פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 670
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליזה
07/01/2016 10:30
עבדתי בארגון (די גדול) בתור ממלאת מקום ועזבתי את העבודה באוגוסט בגלל שלא היה יותר צורך. מעולם לא פיטרו אותי אן התפטרתי באופן רשמי. וכבר כמה חודשים שאני מנסה להוציא טופס סיום העסקה ו161 על מנת להוציא פנסייה. מנהלת המקום מנסה לבקש את זה מהנהלת חשובונות והם פשוט לא משיבים לה. כשהתקשרתי אני להנהלת חשבונות הבחורה אמרה שהיא מוציאה לי את זה במקום ושולחת בדואר, עבר חודש ומעולם לא קיבלתי דבר. התקשרתי למנהלת משאבי אנוש, היא הסבירה לי כצה זה חשוב לצבור פנסיה ולשמור על הכסף הזה. בכל זאת התעקשתי על הכסף מהסיבה שאני סטודנטית וסכום כזה מאיד יעזור לי, היא אמרה שתעביר הכל למנהלת וכבר עברו שבועיים. אני באמת לא יודעת למי לפנות ומה עליי לעשות, העניין נמחר כבר בערך שלושה חודשיים ואין שום התייחסות.

אודה לעזרה מכם
שירן
05/01/2016 16:40
אם עשיתי משמרת בבוקר ואחרי 7 שעות חזרתי למשמרת נוספת האם המשמרת הנוספת תהיה המשך למשמרת הקודמת ויגיע לי שעות נוספות?
עורך דין
06/01/2016 19:04
שלום שירן

כתבת נכון. אם אין הפסקה של 8 שעות לכל הפחות בין המשמרות המדובר על אותו יום עבודה וצריך לשלם לך שעות נוספות בהתאם ולפי חוק.

בהצלחה
דניאל
05/01/2016 16:54
שלום רב , שמי דניאל . עד אתמול עבדתי במשך שנתיים במסעדת בשרים באזור השרון. החל מאתמול 4.1.2016 פוטרתי ממקום עבודתי בשל תלונת לקוח שכתב מייל/תגובה באתר/תיבת דואר של המסעדה , הלקוח סילף את הדברים ורשם אותם (לפי דבריה של מנהלת המסעדה) בצורה בוטא מאוד , מה שהוביל להתפטרותי . זומנתי לשיחה בה נאמר ותוזכר לי המקרה . אני מהצד שלי בהתחלה לא ידעתי על מה מדובר ולאחר חשיבה מעמיקה נזכרתי באותו השולחן שישב במסעדה ביום שבת לפני כשבועיים . אני מהצד שלי זוכר את אווירת הסעודה של השולחן כחיובית וחייכנית לא הרגשתי שאני מגזים במשהו שאני עושה/אומר . מה שמסתבר זה שהתגובה שלי לאחת השאלות שנשאלו על ידי שני סועדים אחת אחרי השניה הביא אותן לחשוב שאני ״חוצפן״ ואיך אני בכלל מעז לענות בצורה שכזאת . הדברים האלה לא נאמרו באותו יום שבת מולי אלא בתגובת הלקוח שכתב מייל/תגובה למנהל המסעדה.
משכורתי במסעדה הייתה מורכבת ממשכורת בסיס שהופרש לביטוח הלאומי , מס הכנסה ופנסיה . התלושים היו על סכומים נמוכים בהתחשב לעובדה שאת רוב המשכורת הייתי עושה במזומן .
עכשיו השאלה שלי היא ; האם מגיע לי פיצויים בגין הפיטורין ואם כן איך אני דורש אותם במידה ובעל העסק לא עושה את כל התהליך בצורה אוטומטית .

בתודה מראש ,
עורך דין
06/01/2016 19:03
שלום דניאל

על המעסיק לשלם לך פיצויי פיטורין וכן לפדות בתשלום את ימי החופשה שצברת ולשלם לך דמי הבראה - זוהי חובתו בעת גמר חשבון ולאור העובדה שפוטרת על ידו.

כמו כן עליו לחתום על מסמכים לשחרור קרן הפנסיה שלך.

בהצלחה
נסיעות
ענת
05/01/2016 17:15
שלום רב,

במידה ואני משלמת לעובד נסיעות לפי הערכה של ההוצאה בפועל האם אני יכולה להחליט שמורידים לו את הסכום (בהנחה שתעריפיע דלק ירדו) או שההורדה תיחשב הרעת תנאים ?

תודה
עורך דין
06/01/2016 19:01
שלום ענת

יש לשלם לעובד נסיעות לפי עלות הנסיעה ממקום מגוריו למקום העבודה וחזרה, בתחבורה ציבורית בדרך הזולה ביותר. אם את משלמת לעובד תשלום אחר כמו הוצאות רכב, והחלטת להקטין את התשלום מסיבה כלשהי, יכול להיות שהמדובר יהיה על הרעת תנאי עבודה.

בהצלחה
rui hgf
05/01/2016 19:18
היי אני במו'מ עם מעסיק לגבי משרת אנליסט, האם הסעיפים הבאים חוקיים? "מעת לעת יעבור העובד בדיקת פוליגרף" (המשרה לא בשירות המדינה וגם רחוקה מלהיות ביטחונית) "בעת מחלוקת העובד נותן את הסכמתו לכך שיגבו ממנו 75k שקלים" (הסעיף לא חוקי כיוון שבכל מקרה הזכות תינתן לבית משפט להכריע בדבר?) דבר נוסף - הם רושמים שאני נותן את הסכמתי לכך שיבוטלו זכויותיי בנוגע ל ימי חופשה ומנוחה והם יכולים להעביד אותי מתי שהם רוצים, בנוסף הכניסו בשכר בסיס סעיף שאומר כי הם נותנים לי עוד 1000 ש'ח בגין שעות נוספות) אם אני מבין נכון הם פשוט יכולים להעביד אותי מתי שירצו וכמה שירצו בלי לשלם אקסטרה... האם נכון? דבר נוסף מפרישים לי פיצויי פיטורים ופנסיה החל מהחודש השלישי רטרואקיטיבי החל מתחילת עבודתי בחברה, מה משמעות הדבר? לא נותנים שום זכויות , חוץ ממה שקבוע בחוק, פנסיה בלבד, לא ביטוח מנהלים קרן אובדן כושר... תודה
עורך דין
06/01/2016 18:59
שלום לך

הרבה מתוך הסעיפים כפי שעולים בשאלתך אינם חוקיים ונוגדים את חוקי העבודה. אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מטעמך ולא לחתום על חוזה שכזה.

בהצלחה
שימוע
ש.ב
05/01/2016 19:44
שלום שמי ש .ב

גרה בצפון פוטרתי לפני יומיים בע"פ על ידי צוות המנהלות שלי בחנות.
היום הגיע אליי מכתב רשום מהחברה שאומר שאני מוזמנת לשמוע במשרדי החברה ביום א' הקרוב בת"א.
למרות שהמנהלות שלי כבר עשו לי שמוע ואף אמרו לי בפרוש שאני מפוטרת בעוד שבועיים.

אם במידה ולא אגיע לזימון ביום א' האם הפיטורין תקפים?
ואקבל את מלוא הפצויים ?

מה עליי לעשות כדי לקבל את כל הזכויות?

תודה
RE: שימוע
עורך דין
06/01/2016 18:55
שלום ש.ב

הליך הפיטורים שלך לא תקין ולא חוקי. לא יתכן שיפטרו אותך ויזמנו אותך לשימוע ר קלאחר שקיבלת הודעה על פיטוריך. זאת בדיחה לא מצחיקה. את פיצויי הפיטורים שלך את אמורה לקבל בכל מקרה וללא תנאי.

בהצלחה
בר
05/01/2016 18:22
שלום ,
ברצוני לברר ,
אני עובד בשכר שעתי משרה מלא , לאחרונה בקשו ממני לעבוד שעות נוספת ,אך בשרו לי כי עליהם לא אקבל תגמול , מה החוק אומר בעניין ?
בנוסף בקשו ממני לעבור ממשרה בשכר שעתי למשרה בשכר גלובאלי,
בהתחשב בכך שבמשרה גלובאלית אצטרך כנראה לעבוד יותר , האם המעסיק חייב לתאם לי את השכר ? כלומר אם עבדתי בשכר של 5000 שח שעתי , כשאעבור לגלובאלי השכר לא מצריך שינוי ולעלות בהתאם ?

תודה רבה לכל העוזרים !
עורך דין
06/01/2016 18:54
שלום בר

לא חוקי בעליל. אין דבר כזה לא לקבל תשלום על שעות נוספות... זה פשוט סותר את הוראות החוק. ולגבי שאלתך השניה, בהחלט עדיף ברוב המקרים לעבור ולעבוד בשכר גלובלי ולא בשכר שעתי, אך תמיד מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בטרם חתימה על חוזה עבודה חדש.

בהצלחה
ליה
06/01/2016 17:33
אני בחודש שמיני קשה לי מאוד בעבודה ואני מתעלפת הרבה אני רוצה לצאת מהעבודה ולהתחיל לחתום.. מה הפרוצדורה? צריך לבקש מכתב פיטורים? או גם בלי מכתב זה בסדר? איך עושים לאן הולכים אשמח לעזרה הבוס שלי יכול לתת לי מכתב אז זה לא בעיה...
עורך דין
06/01/2016 18:52
שלום ליה

ממש לא זמן טוב להתפטר או לעזוב את העבודה לפני חופשת לידה. מה שנהוג לעשות במקרה כזה הוא לפנות לרופא מעקב ההריון שלך בקופת חולים לבקש ממנה המלצה לשמירת הריון. כך תוכלי לנוח בבית ולהמשיך להנות מזכוית של עובדת וקצבה מהמוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
ליאן
05/01/2016 22:30
היום קיבלתי הודעה מהמעסיק שעקב יתרת ימי חופש שלילית (-6) הוא נאלץ לקזז לי מהמשכורת.

הלכתי אחורה בשנה וראיתי כי בחודש אפריל הורידו לי 4.5 ימי חופש על הדממה בפסח והכניסו אותי ליתרה שלילית.
הודיעו על כך מראש במייל אך לא חתמתי על טופס שאני מסכימה לכך.

האם עצם ההוצאה לחופשה כשמכניסים אותי ליתרה שלילית היא חוקית? האם אני יכולה לכבול על כך?

תודה
עורך דין
06/01/2016 18:51
שלום ליאן

אסור למעסיק להכניס עובדת ליתרה שלילית של ימי חופשה והמעסיק צריך לשלם לך שכר על כל יום שכזה.

בהצלחה
אנה
06/01/2016 17:32
התפטרתי ב 20.12 מעבודה לצורך טיפול בתינוק (בעצם כשהסתיימה לי חופשת לידה). ממה שאני מבינה אני חייבת להמתין 90 יום ורק אז ללכת ללשכת עבודה ולהגיש טפסים לביטוח לאומי? כלומר אין מה ללכת לשם לפני 20.03.16 נכון? חשבתי שאם זה התפטרות לצורך טיפול בילד אז זה נחשב כמו פיטורים.
עורך דין
06/01/2016 18:50
שלום אנה

אכן חוק מוזר מעט שכנראה ישתנה בעתיד הנראה לעין. בנתיים, התפטרות היא התפטרות מבחינת המוסד לביטוח לאומי למרות שניתן במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד לפנות בכתב ובצורה מנומקת אל המוסד בבקשה לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה של 90 הימים.

המדובר על התפטרות בדין מפוטר / ממש כמו פיטורים, בכל הנוגע לזכויות העובדת שמתפטרת מול המעסיק שאצלו הועסקה.

בהצלחה
אדם
06/01/2016 17:14
שלום, אני עובד מעל חצי שנה כגרפיקאי עצמאי באחד העיתונים הגדולים בארץ.
אני עובד כעצמאי שם (שכר סופרים) ואני עובד משרה מלא במשמרות. הגיע לאוזני שזה מצב לא חוקי שבו מקום העבודה לא נותן לי הטבות מעביד במידה והקיף העבודה שלי הוא כזה.
האם יש פה עילה לתביעה ומה התקדימים בנושא?
תודה רבה מראש
עורך דין
06/01/2016 18:46
שלום אדם

לא ממש הבנתי את שאלתך. בכל מקרה, אם אתה עצמאי ולא שכיר אינך עובד של החברה אלא קבלן משנה. אם אתה סבור כי מתקיימים יחסי עובד מעביד בינך לבין החברה שמעסיקה אותך מומלץ לפנות לפגישה אישית עם עורך דין ובחינת הנושר לעומקו.

בהצלחה
פיטורים
06/01/2016 17:12
היי
אני עובדת בחברה גדולה, מנהלת חנות
האם לאחר שהבנתי מהמנהלת הישירה שלי שכנראה אני נאלצת לפטר את אחת העובדת שלי( שהיא חברה טובה שלי)
ואמרתי לעובדת הזאת בהודעות ובשיחות בינינו שכנראה הולכים לבקש ממני לפטר אותה בהמשך
וכרגע העובדת טוענת שעשיתי מעשה לא חוקי..
ואמרתי לה את זה בהודעות( למרות שלא פיטרתי אןתה , רק שיתפתי שכנראה זה מה שהולך לקרות)
האם היא יכולה ללכת לבית משפט על דבר כזה?
או לצורך העניין, החברה יכולה לפטר אותי ללא הפיצויים שלי שאמרתי לה כזה דבר ?
תודה רבה.
עורך דין
06/01/2016 18:44
שלום לך

לא - לא ניתן לפטר אותך ללא תשלום פיצויים במקרה כזה. כמו כן, לא ניתן לתבוע אותך באופן אישי אלא רק את המעסיק. וכן, לא נהוג להגיד לעובדת (הגם שהיא חברה) שעומדים לפטר אותה מבלי שנערך לה שימוע קודם לכן.

בהצלחה
2 שאלות
נאור
05/01/2016 22:32
הסיפור שלי הוא דיי קצר אך אני צריך התייעצות של עורכי דין המבינים בדברים כאלה.

אני עובד מטעם המדינה בהולנד (גר בהולנד עקב העבודה). נשלחתי לארץ לקורס שאורך שלושה שבועות. ימי שישי ושבת הם ימי זמן פנוי. באחד מסופי השבוע במהלך הקורס קרעתי את המיניסקוס בברך (לא בפעילות ספורטיבית אלא תנועה לא נכונה בבית).

שתי שאלות:

1. האם מדובר בתאונת עבודה מכיוון והייתי בארץ מטעם הקורס?
2. איך תובעים את ביטוח לאומי ועל מה?

תודה רבה.
עורך דין
06/01/2016 16:40
שלום נאור

1. לעניות דעתי לא.
2. אם אתה משלם ביטוח לאומי בישראל באפשרותך לקול אפשרות להגיש תביעה בשל תאונה עצמית. פנה למרכז המידע של הביטוח הלאומי ותקבל את כל הפרטים.

טלפון 6050*

בהצלחה
א.ים
06/01/2016 06:00
שלום רב.
האם עבודה במוצ"ש (משעה 19 לדוגמה) נחשבת כעבודה
בשבת לעניין איסור העסקת עובד יותר מ3 שבתות ברצף?
בברכה
א.ים
עורך דין
06/01/2016 16:39
שלום לך

עבודה במוצאי שבת אינה נחשבת לעבודה בשבת - לא.

בהצלחה
אליה
06/01/2016 09:17
שלום,
בחודש שעבר שברתי את הרגל וקבלתי 21 ימי מחלה. בסוף החודש כאשר הגשתי למעסיק לי את אישור המחלה נאמר לי שאני לא זכאי לתשלום עבור ימים אלה מכיוו שאני עובד לפי שעות 3 פעמים בשבוע. אציין שבתלוש המשכורת יש לי ימי מחלה שנצברו משנים שעברו. רציתי לדעת מהו החוק לגבי תשלום עבור ימי מחלה לעובד שעובד במשכורת לפי שעות ועובד שעוד מספר משמרות בשבוע.
תודה רבה
אליה
עורך דין
06/01/2016 16:38
שלום אליה

המעסיק צריך לשלם לך עבור שהותך בבית בכפוף לאישור מחלה לפי היקף משרתך וכמובן שלא תקבל תשלום עבור ימים ושעות שאינך עובד בהם.

בהצלחה
נעמה
06/01/2016 09:35
אני עובדת 100% משרה 6 שעות ביוםבתחום ההוראה. האם מגיעה לי שעת הנקה?
עורך דין
06/01/2016 16:37
שלום נעמה

אם חוזה העבודה שלך קובע כי את עובדת במסגרת של משרה מלאה מגיעה לך שעת הנקה לפי חוק - בהחלט.

בהצלחה
רפי
06/01/2016 12:20
שלום
1.האם שבוע עבודה מוגדר לפי החוק כ 7 יימי עבודה או שההגדרה במקום העבודה היא שקובעת ואז זה יכול להיות גם 5 ימי עבודה לעניין משמרות לילה
2.האם יש התיחסות לעבודה רצופה כלומר אם אני עובד
משמרות לילה לא באופן רצוף כלומר יומיים בשבוע לילה האם אפשר לעשות יותר משמרות מ5 בתוך 3 שבועות
עורך דין
06/01/2016 16:36
שלום רפי

שבוע עבודה לא יכול להיות 7 ימים שכן לפחות יום אחד שמור לצורך מנוחה לפי חוק. את השאלה השני הלא ממש הבנתי - מה שכ אוכל להגיד לך כי אין כל בעיה חוקית לעבוד 2 משמרות לילה, יום אחרי יום.

בהצלחה
בנן
06/01/2016 13:51
האם מגיעה הפסקה לעובד שעובד 6 שעות?
עורך דין
06/01/2016 16:35
שלום לך

הפסקה מגיעה לעובד שמועסק 6 שיות או יותר ביום עבודה, וזאת לפי חוק.

בהצלחה
דניאל
06/01/2016 14:40
אשמח לדעת האם משלמים על בדיקות הריון גם אם לא הגעתי לעבודה באותו היום? למשל, אם הייתה לי בדיקה ארוכה של 4 שעות ולא הגעתי לעבודה באותו היום, האם אני מקבלת תשלום עבור 4 השעות של הבדיקה? או שאני מחויבת להגיע לעבודה באותו היום על מנת לקבל את התשלום? כמובן שאין כוונה לקבל תשלום עבור השעות בהן לא הייתי בבדיקה.
עורך דין
06/01/2016 16:34
שלום דניאל

התשלום הנו רק עבור בזמן הבדיקה שהיתה על חשבון זמן עבודה. זאת אומרת שאם לא עבדת ביום מסויים המעסיק לא צריך לשלם לך עבור שעות שהיית בבדיקה הקשורה להריון באותו היום.

בהצלחה
עובדת
05/01/2016 16:16
שלום רב, האם ניתן להשית הוצאות משפט על תובע בבית הדין לעבודה שתביעתו נדחתה בערעור על החלטת ועדת-ערר של לשכת התעסוקה. וכן לגבי ערעור על החלטת פקיד תביעות לתשלום דמי פגיעה.
תודה רבה
עובדת
06/01/2016 10:42
אודה מאוד על תשובתכם
גיא
03/12/2015 18:01
שלום.
לפני כארבע שנים התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש וחוזה עבודה שחתמנו כלל גם הפרשות לקרן השתלמות. במהלך השנים לא ממש בדקתי את העניין, קיבלתי דוחות מחברות ביטוח שאפילו לא פתחתי ולפני כמה ימים גיליתי שהקרן כלל לא נפתחה לי ובמשך כל הזמן הזה לא אני ולא המעסיק הפרישו כספים.
אני יודע שזה נשמע דיי מוזר שלא טרחתי לבדוק את המצב הקרן ולא ממש למדתי את תלושי המשכורת, אבל זה המצב. מה עליי לעשות כרגע?
תודה,
גיא
עורך דין
03/12/2015 19:02
שלום גיא

יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדור שממנו למלא אחר חובתו כלפיך. אם לא יעשה כן, תוכל להגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
זיו
05/01/2016 21:57
יש לי יקרה דומה,
האם אני יכול לדרוש את התשלום רטרואקטיבית על כל השנים שבהם לא שולמה קרן ההשתלמות?
מירי
05/01/2016 18:28
שלום רב
אני עובדת כבר שנה בחברה שאני לא מרוצה בה. שוחחתי עם המעסיק והגענו למסקנה שאני אעזוב. הוא עשה לי שיחת שימוע ונתן לי מכתב פיטורים.
המכתב נקרא הפסקת עבודה ובו מצויין שהחברה החליטה להפסיק את העבודה עקב שביעות רצון שלי.
האם מכתב כזה מבטל את הזכות לאבטלה ופיצויים?
ש.ב
05/01/2016 18:36
שלום רב,
שמי ש. ב נשלח אליי לעבודה מכתב רשום מהמעסיק להגיע לשימוע במשרדים שבת"א .

אני גרה בנהריה אך עובדת בקריות .

השאלה שלי אם במידה ואחליט לא לנסוע אליהם לשימוע אקבל את
הפיצויים המלאים ? וכל התנאים?

כלומר אי ההגעה אליהם יגרום לאיזו בעיה?

תודה רבה
מ.ש
05/01/2016 16:27
בוקר טוב ,
עבדתי במקום עבודה שנתיים+ במשמרות עד שעה 20:00 ילדתי בספטמבר ולפני כשבועיים הודעתי למעסיק שאני מתכוונת להתפטר לצורך גידול וטיפול בתינוקת , קיבלתי רק אתמול את הטפסים שהעבודה שלחה לי כולל סיום עובד מעסיק מכאן אני אמורה לפנות למי ?

ביטוח לאומי קודם או לשכת עבודה לתביעת אבטלה?
מה לקחת איתי?

מה להגיד כדי שלא ישללו אל זכיותיי לקבל דמי אבטלה?
זה שעדיין לא ניגשתי מוריד מהסכום שאקבל בהמשך? יש לזמן חשיבות? כי עברו שבועיים מאז שהתפטרתי רק עכשיו קיבלתי מסמכים ...

להגיד שאני מניקה למרות שלא?

יכולים עדיין לשלוח אותי לעבודות? למאות שהיתה לי עבודה והתפשרתי אך ורק כדי לטפל בתינוק? תודה מראש
אביבה
05/01/2016 16:26
מה דין בחור צעיר אשר מיד לאחר שחרורו מצהל עבד באחת מחנויות רשת לטכנולוגיה בקניון במשך שנה ושמונה חודשים ופוטר על ידי מנהל החנות בגלל תקשורת לקויה( עיניני אגו) בינו לבין אותו מנהל חנות. 1) האם הרשת תפצה את הבחור הצעיר בגין פיטורין ? 2. האם מגיעים לו דמי אבטלה ? האם ההליך כלפי הבחור תקין מאחר והפיטורים אינם בעטייה של עבודה לקויה נהפוך הוא , הבחור אחד המצטיינים בידע ושיווק ברשת ? אשמח לקבל תשובה מעורך דין בנושא. אזכיר שגם היה ״ שימוע״ בין הצדדים בו נכחו מן הסתם רק הבחור הצעיר ומנהל אותה חנות שהחליט על הפיטורין ולמרבה האירוניה סמנכל החברה חתם עליהם מבלי שהיה בשימוע או שמע את הצד של המפוטר.

תודה רבה
שמעון
05/01/2016 16:12
היי

לפני שנתיים פחות או יותר כשהייתי בצבא שברתי את מסרק הבוהן בכף הרגל והייתי עם גבס חודש לאחר מכן הרופאים החליטו שאני כשיר להמשך שירות.

כיום אני משוחרר מצה״ל כשנה, בשנה הזו עבדתי ביחידת אבטחה בירושלים, לפני כחודש עברתי לצפון וחברת האבטחה שלי העבירה אותי לאבטח בעיר שלי.

לפני כשבוע קיבלתי מכה חזקה במקום בו היה שבר בעבר ובבדיקה אצל רופא משפחה עלה חשד לשבר חוזר והופנתי למיון.

במיון עשו לי צילום וקבעו כי אין שבר אלא מכה יבשה, נתנו לי 2 ימי מחלה סה״כ.

חברת האבטחה הורידה אותי מסידור העבודה של שבוע שעבר על מנת שאוכל לנוח והשבוע לא הוסיפו אותי בכלל לסידור למרות שאין לי ימי מחלה ולא ביקשתי זאת! כששאלתי למה אני לא מופיע בסידור אמרו לי שאני צריך להביא אישור מרופא תעסוקתי על מנת לעבוד בחברה למרות שהרופא במיון לא הזכיר שום צורך על ביקור אצל רופא תעסוקתי וציין שזו רק מכה יבשה!

כרגע אני יושב שלושה ימים בבית בנסיון לבקש שוב ושוב שיוסיפו אותי לסידור העבודה כי אני כשיר ואף רופא לא קבע אחרת וכמובן שאין לי הכנסה כרגע... האם זה חוקי להשאיר אותי בבית ללא עבודה למרות שאף גוף רפואי לא קבע שאני צריך ללכת לרופא תעסוקתי ולמרות שנאמר לי במפורש שאין שום שבר אלא מכה יבשה בלבד?
צביאל
05/01/2016 16:10
אני עובד כשנה פלוס כמאבטח במחסומים. העבודה על בסיס שעתי במשמרות של 12 שעות או שמונה שעות...

בעבודה אין כרטיס של כניסה ויציאה שסופר את שעות העבודה אלא המשמרות קבועות מראש...

באופן קבוע הייתי נשאר בלית ברירה בעבודה יותר זמן (מדובר בין רבע שעה לחצי שעה כל משמרת )מהמשמרת שנתנו לי וזה ניתן להוכחה.

וזה מפני שהיו שני הסעות שמחליפות חמש מחסומים אז לכן העיקוב הוא בלתי נמנע...

השאלה שלי היא:
האם יש לי עילה לתביעה ואם כן האם זה כדאי?

בנוסף...כמה זמן מראש צריך להודיע על פיטורים אם אני עובד במקום כשלהו שנה פלוס?

תודה רבה
אפיק
05/01/2016 16:08
הייתי עובד בתור סייר בחברת שמירה שהתקבלתי בעבודה זה היה ההסכם בע״פ שאעבוד בתור סייר ולא בתור שומר אלה אם כן בהסכמתי וע״ל לעזור בתגבורים.
החליטו שאני לא יכול לעבוד בתור סייר והציעו לי לעבוד בתור שומר כמובן שאמרתי שאני לא רוצה לעבוד בתור שומר אך מעונין להמשיך לעבוד בתור סייר.

את הפיצוים לא קיבלתי וכך גם הודעה מוקדת חשוב לי לצין שבחוזה רשום שאני עובד בתור שומר ולא היה לי שימוע. משך העבודה הייתה שנתיים וחצי.
שי ה.
05/01/2016 15:44
שאלה בנושא דיני עבודה.

פוטרתי מהעבודה בעקבות צמצומים בכח האדם (היו מרוצים מהתפקוד שלי אבל התפקיד שלי בוטל ולא מצאו לי משהו אחר בחברה).

כרגע אני בימי ההודעה המוקדמת שלי שמסתיימים מחר. עד איזה שלב המעסיק יכול "להתחרט" על הפיטורין? ומה הזכויות שלי במקרה הזה? אני יכול לסרב להמשיך לעבוד בחברה ועדיין להחשב מפוטר לצורך דמי אבטלה?

תודה רבה
אהרון
05/01/2016 15:32
במסגרת בקשת הנחה עבור מעונות יום, משרד התמ"ת טוען שיש "בעיות" בתלושי המשכורת שלי. ובגלל התלושים ה"לא תקינים" נמנעת ממני קבלת הנחה של 1000+ שח בחודש!

בקצרה: נעשו טעויות בהזנות השכר ובמקום לציין את הדברים בבירור בתלושים העוקבים, השכר הוזן בצורת "כסת"ח" ובמספר חודשים נראה שהם לא משלמים לי את שכר מינימום. לפי התמ"ת- כל עוד שלא רואים שמשלמים לי מינימום- הם מסרבים לאשר את התלושים.

הפניתי את הטענות הלאה למעסיק שלי שהעביר לרואה חשבון, והוא טוען שאין לו מושג מה הם רוצים, ובלי הוראות בכתב, הוא לא מתכנן לעשות דבר בנידון.

לא משנה כמה מיילים ונסיונות להתקשר לרואה חשבון, בשלב הזה הוא מסרב להתייחס.

האם יש משהו שאני יכול לעשות? אולי משהו בדיני עבודה שדרכו אוכל לפעול?

תודה רבה מראש...
שימעון
05/01/2016 15:31
צהריים טובים,

אני התפטרתי מעצמי הודעתי תאריך ואחרי 21 יום עזבתי השאלה היא שאני עדיין לא קבלתי מכתב סיום תעסוקה ולכן לא יכול ללכת להחתים בלשכה השאלה היא האם הם חייבים לשלם לי עד שאני מקבל את המכתב או שברגע שעזבתי הם לא חייבים לשלם לי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ