פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 499
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בר
04/01/2017 09:17
שלום,
שאלתי מתחלקת לשני חלקים.
1. בדוח שעות, האם מותר למעביד לציין מחלה/חופשה או חל"ת כאשר יש אישור מחלה? האם זה תקין או מריח לא טוב...
2. כעובדת גלובלית, קיבלתי 5 ימי מחלה והגעתי ברוב הימים לעבודה. האם המעביד מחוייב לשלם את ימי המחלה שבהם לא הייתי כי השכר גלובלי? או לפי חוק יום ראשון 0% שני 50% וכן הלאה.
בעצם האם מותר למעביד לרשום מה שבא לו בתלוש השכר. והאם שכר גלובלי מתייחס בהגדרתו כגלובלי לימי מחלה בתשלום מלא.
תודה
בר
ניר
03/01/2017 23:50
היי עבדתי בבית קפה חודשיים,המקום היה לא כשר אז עבדתי יותר מ40 שעות בשבוע , ובמשכורת קיבלתי תשלום על שעות נוספות לפי 9 שעות משמרת שלפי החוק זה אמור להיות 8 שעות משמרת 100% ולאחר מכן 125% על השעתיים הנוסופות
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי זה.
תודה.
בירור בקשר לתשלום דמי חגים שהמעסיק אמור לשלם,
בחודש אוקטובר היה כ5 ימי חג על ימי חול
2 ראש השנה ,2 סוכות, 1 כיפור .
כמה שאלות שקשורות לכך-
1) המעסיק אמור לשלם אם העובד עבד יום לפני ויום אחרי?
2) אם ביום כיפור היה אמור להיות משמרת אז המעסיק מחוייב לשלם ולהוריד יום חופש או לשלם ללא הורדת ימי חופש?
3) במידה וחג סוכות היה ביום שני והעובד עובד במשרה של 70% ללא ימי שני אז המעסיק לא מחוייב לשלם?
4) מתי המעסיק לא מחוייב לשלם דמי חגים?
אנסטסיה
03/01/2017 13:52
שאלה לגבי חישוב פיצוי פיטורים:

אני עובדת בחברה 6 שנים וחושבת להתפטר מייד לאחר חופשת לידה.

יודע לי כי מעסיק מפריש כל חודש 8.33% לקרן פיצויים, ולמיטב זיכרוני זה מתחילת העבודה שלי בחברה.

האם אני זכאית אך ורק למה שנצבר בקרן פיצויים?

ההפרש בין מה שנצבר לבין חישוב משכורת ממוצעת ב12 חודשים אחרונים כפול שנות וותק הוא מעל 10,000 ש״ח...

תודה
עורך דין
03/01/2017 20:30
שלום אנסטסיה

במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים מלאים לפי חוק, והמעסיק ישלים את הסכום החסר בקרן הפיצויים מכיסו.

בהצלחה
סיון
03/01/2017 13:52
שאלה חשובה...
ילדתי בתאריך 23.12.16,אני עובדת בחברה פרטית במחלקת הנהלת חשבונות ובנוסף מבצעת את הייבוא של החברה הבוס היום התקשר... שאל אם אני בודקת את המיילים שלי(יש לי גישה מהנייד) הוא ביקש שאגיע לסיים לו דוח מסויים שאין באפשרותו לבצע לבד... ברור שאם היה רוצה היה יכול...אבל הוא ביקש יותר נכון דרש שאגיע לעבודה לשעה או יותר לסיים לו את הדוח ולתת תשובה לספק שלו מחו"ל
האם יש לו זכות לדרוש ממני להגיע???אני קק ילדתי בקושי עומדת שאלך לעבודה כדי לעבוד
אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות...
עורך דין
03/01/2017 20:29
שלום סיון

כמובן שאינך צריכה לחזור לעבודה ואין למעסיק כל זכות לבקש ממך להגיע לעבודה בזמן חופשת לידה. מעשיו המתוארים של המעסיק גובלים בחוצפה רבתי!
גל
03/01/2017 13:53
אני שכירה באותה חברה מזה שנה וחצי, אמורה ללדת באפריל.

במהלך תקופתי בחברה, החברה עצמה החליפה שמות, וקיבלתי תלושי שכר על שמות חברה שונים. שינוי שם אמור לחול גם עכשיו, כשאני בעוד 3 חודשים בעצם אמורה לצאת לחופשת לידה. אז יהיו לי 3 תלושי שכר על שם החברה החדש ותלושים קודמים על שמות חברה אחרים.

נאמר לי במפורשות שוותק, תנאים וזכויות לא ניזוקים משינוי שם החברה. האם כך הדבר בכל הנוגע לדמי לידה שאני אמורה לתבוע ולקבל בבוא העת?

האם צפויה בעיה כזו או אחרת?
עורך דין
03/01/2017 20:27
שלום גל

את צריכה לשים לב לכך שהוותק שלך נמשר ממועד תחילת העסקתך, למרות שינויי השמות של החברה. אם הוותק לא נשמר הרי שהזכויות שלך נפגעות והמעסיק עובר על החוק. לגבי דמי לידה, אין זה משנה מכמה מעסיקים יש לך תלושי שכר. דמי הלידה לא יפגעו.

בהצלחה
אודי
03/01/2017 16:16
לפני כארבעה חודשים התחלתי לעבוד בחברת אבטחה. החברה מצידה השקיעה בי הכשרת מאבטח בתחילת העבודה. חתמתי על חוזה התחייבות ל12 חודשים ובמקרה של הפסקת עבודה תשלום יחסי של עלות ההכשרה בהשוואה להפרש בין תקופת ההתחייבות לעומת העבודה בפועל.
בסוף החודש (אחרי 5 חודשי עבודה) אני נאלץ להפסיק לעבוד עקב טיול של מספר חודשים לחול. בכוונתי לחזור לעבודה כשאשוב לארץ ולהמשיך את תקופת ההתחייבות שלי.

אשמח לתשובה על מספר שאלות:

1. האם המעסיק רשאי לנכות לי את עלות ההכשרה היחסית משכר העבודה החודשי ללא כל התערבות משפטית?

2. האם ישנה אפשרות חוקית כלשהי "להקפיא" את ההתחייבות או משהו בסגנון ולהמשיך אחרי החזרה לארץ?

3. האם יכולים להכריח אותי להגיש מכתב התפטרות בעקבות בקשתי לחופש ארוך?

4. במידה ופוטרתי עקב בקשתי לחופש, האם יכולים לגבות ממני את התשלום?

תודה רבה !
עורך דין
03/01/2017 20:25
שלום אודי

1. כן, בהחלט.
2. בהסכמת המעסיק בלבד.
3. המעסיק אינו מחוייב לאפשר לך לצאת לחופשה ארוכה או קצרה. הדבר נתון לשיקול דעתו.
4. תלוי בתנאי החוזה שלך, אבל סביר שלא.

בהצלחה
אנונימי
03/01/2017 18:59
במקום העבודה שלנו עומד להתחלף בעל הבית ואנחנו העובדים לא קיבלנו שום הודעה או התראה על כך וניזונים בעיקר משמועות. אין לנו מושג אם אנחנו ממשיכים לעבוד תחת המעסיק החדש או שאנחנו מפוטרים.
עורך דין
03/01/2017 20:23
שלום לך

כל עוד לא הודיעו לעובדים דבר, הרי שדבר לא השתנה פורמלית ככל הנראה. יש באתר זה כתבה מצויינת בנושא חילופי מעסיקים וזכויות העובדים בשל כך. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
יפעת
02/01/2017 11:44
יש מישהי שהתפטרה לצורך טיפול בילד, וביטוח לאומי ביטלו לה את 90 ימי ההמתנה? אשמח לדעת מה הסיכוי שלי לקבל אבטלה כיוון שהתפטרתי בלית ברירה לאחר לידת תאומות המעסיק לא מוכן היה לקצר את המשרה, וכרגע לא מצליחה למצוא מן הסתם עבודה, למה מן הסתם? כי מעסיקים ששומעים את הסטטוס אם שלושה ששתים מתוכן הן תאומות בני 10 חודשים פוסלים אותי על הסף...בקיצור יש חיה כזאת לקבל אבטלה מבלי להמתין 90 יום?
עורך דין
03/01/2017 11:29
שלום יפעת

במקרים רבים, בעקבות פניה ברורה שמנוסחת כראוי, פקידי המוסד לביטוח לאומי מבטלים את תקופת ההמתנה של 90 הימים לאמהות שהתפטרו לצורך טיפול בילד לפי החוק.

בהצלחה
פיטורין
גיא
02/01/2017 12:42
שלום
פיטרו אותי בחודש דצמבר הביאו לי מכתב שהשכר שלי ישולם עד 22.1.17 ושאני לא צריך להגיע לעבודה ,
ב1.1.17 הביא לי משכורת כולל 22 יום האלה (חודש+22 יום)
האם אני יכול לדרוש מהמעסיק להוציא תלוש נפרד לחודש ינואר?? כי בגלל זה הולך לי הרבה כסף למס הכנסה ....
תודה גיא
עורך דין
03/01/2017 11:25
שלום גיא

בדרך כלל עובדים מפוטרים מתלוננים שמשלמים להם את השכר האחרון ואת המגיע להם בעת גמר חשבון באיחור ולא לפני הזמן...

בהצלחה
עיכוב מסמכים ע...
02/01/2017 17:06
בה
סיימתי עבודתי במקום עבודה מסוים. אני צריכה מסמכים ממקום העבודה כמו למשל:אישור תקופת העסקה וטופס של התמ"ת למשפחתון לגבי חודשים שעבדתי. כבר זמן רב שאני "רודפת" אחרי זה והמנהל מעכב אותי. מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? האם עש חוק האוסר עליו לעכב אותי? איך ניתן להשיג מסמכים ממקומות עבודה קודמים שאינם משתפים פעולה?

תודה
עורך דין
03/01/2017 11:24
שלום לך

אישורים על תקופות העסקה לפי מעסיקים ניתן לקבל בפניה אל המוסד לביטוח לאומי. מעבר לזה, צריך ללמוד להתנהל מול מעסיקים לשעבר שאינם משתפים פעולה.

בהצלחה
אבי
02/01/2017 18:04
שלום רב.הפעילות בה הועסקתי נמכרה לחברה אחרת ואני וחברי עומדים לקבל הודעת פיטורים .האם יש חובה אלינו לעשות חפיפה לעובדים בחברה השניה ?fog4545
עורך דין
03/01/2017 11:22
שלום אבי

1. תלוי מה כתוב בחוזה העבודה שלך
2. על עובד מפוטר לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק ולא מעבר לכך.

בהצלחה
אורית
02/01/2017 18:27
רציתי בבקשה לשאול..
אני מטפלת באישה מבוגרת שעוד לא מלאו לה 70. היא מקבלת קיצבת שאירים. עד לא מזמן עבדה רגיל ואחרי מצב רפואי מסויים לא יכולה לעבוד וצריכה לקבל השלמת הכנסה.
רציתי לדעת אם זה פוגע בקיצבת השאירים? אם תקבל מכסה כלשהי של השלמת הכנסה בגלל הקיצבה? תודה מראש.
עורך דין
03/01/2017 11:21
שלום אורית

מוטב לפנות בנושא זה למוקד הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי. הטלפון הוא *6020

בהצלחה
נטליה רוסוב
02/01/2017 19:51
שלום שמי נטליה, אני עובדת כברמנית בבית קפה. יום אחד לאחר שסגרתי עם עוד שני חברה הבוס, התקשר ואמר שחסרים עוד שתי שולחנות שעמדו בחוץ ולא הכנסנו פנימה. עכשיו הוא רוצה שכולנו נשלם על שולחנות חדשים ומי שלא משלם יפוטר. השאלה היא האם הוא יכול לדרוש מאיתנו כסף על זה כשאף אחד מאיתנו לא נחשב כאחראי במקום עבודה ואם הוא מפטר האם אנו זכאים לפיצויים?
בבקשה אשמח לעזרה והבהרה בנושא
עורך דין
03/01/2017 11:21
שלום נטליה

אסור למעסיק לנכות משכר העובדים כל סכום ללא הסכמה מפורשת, בכתב ומראש מהעבודים. עובד שיפוטר בעקבות סירוב לשלם יוכל להגיש תביעה כנגד המעסיק. רצוי לתעד את כל ההתנהלות בכתב ובאמצעות הקלטות ושמות עדים.

בהצלחה
לאוניד
03/01/2017 11:18
יש עו"ד בעינייני עבודה / תעסוקה של קבלנים דרך חוזה חשכ"ל?

לחבר טוב שלי שעובד כעובד קבלן במשרד ממשלתי על תקן טכנאי

ידוע לו שהמשרד משלם עבורו X ש"ח לשעה, וע"פ חוזה חשכל - מותר לקבלן לקחת עד 12.5% מהשכר שמשולם עבורו מהלקוח(משרד ממשלתי)

בפועל - הקבלן לוקח לעצמו בין 30% ל40% מהשכר שמשולם לעובד, בידיעה שהעובד עדיין משתכר מעל שכר המינימום ושהעובד(החבר שלי) לא מודע לתקנות חוזה החשכל שמופרות לרעתו.

אשמח לקבל עזרה/הכוונה עם מי ניתן להתייעץ.

תודה מראש והמשך יום מצויין
אבירם
03/01/2017 11:16
צריך קצת הבהרות לגבי מה פלוני עושה
פלוני קיבל מכתב פיטורים, וכאשר הוא היה אמור לקבל את שכרו האחרון גילה כי מעסיקו נעלם והעלים את כל העסק .
אחרי בירור נודע לפלוני שגם את כספי הפנסיה שירדו חודש בחודשו מתלוש השכר לא הופקדו באף קופה והפיצויים גם הם לא נראים באופק
לאחר בירור נוסף נודע לפלוני שהחברה לא יצאה לפירוק ולא לפשיטת רגל רק נעלמה

אהה ואגב פלוני זה בעצם 13 עובדים שעומדים כרגע באוויר
עזרה בבקשה
ספיר
03/01/2017 11:15
האם למעסיק מותר להעביר אותי 3 ראיונות שבסופם הוא אמר לי שהתקבלתי ושאני בפנים בוודאות ושהם מתלבטים בין 2 תפקידים לתת לי.

אני בתגובה שמחה, מפסיקה לחפש ואומרת לכל החברות שאני איתם בתהליך שכבר התקבלתי למקום אחר , מוותרת בגללם על הזדמנויות אחרות.

לאחר מכן הם אומרים שהתפקידים הללו בסוף לא רלוונטיים זה אחרי שחיכיתי עוד שבןעיים . לאחר מכן העבירו אותי עוד 4 ראיונות לעוד 3 תפקידים שונים.
יש לציין שהתהליך ארך חודש ו.. כשבכל הזמן הזה אני כמובן לא עובדת מחכה להתחיל לעבוד ולא מכניסה משכורת לבנק.

יש לציין שלא מדובר בחברת הייטק או משרה בכירה
בסוף התהליך אמרו לי שלא התקבלתי.

האם זה הגיוני? אין איזשהו חוק שמגן עלי בתור עובדת? האם למעסיק יש את הפריבילגיה לשחק ככה עם חיים של אנשים?

עכשיו לאחר חודש ו.. נותרתי ללא עבודה אחרי 8 ראיונות שעברתי עם אנשים שונים בחברה לאחר שהובטח לי שאני בפנים בוודאות.

מילא הייתי מתחילה ולא היו מרוצים לא נתנו לי בכלל את ההזדמנות להתחיל.

האם זה חוקי?
נטליה
03/01/2017 11:13
אני סטודנטית, עובדת כמלצרית בבית קפה מסוים מזה כ3 חודשים (37 ימי עבודה בפועל).

נעדרתי מעבודה יומיים עקב מחלה.

הודעתי מראש שלא אגיע עקב מחלה בשני הימים. יש בידי אישור רופואי. ביום השני למחלה כאשר הודעתי לממונה עליי שלא אגיע נאמר לי ש"אין ברירה את חייבת להגיע" וכשלא הגעתי לעבודה הוסרתי מקבוצת העבודה בה מפורסם הסידור, יומיים לאחר מכן (היום) גיליתי בעקיפין שגם ביטלו לי את המשמרות של השבוע הקרוב. (כל זה ללא ידיעתי וללא הסברים).

וזה קרה לפני שהוזמנתי לשימוע.
שרה
02/01/2017 21:49
שאלה מה הבדל בין אובדן כושר עבודה בפנסיה .לאובדן כושר עבודה בביטוח לאומי.מי זכאי .ואם העובדת עומדת בפני פיטורין איך תישמור זכאות.
עורך דין
03/01/2017 11:12
שלום שרה

עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבדוק את המקרה שלך בצורה יסודית, להסביר ולהמליץ לך כיצד לפעול במקרה של אובדן כושר עבודה - על מנת לממש את הזכויות המלאות שלך.

בהצלחה
אבי
03/01/2017 01:04
עד עכשיו, הייתה חלוקה של מאבטחים חמושים
לעומת מאבטחים לא חמושים
כעת, נוצר מצב, שמאבטחים לא חמושים, מקבלים שכר זהה
כמו המאבטחים החמושים, כי שכרם לא הועלה
כלומר, נוצר מצב, שלא משתלם בעצם לעבוד כמאבטח חמוש
אשמח לשמוע את דעתכם בנדון
עורך דין
03/01/2017 11:03
שלום אבי

דעתי כדעתך רק שיש חוק שקבע כי שכר המינימום עלה. זה לא אומר שהמעסיק חייב להעלות את השכר למי שכרו היה גבוה יותר משכר מינימום. זה גם לא אומר שאי אפשר להתארגן ולדרוש מהמעסיק להעלות את שכר המאבטחים החמושים...

בהצלחה
בר
03/01/2017 08:06
שלום. ביתי הייתה חולה חמישה ימים. מתוכם אני נשארתי איתה יום. בעלי יום. ובימים הנותרים הסבתא הגיעה ב9 ויצאה ב15 , אלו הזמנים שבהם הגעתי ויצאתי מהעבודה.
האם לפי חוק ניתן להשלים שעות חוסר בדף השעות מימי המחלה? כך שלאותו יום בו הגעתי מאוחר ויצאתי מוקדם בשל מחלת הילדה, לא יופיעו שעות חוסר אלא יום עבודה מלא.
תודה
בר
עורך דין
03/01/2017 11:01
שלום בר

רק בהסכמת המעסיק.

בהצלחה
דיאנא
03/01/2017 08:21
אני עצמאית אמא חד הורית ל3 ילדים משתכרת ב 2700 לחודש לא מקבלת מזונות האם מגיע לי השלמת הכנסה
עורך דין
03/01/2017 11:01
שלום דיאנא

מוטב לפנות בשאלה זאת למוקד המדיע של המוסד לביטוח לאומי בטלפון *6020

בהצלחה
מורדי
03/01/2017 09:15
שלום
המעסיק שלי רוצה לחייב אותי להשתמש בפלאפון של העבודה,
והחתים אותי על כך ששוי הטלפון יגולם לי למס.
אמרתי לו שמכיוון שאני לא מעוניין בכלל בפלאפון שלו וטוב לי עם הפלאפון שלי אני לא מסכים שיגולם לי למס
לטענתו אין לו ברירה והוא חייב לעשות זאת האם הוא צודק?(מבחינתי בסוף יום עבודה להשאיר את הפל במשרד)
עורך דין
03/01/2017 10:46
שלום מורדי

המעסיק לא יכול לכפות עליך לקבל טלפון ולפגוע בשכרך אם הדבר אינו כתוב בחוזה העסקתך במפורש.

בהצלחה
נירית31
03/01/2017 10:06
עובדת ברשת מזון כבר 8 שנים.
הסניף שבו אני עובדת נסגר לפני מס' ימים.
קיבלתי הזמנה לשימוע, אך המנהל לא התייצב
ןבינתיים נותרתי ללא עבודה.. מה עליי לעשות?
האם העניין חוקי?
מה קורה במידה והוא מציע לי לעבור לסניף אחר מחוץ לעיר ואני לא מעוניינת? האם אוכל לסרב ולקבל את הפיצויים כדין?
תודה מראש
עורך דין
03/01/2017 10:45
שלום נירית

פיטורים ללא שימוע מקימים לך עילה להגשת תביעה נגד המעסיק. ולא, אינך חייבת להסכים להרעת תנאי העבודה על ידי מעבר לעבודה בסניף אחר ככל הנראה.

בהצלחה
ענבל
03/01/2017 10:24
במידה וקיבלתי אישור על בדיקת הריון של כשעה ובאותו היום נשארתי להשלים שעות מעבר לשעות היומיות, זכות המעסיק לא לכלול אותם בשעות בדיקת הריון?
כלומר נעדרתי בבוקר שעה . אני מסיימת לעבודה ב4 וחצי ונשארתי עד 5 כי חסרות לי שעות בשכלול החודשי של ה100%. וחשב השכר מחשיב את זה כאילו השלמתי את שעות העדרות בבוקר של ההריון.
תקין?
עורך דין
03/01/2017 10:43
שלום ענבל

זכותך המלאה לפי חוק לקבל תשלום עבור היעדרות לצורך בדיקות הקשורות להריון, עד להיקף של 40 שעות לאורך תקופת ההריון. פני אל המעסיק בכתב ובקשי לקבל תשלום עבור השעות שבהן נעדרת כאמור.

בהצלחה
מאיה
02/01/2017 11:31
שלום,
אני עובדת במקום שהבעלים בואו נגיד ככה לא כל כך מתלהב מההריון שלי והמנהלת די מורידה אותי גם בעיניים של הבעלים בגלל שאני כרגע לא יכולה לעשות את העבודה כמו לפני ההריון, בגלל זה ביקשתי גם לרדת לחצי משרה. קיצור במקום 4 משמרות שסיכמנו לתקופות ההריון שלי נותנים 2 משמרות בשבוע כנראה בשביל שאתפטר. הכסף שאני מרויחה לא מספיק לכלום והכניס אותי למצב כלכלי קשה. יש לי בעיות המוגלובין ודם (מלפני ההריון, לא גילו מה בדיוק בינתיים) אבל מה שיש לי, לא מספיק לצאת לשמירת הריון.

יש לי מה לעשות בכזה מצב?

תודה מראש
זוהר
02/01/2017 11:29
היי, בתלוש של חודש אוגוסט 2016, היה חסר לי 280₪. את השיק לקחתי מאוחר (רק בנובמבר) כי הייתי בחו"ל ולא באזור בשביל לבוא לקחת במיוחד. כשלקחתי, גיליתי על החוסר. מאז (במהלך החודש וקצת האחרון) אני מוצאת את עצמי רודפת אחרי המעסיק. הוא אומר שהשיק מוכן אבל לא עונה איפה ואיך אני יכולה לקחת (הגעתי למקום פיזית ואמרו לי שזה לא שם, אני גם מגיעה כל פעם במיוחד וזו נסיעה של שעה וחצי לפחות).

מה אפשר לעשות?
מיטל
02/01/2017 11:01
היי
לפני כמה חודשים התחלתי עבודה שאני חתומה עליה בחוזה של חצי שנה מהר מאוד הבנתי שהמקום לא בשבילי
כרגע אם אני מחליטה להתפטר עליי לשלם קנס של 5אלף שקל על הקורס שעבר לי בזמנו. האם הם יכולים לחייב אותי על קורס שלא שמיש לי בחוץ ?
עוד דבר, במידה ולא הגעתי למשמרת , ולא הודעתי להם, הם יכולים לקזוז לי מהמשמרת את השכר הכפול לולא היתי עובדת. האם הזה הגיוני שהדברים האלה רשומים בחוזה? כי למרות שחתמתי עליו הוא לא נשמע לי תקין
שאול
02/01/2017 09:51
שלום,
בתאריך 1.9.16 אני וחבריי לעבודה בחברת שמירה בירושלים, התחלנו לעבוד בחברה חדשה שזכתה במרכז על חשבון מעסיק שהפסיד במכרז על מקום העבודה שלנו.
לכן, אני ויותר מ-10 חברי לעבודה, עברנו למעסיק החדש...
הבעיה היא שמאז, אין לנו הפקדות לא לפנסיה ולא לקרן השתלמות.

ראוי לציין שכאשר באנו לראשונה למשרד המעסיק החדש, הגשנו דוח רבעוני אחרון של פנסיה והשתלמות.
בחודשיים האחרונים אנחנו רק שומעים מהמעסיק שנחכה בסבלנות להפקדות האלה ושאנחנו נראה אותם בצבירה בסופו של דבר.

חלקינו כבר קיבלנו התראה מחברת הביטוח של הפנסיה שהביטוח הפנסיוני שלנו כבר מספר חודשים ללא הפקדה ושמומלץ שנעשה ביטוח ריסק כדי שלא נאבד ביטוחים פנסיונים...

ידוע לי שהמעסיק עבר על החוק בצו הרחבה לביטוח פנסיוני.
עברו 4 חודשים מלאים ואנו ללא הפקדות.
באופן אישי, ההפקדה אחרונה שלי לפנסיה הייתה באמצע אוגוסט על משכורת יולי.

אנחנו חושבים שהגיע הזמן שנגיע עם המעסיק לבית דין!

מה אתם מציעים לנו לעשות?

תודה מראש,
שאול אלשייך
ליאורה
01/01/2017 21:00
שלום, שאלה ועזרה בנושא עבודה.

עבדתי דרך חברת כח אדם בעבודה זמנית של 8 ימים לפני ראש השנה: 6 ימים בסוף ספטמבר, ויומיים בתחילת אוקטובר. את הכסף גם עבור ספטמבר וגם עבור אוקטובר קיבלתי רק ב-16.11 לאחר שיחות טלפוניות ובירורים רבים. בנוסף, עד היום לא קיבלתי שום תלוש מהם.

התקשרתי, ניגשתי לסניף... התברר לי שהם איחדו לי את 2 התלושים לתלוש אחד על חודש אוקטובר (שגם אותו עד היום לא קיבלתי). אני סטודנטית וזקוקה ל-2 תלושים כהוכחה לביטוח לאומי שעבדתי גם בספטמבר וגם באוקטובר.

אשמח לעזרתכם מה עליי לעשות וכיצד עליי לפעול בנושא זה מכל הבחינות.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ