פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 731
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שני
10/09/2015 08:46
צריכה עזרה דחופה... אני בהריון בחודש 7 ואני תקועה למעסיק שלי כמו עצם בגרון. הוא מת לפטר אותי כבר.
המשרד שלנו עובד בחול המועד סוכות והיום הוא הודיע לי שאני לא עובדת בחול המועד וזה על חשבון ימי החופש שלי.שאר הבנות עובדות במשמרות. האם מותר לו?
עורך דין
10/09/2015 18:57
שלום שני

כל עוד יש לך ימי חופשה צבורים מותר למעסיק להוציא אותך לחופשה יזומה. אם את חשה כי המעסיק מתנכל לך בעקבות ההריון או מפלה אותך לעומת עובדות אחרות, הקדימי לפנות אל עורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
שרית
10/09/2015 08:46
נסעתי מחיפה לרמת גן כדי לעבור איזושהי חפיפה. בדרך חזרה כשהייתי בתל אביב התקשרו אלי ואמרו לי שלאחר מחשבה נוספת החליטו שלא להעסיק אותי. הבטיחו לשלם לי שעתי ונסיעות בעוד חודש כמובן.

אני לא מעוניינת לחכות חודש לתשלום מאחר ואף אינני נחשבת עובדת. אני רוצה פיצוי על היום הזה.

בנוסף וויתרתי על הצעת עבודה אחרת על מנת להתפנות למשרה הזו.
אז?
עורך דין
10/09/2015 18:56
שלום שרית

עד כמה שזה מצער, כל עוד לא חתמו איתך על חוזה עבודה אינך זכאית לקבל דבר. זיכרי כי ההחלטה לנסוע לראיון עבודה ברמת גן היתה החלטה שלך ואף אחד לא כפה זאת עליך.

בהצלחה וחג שמח
ניסים רודיטי
09/09/2015 11:53
עבדתי במשרה גלובלית זמנית בחברה מסויימת כשמשלם השכר הינו חברת השמה.החברה המסויימת יצאה לחופשה שנתית במהלך החודש,הודעתי על כך לחברת ההשמה,לתדהמתי גיליתי בתלוש השכר שלא קיבלתי כל תמורה על ימים אלו.מה אומר החוק ? (ברצוני לציין שלא היו לי ימי חופש,כיוון שמדובר בחודש השני לעבודתי) לא רציתי לצאת לחופש,אך כל החברה הייתה
עורך דין
10/09/2015 18:54
שלום ניסים

החוק אומר שמותר להוציא עובד לחופשה יזומה רק אם יש לעובד ימי חופשה צבורים ואם לא, על המעסיק לשלם לעובד שכר מלא עבור כל יום חופשה.

בהצלחה
ניסים רודיטי
10/09/2015 07:54
ממתין לתגובה
עדי
20/08/2015 10:09
שלום

שאלה לעו"ד ... אני עובדת כסייעת בעיריה מזה כ 5 שנים ב 9.2014 יצאתי לשמירת הריון וב 14.12.14 התחלתי חופשת לידה.חזרתי לעבודה במועד 3.2015.

כחלק מתנאי ההעסקה שלנו בחודשים יולי אוגוסט איננו עובדות ומקבלות משכורת מלאה כעת קיבלתי עבור חודש יולי רבע מהשכר שלי כשהתקשרתי לברר נאמר לי כי משכורות יולי אוגוסט מחושבות ע"ב ממוצע החודשים שבין ספטמבר עד יוני ומאחר והייתי בשמירת הריון וחופשת לידה השכר חושב לי החל מהמועד שחזרתי לעבודה.

האם זה נכון? האם כתוצאה מכך שלא עבדתי בשל שמירת הריון וחופשת לידה המשכורת שלי צריכה להיפגע?

אודה מאוד לתשובתכם בהקדם
תודה והמשך יום נפלא
עדי
אלית קציר
09/09/2015 21:10
מצטרפת לשאלתך??? אותו סיפור אצלי. אני מורה המועסקת ע״י רשת אורט. ב11.12.14 יצאתי לשמירת הריון, ב11.05 ילדתי. גם אצלי 5 חודשי שמירת ההריון חושבו כ0% משרה
עורך דין
10/09/2015 18:30
שלום אלית

יש לפנות לקבלת ייעוץ מפשטי פרטני ובדיקת הנושא לעומק.

שנה טובה ובהצלחה
עורך דין
20/08/2015 15:53
שלום עדי

על פניו היית צריכה לקבל שכר מלא ורגיל, כמו בכל שנה. יחד עם זאת אינו מכיר את הנוהג במקום עבודתך ואיני יודע מה כתוב בחוזה העבודה שלך בנושא זה אם בכלל. אולי שווה לפנות לעורך דין לצורך בחינת הנושא לעומק.

בהצלחה וסוף שבוע טוב
ענת
09/09/2015 19:31
שלום המקצוע שלי הוא גננת והתפטרתי ב /30/8 יומיים לפני תחילת שנת הלימודים מפני שרכזת המערכת בה עבדתי לא מצאה לי עד אז צוות סייעות קבוע לגן ובמקום זאת מצאה פתרונות זמניים של בחורות צעירות, זמניות וללא ניסיון לגן של גילאי שנה עד שנתיים. לא הסכמתי לעבוד בצורה כזו והתפטרתי והמעסיקה ניכתה לי את השכר. האם יש בזה הרעה בתנאים ועילה לתביעה?
עורך דין
10/09/2015 18:24
שלום ענת

לא ניכר כי המדובר על הרעת תנאים ובכל מקרה, לפני שמתפטרים עקב הרעת תנאים יש לתת למעסיק הזדמנות לתקן את הרעת התנאים באמצעות מכתב התראה. לדעתי זה לא המצב בכל מקרה.

בהצלחה
גליה
09/09/2015 19:18
שלום, היום הגעתי לשיחת הבהרה במקום עבודתי לגבי מקרה שבו לא הגעתי למשמרת-שיחת שימוע.
המקרה קרה אתמול.
החברה היא חברה שמספקת הסעות למקום העבודה, הגעתי בשעה 7:30 בבוקר עם מונית למעבר הגבול בגשר אלנבי, אני עובדת כדיילת VIP של חברת לאופר.
הכשסיימתי את השיחה נאלצתי לשהות במסוף [במקום העבודה] עד השעה 16:00 בצהריים כי לא היה לי איך לחזור לבית ונאלצתי לחכות להסעה שמפזרת את כלל הדיילים בביתם.
יום מראש ביקשתי מהמעביד להתחשב ולקרא לי לשיחה ביום של משמרת ולא ביום חופשי שלי ונעניתי בשלילה, למרות שידע שאינני ניידת ולכן נאלצתי לשהות במסוף עד השעה 16:00 ללא דרך להגיע לבית. [ כמובן שיש אוטוביסים ותחבורה ציבורית אך אני ממניעים ביטוחניים אני מפחדת לעמוד בכביש בקעת הירדן ולכן העדפתי לחכות להסעה.]
*** בתחילת היום שאלתי אם אני מקבלת כסף על הזמן בו אני שוהה במסוף והתשובה הייתה שלילית בטענה שלשיחת שימוע מגיעים בכל מצב ובכל תנאי.***
בתום השיחה ביקשתי להיכנס למשמרת כדי לפחות להצדיק את זמני ונעניתי בשלילה, עם זאת המנהל אמר שהוא יכול לדווח עלי על 4 שעות עבודה, ביום בו לא עבדתי בכלל, וסיפק לי הסעה לבית בשעה 16:00.
האם מותר למעביד ואם כן ע"פ איזה חוק ,לקרא לעובד לשיחת שימוע למקום העבודה בידיעה שישהה שם כל היום מבלי לשלם לו על הזמן הזה ?
עורך דין
10/09/2015 18:22
שלום גליה

אכן, על פניו המעסיק פעל כשורה למרות חוסר הנעימות.

בהצלחה
דנית
26/08/2015 13:09
שלום רב,

אני גננת בגן פרטי והמעסיק שלי טען כי לא מגיע לי תשלום בגין ימי חופש צבורים, מאחר והגן יצא לחופשה החל מחודש אוגוסט ועד לראשון לספטמבר והמעסיק שילם לי משכורת מלאה בחודש זה, אך בתמורה לכך הוא הוריד לי ימי חופשה מהצבירה השנתית שלי. לכן לא נותרו לי ימי חופשה בכלל. כך גם ינהג לגבי העסקתי בשנה הבאה לגבי יציאתי לחופשות בחגים. יוצא מכך, שמורידים לי ימי חופשה כשאני נאלצת להיות בחופש ולא מיוזמתי וגם לא משלמים עליהם. וכשארצה לצאת לחופש יזום מצידי לא יוותרו לי ימי חופשה והמעסיק יוריד לי התשלום בגין החופשה מהמשכורת...
האם זה חוקי ?

תודה רבה,
דנית
דנית
10/09/2015 17:06
ימי חופשה דנית 01/01/1970 02:00
שלום רב,

אני גננת בגן פרטי והמעסיק שלי טען כי לא מגיע לי תשלום בגין ימי חופש צבורים, מאחר והגן יצא לחופשה החל מחודש אוגוסט ועד לראשון לספטמבר והמעסיק שילם לי משכורת מלאה בחודש זה, אך בתמורה לכך הוא הוריד לי ימי חופשה מהצבירה השנתית שלי. לכן לא נותרו לי ימי חופשה בכלל. כך גם ינהג לגבי העסקתי בשנה הבאה לגבי יציאתי לחופשות בחגים. יוצא מכך, שמורידים לי ימי חופשה כשאני נאלצת להיות בחופש ולא מיוזמתי וגם לא משלמים עליהם. וכשארצה לצאת לחופש יזום מצידי לא יוותרו לי ימי חופשה והמעסיק יוריד לי התשלום בגין החופשה מהמשכורת...
האם זה חוקי ?

תודה רבה,
דנית
שרי
10/09/2015 15:38
עובד שעתי שנפגע בתאונת דרכים בדרך לעבודה וקיבל 8 ימי מחלה. האם אמור לקבל תשלום עבור משמרת ששובץ אליה מראש לפני התאונה, והיא משמרת שישי ערב ? או שאין תגמול על משמרות בסופ"ש?
איילה
10/09/2015 14:53
שלום,

המעסיק אצלו אני עובדת נוהג לשלם דמי הבראה שנתיים באוקטובר כל שנה. באוקטובר השנה אני אהיה בחופשת לידה. רציתי לדעת באיזו צורה אקבל את דמי ההבראה? האם יוציא לי תלוש מיוחד? האם הם יתקבלו כשאחזור מחופשת הלידה? מה מקובל במקרים באלה?

תודה רבה,
איילה
Aviv
10/09/2015 13:34
שלום! אני עובדת במקום העבודה שלי כבר חצי שנה. כרגע אני בחופשת מחלה כבר חודש וחצי עקב שבר בקרסול. אני רוצה להגיש תביעה לדמי תאונה (לא בעבודה ) לביטוח לאומי אך כרגע אני מתעכבת כבר חודש בגלל המעסיק שצריך לחתום על הטפסים. המנהלת שלי שלחה את הטפסים למשרדים שמטפלים בזה ואמרה שזה לוקח זמן. ישלי עוד חודש להגיש את התביעה לביטוח לאומי. אני מתוסכלת כבר וחוששת שהמעסיק ימשיך להתעכב. השאלה שלי היא אם יש אפשרות לתבוע אותו או לפחות לאיים בתביעה לפני שיחלוף הדד ליין של הביטוח לאומי, על העיכוב שהוא גורם לי.
תודה לעונים!!
אנונימי
09/09/2015 11:27
שלום, לפני יומיים התפטרתי ממקום עבודתי לאחר שהמנהל שלי אסר עלי לצאת מהחנות בזמן ההפסקה שלי, כדי לקנות משהו לאכול. כמו כן, במקום העבודה הזה נתנו רק 20 דקות הפסקה במשמרת של כמעט 7 שעות, והבנתי שמורידים את ההפסקה הזו מהמשכורת למרות שמאלצים אותנו "לבלות" אותה בחנות.
האם יש לי עילה לתביעה? כיצד מתחילים בתהליכים?
תודה רבה.
אנונימי
09/09/2015 19:42
האיסור לצאת מהחנות בזמן ההפסקה היה קבוע במקום העבודה הזה, ולא רק מקרה אחד.
אנונימי
09/09/2015 19:27
סליחה, אפשר בבקשה תשובה?
כרמית
09/09/2015 15:38
במצב שבו אדם עובד כשכיר במקום עבודה ומקבל שכר גלובלי מזה 5 שנים.

המעסיק החליט לאחר 5 שנים לשנות את תנאי חישוב השכר ולשלם לעובד עפ"י שעות - דבר שמפחית את שכרו החודשי משמעותית.

במשך כל התקופה, העובד ביקש לחתום על חוזה עבודה אולם המעסיק התעלם מבקשתו.

כיום, לאחר 5 שנות עבודה הוא מבקש להחתים את העובד על חוזה המבהיר כי תחשיב השכר ייעשה לפי שעות ולא כפי ששולם לו עד כה.

שאלותיי הן -

א. האם הדבר חוקי או שמא חמש השנים האחרונות נחשבות לעובד כ"חוזה שבעל פה" גם אם לא נחתם דבר בכתב?

ב. האם מדובר בהרעת תנאי עבודה על פי חוק דיני העבודה?

ג. במידה ואכן מדובר בהרעת תנאים - באם העובד מסרב לחתום ויתפטר. האם זכאי לפיצויים בשל הרעת תנאי העבודה?
עורך דין
09/09/2015 19:04
שלום כרמית

א. כן
ב. על פניו כן
ג. בהחלט

בהצלחה
רועי יצקן
09/09/2015 18:57
שלום אני רועי יצקן אני עובד מפעיל ריכות שחייה עבדתי העונה במקום חדש שהתחלתי רק השנה עבדתי במשך שלושה חודשים ופוטרתי האם מגיע לי זכויות פיטורים של ימי חופשה והודעת פיטורין לפי השיכלול שעשיתי יצא שצריכים לשלם לי 3 ימי חופשה על כול חודש שעבדתי ושלושה ימי על פיטורים והודעה מראש גם שלושה ימים על שלושה חודשי עבודה כלומר האם מגיע לי לפי החוק 3ימי חופשה ושלושה ימי פיטורים תוספת למשכורת והאם מחשבית אותם על פי החודש עבודה האחרון או השבוע האחרון של העבודה
עורך דין
09/09/2015 19:03
שלום רועי

מגיע לך יום הודעה מוקדמת עבור כל חודש עבודה. וכן, את ימי החופשה שצברת צריך לפדות לך בתשלום.

בהצלחה
בת24
09/09/2015 15:54
שלום, ברצוני לשאול

אני עובדת דרך חברת כח אדם ומרוויחה כ2500 שח משכורת חודשית.
יצא שהחודש עבדתי שם וכבר ה9 לחודש, והיום אני מתחילה לעבוד במקום חדש שם המשכורת החודשית יותר גבוהה מהמינימום. השאלה שלי, האם יקחו לי יותר מס בסוף החודש?זה אומנם יצא אותו החודש, אבל מרגע שאני מתחילה פה לא אעבוד שם יותר. איך הולך החוק?
עורך דין
09/09/2015 18:38
שלום לך

עובדת שמועסקת בשני מקומות עבודה במקביל צריכה לעשות תיאום מס - לצורך כך יש לפנות אל רואה חשבון או יועץ מס.

בהצלחה
מתפטר
07/09/2015 21:14
אני עובד שעתי המתפטר על רקע מצב רפואי לאחר שנתיים תעסוקה.
כיצד יחושב פיצוי הפיטורין שלי? סכום זה יגדיל מאוד את המשכורת האחרונה האם אאלץ לשלם עליו מס מלא?
בנוסף יש את הפנסיה וקופת הגמל שהמעסיק מפריש לי סכום כסף לשם מדי חודש. האם סכום ופעולה זו משפיעה על גובה פיצוח הפיטורין? תודה מראש
עורך דין
09/09/2015 18:33
שלום לך

יש כאן באתר מחשבון שיכול לעזור לך לחשב את הפיצויי הפיטורים שמגיעים. ולגבי מיסוי - התשובה חיובית.

בהצלחה
מתפטר
09/09/2015 18:36
כלומר עקב כך שהמעסיק מפריש לי סכום לפיצויים בכל חודש הפיצוי הסופי שלי יפגע?
תודה מראש
שוב אני
09/09/2015 18:19
???
שופרסל
ציון אמיגה
09/09/2015 16:25
מצאתי עבודה חדשה היום באתר אשקלונים דרושים ברשת שופרסל בסדרנות ומחסנאות ואני לא יודע איזה מגזר זה עם זה עובד קבלן או שכיר כי אמרו לי שזה לא דרך כוח אדם
עורך דין
09/09/2015 18:35
שלום ציון

אתה צריך לשאול ולהבין מי המעסיק. בכל מקרה כנראה המדובר על עבודה כעובד שכיר.

בהצלחה
אור
09/09/2015 17:03
עבדתי ברשת מלונות וחתמתי על חוזה של שכר מוגדל ל10 חודשים.
עזבתי לפני סיום העבודה והבנתי שלא חוקי להוריד שכר על שכר מוגדל, למרות שדיברתי הורידו לי 2000 שח.
מה עלי לעשות?
עורך דין
09/09/2015 18:34
שלום אור

לא ממש הבנתי למה הורידו לך 2000 ש"ח ומה כתוב בחוזה שלך בנושא זה.

נסה להסביר יותר בפירוט.
אלה
09/09/2015 14:55
שלום

בדצמבר התחלתי לעבוד בחברת אופנה מסוימת וידועה אצל זכיין. לאחר 8 חודשים התפטרתי, וחיפשתי להישאר ברשת באופנה באחת מחנויות הרשת.

ביום א' התחלתי בחנות הרשת לאחר שחתמתי על חוזה זמני של חודש ומילאתי טופס 101.

לא נכנסתי למחשב מכיוון שלא יכלו לפתוח לי כרטיס עובד במחשב משום שהיה כרטיס קודם אצל הזכיין. רשמתי את שעת ההגעה ושעת היציאה בהבטחה להשלמת שעות במועד מאוחר יותר.

לאחר יום העבודה נרתעתי מאוד מהמקום והודעתי למנהל הסניף בSMS שאני לא רוצה להמשיך.

אז הוא קבע איתי שיחה ליום למחרת.

הגעתי לשיחה והוא שכנע אותי להישאר.

יום למחרת התכוננתי לצאת לעבודה והוא שלח לי הודעה שהמחלקה המשפטית לא מאשרת להחזיר אותי אחרי שהתפטרתי יום אחד וחזרתי יום למחרת.

השאלה שלי היא כזו, מאחר ולא נכנסתי באותו יום למחשב וכאילו לא עבדתי, ומאחר ולא חתמתי על טופס התפטרות אלא רק דיברתי עם המנהל על כך, האם זו סיבה חוקית לא להעסיק אותי?

תודה מראש
רונה
09/09/2015 14:37
אני עובדת שנתיים. בתחילת החודש היה לי שימוע בו הודיעו לי על כוונה לפטר אותי. כמה זמן מראש חייב מעסיק בהודעה מראש על פיטורין והאם זמן זה נספר החל מיום השימוע או שרק החל מיום מסירת מכתב פיטורין ?
בתודה מראש,
רונה
איתי
09/09/2015 14:35
שלום שמי איתי עבדתי לפני כשנתיים יום אחד ביום הבחירות התור משקיף למען חבר מועצה, הובטח לי 500 שקל על היום עבודה הזה שכמובן שלא ראיתי עד היום.. היו כמה שיחות ביני לבין חבר המועצה שאמר כי זה בבירור וכל מיני תירוצים אחרים..לא חתמתי על חוזה העסקה או משהו כזה אבל יש לי את כל הטפסים שמוכיחים שעבדתי כמשקיף מטעמו של חבר המועצה כולל חתימה על ידי עורך דין כמינוי משקיף..האם יש לי עילה לתביעה?האם גם שעברו שנתיים אני יכול לתבוע?
פנינה
09/09/2015 13:59
שלום
אני מתפטרת מעבודתי בארגון מסויים והבנתי בקריאה בכל מני אתרים שכדאי למסור את מכתב ההתפטרות ידנית. חוששני במקרה שלי עקב צורת ההתנהגות מנהל המחלקה, שהוא יתעלם מקבלת המכתב כאילו לא נמסר.
האם במקרה כזה כדאי לשלוח את המכתב בדואר שליחים או דואר רשום כדי להבטיח חתימה על קבלת המכתב

תודה רבה
דליה
01/09/2015 13:57
שלום. לפני חודשיים נפלתי שלא במסגרת העבודה, נכון להיום יש לי 71 ימי מחלה. מכוון שנותרו לי 40 ימי מחלה ועדיין אני בחופשת מחלה מתאריך 5/7 ועד 30/9 זאת אומרת שיסתיימו ימי המחלה בסוף ספטמבר. האם מקום העבודה רשאי להשתמש בימי חופשה שנתית שנשאר לי עד סוף השנה 30 יום בסה"כ. במילים אחרות מתאריך 15/8 עד 1/9 אני יושבת בבית על חשבון החופשה השנתית שלי שתסתיים ב-15 לספטמבר שזה 30 יום בלבד שנותרו עד סוף השנה .
הגשתי תביעה לתאונה אישית למוסד לביטוח לאומי. האם ביטוח לאומי מחשב מאיזה תאריך הוא משלם את דמי תאונה אישית? מיום שנגמרה חופשת המחלה או מיום שנגמרה החופשה השנתית . האם למקום העבודה מותר להם להשתמש בימי חופשה השנתית שלי בזמן שאני בבית.
תודה ובברכת שנה טובה וחג שמח.
ליאור
09/09/2015 12:32
אני ישמח לתשובה אני עבדתי בעבודה חדשה שלושה חודשים ונפלתי שברתי את היד לא בעבודה ואין לי ימי מחלה אני בחופש מחלה שלושה חודשים פלוס למה אני זכאי ולמה לא אני ישמת לתשובה
עורך דין
01/09/2015 17:45
שלום דליה

המעסיק אינו מחוייב לאשר לך להשתמש בימי חופשה בתקופת מחלתך. את יכולה לבקש ממנו לעשות זאת, אבל הוא לא חייב להסכים.

לגבי המוסד לביטוח לאומי, מוסר התשלומים שלו והמועדים לקבלת תשלום מופיעים בתקנות וניתן לפנות אל מוקד המידע הטלפוני של המוסד בטלפון 6050* ולקבל מידע מאד מדיוק ועדכני.

בהצלחה
דליה
02/09/2015 08:07
שלום. בהמשך לתשובתך אם המעסיק אינו מחויב להשתמש בימי חופשה ונגמרו לי ימי המחלה ואני עדיין בבית כי עדיין איני מסוגלת לעבוד בגלל התאונה מהיכן אקבל את שכרי. תודה
עורך דין
02/09/2015 08:42
בוקר טוב דליה

לא המעסיק לא מחוייב לאפשר לך לנצל את ימי החופשה בזמן מחלה - זה נתון לשיקול דעתו. אם ימי המחלה אזלו לא תקבלי שכר.

בהצלחה ורק בריאות
אילוצים
זולי
09/09/2015 12:28
שלום , אני עובדת בחנות בגדים והמנהלת שלנו התחלפה , ביקשתי מהמנהלת שלי שני אילוצים לשבוע הבא והיא אמרה לי שהיא לא מקבלת אילוצים יותר , בנוסף עבדתי מתשע בבוקר וכשביקש תי לאחר שבע שעות עבודה לצאת , היא אמרה לי שהיא מחליטה מתי העובדות יצאו מהעבודה , ולכן נשארתי עד שש בערב . האם היא יכולה לעשות את זה?
מירי
09/09/2015 11:33
שלום רב,
עבדתי לפני כמה שנים אצל מעסיק 1 (6 חודשי עבודה) שלא הפריש לי תשלומי פנסיה מאחר ולא ידע/לא יידעתי אותו שיש לי קופה פעילה. בעקבות אי ההפרשות הקופה שהייתה לי נסגרה ומעסיק 2 גם לא שילם לי (9 חודשי עבודה).
פניתי למעסיקים והם ישלמו לי באופן הבא:
המעסיק הראשון עבור 6 חודשי העבודה, המעסיק השני עבור 3 חודשים העבודה האחרונים.

להבנתי, ישנם 2 אופציות:
1. חובת העדכון בעניין קרן פנסיה היא על העובד:
כלומר המעסיק ה-1 לא אשם שלא הפריש לי מאחר ולא יידעתי אותו. אך בגלל שע"פ חוק הייתה לי קופת פנסיה פעילה וכן הגיע לי אז הוא מוכן להפריש.
אך מכיוון שהוא לא האשם בזה שנסגרה לי הקופה הוא לא חייב לשאת באי ההפרשות של המעסיק ה2 עבור החצי השנה הראשונה.
המעסיק ה-2 פועל ע"פ חוק שמוכן לתת לי רק את ה3 חודשים האחרונים – שהרי לא הייתה קופה פעילה.
לסיכום: אם הייתי מעדכן את המעסיק ה-1 על קופת הפנסיה, הוא היה מפריש לי וכתוצאה מכך גם השני ולכן אני אמור לספוג את אי ההפרשה.
2. חובת הבדיקה בעניין קרן פנסיה היא על המעביד:
כלומר המעסיק ה-1 אשם שלא בדק שיש לי קופת פנסיה פעילה ולא הפריש לי ולכן מסכים להפריש עבור החצי שנה בה עבדתי. בנוסף, מכיוון שהוא האשם בזה שנסגרה לי הקופה הוא חייב לשאת באי ההפרשות של המעסיק השני.
המעסיק השני פועל ע"פ חוק שמוכן לתת לי רק את ה3 חודשים האחרונים – שהרי לא הייתה קופה פעילה.
לסיכום: אם המעסיק ה-1 היה בודק לגבי קופת הפנסיה והיה מפריש - כתוצאה מכך גם השני היה מפריש ולכן המעסיק ה-1 אמור לספוג את אי ההפרשה.

שאלתי היא - מהי האופציה הנכונה? האם עובד חייב לעדכן את המעסיק שיש לו קופת פנסיה פעילה או האם זו אחריות המעסיק לבדוק אם יש לעובד קופה פעילה ולהפריש לו?

אם האופציה השנייה היא הנכונה אני מעוניינת להגיש תביעה, האם אפשר דרככם?

תודה מראש,
מירי
חיה
09/09/2015 11:24
במידה ויש חילופי בעלים בחברה בלי החלפת ח.פ.ותיק ניכויים, (זה מה שהבנתי)המעסיק הקודם. נתן מכתב פיטורין, האם אפשר שעובד יקבל טופס 161 מהמעסיק הקודם, יקבל את הפיצויים המגיעים לו, וימשיך לעבוד אצל הבעלים החדשים לנסיון? כי במידה ולא מסתדרים עם המעסיק החדש לא רוצים להיות במצב שצריכים להיות תלויים במעסיק החדש בעניין הפיצויים
שיר
09/09/2015 09:52
היי,
אני עובדת כשלוש שנים במקום העבודה שלי.
התחלתי לעבוד שם בכיתה י״ב וכאשר התגייסתי קיבלתי אישור שתקף לשנה.
מאחר ולא ידעתי שעבר התוקף שלו המשכתי לעבוד גם אחרי שפג תוקפו. כעת הצבא עלה על זה שנגמר התוקף ולא מאפשר לי יותר לעבוד.
אני חייבת להתפטר, האם מגיעים לי פיצויים?
ליה
09/09/2015 09:51
במידה והמעסיק שלי לא העביר לי עדיין מכתב סיום עבודה אלא רק עשה לי שימוע, האם ההודעה מוקדמת נכנסת לתוקף מרגע השימוע או מרגע קבלת המכתב?
ליה
09/09/2015 09:48
במידה והמעסיק שלי לא העביר לי עדיין מכתב סיום עבודה אלא רק עשה לי שימוע, האם ההודעה מוקדמת נכנסת לתוקף מרגע השימוע או מרגע קבלת המכתב?
שמרית
09/09/2015 09:45
המעסיק מוריד שעת מנוחה משעות נוספות 150% האם זה חוקי ? מורידים 20 שעות אוטומטית משעות נוספות בטינה שזו שעת הפסקה ביום.
לי
09/09/2015 09:45
שלום רב,
המנהל שלי מכריח אותי לקחת חופש יום שלם במידה ואני מאחרת לשעתיים שלוש למרות שאני מוכנה להשלים את השעות . הוא מסביר את זה בכך שאי אפשר להוריד חצי יום חופש... ועוד אומר שאם אני מאחרת יותר מחצי שעה לעבודה שלא אבוא בכלל באותו יום. האם יש לו זכות לעשות דבר כזה?
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ