פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 390
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדי
13/11/2017 10:26
בוקר טוב

לפני כחודש עבדתי שליח בחנות מסויימת למשך יומיים.
כעבור שבועיים עברתי לעבוד בחנות אחרת בעקבות יחס מזלזל מבעל החנות בלי שאמרתי לבעל החנות שאני עובר.

אתמול הגעתי לקחת את המשכורת האחרונה שלי והוא הודיע לי שאני לא מקבל אותה בגלל שעזבתי את העבודה בלי להודיע לו והיא נלקחת ממני בתור קנס.

הוא טוען שהתחייבתי לעבוד למשך זמן ממושך. יש לציין שלא התחייבתי בפניו וגם לא חתמתי על שום חוזה עבודה שבו אני מתחייב לעבוד במשך זמן מסויים.

מה עלי לעשות?
תודה מראש
ציפי
13/11/2017 10:24
שלום ובוקר אור

התפטרתי לצורך גידול הילדה לפני כחודש,לאחר עבודה של שנה וחצי במקום העבודה .

המעסיק מפנה אותי מאחד לשני בטענה שהוא לא אמור לטפל בכל הקשור לפיצויים.

אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי קבלת פיצויים תוך כמה זמן אני אמורה לקבל אותם?

בנוסף מי אמור לתת לי מענה בכל הקשור לקבלת פיצויים?

תודה
סיגל
13/11/2017 10:22
בוקר טוב לכולם

שאלה בנושא שכר והפרשי שכר:

האם צריכים להוציא תלושיי שכר חדשים במידה והיו טעויות בתלושים? למשל רשמו שעתי ואני מקבלת שכר קבוע. כל השכר משתנה בעקבות זה. (דוגמא; לא קיבלתי תשלום עבור חגי ספטמבר)

האם רק הפרשי שכר מספיק לשלם או לשנות את כל התלושים אחורה? מחודש יוני ועד עכשיו.

תודה מראש. שיהיה יום נפלא
ליאל
13/11/2017 10:18
אישרו לי שמירת הריון ויש לי 4.75 נקודות מס.

לפי מה שהבנתי מהנציגה מביטוח לאומי הם מורידים מס בלי להתייחס לנקודות זיכוי וצריך לפנות למס הכנסה אחר כך . מישהי יכולה להסביר לי איך זה עובד?

אני חיילת משוחררת לכן הנקודות זיכוי
Shmuel
13/11/2017 10:03
עבדתי בעבודה בתחום הצנרת דלק ( מוגדר כעובדים בתחום הברזל )
כארבעה חודשים...
האם אני זכאי להפרשות לפנסיה החל מהחודש הראשון ע״פ צו הרחבה בענף הברזל?
שרון
13/11/2017 08:42
שלום,
מעסיקה אשר שכחה להקים פנסיה לעובדת.
לאחר 3 שנים גילו את הטעות והתחילו בתשלומי פנסיה.
כרגע, יש דרישה של לפנסיה רטרואקטיבית של 3 שנים לפי החוק אך זה דורש מהעובדת לשלם גם היא סכום אשר איננה יכולה לשאת בו.

מי אחראי לשלם את הסכום המלא בעצם?

האם יש פתרון חוקי לנושא בו העובדת לא תדרש לשלם את הסכום ובעצם "להענש" בשלושה חודשי משכורת (החוב של העובדת בלבד שווה לשלושה חודשי משכורת)?

כרגע שתיהן עוד לא הפרישו כלום מהחוב.
קרן
13/11/2017 08:42
היי,

מספר שאלות לגבי העסקת עובדת משק בית:

1. האם לפי החוק גם אני וגם היא צריכות להפריש לביטוח לאומי?

2. היא רוצה שאפריש לה לפנסיה ופיצויים והיא לא תפריש. האם זה חוקי והאם במקרה זה עלי להפריש רק את חלקי או גם את חלקה?

תודה!
תמר
13/11/2017 08:40
שאומר שאני מקבלת לקוחות, והחברה משלמת לי בסוף חודש (לא תלוש, קבלה שאני מנפיקה לה). הבעיה היא שרק אחרי שחתמתי הבנתי שבעצם אני עובדת בשביל גרושים.
בחוזה היה רשום שאם אני לא מסיימת שנה או לא מסיימת x לקוחות, אני צריכה לשלם 3000 שח.
האם החוזה הזה חוקי? האם אני יכולה להתפטר והיא תתבע אותי על הכסף הזה?
תודה!
מאיה
לפני כחודשיים וחצי שברתי את מפרק הירך והחלטתי להתפטר מהעבודה כדי לטפל בעצמי ולהחלים. הודעתי למעסיק שלי כי אני מתפטרת מעבודה כמו שמקובל לפי החוק, הודעתי חודש מראש. מתוך כנות אישית ושמירה על יחסי אנוש עם המעביד, רשמתי לו במכתב כי מצבי הבריאותי אינו מאפשר לי לחזור לעבודה ושאני צריכה לפנות את זמני לשיקום והחלמה. שלחתי לו אישורי מחלה כמקובל והוא שילם לי ימי מחלה. ביקשתי במכתב התפטרות להסדיר את כל זכויותיי כגון ימי הבראה, ימי חופשה וכדומה. חשוב לציין שבזמן הזה התחלתי לבדוק את מצב ההפרשות לפנסיה וגיליתי שבחמישה החודשים האחרונים הוא לא הפריש לקרן הפנסיה למרות שמנכה זאת ממשכורתי.
לאחר כחודשיים הגיעה תשובה מוזרה ממנו וזה מה שכתב:
בהמשך למכתב ההתפטרות שהועבר אליי, אנו מבקשים לשלוח אלינו מכתב מרופא תעסוקה אשר חוות דעתו תומכת בבקשתי להתפטר ושאיני מסוגלת עוד לעבוד כמתאמת טיפול בהוסטל.
בנוסף כיתב במכתב זה רואה חשבון, משפטן ויועצת משפטית.

מיותר לציין שאיני רואה סיבה להמציא שום מסמך נוסף למעסיק ואני רואה התנהלות זאת כפסולה.

אבקש עצה איך להתנהל במקרה זה ואיך לנסח תשובה משפטית נאותה לבקשה זו כך שיובן שאיני מוכנה לשתף פעולה עם התנהלות זאת ושתעמיד אותו במקומו.

תודה
הודיה
1.אחד מהתנאים לקבלת פיצוים התפטרות לצורך גידול הילד הוא שהעובדת עבדה שנה לפחות - במידה והעובדת עבדה 8 חודשים ואז ילדה האם חופשת הלידה נכנסת לחישוב של השנת עבודה?
2. עובדת לא חזזרה לאחר חופשת לידה( הודיעה טלפונית) ואחרי 8 חודשים מהלידה ה שלחה מיכתב התפטרות עקב טיפול בילד
מהו תאריך סיום העסקתה לצורך חישוב הפיצויים והאם בכלל מגיע לה פיצויים ( העובדת עבדה 10 חודשים ואח"כ ילדה )
שקד
13/11/2017 08:39
אני עבדתי בחברת מרטינה הפחמן כסוקר שטח בחודשים ספטמבר אוקטובר.
ראשית, השכר היה לפי סקרים שעשיתי ואם לא הגעתי עם הסקרים למשכורת מינימום הייתי מקבל על פי שכר מינימום לשעה.
את המשכורת של ספטמבר אני קיבלתי יחד עם המשכורת של אוקטובר (באיחור של חודש) ובנוסף במקום 1226 בעבור 2 החודשיים קיבלתי רק 800 שקלים.
על פי הלוז שנשלח אלי היו מחושבים שני החודשיים.

שאלתי היא כזו, האם אפשר לתבוע פיצויים גם על הלנת שכר וגם על הפער בין המשכורות. ואם כן איך ניתן לעשות זאת?
אולה
13/11/2017 08:38
היי המשוער שלי 3.12 , שבוע שעבר (35 פלוס6) כחודש לפני המשוער, אושפזתי וקיבלתי בנוסף עוד עשרה ימי מחלה, היום 37, קשה לי ללכת וכואב לי לנהוג, בעבודה מבינים שלא אגיע כבר, מבחינה כלכלית , ( יש לי 15 ימי מחלה ואולי עוד שעות הריון) מה עליי לבקש מהרופא עוד חופשת מחלה או שמירה או לצאת לחלד מוקדם? תודה:)
דוד
13/11/2017 08:33
אני נמצא כרגע מועסק במקום עבודה כשכיר מזה כ11 חודשים.

בעבר הייתי במקום עבודה שנתיים ברציפות והתחלתי עם חברת פנסיה להיות מבוטח בה,כל הכספים זרמו והכל היה טוב.

עזבתי את העבודה אחרי שנתיים והייתי בין עבודות ולא הפרשתי לקרן פנסיה,וכשנכסתי למקום העבודה הנוכחי הקרן פנסיה שלי ביקשה ממני למלא טפסים רפואיים כדי לראות מה היה "בין העבודות" כולל "הצהרת בריאות"
הכל נשלח הכל סוכם,נכנסתי לקרן פנסיה מחדש.
כעבור 10 חודשים אני נכנס באופן ספונטני לאתר של החברה,מקליד פרטים אישיים ורואה שלא הפרישו לי מהקרן פנסיה שום דבר כל מהלך התקופה.

מיד ניגשתי אל המעסיק שלי ושאלתי אותו על הנושא הנ"ל.
המעסיק הראה לי במפורש שהוא מפריש לקרן פנסיה כולל הכל.

התקשרתי לחברת פנסיה שלי וטענתי שלא הפרישו לי זמן מה למרות שהם קיבלו את כל ההכנסות.

החברה טענה שלא שלחתי "הצהרת בריאות" למרות שההצהרת בריאות נשלחה והכל סוכם,יש לי תיעוד של זה.
הם גם טענו שקיבלתי מכתבים,ולא קיבלתי כלום.

בכל מקרה לא רציתי להגיע לוייכוחים מיותרים,שלחתי מחדש את "הצהרת הבריאות" והם טענו שהם קיבלו הכל,ושאני אחכה שבועיים והכל יסודר והם יתקשרו אליי.
עברו שבועיים,אף אחד לא חזר אליי..הרמתי את הכפפה והחלטתי להתקשר.

נאמר לי שהייתה "תקלה תכנית במערכת" ושיקח עוד שבועיים. ושהפעם באמת יחזרו אליי.

עברו שבועיים. עבר חודש. אף אחד לא חזר אליי.
התקשרתי שוב פעם מיוזמתי אליהם והתלוננתי קשות על ההתנהלות שלהם ועל הדרך שבה הם מתייחסים למבוטחים שלהם.

עמדתי על שלי לקבל את המנהל, לקבל את הכספים שמגיעים לי.

הנציג טען שהוא מצטער מאוד ועשה "טלפונים לכל העולם" ומחר הוא יחזור אליי.

עבר עוד יום..עבר שבוע אף אחד לא חזר אליי.

שוב פעם התקשרתי אליהם והפעם טענתי "שאני לא יורד מהקו עד שאני מדבר עם המנהל והכספים נכנסים אליי"
נציגת השירות טענה שזה יקח מספר ימים ושהיא לא יכולה לתת לי את המנהל כי הוא לא נמצא כרגע.

אחרי וויכוחים הגענו לפשרה שהמנהל יחזור אליי תוך כמה דק'.

ועבר שבוע ולא קיבלתי שום טלפון.
חודשיים אני מדבר איתם ואין כלום.
אני כבר לא יודע מה לעשות.

אחד זורק אותי לשני..יש מה לעשות בנידון?עילה לתביעה?
שירי
12/11/2017 20:19
ערב טוב, התפטרתי ממקום העבודה לצורך גידול הילד.
האם התראה מוקדמת נחשבת בתוך ימי החל"ד?
הודעתי חודש לפני שנגמרה לי החל"ת כדי לתת את 30 יום התראה מוקדמת והיום נאמר לי מההנהלת חשבונות שאני צריכה חכות עוד 30 יום כדי לקבל את הפיצויים.

לא נשמע לי הגיוני.

מישהי שמבינה בחוק יודעת לענות לי אם זה אכן כך..
תודה
רביד
12/11/2017 20:18
הודעת התפטרות מוקדמת בוואטסאפ משהו בסגנון של "רוצה שתחתום על מכתב פיטורים" קבילה?!

בנוסף עבר חודש מאז ההתכתבות הנ''ל והוא החליט על דעת עצמו לקנוס אותי בתלוש סגירת חשבון על כך שלא הודעתי לו. מותר לו? כמה גובה הקנס?

(אציין שההתפטרות הייתה ישר בתום חופשת הלידה ולצורך ''טיפול בילד'')

תודה
שירי
12/11/2017 20:16
שואלת עבור אחותי.

היא עובדת בארגון שגובה כסף מלקוחות עבור שרות בתור מזכירה. היא לא גובה את הכסף.

נעלם כסף בקופה מלפניי 10 ימים - סך 5 אלף שח - היום רק שמו לב.

בישיבת צוות היום דרשו להוריד לה מהמשכורת, לפי התכתביות קודמות בנושא היא הבהירה למעסיק שזה לא חוקי ואין לבצע זאת.

עכשיו דורשים ממנה בדיקת פוליגרף האם מותר לה לסרב? אשמח להנחיה חוקית.
יובל
12/11/2017 20:14
היי כולם!

יש לי שאלה בקשר לדיני עבודה. אני מלצרית בפאב, משתכרת מטיפים + 19 ש"ח לשעה מהמעסיק (כ-50 ש"ח לשעה סה"כ). היום קיבלתי תלוש שכר ראשון וכתוב לי שירדה לי "מקדמה" בניכויי רשות, שזה בעצם ההורדה משכר מינימום השעתי שהמעסיק מפריש לי (ה-19 ש"ח האלו).

לא קיבלתי ממנו מקדמה או משהו כזה...

האם זה חוקי? יש השלכות לכך שמופיע לי שקיבלתי מקדמה (מבחינת מס או מה שזה לא יהיה אחר)?

תודה
מאיה
12/11/2017 19:56
ילדתי ב1/10 ויצאתי לחופשה מתאריך 23/8
שאלתי היא מתי אני אמורה להודיע על הארכת חופשת הלידה ?עד מתי מותר לי לקחת חופשת לידה בלי שיפטרו אותי? והאם אני יכולה להודיע טלפונית על הארכה?
טלי
12/11/2017 20:07
יש להם באתר כתבה מאד מפורטת על האפשרות להאריך את חופשת הלידה. הכתבה מופיעה בתפריט העליון של האתר, תחת "נשים" ושם תחת "חופשת לידה". תקראי - הכתבה מאד מפורטת ומסבירה. לילה טוב!
שלום,
בעל קיוסק שלא הייתה לו עובדת למספר ימים ביקש ממישהי לבוא לעבוד. היא באה לחפיפה יום לפני ועבדה/למדה בעסק במשך 10 שעות יחד עם עובדת קבועה בקיוסק.
יום למחרת, הוא הסתדר כנראה וביטל לה את המשמרת.
כרגע הוא מוכן לשלם לה רק על 5 שעות, יומית, כי לפי מה שהוא אומר שהם לא סיכמו שום דבר ובאתה מידה היא יכלה להיות שם שבוע ושלל אמירות מתחמקות בסגנון.

התקשרתי אליו והוא בשלו, לא מוכן לשלם לה על כל השעות שהיא הייתה.

כיצד ניתן/כדאי לפעול על מנת שהילדה כן תקבל את השכר עבורו היא עבדה?
עורך דין
12/11/2017 18:52
שלום גיל

יש להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה. ניתן לעשות זאת בקלות יחסית, גם ללא עורך דין.

בהצלחה
א.ש
12/11/2017 15:40
שלום. חברה שלי עבדה בקיץ בתור מעצבת גרפית בחברה איקס. הייתה אמורה לקבל משכורת של מעל 6 אלף. עד היום לא שילמו לה שקל. מורחים אותה מחר מחר ובתכלס לא קורה כלום. יש לה את כל ההודעות עם קללות (!!) שרשמו לה. נכון לעכשיו הם כבר לא עונים לשיחות טלפון שלה. מה היא יכולה לעשות? האם היא יכולה לתבוע לבד? האם מגיע לה פיצויים על הזמן הזה?
עורך דין
12/11/2017 18:50
שלום לך

אכן ניתן לפנות גם לבד אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה. תמצאי באתר זה סקירה מפורטת בנושא.

בהצלחה
דר
12/11/2017 15:43
1. החברה שעבדתי בה (בנמל התעופה) חייבה אותי לרשום במקומם את שעות העבודה שלי על נייר וקיבלתי מייל מהם שאם לא אעביר את שעות העבודה המשכורת לא תכנס בזמן. זה חוקי? הרי הם מחוייבים לרשום גם כן את שעות העבודה שלי ומין הסתם הם יודעים מתי הייתי במשמרות וכמה זמן כי הם היו מוציאים לי אישורים ביטחוניים יומיים לעבודה.
2.הגעתי למשמרת והלכתי כרגיל לדוכן ניפוק הרישיונות ושם אמרו לי שהחברה לא הוציאה לי אישור יומי לאותו היום, התקשרתי לאחראית משמרת והיא אמרה לי לחכות 3 שעות עד שהם יפתחו. אמרתי לה שאני לא מרגישה טוב ושאני לא מתכוונת לעמוד במשך 3 שעות. אחר כך פניתי אליה שוב והיא הראתה לי שהם כתבו את הפרטים שלי על תעודת זהות של מישהו אחר. (יש לי הוכחה)

פניתי למנהלת משאבי אנוש וביקשתי את הכסף על יום העבודה הזה (הרי אני זו שהפסידה כסף באשמתם) והיא לא מוכנה לשלם לי לא על היום הזה ולא על הנסיעות
מה לעשות??
עורך דין
12/11/2017 18:50
שלום דר

1. לא חוקי להתנות תשלום שכר ו/או לאיים בתשלום שכרבאיחור משום סיבה שהיא.

2. יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש תשלום עבור יום העבודה.

בהצלחה
לירון
12/11/2017 15:45
אם ניפצעתי במקום העבודה שלי ולפני כמה חודשים התחלפה הנהלה (משמע התחלתי ספירה חדשה של ימי מחלה וקיבלתי כסף על הקודמים ) וכרגע אני ב 3 שבועות מחלה. לא תבעתי כרגע את מקום העבודה כי אני רוצה להמשיך לעבוד בו (בעיקר חוסר נעימות) מה כדאי לי ? לדרוש את תקופת הזמן שאני בבית? לתבוע על תאונת עבודה? או האם יש דרך להגיע להסכם אחר?
אשמח לעזרתכם,
תודה
עורך דין
12/11/2017 17:16
שלום לירון

במקרה של פגיעה בתאונת עבודה מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין בכל מקרה. במקרה שלך, אם אין לך ימי מחלה צבורים את די בבעיה בשלב זה.

בהצלחה
דוד
12/11/2017 15:49
הותקפתי בידיי מנהל המחסן במקום עבודתי. הכל התחיל (בקצרה) מבעיית משמעת של אחת ממנהלות המחלקה וכשזו איימה עליי הלכתי לאחראי שלי שהוא מנהל המחסן ואמרתי לו שאני לא יכול להמשיך לעבוד במידה ובעיית המשמעת של מנהלת המחלקה (שאיימה עליי) לא תיפטר.

לכן אמרתי לאחראי שלי שאם הבעיה הזאת לא תיפטר כאן ועכשיו אפנה לגורמים מוסמכים יותר (שמעליו) וכשזה שמע את דבריי החליט לעבור על החוק ולשלוח אותי להחתים כרטיס וללכת הביתה. כשהסברתי לו שזה לא חוקי התחיל להתעצבן לשלוח קללות לעברי ולא עברו עשרות שניות בודדות ומנהל המחסן החליט שהוא רוצה להכות אותי.

אם לא הייתי בורח ולא היו מפרידים ביננו לא הייתי יכול להיות בטוח לגבי מצבי הבריאותי, יש לי סרטון בו מנהל המחסן אומר במפורש שהוא רוצה להכות אותי ושבו רואים את התקף הזעם שלו כלפיי, הגשתי נגדו תלונה במשטרה וההנהלה בחרה לטייח את המקרה ולהשאיר אותו במקום העבודה ואילו נגדי פעלה בכך שמבצעת לי שימוע.

אשמח להתייעצות בנושא הנ"ל.
עורך דין
12/11/2017 17:12
שלום דוד

הנושא שאתה מעלה חמור ומצריך בחינה מדוקדקת. עליך לפנות לעורך דין להתייעצות אישית על מנת לבחון את נסיבות האירועים, התגובה של מעסיקיך והדרכים לפעול ולהתקדם הלאה.

בהצלחה
לימור
12/11/2017 15:51
בחוזה עבודה מצויין ששבוע העבודה הינו בן 5 ימים, ללא שישי או מוצ"ש.
מצד שני מחייבים לעבוד בשישי, בפועל כל שישי עובדים. אחת למספר חודשים עובדים מוצ"ש, במקום שישי. בשיבוץ לשבוע העבודה מבקשים לכתוב שעות עבודה רצויות בשישי. מתוגמלים יותר בשישי.
שאלה- מדוע אם ידוע הן לעובד והן למעביד ששישי הוא יום עבודה, באם חולים אין אפשרות להגיש אישור מחלה בעדו? (שואלת תאורטית, לאור העובדה שלא מקבלים תשלום בעבור היום הראשון למחלה, אבל מה קורה שאמורים לעבוד בשישי וחולים מיום שני נניח).

תודה רבה
עורך דין
12/11/2017 17:10
שלום לימור

אין דבר כזה שלא ניתן להגיש אישור מחלה במקרה של מחלה ביום שישי. המעסיק מפר את החוק אם הוא אוסר על העובדים להגיש אישורי מחלה בימי שישי או בכל יום אחר מימי השבוע.

בהצלחה
נטלי
12/11/2017 16:06
מותר למעסיק לסיים לי חוזה עבודה בשל המלצת רופא תעסוקתי לא לעבוד עם אותו הילד ולא לתת לי עבודה חלופית אחרת לפני שהגשתי מסמכים לשמירת הריון? האם אני מוותרת על הגשת מסמכים לשמירת הריון האם אני יכולה לתבוע אותם על חוסר הענקת עבודה חלופית ואי תשלום משכורת בהריון?
עורך דין
12/11/2017 17:09
שלום נטלי

למרות שלא ממש הבנתי את שאלתך, אציין כי חלה על המעסיק חובה (זה לא עניין הנתון לשיקול דעת) לפעול בהתאם להמלצות של רופא תעסוקתי.

בהצלחה
אור
12/11/2017 16:09
בן זוגי קיבל החודש 11,566₪ שבהם כלולים 2066₪ דמי הבראה.
סך הורדות הורידו לו 1957₪ שזה כולל...קרן פנסיה 677₪ קרן השתלמות 283₪ .....מס הכנסה 90₪
ב.לאומי 426₪ ב.בריאות 468₪ ....
עכשיו העניין הוא כזה.... מאז שנולדה לנו ילדה במשכורת של יוני הוא קיבל החזר מס הכנסה...ביולי גבו לו 76₪ מס הכנסה ובאוגוסט היה רשום בתלוש 76₪- מס הכנסה ובספטמבר לא גבו בכלל מס הכנסה ..ועכשיו משכורת אוקטובר גבו 90₪ מס הכנסה ....על מה ולמה ?!
ולמה ההורדות של ב.לאומי + ב.בריאות כאלה גבוהות והאם זה תקין ?
עורך דין
12/11/2017 17:06
שלום אור

אכן בלאגן כדבריך... רק שלא ניתן לפתור את הלאגן מעל גבי פורום. יש לפנות לקבלת סיוע של חשבת שכר / יועץ מס על מנת לעשות סדר ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה
לימור
12/11/2017 16:10
שלום,
אודה לדעת מהן הזכויות של אישה הנמצאת בטיפולי פוריות שמצריכים ממנה היעדרות של שעות רבות במהלך החודש. אציין כי בחוזה העסקתי אין תשלום בגין חוסר בשעות עבודה וכי תשלום על ימי מחלה חל מהיום השלישי ברצף להיעדרות מהעבודה. מדובר על היעדרות של אחת ליומיים למשך שעתיים במשך כשבועיים בכל חודש.

תודה!
עורך דין
12/11/2017 16:58
שלום לימור

יש באתר זה כתבה מפורטת ומעניינת בנושא זכויות נשים (וגברים) במהלך טיפולי פוריות. מומלץ בהחלט לקרוא אותה, שכן תמצאי בה תשובות לשאלותיך ועוד מידע חשוב.

בהצלחה
צחי
09/11/2017 14:20
הודעתי ב-15/10 לחודש למקום העבודה הקודם שלי שאני מתפטר בסוף החודש ושלחתי שיבוץ עבודה לשבוע הבא. בתגובה הבעלים שלח לי אישור. לאחר יומיים שלחתי לו הודעה ושאלתי מה השיבוץ שלי לשבוע הקרוב והוא אמר שבגלל שאמרתי שלא בא לי לעבוד אצלם אז יש להם כבר עובדים חדשים.

תבעתי אותם על כך וצירפתי צילום מסך של השיחה בפלאפון עם ההתפטרות והבקשה שלי לשיבוץ המשמרות.
בכתב ההגנה הם טוענים שאני לא הודעתי מראש על ההתפטרות אלא הודעתי להם באותו הרגע שאני מתפטר ולא מתכוון להגיע יותר ועוד בחוצפה שלי אני ביקשתי שבוע אחר כך שיבוץ משמרות (כשבצילום המסך רואים בבירור שההודעה על ההתפטרות ושיבוץ המשמרות והאישור היו אחת אחרי השנייה בהבדל של דקות).

הם טוענים שאני משקר ואומרים שבכתב התביעה אני מודה שאני התפטרתי ללא הודעה מוקדמת ובכללי מה שהם עושים בכל כתב התביעה הוא לשקר ללא הוכחה כשבכתב התביעה אני צירפתי את ההוכחה שלי - צילום המסך.

אז אני אמור להגיע למשפט להראות את ההוכחה שלי בפני השופט ולהגיד שהנתבע משקר וזהו?

אין לי בכלל ניסיון משפטי וכל הענין שהוא משקר בכתב התביעה בצורה כל כך בוטה והזויה נראית לי מגוחכת לגמריי.
צחי
12/11/2017 15:58
אשמחמאד לשמוע חוות דעת של עורך דין בשאלה שלי שטרם נענתה מסוף השבוע שעבר...
יואל
12/11/2017 15:35
היי רציתי לשאול שאלה..בחוזה העסקה יש סעיף שבמידה והעובד מתפטר תוך פחות משנה על העובד לשלם 1500 ש״ח בגין הכשרת העובד.
הבעיה היא שהעובד לא עבר בדיוק הכשרה מקצועית ומה שכן עשה זו חפיפה בת שבועיים שבמסגרת החפיפה במהלך החפיפה לימדו אותו בין היתר על מוצרי הרשת וגם נתן שירות ללקוחות כמו כל עובד מן המיניין.
השאלה היא האם רשאי המעסיק באמת לגבות תשלום או שזה לא חוקי?
עמוס
12/11/2017 15:29
היי , לפני כ 3 שנים עבדתי ברשת של מסעדות מאוד גדולה מספר ימי התלמדות, ולאחר מכן החלטתי שזה לא בשבילי והתפטרתי, המנהל בזמנו אמר לי שהמשכורות מוכנות במסעדה ב10 לחודש ושאגיע לקחת את שלי (משהו כמו 500 600 שקל להערכתי)

מסיבות כאלה ואחרות לא הלכתי לקחת ולא יצרתי קשר עם המנהל מאז והוא לא איתי כמובן.

האם כיום אני עדין רשאי לקחת את מה שמגיע לי או בגלל שעבר 3 שנים זה אבוד?
תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ