פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 388
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

הילה
14/11/2017 20:53
לפני כחודשיים פוטרתי מעבודה בה עבדתי כחודשיים (כאשר הייתי בתחילת הריון). לפני כן עבדתי כשנה וחצי במקום אחר. השבוע הגשתי בקשה לדמי אבטלה ואני מחכה לתשובה. אני בחודש חמישי ולא מתכננת לעבוד עד הלידה.
האם דמי האבטלה שאקבל (הלוואי) יזכו אותי ברצף "עבודה" על מנת לקבל גם דמי לידה?
או שאני ממש תמימה... בביטוח לאומי לא יודעים עדיין לתת תשובות ברורות.
תודה
עורך דין
15/11/2017 07:50
שלום הילה

על מנת להיות זכאית לקבל דמי לידה עליך לעבודה פרק זמן של 10 מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה או 15 מתוך 22 החודשים שקדמו למועד הלידה.

בהצלחה
א.א
14/11/2017 20:55
אני עוברת טיפולי פוריות מזה שנה. הם קשים וגובים ממני מחיר גופני ורגשי כבד. אני עושה זאת לבד לחלוטין, ואפילו הוריי ומשפחתי הקרובה אינם יודעים.
אני עובדת בארגון גדול והבוסית הישירה שלי הינה אדם קשה איתו אין לי יחסים טובים ו/או קרובים. היא ביקשה לפטר אותי אך בשל טיפולי הפוריות שלי (העדפתי שלא לספר לה ולהשאיר זאת לעצמי בלבד, אבל בשל השימוע הייתי חייבת לספר על מנת שלא תפטר אותי) אך נדחקתי לפינה בשל פיטורין והייתי צריכה לספר. לא סיפרתי לה ישירות אלא פניתי לנציג ממשאבי אנוש וסיפרתי לו והוא סיפר לה.

מאז הידיעה שלה היא מתייחסת אליי כרגיל ומפילה עליי משימות דחופות מהרגע להרגע או עם דד ליינים לחוצים עד בלתי אפשריים ואני פשוט לא עומדת בלחץ הזה. אין לי יותר ימי מחלה לקחת, ניצלתי את כולם. כל הימים שבהם אני בבית או צריכה ללכת לבירורים רפואיים הם על חשבון ימי החופשה שלי.

בחודש שעבר נקלטו שני עוברים אך בחודש שעבר הייתה הפלה של אחד ואתמול הפלה של השני. אני שבורה. אני עוברת את כל התהליך הזה לבד לחלוטין וגם לא משתפת, בדיוק מהסיבות האלה. במקרים של הפלות אני לא מעוניינת שאף אחד יידע מזה.

השאלות שלי הן:

1. באם אני יכולה איכשהו להשיג עוד ימי מחלה? אני בעבודה יום אחרי ואני מרגישה שאני ממש ממש לא צריכה להיות כאן.

2. אני לא עומדת בלחץ העבודות שהיא מנחיתה עליי אבל מצד שני לא רוצה לספר על ההפלות. זה אישי ואני והבוסית שלי איננו קרובות.

מה האופציות שלי? תודה רבה.
עורך דין
15/11/2017 07:46
שלום לך

1. אין אפשרות חוקית לקבל עוד ימי מחלה. אפשר לצאת לחל"ת.

2. על מנת לתת מענה ולמצוא פתרון לשאלתך זאת יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ל.מ
14/11/2017 20:56
אני מועסקת בתפקיד ניהולי בעמותה ,בה מתגוררים אנשים עם מוגבלות שכלית בתפקוד נמוך. לפני כשנה קרה מקרה בו הייתה פגיעה באחד החוסים מצד אחד מאנשי הצוות. המקרה דווח לי, נבדק על ידי והעברתי אותו למנהל המסגרת כפי שיש לעשות. טיפול במקרה זה מצד ההנהלה היה לקוי .הועבר לפקידת סעד דיווח מעוות ואותו הבחור פוטר מנסיבות שאינן היו מדויקות והיום עובד עם אוכלוסיות חריגות במסגרת אחרת.
בזמן המקרה ביקשתי ממנהל המסגרת להעביר את המקרה למשטרה ולטפל בון באופן מעמיק-לבדוק את הדייר ,להגן על המדווח ולברר את הסיפור לעומקו, אך דבר לא נעשה.
יש לציין שמדובר במנהל בן מיעוטים וכך גם המדריך הפוגע וכל שאר המדריכים במקום. החוסים במסגרת הנם יהודים. נודע לי שהופעל לחץ על המנהל מצד משפחתו של המדריך הפוגע, משפחה מוכרת בכפר. אדם שדיווח על המקרה ספג עלבונות ואיומים אף הוא תקופה ממושכת .
בהמשך להעסקתי נחשפתי לסיפורים נוספים בהם מנהל המסגרת פעל שלא כשורה סביב מקרי רשלנות שונים עקב היכרותו עם בני משפחה של מטפלים והתנהלות לא אתית שלו עצמו כמנהל מסגרת.
לפני כשבוע העברתי ביקורת באחת הישיבות על התנהלות לקויה של אותו המנהל. אותו המנהל דיבר איתי באופן אישי ו"ביקש" שלא להעביר ביקורת בפורומים נרחבים אלא מולו בלבד. כמו כן אמר שהיה בעבר עובד ביקורתי בתפקיד שלי שהיום כבר לא נמצא.
יום למחרת אותו המנהל באפן פתאומי הורה לי להוריד את התקן של כמות העובדים במשמרת-דבר שפוגע באופן ישיר ומיידי בטיפולים בחוסים. הוא טען שהשינוי הוא מערכתי אך מתוך הברור שביצעתי אין הוראה להורדת התקן ניתנה לי בלבד וזאת הדרך שלו לפגוע בי באופן עקיף-דרך פגיעה בחוסים.
יום לאחר מכן מנהל המסגרת "העביר לי מסר" דרך בעל תפקיד בכיר נוסף בכפר ש"עלי להרגע עם הביקורת שאני מעבירה".
אני חוששת לפנות לממונים עליו כי מדובר במסגרת עם פוליטה מורכבת ואני לא בטוחה מה מידת האינטרסים של כל אחד מאנשי ההנהלה.
חשוב לי לציין שהנושא החשוב לי ביותר הוא רצון לשמור על זכויות החוסים ולהגן עליהם מפני פגיעה ולא הרצון לשמר את מקום עבודתי. לכן ההתנכלות לי מדאיגה אותי פחות מהאפשרות שאצא מהמקום ולא יהיה אף איש שישמור על אתיקה מקצועית במקום.
אשמח לקבל ייעוץ והכוונה.
תודה
עורך דין
15/11/2017 07:41
בוקר טוב

עולה הרושם כי המקרה אותו את מתארת קשה ומצריך התערבות ובדיקה מעמיקה. לא קל לתת חוות דעת על המקרה מבלי לקבל ממך פרטים רבים נוספים. מאידך, סביר שאת מכירה היטב את הפוליטיקה הארגונית בעמותה ולכן בשלב זה אוכל להמליץ לך לפנות במכתב אנונימי לממונים עליך, בניסיון לגרום להם לפעול בצורה ראויה ולהתייחס למקרה בכובד ראש. בשלב הבא, ניתן לפנות באופן אנונימי גם לתקשורת אם אין ברירה.

בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולו לאור תפקידך הניהולי בעמותה.

בהצלחה
קארין
14/11/2017 20:57
בתאריך 2.11 יום חמישי היה לי שימוע בעבודה .. ביום ראשון 5.11 הייתי צריכה להגיע לקבל את ההחלטה ..
ביום ראשון לא הגעתי עקב מחלה של הילד שנימשכה ( ועדיין נימשכת ) , לאחר מס׳הודעות מהמנהל הגעתי ביום חמישי בתאריך 9.11 לקבל את ההחלטה שכמובן היה מכתב פיטורין(בעודי בחופשת מחלה עם הילד.. ) מכתב הפיטורין כבר הודפס בתאריך7.11 כיומיים לפני שקיבלתי אותו בפועל.. מה גם שבאתי לקחת את המכתב שאני עדיין ביום מחלה של הילד.

האם הגיוני לשלם לי על ימי המחלה עד לתאריך בו ייצא מכתב הפיטורין ולמרות שקיבלתי אותו רק יומיים אחרי שיצא??? או שבעבודה צריכים לשנות את תאריך הכתב? אציין כי יש לי 7 ימי מחלה לנצל אך נאמר לי שאני יכולה לנצל רק עד התאריך של מכתב הפיטורין..
אשמח לתשובות תודה מראש.
עורך דין
15/11/2017 07:37
בוקר טוב קארין

המעסיק לא יכול לפטר אותך בעת שאת בחופשת מחלה וכל עוד יש לך ימי מחלה צבורים. מכתב הפיטורים והפיטורים עצמם יכנסו לתוקף רק לאחר תום תקופת המחלה / ימי המחלה הצבורים.

בהצלחה
אושר
14/11/2017 21:00
לום.
התוודעתי דרך חבר לעובדה שאם יש לי חוסר בדיווח על חודשי עבודה, מצטבר קנס שיכול להגיע לסכומים גדולים מאוד ללא התרעות מצד הביטוח הלאומי (שלא פנו אליי כלל בעקבות החוסרים)
מיהרתי לבדוק את מצבי ויש לי חוסרים של שלושה חודשים רצופים בסוף 2016 באופן מוצדק יש לציין.
אני מעוניין לבדוק את שווי הסכום אותו אני אמור לשלם לביטוח בעקבות החוסרים הללו אבל מוקד השירות שלהם מפנה אותי ישירות לשליחת טופס 106 הכרוך בתיוק ושליחה כל תלושי העבודה שלי בשנה האחרונה. האם זו הדרך היחידה? אי אפשר פשוט לשלם את בלי הבירוקרטיה של הטופס וצירוף כל תלושי העבודה?
תודה מראש
עורך דין
15/11/2017 07:32
שלום אושר

השאיפה שלך למצוא דרך נטולת בירוקרטיה בהתמודדות מול ביטוח לאומי מעוררת השראה, אך לצערך ולצערם של רבים אין דרך כזאת ויש לפעול לפי ההנחיות שקיבלת בפנייתך אל פקידי המוסד.

בהצלחה
שאלה
לירון
14/11/2017 21:00
מעדתי ביום האחרון לחופשת לידה (שהארכתי, כלומר בזמן חל"ת)
בעקבות המעידה קרעתי רצועות בברך והעצם נחבלה. כרגע בחופשת מחלה (אין לי יתרת ימי מחלה) ומתמקדת בשיקום הרגל.

ביטוח לאומי לא אישרו את תביעתי. טוענים שזו תאונה אישית ושאיני זכאית למאום מהם.

זה לא יכול להיחשב נכות זמנית?
משהו אחר?
הגיוני שאין שום מענה שאוכל לקבל מהם? שילמתי ביטוח לאומי בזמן הפציעה והרגל לא מתיישרת לגמרי (נעולה בכיפוף).
תודה
RE: שאלה
עורך דין
15/11/2017 07:31
שלום לירון

גם תאונה אישית מזכה בתנאים וזכויות בביטוח הלאומי. מומלץ לקרוא באתר הביטוח הלאומי על הזכויות המגיעות לך בשל תאונה אישית.

החלמה מהירה!
שילה
14/11/2017 21:04
לא הבנתם את תרגיל גיל הפרישה. קרנות הפנסיה מחשבות את גיל הפרישה לנשים למשל, מגיל 62. אבל, מכיוון שלפי ביטוח לאומי מי שמקבלת אבטחת הכנסה יכולה להשתכר רק עד 1200 שח, ברגע שהיא תקבל פנסיה מגיל 62 מהקרן, כל שקל מעל 1200 ביטוח לאומי יקח ממנה. ושוב אנחנו חוזרים לאותה נקודה: פוגעים בחלשים/ות.
עורך דין
15/11/2017 07:30
שלום שילה

תודה על המידע.

בהצלחה
מיכל
14/11/2017 21:42
שלום, רציתי לשאול לגבי עובדת שיצאה לחופשה בת חודש לצורך נסיעה לחו"ל באישור, בתום החופשה הודיעה כי מאריכה אותה ב3 שבועות נוספים ללא קבלת אישור מצדי המעסיקה, אין באפשרותי להמתין לה תקופה נוספת. האם אי קבלתה לעבודה שתחזור תחשב כפיטורין או התפטרות?
האם עליי להודיע לה עכשיו שאי חזרתה מבחינתי היא התפטרות? כיצד עליי חנהוג מבחינה חוקית?
עורך דין
15/11/2017 07:29
שלום מיכל

ניתן לראות באי חזרה לעבודה כמו נטישת מקום עבודה המהווה התפטרות לכל דבר ועניין. באתר זה תוכלי למצוא כתבה מפורטת בנושא נטישת מקום עבודה ומשמעויותיה. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
רחל
14/11/2017 23:00
במהלך היותי בחל"ד הופקד חלק המעביד לקה"ש ונזקף לי על כך שווי למס.
כשבררתי עם חשב השכר נאמר לי כי היות ובחודשים אלו לא עבדתי אין פטור ממס.
האם זה נכון?

לדבריו ניתן לקבל החזר ממס כאשר אגיש דוח שנתי לשכירים , האם זה נכון?
למה עלי לשים לב?
עובד מדינה
14/11/2017 22:09
שלום .לאחרונה התפטרתי ממקום העבודה בשירות המדינה .פניתי לחברת ביטוח למשוך את חלקו אך מדינה אינה משחררת את הכספים למשיכה אלא רק בפרישה .
האם ניתן לעשות משהו?
תודה
שרית
14/11/2017 20:49
ערב טוב לצוות

התחלתי בספטמבר לעבוד בעבודה מסויימת. השכר בעבודה זו מחושב מתאריך ה-24 לחודש עד ה-24 לחודש שאחרי.

התחלתי את עבודתי ב-13 לספטמבר ולכן הוחלט שעד ה-24 לחודש זה עד שבעצם מתחיל דוח חדש אז השכר יחושב לי לפי כל יום עבודה כולל 60 שח נסיעות על כל יום שעבדתי.

על חודש זה לא קיבלתי שכר באוקטובר בגלל שלא החתימו אותי על טופס 101 וכל מה שמסביב ונאמר לי שבתלוש על אוקטובר אקבל את השכר גם על ספטמבר.
בנוסף בשיחה על תנאי העבודה והשכר נאמר לי שמ-24 לספטמבר כבר אקבל משכורת גלובלית ושלא יחשבו לי לפי יום.

בפועל קיבלתי תלוש עם שכר מביש לחלוטין שנוגד לגמריי את מה שהובטח לי.

שילמו לי גם על אוקטובר וגם על ספטמבר לפי יום ובנוסף 25 שקלים על נסיעות בכלל לא עפי שהובטח!

הבחורה שסיכמה איתי את הדברים אומרת שאכן זה מה שהובטח לי ויש טעות מצד דרג גבוה יותר שלא אישר תשלומים כאלו.

השאלה מה אני יכולה לעשות במצב כזה?! מה האפשרויות שנתונות לי?

תודה מראש וסליחה על האורך
יהודית
14/11/2017 20:44
ערב טוב

אשמח עם תוכלו לעזור לי

יש פה שתי שאלות שונות אחד בשבילי ואחת לאחותי.

א. המנהל שלי בעבודה הוריד לי את העבודה לחצי מהשעות שעשיתי עד היום ואמר לי שעם רוצה להישאר עם השעות הרגילות הוא מוכן בתנאי שמוסיף לי עוד עבודה על עבודתי הרגילה כי כרגע לא נחוץ כ"כ הרבה שעות בתפקיד שלי.

מאז שהתחלתי אין שום הסכם בעבודה כמה שעות להביא לי וכו' זה דבר שניהיה עם הזמן. האם מותר לו לעשות זאת?

ב. אחותי עבדה במוסד מסוים ובגלל בלאגן עם המנהלת שם לא חזרה בתחילת שנה.

ואז הציעו לה עבודה במקום אחר - בלי קשר למקום הראשון - בתלוש משכורת היא ראתה שזה אותו תלוש כמו שהיה לה בעבודה הקודמת והוותק ממשיך לה, שבעצם המעסיק הראשי מלמעלה זה אותו אחד רק לכל מקום שלו יש מנהל אחר.

כשהתחילה לעבוד במקום השני החתימו אותה על טופס שזה כמה חודשים תקופת ניסיון (היא לא ידעה שהוותק ימשיך) וכרגע ניגמרה התקופת ניסיון ולא מרוצים ממנה.

השאלה:
1. האם באמת הוותק שלה ניצבר??
2. האם מגיע לה פיצויים כדין מפוטרת??
3. האם הטופס שחתמה על תקופת ניסיון מבטל את הפיצויים שכביכול מגיעים לה??

אשמח לתשובות ותודה רבה.
רביד
14/11/2017 20:41
דיני עבודה...

נתתי למעסיק לחתום על מכתב התפטרות שתאריך סיום העבודה בו הוא ליום בו סיימתי חופשת לידה27.7.17 , הוא מצידו התעלם מהמכתב שרשמתי והוציא מכתב משלו בו רשום שתאריך סיום העסקה הוא ("יום אחרון שעבדה בפועל" לפי הניסוח שלו) 23.2.17 - בתאריך זה הייתי עוד בהריון בכלל. והוסיף לציין שלא נתתי הודעה מוקדמת.

השאלה האם הוא יכול להוציא מכתב כזה לפי התאריכים הנ''ל? ועוד לציין ולקנוס עבור אי הודעה מוקדמת?

במידה ויש מה לעשות כנגד זה אשמח לקחת עו''ד שמעוניין. תודה.
לין
14/11/2017 15:44
רציתי בבקשה לדעת הגשתי שמירת הריון.

אישרו לי חודשיים רטרו אחורה.

תאריך לידה המשוער שלי הוא 29/12 בעזרת ה'.

ביקשו ממני עוד מסמכים מרופאים מוצדקים כדי להמשיך את השמירה.

הגשתי שוב מסמכים אם ובמידה לא מאשרים מה אני אמורה לעשות בקשר לעבודה שלי?

יש לי אולי 4 ימי מחלה.

לחזור לעבודה אני לא יכולה. בעזרת ה אחרי לידה לפי מה עושים את החישוב של דמי לידה ?

יצאתי לשמירה מ-23/7/17
וסטה
14/11/2017 14:50
ביום האחרון של עבודה ב 14/9 הלכתי להנהלת חשבונות וחתמתי על טופס 161 על מנת למשוך את הפיצויים.

ב 18/10 דיברתי עם מנהלת החשבונות (הוואצאפ) על מנת לברר איפה זה עומד והיא טענה שזה לוקח בערך חודש וחצי עד שאני אקבל את הכסף.

אתמול ב 13/11 שוב שלחתי לה הודעה עם טענה שעברו כבר חודשיים וזה כבר נחשב להלנת פיצויים.

הגברת אפילו לא טרחה לענות לי. רק שלחה צילום של טופס "הודעת מעביד על פרישה מעבודה של עובד" שהוגש (לקופת הגמל/חברת ביטוח) בתאריך 30/10 (!!!!) כלומר חודש וחצי אחרי שפרשתי מהעבודה.

מה אני יכולה לעשות בנידון ? האם מגיע לי פיצוי על תקופת ההלנה ? תוך כמה זמן אני אמורה לקבל את הפיצויים ?

תודה מראש לעונים.
מבורך
14/11/2017 14:48
שלום רב
אני עובד במשמרות כבר שנה וחצי
בראיון העבודה נחתם חוזה על 3 משמרות באמצע שבוע ו1 בסופ''ש
המנהל הישיר שקיבל אותי לעבוד הסכים בע''פ ל4 משמרות באמצע שבוע ללא סופ''ש , היום לאחר שנה וחצי יש מנהל חדש שדורש שאני יעבוד כמו בחוזה 4 משמרות שאחת מהם בסופ''ש
בימים שאני לא עובד אני לומד תורה בקביעות כבר שנה וחצי
השאלה שלי היא א. האם החוזה בע''פ תופס במקרה זה ?
ב.האם זה אפשרי בכלל לשנות לעובד ללא רצונו ?
ומה אני יכול לעשות במקרה הזה ?

אגב המנהל שקיבל אותי לעבודה כבר לא עובד שם
לי נוח במצב הנוכחי ואין לי כונה לשנות את המחויבויות שלי
היתה שיחה עם מנהל מ.אנוש שהציבה לי 3 אופציות תתפטר או תשנה את המשמרות או שהם ישקלו פיטורים.

מקווה שתיארתי את ברור.

תודה לעוזרים
רותי
14/11/2017 13:35
האם אישה שעבדה חודשיים וחצי זכאית לקבל דמי לידה בסכום המשכורת שלה?
דניאלה
14/11/2017 13:10
שלום, האם מותר להגיש בקשה לעבודה פרטית בזמן חל"ת אחרי חל"ד? המשרה שלי (בשירות המדינה) היא משרה מלאה, ואני רוצה לעבוד מהבית / משרה חלקית במהלך החל"ת אחרי חל"ד, כדי שאוכל להיות יותר עם התינוק.
גלעד
14/11/2017 13:08
היתי בחל"ת במשך שבועיים באישור המעסיק ..
לא שילמו לי דמי חגים של סוכות זה חוקי?
שי
14/11/2017 13:02
היי!

אני עובדת בימים א'-ה' היה חג ביום ה'. לא הגעתי ביום א' שלאחר מכן עקב חופשת מחלה (באישור רופא) האם זה נחשב היעדרות מהעבודה יום אחרי החג ופוטר את המעסיק מלשלם דמי חג על אותו היום או שיום שישי נחשב יום חופשה באישור המעסיק?

תודה!
אלינור
14/11/2017 12:59
צהריים טובים

ילדתי לפני חודשיים וחצי והחופשת לידה מסתיימת ב10.12 עכשיו עבדתי באילת ועזבתי את העיר לערד ואני לא מעוניינת כמובן לחזור לעבוד שם גם בגלל המעבר עיר וגם בגלל הטיפול בילד מה אני רמורנ לרשום במכתב פיטורים? ויהיה לי ב-10.12 ותק של שנה ו-9 ימים כולל חופשת לידה ושמירת הריון האם יגיע לי פיצויים?

גם מאז שיצאתי לשמירת הריון הם לא יצרו איתי שום קשר לא שאלו כלום אם ילדתי לא ילדתי כלום!
שלום,

אני עוזבת מקום עבודה אחרי שנתיים וחצי. המקום הוציא אותי לקורס חיצוני בשווי 15 אלף שח והוחתמתי על הסכם שעלי להשאר בחברה שנתיים. כאשר אם אני עוזבת בתוך שנה מסיום ההכשרה אני משלמת 5550 קנס ואם אחרי שנה 2700 שח.

השאלה שלי היא

א. האם חוקי להחתים על דבר כזה?

ב. הם לא מוכנים להוריד לי את כל הסכום מהמשכורת או לחלק חצי חצי את הסכום לחודש הבא. במקום הם רוצים לקחת לי רבע מהשכר החודש ושביום עזיבתי (לא במשכורת שאחרי כלומר יוצא מאותה משכורת) אני אתן להם צ'ק עם הסכום הנותר. חוקי ?
תודה רבה
דורית
14/11/2017 12:49
ידיד שלי עובד בחברת קידוחים מיום שבת הוא לא מרגיש טוב היום הלך לרופא והרופא נתנה לו חופש מחלה עד יום ראשון שהוא יתקשר להודיע למנהל שלו הוא אמר לו שהוא לא משלם לו על ימי מחלה רציתי לדעת עם המנהל עבודה שלו יכול לעשות אתזה ובאמת לא לשלם לו על ימי המחלה.

אשמח מאוד לתשובה ועזרה בנושא
ניר
14/11/2017 12:48
שלום, במסגרת עבודתי יצאתי לקורס הכשרתי חד שבועי של חצי שנה (18 מפגשים שבועיים). לפני יציאתי החתימו אותי על מסמך שאומר שלאחר הקורס אני מחויב לעבודה לפרק זמן של שנה, ואם אעזוב לפני פרק זמן זה אני מחויב להחזיר את עלות הקורס ואת התשלום בגין הימים שבהם למדתי ( כלומר להחזיר 18 ימי עבודה שבהם למדתי בקורס). האם האילוץ להחזר 18 ימי עבודה הללו היא חוקית?

תודה!
גבריאלה
14/11/2017 12:43
היי, אשמח אם תעזרו לי

באפריל 2015 התחלתי לעבוד בבר בריאות,
עד אוקטובר 2016 הבר התדרדר והיה כמעט בפשיטת רגל ואז נכנס שותף חדש לעסק (ד'), שהוא בעצם העו"ד של בעל הבית, ובעיקרון הוא רק מעביר כספים אבל לא אחראי על הניהול השוטף.

הם החליפו את השם של העסק כולל העוסק מורשה ומה שצריך, לא היה זכר לעסק הישן.

והורידו את השם של הבעלים הראשון (א')
כי הוא היה מסובך מול הוצאה לפועל ובהרבה תביעות של ספקים ועובדים, מכיוון שלא שילם להם.

ד' היה רשום על שם העסק וא' ניהל אותו בפועל.

המשכתי לעבוד בחברה החדשה ובתלוש ראיתי שאיפסו לי את הוותק מבלי לשלם פיצויים מהחברה הישנה.

א' הבטיח לי שיטפל בזה ושימשיכו את הוותק מהחברה הישנה או שישלמו לי פיצויים ו'אל תדאגי' ועוד כאלה ואחרים.
א' קידם אותי למנהלת הסניף והעלה לי את השכר ל-8000 נטו, אחרי כמה חודשים החליט שהעסק לא מרוויח והוא מוריד לי את השכר ל-35 לשעה.

לא הסכמתי לזה כי זה הרעת תנאים מוחלטת (ובתכלס נשארתי לעבוד במקום הזה רק בגלל המשכורת בלבד)
אז הוא אמר לי "אז אם זה לא מתאים ניפרד כידידים"
שילם לי את המשכורת של אוגוסט.

ומאז אוגוסט הוא כל פעם מסנן אותי או אומר לי "עוד יומיים אני בודק לך את זה" כשאני מבקשת את הפיצויים שלי ואת ימי החופשה שמגיעים לי.

חשוב לציין גם שאף פעם העובדים לא קיבלו בזמן את המשכורות, תמיד זה היה ב25 לחודש והיו גם מקרים שהיה משכורת אחרי חודשיים. (וגם הוא לא שילם פנסיה כחוק).
כרגע אני יודעת לפחות על 3 אנשים שתובעים אותו, הבעיה שהוא לא מגיע לבית המשפט.

וכשמגיעים הוצאה לפועל לסניף ד' מגיע ונותן להם כסף והם הולכים.

אשמח לדעת מה לעשות בנידון ואיך להתקדם עם זה הלאה, ובעיקרון לדעת מה בדיוק מגיע לי מבחינת הפיצויים.

נ.ב
השיחת טלפון האחרונה באוגוסט מוקלטת
ונאמר שם הכל ע"י א'.
מירי
14/11/2017 12:23
שלום רב.
אני עובדת כעצמאית. יש לי קליניקה לקוסמטיקה
אך היות ושכר עבודתי אינו עונה על מינימום .בביטוח לאומי משלימים לי ובמגביל שלחו אותי לשרות התעסוקה ושם נתבקשתי להגיע להחתים מידי חודש ובמגביל הם מחפשים לי עבודה. מה שאומר שהגעתי לשם כדורשת עבודה ע"י ביטוח לאומי.
השאלה היא מדוע שלחו אותי כדורשת עבודה כשאני מנסה לקדם את עצמי בעבוד בו אני עוסקת כעצמאית?
שנית.מדוע הם לא מאשרים לי לימודים כשביקשתי ובמקום זה מנסים לשלוח אותי לעבודות שלא תואמות לי בכלל
אשמח לדעת איך כל הגלגל הזה עובד ומה ההיגיון פה?
כי אני ממש מתוסכלת
בתודה מראש
נאווה
תמי
13/11/2017 14:58
בשבוע שעבר סיימתי שנת התמחות במשרד עו"ד. לפני כן שימשתי כטרום מתמחה כ-4 שנים, באותו המשרד.
שבועיים לפני סיום ההתמחות נשאלי אותי מה תוכניותי, אמרתי שאולי אטוס... בתגובה שאל אם יוכל לשוחח איתי על המשך, הסכמתי לשמוע. מאז לא שמעתי ממנו, ונערכתי לסיום העבודה.
ביום האחרון של ההתמחות העו"ד הודיע לי שאני חייבת לתת לו הודעה מוקדמת.
לפי המידע שאספתי, אין חובה לתת הודעה מוקדמת כשמדובר בתקופת העסקה קצובה בזמן, כמו התמחות. ויתכן גם שמגיעים לי פיצויים על תקופת טרום-ההתמחות.

העו"ד מאיים עלי בסנקציות שונות, כולל סירוב לחתום על דו"ח ההתמחות.

אודה מאד על כל מידע/הפניה למידע בנושא.
תמי
עורך דין
14/11/2017 12:15
שלום תמי

מתמחים הנם למעשה עובדים בהסכם לתקופה קצובה ולכן אין צורך במתן הודעה מוקדמת. כמו כן, מתחמה אינו זכאי לקבל פיצויי פיטורים.

בהצלחה
אני
13/11/2017 14:43
הנני סייעת חינוך מיוחד כ 11 שנים. (צמודה לילד) עובדת רשות עירונית זמנית בתקן מאחר שסייעות צמודות לא מקבלות קביעות. לאחרונה חליתי ואסור לי חהישף לשמש ומאמץ גופני וקיבלתי אישור רופא תעסוקתי. עבודתי אינה כרוכה במאמץ כלל ועל כן ביקשתי מהרופא שאינני רוצה להוריד מהמשרה. קיבלתי ממנו אישור שאסור להחשף לשמש ואיסור לצאת לטיולים שנתיים.
שאלתי היא האם ניתן לפטר אותי בגלל זה בתנאים בהם אני מועסקת?
עורך דין
14/11/2017 12:12
שלום לך

אם המעסיק יפטר אותך בשל מגבלה רפואית כאמור בשאלתך תוכלי ככל הנראה להגיש תביעה בשל אפליה אסורה בשל מגבלה רפואית.

בהצלחה ורק בריאות
אניה
13/11/2017 15:49
האם יש חוק אחיד במדינה שמתייחס לעובד חולה שיש בידו אישור מחלה?
אסביר למה אני שואלת. אני גננת במשרד החינוך והמצב בנוגע לנושא שהעלתי הוא פשוט מזעזע.
מפקחות של משרד החינוך מכריחות גננות חולות לחפש ממלאת מקום ואם היא לא מוצאת אז שהגננת תצא חולה לעבודה.
לא מזמן יצאה הוראה מהסתדרות המורים שהגננת אך ורק מודיעה למפקחת במשרד החינוך על היעדרותה והמפקחת זאת שאחראית למצוא ממלאת מקום.
בפועל זה לא קורה.
אני רוצה לדעת האם יש חוק בסיסי במדינה לגבי עניין . האם העובד החולה מספיק שהוא מודיע למעסיק ויש לו אישור מחלה?
עורך דין
14/11/2017 10:43
שלום אניה

באחריות המעסיק באופן בלעדי למצוא מחליף או מחליפה לעובד/ת חולה. לעובד/ת אין כל צד לעניין.

בהצלחה
אבי
13/11/2017 12:25
שאלה : אני עובד במפעל גדול ומוכר מאוד . כ- 3.5 שנים . לאחרונה עבר בקריאה שלילית בכנסת ישראל חוק שכר מינימום שיעמוד על כ – 5300 החל מחודש דצמבר 2017 . אני כיום משתכר כ – 5250 שקלים . השאלה היא מעבר להתאמת שכר של 5300 שקלים . האם כל התוספות שכר שקיבלתי לפי הסכמי שכר המעסיק חייב לשלם לי ? לדוגמא : הגעתי למפעל בשנת 2014 עם שכר התחלתי של 4800 שקל . ונכון לעכשיו הפרש תוספות השכר שלי עומדות על סך של 450 שקלים . המעסיק חייב לעמוד בהסכם רטרואקטיבית ולהשלים לי את ההפרש ? מעבר לשכר 5300 ? האם יש כאן הלנה או עבירה מצד המעסיק ? תודה אבי
עורך דין
14/11/2017 10:40
שלום אבי

עדכון שכר המינימום מחייב את המעסיק לשלם לכל אחד מעובדיו שכר שאינו פחות מאשר שכר המינימום בכל מקרה וללא תנאי. מעבר לכך, אין למעסיק כל חובה חוקית חדשה מעבר להתחייבויות חוזיות הקיימות כלפיך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ