פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 609
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שכירניק
12/04/2016 17:51
ערב טוב,
רציתי בבקשה לדעת כיצד מחושב השכר בסיס עבור קרן השתלמות. כלומר אם אני קיבלתי ברוטו של 12K בפועל
האחוזים נלקחית מ5K + -.

כיצד המעסיק מגיע למספר זה?
עורך דין
12/04/2016 19:28
שלום לך

לא ברור איך המעסיק הגיע לחישוב זה. שיעור ההפקדה החודשית עומד על 10% משכרו של העובד. 2.5% מופרשים על ידי העובד על חשבון משכורתו ואילו המעסיק משלם לקרן את היתרה בשיעור 7.5%. במקרה והאחוזים משתנים היחס של 1:3 נשמר.
ר.א
11/04/2016 13:27
האם כאשר מקום העבודה באופן הדדי מחליט ביחד עם העובד על הפסקת עבודה, האם ניתן לחתום מיד על אבטלה ?
כמו כן בהנחה שמקום העבודה הגיע להסכמה עם העובד מה זכויות הפיצויים המגיעות ומה יכול להיפגע ?
עורך דין
12/04/2016 10:34
שלום לך

אם הפסקת העבודה פירושה פיטורים ביוזמת המעסיק ניתן לפנות ולחתום בלשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה. עובד שפוטר מעבודתו לאחר 12 חודשי עבודה או יותר זכאי לקבל פיצויי פיטורים לפי חוק.

בהצלחה
ר.א
12/04/2016 13:34
היי,

מה לגבי פיצויים, אני עובד כ-5 שנים, האם מבחינת הפיצויים אני מקבל את אותם פיצויים אם אני מתפטר או לחלופין מפוטר?
מלבד חתימה בלשכת התעסוקה שבה אני אמור לחכות 60-90 יום עד שאוכל לחתום במקרה של התפטרות, מה עוד ההבדל?
עורך דין
12/04/2016 13:50
שלום שוב

עובד שבוחר להתפטר יכול לשחרר את כספי הפיצויים שנצברו בקרן הפנסיה שלו, ולא מעבר לכך. יש יתרון כלכלי מובהק מבחינת תשלום פיצויים מלאים במקרה של פיטורים.

בהצלחה
ר.א
12/04/2016 14:22
2 שאלות :

1. תשלום פיצויים מלאים עבור פיטורים איך הוא מחושב ?
2. באיזה מקרה אין תשלום פיצויים מלא בעת פיטורים ?

תודה
עורך דין
12/04/2016 19:27
ערב טוב

1. תלוי אם אתה מועסק בשכר גלובלי או שעתי. קיימת כתבה מקיפה באתר על חישוב פיצויי פיטורים. קרא אותה.

2. במקרים נדירים מאד של פעולה קיצונית בחומרתה מצד העובד. תוכל למצוא כתבה בנושא שלילית פיצויי פיטורים באתר זה.

בהצלחה
כנרת
12/04/2016 12:11
חייבת עזרה

היום בבוקר קיבלנו הודעה כי המעסיק החל הליכי פשיטל רגל. בחברה יש 7 עובדים שלא יודעים מה יעלה בגורלם עכשיו. אני חייבת הנחיות שלכם על מנת להבין מה ניתן לעשות על מנת שהזכויות לא יפגעו. האם חייבים לפנות לעורך דין? אילו חוקים מגינים עלינו בשלב הזה?

חייבת עצה של עורך דין ומהר....
עורך דין
12/04/2016 13:51
שלום כנרת

במקרה שאת מתארת קיימת חשיבות גבוה לפניה מוקדמת ככל שניתן לקבלת ייעוץ משפטי ושכירת שירותיו של עורך דין שייצג אותך ואת יתר העובדים בחברה. אם תצליחו להתאחד (העובדים) ולפנות יחד לעורך דין שייצג אתכם, מצבכם ייטב.

מומלץ כאמור לפנות לייצוג משפטי ללא דיחוי בהתחשב בנסיבות.

בהצלחה
קורל
11/04/2016 13:22
אני אחרי לידה אם תינוק בן שלושה חודשים בבית. עבדתי בגן ילדים בתור סייעת שכירה.

יצאתי לשם שמירת הריון בחודש חמישי וקיבלתי מביטוח לאומי כסף עבור השמירה. לפני השמירת הריון עבדתי חצי שנה וכרגע לא יכולה לעבוד עקב בעיות בגב ושעות שלא מתאימות למשרת האם.

רציתי לדעת האם אני יכולה לחתום ולקבל דמי אבטלה ומה אני צריכה בשביל זה?
לפני הגן העברתי בעוד מקומות זמן ממושך?
עורך דין
12/04/2016 10:33
שלום קורל

את יכולה לקבל דמי אבטלה - קראי את הכתבה המופיעה כאן באתר בנושא הזכאות ותביני את מלוא הזכויות שלך.

בהצלחה
עופרי
11/04/2016 13:17
היי התפטרתי לצורך גידול בני וכרגע אני חותמת כמעט 3 חודשים בלשכת העבודה. עד כה לא הוצעו לי עבודות אך השבוע הפקיד הציע לי עבודה לא במקצוע שלי. שאלתי היא האם יש לי דרך לסרב לעבודה זו ועדיין לקבל את הרצף הכספי...

תודה רבה !
עורך דין
12/04/2016 10:31
שלום עופרי

סירוב לקבל עבודה או ללכת לראיון עבודה עלול לסכן את המשך קבלת הקצבה. זה החוק.

בהצלחה
שני
11/04/2016 13:14
אני עוסקת במקצוע חופשי ומתחילה לעבוד בעסק פרטי, כשכירה (בתחום הרפואה). המעסיק הדגיש בחוזה כי אינו מבטח אותי כשכירה המועסקת במרפאתו, בפוליסת אחריות מקצועית וזה הנוסח: "ידוע לעובד כי למעסיק אין פוליסת אחריות מקצועית וכי הינו רשאי באופן עצמאי ולפי שיקול דעתו לרכוש פוליסה מסוג זה".

אשמח לדעת מה החוק לגבי הנושא והאם אין מחוייבות לבטח שכירים?

בתודה רבה מראש
עורך דין
12/04/2016 10:30
שלום שני

למעסיק אין חובה חוקית לבטח את עובדיו ומצד שני, יש לו אחריות מלאה על רוב הנושאים הרלוונטיים לתחום עיסוקך בעת שאת עובדת עבורו.

בהצלחה
בר
10/04/2016 16:00
היי, עזבתי את עבודתי בחברת בזק לפני כשבועיים לפני שעזבתי הייתה לנו בחירת שי לחג פסח תווי קנייה, מצעים וכד'.. אני בחרתי את התווים . היום לאחר שבועיים שאני כבר לא עובדת שם נודע לי ע"י מישהי שעבדה איתי בבזק שהם קיבלו את המתנות של החג ושאני יוכל לבוא לקחת את התווים שבחרתי. לאחר בירור עם מישהי שהיתה הר'צ שלי בבזק ביקשתי ממנה שתוודא בשבילי שאני אכן יכולה להגיע כדי לאסוף את שי לחג כפי שמגיע לי. וזו ענתה לי שלא מגיע לי ואני לא זכאית לשי החג כששאלתי אותה מדוע ענתה לי שזה בגלל שאיני פעילה יותר ביום חלוקת השי. יש לציין שאני קיבלתי את התלוש האחרון במקום עבודתי של חודש מרץ (עבדתי עד 28/3 !) וממנו הורידו לי דמי רווחה!!!! האם אני זכאית לשי לחג??? תודה.
עורך דין
11/04/2016 11:40
שלום בר

ככל הנראהאינך זכאית לקבל מתנה לחג שכן עבודתך בחברה הופסקה.

בהצלחה
בר
11/04/2016 17:39
אז למה הורידו לי דמי רווחה בשכר של חודש מרץ אם החליטו שאני לא זכאית לשי ??? מי קבע דבר כזה?
חן
11/04/2016 16:24
אם עבדתי במשך 12 חודשים, ואז התפטרתי. אני טס לחו"ל מיד לאחר מכן / עושה שביל ישראל בארץ / לא משנה - עושה כל דבר חוץ מלהתייצב בלשכת התעסוקה או לעבוד .

כמה זמן אחרי התפטרותי אני עדיין זכאי לחתום ולקבל דמי אבטלה ? התקשרתי לביטוח לאומי ואמרו לי ששנה לאחר מכן אבל צריך להגיש 12 משכורות מתוך ה-18 חודשים הקודמים וזה לא הגיוני, אם אני מחכה שנה ולא עובד בה.

עזרה!

תודה.
אושרית
11/04/2016 16:14
היי

בעלי עובד שנתיים באותה עבודה, לפני שנה בחודש מרץ קיבל דמי הבראה עבור שנה ראשונה. השנה חשבנו שנקבל החודש והסתבר שלא קיבלנו. בעלי פנה למנהל שלו והמנהל אמר שכל החברה מקבלים דמי הבראה באוגוסט.

בעלי הסביר ששנה שעברה קיבל במרץ. שלחנו למנהל בווצאפ תמונה של התלוש של שנה שעברה שקיבל דמי הבראה. המנהל אמר באמת שבעלי צודק והוא בודק עם החברה וחוזר אליו...בינתיים אין תשובה.

שאלתי היא אם יוכלו בעצם לדחות את דמי ההבראה לאוגוסט? מה החוק אומר ? מתי ההבראה אמורה להכנס? אגב הוא התחיל לעבוד ב 19.3.2014.

תודה רבה.
לימור
11/04/2016 16:12
היי, מזה מעל לשנה שאני עובדת באותו המקום. לפני כחודשיים התחלפה ההנהלה הבכירה בחברה. מאז ומעולם תמיד התחשבו בי בשעות כי יש לי 1.2.3. בעיות רפואיות שהבעלים של החברה יודע עליהם.
היום בלי קשר לכל הלמעלה, הלכתי לעבודה היום כרגיל אבל עם דלקת חניכיים חריפה ואנטיביותיקה. הודעתי למנהל שלי בשעה 3 שאני כבר לא מחזיקה מעמד והולכת הביתה. באותו הרגע הוא ביקש ממני מכתב רפואי אשר מפרט ומסכם את הסטטוס הרפואי שלי .
השאלה שלי .... האם זה בכלל חוקי??
אהרון
11/04/2016 15:42
אני עובד 10 שנים ברשות מקומית ונוסע באופן קבוע עם רכבי למקום העבודה עד היום קיבלתי החזר נסיעות מדי חודש סך של 1000 שקלים החודש הופחת לי ההחזר ל- 380 שקלים בגלל הרפורמה (חופשי חודשי) בפועל הדלק עולה לי הרבה יותר האם ההפחתה היא חוקית
שרלי
11/04/2016 15:30
שלום וצהריים טובים

אני עובד שכיר במפעל בתל אביב כבר שנה וחצי. המעסיק שלי לא משלם לי שעות נוספות. אני עובד בכל חודש מעל 20 שעות נוספות כי יש המון עבודה, אבל חוץ מתשלום קבוע של 500 ש"ח מהיום שהתחלתי לעבוד, אני לא מקבל תשלום נוסף. התשלום של 500 ש"ח מוגדר בחוזה העבודה שלי כתשלום עבור שעות נוספות חודשיות, אבל הסכום לא משתנה ולא חשוב כמה שעות נוספות אני עובד. לא היה חודש אחד שעבדתי בו פחות 20 שעות נוספות ב-18 חודשים האחרונים והיו חודשים שעבדתי מעל 40 שעות!

הבנתי שהמעסיק חייב לשלם לי על שעות נוספות אבל בפועל אני לא מקבל תשלום על השעות. מה עושים במצב כזה?
דור
11/04/2016 14:44
שלום,
בחברה שאני עובד בה סגרתי עם המעסיק החזרי נסיעות לפי חופשי חודשי.
אני מגיע מעיר אחרת לאתר העבודה עם הרכב הפרטי.
כשישבתי עם הרו"ח היא הסבירה לי שהיא משלמת לי לפי חישוב חופשי חודשי לחלק לימי החודש כפול ימי העבודה.
לפי החישוב שלה זה יוצא 5 שקלים ליום עבודה ולפי בדיקה שעשיתי זה יוצא יותר.
האם זה חוקי חישוב החזרי נסיעות באופן הזה?
האם חובתם לשלם לי חופשי חודשי כפי שהובטח?
או שעליי לדרוש החזרים לפי נסיעה עבור כיוון אחד כפי הקבוע בחוק 26.40 ש"ח?
תודה רבה.
ארתור
11/04/2016 14:01
שלום. אני עברתי מקום מגורים (מעל 40 ק״מ) ולכן הפסקתי לעבוד. אני יודע שבמקרה כזה מגיע לקבל פיצויים. השאלה היא- האם יש טווח זמן מסויים שבו צריך להגיש בקשה לקבלת פיצויים?תודה
רחל
11/04/2016 13:57
בס"ד

שלום, אני עובדת ברשת קמונעים מזה 8 שנים (משנת 2007)ילדתי לפני 6 חודשים בתאריך 14.10.15,התפטרתי לצורך טיפול בילד והיא נכנסת לתוקף בתאריך 12.4.16.
השאלה שלי היא כזאת:
*האם אני אמורה לקבל פיצויים שכל כל השנים בלי שום קשר להפרשות שיש לי בקרן הגמל(פנסיה+פיצויים)?
*ילדתי באמצע חודש אוקטובר האם החישוב נעשה לפי אותו החודש הזה? או מחשבים לפי חודש שלפני הלידה?
תודה רבה,המשך יום נפלא
רחל
11/04/2016 13:54
בס"ד

שלום, אני עובדת ברשת קמונעים מזה 8 שנים (משנת 2007)ילדתי לפני 6 חודשים בתאריך 14.10.15,התפטרתי לצורך טיפול בילד והיא נכנסת לתוקף בתאריך 12.4.16.
השאלה שלי היא כזאת:
*האם אני אמורה לקבל פיצויים שכל כל השנים בלי שום קשר להפרשות שיש לי בקרן הגמל(פנסיה+פיצויים)?
*ילדתי באמצע חודש אוקטובר האם החישוב נעשה לפי אותו החודש הזה? או מחשבים לפי חודש שלפני הלידה?
תודה רבה,המשך יום נפלא
אלי
11/04/2016 13:54
שלום רב,
אישה בגיל 63 התחתנה לפני 3 שנים עם אזרח ישראלי וכתוצאה מכך הפכה להיות אזרחית.
כעת הגישה בקשה לקבלת קצבה ונדחתה ע"י הביטוח הלאומי על בסיס סעיף 246 א כיוון שלא צברה וותק של 60 חודשי עבודה בישראל.
האם אכן לא ניתן לקבל קצבה במצב זה? מאיזו הכנסה לפי החוק אמורה אותה אישה להתקיים?
אשמח מאוד להכוונה.
תודה,
אלי
אסף
11/04/2016 13:05
אני מעוניין לתת שיעורים פרטיים מעבר לעבודתי כשכיר. איני מעוניין לפתוח תיק במס הכנסה וכו'. האם הפתרון של חברות " חשבונית לשכיר " חוקי? ( הלקוח מקבל השירות יקבל חשבונית מ" חשבונית לשכיר" והם לאחר ניכוי עמלה יעבירו לי את הכסף המגיע לי בתלוש משכורת לאחר שינכו מס הכנסה כחוק. לעניין ביטוח לאומי הם אמרו שאצטרך להגדיר את עצמי כעצמאי).
תודה מראש
אסף
עורך דין
11/04/2016 13:07
שלום אסף

הנושא נדון בהרחבה ובפירוט רב במסגרת סקירה המופיעה באתר זה, כולל דוגמאות מפסיקות שונות של בתי הדין לעבודה. אני ממליץ לך לקרוא בעיון את הכתבה העוסקת בנושא חשבונית לשכיר שכן הנושא אינו חד משמעי וחשוב להבין בדיוק מה ניתן לעשות.

בהצלחה
פיצויים
מיכל
11/04/2016 02:49
האם המעביד צריך לשלם בתלוש האחרון של הפיצויים את המשכורת בגין שנת עבודה? ומה זה פיצויים פטור בתלוש?
עורך דין
11/04/2016 13:05
שלום מיכל

המעסיק צריך לשלם לעובדת שפוטרה את הפיצויים עד 15 ימים מתום יחסי עובד מעביד ולאו דווקא במשכורת האחרונה.

בהצלחה
אורית
11/04/2016 12:20
העובד נמצא כבר כמה חודשים בחופשת מחלה, האם הוא זכאי לצבירת זכאות 1.5 יום עבור אותם חודשים שהייה במחלה.
עורך דין
11/04/2016 13:04
שלום אורית

התשובה חיובית.

בהצלחה
יאיר גואטה
11/04/2016 12:51
אשתי ילדה לפני כחודש וחצי והיא מצאה סטאז בראיית חשבון, המעסיק אמר לה שהיא לא יכולה להתחיל לפני סוף החופשת לידה אלא אם כן אני אקח חלק מהחופשת לידה. השאלה אם אפשר לקצר חופשת לידה? ולהחזיר את החלק המיותר מהכסף שקיבלה עבור כל החופשת לידה?
עורך דין
11/04/2016 13:03
שלום יאיר

1. יש באתר זה כתבה הסוקרת בצורה מקיפה ביותר את נושא חופשת הלידה. מומלץ לקרוא אותה.

2. כמו כן, יש באתר זה כתבה אודות חופשת לידה לגברים - מומלץ לקרוא גם אותה.

כך תקבל מענה מלא ומקיף.

בהצלחה
שאלה
שרית
11/04/2016 12:05
שלום רב,
נערך לי שימוע בנוכחות 3 גברים וללא נוכחות אישה.
השאלה שלי האם זה חוקי או לא קביל?
RE: שאלה
עורך דין
11/04/2016 13:02
שלום שרית

אין בכך כל בעיה חוקית.

בצהלחה
לגבי עבודה במש...
10/04/2016 22:55
שלום לכם,

אני עובד באבטחה ברכבת ישראל, תחת חברת קבלן.
במשך 3 שבועות קיצצו לי בערך 10-12 משמרות (בערך 2500 ש"ח), למרות שאני מחוייב על פי החוזה ל-6 משמרות בשבוע.
למרות שניסיתי וביקשתי משמרות, התשובה הייתה בסופו של דבר אין משמרות לתת לך.

ההסתדרות לא באמת עוזרים, ורק מושכים אותי, ואני לא יודע מה החוק אומר בדוייק, אפשר עזרה ?
עורך דין
11/04/2016 11:50
שלום לך

מה כתוב בחוזה העסקתך לגבי היקף העבודה?
ירין
10/04/2016 22:55
לא רשמתי את שמי, קוראים לי ירין עובדיה.
סיון
10/04/2016 21:12
היי. ביטוח לאומי שלח לי חוב על כמה חודשים בשנת 2009. ביקשתי תלושי שכר ממקום העבודה של התקופה בה החוב, והם אומרים שאין להם אפשרות להנפיק תלושים מהשנים האלו. זה חוקי? ואם זה חוקי אז איך אני אמורה לספק הוכחות לביטוח לאומי?
עורך דין
11/04/2016 11:49
שלום סיון

במוסד לביטוח לאומי יש רישום מדוייק של כל תקופות העסקתך וכמובן שלכבי זהות המעסיקים.

בהצלחה
איריס
10/04/2016 20:47
קיבלתי לעבודה עובד בן 69
מה המחוייבות שלי כמעביד לגבי דיווח השכר והרשויות?
עורך דין
11/04/2016 11:48
שלום איריס

לעובד עומדות כל הזכויות כמו לכל עובד אחר למעט העובדה שאינך מחוייבת להפריש עבורו כספים לקרן פנסיה.

בהצלחה
ספיר
10/04/2016 20:31
היי לכולם,
2 שאלות בנושא דיני עבודה - פיטרו אותי מהעבודה ונתנו לי עפ''י החוק חודש הודעה מראש. עד ה.22.4 יום שישי ערב ליל הסדר.

יש לי רכב של העבודה.

1. אני לא עובדת בימי שישי. האם אני צריכה להחזיר את הרכב ביום חמישי או ראשון?

2. האם בגלל שמצאו לי מחליפה הם יכולים לתת לי עבודות שחורות וסזיפיות שלא כלולות ומעולם לא היו כלולות בתפקיד שלי החודש?

3. מה מגיע לי לקבל אחרי שפיטרו אותי ואני אמורה לדעת?

תודה ולילה טוב
עורך דין
11/04/2016 11:47
שלום ספיר

1. לעניות דעתי עד יום חמישי - לפני החג.
2. לא. בתקופת ההודעה המוקדמת על המעסיק להעסיק אותך בדיוק באותה מסגרת שבה עבדתך לפני כן. לחילופין הוא יכול לשחרר אותך מהעבודה ולשלם לך עבור הימים שכר מלא.
3. פיצויי פיטורין (ככל ועבדת מעל 12 חודשים), פדיון ימי חופשה, דמי הבראה, מכתב סיום העסקה ושחרור קרן הפנסיה שלך.

בהצלחה
מיטל
10/04/2016 20:27
שלום אני צריכה עזרה ..
אני עבדתי באיזשהו מקום חודשיים ובחודש בראשון היא לא שלמה לי כי לא היה לבוס שלי צבע במדפסת (כמה נוח) וחודש אחרי זה התפטרתי כמה ימים לפני שהיה לי חודשיים שם ..
הוא אמר לי שהוא יביא לי את כל הכסף ב10 הזה והיום הוא כתב לי שהוא יביא לי רק את של החודש הראשון וחודש אחרו הוא יביא לי חודש הבא ..
הסברתי לו שזה לא לוקח והוא אמר לי שבגלל שלא הבאתי לו תופס 101 אז זה אשמתי ..
מה אני יכולה לעשות עם זה ? יש פה מישהוא שיכול לעזור לי עם זה, זה ממש יעזור?
אני בת 21 גרה לבד ואני צריכה כל אגורה שאני עושה ביושר.
עורך דין
11/04/2016 11:45
שלום מיטל

באפשרותך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק החצוף.

בהצלחה
בר
10/04/2016 18:39
היי, עזבתי את עבודתי בחברת בזק לפני כשבועיים לפני שעזבתי הייתה לנו בחירת שי לחג פסח תווי קנייה, מצעים וכד'.. אני בחרתי את התווים . היום לאחר שבועיים שאני כבר לא עובדת שם נודע לי ע"י מישהי שעבדה איתי בבזק שהם קיבלו את המתנות של החג ושאני יוכל לבוא לקחת את התווים שבחרתי. לאחר בירור עם מישהי שהיתה הר'צ שלי בבזק ביקשתי ממנה שתוודא בשבילי שאני אכן יכולה להגיע כדי לאסוף את שי לחג כפי שמגיע לי. וזו ענתה לי שלא מגיע לי ואני לא זכאית לשי החג כששאלתי אותה מדוע ענתה לי שזה בגלל שאיני פעילה יותר ביום חלוקת השי. יש לציין שאני קיבלתי את התלוש האחרון במקום עבודתי של חודש מרץ (עבדתי עד 28/3 !) וממנו הורידו לי דמי רווחה!!!! האם אני זכאית לשי לחג??? תודה.
עורך דין
11/04/2016 11:44
שלום בר

עניתי לשאלתך לפני דקות אחדות.

בהצלחה
מיטל
10/04/2016 17:44
שלום לכולם, לפני 3 שבועות בערך התחלתי לעבוד באיזושהי חברה בנתבג, כדי שאחנה בחניון שם המעסיק הביא לי כרטיס חניה. אחרי יום עבודה הבנתי שהעבודה לא בשבילי ולכן לא חזרתי לשם. לא הספקתי להחזיר לו את הכרטיס חניה, לפני שבוע הוא התקשר ואמר שהוא לא נותן לי תשלום על יום העבודה עד שאני לא מחזירה לו את כרטיס החניה (מיותר לציין שאין לי כל אאינטרס לשמור את זה אצלי ולהשתמש בזה פשוט אני לא מגיעה לנתבג) - האם זה חוקי שהוא מעכב לי את השכר בגלל זה?
עורך דין
11/04/2016 11:43
שלום מיטל

לא חוקי בעליל - המדובר על הלנת שכר. על המעסיק לשלם לעובדיו את שכרם החודשי בדיוק לפי הקבוע בחוק וללא תנאים.

בהצלחה
אלכס
10/04/2016 16:32
שלום,

אישתי עובדת כעצמאית בעסק אחר שנמצא במתחם גדול. בגלל הסכסוך בין הנהלת המתחם לעסק אחר לגמרי, נותק החשמל וזה פגעע גם בעסק שאישתי עובדת בו וגרמה להפסד עבודה של יותר משבוע.

בעל העסק שאשתי עובדת איתו, כמובן יכול לתבוע את הנהלת האתר על אובדן הכנסה, אבל מכיוון שאישתי גם עצמאית, היא גם הפסידה מזה כסף. האם גם היא יכולה לתבוע את הנהלת המתחם?

חשוב לציין שלא לאישתי ולא לעסק שהיא עובדת עבורו, אין חלק בסכסוך המדובר.
עורך דין
11/04/2016 11:43
שלום אלכס

למרות שלשאלתך אין כל קשר לנושא של דיני עבודה, אוכל להגיד לך כי לעניות דעתי לאשתך אכן יש זכוית להגיש תביעה נגד הנהלת המתחם שאחראית ככל הנראה לנזק הכלכלי שנגרם לאשתך עקב ניתוק החשמל.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ