פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 455
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לריסה
06/06/2017 11:02
בוקר טוב לכולם

עבדתי במקום עבודה X חודשים והופרשו דמי פנסיה. לאחר שפוטרתי לא עבדתי במשך 3 חודשים. בעבודה בחדשה אחרי כמה זמן צריכים להתחיל להפריש דמי פנסיה?

אודה לתשובה.
רחלי
06/06/2017 10:53
האם ניתן להאריך חופשת לידה על חשבון ימי מחלה?
אשדם_85
05/06/2017 12:57
נודע לי שמתכוונים לפטר לפני מספר ימים, וזה לאחר שעבדתי בארגון 4.5 חודשים. עדיין לא נקבע לי תאריך לשימוע, אבל דיברתי עם המנהלת שלי וסיכמנו שאצא בסוף החודש (יוני). עכשיו המנהלת שלי טוענת שלא אקבל שום זכויות יתרות (דמי אבטלה וכו') אם אתפטר בעצמי ולא אפוטר. היא גם טוענת שלא אוכל להודיע לעובדים שלי עד השימוע.
מאוד הייתי רוצה להודיע לעובדים שלי שאני מפוטר. ואם באמת אני לא זכאי לשום דבר אחרי 4.5 חודשי עבודה, אתפטר במקום להיות מפוטר ואוותר על זכותי לשימוע.
אשמח לעיצה.
עורך דין
06/06/2017 09:41
שלום לך

לאחר 4 וחצי חודשי עבודה אינך זכאי לקבל פיצויי פיטורים. תוכל לפדות את ימי החופשה שצברת בתשלום (אם יש לך ימי צבורים) ולשחרר את קרן הפנסיה שלך - לא מעבר לכך.

בהצלחה
אשדם_85
06/06/2017 10:18
תודה רבה על התגובה. מה בנוגע למניעה מהודעה לעובדים שלי על סיום עבודתי. האם החוק מורה על כך שלא אדבר איתם עד שיבוצע השימוע?
עורך דין
06/06/2017 10:47
שלום שוב,

העובדה שהודיעו לך על פיטורים לפני שנערך שימוע היא בעייתית לכשעצמה... מאידך, הגיוני לא לדבר עם אף אחד מהעובדים בנושא כל עוד אינך מפוטר באופן רשמי.
מור
04/06/2017 22:07
במידה והיה הסכם שבו מצוין שיש להודיע על סיום עבודה שבועיים מראש, אם המעסיק ביקש לא להגיע לפני תום השבועיים, האם אני זכאי לשכר על שבועיים?
(יש לציין שבמקום העבודה הקודם שהיה ללא הסכם שולם חודש מראש ללא הגעה למקום העבודה)
תודה רבה
עורך דין
06/06/2017 09:58
שלום מור

למעסיק יש זכות להורות לעובד שלא להגיע למקום העבודה בתקופת ההודעה המוקדמת, אבל בכל מקרה יצטרך לשלם שכר מלא עבור תקופה זאת - גם אם העובד לא עבד בפועל.

בהצלחה
מיכאל
04/06/2017 22:07
ערב טוב,
האם מעסיק רשאי להשאיר עובדים רבע שעה מעבר לשעות העבודה שלהם לטובת העברת תדריך סוף יום ( לא בתשלום) בטענה שהדבר הכרחי ומונע מעובדים שמסיימים לעבוד לפניי תום המשמרת(ההפסקה האחרונה יוצרת גשר לשעת סיום המשמרת), לא יעזבו טרם הזמן
עורך דין
06/06/2017 09:57
שלום מיכאל

במקרה המתואר המעסיק צריך לשלם לעובדים שכר עבור הזמן שבו הם נדרשים להשאר במקום העבודה לצורך תדריך.

בהצלחה
שירן רז
04/06/2017 22:04
ערב טוב

אני עובדת 5 שנים במקום עבודה , לפני 4 חודשים עשיתי תאונת עבודה כרגע חזרתי לעבודה יום חמישי האחרון והיום החליטו שמפטרים אותי כי הביאו עובדת אחרת במקומי .

לא עשו שיחת שימוע והביאו מכתב פיטורים ואמרו שיתנו לי חודש הודעה מוקדמת.

האם זה תקין ? יום אחרי שחזרתי כבר לפטר אותי?
עורך דין
06/06/2017 09:56
שלום שירן

הליך פיטורים חייב להתבצע בכפוף לקיום שימוע בטרם קבלת החלטה לגבי המשך העסקתך. המצב אותו את מתארת אינו תקין וזכותך לשקול אם לפעול להגשת תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
אנדריי
05/06/2017 00:32
שלום לכולם.
אני עובד בחברה די גדולה ומקבל שכר בסיס שהוא מינימום ועליו נוספות המשמרות וכד'. לאחרונה שמתי לב לאיזשהוא מרכיב בשכר המינימום שלי שהדאיג אותי ואני חושב שזה לא המקום שלו אלא הוא אמור להופיע בברוטו אז להלן מרכיבי המינימום שלי
תוספת חוק מינימום 583.58
השלמה לשכר מינימום 467.07
יסוד משולב בסיסי 3495
סוג/מקצוע/רשיון 10% 349.5
צה"ל 104.85

הנתון שמדאיג אותי הוא צה"ל שלפי דעתי לא אמור להיות חלק ממרכיבי המינימום אלא אמור להיות משולב בברוטו. אם אני צודק אז עוד שאלה: כיצד הסכום הזה מחושב ומי הגוף שאחראי עליו?
תודה ענקית למי שעוזר
עורך דין
06/06/2017 09:52
שלום אנדריי

על מנת לתת חוות דעת מנומקת וחד משמעית לגבי רכיבי השכר שלך, יש לפנות לקבלת ייעוץ של חשבת שכר / יועץ מס, שיבדקו את תלושי השכר שלך לעומק ויקבלו ממך מידע נוסף לגבי היקף משרתך וחוזה העבודה שלך.

בהצלחה
מעסיקה
05/06/2017 00:39
שלום רב,
יש בבעלותי גן שבו מועסקות מספר סייעות. כאשר אחת מהן חולה או נעדרת אני דואגת לסייעת מחליפה, בחורה שעובדת אצלי על בסיס קריאה, לא על בסיס קבוע. במידה והסייעת המחליפה לא יכולה להגיע, אני דואגת שתגיע מחליפה אחרת. לפני כשבועיים אחת הסייעות המחליפות עברה טיפול שיניים והביאה לי על כך אישור מחלה. כיצד עליי לנהוג? היא לא עובדת אצלי באופן קבוע, גם אין לה שעות קבועות ויותר מזה ישנן תקופות שהיא לא עובדת אצלי כלל.... על בסיס מה אני צריכה לתת לה מחלה? הרי לא תמיד אני קוראת לה לעבוד....
עורך דין
06/06/2017 09:50
שלום לך

עובדות צוברות ימי מחלה לפי חלקיות המשרה שלהן. יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על הזכות לצבור ימי מחלה, גם במשרה חלקית ולא קבועה. יש להקפיד על מילוי הוראות החוק בנושא.

בהצלחה
אבי
05/06/2017 09:40
שלום רב- החניון אותו מעמידה העבודה לרשותי נמצא 10 דקות הליכה ממקום העבודה, האם אני רשאי מבחינה חוקית להחתים נוכחות בבוקר ואז להחנות את רכבי ואותו הדבר בסוף יום העבודה, להביא את הרכב מהחניון ליסוע איתו לעבודה ואז להחתים יציאה?

יש לציין שלחלק מהעובדים מוקצים מקומות חנייה במקום העבודה עצמו ואז להם אין עיכוב של 10 דקות.

תודה מראש,
עורך דין
06/06/2017 09:49
שלום אבי

לא, אלא באישור המעסיק.

בהצלחה
הפרשות וצבירת ...
05/06/2017 13:20
שלום, קיבלתי שמירת הריון מרופא הנשים שלי, האם על מנת שהמעסיק ימשיך לכבד את זכותיי טופס זה מספק? או שרק לאחר שביטוח לאומי מאשר את השמירה אצלו?
עורך דין
06/06/2017 09:40
שלום לך

עליך לפנות אל המוסד לביטוח לאומי שיאשר את ההמלצה הרפואית לשמירת הריון. עד לקבלת האישור אין כל תוקף להמלצה של רופא שנים שלך.

בהצלחה
בלומון
05/06/2017 14:31
בת 66 עדין עובדת.בגיל 62 פניתי לקרן והתחלתי לקבל פנסיה.
המעביד טוען שלא אהיה זכאית לפדיון ימי המחלה שהצטברו
מגיל 62

האם תקין/חוקי?
עורך דין
06/06/2017 09:36
שלום בלומון

כל עוד אינך עובדת תחת הסכם קיבוצי הקובע אחרת, לא ניתן לפדות ימי מחלה בתשלום.

בהצלחה
רננה
05/06/2017 15:21
אנו עובדות בצהרון בבי"ס. לילדי הכיתה יש טיול והם חוזרים בגמר הצהרון.
האם אנו העובדות זכאיות לקבל משכורת על יום זה?
עורך דין
06/06/2017 09:35
שלום רננה

התשובה לשאלתך תלויה במה שסוכם במסגרת חוזה העבודה שלך.

בהצלחה
התפטרות
רחלי
05/06/2017 16:43
שלום רב , ברצוני להתייעץ עמכם הנני עובדת בארגון ממשלתי מזה 5.5 שנים, הנני מעוניינת לדעת את זוכיותיי במידה והנני מודיעה על התפטרותי, האם אני זכאית לפיצויים ?
עורך דין
06/06/2017 09:34
שלום רחלי

רק עובדים שמפוטרים ביוזמת המעסיק זכאים לקבל פיצויי פיטורים מלאים, אלא אם את מתפטרת בשל הרעה מוחשית בתנאי העסקתך או במקרה אחר המנוי החוק ומאפשר להתפטר בדין מפוטר.

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה של התפטרות בדין מפוטר - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
ליאור
06/06/2017 09:07
שלום,
יצאתי לחל"ד לאחר 11 חודשי עבודה במקום עבודתי. הייתי 3 חודשים (14 שבועות) בהם קיבלתי דמי לידה מביטוח לאומי והמעסיק הוציא לי תלושי שכר על מינוס לאור הפרשת פנסיה.
הארכתי את חופשת הלידה בעוד 3 חודשים והייתי אמורה לחזור לעבודתו לפני השבוע.
לפני 3 שבועות הודיע המעסיק שהוא מקצצת משעות המשרה ונאלצתי לומר שאני לא חוזרת לעבודה, שכן זה לא משתלם לי.
האם זה נחשב פיטורים או התפטרות?
האם אני זכאית לפיצויים? ואם כן על כמה חודשי עבודה?
מה נחשב תאריך סיום העבודה, התאריך בו "התפטרתי" או לפי התחושה האחרון שקיבלתי?

אשמח למענה
עורך דין
06/06/2017 09:24
שלום ליאור

המעסיק שלך הפר את חוק עבודת נשים שכן עליו לקלוט אותך לעבודה באותו תפקיד ובאותה היקף משרה לאחר חופשת הלידה. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
סיגל
05/06/2017 23:17
שלום,
עברה למעלה מחצי שנה מאז שחתמתי אצל סוכן הביטוח שלי על טופס ניוד של קרן הפנסיה מחברת ביטוח אחת לחברת ביטוח אחרת.
אני מפצירה בסוכן לדעת מדוע לא נויידו הכספים אך כל הזמן התשובה שאני מקבלת זה ש"זה בבדיקה".
האם זה חוקי? בכל מקום באינטרנט אני רואה שהחוק מחייב לנייד את הכספים תוך 20 ימי עבודה.
אודה לתשובה
סיגל
עורך דין
06/06/2017 09:04
שלום סיגל

כמובן שחצי שנה זה פרק זמן לא סביר בעליל והפסקת הפרשות לקרן הפנסיה עלולה לפגוע בצבירה ובזכויות שלך. פני אל סוכן הביטוח בכתב בלבד ודירשי תשובות מיידיות. אחרת פני לעורך דין.

בהצלחה
שגית
05/06/2017 00:29
שלום.
כעובדת משרד הבריאות, הועלתי (באופן זמני- כך הוחתמתי) למשרה מלאה על תקן אחות אחרת. כיום, למעלה משנתיים וחצי אחרי העלאה זו, האם מותר למעסיקי להוריד אותי לחלקיות משרה "למשרת האם" שלי? בעוד אני מעוניינת בהמשך העסקה במשרה מלאה? וחל זמן כה רב מאז?
תודה.
שירו
04/06/2017 22:54
עובדת בחברת השמה, השכר מורכב משכר בסיס ו-10% משכר כל השמה.
מתכננת לסיים את העסקתי בחברה, אך יש מועמדים שלי בתהליך מתקדם במקום ההשמה וצפויים לסגור חוזה. האם החברה יכולה להתנער מתשלום הבונוס (סכום נכבד מאוד, אלפי שקלים)?
איריס
04/06/2017 22:53
שלום, אחרי חלד יצאתי לחל״ת, האם יש בעייתיות אם החלטתי להתפטר ואבקש מהמעסיק לקבל רטרו לתאריך סיום החלד את התפטרותי? אם בעייתי האם כשאני מתפטרת בחלת לצורך טיפול בילדה יש משמעות להודעה מוקדמת היות ואני לא מתכננת לסיים את החלת בקרוב כדי לשוב למשרתי והיות והמעסיק לא מסתיר שאין לי ככ מקום לשוב אליו
ואם אני מתפטרת ומציגה לביטוח לאומי שחור על גבי לבן שאין לי לאן לחזור והתנהלות לא תקינה טרם יציאתי לחלד האם יש סיכוי לביטול ה90 ימים?
ורדה
04/06/2017 22:52
שלום.
חזרתי לעבודה מחופשת הלידה לפני 5 חודשים לעבודה.
שינו לי מייד את הגדרות התפקיד והורידו נתח עיקרי מהתפקיד שנשאר אצל מי שמילאה אותו בהעדרותי( קיבלתי מסמך הגדרות ולא הבעתי התנגדות או הסתייגות כי זה נראה שהם קיבלו החלטה ואין לי אימרה בנושא). כיום הוצעה לי לעבור לחצי משרה או להיות מפוטרת כי אין בתפקיד שלי מספיק בשר. נאמר לי במפורש שבגלל מה שירד ממני בגלל חופשת הלידה ולא יחזור אין צורך במשרה מלאה. האם יש אפשרות שמה נעשה לי לא חוקי למרות שעברו 5 חודשים ולא אמרתי כלום כששינו לי את התפקיד? תודה מראש
הדס
04/06/2017 22:51
1. אם יש לי בייביסטר/ עובדת משק בית (מעל גיל 18) איתה אני רוצה לסגור שתבוא פעמיים בשבוע לכארבע שעות כל פעם - אך זה הקאטץ', זה דינאמי, פעם אחת אולי אצטרך יותר מארבע שעות, פעם פחות, אולי נוסיף עוד יום בהמשך, אולי נוריד...

בהנחה שהיקף העבודה הוא דינאמי, איך יחושב התשלום לביטוח לאומי אותו אני צריכה לשלם עבורה?

2. ו.. אני חייבת להפריש לה דמי ביטוח לאומי, גם אם היא עובדת בעוד מקום/מקומות, נכון?
תודה
מ.ו
04/06/2017 22:50
אני 5 חודשים אחרי לידה .. עובדת כ3 שנים בעבודה שלי במשמרות בוקר וערב. בדקתי על אפשרות חזרה לעבודה ללא משמרות ערב והמנהל שלי אמר שלא ניתן.. כאמא אני לא יכולה ולא רוצה לעבוד במשמרות אני מעוניינת להתפטר לטובת גידול הילד כרגע ולחתום אבטלה, האם אצטרך לחכות תקופת המתנה של שלושה חודשים? ואילו טפסים אני צריכה לבקש כדי לחתום? ואיך זה מתנהל מול ביטוח לאומי ולשכת התעסוקה? אשמח לתשובה מפורטת
שירלי
04/06/2017 22:49
תחילת חודש שמיני (אחרי היריון בסיכון ולידה מוקדמת) סובלת קשות מכאבי גב. הייתי אצל אורטופד וההמלצה היא פיזיוטרפיה. אין המלצה לשמירה (מיותר לציים שהרופא זילזל בי ברמות קשות).

האם במקרה בו אני מקבלת ימי מחלה רציפית אני יכולה להגיש בקשה לביטוח לאומי לשמירה? בהנחה שאין לי ימי מחלה בתשלום. כעבור כמה ימים? ואיך זה עובד?

אקדים בתודה ענקית!
רומי
04/06/2017 22:49
היי, שאלה מקווה שאצליח להסביר טוב... בספטמבר 2015 יצאתי לשמירת הריון וילדתי במרץ 16, ביולי התפטרתי לגידול הילדים ובספטמבר התחלתי עבודה חדשה, באוקטובר נכנסתי להריון ועתידה ללדת בתחילת יולי. השאלה שלי היא איך מחשבים דמי לידה? אני יודעת שצריך 10 תלושים רצופים או 15 לא רצופים אבל מאחר והייתי בחופשת לידה ומובטלת חודשיים בערך איך מחשבים את כל זה? מקווה שהצלחתי להסביר תודה
טל
04/06/2017 22:48
אם מתפטרים בשביל לטפל בילד צריך מכתב פיטורין בשביל לקבל אבטלה? אם כן, מה צריך להיות רשום בו?

כמה ימי אבטלה מגיעים?

כרגע נמצא כחודשיים בחל"ת (הארכתי את חופשת הלידה) ואמורה לחזור לעבוד עוד חודש, כמה זמן התראה מראש צריך לתת למעסיק?

תודה מראש
איליה
04/06/2017 22:11
שלום, אישתי התפטרה בתום חופשת לידה לטובת גידול הילד, המעסיק טוען שהיא חייבת לו כספים על כך שבמשך שלושה חודשים, תקופת חופשת הלידה, הוא המשיך להפריש לה לפנסיה, ביטוח לאומי, מס בריאות ומס הכנסה, כך שהיא נכנסה למינוס בחברה.
הכל עוד ניתן להבין חוץ ממס הכנסה, 395 שח לחודש, שפתאום הופיעה לה בתלוש, למרות שבחודשים שעבדה שם פיזית, לא ירד ממנה מס הכנסה משום היותה אישה וזכאות ל 2.25 נק זכות, השווים ל 483 שח זיכוי.
לטענת המעסיק, כאשר אין מסכורת, אז זה יורד אוטומטי ועליה לשלם את הסכום המופרח ביחד עם מס ההכנסה, ולאחר מכן לפנות לתאום מס.
האם זה בסדר? והאם עלינו באמת לשלם את הסכום שבמילא היה אמור להיות עליו זיכוי?
תודה
אירה
04/06/2017 22:10
שלום,

התפטרתי מעבודתי לאחר מעל שנתיים, בתום חופשת לידה לטובת טיפול בילדי וכיוון שבעבודה זו נאלצתי פעמיים בשבוע לעבוד מפוצל. הודעתי על ההתפטרות ביום ראשון, שבוע שעבר כולל מכתב כתוב. האם אני נדרשת בהודעה מוקדמת של חודש ימים לפי החוק?

תודה.
עבודה
אבי
01/06/2017 01:05
אם נקבע עבודה בין העובד למעסיק ובאותו יום התבטלה העבודה האם העובד מקבל משכורת על אותו היום
RE: עבודה
עורך דין
04/06/2017 22:01
שלום אבי

היה ואין מענה לשאלתך בחוזה העבודה בין הצדדים, והיה וביטול יום העבודה נעשה ביוזמת המעסיק ולאחר שהעובד כבר הגיע לעבודה, יש לשלם לעובד שכר מלא.

בהצלחה
איתי
31/05/2017 20:12
שלום,
ניהלתי 3 פגישות מו"מ עם מעסיקי לשעבר, שפיטר אותי לפני 3 שנים, ולאור ידיעתו כי אני במצוקה כלכלית ומחפש עבודה, הציעה לי לחזור אליו כאיש מכירות.
מדובר על מעסיק שמכיר אותי היטב, ולכן הפגישות לא היו ראיונות עבודה אלא חלק מהליך מו"מ, נמשכו 13 שעות במצטבר, סוכמו כל התנאים, לרבות, שכר חודשי של 9,300 ש"ח לפי 186 שעות (למרות שהמעסיק העדיף העסקה לפי שכר שעתי כמו יתר עובדיו כל השנים, וזה היה טעון מסע שכנוע מצידי) עם הגנה ל - 10 אלף (במקרה ולא אמכור מספיק), עמלות, וכל היתר לפי החוק. המעסיק גם הראה לי היכן אשב. בנוסף, ביקש שאתחיל ב 25 למאי לעבוד, וכי מתכוון לפטר את איש המכירות הנוכחי. באסמס לאחר מכן, דחה את מועד התחלת העבודה ל - 1 ליוני בגלל חג השבועות. בפגישה השלישית, שהייתה אמורה להיות חתימה על ההסכם, גיליתי באופן לא מפתיעה, שכן מעסיק זה אף פעם לא הצטייר לי כאדם אמין, שהשכר הינו שעתי ולא חודשי כפי שסוכם בע"פ בפגישה הקודמת וכן באסמסים שנלוו לה. לפיכך, באותה עת, לא הסכמתי לחתום על החוזה, "פתחתי" אותו ועשיתי "קיבול תוך כדי שינוי" כך שאני מוותר על העמלות, ובלבד שישנה את ההסכם לשכר חודשי קבוע של 10,500, 16 ימי חופש, הבראה מחוץ לשכר, קה"ש, ועליית שכר של 500 ש"ח כל שנה. הפגישה הייתה מתישה וארכה 4.5 שעות!!! בסופה לחצנו יד, סכמנו כי יום ראשון-שני ההסכם יהיה מוכן לחתימה ואתחיל לעבוד ב 1 ליוני. בנוסף, הראה לי את מקום ישיבתי במשרד ועדכן אותי כי כבר פיטר את איש המכירות. באסמסים לאחר מכן, המעסיק אמר שההסכם לא יהיה מוכן עד יום שני ואחתום עליו כבר במועד תחילת העבודה כאמור. יוער כי באסמס קודם, לאחר שבבוקרו של יום בו חברת פלאפון זמנה אותי לראיון אותו ודחיתי אותם, כתבתי למעסיק כי אני מפסיק להתראיין שכן זה לא ראוי כלפיו וכלפי מעסיקים אחרים. בנוסף, כתבתי לו ששכר חודשי מבחינתי זה הרוג ובל יעבור, והמעסיק ענה לי שגם עבורו. לאחר מספר אסמסמים, הבנתי "עם מי יש לי עסק" וכדי שלא אמסמס את הזדמנות התעסוקה, כי אכן מצבי הכלכלי קשה, חזרתי בי בכך שרשמתי למעסיק שאין פה שום עניין אישי, הכל לגיטימי כחלק ממו"מ בין כעובד למעסיק, ושאני מוכן לחתום על ההסכם הראשון שהכין עם השכר השעתי או זה שהיה אמור להכין, לבחירתו הבלעדית, ושאני זורם עם מה שיבחר ואגע ב-1 ליוני להתחלת עבודה כפי שסוכם, בע"פ ובכתב (בהסכם הראשון ובאסמסים). לצערי הרב, בערב יום שני, שעתיים לפני כניסת חג שבועות, המעסיק שלח לי אסמס בו הוא חוזר בו מהעסקתי בזו הלשון: "לא יקירי בינתיים וכרגע אין לי תשובה חיובית. אנא אל תגיע אני עוד יחשוב על זה בזמניו. אנא אל תשיב למסרון זה לא לדיון. חג שמח". לצערי, מחמת זעם, מחקתי באותו רגע את כל האסמסים המשורשרים (טעות!) אבל נותרו לי לפחות מחצית שכן שרשרתי אותם לחברתי בוואטצאפ שתחווה דעה, כולל את האחרון כאמור. לסיכום הדברים, לדעתי, הן לפי חוק החוזים והן לפי הפסיקה, על אף שאין לי חוזה חתום ביד (הטיוטא נשארה אצלו), המו"מ בין הצדדים השתכלל לידי חוזה שנכרת, לכל הפחות בע"פ, לרבות דרישות המסוימות, ולחילופין, המעסיק ניהל מו"מ מתיש במשך שבועיים שלא בתום לב ו/או כוונת התקשרות. ועכשיו השאלה ברשותך - לאור האמור לעיל, האם אכן אני צודק וקמה לי עילת תביעה??? ואם כן, מה הסיכוי שלי מול המעסיק בבית דין האזורי לעבודה אם אין לי את ההסכם החתום ביד??? שאלה אחרונה - האם להודיע לו שאני עומד לתבוע אותו ושיבחר אם להעסיק או או להגיש תביעה וזהו, כשאחד הסעדים המבוקשים זה העסקתי, או לכל הפחות, פיצויי קיום בגובה 3 משכורות??? תודה רבה על תשובתך המלומדת, ומתנצל מראש על המגילה...חג שמח:-)
נ.ב: לצערי חי מקצבת נכות ולכן אין לי אפשרות להגיע לייעוץ משפטי מסודר או לשכור עו"ד לייצוג בתיק. לפיכך, אייצג את עצמי.
עורך דין
04/06/2017 22:00
שלום איתי

קשה מאד ולא מקצועי לתת ייעוץ ומענה במידע חסר, במגרה מורכב כפי שאתה מתאר. גם אם אינך יכול להרשות לעצמך לקחת עורך דין שייצג אותך, תעשה מאמץ ופנה לקבלת ייעוץ משפטי מודר בטרם תקבל החלטות לכאן או לכאן. על פניו, ניכר כי התנהלות המעסיק בעייתית ואם תוכל להוכיח שנגרם לך נזק עקב הפרת החוזה כביכול, תקום לך עילה להגשת תביעה כנגד המעסיק.

בכל מקרה - לא מומלץ לבצע כל פעולה בטרם קבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
דרור
01/06/2017 09:47
שלום
בתלוש השכר לא הופיעו לי הגדלה של נקודות הזיכוי .
יש לי ילדה בת חמש וחצי שלפי הבנתי אני אמור לקבל עבורה נקודות זיכוי עד שהיא מגיעה לגיל 6 לפי התוכנית החדשה.
האם אני טועה או שיש משהו שלא הבנתי?
עורך דין
04/06/2017 21:56
שלום דרור

אינך טועה. בכל מקרה ועל מנת לבדוק בקפדנות את המגיע לך, מומלץ לפנות לחשבת שכר / יועץ מס שיבדקו את תלושי השכר שלך לאורך השנים, וסייעו לך בחישוב סכומי ההחזר המדוייקים שמגיעים לך. אולי תתפלא לשמוע, אבל לפי נתונים שמתפרסמים, למעל 35% מהעובדים השכירים במשק מגיע לקבל החזרי מס.

בהצלחה
רינת
01/06/2017 14:50
אני בחופשת לידה מזה שלושה חודשים והולכת לחזור לעבודה בעוד כחודש ימים , נגשתי למעסיק שלי לידכן על תאריך חזרה ולשוחח איתו אם יוכל לתת לי לסיים משמרות ערב שעה יותר מוקדם .
בשיחתנו הוא אמר שלא יוכל לתת לי יציאה מוקדמת או הקדמת המשמרת ובנוסף אמר שאני אעבוד 6 שעות במקום 7 שעות עליהם אני חתומה( כי אין צורך בי ל7 שעות) בנוסף אמר שאני אחזור למחלקה אחרת ממה שהייתי כי זה הצורך שלו
( בתחושותי הוא מעודד אותי להתפטר)
השאלה האם מותר לו לעשות זאת?
עורך דין
04/06/2017 21:53
שלום רינת

המעסיק צריך לקלוט אותך בחזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה ללא תנאי, לאותו תפקיד ובאותו היקף משרה בו הועסקת בטרם יציאתך לחופשת הלידה. במצב המתואר, סביר בהחלט שהמעסיק מפר את הוראות חוק עבודת נשים ולכן מומלץ לפנות לקבל ייעוץ משפטי פרטני בטרם קבלת החלטות כלשהן.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ