פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 435
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סרגיי
27/07/2017 15:18
לאחר 6 חודשיים שאלתי את המעסיק למה אינו מפריש לי דמי פנסיה .
ענה לי שבגלל שאני לא עובד משרה מלאה אז הוא לא חייב לשלם לקרן פנסיה לאחר חצי שנה אלה לאחר יותר זמן .
האם זה נכון ?
הילה
27/07/2017 10:42
אני נמצאת בחופשת לידה כבר מזה 8 חודשים ואמורה לחזור בספטמבר הקרוב לעבודה. במקום העבודה הנוכחי שלי עבדתי שנתיים וחצי, רציתי לדעת אם ברצוני לעזוב את מקום העבודה האם אני צריכה לתת הודעה מראש 60 יום לפני? או מכיוון שאני נמצאת בחלד אינני צריכה להודיע מראש? בנוסף, אם אני מתפטרת לצורך טיפול הילד האם אני יכולה לחתום עכשיו אבטלה? אחרי כמה חודשים שאינני עובדת ולא מקבלת תשלום על כך?
אלה
27/07/2017 10:35
היי,
עברתי תאונת עבודה בתחילת חודש ובסופו התפטרתי
וקיבלתי 91 ימי מחלה מהרופאת משפחה שלי
במידה ולא עבדתי במהלך כל תקופת ימי המחלה
אני עדיין אקבל כסף מביטוח לאומי על תאונת עבודה במהלך כל תקופת הימי מחלה שהגשתי?
מיקי
27/07/2017 10:00
שלום,

התפטרתי לצורך גידול הילד במהלך השנה השלישית שלי בעבודה.
קיבלתי פיצויים לפי החוק אבל השאלה האם מגיעים לי גם דמי הבראה על חלק מהשנה השלישית בה עדיין עבדתי שם?
*דמי הבראה משולמים בחודש יולי ואני עבדתי עד מרץ.
תודה.
כמה שעות הדרכה...
27/07/2017 09:33
שלום. אני מדריך ספורט במסגרת חוגים במתנס ואני מלמד כ18 שעות בשבוע. האם במקצוע שלי כמו במשרד החינוך משרה מלאה מוגדרת כ24-30 שעות עבודה שבועיות או שאני צריך לעבוד 186 שעות עבודה כדי להיחשב כמשרה מלאה?
(האמת שאין סיכוי שאצליח להעביר 9 שיעורים ביום...כי זה החישוב שעליי לעשות כדי להגיע ל186 שעות).
חשוב לי לדעת גם בשביל חישוב ההבראה.
לפי המתנס אני נחשב לעובד ב40% בלבד.
מאד אשמח להכוונה בנושא.
בברכה
רועי
שלו
26/07/2017 23:37
שלום, אני עובד במסגרת השייכת לרשות המקומית. עפ״י חוזר מנכ״ל המסגרת יוצאת לחופשה רצופה של 15 יום בחודש יולי או אוגוסט. בחמש שנים האחרונות הודיעו שאנחנו צריכים להגיע ל 2 ימי הערכות והצוות קיבל זאת. עכשיו מודיעים לנו כי מקצרים לנו את החופשה בעוד 3 ימים. מכאן שהחופשה תיהיה רק 10 ימים. ישנה הפרה חד משמעית לכתוב בחוזר מנכ״ל, מה ניתן לעשות? יש לציין כי כוח העובדים לא חזק וישנו פחד לפנות למנהלים מחשש לפיטורים (רב העובדים הינם עובדי קבלן ללא קביעות)
יהודה
26/07/2017 23:21
שלום רב עקב מחלה הפוגעת לי בראיה, אני מתכוון לתבוע את קרן הפנסיה וביטוח הלאומי,
האם אני צריך לעבור דרך רופא תעסוקתי?
השאלה היא בגלל שבקרן הפנסיה בטפסי התביעה אין איזכור לרופא תעסוקתי.
מה אני צריך לעשות? יש לציין שהרופא נקבע לי כמעט לעוד חודש מהיום.
גרגורי
26/07/2017 22:56
שלום רב,
שאלה : העם יכול מנהל להכריח אותי עשות הכשרת עובד חדש
במיקצוע ללא הסכמתי ?
תודה מראש
גרגורי
טליה
26/07/2017 18:23
שלום,
אני עובדת בחנות בגדים בקניון. הקניון הוקם לפני 4 שנים והחנייה הייתה בחינם. השבוע החניון התחיל לגבות תשלום עבור החנייה- 80 שח ליום.
הרשת בה אני עובדת לא מוכנה לעזור בתשלום.
האם יש הרעת תנאים? 4 שנים לא שילמתי חנייה ועכשיו אצטרך לשלם...
איציק
25/07/2017 07:42
האם מותר למעסיק להתקין מצלמות עם האזנה ללא הודעה מוקדמת
עורך דין
26/07/2017 18:09
שלום איציק

מצלמות אבטחה מותר למעסיק להתקין בשטח העסק כל עוד אינו מצלם במקום שעשוי לפגוע בפרטיות של מי מהנוכחים בבית העסק. מצד שני, אסור לבצע האזנה משום סוג שהוא מבלי לקבל הכמסה מפורשת של הנוכחים באזור המואזן.

בהצלחה
מאור מאור
25/07/2017 07:20
שלום
מה זכויות הבעל בעת לידת אישתו מבחינת ימי חופשה בלידה?
אני אחדד את השאלה כי אני מקבל תשובות שונות מכל מיני גורמים
אשתי צריכה לעבור הליך של זירוז לידה שצריך ליהיות לפני הלידה יום יומיים לפני.
האם אני זכאי לימים אלו בחופשת מחלה? ולאחר הלידה גם לחופשה?
עורך דין
26/07/2017 18:07
שלום מאור

החוק קובע כי האב רשאי להיעדר מעבודתו עד 5 ימים לאחר יום הלידה של בת זוגו, כאשר מעמדם של 5 הימים הללו יחשב כך:

3 ימי ההיעדרות הראשונים יחשבו כימים על חשבון ימי החופשה השנתית שלו, במידה ונותרו לו ימי חופשה על פי חוק חופשה שנתית. במידה ולא נותרו לו כאלה, אזי הם יחשבו כ-3 ימי חופשה ללא תשלום.
2 ימי ההיעדרות האחרונים יחשבו כימי מחלה לפי חוק דמי מחלה. היום הראשון מתוך היומיים הללו יחשב כיום השני למחלתו לפי החוק, ואילו היום השני מתוך היומיים הללו יחשב כיום השלישי למחלתו לפי החוק. הסיבה לכך נובעת מכך שעל פי חוק דמי מחלה, דמי המחלה אינם משולמים כלל עבור היום הראשון למחלה, אלא רק מהיום השני ואילך, כאשר ביום השני והשלישי למחלה משולמים לעובד 50% משכרו, ורק מהיום הרביעי למחלה ואילך משולמים לו דמי מחלה בשווי 100% משכרו.
יפית
26/07/2017 09:19
שלום, אני עובדת בחברה ולפני כמה חודשים התקינו מכשירי ציטוט בשלושה חדרים(לובי, מסדרון, ובמשרד)
המכשירים מקליטים כל שיחה שאנחנו מדברים בינינו כולל שיחות אישיות שאנחנו מנהלים אני מעוניינת לדעת אם זה חוקי שצד ג (המנהלים) יאזינו לשיחות שלנו אני יוסיף שלא חתמתי בחוזה שאני מסכימה שיצטטו לי. ששאלתי את המנהלים שלי הם אמרו לי שזה בשביל לשמוע שיחות שלנו עם לקוחות אז אם זה כך למה לא לא שמו רק ציטוט בטלפון במקום זה הם שמו ציטוטים באזורים שבכלל אין שיחות תודה מראש...
עורך דין
26/07/2017 18:05
שלום יפית

אסור למעסיק להתקין מכשירי ציתות במקום העבודה מבלי ליידע את העובדים, שכן הדבר עלול להפר את הוראות החוק הפלילי.

בהצלחה
גל
26/07/2017 10:17
נערך לי שימוע. תוך כמה זמן אמור המעביד להעביר לי את ההחלטה לגבי המשך העסקתי?

תודה.
עורך דין
26/07/2017 18:04
שלום גל

תוך פרק זמן סביר. יום יומיים או כמה ימים לאחר השימוע ולא יותר.

בהצלחה
רועי
26/07/2017 14:35
שלום רב,

אני כותב בשעה זו כי אני לא רגוע ומרגיש מאוד פגוע ממה שהתרחש במקום העבודה שלי הערב לפני שפיטרו אותי.

(מקום העבודה ג'מס מפעל הבירה בכפר סבא והתפקיד שהיה לי הוא מלצר) אני אפרט לעומק בכדי שלא יהיה שום פרט חסר. לאורך הערב בעבודה היו שתי תקריות.

בראשונה שולחן שהזמין מים הראה לחץ לקבלת המים וסרב לקבל את העובדה שיש עומס על הבר. כאשר הסברתי זאת מנהלת המשמרת ששמה מאי בתוקפנות אמרה לי שלא אומרים כזה דבר והרימה עלי את הקול.

בתקרית השנייה שקרתה שהיא התקרית שכדאי לשים תשומת לב עליה, לקוח איים עלי במילים הבאות (וזה לא היה נשמע כמו משהו שנאמר בצחוק) "אם לא תארגן לי מאוור ב2 דקות הקרובות אני מפרק לך את המקום", כ20 שניות לאחר שהלקוח אמר לי זאת העברתי את המידע למנהלת המשמרת. לקראת סוף המשמרת הושיב אותי המנהל יניב ושאל אותי מה קרה, עניתי לא וישר הוא תקף אותי במילים פוגעניות אל מול מלצרים אחרים ואנשים שנכחו... טען שאני אחש כזה שמגזים, ולא אומר דברים במדויק ושיש לי נטייה להאשים ולא לקחת אחריות (כל דבריו שגויים).

בהדרגתיות הוא הרים את הקול שלו יותר ויותר וכשאמרתי לו שאני לא מעוניין לקבל את מה שהוא אומר לי במיוחד אחרי שלקוח איים עלי והוא יושב ומלבין פני ברבים הוא פיטר אותי בעודו מרים את קולו וחוזר על השקרים שמספר לעצמו. (טען בקול שהוא מכיר אותי ויודע איך אני ומי אני) שזה בכלל מעורר מחשבה איך הוא מרשה לעצמו לדבר כך כאשר מעולם לא נפגשנו ומעולם לא היינו חברים תרם להעסקתי בג'מס.

אני חש עלבון. ואני חש שהצדק עומד במדינה זו במקומות הלא נכונים. גם איימו עלי וגם נגד טענו שאני שקרן ופיטרו אותי ופשוט נתנו לי להרגיש כחולה נפש. אני כלכך פגוע וכועס שאני לא יודע מה לעשות עם כל זה חוץ מלפרסם את הפוסט הזה בכמה שיותר מקומות.
עורך דין
26/07/2017 18:04
שלום רועי

כמה זמן עבדת במקום לפני האירוע שבו פוטרת לכאורה?
נטלי
26/07/2017 15:18
ישלי שאלה
אני עובדת במוקד טלפוני שלוש שנים כמעט ופעם ראשונה אחרי כל הזמן הזה התקלקלה לי האוזנייה לא שומעים טוב,
הם רוצים להחליף לי אותה אבל שאני ישלם עליה 130 שקל, שהם יורידו לי על זה מהמשכורת .

השאלה שלי היא אם זה הגיוני וחוקי לעשות את זה ?
יש לציין ששלימתי על ההאוזנייה סביבות 200 שקל כשרק התחלתי לעבוד פה .
תודה לכל העווזרים
עורך דין
26/07/2017 18:03
שלום נטלי

כל עוד אין סיכום אחר בחוזה העבודה שלך, אסור להוריד את עלות האוזנייה משכרך.

בהצלחה
יותם
26/07/2017 15:19
הודעתי על התפטרות במקום עבודה בתאריך ה12.7.17, ההודעה הייתה בעל פה למנכ"ל החברה ולשותפו.

בתאריך ה16.7.17 ביצעתי שיחה עם המנכ"ל כדי להבהיר את הדברים, ועדיין נשארתי בעמדתי שאמי מתפטר. המנכ"ל ביקש שאוציא מכתב התפטרות בצורה מסודרת, למרות שהודעתי בעל פה על פיטורין.

במכתב כתבתי שאני עוזב בתאריך ה12.8.17, כלומר חודש אחרי הודעה מוקדמת, ולמרות שעל פי החוק אני מחויב לתת לו שמונה וחצי ימים (עובד במקום מתחילת השנה, קרי 1.1.17).

היום הודעתי לו שאני עוזב מוקדם ממה שכתבתי במכתב, כלומר בסוף החודש הנוכחי (31.7.17) והוא בטענה אומר שעל פי החוק אני לא יכול, משום שזה פחות מ11 ימים שאני מחויב לו (על פי חוזה ולא על פי החוק), ושאני חוזר בי ממכתב הפיטורין שנתתי בתאריך 16.7.17.

השאלה היא, האם הוא צודק, או האם אני צודק ואני יכול לעזוב כבר בסוף החודש, משום שהודעתי לו בעל פה ועמדתי בהתחייבות שלי.

תודה מראש.
עורך דין
26/07/2017 18:02
שלום יותם

אתה מחוייב לתת הודעה מוקדמת אך ורק לפי החוק ולא מעבר לכך.

בהצלחה
ריבקי
26/07/2017 15:21
אני עובדת לפי משמרות חתומה על 4 משמרות ושישי לסירוגין. השבוע הייתי משובצת ל5 ימים כולל שישי. בעבודה אצלנו ניתן לגבות אנשים כשהם חולים, ז"א שאני יכולה לקחת למישהו משמרת במידה ואני רוצה לגבות אותו.

לקחתי למישהו משמרת כבר בסוף שבוע שעבר וראיתי שאני אכן משובצת לכל השבוע 6 ימים (יש ברשותי צילום מסך שכך שובצתי). בתחילת שבוע חליתי והרופא נתן לי אישור מחלה עד סוף שבוע.

להפתעתי כשאני נכנסת עכשיו למשמרות אני רואה שמחקו אותי מאחד הימים ובעצם רשמו מישהו אחר שכביכול מגבה אותי ללא ידיעתי. מה שיקרה הוא שאותו יום לא ייחשב לי כיום מחלה ולא ישלמו לי עליו.

האם זה חוקי? האם הם יכולים לומר שמבחינתם המקסימום שאני חתומה עליו לפי החוזה הוא 5 משמרות כולל שישי? חשוב לציין שעד אתמול הייתי עדיין משובצת ל-6 משמרות ורק היום מחקו אותי.

תודה.
עורך דין
26/07/2017 18:01
שלום ריבקי

ימי המחלה יחשבו לך לפי מספר הימים שכתובים באישור הרפואי שברשותך.

בהצלחה ורפואה שלמה
לירוז
26/07/2017 15:23
היי שאלה,

אני כרגע בחודש החמישי להריון שלי עובדת באותה עבודה כמעט שנתיים, בחודשיים האחרונים אני כל הזמן לא מרגישה טוב ועייפה ויש לי המון תסמינים כמו דלקות הקאות כאבי גב וכו'.

שמירה לא יתנו לי. השאלה היא מה קורה אם אני מתפטרת? אני לא אקבל דמי לידה? יש לי ילד בבית בן שבעה חודשים. אפשר לחתום בלשכה או משהו? או שצריך להמתין ?
עורך דין
26/07/2017 18:00
שלום לירוז

הזכאות לדמי לידה לא תפגע בשל התפטרות, אך בכל מקרה, לפני שמקבלים החלטה להתפטר לפני הלידה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לבחון חלופות ולהבין לעומק את המשמעויות הפרוספקטיביות של התפטרות כאמור.

בהצלחה
לימור
26/07/2017 15:24
אני עובדת בחברה 5 וחצי שנים. כרגע אני בחופשת לידה (בן 4 חודשים) אמורה לחזור בספטמבר כשיהיה בן 5 חודשים. היום קיבלתי עידכון שעד סוף אוגוסט החברה עוברת לדרום (מעל 40 קמ אפילו מעל 60)

האם הוא מחוייב להעסיק אותי פה באזור עד שהילד בן 9 חודשים? האם יכול לפטר בעקבות המעבר? אני לא מעוניינת לעבור עם החברה מה זה אומר לגביי
האם מחוייב לשלם לי עד שהילד בן 9 חודשים בעקבות זה שמפטר אותי? האם יכול להכריח אותי להגיע עד המקום החדש לפחות עד שכבר לא מחוייב אליי מבחינת פיטורים?
אם אני מוצאת עבודה חדשה אני יכולה להתפטר כדין מפוטרת בעקבות המעבר שלהם נכון?
עורך דין
26/07/2017 17:58
שלום לימור

אכן, אסור למעסיק לשנות את תנאי העסקתך באופן כל כך קיצוני. מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין על מנת לקבל החלטה לגבי דרך הפעולה הרצויה מבחינתך.

בהצלחה
קרן
26/07/2017 15:41
שלום,

התפטרתי בצמוד לסיום חופשת הלידה. אני עובדת שם כמעט 5 שנים ולכן אני מבינה שצריכה לתת הודעה מוקדמת.

שתי שאלות:

1. האם החודש הודעה מוקדמת יכול להיכלל בזמן שנשאר לי להארכת חופשת הלידה עפ"י החוק(אפשר הרי להאריך עד 26 שבועות)

2.אם אני רושמת למעסיק החל למשל אמצע אוגוסט, זה אומר שאת הפיצויים וכל מה שמגיע לי אקבל רק לאחר חודש זה?
עורך דין
26/07/2017 17:57
שלום קרן

1. כן
2. נכון.

בהצלחה
תהילה
26/07/2017 16:08
שלום,

אני בתהליך חיפוש עבודה, ומתראיינת במקומות שונים.
כרגע יש לי כמה שאלות:
1. האם בחברה קטנה יחסית (פחות מ-25 עובדים) אין חיוב חוקי לענות תשובה למרואיין?
2. האם חייב לתת תשובה ישירה למועמד? או שניתן לתת לאדם שקישר אותי אליהם וכו?
3. תשובה מעורפלת כגון כרגע אנחנו בהמשך תהליכים וכו' נחשבת תשובה או שחייבת להיות תשובה חד משמעית?
4. אם עברו מעל ל-3 חודשים מאז הראיון, ולא קיבלתי אף תשובה, האם ניתן לתבוע?
בתודה מראש,
עורך דין
26/07/2017 17:56
שלום תהילה

1. לא
2. צריך לוודא שהמועמד קיבל את התשובה.
3. נחשבת לתשובה
4. כן

בהצלחה
אתי
26/07/2017 09:18
שלום,

בעלי עבד חצי שנה במקום עבודה (עבודה פיזית במפעל) ופוטר ללא שימוע וניתן לו שבוע הודעה מראש, הוא סובל מבעיות גב וקילה (המעסיק ידע שיש תור לניתוח ושישנם הבעיות הבריאותיות) זאת לאחר שבעלי ביקש לעבור לעמדה אחרת בטענה שהעמדה שהוא נמצא בה גורמת לו לכאבים חזקים, באותו היום שביקש (לא הייתה לו בעיה כלל לעבוד בעבודה אחרת גם פיזית ) הגיע המעסיק עם מכתב פיטורים והודיע לו על סיום עבודה.

האם המעסיק צריך להפריש פנסיה מהיום הראשון או לאחר חצי שנה ?

האם היה מחוייב בשימוע?
האם התראה של שבוע זה חוקי?
ואם מותר לפטר אדם אשר סובל מבעיות בריאותיות שמוכחות במשרד התעסוקה ( יש אישור שאומר שמותר לו להרים עד 9 קילו ופטור מעמידה ממושכת)
הטענה של המעסיק היא שהוא צריך אותו עכשיו לעמדה הזאת ואם הוא לא יכול אין לו מה לעשות איתו.

אשמח לתשובות תודה
אריאל
26/07/2017 08:50
במקום עבודתי נתנו הערכות עובדים ע"י ההנהלה כשאחד הפרמטרים הוא מספר ימי המחלה שהעובד לקח. יותר ימי מחלה=הערכה נמוכה. האם מותר להפלות עובד שחלה בסרטן לא עלינו או נפצע בתאונה/עבודה וישב תקופה בבבית במחלה?
פרמטר שני הוא הערכות אנושיות כאשר המנהלים דירגו עובדים. העובדים טוענים שהערכות בוצעו על פי קשרים אישיים וההנהלה מסרבת למסור את שמות המנהלים המעריכים או את הפרמטרים שעל פיהם העריכו את העובד. כאן המקום לציין שהכל ממוחשב ועובדים אשר להם תפוקות גבוהות ומשמעת טובה ו/או מוסר עבודה גבוה קיבלו הערכה נמוכה ולהפך.
מקום העבודה הוא חברה ממשלתית (נמל אשדוד)
תודה מראש.
טליה
25/07/2017 23:40
שלום,
אני עובדת בחנות בגדים בקניון. הקניון הוקם לפני 4 שנים והחנייה הייתה בחינם. השבוע החניון התחיל לגבות תשלום עבור החנייה- 80 שח ליום.
הרשת בה אני עובדת לא מוכנה לעזור בתשלום.
האם יש הרעת תנאים? 4 שנים לא שילמתי חנייה ועכשיו אצטרך לשלם...
בר
25/07/2017 21:12
האם אני מחוייבת להתקשר לבוסית להודיע לה שאני חולה או מספיק לשלוח הודעה?
חדוה
25/07/2017 19:55
האם חוקי להציב מצלמות כולל הקלטה במטבח?
חדוה
25/07/2017 19:53
אני עובדת בכפר נופש תיירותי,יש עונות עם מעט אורחים מסגרת השעות של העובדים משתנה בהתאם. לפעמים 4 ימים לפעמים 6 לפי הצורך. האם זה חוקי?
שני
25/07/2017 16:44
אני צפויה לחזור מחל"ד בעוד כמה שבועות.

העבודה רחוקה מרחק של כמעט שעה נסיעה ממני ברכב.
לפני הלידה נסעתי עם הסעה של העבודה (עובד שגר לידי שקיבל רכב חברה) בשעות מוקדמות מאוד. הוא יוצא כבר ב7 מהבית.

עכשיו עם תינוקת אין לי אפשרות לעשות את זה וגם לא לקבל את שעת ההנקה כי העובד שמסיע אותי עובד 9 שעות וחוזר הביתה כל יום ב18:00.

שאלתי היא, האם הם יכולים להכריח אותי לחזור לתנאים אלו או באחריותם למצוא לי פתרון/ הסעה ?
לבנת
25/07/2017 16:43
היי.

אשמח לעזרה.

התפטרתי לטובת טיפול בילד. עכשיו אני חותמת בלשכה.

לפני שבועיים התקבלתי לעבודה שלשכת העבודה שלחה אותי ואתמול התקבלתי לעבודה אחרת יותר טובה.

אני מנסה כבר יומיים לעדכן את הנציגה בלישכה אבל היא לא עונה לי.

יש לי הוכחות בנייד (מוקלטות) שניסיתי להתקשר אליה. ושלחתי לה כבר שני מיילים.

אם לא אגיע לעבודה האם זה ייחשב כסירוב? מה עושים?

תודה.
קרולין
25/07/2017 16:41
שלום,

ילדתי לפני כמעט 4 חודשים ותיכננתי לחזור לעבודה ב-3.9. המנהלת שלי עכשיו התקשרה וביקשה אם אוכל לחזור לפני, סביבות אמצע אוגוסט.

אני עובדת במקום כמעט 5 שנים כבר.

השאלה שלי היא:

א. אם מותר לה על פי חוק לבקש ממני דבר כזה? (בידיעה שאני זכאית לחופשת לידה עד ה-18.9)

ב. האם לגיטימי / מקובל לבקש העלאה במשכורת בחזרה מחופשת לידה? (ולהשתמש בסיבה שאני עושה מאמץ לחזור קודם, ושלא קיבלתי העלאה כבר כמה שנים)
לציין שאני ביחסים מאוד טובים עם המנהלים שלי והם מאוד רוצים שאחזור לעבוד אצלם.

תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ