פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 388
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מירי
13/11/2017 20:32
ערב טוב
עובד שעבד בעבודותו במשך 4 חודשים וקיבל תשלום בגין נסיעות עפ"י חוק.
לאחר התפטרותו המעסיק בטענה כי נפלה טעות ולא היה אמור לקבל תשלום בגין נסיעות. העובד התפטר מעבודתו ושקיבל את התלוש גילה שלא שולם לו נסיעות בגין החודש.
מה הזכות?
סיון
13/11/2017 17:05
שלום,
אשמח לעזרה בנושא סעיף 14 לחתימה בעבודה. קיבלתי את הטופס ורציתי לדעת אייך הוא משפיע עליי? כרגע אני בחצי משרה וייתכן ואעבוד משרה מלאה, האם משהו ישתנה?

אפשר הסבר בעיברית פשוטה מה הוא אומר בעצם? אשמח אם אפשר להעביר למשהו את הטופס להסתכלות והבעת דעה, תודה!
ליאורה
13/11/2017 17:04
בסופש האחרון אחותי נסעה לנופש חברה באילת הנופש כלל זמן חופשי, פעיליות ופעילות גיבוש.
אחותי השתתפה בגיבוש אך לפעילות לא הלכה (וידעה מראש כי מדובר בפעילות ימית והיא סובלת בזה).

בזמן הפנוי חלק ישנו חלק בילו חלק יצאו אחותי משלא הוזמנה יצאה גם לבד מידי פעם. בשישי בערב (וכאן מתחילה השאלה) חלק מהבנות והבנים יצאו למועדון מיוזמתם ולא כחלק מהנופש? אחותי לא אוהבת מועדונים ובחרה שלא לצאת.

אתמןל יום ראשון זומנה לשימוע והסיבה היתה הגיבוש...

נאמר לה שמבחינה מקצועית אין מה לומר אבל היא לא מתגבשת ולמה לא הייתה בשיט (לטענתם לא הודיעה אבל אני ראיתי מייל שכתבה והודיעה).

היום כבר פוטרה.

חשוב לציין שהיא באה למלא מקום של מישהי שילדה אבל לא כמשרה זמני האם שם נמצאתו סיבה.

האם מותר לפטר בגלל זה?

חשוב לציין שזו שפיטרה אינה נמנת בבעלי החברה אלה מזכירת מנכ"ל...
נ.א
13/11/2017 17:01
שלום!
אני עובד אצל חברה פרטית כבר חצי שנה, והיום המנהל הפתיע אותי ואמר לי שכשאני מסיים לעבוד ללכת לעשות בדיקת פוליגרף. כששאלתי מדוע, הוא אמר לי שאמר לי שכולם עושים "מידי פעם".

לא ידעתי כל כך מה להגיד אז אמרתי בסדר, ואחרי השיחה בדקתי קצת לגבי הזכויות שלי בעיניין. ראיתי שכדאי להתייעץ עם עורך דין לפני, וכי הבדיקה מהווה תוצאות אמיתיות רק ב80% מהמקרים.

התקשרתי למנהל שלי כדי לומר לו שאני רוצה להתייעץ קודם עם עורך דין, והוא מיד תקף אותי ואמר לי שעצם זה שאני לא מוכן לעשות עכשיו את הבדיקה "אומר דרשני" ושאם אני לא אעשה פוליגרף ביום רביעי, הוא יפטר אותי ויפעיל נגדי הליכים משפטיים...

מישהו יכול לעזור לי בנושא בבקשה?
משה
13/11/2017 17:00
מקום העבודה החסיר במצטבר כ-2000 ש"ח במשך חצי השנה האחרונה.

יש הוכחות (תכתובות מיילים והקלטות) להכל מלבד לשעות נוכחות. איך אפשר להוכיח את זה בכלל? החברה מסרבת לחשוף את דו"ח הנוכחות שאצלה.

מה הצורה הכי יעילה להתמודד עם זה?
בנוסף, בחוזה אני מחוייב למקום העבודה לעשרה חודשים בעקבות הכשרה. האם האמור לעיל מהווה עילה להתפטרות מבלי לשלם את הקנס הקבוע בחוזה?

תודה!
צחי
13/11/2017 16:58
אהלן,
אני עובד כשליח במסעדה.
כאשר ישנם משלוחים לא ביישוב שבו נמצאת המסעדה,הלקוח משלח דמי משלוח לפי המרחק.
דמי המשלוח- תפקידם לשלם על הוצאות הנסיעה. לפעמים כאשר יש לקוח נדיב מתווסף גם טיפ לדמי המשלוח.
בעל המסעדה מוריד לשליחים על כל דמי משלוח
-ששולמו באשראי-
2 ש''ח-בטענה של עמלה של עסקת אשראי /מע''מ וכו'.
האם זה חוקי ?
האם דמי המשלוח לא מיועדים לשליח בלבד?
תודה רבה !
ר.ב
13/11/2017 16:47
יש לי שני ילדים מקסימים אחד, בן שנה וחצי והשנייה בת חודש אני כרגע בחופשת לידה אני עובדת במקום עבודה
(לא חשוב שם המקום).

כבר 4 שנים השעות שם קשות ולא נוחות משמרת בוקר זה משעה 7 או 9 עד 16:00 בצהריים ומשמרת ערב משעה 12:00 עד 10 בלילה ובחמישי ומוצא"ש עד 12:00 בלילה.

לפי דעתי זה לא מקום עבדה לאמא, שיש לה שני ילדים קטנים נישאר לי עוד חודשיים לסיום חופשת לידה וחשבתי להודעה על פיתורים ביררתי הכל עם אני עוזבת לטובת גידול הילדים אני אקבל את כל מה, שמגיע לי...

השאלה שלי מה אתם הייתם עושים - מתפטרים או נישארים?
ג.ב
13/11/2017 16:45
אני עובדת במקום כמה שנים ודי מרוצה, הבעיה היא שעברנו לגור קרוב להורים לאחר הלידה והתרחקתי מהעבודה. בעלי כרגע עושה שינוי מקצועי ואין אפשרות לדחות שינוי זה ואין לי הרבה ברירות אלא להתפטר. בגלל השינוי הכלכלי בעיקר (אין באפשרותי לעבוד רחוק מהילדה ואין אפשרות להישאר רק עם משכורת אחת). קשה לי מאוד לעשות את השינוי הזה ובכלליות שינויים קשים לי... אני מפחדת ממקום עבודה חדש, מפחדת לא למצוא, מפחדת מהמצב הכלכלי וכו׳... אודה לעזרתכם ואפילו רק לעידוד...
לינוי
13/11/2017 16:32
ידוע לי שהתשלום של דמי אבטלה הוא אחרי שלושה חודשים.. האם במהלך השלושה חודשים האלה שאני לא מקבלת עליהם תשלום אני אמורה להתייצב בלשכה כל שבוע בכל זאת? (נרשמתי כבר בלשכת העבודה מיד כשהתפטרתי בשביל להגיד את התביעה לביטוח לאומי) התקשרתי לביטוח לאומי לשאול אותם את זה הפקיד בביטוח לאומי אמר לי ״שזה לשיקול הדעת שלי״ ושאסור לו להגיד לי לא לחתום כי השיחות מוקלטות אז שאני אחליט עם עצמי אם לחתום או לא.. מה אני אמורה להבין מזה? האם כן להתייצב כל שבוע בלשכה במהלך החודשים האלה עד לקבלת התשלום (בעוד כשלושה חודשים) או לא?
ו.א
13/11/2017 15:08
שלום
אני צריכה עזרה.

לפני הלידה הייתי עובדת שכירה במשרת רכזת פרויקטים.

אחרי הלידה המנהלת אמרה לי שלא נשאר לה פרוייקטים לשנה החדשה ושהיא רוצה לתת לי משרה אחרת לעבוד והיא לא מתאימה לי.

אמרתי לה את זה אז היא אמרה לי או שאני אעבוד במשרה מוקטנת או להיפרד כידידות. אבל רק אני אגיד לי שאני רוצה להיפרד...

רציתי לדעת אם זה בכלל חוקי?

תודה
הודיה
13/11/2017 11:44
יש לי שאלה אם התחלתי לעבוד במקום עבודה בחודש 5 והיה לי קרן פנסיה פעילה לפני. עדיין לא התחילו להפריש לי רק חודש הבא כעבור חצי שנה אמורים להפריש לי רטרו נכון?

עכשיו שמעתי שבמידה והיתה קרן פעילה לפני אז מפרישים כעבור 3 חודשים רטרואקטיבי.

אז בעצם עדיין מגיע לי רטרו?
מורן
13/11/2017 10:26
בוקר אור
עו״ד לדיני עבודה?
בעלי עובד שנה ושלושה חודשים במקום מסויים, הודיע לפי החוק הודעה מוקדמת על עזיבה.
הוא חוזר לשרת בצבא קבע(אחרי שכבר היה שנתיים בקבע וכאשר הסתיים לו החוזה הןא עזב ויצא לאזרחות, עבד כשלוש וחצי שנים באזרחות בעבודות שונות וכמו שציינתי את העבודה האחרונה שלו(שנה +3) הוא עוזב.
האם בגלל שהוא מתגייס לקבע מגיע לו לקבל פיצויים?
הבנתי שאם מתפטרים לצורך גיוס לקבע/משטרה אז ההתפטרות היא בדין מפוטר, האם זה נכון?
אודה להתייחסותכם, תודה רבה.
יוספה
13/11/2017 11:24
היי מורן

החוק בנושא מאד ברור: סעיף 11(ג)(1) לחוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהתפטר עקב גיוסו לשירות סדיר בצה"ל זכאי לפיצויי פיטורים בתנאי שעבד לפחות שנה (12 חודשים מלאים) באותו מקום עבודה.
מור
13/11/2017 11:19
בוקר טוב עורך דין נכבד!

אני עוקבת אחרי עמוד הפייסבוק שלכם תקופה ארוכה וחייבת להגיד שאתם עושים עבודה מופלאה בעזרה לעובדים בישראל. ישר כח.

רציתי לשאול אני בשבוע 37+4 עובדת בגן ילדים כבר כמה ימים כאבי גב בלתי נסבלים ללכת לעבודה אי אפשר ימי מחלה אין לי זאת אומרת. שאני יושבת בבית על חשבוני לא משלמים לי על זה...

זה לא פוגע בחופשה לידה מוקדמת או דמי לידה? מה אתם ממליצים לעשות במצב שלי?
אורי בוימפלד
13/11/2017 11:10
שלום לכם

המעסיק משלם לי שכר עבור שעות נוספות בכל חודש, בלי קשר לשעות הנוספות שאני עובד. האם לצורך חישוב מדוייק של מה שאנימקבל ניתן לעשות תחשיב ממוצע שעות נוספות שנתי ולחלק לסכום שאני מקבל עבור שעות נוספות בכל השנה או שהחישוב צריך להיות חודשי ולא ניתן לחשב אחרת?
עינת
13/11/2017 10:34
רציתי בבקשה לדעת האם הסכם שבעל הפה שהופר מצד המנהל זה הרעת תנאים? האם הסכם שבעל פה, דינו כדין חוזה שבכתב? אם המנהל שלי סיכם איתי לפני שנתיים בעל פה שאני עובדת 10 שעות ביום כדי לא לפגוע בשכר שלי (אחרי שהוריד אותי בתפקיד) ועכשיו קיצץ לי ל-8 שעות בלי לדבר איתי על כך, האם זה הרעת תנאים?
עדי
13/11/2017 10:26
בוקר טוב

לפני כחודש עבדתי שליח בחנות מסויימת למשך יומיים.
כעבור שבועיים עברתי לעבוד בחנות אחרת בעקבות יחס מזלזל מבעל החנות בלי שאמרתי לבעל החנות שאני עובר.

אתמול הגעתי לקחת את המשכורת האחרונה שלי והוא הודיע לי שאני לא מקבל אותה בגלל שעזבתי את העבודה בלי להודיע לו והיא נלקחת ממני בתור קנס.

הוא טוען שהתחייבתי לעבוד למשך זמן ממושך. יש לציין שלא התחייבתי בפניו וגם לא חתמתי על שום חוזה עבודה שבו אני מתחייב לעבוד במשך זמן מסויים.

מה עלי לעשות?
תודה מראש
ציפי
13/11/2017 10:24
שלום ובוקר אור

התפטרתי לצורך גידול הילדה לפני כחודש,לאחר עבודה של שנה וחצי במקום העבודה .

המעסיק מפנה אותי מאחד לשני בטענה שהוא לא אמור לטפל בכל הקשור לפיצויים.

אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי קבלת פיצויים תוך כמה זמן אני אמורה לקבל אותם?

בנוסף מי אמור לתת לי מענה בכל הקשור לקבלת פיצויים?

תודה
סיגל
13/11/2017 10:22
בוקר טוב לכולם

שאלה בנושא שכר והפרשי שכר:

האם צריכים להוציא תלושיי שכר חדשים במידה והיו טעויות בתלושים? למשל רשמו שעתי ואני מקבלת שכר קבוע. כל השכר משתנה בעקבות זה. (דוגמא; לא קיבלתי תשלום עבור חגי ספטמבר)

האם רק הפרשי שכר מספיק לשלם או לשנות את כל התלושים אחורה? מחודש יוני ועד עכשיו.

תודה מראש. שיהיה יום נפלא
ליאל
13/11/2017 10:18
אישרו לי שמירת הריון ויש לי 4.75 נקודות מס.

לפי מה שהבנתי מהנציגה מביטוח לאומי הם מורידים מס בלי להתייחס לנקודות זיכוי וצריך לפנות למס הכנסה אחר כך . מישהי יכולה להסביר לי איך זה עובד?

אני חיילת משוחררת לכן הנקודות זיכוי
Shmuel
13/11/2017 10:03
עבדתי בעבודה בתחום הצנרת דלק ( מוגדר כעובדים בתחום הברזל )
כארבעה חודשים...
האם אני זכאי להפרשות לפנסיה החל מהחודש הראשון ע״פ צו הרחבה בענף הברזל?
שרון
13/11/2017 08:42
שלום,
מעסיקה אשר שכחה להקים פנסיה לעובדת.
לאחר 3 שנים גילו את הטעות והתחילו בתשלומי פנסיה.
כרגע, יש דרישה של לפנסיה רטרואקטיבית של 3 שנים לפי החוק אך זה דורש מהעובדת לשלם גם היא סכום אשר איננה יכולה לשאת בו.

מי אחראי לשלם את הסכום המלא בעצם?

האם יש פתרון חוקי לנושא בו העובדת לא תדרש לשלם את הסכום ובעצם "להענש" בשלושה חודשי משכורת (החוב של העובדת בלבד שווה לשלושה חודשי משכורת)?

כרגע שתיהן עוד לא הפרישו כלום מהחוב.
קרן
13/11/2017 08:42
היי,

מספר שאלות לגבי העסקת עובדת משק בית:

1. האם לפי החוק גם אני וגם היא צריכות להפריש לביטוח לאומי?

2. היא רוצה שאפריש לה לפנסיה ופיצויים והיא לא תפריש. האם זה חוקי והאם במקרה זה עלי להפריש רק את חלקי או גם את חלקה?

תודה!
תמר
13/11/2017 08:40
שאומר שאני מקבלת לקוחות, והחברה משלמת לי בסוף חודש (לא תלוש, קבלה שאני מנפיקה לה). הבעיה היא שרק אחרי שחתמתי הבנתי שבעצם אני עובדת בשביל גרושים.
בחוזה היה רשום שאם אני לא מסיימת שנה או לא מסיימת x לקוחות, אני צריכה לשלם 3000 שח.
האם החוזה הזה חוקי? האם אני יכולה להתפטר והיא תתבע אותי על הכסף הזה?
תודה!
מאיה
לפני כחודשיים וחצי שברתי את מפרק הירך והחלטתי להתפטר מהעבודה כדי לטפל בעצמי ולהחלים. הודעתי למעסיק שלי כי אני מתפטרת מעבודה כמו שמקובל לפי החוק, הודעתי חודש מראש. מתוך כנות אישית ושמירה על יחסי אנוש עם המעביד, רשמתי לו במכתב כי מצבי הבריאותי אינו מאפשר לי לחזור לעבודה ושאני צריכה לפנות את זמני לשיקום והחלמה. שלחתי לו אישורי מחלה כמקובל והוא שילם לי ימי מחלה. ביקשתי במכתב התפטרות להסדיר את כל זכויותיי כגון ימי הבראה, ימי חופשה וכדומה. חשוב לציין שבזמן הזה התחלתי לבדוק את מצב ההפרשות לפנסיה וגיליתי שבחמישה החודשים האחרונים הוא לא הפריש לקרן הפנסיה למרות שמנכה זאת ממשכורתי.
לאחר כחודשיים הגיעה תשובה מוזרה ממנו וזה מה שכתב:
בהמשך למכתב ההתפטרות שהועבר אליי, אנו מבקשים לשלוח אלינו מכתב מרופא תעסוקה אשר חוות דעתו תומכת בבקשתי להתפטר ושאיני מסוגלת עוד לעבוד כמתאמת טיפול בהוסטל.
בנוסף כיתב במכתב זה רואה חשבון, משפטן ויועצת משפטית.

מיותר לציין שאיני רואה סיבה להמציא שום מסמך נוסף למעסיק ואני רואה התנהלות זאת כפסולה.

אבקש עצה איך להתנהל במקרה זה ואיך לנסח תשובה משפטית נאותה לבקשה זו כך שיובן שאיני מוכנה לשתף פעולה עם התנהלות זאת ושתעמיד אותו במקומו.

תודה
הודיה
1.אחד מהתנאים לקבלת פיצוים התפטרות לצורך גידול הילד הוא שהעובדת עבדה שנה לפחות - במידה והעובדת עבדה 8 חודשים ואז ילדה האם חופשת הלידה נכנסת לחישוב של השנת עבודה?
2. עובדת לא חזזרה לאחר חופשת לידה( הודיעה טלפונית) ואחרי 8 חודשים מהלידה ה שלחה מיכתב התפטרות עקב טיפול בילד
מהו תאריך סיום העסקתה לצורך חישוב הפיצויים והאם בכלל מגיע לה פיצויים ( העובדת עבדה 10 חודשים ואח"כ ילדה )
שקד
13/11/2017 08:39
אני עבדתי בחברת מרטינה הפחמן כסוקר שטח בחודשים ספטמבר אוקטובר.
ראשית, השכר היה לפי סקרים שעשיתי ואם לא הגעתי עם הסקרים למשכורת מינימום הייתי מקבל על פי שכר מינימום לשעה.
את המשכורת של ספטמבר אני קיבלתי יחד עם המשכורת של אוקטובר (באיחור של חודש) ובנוסף במקום 1226 בעבור 2 החודשיים קיבלתי רק 800 שקלים.
על פי הלוז שנשלח אלי היו מחושבים שני החודשיים.

שאלתי היא כזו, האם אפשר לתבוע פיצויים גם על הלנת שכר וגם על הפער בין המשכורות. ואם כן איך ניתן לעשות זאת?
אולה
13/11/2017 08:38
היי המשוער שלי 3.12 , שבוע שעבר (35 פלוס6) כחודש לפני המשוער, אושפזתי וקיבלתי בנוסף עוד עשרה ימי מחלה, היום 37, קשה לי ללכת וכואב לי לנהוג, בעבודה מבינים שלא אגיע כבר, מבחינה כלכלית , ( יש לי 15 ימי מחלה ואולי עוד שעות הריון) מה עליי לבקש מהרופא עוד חופשת מחלה או שמירה או לצאת לחלד מוקדם? תודה:)
דוד
13/11/2017 08:33
אני נמצא כרגע מועסק במקום עבודה כשכיר מזה כ11 חודשים.

בעבר הייתי במקום עבודה שנתיים ברציפות והתחלתי עם חברת פנסיה להיות מבוטח בה,כל הכספים זרמו והכל היה טוב.

עזבתי את העבודה אחרי שנתיים והייתי בין עבודות ולא הפרשתי לקרן פנסיה,וכשנכסתי למקום העבודה הנוכחי הקרן פנסיה שלי ביקשה ממני למלא טפסים רפואיים כדי לראות מה היה "בין העבודות" כולל "הצהרת בריאות"
הכל נשלח הכל סוכם,נכנסתי לקרן פנסיה מחדש.
כעבור 10 חודשים אני נכנס באופן ספונטני לאתר של החברה,מקליד פרטים אישיים ורואה שלא הפרישו לי מהקרן פנסיה שום דבר כל מהלך התקופה.

מיד ניגשתי אל המעסיק שלי ושאלתי אותו על הנושא הנ"ל.
המעסיק הראה לי במפורש שהוא מפריש לקרן פנסיה כולל הכל.

התקשרתי לחברת פנסיה שלי וטענתי שלא הפרישו לי זמן מה למרות שהם קיבלו את כל ההכנסות.

החברה טענה שלא שלחתי "הצהרת בריאות" למרות שההצהרת בריאות נשלחה והכל סוכם,יש לי תיעוד של זה.
הם גם טענו שקיבלתי מכתבים,ולא קיבלתי כלום.

בכל מקרה לא רציתי להגיע לוייכוחים מיותרים,שלחתי מחדש את "הצהרת הבריאות" והם טענו שהם קיבלו הכל,ושאני אחכה שבועיים והכל יסודר והם יתקשרו אליי.
עברו שבועיים,אף אחד לא חזר אליי..הרמתי את הכפפה והחלטתי להתקשר.

נאמר לי שהייתה "תקלה תכנית במערכת" ושיקח עוד שבועיים. ושהפעם באמת יחזרו אליי.

עברו שבועיים. עבר חודש. אף אחד לא חזר אליי.
התקשרתי שוב פעם מיוזמתי אליהם והתלוננתי קשות על ההתנהלות שלהם ועל הדרך שבה הם מתייחסים למבוטחים שלהם.

עמדתי על שלי לקבל את המנהל, לקבל את הכספים שמגיעים לי.

הנציג טען שהוא מצטער מאוד ועשה "טלפונים לכל העולם" ומחר הוא יחזור אליי.

עבר עוד יום..עבר שבוע אף אחד לא חזר אליי.

שוב פעם התקשרתי אליהם והפעם טענתי "שאני לא יורד מהקו עד שאני מדבר עם המנהל והכספים נכנסים אליי"
נציגת השירות טענה שזה יקח מספר ימים ושהיא לא יכולה לתת לי את המנהל כי הוא לא נמצא כרגע.

אחרי וויכוחים הגענו לפשרה שהמנהל יחזור אליי תוך כמה דק'.

ועבר שבוע ולא קיבלתי שום טלפון.
חודשיים אני מדבר איתם ואין כלום.
אני כבר לא יודע מה לעשות.

אחד זורק אותי לשני..יש מה לעשות בנידון?עילה לתביעה?
שירי
12/11/2017 20:19
ערב טוב, התפטרתי ממקום העבודה לצורך גידול הילד.
האם התראה מוקדמת נחשבת בתוך ימי החל"ד?
הודעתי חודש לפני שנגמרה לי החל"ת כדי לתת את 30 יום התראה מוקדמת והיום נאמר לי מההנהלת חשבונות שאני צריכה חכות עוד 30 יום כדי לקבל את הפיצויים.

לא נשמע לי הגיוני.

מישהי שמבינה בחוק יודעת לענות לי אם זה אכן כך..
תודה
רביד
12/11/2017 20:18
הודעת התפטרות מוקדמת בוואטסאפ משהו בסגנון של "רוצה שתחתום על מכתב פיטורים" קבילה?!

בנוסף עבר חודש מאז ההתכתבות הנ''ל והוא החליט על דעת עצמו לקנוס אותי בתלוש סגירת חשבון על כך שלא הודעתי לו. מותר לו? כמה גובה הקנס?

(אציין שההתפטרות הייתה ישר בתום חופשת הלידה ולצורך ''טיפול בילד'')

תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ