פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 397
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שירלי
29/10/2017 15:10
שלום,
מה המינימום של דמי אבטלה ?
כיוון שהמשכורות האחרונות שלי נמוכות מאוד.

ובנוסף, אם חתמתי אבטלה לתקופה של חודש , ואז התחלתי עבודה חדשה, והיא לא מתאימה לי.
האם אהיה זכאית לחזור ולחתום לתקופה שנותרה לי מהזכאות ?
עורך דין
30/10/2017 08:59
שלום שירלי

באתר זה תוכלי למצוא כתבה מפורטת המסבירה על דמי האבטלה והיקף הזכאות בהתאם לחוק. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
איתמר
29/10/2017 15:10
שלום רב,
אם אין בכך טורח גדול, אשמח אם תוכלו להבהיר לי בעניין פיצויים ועזיבת עבודה.
לאחר כמעט שנתיים של עבודה בבית מלון התפטרתי לפי הנוהל המקובל , מה שלפי ההסכם הקיבוצי מחייב אותם לשחרר לי 72% מן הפיצויים.
עברו שלושה חודשים מיום העבודה האחרון שלי שם, ועדיין לא קיבלתי טופס 161. המלון טוען כי זה לא בידיו אלא בידי מלון אחר ברשת, שלוקח לזה המון זמן, ושאין להם מושג כמה זמן ייקח.
ברצוני לדעת האם הם מחוייבים בפועל להעביר אלי את הטופס לאחר פרק זמן מוגדר בחוק, ובמידה שלא מה ניתן לעשות בנידון?
עורך דין
30/10/2017 08:58
שלום איתמר

עליך לפנות בכתב אל המעסיק בדרישה לקבלת המסמכים החסרים.

בהצלחה
מורן
29/10/2017 15:18
שלום ושבוע טוב לכולם

עובדת שבה לעבודה לאחר תום חופשת הלידה למשרה חלקית (על פי רצונה) ואז חזרה למשרה מלאה. האם זכאית לתשלום שעת הנקה על החודשים בהם עבדה משרה מלאה ? הכל כמובן במסגרת הזמן בו היא זכאית לשעת הנקה.

תודה מראש ויום נפלא
עורך דין
30/10/2017 08:57
שלום מורן

העובדת זכאית לשעת הנקה, לפי הקבוע בחוק, רק עבור התקופה שבה עבדה במסגרת משרה מלאה.

בהצלחה
ליאל
29/10/2017 15:20
1. האם הגיוני שהמעסיק נותן לי רק חלק מתשלום דמי מחלה "מקדמת חופש מחלה" בטענה שהוא ממתין לחברת הביטוח שיאשרו ויעבירו לו את הכסף של ימי המחלה? במידה וכן ההפרשים פוגעים לי בממוצע ובדמי הלידה כי כרגע אני בחודש תשיעי יש לי מה לעשות בנושא או לקבל את הגזרה?

2. איך עובד החוק החדש בו מגיע לגבר שבוע חופש אחרי הלידה? הבנתי נכון זה מוגדר כחופש? על חשבון מי?
עורך דין
30/10/2017 08:54
שלום ליאל

1. אין סיבה שתהיה פגיעה בדמי הלידה שלך. עובדות רבות נעדרות מהעבודה בימים שלפני הלידה בשל מחלה. פקידי המוסד לביטוח לאומי מודעים לכך ומתחשבים במצב בעת חישוב דמי הלידה. תוכלי להציג תלושי שכר של חודשי עבודה מלאים והחישוב יעשה לפיהם (הציגי גם את אישורי המחלה כמובן).

2. יש באתר זה סקירה נרחבת בנושא חופשת לידה לגברים ומומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
מילה
30/10/2017 07:53
שלום לכם

3 וחצי שנים רני עובדת בחברה פרטית בעיר נתניה. בשנת 2017 עקב כל מיני סיבות לא ברורות, בכל חודש, יש לנו איחור במשכורת. זה כבר הפך להיות שגרה. אין משכורת במועד אף חודש לאף אחד מהעובדים. אנחנו מתבדחים "מתי נקבל את השכר החודש" למרות שזה לא מצחיק אף אחד. הבנתי שזאת הלנת שכר אסורה. איזה זכויות יש לעובדים שסובלים מהלנת שכר חוזרת ונשנת?
עורך דין
30/10/2017 08:52
שלום מילה

רצוי שכל העובדים שסובלים מהמצב או כמה שיותר עובדים, יפנו אל המעיק בכתב וידרשו להפסיק את הלנת השכר. היה והמצב יחזור על עצמו לאחר שהמעסיק יקבל את המכתב תוכלי להתפטר בדין מפוטרת.

בהצלחה
עלמה
29/10/2017 11:53
שלום ,
אשמח להבהרה כמה שעות זה חצי משרה ?
לפני שילדתי עבדתי 42 שע שבועיות.
אחרי שילדתי , כאמא לילד עבדתי 40 שע שבועיות.
כעת, ביקשתי להקטין אחוזי משרה ולעבוד חצי משרה בלבד. מה מספר השעות שאני מחוייבת לעבוד על פי חוק כאמא לילד בן שלוש? האם זה לא החצי מ 40 שעות ?
לציין. שאני עובדת במגזר הציבורי / ברשות מקומית.

תודה רבה מראש!!
א.י
29/10/2017 10:59
נגמר לי החל״ד ב-31.10 (15 שבועות)

1. אם אני חוזרת לעבודה בעוד חודש האם עליי להודיע למעסיק על הארכת חופשת הלידה +עידכון לכמה זמן הארכה? ואם כן- אשמח לנוסח.

2. אם אחזור לעבודה למשך חודש (כדי לסיים את תקופת הותק של שנה כדי להיות זכאית לפיצויים - התחלתי עבודה ב-01.08.16 הפסקתי עבודה ב-16.07.17 ילדתי ב-18.07.17) האם יהווה לי בעיה אחרכך לבקש אבטלה?

3. אם ברצוני לא לחזור לעבודה האם אני זכאית ישר לדמי אבטלה?
סיוון
29/10/2017 10:59
חברה אמורה לחזור לעבודה השבוע מחופשת לידה. לפני הלידה עבדה רק בסניף אחד ובימי שישי לפעמים בסניף אחר.

עכשיו כשצריכה לחזור - הבוס שלה הודיע לה שהוא רוצה שהיא תתחלק ב-3 סניפים שכל אחד מהם בעיר אחרת. חודש לפני החזרה היא ביצעה שיחת תיאום ציפיות עם הבוס והוא לא הזכיר את זה.

אדגיש שהיא שמה את הילדים בגנים סמוך למקום עבודתה (בעיר אחרת) על סמך אותה שיחה שבוצעה לפני חודש.

האם זה נחשב הרעת תנאי עבודה לפי החוק? אשמח לשמוע חוות דעת של מומחה לדיני עבודה במקרה הזה.
כפיר
29/10/2017 10:51
שלום,
לפי כחודש וחצי השתחררתי מהצבא, בזמן שירותי הצבאי עבדתי משמרת אחת בשבוע בבית קפה. מאז גיל 21(קצת פחות משנתיים) כל חודש הופרש סכום מסויים מהמשכורת שלי לטובת קרן פנסיה כחוק. לפני כחצי שנה גיליתי שמתוך שנתיים שמפרישים לי כסף לטובת הפנסיה רק חצי שנה באמת נכנס כסף וכל השאר המעביד כנראה שמר לעצמו. לאחר פנייה למעסיק הוא טען שזו טעות מצידו והוא ייסדר את העניין בהקדם האפשרי. עד היום (כבר חצי שנה) אני מקבל הבטחות שווא שהכסף יופרש בצורה תקינה בכל רגע. כרגע אני נמצא במצב שהמעסיק לא יוצר קשר, לא עונה להודעות או שיחות. עקב זה שעבדתי רק משמרת אחת בשבוע מדובר בסכום נורא קטן - שכנראה לא יישתלם לקחת עורך דין.

מה אתם ממליצים לעשות בשלב זה?
יאיר
29/10/2017 10:48
נקבע לי גישור בבית הדין לעבודה בשבוע הבא. התקשרו אליי משם והודיעו שהנתבע הגיש בקשה לדחות את הדיון בטענה שיש להם עניינים בבית משפט אחר באותו היום, כמובן שהפקידה שדיברה איתי שאלה אותי אם אני מעוניין להסכים לדחות את הגישור.

שאלתי היא האם מומלץ לי להסכים לדחייה של הדיון?

(נאמר לי שהרשמת מחכה לתשובה ואוליי היא מצפה שאבוא לקראת)

תודה
קרן
29/10/2017 10:36
בוקר טוב,
האם חובה על המעסיק להנפיק תלוש שכר עבור כל חודש שבו הייתי בחופשת לידה? (סה"כ 11 חודש כולל שמירת הריון).
חסרים לי 2 תלושים אחרונים והמעסיק אומר שבגלל שאין ניכויים או הפרשות אז לא מנפיקים לי תלוש.נ שמע לי לא הגיוני כי אם אין תלוש זה כאילו ולא הייתי במסגרת בחודשים האלו.
ט.א
29/10/2017 10:33
שלום לכולם,

בשבוע שעבר נתקלתי במודעה שחברה מסויימת מחפשת עובדת ליום ו' בלבד בשעות מסויימות 40 ₪ לשעה.
התקשרתי, היא שאלה שאלות עניתי לה והיא קבעה איתי ליום למחרת בבוקר.

בסוף השיחה אמרתי לה שאני חייבת לציין שאני בהריון. והיא פתאום אמרה לי: לא מתאים. אמרתי לה מזל שהשיחה מוקלטת והיא ניתקה. הבנתי שיש מה לעשות בעיניין, השיחה באמת מוקלטת ושמורה אצלי. היא אפילו לא שאלה איזה שבוע איזה חודש כלום!
ממש מעליב ומשפיל! כיאלו בגלל ההריון אני סוג ז'.

יש מישהו שיכול לעזור? תודה.
דניאל
29/10/2017 08:16
רציתי לשאול לגבי מצב בעייתי שנתקלתי בו.
אני עובדת כבר מעל שנה בקופת חולים ליד הבית (עובדת חיצונית ולא של המרפאה).
לאחרונה נאמר לי שמעבירים את כל העובדים למוקד במקום שהוא רחוק ולא נוח מבחינת גישה ופוגע לי באפשרויות של להכניס ולהוציא את הילד מהגן.
כמובן אני ערה לסיטואציה שאם אתפטר אף אחד לא ירצה לקבל אשה בהריון לעבודה אחרת, ומצד שני לא אוכל גם להכניס את הילד, להגיע ב2 אוטובוסים ולצאת מוקדם בכדי להוציא את הילד מהגן.
הדבר יגרום לכך שאעבוד שעתיים-שלוש ביום ויפגע לי אנושות במשכורת.
מה אוכל לעשות?
עורך דין
29/10/2017 08:30
שלום דניאל

יכול להיות שאת מתארת מצב של הרעת תנאי העסקה, ומצב זה אינו מקובל לא כל שכן בזמן שאת בהריון. עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בפגישה עם עורך דין, על מנת להחליט איך מוטב לפעול במצב זה.

בהצלחה
לירון
29/10/2017 08:29
אני אמורה להתחיל מקום עבודה חדש
ומעביד אמר שאין לי סכם עבודה
רק לאחר חודש הוא יחתים אותי יל הסעם עובד
האם זה תקין?
ריקי
28/10/2017 23:54
בני בן השנתיים שבר את הרגל והוא מגובס כולו
ללא יכולת תזוזה
הודעתי למקום עבודתי שעד להודעה חדשה איני יכולה לבוא
אני יכולה לקבל תשלום על כל הימים שאני אתו בבית
תקופה של 6 שבועות?
תודה
עורך דין
29/10/2017 08:26
שלום ריקי

המעסיק מחוייב לשלם לך רק עבור ימי מחלה שצברת ולא מעבר לכך, אלא אם יאשר לךלנצל גם ימי חופשה שצברת.

בהצלחה
קרן
29/10/2017 06:29
שלום,
אני עובדת בחברה גדולה וחתומה על הסכם קיבוצי. בהסכם שחתמתי עליו מול החברה כתוב
"הינך זכאי לקרן השתלמות על פי הוראות ההסכם הקיבוצי",
כשחתמתי ההסכם הקיבוצי אמר חצי שנה, לאחר שלושה חודשים שונה לשנה, ועכשיו אחרי 8 חודשים עדיין לא פתחו לי אותה...

אציין כי גם בהסכם שחתמתי עליו כתוב שכר מסויים ועכשיו בהתאם לשינוי של ההסכם הקיבוצי אני מקבלת שכר שונה, גבוה יותר.

האם מגיע לי לפי מה שנאמר לי כשהצטרפתי לחברה
או לפי ההסכם החדש? (שבתכלס מרע איתי...)
עורך דין
29/10/2017 07:54
שלום קרן

על פניו חוזה עבודה אישי שמיטיב עם העובדת יחול לגביה. ההסכם הקיבוצי יחול בכל מקום שתנאיו משפרים את תנאי העבודה שהוסכם עליהם בחוזה האישי שלך.

בהצלחה
אלכס
29/10/2017 06:30
שלום .
אשתי הייתה מועסקת בחברה כלשהיא במשך שנה וחצי .
לפי התלוש שכר הופרשו לה מדי חודש כספים לקרן הפנסיה .

לאחר סיום העסקה ( התפטרות אחרי לידה ) גילתה שהכספים שכביכול הופרשו לה אינם נמצאים בקופה שלה אצל חברת הביטוח .

משיחות רבות שקיימה עם החברת ביטוח , קיבלה תשובות שונות ודרישות להמצאת מסמכים שונים - רובם טפסים שהמעסיק צריך להוציא על מנת שהכספים שלדברם נמצאים ב"קופת מעבר" יועברו לקופה שלה .

המעסיק ( לשעבר) אינו משתף פעולה ולא ממש מעוניין לשוחח עם חברת הביטוח ( יש לציין שמדובר בחברה קטנה של כמה אנשים ) , ונראה כעושה טובה לענות מדי פעם לאשתי . הרו"ח בחברה כלל לא עונה לאשתי .

אשתי מקיימת כל הזמן את השיחות מול החברת ביטוח ודואגת להעביר טפסים . היא עדיין לא קיבלה טופס 161 .

האם זו חובת המעסיק לדאוג שהכספים יועברו אליה ? ובמי ניתן להיעזר לפני שמאיימים על המעסיק בפנייה לעורך דין ?

תודה .
עורך דין
29/10/2017 07:53
שלום אלכס

אכן, חובתו של המעסיק לתת לעובדת שסיימה את עבודתה אישור חתום לשחרור קרן הפנסיה. אשתך יכולה לקלב את האישור מחברת הביטוח ולהעביר אותו למעסיק, בצירוף מכתב שלה המבקש ממנו למלא את האישור. כמו כן, ראוי לכתוב במכתב כי אי שחרורה של קרן הפנסיה מסב לאשתך נזק כלכלי ולכן המעסיק מתבקש לעשות זאת ללא דיחוי.

אם לא יענה בחיוב למכתב זה ולא יעביר את האישור החתום, יש לפנות לעורך דין.

בהצלחה
ו.מ
28/10/2017 21:47
שלום לכולם,

אמא שלי עברה ניתוח החלפת מפרק לפני שלושה חודשים. בעוד כחודש וחצי יעשו לה ניתוח של המפרק השני. לפני הניתוח הראשון היא עבדה אצל המעסיק קרוב ל 4 שנים. מכיוון ששתי הניתוחים מבוצעים אחד אחרי השני היא לא תוכל לחזור לעבודה בשנה הקרובה ולא ידוע אם בכלל תוכל לחזור לעבודה הזו, מכיוון שקיים מאמץ פיזי בעבודה. לאחר בקשה מצדינו, המעסיק לא מעוניין לתת מכתב פיטורים. אם אמא תפנה לרופא תעסוקתי והוא יתן חוות דעת רפואית שאמא לא כשירה לעבוד ולחזור לעבודה הזו, האם מעסיק מחויב לתת מכתב פיטורים, כמובן עם כל התשלומים המגיעים לה כגון: פיצויים וכו'.

תודה רבה מראש!
נטלי
28/10/2017 21:45
שואלת עבור חברה שלי.
עבדה במקום עבודה שנתיים, ויצאה לחופשת לידה בת 5 חודשים. כרגע במידה ורוצה להתחיל במקום עבודה אחר, מה היא צריכה להגיד במקום עבודה שאותו היא רוצה לעזוב, על מנת לקבל את הפיצויים של השנתיים שלה? במידה ותאמר כי עוזבת לטובת גידול הילד.. הריי זאת לא הסיבה. אך רוצה לקבל בכל זאת את הפיצויים.

לתשובתכם אודה
ערן
28/10/2017 21:43
עבדתי בתור מלצר במסעדה מאד מצליחה עם מוניטין מכובד שנים כבר .. עבדתי נטו על טיפים ולא קיבלתי תלוש שכר כלל!
מה אני עושה במצב כזה? כי איך שזה נראה לא הולכים לתת לי תלוש בזמן הקרוב ויש את כל העניין הזה של של לשלם למס הכנסה, ביטוח לאומי וכדומה ..ובשביל שזה יגיע מהמעסיק צריך תלוש מה שלא קיבלתי מהם .
תודה
מורן
28/10/2017 21:41
עבדתי במשמרות חמישה חודשים כמארחת במסעדה.
כמו שאר העובדים הסטודנטים שעובדים איתי שם, הייתה תקופת מבחנים של חודש שבה לא הגשתי משמרות וביקשתי קצת התחשבות והייתה הסכמה.
בשבוע שעבר ביקשתי להחזיר אותי למשמרות רגילות והגשתי משמרות כרגיל. האחמש שאחראי לא שיבץ אותי, שלחתי הודעה בה ציינתי שניתן להחזיר אותי למשמרות רגילות ולא היה מענה, השבוע פירסם שוב את המשמרות ושוב- אני לא מופיעה (שבוע שני). שלחתי הודעות שאלתי למה לא שובצתי התקשרתי לא עונה ולא חוזר.
אשמח לדעת איך כדאי לפעול ומה זכויותיי, תודה מראש!
רוני
28/10/2017 21:41
אני עובדת באבטחה של בית חולים כשנתיים כעובדת קבלן.
ישנו גל התפטרויות שהחל בערך ממאי וזאת מסיבות רבות, בעיקר יחסי אנוש מחפירים...אבל זה לא הנושא.
קב"ט ביה"ח, אדם בעל כוח רב, מחבל מאז בכל ניסיון מציאת עבודה בתחום של העובדים שעזבו/ מביעים רצון לעזוב.
הוא יצר קשר עם רוב הקב״טים בארץ ודרש מהם לא להעסיק
עובדים שמגיעים מביה"ח הנ"ל.
שלושה מאבטחים שהצליחו להתקבל למקום עבודה מסויים לפני שהקב״ט יצר קשר עם שאר הקב״טים סיפרו שהמנהל שלהם קיבל טלפון ממנו ובשיחה הוא טען שהוא גונב ממנו עובדים-מה שכמובן לא נכון.
בנוסף, הוא יצר קשר עם מאבטחים לשעבר ובנימה מאיימת אמר להם ״לא יורקים בבאר ממנה שתיתם..אל תשכחו מאיפה באתם״
השאלה שלי היא האם יש חוק שיכול להגן עלינו מפני התנכלות שכזו?
והאם זה חוקי שמקומות העבודה האחרים לא מוכנים לקבל אותנו אך ורק מהסיבה שאותו קב"ט ביקש מהם (כטובה כמובן) לא להעסיק אותנו?
אותו קב"ט ושאר המנהלים מנסים לכבול אותנו ולהכריח אותנו להשאר במקום העבודה הנוכחי והגענו למצב של חוסר אונים.
תודה מראש לכל העונים
רותם
28/10/2017 21:36
היי, ב- 7.10.17 מלאו לי שנתיים בעבודה. אני אמורה ללדת בדצמבר. מחודש חמישי החסרתי המון בעבודה עקב ניתוח, צירים ואשפוזים (כמובן שהכל מגובה בימי מחלה). יצאתי לשמירת הריון מספטמבר עד הלידה שאושרה על ידי ביטוח לאומי. יש לי מספר שאלות: לכמה זמן אני יכולה להאריך את חופשת הלידה? הבנתי שאם אני עובדת שנתיים ניתן להאריך כרבע מהוותק, זאת אומרת חצי שנה חל"ת ועוד 15 שבועות חופשת לידה האם זה נכון (סה"כ 9 וחצי חודשים)? האם השמירת הריון והימי מחלה שומרים על הזכויות? האם אני יכולה להאריך ליותר זמן היות שבדצמבר אהיה בותק של שנתיים וחודשיים?
ליה
28/10/2017 21:36
אני עובדת במספר מקומות עבודה. האחד קבוע ובתקן- חצי משרה. שניים נוספים לפי שעה והרביעי לפי דוח שעות שאני מגישה ומקבלת שכר כשלוש פעמים בשנה ממנו..
אני מלמדת באקדמיה ללא קביעות- אלו שני המקומות בהם אני מועסקת לפי שעה. באחת המכללות החוזה שלי סמיסטראלי מאחר שאלמד סמסטר אחד בלבד.
במוסד השני הייתי אמורה ללמד קורס שנתי אך אצא לחופשת לידה בסוף הסמסטר. השבוע קיבלתי טלפון שבו התבשרתי שהם מעוניינים להכין לי חוזה עבודה לסמסטר 1 בלבד בשל עובדת היותי בהריון. האם זה חוקי? האם אהיה זכאית לדמי לידה בגין השכר ״שהפסדתי״ עקב חופשת הלידה?
מציינת שאני בהריון עם תאומים.
נועה
28/10/2017 21:32
שלום, כמה זמן מראש הוא סביר לבקש חופשה ארוכה? יש לי כחצי שנה עד לסיום העבודה (ואז אני "מפוטרת" - הסכם ידוע מראש וחוקי, וזה בסדר וידוע מראש לכל הצדדים) ויש לי כ30 ימי חופש שאני רוצה לנצל את כולם ולא לפדות בתשלום. אני לא רוצה "לדפוק" את מקום העבודה כך שיוכל להתארגן מראש לחופשה שלי, מצד שני מטעמים אישיים וקיבעון של אנשים, אוהבים לעשות לי בעיות עם לקיחת ימי החופש (ולכן גם צברתי כל כך הרבה). מהו זמן סביר וחוקי להודעה שמתאריך X עד תאריך Y אני בחופש 30 יום (כך שלא יוכלו להגיד לי שהבקשה שלי לא חוקית והם לא יכולים להתארגן "מעכשיו לעכשיו". אציין שאין בעיה של כוח אדם כרגע, אנחנו יותר אנשים מאי פעם על אותה כמות עבודה, אבל מטעמים היסטוריים ואישיים אוהבים לא לאשר ימי חופש).
אושר
28/10/2017 21:29
אני חייל משוחרר
ההטבה של חיילים משוחררים לקבלת דמי אבטלה זו חצי שנת עבודה מיום השחרור ( סדיר נחשב חצי שנת עבושה נוספת)
העניין הוא שלא עבדתי אחרי שהשתחררתי , לפני חודש .
אבל
עבשתי בזמן הצבא , במשך שנה , התפטרתי חפני חודשיים .
יש לי בערך 8-9 תלושי משכורת.
האם זה שעבדתי בזמן הצבא נחשב לחודשי העבושה שנספרים כזכאות לדמי האבטלה ?
תודה
שלמה
28/10/2017 21:28
התחלתי לימודים אקדמים ופוטרתי מעבודתי אחרי שנה וחצי במלונאות עקב אי נתינת מספיק משמרות.
שאלתי היא האם אני יכול ללכת לתבוע דמי אבטלה למרות שאני לא יכול לעבוד במהלך השבוע אלא רק בסופשים?
כלומר האם יכולים לשלול דמי אבטלה על סירוב בגלל שזה לא מתאים לי עם הלימודים?
אוולינה
28/10/2017 21:25
שבת שלום, בעלי מועסק 15 שנה ומת להחליף עבודה כי כבר מיצה וגם כי השכר די עלוב וכמעט ואין תנאים סוציאלים כמו שצריך.. הוא מאוד רוצה להחליף למשהו טוב יותר אך מפחד לעזוב בעצמו כי בטוח שלא ייקבל פיצויי פיטורין.. מכתב פיטורים לא ייתנו לו גם אם ידרוש.. הוא בסה''כ עובד מוערך ועובד טוב ולכן לא יפטרו אותו... השאלה באמת אם יקבל פיצויים אם יחליט להתפטר בעצמו?
יוסי
28/10/2017 21:23
אני עוסק מורשה, ואני צריך לשלם כל חודש לעובד שעושה לי עבודה בשכירות, כמה אלפי שקלים, הבעיה שהוא לא עסק והוא לא יכול להוציא לי חשבונית, אז איך אני משלם לו ומדווח על הוצאות לעסק, בלי שהוא יוציא לי חשבונית?

ובלי להשתגע עם כל הקטע של לשלם לו פנסיה וביטוח לאומי,

איך אני עושה את זה?

תודה
אוהד
28/10/2017 21:20
אימי עובדת במקום עבודה כבר 26 שנה, לפני מספר חודשים אחד המטופלים (בית אבות) שבר לה את היד והיא יצאה לחופשת מחלה של שלושה חודשים.
לאחרונה הודיעו לה שהיא מקבלת חודש ללא תשלום ואחרי זה הפסקת עבודה, ואם היא רוצה לחזור לעבודה היא צריכה לחזור בתנאים של שכר מינימום.
האם חוקי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ