פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 525
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרה
20/10/2016 17:10
תקנה 7 לתקנות פיצויי פיטורים תשכ"ד-1964, קובעת כי "עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו".

האם זה תקף גם כאשר עבדתי בשכר שעתי? (שנה אחת - 4 משמרות. ושנה אחת- משמרת אחת, התשלום לפי שעה, והבוס שלי טוען שמכיוון שמדובר בשכר שעתי יחושב רק לפי הממוצע בשנה השניה.)
תודה
משה אילן
20/10/2016 16:09
אני עובד מזה כשנתיים בחברה פרטית, במשרה של 10 שעות ביום,
מה השכר שמגיע לי ביום חופש /חג ??
אלכסיי ליבשיץ
20/10/2016 15:53
שלום,
לפי מה שרשום פה מי שלא שולם לו פיצויים בתקופה של חודש זכאי גם לתוספת של 20% לשכר הפיצויים הבנתי נכון ?
עורך דין
20/10/2016 15:56
שלום אלכסיי

אכן, מי שלא קיבל את פיצויי הפיטורים במועד החוקי זכאי לפיצויי הלנה.

בהצלחה
סלבה
19/10/2016 15:25
מקווה שמישהו כאן יוכל לעזור לי קצת. הבעיה היא כזו: אישתי עובדת בחנות נעליים והיא בהיריון חודש 5, יצא לה להיות בחופש מחלה 3 שבועות. את כל הטפסים שהיו לה היא מסרה למנהל שלה ב 30 לספטמבר. ב10 לאוקטובר היא קיבלה משכורת של 300 שח על יום וחצי שהיא עבדה ולא שולם לה אפילו יום מחלה אחד. עד היום עדיין לא שילמו לה את הכסף ולא העבירו לה את התלוש שכר שלה. מה אפשר לעשות בנידון?
עורך דין
20/10/2016 15:54
שלום סלבה

יש לפנות על המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את השכר המגיע לאשתך, בהתאם לימי המחלה שצברה לאורך תקופת העסקתה וכפוף לאישורי המחלה שהיו בידיה כפי שתיארת.

בהצלחה
סופיה
20/10/2016 15:52
היי, אני אחמשית בחנות בגדים וביומיים האחרונים נתקלתי בלקוחה חוזרת (שלהערכתי קצת לא צלולה) שלא מפסיקה לקלל אותי בחנות וטוענת שגנבתי לה כסף (דבר שכמובן לא קרה ויש מצלמות שמוכיחות את זה) ובשיחת טלפון עם הבוס שלי לא הפסיקה לצרוח ולדרוש שיעיף אותי מהחנות כי אני הורסת לו כל רווח אפשרי. עוברי אורח מבחוץ שומעים את הדברים והדבר יוצר תדמית לא נעימה לחנות. בנוסף אתמול היא כמעט שברה את הדלת בחנות.
יש חוק שמגן עליי מפני לקוחות כאלה? או שאני יכולה להגיש תלונה רק לאחר שהאלימות המילולית הופכת לפיזית כלפיי?
ת.פ
19/10/2016 15:34
כרגע שוחררתי מאשפוז של 5 ימים עקב צירים והתקצרות צוואר הרחם. אני שבוע 32 ו-5 ימים ובמכתב שחרור הומלץ על מנוחה בבית שבועיים. דיברתי כבר עם הרופא המטפל שלי והוא ימליץ על שמירת הריון. מה עליי לעשות כרגע מבחינת ביטוח לאומי? מסמכים וכו'? מהי הפרוצדורה לקבל תשלום? ובמידה ויאשרו, האם ישלמו לי גם עבור תקופת האשפוז או שזה לא כולל?
עורך דין
20/10/2016 15:49
שלום לך

עליך לפנות למוסד לביטוח הלאומי בנושא. באתר זה יש כתבה מקיפה בנושא שמירת הריון וכך גם באתר המוסד לביטוח לאומי תוכלי למצוא את כל המידע הדרוש לך בנושא.

בהצלחה וחג שמח
אילנה
19/10/2016 18:25
שלום, אני מועסקת כמוכרת בחנות מזה 20 שנה, בחוזה עם המעסיק מופיע שמשרתי היא 5.5 שעות בממוצע ביום בעבור X שכר. המעביד מנכה כל חודש 25 אחוז מה - X בטענה שמשרתי היא 75 אחוז למרות שבחוזה לא מופיע שמשרתי היא 75 אחוז. שאלה: כאשר אתבע וביה״ד יכיר בתביעה, האם ביה״ד יכיר בכל תקופת העסקתי, 20 שנה או רק לתקופת 7 שנות התיישנות? שאלה נוספת בבקשה , אני בגיל 64 ויכולה לפרוש, האם עדיף להגיש תביעה כל עוד אני מועסקת כי אז המעביד יעביר לחב׳ הביטוח את התנאים הסוצ׳ לביטוח מנהלים או שאין זה משנה, היינו אני אפרוש ואז אגיש התביעה והמעביד יעביר את הפרמיות והפנסיה שלי תתעדכן בהתאם למרות שכבר פרשתי, תודה רבה רבה
עורך דין
20/10/2016 15:47
שלום אילנה

המקרה שאת מתארת מצריך בדיקה מקיפה ומעמיקה ולכן עליך לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מטעמך, שיבחן את חוזה העבודה שלך, יקבל ממך תשובות לשאלות רבות הנוגעות לאופי המשרה והיקפה ורק אז ניתן יהיה להסיק מסקנות ולהנחות אותך כיצד מומלץ לפעול.

בהצלחה
יהודית
19/10/2016 22:10
שלום! אני שואלת בשביל עובד איתי במסעדה. הוא פוטר בשל סגירת המקום והוא מתקשה למצוא עבודה אחרת כיוון שהויזה שלו היא לעבוד כשף בלבד. איך הוא יכול לשנות אותה? והאם הוא יכול להאריך את השהות שלו כאן? הוא פה פחות מחצי שנה...
תודה!
עורך דין
20/10/2016 15:46
שלום יהודית

יש לפנות לעורך דין לצורך טיפול באשרת עבודה ושינויים נדרשים באשרת העבודה של עובד זר.

בהצלחה
אילן
20/10/2016 06:46
אני עובד קרוב לשנה עובד לילה . עברתי תאונת דרכים לפני כשבועיים ימים(לא במסגרת העבודה - בחג) , במשך השבועיים . בשבועיים האלו עובדי הבוקר עשו סבב על מנת להחליף את המשמרת שלי . במשך השבועיים המעסיק התקשר כמעט כל יום לבדוק מתי אני חוזר לעבודה. כרגע אני פגוע ברגל כתף , לא יכול לחזור לעבודה במצבי הנתון. היום המעסיק הגיע אליי הביתה , ומסר לי מכתב לשימוע . הכיוון לפיטורין .

שאלתי : האם מותר לפטר אדם בגלל שהוא כרגע פצוע ?
מה אני יכול לעשות?
עפ' מה שהוא אומר אקבל פיצויים וכל מה שמגיע לי עפ' חוק . האם מגיע לי חודש מראש ? שמגיע הודעה מוקדמת חודש מראש זה מומר או בעבודה או בתשלום. במצבי איך זה יהיה ?? אני אחרי תאונת דרכים , בקושי עומד על הרגל חבוש , האם אקבל את החודש כתמורת כסף ? או שפה לא חל חודש מראש ?

עובד משכורת גלובלית 8000+250 נסיעות נטו . 9 שעות יומיות , עובד לילה , תחילת עבודה 15.11.15.
עברתי תאונה ב3.10, ניצלתי ימי מחלה 10 ימים במאי , וימי חופשה: קיבלתי בפסח 7 ימים בגלל שלא עובדים עפ' החלטת המעסיק לצאת לחופשה (מאפייה)

אודה על עזרתכם הדחופה היות ומחר יש לי "שימוע" . מעוניין לדעת מתוקף החוק מה מהגיע לי ואם זה מותר לפטר אחדם אחרי תאונה
עורך דין
20/10/2016 15:45
שלום אילן

המעסיק יכול לזמן אותך לשימוע ולהחליט לגבי המשך העסקתך כל עוד אין ברשותך ימי מחלה צבורים.

בהצלחה
אירינה
20/10/2016 15:00
נגמרה לי שעת הנקה אחרי ב10.8. באותו חודש חלקו עבדתי וחלקו יצאתי לחופשה. אחרי שקיבלתי תלוש עבור אוגוסט, היה לי מאוד מוזר שהורידו ממני יותר ממה שצריך מימי חופשה. הלכתי למשאבי אנוש והתגלה שמערכת זהיתה שאני היתי ״ עם שעת הנקה ״ עד סוף אוגוסט. אצלינו מחושב יום עבודה כ-6 שעות. עם שעת הנקה- 5 שעות. הוסבר לי שמערכת לא יודעת לזהות חלקו של חודש עם שעת הנקה. לכן כשיצאתי לחופשה, על פי מערכת ( שזה 5 שעות עבודה) הורידה ב4 ימי חופש יותר ( זאת אומרת על פי שעות תשלום שולם לי x שעות, ובטבלת ימי חופשה הורידו x שעות+4 ימים נוספים). נאמר לי שיבררו עניין, אבל לפי נסיון אצטרך להאבק על 4 ימים שהורידו ולא שלמו ( בגלל המערכת). האם זה בכלל חוקי? מה ניתן לעשות עם זה? תודה
עורך דין
20/10/2016 15:44
שלום אירינה

על פניו נשמע שאת זכאית לקבל את התשלום שקוזז משכרך בטעות. פני אל המעסיק בכתב בדרישה לקבל את אשר מגיע לך.

בהצלחה
לירון
20/10/2016 09:50
שלום

התייעצות:
לפני כארבע חודשים וחצי התחלתי לעבוד בחברה בניה אורתם סהר / מליבו לאחר שלפני כן חתמתי בלשכת התעסוקה וקיבלתי כ-53 יום דמי אבטלה.

החברה הודיעה היום שהולכת לקראת הקפאת הליכים. בית המשפט כרגע דחה עד ל26/10 שהשופט שעסק במקרה יחזור מחו"ל.

שאלתי האם אני יכול לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה על שאר הימים ואם כן מה אני מציג להם?

כמן-כן כיצד אני דואג לשכרי על חודש אוקטובר. מגישים למפרק או שמחכים להחלטת בית המשפט?

תודה מראש לעונים
עורך דין
20/10/2016 14:53
שלום לירון

מוטב לפנות בשאלה זאת אל לשכת התעסוקה. לעניות דעתי התשובה חיובית.

בהצלחה
לורן
20/10/2016 09:51
שלום, יש לי שתי שאלות חשובות בנושא דיני עבודה. אני מאוד אודה לעזרה.

1. בבחירות האחרונות לראשות הממשלה, עבדתי בקלפי מטעם אחת המפלגות. מדובר במפלגה חדשה וקטנה שהבטיחה 450 ש”ח ליום עבודה מלא (15 שעות). אחרי שחצי שנה לא קיבלתי את השכר ובכל שיחת טלפון קיבלתי תירוצים, פניתי לארגון הרשת, והם ניהלו את המאבק המשפטי עבור כל מי שהתלונן על הלנת השכר.

אחרי מו”מ ארוך עודכנתי שהפשרה שהם הגיעו אליה היא שלא רק שלא ישולמו פיצויים על הלנת השכר, אלא אפילו הסכום שהובטח מראש לא ישולם במלואו. המליצו לי להסכים ולחתום על ייפוי כח כיוון שזאת הדרך היחידה לקבל משהו, או שאצטרך להמשיך בתהליך משפטי לבדי שיכול לקחת עוד אפילו שנתיים.

האם אחרי שחתמתי על הסכמה(הכסף אמור להגיע אליי בעוד חודשיים), אפשר וכדאי לתבוע אותם כדי שאקבל גם את יתר הכסף שמגיע לי-כולל פיצויים? אם כן, במי מומלץ להיעזר אם אין לי אפשרות כלכלית לשלם לעורך דין?

2. משמרת בעבודה שנקבעה שבוע מראש, ובוטלה בהתראה של שעה לפני תחילת העבודה- האם מגיע לי לקבל שכר חלקי \ מלא על היום שהפסדתי?

תודה למי שטרח לקרוא עד הסוף, ובמיוחד למי שיעזור לי.
עורך דין
20/10/2016 14:53
שלום לורן

1. סביר שאם חתמת על הסכם פשרה לא יהיה קל להפר אותו ולתבוע את יתרת התשלום. בכל מקרה, קשה לתת חוות דעת רצינית מבלי לקרוא את נוסח ההסכם שעליו חתמת.

2. אם הגעת לעבודה ושלחו אותך הביתה, צריך לשלם לך שכר מלא.

בהצלחה
ליאת
20/10/2016 13:48
שאלה לעורך דין בבקשה:

באם מקום העבודה סגור בערבי חג כמו בחגים והמעסיק כלל לא מבקש להגיע עקב כך האם הוא מחוייב על פי חוק לשלם על אותם ימים? ואם כן יום מלא או חצי?

כמו כן מה לגבי חול המועד? האם יש חוק שמחייב לשלם יום מלא כשעובדים חצי יום?

המון תודות!!
עורך דין
20/10/2016 14:46
שלום ליאת

אין חוק שמחייב מעסיק לשלם לעובדים בימים שאינם עובדים, לא בחול המועד ולא בכלל.

בהצלחה
קרן
20/10/2016 13:49
אני עובדת קבלן אך נמצאת אצל לקוח בצורה קבועה בתקופת חול המועד הארגון של הלקוח סגור וניתן אישור חריג לעובדים ספציפיים של עבודה במשך 5 שעות לי ניתן אישור לעבוד אך המעסיק שלי מבקש שאני אעבוד 9 שעות לא בהתאם לארגון בו אני עובדת ואם אני אעבוד רק 5 שעות אני אאלץ להזין 4 שעות חופש על כל יום האם זה חוקי ?

וחוץ מזה שהארגון אינו יכול לתת לי לעבוד 9 שעות מאחר ויש עדכוני מערכת שאינם מאפשרים לי לעבוד כגון נפילת שרת וכדומה.

מה עליי לעשות ?

כמובן שהחופשים נגמרים לי בלי יכולת בחירה מאחר ואני עובדת בארגון ממשלתי שבמשך השנה יוצאים לפחות לשלוש חופשוץ מרוכזות מה שלא משאיר לי ימי חופש לבחירה.
עורך דין
20/10/2016 14:40
שלום קרן

איני מכיר את חוזה העבודה שלך ולכן קשה לענות לשאלה שלך. התשובה תלויה בחוזה העבודה ובסיכומים שלך מול המעסיק.

בהצלחה
טל
20/10/2016 14:21
אני עובדת במשרה מלאה מיולי 2015 ואני צריכה ללדת בינואר 2017, זאת אומרת שנה וחצי שאני עובדת ואעבוד עד הלידה. כמה זמן מגיעה לי חופשת לידה בתשלום? וכמה זמן מגיעה לי חופשת לידה ללא תשלום? במידה ואני ארצה להאריך את החופשת לידה לטווח שללא תשלום תוך כמה זמן אני מחויבת להודיע על כך?

תודה רבה!
עורך דין
20/10/2016 14:36
שלום טל

באתר זה תוכלי למצוא כתבה מצויינת ומקיפה בנושא חופשת לידה - אני מציע שתקראי ותקבלי את כל התשובות לכל השאלות שלך...

בהצלחה
מנחם
19/10/2016 15:09
חג שמח לכולם

בעקב חג קיבלתי טלפון מהבוס שבו הוא אומר לי אין לי מה לעשות איתך במהלך החג תיקח ימי חופש על חשבונך לא הסכמתי דיברתי עם הבוס השני והוא לקח לי את האוטו בטענה שהאוטו אצלי בשביל שיהיה אצלי למקרה ואני ייצא בלילה לעבודה מה שלא שמעתי בחיים.

היום הגיע לי הביתה מכתב לשימוע בטענות לא נכונות. איך עלי לנהוג בשימוע? במידה ויפטרו אותי מה אני צריך לקבל?
דן
19/10/2016 14:12
האם אחרי חופשת לידה החברה מחוייבת להעסיק אותי באותה משרה שהייתי בה ? אוו שהם יכולים לשנות לי משרה ולקחת לי את המשרד ,אבל לשלם לי את אותו שכר .?
רון
19/10/2016 12:31
התחלתי לעבוד במקום עבודה שהחתים אותי על התחייבות לעבוד תקופה מסויימת ואם אעזוב לפני אצטרך לשלם כסף על ההכשרה, לפי תעריף שעתי . האם זה חוקי ? אציין כי ההכשרה הייתה 3 ימים ע"י צוות העבודה במקום וחלק ניכר מהזמן היה בלמידה עצמית
קריס
19/10/2016 09:54
אני עובדת במלון 4 וחצי שנים , אחרי כמה זמן אני אמורה לקבל קרן השתלמות ?
במקום
עבדתי כמעט שנתיים
19/10/2016 07:18
עבדתי כמעט שנתיים במקום פיטרו אותי ואני עריק מהצבא מגיע לי פיצויים
א.ח
18/10/2016 20:05
זייפתי מסמך על מנת לעבוד כמדריך טיולים אני מדגיש מדריך טיולים ולא מורה דרך
נשפטתי ואני ממתין לשירות מבחן בכדי שההרשעה תבוטל
ביקשתי ללמוד בקורס מסודר וחוקי לפני המשפט והגוף האחראי על הכשרת מדריכי טיולים מסרב לאשר לי ללמוד ולהוציא תעודה חוקית
אני מעוניין לדעת האם יש פה פגיעה בחופש העיסוק
חשוב לציין שמדובר במדריך טיולים של מערכת החינוך ולא מורה דרך של משרד התיירות אשר מחוייב בתעודת יושר
ל.ל
18/10/2016 18:28
חג שמח

שאלה לגבי דיני עבודה עבדתי בחברת יינות ביתן שנה ושמונה חודשים עבדתי בתור מנהלת מסעדה והמנהל החליט שאני צריכה לסגור לו חורים שאין לא עובדים אז עזרתי לו ועבדתי בתור קופאית ובאותו היום עבדתי 12 שעות ואמרתי לו שעברתי את ה12 שעות אמר לי עם את הולכת את מפוטרת ובכל זאת הלכתי כי יש לי תינוק בן 9 חודשים בבית ובנוסף לכל הוא שלח לי בהודעת אסמס להגיע לשימוע ודחף אותי אמר לי עופי לי מהעיניים רוצה לדעת עם זה חוקי ואיך אני מתקדמת מכאן כי בשימוע הוא פיטר אותי.

אשמח לתשובה תודה רבה
כרמל
18/10/2016 18:24
אני נותנת שירותי בייביסיטר למשפחות, מרוויחה מזה כמה מאות שקלים בחודש ומממנת ככה מחיה כסטודנטית.

1. אם משפחה קובעת איתי שאבוא לדוגמא ל4 שעות, אני מתפנה ולא קובעת עבודה נוספת ובסוף חוזרים הביתה לאחר שעתיים, האם עליהם לשלם לי על השעות שעבדתי בפועל או על הזמן ששריינו אותי אליו?

2. במידה וקבעו איתי מספר ימים מראש ובאותו יום ביטלו, האם יש חוק שמגן עליי מהפסד ההכנסה הזו?

3. במידה ומזמינים אותי ל''ראיין עבודה'' שמטרתו להעביר כחצי שעה-שעה עם הילדים ובעצם להעסיק אותם, האם עליהם לשלם לי על הזמן הזה גם?

4. האם על פי חוק עליהם לשלם עליי על עבודה של מספר שעות בודדות בחודש ביטוח לאומי ושאר מסים?

אני נתקלת בהרבה ניצול וזלזול בתחום הזה.. מנסה להבין איך להתגונן
תודה רבה וחג שמח
מאור
18/10/2016 18:20
אני חתום אצל המעסיק שלי על חוזה שהוא גלובלי 7500 נטו לכיס.

ב7.9 הוא החליט על דעת עצמו שהוא מתחיל לשלם לי לפי יום כל יום 350 שקל.

פתאום לא נכנסה לו עבודה ונאלצתי להישאר קרוב ל10 ימים בבית.

הוא רצה להביא לי משכורת של 3600 שקל ולא את המשכורת המלאה.

יש משהו לעשות אם זה? ואם כן יש עוד בעיה אחת שהמעסיק (לפי מה שהבנתי בזמן האחרון) נמצא בפשיטת רגל...מה אפשר לעשות?

תודה לעונים
שרה
18/10/2016 18:19
עבדתי שנתיים וחצי. בשנה וחצי הראשונות עבדתי כחמש משמרות בשבוע, ובשנה האחרונה כשתי משמרות.
הבוס שלי טוען שהחישוב של הפיצויים נעשה לפי הממוצע ב12 חודשים האחרונים. והביא לכך אסמכתא מאתר "כל זכות".

לפני זמן מה שאלתי פה ואמרו לי שהחישוב הוא לפי הממוצע של כל תקופת העבודה.

מה הדין?
תודה!
קטי
18/10/2016 15:47
אני אמורה לחזור לעבודה ב 1.11 (הייתי שלושה חודשים חל״ד + שלושה חודשים חל״ת).

1. בחל״ת מי אחראי על תשלום ביטוח לאומי? אני או המעסיק?

2. עד מתי יש לי שעת הנקה?

3. כמה זמן אי אפשר לפטר אחרי חזרה מחל״ת?

תודה
אור
18/10/2016 15:47
אני כרגע בתהליך להוציא שמירת הריון שמבוסס על בעיות אורטופדיות בעקבות אופי העבודה שהוא בגן ילדים (בני שנה וחצי עד שלוש).

אני לקוחה של קופת חולים מכבי שם לא מפנים לרופא תעסוקתי בשביל שמירת הריון ואני חושבת זה ממש משמעותי בשביל השמירה כי רק על זה זה מתבססס.

מישהו יודע מה אפשר לעשות מעבר? ביטוח לאומי לוקחים את זה בחשבון? והאם אפשר לצרף להם מכתב אישי ששם אפרט את סביבת העבודה והקושי?

תודה וחג שמח
רעות
18/10/2016 15:42
היי

שמירת הריון בשל התעלפויות חוזרות שהחלו בתחילת ההריון ולא פסקו נדחתה עי ביטוח לאומי. שלחו מכתבים דרך האתר שלהם עד שנכנסתי אתמול במקרה לא ראיתי שום מכתב או sms כך שלצערי לא יכולתי אפילו להגיב ישר.

כעת אם אני מערערת זה לבית דין מישהי יכול להגיד לי מהי הפרוצדורה?

האם בכלל שווה להיכנס לזה או שאבוד מראש?

אני שבועיים וחצי לפני לידה מה הצפי של הטיפול בבקשה?
האם לשכור עו"ד?
עדי
18/10/2016 15:41
שאלה קצת מורכבת:

לפני כשנה קיבלתי העלאה במשכורת, לפני 3 חודשים גיליתי שהמעסיק צריך להעביר לי הפרשים לפנסיה על השנה האחרונה כי לא שינה את ההפקדות בעקבות ההעלאה. מה שאמור להגדיל את הברוטו שלי

אני עתידה לקבל את הכסף אבל זה לא יחושב לי בדמי לידה( מחושב לפי הברוטו נכון?) אשמח להבהרות מה אפשר לעשות ולמה אני זכאית.
צוצו
18/10/2016 15:23
אם זה יתכן שבמקום עבודה ציבורי גדול, יציינו כי משולם עפ"י שכר מינימום אך בפועל השכר מחושב עפ"י שכר יסוד אשר נמוך בהרבה משכר המינימום? ישנה השלמת שכר אבל היא רק כמה שקלים

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ