עורך דין
17/09/2015 13:10
שלום אבי

לפני שיוצאים למסע התשה כפי שכתבת, רצוי לפנות אל עורך דין מטעמך ולנסות לטפל בנושא מבלי לפנות אל בית הדין לעבודה. בפגישה אישית עם עורך דין תוכל להבין בדיוק מה ואיך מומלץ לפעול מול המעסיק הבעייתי.

בהצלחה
דנית
16/09/2015 12:29
שלום. חליתי בסרטן ולא עבדתי תקופה עקב הטיפולים. כעת ברצוני לחזור לעבוד . רופא תעסוקתי המליץ שלא אעבוד למעלה מ4 שעות ליום.
שאלתי: אם לפני המחלה עבדתי 4 ימים, האם יכולים לחייב אותי לעבוד כעת 5 ימים בגלל מיעוט השעות היומי?
דבר נוסף:
מה עושים אם קשה לי לעמוד בתפקיד המלחיץ ורב האחריות שבו עסקתי לפני המחלה? האם ניתן לרדת ברמת התפקיד ללא פגיעה במשכורת? תודה מראש.
עורך דין
17/09/2015 13:08
שלום דנית

לא ניתן לחייב אותך לעבוד יותר ימים ולא ניתן להבטיח לך את אותו שכר אם תבקשי והמעסיק יסכים לשנות את תפקידך.

רק בריאות
אביטל
17/09/2015 12:59
אתמול התפטרתי מחברת כאל (נציגת שירות לקוחות) עקב תחילת לימודים לאחר 5 חודשים של עבודה בחברה.
כשהגעתי לחברה חתמתי על התחייבות ל-5 חודשים לא כולל הקורס, זאת אומרת מ-21.5 שהתחיל קורס של חודש, זאת אומרת מסוף יוני 5 חודשים שזה יוצא סוף אוקטובר.

שבועיים בערך לפני החג כולם קיבלו מייל להזמין מתנה לחג, הזמנתי רב קארד, את שאר המתנות כולם קיבלו לפני ומי שהזמין את הרב קארד מקבל שבוע אח"כ, בשבוע הזה שלפני החג יצאתי לחופשה ראשונה שלי בחברה לכמה ימים ליום ההולדת באישור כמובן.

כשחזרתי הייתי אמורה לעבוד בערב החג משמרת קצרה אך בהכנות לחג לאמא שלי קרתה תאונה קשה וחתכה לעצמה חלק מהאצבע ביד ימין.

כשהגענו למיון הודעתי למנהל האישי שלי שיכול להיות מצב שלא אגיע למשמרת כי עוד לא קיבלו אותנו והיה ממש מאוחר כבר,לאחר בילוי במיון עד השעה 03:00 לפנות בוקר כמובן שלא הגעתי למשמרת כשגם הייתי צריכה לעזור לאמא שלי.

את האמת שגם בכלל לא קיבלתי יחס מהמנהל שלי שאפילו לא היה בכבודו לענות לי (וזאת לא הפעם הראשונה).

הודעתי לו בחג שאני מעוניינת להתפטר כרגע בעיקר בגלל הלימודים שמתחילים עוד פחות מחודש וגם משום שכרגע אמא של צריכה אותי בבית.

הגעתי למחרת לעבודה לחתום על מה שצריך ולסגור הכל וגם פה היחס שקיבלתי פשוט לא מכבד! בגלל זה ניסיתי לברוח משם הכי מהר שאני יכולה, חתמתי על מה שצריך, החזרתי ככל מה שצריך, בלי בעיות בלי כלום ופשוט הלכתי.
כמה שעות לאחר מכן נזכרתי שלא לקחתי את המתנה לחג שהזמנתי שבועיים לפני החג, מיד שלחתי הודעה למי שהיה המנהל האישי שלי וכמו שציפיתי אין מענה, הכבוד המינימלי לבן אדם פשוט אין!

התקשרתי לחברה שתברר לי מה ניתן לעשות והיום קיבלה תשובה וחטפה צעקות שלא באשמתה ממנהלת המוקד שטוענת שלא מגיע לי שום מתנה, שהתפטרתי לא כחוק, שלא עבדתי בראש השנה (משמרת בערב חג של 4 שעות), שאפנה למשאבי אנוש אם יש לי בעיה.

בקיצור, השאלה שלי היא האם זה הגיוני כל הסיטואציה הזאת? לאחר עבודה של כמעט חצי שנה שאף פעם לא נעדרתי, לא עשיתי בעיות, עבדתי כל משמרת שנתנו לי.

אשמח לתשובה ואם יש למישהו עצה מה אני עושה כי אני מנסה לאתר אפילו טלפון של משאבי אנוש או מישהו מהחברה ואני לא מוצאת.
לבנה
17/09/2015 12:28
שלום וברכה. אני עובדת במעון יום ברשת מגדל אור כמטפלת. במשך שנה אני עובדת 8 שעות כל יום קבוע לאחר החופש הגדול קיבלנו מסמך שאומר שמיודד הזה מורידים לכל מטפלת שעת עבודה כלומר שכל מטפלת עובדת 7 שעות יומיות והם טוענים שזה מאושר דרך המשרד הכלכלה. אודה על תשובה בהקדם. תודה
התפטרות
בן 35
17/09/2015 12:26
עבדתי כשכיר מ 1.9.14 עד 19.8.15 כמעט שנה מלאה
התפטרתי עכב מעבר לישוב חקלאי המרוחק יותר מ 40 ק"מ ממקום העבודה

ברשותי 12 תלושי שכר התלוש האחרון הוא לא חודש מלא.

האם אני זכאי לפיצויי פיטורים, דמי הבראה, ואבטלה?
*האם בשביל לקבל את פיצויי הפיטורים עליי להוכיח 6 חודשי מגורים בישוב אליו עברתי?
מיכל
17/09/2015 11:43
שלום ,
בעלי נפצע במהלך עבודתו ושבר את המרפק כיום חוזר לאחר כחצי שנה האם חובה על המעסיק לחזיר אותו לאותו מקום ?
אהוד
17/09/2015 11:13
שלום,
אני עובד במלון כשנה וחצי. סוכם מילולית שאעבוד 3-4 משמרות שבועיות. ואכן כך היה. לעיתים בתקופות עסוקות אף עבדתי 5 משמרות בשבוע.
לאחרונה ישנם חילוקי דיעות ביני לבין המנהלת הישירה שלי.
כתוצאה מכך, ובגלל נימוקים שונים שלה, אני משובץ למשמרת אחת עד 2 בשבוע.
בנוסף, חייבו אותי מספר פעמים (לטענתם) בגלל טעויות חישוביות שלי בכספים,והכסף קוזז מסך הטיפים שאני מקבל שבועית.

1. האם קבלת מספר מועט של משמרות שבועיות + קיזוז כספים מהטיפים שלי נחשב הרעת תנאים?
2. האם בהתפטרות שלי במצב הקיים אני זכאי לפיצויים?
3. האם אני זכאי לדמי אבטלה כאשר אני מתפטר?

בתודה מראש, אורי
מיטל
17/09/2015 09:46
לפני כשלושה שבועות היה לי ויכוח עם אחת מהעמיתים שהשתמש באלימות מילולית ופיזית במקום העבודה. פניתי לממונה שאמר "להתעלם" מכיון שתשובתו לא סיפקה אותי פניתי לממונה שמעליו שאמר שינקוט במלוא המרץ בנושא.מיותר לציין שהנושא לא טופל בערב החג המנהל קרא לי לחדרו וטען שלא יזדקקו לשירותיי עד דצמבר( אני עובדת במקום העבודה שנה ותשעה חודשים) וסירב לתת לי מכתב פיטורין.
לילה
17/09/2015 09:43
שלום רב ,
האם מותר למעסיק להוריד בתלוש השכר שווי רכב (046 ) כאשר הרכב נלקח בימי חופשה ולעיתים גם בחגים לטובת החברה ?
בתשלוש שכר מופיעה הורדה של שווי רכב ( 046) בסך 3,280 ש"ח ולאחריו פיצוי שווי (025) בסך 1667.25 ש"ח
הסכום הכולל נכלל בשווי למס וחלקו בסך 1667 מופיע כחלק מהתשלום בשכר .

האם המעסיק "רוכב "על תשלוש השכר בכדי לחסוך במיסוי ?
סילביה
16/09/2015 22:08
אני עובדת 8 שנים במקום שאני נמצאת כרגע.
יש לי חילוקי דעות עם ההנהלה.
אם אני עוזבת אקבל את כל הפיצויים שלי
או רק שיפטרו אותי?
לא עורכת דין
16/09/2015 22:22
התשובה תמונה באם את חתומה על סעיף 14 (קראי בגוגל).
אם לא - המעסיק לא מחויב לשלם לך פיצויים במקרה של התפטרות.
פיצויים
אולגה
14/09/2015 08:59
כידוע לי שלאחר חופשת לידה אפשר לקחת פיצויים עד תשע חודשים (תינוק שיהיה בן 9 חודשים). השאלה שלי, האם אני יכולה גם לקחת פיצויים בתקופה הזו גם אם אני חזרתי כבר לעבודה?
תודה מראש.
עורך דין
16/09/2015 12:07
שלום אולגה

כנראה שלא הבנת נכון... אחרי הלידה, בטרם הגיעו של הילד לגיל 9 חודשים, ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד ואז העובדת זכאית לקבל פיצויי פיטורים מלאים.

בהצלחה
פיצוי
איתי
14/09/2015 04:52
שלום רב,
עבדתי במקום עבודה במשך כ3 חודשים, אוקטובר - דצמבר 14. במהלכם במשך כל חודש קיבלתי שכר חלקי, כאשר בחודש השני הולן למשך חודש סכום של כ6000 שח ("בטעות שילמנו לעובד אחר עם שם דומה") ובחודש שלאחריו קיבלתי את השכר (יחד עם השלמת השכר) חלקית גם כן. מאז חודש ינואר אני מציק להם להחזיר לי כ1000 שקלים, אמרו שיטפלו בנושא, שיבדקו, וכלום עד שהאחראית עליי אמרה שהעבירה אותי לממונה שלה ומאז הם הפסיקו לענות לי.
בנוסף בינואר עשיתי מילואים ושכר המילואים מתחשב על פי משכורות מ3 החודשים שקדמו- שלא קיבלתי בהם את שכרי המלא. הגשתי למעסיק את טופס המילואים וגם את שכר המילואים לא קיבלתי עדיין (כ4-5 חודשים לאחר שהגשתי).

יש לי את כל ימי העבודה והשעות המדויקים בפנקס ועל המחשב, את כל תלושי השכר (כולל תלוש שכר שבפועל לא שולם לי)- אין לי את החוזה.

אני אשמח מאוד לייעוץ בנושא.
תודה רבה ושנה טובה
RE: פיצוי
עורך דין
16/09/2015 12:06
שלום איתי

מאחר והמדובר על סכום של 1000 ש"ח פחות או יותר, אין הצדקה כלכלית לשכור עורך דין לצורך טיפול במקרה. מאידך, אינך חייב לוותר כמובן ובאפשרותך לפנות לצורך הגשת תביעה בבית הדין לעבודה, שם תמצא סטודנטים מתנדבים שיוכלו לסייע לכך במילוי טופס התביעה.

בהצלחה ושנה טובה
פיצויים
מירי
08/09/2015 14:54
צהריים טובים, אני עובדת במקום עבודה מזה 5 שנים, לאחרונה ילדתי ואני מסיימת את חופשת הלידה שלי שבתשלום אך אני רוצה להמשיך אותה עוד 3 חודשים ולאחר מכן ככל הנראה אתפטר, ידוע לי שכאשר אישה יולדת מתפטרת היא זכאית לפיצויים כמו מפוטרת אך ברצוני להבין האם התקופה שבה אני בחופשת לידה נחשבת לי לותק של תשלום הפיצויים ? כלומר האם עבור חצי שנה שהייתי בחופשה אני זכאית לחצי משכורת בנוסף למה שאקבל ? אודה לכם על תשובה
מירי
13/09/2015 17:35
אשמח לתגובה
עורך דין
16/09/2015 12:04
שלום מירי

אכן חופשת לידה נחשבת לצורך צבירת ותק בעבודה וכך גם לצורך חישוב פיצויי הפיטורין שמגיעים לך.

בהצלחה ושנה טובה
עמי
13/09/2015 19:48
אני עובד בפנימייה שעובדת תחת הסכם קיבוצי.
למיטב הבנתי ומניסיון קודם ביולי עד ספטמבר הייתי אמור לקבל את סכום הביגוד השנתי.
בעבודה הנוכחית התחלתי ב-10.8.14 ולכן לטענתם אני לא זכאי לסכום הביגוד השנתי על אף שהבראה כן קיבלתי במשכורת.
אשמח למענה ואם אפשר לעזור לי בהפניה לסעיף בחוקה שיכול להועיל לי.
חג שמח
עורך דין
16/09/2015 12:02
שלום עמי

צריך לעיין בהסכם הקיבוצצי שחל על מקום העבודה שלך ולרואת מה כתוב בו. בדרך כלל, רוב ההסכמים מופיעים באתר של משרד התעשייה והמסחר. חפש שם וקרא את ההסכם. הוראותיו מחייבות את המעסיק שלך.

בהצלחה ושנה טובה
שאלה
16/09/2015 11:37
שלום רב!

אני צריכה ללדת ב-1.10. לצערי התפטרתי מהעבודה בה עבדתי 3 שנים מבלי שאני ידעתי שאני בהריון ועשיתי 4 חודשים עבודה זמנית במקום אחר (יש תלושים). כל השאר בהבטלה. ההבטלה שלי עוד מאט הולכת להגמר. הלידה בפתח. תעזרו לי בבקשה להבין מה מגיע לי מבחינת הכסף? דמי חופשת לידה אני מבינה לא מגיע לי. כי בעבודה אחרונה הייתי 4 חודשים ולא חצי שנה. אשמח לקבל יעוץ.
מ.ת
16/09/2015 11:34
התווכחתי עם חבר, אני עובד במקום מסויים 3 שנים, הוא אומר שאם אני מתפטר מגיע לי אחוז מסויים מפיצויי פיטורים ואני אמרתי שלא מגיע לי כלום. הוא בדק עם מכרה שלו שהיא עו"ד והיא אמרה לו שיש קרן פיצויי פיטורים או משהו כזה, הסתכלתי קצת באינטרנט ועדיין לא לגמרי הבנתי...

הקרן הזו שהם מדברים עליה, זה חל על כולם או שזה קשור לחוזה העסקה או משהו כזה? כי אני לא חתום על כלום עם המעסיק שלי, אני עובד במשרה חלקית.

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בדברים.
תודה
סימונה
16/09/2015 11:27
שלום לכם

בימים הקרובים אני מתכוונת לצאת לחופשת מחלה עד הלידה שלי. הודיעו בחברה שבערבי חג סוכות ושמחת תורה החברה תהיה סגורה, וכי ינוכו 5 שעות חופש עבור כול יום. במקרה שלי אם לא אלד עד אז, האם ינוכו ימי מחלה או חופש.

תודה וגמר חתימה טובה.
רחלי
16/09/2015 11:16
יומיים לפני החג קיבלנו הודעה שמוציאים אותנו לחופש בערב חג ראש השנה. אין לי ימי חופש צבורים, אך המעסיקה טוענת שהם מורידים יום חופש מהחודש הנוכחי (ספטמבר), כלומר לא תהיה לי צבירת יום חופש החודש, האם זה חוקי?
ש.ב
13/09/2015 11:29
שלום לכולם

א. אני עוברת לעבוד במקום עבודה שבו אם אתחלת העבודה עובדים דרך כח אדם ואחרי 9חודשים עוברים לעבור לעבוד ישירות בחברה וגם הם לא מבטיחים לקבל אותי לעבודה ישירות. האם מותר להם?

ב. האם בחברת כח אדם אני צריכה לקבל חןזה העסקה כל שהוא? אם כן של מי החוזה צריך להיות של חברת כח אדם או של החברה בה אני עובדת?

ג. בעיניין התפטרות ממקום עבודתי הקיים האם 30 יום מיום ההודעה על התפטרות זה כולל חגים ושבתות? ואם אהיה חולה בתקופה של ההודעה האם זה עדיין נספר בימי הודעה?

ד. מה הם התנאים המגיעים לי בגין מתפטרת שתנאי העבודה שלה פשוט לא השתפרו במשך 6 שנות העסקה והמעביד בסך הכל הודיעה לי (אחרי בקשה מצידי כמובן) שהם יגדילו לי משרה באם העשה 186 שעות בחודש אחד, ושום הגדלת שכר מעבר למינימום למרות היותי בעלת תואר? האם יש מצב שאני יכולה להתפטר בגין מפוטר?

שנה טובה וחג שמח
עורך דין
16/09/2015 11:08
שלום לך

א. כן.
ב. כן - החוזה הוא מול המעסיק שלך בפועל.
ג. כן וכן. ימי ההודעה המוקדמת נספרים קלנדרית וימי מחלה נחשבים בספירה.
ד. ככל הנראה לא.

שנה טובה ובהצלחה
איגור קליין
13/09/2015 00:46
שלום לכולם.
היום בשבת התקשר עלי המנהל שלי מפוקס (אני אחראי משמרת בחנות) ודרש ממני להגיע לפתח תקווה (שעה נסיע מביתי) כדי לספק למשמרת ערב מפתח אפילו שהיה אמור להיות להם מפתח ולא ההייתי אמור להגיע למשמרת זו מלכתכילה.
לא רק זה אלה שהם לא שילמו לי על השלוש שעות שבזבזתי מיום החופש היחיד שלי בשבוע כדי להגיע לפתח תקווה וחזרה לביתי
האם יש מה לעשות עם זה?
תודה מראש על התשובה ושבוע טוב
עורך דין
16/09/2015 11:06
שלום איגור

מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי מקרים כאלה? האם היו מקרים כאלה בעבר ואם כן, מה היתה ההתייחסות של המעסיק אליהם בכל הנוגע לתשלום שכרך? בגדול, החוק מחייב את המעסיק לשלם לך עבור השעות ועבור החזר נסיעות.

בהצלחה
דחוף!
דחוף! שעות הור...
13/09/2015 01:30
שלום וברכה,
אני מורה כבר חמש שנים, ובשלוש שנים האחרונות עבדתי דרך עמותה. לאחר תקופת זמן זו מקבלים קביעות באופן אוטומטי; אני קיבלתי קביעות על 16 שעות.
מכיוון שהשנה אני עובדת בבית ספר נוסף, לא דרך העמותה, אלא דרך משרד החינוך, רציתי להוריד משעות העמותה (מ-16 ל-13) ונאמר לי במשרדי העמותה שהדבר אינו אפשרי. נכון לעכשיו, אני לא עובדת שם, מרגישה שנדחקתי החוצה בצורה לא הוגנת, אך רוצה לברר את זכויותיי בקשר לנושא.
פניתי להסתדרות המורים, אך נאמר לי כי העמותה היא גוף פרטי ושעליי לסדר את העניין עם הנהלת בית הספר בו לימדתי. האם ייתכן שהקביעות שלי לא תקפה לעניין זה?!
אשמח לתשובתכם המהירה על מנת שאדע כיצד להמשיך ולהתנהל.
בברכה ותודה,
מורה במצוקה.
RE: דחוף!
עורך דין
16/09/2015 11:05
שלום לך

לא הבנתי מדוע את סבורה שהעמותה חייבת לאפשר לך להוריד את מספר שעות העבודה. אם סוכם איתך על 16 שעות עבודה ואת רוצה לשנות את ולהקטין את מספר השעות המעסיק בהחלט לא חייב לאפשר לך לעשות זאת, שאז תוכלי לבחור האם להמשיך לעבוד בתנאים הקיימים (16 שעות) או להתפטר.

בהצלחה ושנה טובה




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ