פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 717
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיכאל
11/10/2015 09:39
אבא שלי עובד שכיר בתור מודד בחברה בישראל.

במהלך חג הסוכות כאשר כל המשרד היה בחופש וכל העובדים היו בבית , אבא שלי נשלח עם עוד 2 עובדים לעבודה בחו''ל (גינאה החדשה) במשך 10 ימים עבד שם.

כמובן שלא חייבו אף אחד מהם והם נשאלו בטרם נסיעתם אם הם מעוניינים לטוס לעבוד בחו''ל.

השאלה המעניינת אותי היא:

לאיזה תשלום זכאי אבי עבור התקופה הזאת?

אציין שהמעסיק לא דיבר עם העובדים הנ''ל על איזה שכר הם צפויים לקבל בתקופה הזאת.
עידית
11/10/2015 09:22
עבדתי באותו מקום עבודה לסירוגין הופרשה לי פנסיה ע״י המעסיק בתקופת עבודתי הראשונה - בתקופת ההפסקה לא המשכתי להפריש לקרן זו והקרן נסגרה - האם עכשיו אותו המעסיק צריך לשלם לי מתחילת עבודתי או רק אחרי חצי שנה.

לשם הבהרה עבדתי בשנת 2012-1013 בה הופרשה לי פנסיה נשארתי עם ביתי בבית שנה ועבדתי שוב מאפריל 2014 עד 2015 בתקופה זו לא הופרשה פנסיה.

האם על המעסיק לשלם מתחילת העבודה או רק אחרי חצי שנה
ערבי חג
אביטל
11/10/2015 09:20
המשרד שלנו היה סגור בערבי חג.
עכשיו קיבלתי את התלוש וראיתי שהורידו לי על כל ערב חג - חצי יום חופש.
חשוב לציין שאין לי יתרת ימי חופש והם הורידו לי בכסף סכום עבור חופשה של יום וחצי.
האם זה תקין?
אמי
11/10/2015 09:17
אני עובדת כמטפלת בקשישים.
זה שעתי , ובגלל החגים אמרו לי להשלים את השעות לקשישים ואקבל כסף נוסף כולל החג ששולם לי .

השלמתי שעות , מיליתי את היומן שחתום על ידי הקשישים שהשלמתי שעות , ובמשכורת שנכנסה לי.
אותו סכום ככמו חודש שעבר .

וכמובן שנסיעות יש טעות משלמים לי פחות אמרתי כמה וכמה פעמים כל פעם היא רושמת לה בדף משחקת אותה במחשב מתקנת ואין אני מקבלת נסיעות 150 במקום 250 .
מה אפשר לעשות במצב כזה?

אין כבר אם מי לדבר .

שיהיה יום טוב ורגוע.
מירי
11/10/2015 09:01
שלום,
בחוה"מ משרדנו עבד 5 שעות.
המשרד נפתח בשעה 9:00. פעמים רבות אני מגיעה ראשונה ולכן אני מחזיקה במפתח למשרד באופן קבוע.
באחד מן הימים שכחתי את המפתח למשרד, והבוסית שלי עדיין לא הגיעה. עדכנתי אותה שאני ממתינה לה.
היא רשמה ש2 העובדים האחרים לא יגיעו היום ושהיא עצמה תגיע מאוחר, לכן אין טעם לחכות ושאלך הביתה.
האם אמור לרדת לי תשלום על היום הזה? (אין לי ימי חופש). במידה וכן - כמה אמור לרדת לי? על 9 שעות או 5?
תודה!
אלינה
08/10/2015 23:03
האם הדמי לידה מחושבים לפי מקום עבודה אחד שההיתי בו במהלך ההריון או כל המקומות עבודה בהם ההיתי באותו שנה. כי לאורך 12 חודשים מלאין שילמתי ביטוח לאומי. האם אני זכאית לדמי לידה במלואם גם אם לא ההיתי באותו מקום עבודה?
עורך דין
11/10/2015 08:17
שלום אלינה

כל עוד יש לך 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים האחרונים נכון למועד הלידה, את זכאית לקבל דמי לידה מלאים ואין זה משנה כמה מעסיקים היו לך בתקופה זאת.

בהצלחה
נתן אז
08/10/2015 22:45
כך טענו במשאבי אנוש
עורך דין
11/10/2015 08:15
שלום נתן

המעסיק אינו מחוייב לספק הסעות לעובדים ולכן ההסעה היא אינה זכות חקוקה.

בהצלחה
אלינה
08/10/2015 22:44
במידה ואתפטר לצורך טיפול בילד אקבל פיצויים?
עורך דין
11/10/2015 08:15
שלום אלינה

כל עוד יש לך ותק של 12 חודשים (כולל חל"ד) ולא חלפו 9 חודשים מיום הלידה את יכולה להתפטר בדין מפוטרת לצורך טיפול בילד - בהחלט.

בהצלחה
alma
08/10/2015 22:31
תודה על תשובתך הקודמת
משכורת אחרונה תשולם (חלקית)
על סמך יתרת ימי מחלה וימי חופשה שצבורים לזכותי.
אך אני עדין ממשיכה בחופשת מחלה ללא ימי מחלה צבורים.
שאלותי:
האם בתקופה זו עדין קיימים ביני למעביד יחסי עבודה ?
גם כשלא אקבל משכורת? מי משלם את הביטוח הלאומי ומס בריאות?
האם אפשר להמשיך את היחסים לתקופה ללא תשלום? ועד איזה פרק זמן?
האם בתקופה זו אוכל לעבוד מהבית אצל מעסיק אחר?
תודה
עורך דין
11/10/2015 08:14
שלום שוב

בתקופת מחלה בין אם יש לך ימי מחלה צבורים ובין אם לאו, וכל עוד המעסיק לא פיטר אותך, יחסי העבודה נמשכים כרגיל. לגבי חל"ת - אם המעסיק הנוכחי יאשר לך לצאת לחל"ת הרי שבתקופה זאת תוכלי לעבוד במקום אחר.

בהצלחה
דנה
08/10/2015 19:57
בעלי עובד בעבודה שקשורה לשינוע רכבים, היום התבקש לנסוע לירושלים וסירב בשל המצב הבטחוני. המנהל שלו התעקש שייסע בניגוד לרצונו , למרות שהסביר שזאת הסיבה לסירוב ההוראה. בסיום השיחה המנהל ביקש להחתים כרטיס לצאת מהעבודה לפני זמן סיום העבודה הרגיל, ולשוב למחרת.

השאלה שנשאלת:

מותר למנהל לעשות זאת מבחינת חוק? מה אומר החוק מבחינת סירוב הוראה בגלל חשש עקב מצב ביטחוני?

אשמח לתשובה מהירה
תודה מראש
עורך דין
11/10/2015 08:12
שלום דנה

על פניו המעסיק צריך לשלם לבעלך על יום עבודה מלא, אלא אם בחוזה העבודה של בעלך כתובים דברים אחרים.

בהצלחה ושבוע טוב ושקט
עודד
08/10/2015 19:55
לאחר שחתמתי חוזה העסקה עם מעסיק הוא חזר בו ולא היה מוכן לקיים את ההסכם בטענה שבחברה שבה הייתי צריך לעבוד, לא הסכימו לתנאים (זאת הייתה עבודה במיקור חוץ והחוזה שלי עם חברה א' שבשמה אני עובד בחברה ב' הוא שהופר שכן עם חברה ב' אין לי חוזה)

חשוב לי לציין שמכוון שחתמתי על החוזה עם המעסיק, וויתרתי על חוזה בחברה אחרת, שכאשר בדקתי איתה, כבר קיבלה עובד אחר, כך שבסופו של דבר הפסדתי פעמיים.

האם יש לי משהו לעשות בנושא?
עורך דין
11/10/2015 08:06
שלום עודד

אתה יכול לעשות אחד משניים. או לשכוח לוותר ולהמשיך לחפש עבודה. או לחילופין לבדוק אילו נזקים ברי הוכחה נגרמו לך ואז תוכל להגיש תביעה על הפרת חוזה - רק שתהיה חייב להוכיח נזקים כלכליים שנגרמו לך על מנת לזכות בפיצויי ממשי.

בהצלחה
קרן
08/10/2015 19:42
אני עובדת ארבעה חודשים לפי שעות , על פי סידור העבודה איני רשומה בערב החג . האם אני זכאית לתשלום יום חג?
עורך דין
11/10/2015 08:04
שלום קרן

עובדת שעתית זכאית לתשלום עבור החגים במידה ועבדה בערב החג ויום למחרת החג + רק לאחר שיש לה ותק של 3 חודשים ויותר במקום העבודה.

שבוע טוב
ערן שמיר
11/10/2015 02:13
מעסיק מקבל מהעובד בצורה תכופה אישורי מחלה שנעשו ללא בדיקה וניתנים רטרואקטיבית.
האם המעסיק רשאי לברר אצל רופא המרפאה של העובד את מהימנות האישורים?
הכוונה היא לא לברר על המחלה עצמה - אלא רק לברר אם האישורים אמיתיים
גילה
10/10/2015 19:54
שלום
ישנן ימים שאני עובדת ככוננית ,
הווה אומר שאני נמצאת באזור קרוב ליד מקום עבודתי.
ובזמן כלשהו אני מקבלת טלפון להגיע לעבודה.
כשאני מגיעה לעבודה אני מעבירה כרטיס כניסה ויציאה....
על זמן ההמתנה בבית אני לא מקבלת אגורה.
חשוב לציין שזו תורנות בסבב של עובדים והיא קוראת לעיתים קרובות
שי אשואל
10/10/2015 13:32
אני בן 18.5 ורציתי להתחיל לעבוד כמלצר במסעדת קפה קפה בקריית אונו . עשיתי ב12.8 התלמדות אחת שארכה כ6 וחצי שעות(שכר מינימום). כשרציתי לקבוע עוד התלמדויות עם הבוס - הוא די התעלם ממני ואמר לי "אודיע לך" ולא חזר אליי למרות ששלחתי לו הודעות כמה פעמים. מפה לשם הוא די נפנף אותי בכל מה שקשור לתשלום על ההתלמדות והוא לא הסכים לעשות לי צ׳ק עם תלוש שכר מסודר, אלא הוציא מהקופה 160 שקל מזומן (פחות ממה שמגיע לי ) שאותם לא הסכמתי לקבל בגלל העיקרון שאת הכסף המזומן הזה הוא יכל להביא לי ב10.9 ולא ב2.10.
היום ה10.10 ועדיין לא קיבלתי את הכסף שלי.
מהן הזכויות שלי?
מה מגיע לי?
אשמח לכל עזרה ותגובה
עובדת
10/10/2015 01:55
שלום רב,
אני עובדת במשרה מלאה 5 ימים בשבוע והתשלום הוא גלובאלי. הגעתי בכל יום לעבודה וקבלתי תלוש משכורת נמוך בטענה שמספר הימים בחודש זה היו 21 ולא 22 כבדרך כלל. האם זה חוקי? משכורת גלובאלית לא אמורה להשאר קבועה למעט ימי חופשה/ מחלה?
עובדת
10/10/2015 01:51
שלום רב,
אני עובדת משרה גלובאלית מלאה, בערבי החג שחלו לאחרונה המעסיק החליט שהמשרד סגור. האם מגיע לי תשלום על ערבי החג?
חן
09/10/2015 23:02
שלום,
יש לי שאלה שנוגעת לחישוב ימי חופשה:
אני עובד במקום עבודה של שישה ימי עבודה בשכר חודשי.
במהלך ספטמבר יצאתי לחופשה של שבועיים וחצי שחלקה בעצם "נפלה" על ימי החגים (6.9-22.9).
בתלוש המשכורת ירדו 15 ימי חופשה.
עם זאת במהלך התקופה הזו היו ארבעה שבתונים (ראש השנה, יום כיפור, סוכות).
האם יש להוריד לי ימי חופשה על ימים אלו בהם המקום בעצם סגור? ....
דנה
09/10/2015 20:42
ערב טוב,
אני עובדת במשרד לעיצוב כשנתיים וחצי. שכר שעתי.
בשלושה החודשים הראשונים לעבודתי במשרד , עבדתי שלוש פעמים בשבוע. משעה 8 וחצי עד השעה 15:30 – ראה שעות עבודה רגילות- לאחר כחצי שנה מתחילת עבודתי במשרד הקולגה שלי למשרד יצאה לחופשת לידה של כ8 וחצי חודשים. כל אותה תקופה שעות העבודה שלי עלו- בתאום מול הבוסית שלי – עד השעה 17:00. גם לאחר חזרתה מחופשת הלידה, המשכתי לעבוד עד השעה 17:00 . לאחר תקופה של כ-3 חודשים, בקשתי העלאה במשכרות, הבוסית שלי אישרה, אך לאחר חודש אחד בלבד לאחר העלאה בשכר, הבוסית שלי הורידה שלי את שעות העבודה לשעות העבודה ה"רגילות". בטענה כי כמות העבודה יירדה, וברגע שהיא תוכל היא תעלה לי שוב את שעות העבודה. כך למשך כשנה נוספת. ( כאשר בשנה זו היו מספר ימים לא מבוטלים שעבדתי שעות ארוכות יותר).
לפני כארבע חודשים , הבוסית שלי שוב בקשה שאני יעבוד עד השעה 17:00- כמובן שאני הסכמתי. וסיכמנו בייננו בעל פה כי אלו הן שעות העבודה החדשות שלי. לאחר כחודש ,הבוסית שלי הכניסה עובדת חדשה למשרד. באותו הרגע שנודע לי כי מגיעה עובדת חדשה, אני ווידאתי מול הבוסית שלי כי התוספת של העובדת לא תפגע לי בשעות העבודה. היא כמובן אישרה זאת. וכך באמת היה למשך שלושה חודשים. בתקופת החגים האחרונה נסעתי לחו"ל לשבועיים וחצי. כאשר גם לפני נסעתי , וודאתי כי שעות העבודה שלי נשארות עד השעה 17:00 והבוסית שלי אישרה זאת (הקולגות שלי למשרד יכולות לאשר זאת) אך בחזרתי ביום הראשון לאחר החופשה, הבוסית שלי הודיעה לי שאני חוזרת לעבוד עד השעה 15:30. אני כמובן הזכרתי לה שהיא שינתה לי את שעות העבודה שלי- אך היא אמרה לי- בואי נראה אך מתקדמים החודשים הקרובים ונראה שוב, אולי נעלה לך שוב את השעות. אני כמובן שלא מקבלת את זה. היה ביינו סיכום על העלת שעות העבודה שלי. אני הסברתי לה את המצב שאני התחייבתי על דברים, ובניהם על משכנת"א. וכי הורדת השעות מאוד בעייתית כיוון והמשכורת שלי נפגעת באופן ישיר מהורדת השעות.
השאלה היא , האם אני יכולה לעבוד בעיצוב כפרילנסרית מעבר לשעות העבודה שלי במשרד כ"פיצוי על אובדן שכר ? האם הבוסית שלי יכולה לפטר אותי בעקבות עבודה בעיצוב במקביל לעבודתי בעיצוב אצלה במשרד? ואם היא כן יכולה לפטר אותי, האם אני זכאית לפיצויים בעקבות הפיטורים?
אודה לעזרה בהקדם האפשרי. תודה וערב טוב.
אליהו
09/10/2015 16:40
שלום לכול חבריי הפורום
אני חש שמנצלים אותי בעבודה בצורה גסה ודורסנית
אני ממלא מגוון רחב מאוד של תפקידים שאינם קשורים כלל למקצועי והחשרתי כאשר העליתי טענותיי בפניי הממונים עליי מצאתי את עצמי באופן מיידי בשימוע ליפני פיטורים מאחר ואיני רואה עצמי כמובטל אין זה מתאים לי כלל נתתי את הסכמתי ובלעתי את הטיפה המרה להמשיך ולבצע מגוון רחב ביותר של תפקידים אך אני מרגיש שחיקה הולכת וגוברת אני בסטרס מאוד רציני אני חש שבעוד רגע אפול חולה ברצוני להוסיף שכאשר התקבלתי לעבודה הבוס הגדיר לי את תפקידי באופן מדויק ולא אמר אפילו בחצי משפט שעליי להיות כולבויניק בשפת העם המנהל הישיר שלי חילחל את זה בשיטתיות ובערמומיות
מה עליי לעשות?
בן ישי שלהבת
09/10/2015 16:13
האם מורים ואנשי חינוך מגיע להם יום חופשה ביום האזכרה ובנית המצבה ביום השלושים וביום השנה של אחד מהקרובים ממדרגה ראשונה.
ניר
09/10/2015 13:35
שלום.אני עובד במקום העבודה שלי מעל 3 וחצי שנים,ולאחרונה גיליתי שהמעסיק שלי לא הפקיד שקל אחד לקרן הפנסיה+פיצויים בזמן שהוא גבה ממני את ההפרשות החודשיות בחוק.כל זאת לתקופה של מעל שנה וחצי.
מה עלי לעשות ?להתפטר?לתבוע?
תודה
גיין
09/10/2015 13:34
שלום,
אשמח אם ניתן יהיה לקבל תשובה על שאלתי ההבאה: קבלתי תפקיד בחו"ל (משרה לא ממשלתית) ואני רוצה להתפטר.... האם התפטרותי תקנה לי זכות לקבל פיצוי פיטורים מהמעסיק שלי? תודה לעונים/ות מראש.
יעל
09/10/2015 10:55
אם אחותי עבדה 3 חודשים וכרגע מעוניינת להתפטר מהר ככל האפשר האם ישנם ימים שהיא צריכה לעבוד או הודעה מראש שהיא צריכה לתת לפי חוק?
איציק
09/10/2015 07:46
שלום,
אישתי עובדת בחברה גדולה. יש לה וותק של 5.5 חודשים.
היא החליטה לאחרונה בגלל אמונתה להפסיק לעבוד שבתות וחגים.
וכאקט ממעסיקה הובהר כי לא תועסק מעל 2 משמרות בשבוע, כמובן שבעבר עבדה כ4 ימים בממוצע.
האם הדבר מהווה אפליה או איזשהי עילה לתביעה מסיבות חוק הגנת נשים בהיריון..
תודה
דור - מתמחה
09/10/2015 01:37
הופנתי מטעם המכללה להתמחות בחברת הייטק ללא תשלום במקום קורס בחירה של 3 נקודות זכות ולהפתעתי התבקשתי לשלם על 3 נקודות הזכות האלה (בערך 3000 שקלים)
האם זה חוקי גם לעבוד ללא תשלום וגם לשלם על זה?

תודה מראש.
רונית
08/10/2015 23:18
האם גיל פנסיה = גיל פרישה?
אני בת 62. ביטוח לאומי מכיר כזכאית לקבלת הקצבה ואכן התחלתי לקבלה.
בקרן פנסיה לעומת זאת עד אפריל שנה זו גיל פנסיה היה 64!, למה יש הבדל?
אבל חמור מכך - בדו"ח האחרו באוגוסט העלו את גיל פנסיה לגיל 67 והם כותבים שאושר בממשלה.
אנא, אודה על תשובתכם המלומדת.
בברכה,
רונית
מאור
01/10/2015 18:47
שלום,אני עובד במשרה מלאה 5 פעמים בשבוע.
ימי העבודה משתנים והמעסיק הוא זה שקובע אותם.
בשבוע שחל בו חג (ראש השנה,סוכות,כיפור) המעסיק הגיש לנו את המשמרות ונתן לנו 5 משמרות כרגיל(כולל משמרת בוקר בערב החג).
השאלה שלי זה האם בגלל שהחג נחשב כיום מנוחה אז מגיע לי תשלום על משמרת נוספת?
(כי יוצא שאני עובד 5 משמרות + יום מנוחה בחג שהמשכורת לא אמורה להיפגע לי בגללו).
תודה רבה ויום טוב
אלון
08/10/2015 19:13
מצטרף גם לשאלה בבקשה
ד.ר.
08/10/2015 19:11
שלום
לפני יותר משנתיים עברתי לתפקיד אחר ביוזמתי וההנהלה הסכימה לכל התנאים. כעת המנהל הישיר מנסה להחזיר לי חלק גדול מהתפקיד בכל מיני תרוצים. אני יודעת שהוא משקר ומנסה להפטר ממני וכולם יודעים שהוא לא ישר . האם אני יכולה לסרב בטענה שלא יכולה לחזור לתפקיד הקודם כי מיצית? האם יכולים לא לשלם לי פיצויים בגלל זה?
אלי א
08/10/2015 15:21
שלום לצוות המומחים,

אשתי נמצאת בשבוע ה-10 להריונה הראשון.
אשתי הינה סטודנטית אשר עובד בשתי עבודות, אחת מהן היא הדרכה של שיעורי קיקבוקס בחדר כושר, פעמיים בשבוע, בימים ושעות קבועות.

מאז שנודע לנו על ההריון אשתי הפסיקה להדריך בשיעורי הקיקבוקס בהמלצת הרופא נשים ואף קיבלה פעמיים חופשת מחלה מהרופא למשך כשבועיים במצטבר.

חשוב לציין שבעבודתה העיקרית שהינה עבודה משרדית, האישה ממשיכה לעבוד כרגיל.

בחדר הכושר בו היא מועסקת לא ידעו לתת מענה לשאלה האם היא זכאית לתשלום עבור השיעורים אותם לא העבירה עקב ההריון והפנו אותה לביטוח הלאומי.

השאלה שלנו היא האם אשתי זכאית לתשלום עבור השיעורים שלא העבירה עקב ההריון?
ומה בנוגע לשיעורים שהיא אמורה להעביר במשך ההריון שאותם ככל הנראה לא תוכל להעביר עד הלידה?

האם חדר הכושר(המעסיק) או ביטוח לאומי אמורים לתת איזשהו מענה לנושא זה?

אשמח לעזרתכם.

תודה והמשך יום טוב
עורך דין
08/10/2015 16:35
שלום אלי

אשתך צריכה לבקש מהרופא אישור לשמירת הריון שכן העבודה מסכנת את בריאותה ובריאות העובר. במצב הדברים שאתה מתאר היא לא זכאית לתשלום.

בהצלחה
אלי א
08/10/2015 19:11
תודה על המענה המהיר.

האם במקרה של קבלת אישור לשמירת הריון מהרופא האישה רשאית להשתמש בו רק לצורך העבודה הפיזית בחדר הכושר ולהמשיך לעבוד בעבודה השנייה שהינה עבודה משרדית? או שמא עליה להישאר בבית במנוחה מוחלטת כאשר יש ברשותה אישור לשמירת הריון?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ