פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 438
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לבנת
25/07/2017 16:43
היי.

אשמח לעזרה.

התפטרתי לטובת טיפול בילד. עכשיו אני חותמת בלשכה.

לפני שבועיים התקבלתי לעבודה שלשכת העבודה שלחה אותי ואתמול התקבלתי לעבודה אחרת יותר טובה.

אני מנסה כבר יומיים לעדכן את הנציגה בלישכה אבל היא לא עונה לי.

יש לי הוכחות בנייד (מוקלטות) שניסיתי להתקשר אליה. ושלחתי לה כבר שני מיילים.

אם לא אגיע לעבודה האם זה ייחשב כסירוב? מה עושים?

תודה.
קרולין
25/07/2017 16:41
שלום,

ילדתי לפני כמעט 4 חודשים ותיכננתי לחזור לעבודה ב-3.9. המנהלת שלי עכשיו התקשרה וביקשה אם אוכל לחזור לפני, סביבות אמצע אוגוסט.

אני עובדת במקום כמעט 5 שנים כבר.

השאלה שלי היא:

א. אם מותר לה על פי חוק לבקש ממני דבר כזה? (בידיעה שאני זכאית לחופשת לידה עד ה-18.9)

ב. האם לגיטימי / מקובל לבקש העלאה במשכורת בחזרה מחופשת לידה? (ולהשתמש בסיבה שאני עושה מאמץ לחזור קודם, ושלא קיבלתי העלאה כבר כמה שנים)
לציין שאני ביחסים מאוד טובים עם המנהלים שלי והם מאוד רוצים שאחזור לעבוד אצלם.

תודה.
סיוון
25/07/2017 16:40
לבעלי יש פוליסה פרטית של אובדן כושר עבודה. בינואר 16 נפצע(שבר בקרסול וניתוח) ולא חזר לעבוד (היה שחקן כדורגל והפוליסה היא עבור המקצוע שלו).

חברת מנורה קיבלה את התביעה על אכ"ע, ולאחר שנה וחצי(!) של בדיקה ואיסוף תיק רפואי, התשובה היא שהפוליסה בוטלה בינואר 16 בגלל הפרת תנאים (הוציאו מסמכים מהצבא של תלונות על נקעים בקרסול - מה שלא אומר לדעתי דבר על הפרת תנאים).

חשוב לציין שהמשיכו לגבות מאיתנו תשלומים בכל חודש עבור הפוליסה עד עכשיו , ורק כעת נזכרו להחזיר לנו תשלומים אחורה עד ינואר 16. ( כי כעת שלחו את המכתב שהפוליסה בוטלה אז)

אשמח לדעת מניסיונכם, האם יכולה החברה לטעון הפרת תנאים על דבר כזה? והאם ביטול הפוליסה רטרואקטיבית בצורה כזו הוא חוקי?

תודה רבה!
גלית
25/07/2017 16:36
שלום, שאלה בנושא דיני עבודה.

אדם שגר בירושלים ורוצה לעבור לחיפה (ולאחר חצי שנה לעכו), מבקש לעזוב את עבודתו בגלל המרחק.

1. האם הוא חייב להיות יותר משנה בעבודה זו כדי לקבל פיצויים?

2. האם צריכה להיות סיבה נוספת לקבלת הפיצויים חוץ מהמעבר דירה?

תודה
אמה
25/07/2017 12:07
היי
בעלי התחיל לעבוד ב01/09/15 בקייטרינג באיזשהו מוסד, ולפני חודשיים החוזה שלהם עם המוסד הזה נגמר והעבירו אותו למקום אחר ושינו לו את התפקיד והוא לא מרוצה בכלל.

השאלה היא אם הוא מתפטר האם מגיע לו דמי פיטורין ואם כן לשנה או שנתיים?!

תודה מראש
מאיה
25/07/2017 11:56
התחלתי עבודה ובראיון שהתבצע חודש מראש עידכנתי על טיסה שיש לי למשך שבועיים ואמרו לי שלא תהיה בעיה עם זה. עכשיו כששאלתי אם הכל בסדר עם הטיסה וימי החופש אמרו לי שלא מאשרים לי את הטיסה. מה ניתן לעשות בנידון? חתמתי על חוזה של 12 חודשים, והטיסה הזו שולמה ונקבעה ממזמן.
הראל
25/07/2017 10:51
הסיפור קצת מורכב.
אני עובד במקום העבודה 5 שנים בשכר גלובלי מהיום הראשון.

בתפקידי אני טבח ואחראי על כל נושא המטבח מהזמנות ועד לבישול ותפעול תורנים.אין לי צוות ואני אחראי על הכל לבד.

בסעיף 3 לחוזה שלי כתוב שאני אחראי על כל הנושאים שקשורים למטבח+דף שכתוב בכתב ששם מפורט לפרטים הכל.יש לציין שכל הכתוב שם מתייחס אך ורק למטבח.

בסעיף 5 כתוב - שעות העבודה 8:00-16:00 עובדים כל השנה.

חשוב לציין-שנכנסתי לעבודה נאמר לי שכיוון שזה מוסד חינוכי אין צורך שאגיע לעבודה בימים בהם אין תלמידים,וזה הפריבילגיה שלי כעובד במוסד זה.
(אלא אם כן יש הזמנות/נקיונות/הכנות שצריך לעשות)

בנוסף נאמר לי-שזוהי 'משרת הספק'-סיימת,לך לבית!
וכך זה עבד במשך 5 שנים.היו ימים שסיימתי ב13:00 היו ימים שסיימתי ב14:00 וכן הלאה.

לפני כחודש וחצי בזמן וויכוח עם המנהל אמרתי לו שאני מעוניין להתפטר מכיוון שנמאס לי וכו'.
ההתפטרות לא הייתה על כתב אלא בעל פה.

במשך החודש וחצי ניסינו להגיע להבנות וכו' ובשיחה שנערכה בנינו אמרתי למנהל שאני מתחרט על הדרישה להתפטר וזה נעשה בשעה של כעס ומרמור.

ולאט לאט התחלתי להבין שהמנהל החליט שמפסיקים את השכר הגלובלי ומעתה השכר יהיה שעתי.
שזו פגיעה לא נתפסת במשכורת,ישנם חודשים שיותר מחצי משכורת נחתכת כי אין לימודים.
ולא רק זאת,אלא המעסיק דורש ממני להגיע לעבודה בימים שיש חופש לתלמידים 'להסתכל על הקיר עד 16:00 ולבצע עבודות תחזוקה,שליחויות כפי שיידרש'

כמובן שלא הסכמתי ובתום החודש וחצי לא הגענו להבנה ועדיין נשארתי בעבודה מספר ימים מתוך רצון של שני הצדדים לגשר על הפערים ולהבין מה כל אחד מאיתנו יכול ללכת לקראת השני.

משלא הגענו להסכמה ומתוך רצון לסיים את הסאגה ששנינו מרוצים הוחלט שאקבל מכתב פיטורים,משכורת עד סוף החודש ופיצויים.

היום קיבלתי מכתב התפטרות ולא פיטורים .
פיצויים אקבל כרגיל וכן משכורת עד סוף החודש.
התחושות שלי קשות מאוד ואני מרגיש שנעשה לי עוול.
גם בהרעת המשכורת וגם ביחס.
האם יש משהו שאפשר לעשות ?
סליחה על החפירה אשמח לתשובה.
אייל
25/07/2017 09:55
שלום
אני מתחיל שנה שניה, בלימודים להוראה, ועומד לקבל מכתב פיטורין, לאחר 17 שנות עבודה.
חשבתי לתגבר את הלמודים למערכת מלאה, ובזמן הזה, למחייתי, לקבל דמי אבטלה.
האם יתכן ואמצא לא מתאים לקבלתם ? האם יתכן שישלחו אותי לנסות משרות, ולאחר שלילתם, אפסיק לקבל אותם ?
האם יש כללי אצבע שמנחים במקרים כאלה ?

הנושא חשוב , וקריטי עבורי לבחירת דרכי, ממש בימי אלה (לחפש עבודה, או להרשם ללימודים)

תודה רבה
אתי
25/07/2017 09:54
האם ניתן לקחת שני ימי הצהרה בחודש יולי?כשיש השתלמות?תודה מראש ויום נעים
פנסיה
מאור מאור
25/07/2017 07:23
שלום
בעת הלידה האם עליי להודיע לקרן הפנסיה של אישתי שהיא בחופשת לידה?(קרן פנסיה החדשה) כי שלא נצטרך לחתום על הצהרת בריאות האם לעשות ריסק זמני?
מעסיק
20/07/2017 21:38
האם מותר לי לחטט במגירה של העובד במשרד שלו ?
מעסיק
24/07/2017 20:08
השאךה אם מותר או לא בעייתי אני יודע
יש לי עובד שיש לו דברים של העבודה וגם שלו פרטי כמו סיסמא של הבנק או מיני קי
הוא אוסר על פץיחת חדרו לאא נוכחותו
האם מוץר או אסור ?
עורך דין
24/07/2017 10:12
שלום מעסיק

אם המשרד נעול והנו משרד פרטי של העובד, זה יכול להיות בעייתי לחטט שם בלי הסכמה של העובד.

בהצלחה
סד
24/07/2017 19:56
מה הפיצוי לעובד שחזר לעבודה בגלל לחץ שהופעל עליו מצד המעסיק?
רועי
24/07/2017 14:55
אם המעסיק צפריש לי רק על 80% מהשכר לתנאיים פנסיוניים ואני מתפטר. האם הוא צריך להשלים לי את הפיצויים על 20% שלא הפריש? האם חוקי בכלל לא להפריש על כל השכר?
ורדית
24/07/2017 14:37
שלום, אני כותבת כרגע נסערת, אחרי עוד ויכוח עם בעלת המשרד שבו אני עובדת. הסיפור שלי קצת ארוך ומורכב, אך אנסה לתמצת.
אני עובדת בסוכנות גדולה ובתפקיד משמעותי. אני בהריון, שבוע 19
התחלתי לעבוד בסוכנות במשרת אם. אני עם שני ילדים קטנים בבית. משרה שמראש ידעתי שמתאימה לי מבחינת שעות. עם הזמן,בעלת המשרד הציעה לי לעבור לתפקיד אחר, במחלקה אחרת. תפקיד במשרה מלאה. כשנשאלתי אם יש לי עזרה עם הילדים. מראש אמרתי שאין לי ואמרתי לה את השעות שאני יכולה (שמונה עד ארבע ללא שישי). באותו הרגע התאים לה, כי סתמתי לה חור מאוד גדול וחשוב. עם הזמן היא התחילה לבוא בטענות שאני לא נותנת יותר שעות ושאני נאלצת להחסיר מידי פעם בגלל ילד שלא מרגיש טוב. ולא הפסיקה להשמיע לי שזה לא בסדר ושכולם נותנים יותר (ללא תוספת תשלום) ואני לא. עם הזמן נכנסתי להריון ומאז היא לא מפסיקה להגיד לי שלא מספיק החיסורים שלי בגלל הילדים עכשיו גם ההריון. מפה לשם מאז שגילתה שאני בהריון, היא לא מפסיקה לעקוץ אותי ולתת הערות הקשורות להריון.

מנהל המחלקה מצטרף אליה ביחס העוקצני. ישנן עוד שתי בנות במשרד, בתפקיד ניהולי, שגם הן בהריון וגם להן היא זורקת עקיצות ומילים שלא במקום. אתמול מיוזמתי נכנסתי לשיחה עם הבוסית, נכנסתי לשיחה הקשורה בנושא העבודה והיא לאט לאט הפכה את הנושא לחיסורים שלי ועל ההריון שלי. נאמרו שם המון דברים שלא צרכים להאמר לאישה הרה עובדת. היום כשהגיעה בבוקר לעבודה, היא נגשה אליי להביא לי דואר ושוב התחילה לזרוק עקיצות לכיווני. הרגשתי שאני כבר לא יכולה, התחילו לי כאבים בבטן התחתונה ופשוט קמתי והלכתי.

מה ניתן לעשות במצב כזה? אני לא רוצה לעזוב, אני אוהבת את מה שאני עושה ולא מעוניינת להישאר בבית כל תקופת ההריון.

אך מצד שני, העבודה שלי גם ככה קשה ותובענית שדורשת ממני המון כח ואנרגיה וגם ההתמודגות איתה ועם מנהל המחלקה. מה דעתכם?
אסי
24/07/2017 11:20
שלום,

אשתי ילדה החודש (יולי 2017).

האם ניתן לחלוק יחד שבוע אחד מחופשת הלידה (ע"ח דמי לידה מביטוח לאומי) כבר בשבוע הראשון לאחר הלידה, או שניתן לחלוק חופשה רק מהשבוע השישי?

מהרשום באתר ביטוח לאומי אני מבין שאפשר (האישה נדרשת לוותר על השבוע האחרון במקרה זה), ואילו בטלפון ביטוח לאומי טוענים שניתן רק מהשבוע השישי ואילך.
אשמח לקבל חוות דעת משפטית.

תודה,
אסי
ר.ס
24/07/2017 11:20
שאלה בנושא פנסיה.

אמא שלי ילידת שנת 1955 (אפריל) ולפי חוק גיל הפרישה מקבלת קצבת זקנה מהביטוח הלאומי החל מאפריל 2017. לפי כך אני נוטה להבין כי זכאית לפרישה בגיל 62, למרות התיקון של גיל הפרישה ל-64 אשר אמור להעשות בהדרגה, החל מהשנה הבא. בנוסף אמא שלי מעוניינת להמשיך לעבוד אצל אותו המעסיק.

בנסיון למשוך את כספי הפנסיה שהצטברו לזכותה בקופה (על מנת לכסות את המשכנתא שהיא עדיין משלמת) היא נענתה על ידי חברת הביטוח (ששמה רשום במערכת) כי אינה יכולה למשוך את כספי הפנסיה אלא בגיל 64 במידה וממשיכה לעבוד, בהתאם לתקנות של חברת הביטוח.

כנראה שאני לוקה בהבנת המצב, כי 1)האם תקנות של חברת הביטוח מנוגדים לחוק גיל הפרישה שלפיו כאמור אמא שלי נחשבת לפנסיונרית? 2)האם חברת הביטוח מעודדת אנשים לא להמשיך ולעבוד, כי הפסקת עבודה הינה תנאי למשיכת הכספים?
תודה רבה!
רותם
24/07/2017 11:12
אני רוצה קצת סדר אחרי כל מסמכי ביטוח לאומי ואינטרנט.

עבדתי 4 חודשים אצל מעסיק (שקיבל אותי בהריון) ואז קיבלתי חודש ושבוע שמירת הריון. בחופשת הלידה הבנתי שאני זכאית לחל״ת של חודש ( אחרי החל״ד) בגלל שלא עבדתי שנה ולכן התפטרתי לצורך גידול הילדה.

רציתי לדעת :

1.אם אני זכאית לקבל פיצויים כלשהם? חלקיים?

2. אם לא היו מוכנים לעשות לי שינוי במשרה זה בסדר? (הייתה לי משרה של 8 עד 4) ופעמיים בשבוע 8עד 8 . )יש לי ילד נוסף בבית ככה שלא בא בחשבון.

3. ואם בגלל השאלה השנייה או בלי קשר אני זכאית לדמי אבטלה (לא חתמתי אף פעם).
אלונה
24/07/2017 11:11
היי בוקר טוב
יש לי בלאגן בראש אשמח להסבר שלכם:

התקבלתי לעבודה דרך כוח אדם בתור קופאית בסוף חודש מאי (הייתי סוף חודש 4). בסוף אוגוסט, אני אחשב כבר עובדת חברה. האם הם יכולים לפטר אותי? במידה שלא מפטרים אותי, אחרי שאני אלד, כמה זמן בכלל מגיע לי חופשת לידה אם בכלל או שחופשה ללא תשלום?

העניין הוא שהעבודה היא במשמרות או בוקר או צהריים כולל שישי שבת שזה חובה, ככה שכניראה לא בא בחשבון להשאר שם לצערי.

תוך כמה זמן עליי להגיש פיטורין או מסמכים כלשהם למישהו?

*מציינת שאני חד הורית ועתידה לקבל הבטחת הכנסה
עדן
24/07/2017 11:09
אני עובדת בסוכנות נסיעות בשירות הלקוחות ועושה בין היתר שינויי טיסה ללקוחות. אנחנו נדרשים לקחת ללקוחות תוספת של 150$ (כן לא פחות ולא יותר) על השירות ובעבר על כל שינוי כזה הייתי מקבלת בין 5 ל10 אחוז. הבונוס שלי היה יכול להגיע ל700 שקל בחודש אם הייתי עושה הרבה שינויים.

לפני כמה חודשים המנכ"לית הודיעה לנו בשיחה שהיא מבטלת לנו את הבונוס הזה היות וקשה לחשב אותו. אני עובדת כאן 3 שנים ובמשך שנתיים וחצי לא הייתה בעיה לחשב את הבונוס הזה.

בתמורה היא הבטיחה שכל חודש סוכן אחר יקבל 500 שקל כהוקרה על השירות הטוב שנתן. באותו הרגע הייתי שניה לפני לידה ולא התכוונתי לחזור אחרי חופשת הלידה, לכן בלעתי את הצפרדע.

את הבונוס המובטח לעולם אף אחד לא קיבל. ועכשיו חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה ואחרי שכל הוותיקים התפטרו, נותרתי היחידה שעושה כאן שינויי טיסה (בנוסף לעבודה השוטפת). זה המון עבודה ואני לא מקבלת על זה דבר.

האם זו הרעה בתנאים?
צליל
24/07/2017 11:08
עזרה הגשתי מכתב פיטורים לצורך גידול הילד את מכתב סיום העסקה הביאו לי לפני כצה ימים וגם זה אחרי שחפרתי לעומת זאת את גמר חשבון ופיצויים עדיין לא קיבלתי כל פעם טןענים שהם בודקים ולא חוזרים אלי אני מבחינתי רוצה להגיש תביעה כי החוק אןמר מרגע הגשת מכתב הפיטורים תוך חודש מחובתם להביא את כל מה שמגיע מבחינת פיצויים וגמר חשבון שזה הבראה וימי חופשה.

לאן אני פונה להגשת התביעה?
יעלה
24/07/2017 11:06
שלום,

אני חדשה כאן, אז אני לא ממש יודעת מה התחומים שבהם תדעו לייעץ, אבל אנסה...

אני עצמאית, ילדתי לפני 8 חודשים ומתחילת ההריון עד עכשיו לא עבדתי כי אושפזתי במהלך ההריון כמה פעמים, 7 חודשים רק הקאתי, ובנוסף לכל היה לי סימפיזיוליזיס, שעבר רק אחרי הלידה אז ממש לא תפקדתי, ועכשיו אני שוקלת לסגור את העסק כי הוא דעך לחלוטין.

בקיצור, כמו שאמרתי, הנסיך כבר בן שמונה חודשים ולא עבדתי מתחילת ההריון...

אני אמורה לקבל על זה משהו מביטוח לאומי? ואם כן - איך אני מגישה בקשה כזו? אילו טפסים עליי למלא?

תודה!
וסליחה על החפירה...
עינת
24/07/2017 09:15
שלום רב
ברצוני לדעת לחשב שווי ימיי חופשה
חשוב לציין שמשכורתי בנויה מבסיס ועמלות
בחודש אפריל  2017.
משכורתי 4500 בסיס 5000 עמלות
באתו חודש ויצאתי לחופשה שנתית בת 7 ימים
בחודש מרץ 2017
משכורתו 4500 בסיס.6000 עמלות
בחודש פברואר 2017
משכורתו 4500 בסיס. 9000 עמלות
בחודש ינואר 2017
משכורתו 4500 בסיס. 10000 עמלות

1. ברצוני לשאול האם המעביד צריך לשלם לי עבור ימיי החופשה
ובמידה וכן אך מחשבים זאת
2. האם יש קשר כמה קבלתי עמלה
החודש בו יצאתי לחופשה שנתית .
תודה מראש
עינת
24/07/2017 10:47
האם חישוב יום חופשה לסוכנת מכירות הוא בסיס יומי+עמלות??
האם מחשבים יום חופש של סוכנת
לפי 3 חודשים ממוצע משכורות וממוצע עמלות??
תודה רבה על העזרה!
עורך דין
24/07/2017 09:35
שלום עינת

צבירת ימי חופשה תלויה בהיקף המשרה ובוותק שלך ואין לה קשר לשכר שלך. שוויו של כל יום חופשה בדיוק כמו שוויו של יום עבודה. המעסיק אמור לשלם לך עבור ימי החופשה לפי מספר ימי החופשה שצברת וניצלת.

בהצלחה
עינת
24/07/2017 10:34
תודה רבה
עורך דין
24/07/2017 10:38
בשמחה ובהצלחה!
נאוה
23/07/2017 16:42
שבוע טוב.

יש לי שאלה חשובה. אני 6 וחצי חודשים אחרי לידה. מתפטרת מהעבודה בה עבדתי בשנתיים וחצי האחרונות. מצאתי חצי משרה במקום אחר ומתחילה בספטמבר.

לצערי המנהלת יודעת שהתקבלתי לעבודה אחרת אז בעייתי לכתוב במכתב הפיטורים שהסיבה היא הטיפול בילד. מה יכולה לכתוב כדי להיות זכאית לפיצויים? והאם זכאית לדמי אבטלה?

המון המון תודה ושבוע מבורך
עורך דין
24/07/2017 10:16
שלום נאוה

אין כל בעיה לכתוב במכתב ההתפטרות שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד. מותר לך להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד, על כל המשתמע מכך חוקית, ומיד לאחר מכאן להתחיל לעבוד במקום עבודה חדש - לא כל שכן כאשר את עוברת למשרה נוחה ומצומצמת יותר מבחינת היקף השעות.

בהצלחה
ש.כ
21/07/2017 10:11
שלום
אני התחלתי לעבוד בעבודה חדשה בחודש ספטמבר. באוגוסט אני אמורה ללדת. האם אני זכאית להארכת חופשת לידה עד חצי שנה מרגע הלידה?
עורך דין
24/07/2017 10:15
שלום לך

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה את כל האפשרויות של העובדת להאריך את חופשת הלידה שלה, בהתאם לוותק במקום העבודה ולמשתנים נוספים. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
עינת רפאלי
21/07/2017 07:03
עבדתי בעמותה למען הקשיש חמש וחצי שנים ופוטרתי אני לא מצליחה להכנס לקרן פנסיה שלי ולראות מה קורה הבנתי שעשו לי ניוד מסמכים
עורך דין
24/07/2017 10:14
שלום עינת

פני אל קרן הפנסיה ובקשי ממוקד שירות הלקוחות שלהם עזרה...

בהצלחה
לבנת
21/07/2017 03:30
אני עובדת במסעדה מזה כשנתיים.
באופן מקרי התברר לי כי בכל יום אחראי המשמרת מחסיר סכום כסף קבוע (50 שח) מקופת המלצרים לקופת המסעדה, לפי הוראת מנהל. כל זה נעשה הרחק מעיניי המלצרים, ללא ידיעתם. אשמח לדעת האם הנוהג הזה חוקי, ומה ניתן לעשות במידה ולא.
עורך דין
24/07/2017 10:13
שלום לבנת

כל עוד הדבר נעשה ללא ידיעת המלצרים ושכרם של המלצרים מבוסס על טיפים - הרי שברור שיש בכך פסול.

בהצלחה
ענת
23/07/2017 16:56
אני מטפלת בתינוקת ומראש לפניי שנכנסתי להריון סגרנו חוזה עד סוף אוגוסט כי הילדה נכנסת לגן בספטמבר. מפה לשם נכנסתי להריון והתאריך המשוער שלי ב-30 לאוגוסט.

אני יודעת שאני זכאית לדמי לידה כי משלמים עליי ביטוח לאומי. השאלה שלי לגביי חתימה על אבטלה. האם אני אצטרך לחכות 90 יום? האם ניתן לחתום אבטלה בזמן החופשת לידה? כי בעקרון בתום שלושת חודשי חופשת הלידה אין לי עבודה...

תודה רבה.
עורך דין
24/07/2017 10:09
שלום ענת

בזמן חופשת הלידה אינך יכולה לחתום אבטלה. אם וכאשר תחליטי להתפטר לצורך טיפול בילד לאחר חופשת הלידה, תצטרכי להמתין 90 יום עד למועד שבו תוכלי להתחיל לחתום ולקבל דמי אבטלה, אלא אם תפני בכתב אל המוסד לביטוח לאומי ותבקשי לקצר את משך ההמתנה או לבטל אותה - יש מידע בנושא באתר זה.

בהצלחה
שני
23/07/2017 17:11
שאלה בנוגע לדמי לידה וזכאות לחופשת לידה (לא מצאתי את התשובות בקבוצה ובקבצים):

התחלתי לעבוד בחודש דצמבר 2016, כאשר מחודש אפריל 2013 לא עבדתי - למדתי לתואר ראשון (זכאות לתואר קיבלתי ב-יוני 2016) מסיום הלימודים ועד ללידת בני (מאי 2016) חיפשתי עבודה ללא הצלחה, עד לעבודתי הנוכחית (כאשר הייתי כבר בהריון כשהתחלתי לעבוד).
בכל אופן, לפני כשבוע ילדתי שוב, והפסקתי לעבוד ב-1.7 וילדתי ב-6.7.

מה הזכאות שלי לחופשת לידה, קראתי איפשהו שבגלל הוותק שלי אני לא זכאית ל-26 שבועות, מה הכוונה? איני יכולה להאריך את חופשת הלידה מעבר ל-15 השבועות בתשלום??

דמי לידה-האם אני זכאית בכלל?

שעת הנקה-כנ"ל האם זכאית, אם כן לכמה זמן?

תודה מראש!
עורך דין
24/07/2017 10:07
שלום שני

שאלת 3 שאלות נפוצות מאד ובאתר זה תמצאי מדריכים מפורטים שמסבירים את שלושת הנושאים לפרטי פרטים.

תמצאי מדריך בנושא חופשת לידה
מדריך בנושא שעת הנקה - שעת הורות
מדריך ומחשבון שמסייע לחשב את דמי הלידה

מומלץ לקרוא - תמצאי בכתבות את כל התשובות לכל השאלות שלך ועוד מידע רב וחשוב.

בהצלחה
אב מוטרד
23/07/2017 19:28
שלום רב,
אשתי צפויה ללדת בשבועות הקרובים וברצוני לקחת שבוע חופשת לידה במקביל לחופשת הלידה של אשתי.
להבנתי לאור התיקון לחוק זה אפשרי, כמובן על חשבון שבוע חופשת לידה של אשתי (השבוע ה15).
השאלה שלי היא האם ניתן לקחת את השבוע המקביל בשבוע שלאחר הלידה? או לחלופין בשבוע השני שלאחר הלידה (להבנתי בשבוע שלאחר הלידה יש חריגים אחרים כמו ימי מחלה או חופשה מיוחדים).
אחדד ואומר כי השאלה קמה לאור זאת שכאשר לוקחים את חופשת הלידה במקום היולדת (מה שאין בכוונתנו לעשות כרגע), ניתן לעשות זאת רק לאחר שישה שבועות בהם היולדת נמצאת בחופשת לידה.
עוד אציין כי בביטוח לאומי אמרו לי שניתן לקחת את השבוע המקביל רק לאחר 21 יום בהם רק היולדת בחופשת לידה. לטענתם זה מופיע בתיקון לחוק אך אני לא מצאתי את הסעיף הזה או הגיון כלשהו מאחורי קביעה של סעיף כזה.
אודה לעזרתכם!
עורך דין
24/07/2017 10:05
שלום אב מוטרד

באתר זה תמצא כתבה המסבירה בצורה מפורטת על האפשרות של האב לצאת לחופשת לידה וכתבה מפורטת המסבירה אודות הזכויות של 2 בני הזוג לאורך חופשת הלידה ולאחריה. מומלץ לקרוא אותן.

בהצלחה
תמי
23/07/2017 22:06
אהלן. עבדתי 8 חודשים במשרד עו״ד והתברר לי לפני שלושה ימים שלא העבירו לי פנסיה. דיברתי עם מנהלת המשרד והיא טענה כי רק מעל לכמה חודשים משלמים פנסיה ולכן לא צריך לשלם לי. נראה לי קצת תמוה ולכן מחליטה לבדוק פה. יש לציין שיש לי קרן פנסיה כבר מלפני מלא שנים.
עורך דין
24/07/2017 10:04
שלום תמי

אם היתה לך קרן פנסיה פעילה בתחילת עבודתך במשרד עורכי הדין, הרי שהמעסיק היה צריך לשלם לך פנסיה לאחר 3 חודשים, רטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך. אם לא היתה לך קרן פנסיה פעילה, הוא היה צריך להתחיל להפריש כספים לפנסיה לאחר 6 חודשים בכל מקרה. פני אל המעסיק בכתב (בלבד) ודרשי לקבל את המגיע לך באופן מיידי.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ