פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 380
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גלית
29/11/2017 12:55
לפני 5 שנים עבדתי אצל מעסיק במשך 3 שנים, פוטרתי מתפקידי ושולמו לי פיצויים לחשבון הבנק. באותה תקופה לא חתמתי על טופס 161א (מחוסר ידיעה) כדי שלא ינוכה לי מס.

האם המעסיק חייב לפי חוק להמציא לי את המסמכים הרלוונטיים כמו טופס 161א ופירוט כלשהו על הפיצויים?

תודה מראש
קלי ק.
29/11/2017 12:14
צהריים טובים

האם לעובדים שכירים מגיע חופש במהלך חג חנוכה לפי חוק? במקום העבודה שלי עובדים כל החג ורציתי לדעת האם זה חוקי או שיש חוק אחר?
מורן
29/11/2017 10:50
שלום,
המעסיק האחרון שלי "אופק דיפנס" מתחמק ומסרב לתת לי טופס 161 בניגוד להסכם חוזי שנחתם בנינו שבו אני עוזבת בהסכמת 2 הצדדים (תוך התערבות משרד הכלכלה בנושא).

בזמן שעבדתי שם לא הועברו כל ההפקדות שלי לקרן הפנסיה ולקרן ההשתלמות לכן איני מקבלת את הטופס. בידי תיעוד המגבה את העובדה שהחברה מתחמקת מלתת לי את הטפסים, תכתובות בגין עיכוב ואי תשלום הפרשות לקרן הפנסיה שלי ואת החוזה מול משרד הכלכלה.

אני אם חד הורית ובהריון, כרגע ללא עבודה ומבקשת מאוד את עזרה בייצוג משפטי לקבלת הזכויות שלי.

תודה רבה.
סבינה
29/11/2017 10:18
שלום רב. יש לי שאלה. אחד העובדים בעבודה שלנו נפגע במהלך העבודה פרק כתף.

יש את כל הטפסים ממעסיק מרופא ומבית החולים. הוא הגיש אותם לביטוח לאומי אך לאחר כשבועיים קיבל תשובה שלפי הצילומים והטפסים הם הגיעו למסקנה שהוא לא איבד כושר עבודה ולכן לא היה שום צורך לשבת בבית ולכן הם לא ישלמו לו על התקופה.

האם הגיוני? אני מנסה לעזור לו כי הוא לא דובר עברית. אודה על התשובה.
דודו - מנהל תי...
27/11/2017 19:44
תלמידי כיתות י״א יוצאים למסע ישראלי - המסע הוא לאורך שבוע שלם כולל שבת ...
האם מורה שמלווה את הקבוצה בשבת מכוסה מבחינת ביטוח לאומי במידה וחלילה נפצע ביום שבת?
עורך דין
29/11/2017 10:07
שלום דוד

התשובה חיובית בהחלט.

בהצלחה
אושרת
27/11/2017 22:48
אני נמצאת בעבודה 9 שעות ביום (משעה 08:00- 17:00) מקבלת שכר על 8 שעות ושעה אחת נחשבת כהפסקה ללא תשלום.

השאלה שלי היא האם אני מקבלת שכר על שעות נוספות אחרי השעה 17:00 (שזו בעצם השעה ה 9) או אחרי השעה 18:00?

תודה רבה.
עורך דין
29/11/2017 10:06
בוקר טוב אושרת

המעסיק אמור לשלם לך עבור שעות נוספות לאחר שמונה שעות ליום כאשר מדובר בשבוע עבודה בן שישה ימים ולאחר תשע שעות ביום כאשר מדובר על שבוע עבודה בן חמישה ימים.

בהצלחה
כנרת
28/11/2017 13:49
שלום, קצת ארוך מקווה שאצליח להסביר את במקרה.
אחותי צריכה לחזור מחופשת לידה ב 18.12, היא עובדת כמטפלת במעון של משרד התמ"ת כמעט כבר 4 שנים. העניין הוא שהיא אמורה לחזור ולפתוח קבוצת תינוקות. מנהלות מעון מיישובים סמוכים שמעו על כך ופנו למועצה, וטענו שלהם יש חוסר במעון במטפלות. המנהלת של אחותי אמרה שייתכן ויעבירו אותה כי יש צורך.

אחותי חתמה על חוזה ולא מופיע משהו כזה או בסגנון שמתיר את העברה שלה למעון אחר בלי לשאול אותה. אשמח לדעת אם ישנו חוק שמגן על אחותי או משהו בסגנון.

תודה רבה
עורך דין
29/11/2017 09:29
שלום כנרת

החוק מגן על אחותך מפני הרעה בתנאי העסקתה ואם תדרש לעבור לעבוד במקום אחר ותרגיש כי המדובר על הרעה מוחשית בתנאיה, היא תוכל לזכות להגנה חוקית ולמנוע את העברתה מהמעון בוא היא עובדת. בכל מקרה, אם תגיעה למצב כזה יש לפנות להתייעצות עם עורך דין.

בהצלחה
ר.מ
27/11/2017 09:50
היי אחותי מורה בבית ספר יסודי,

אתמול היא הוציאה ילד שהפריע מהכיתה ובתגובה הוא חזר, קילל אותה מול כל הכיתה, ונתן לה אגרופים ומכות.
המנהלת אמרה שאין מה לעשות ושהילד בעייתי.

אחותי כעת בחופשת מחלה בעקבות האירוע.

מה ניתן לעשות בנושא? האם אפשר לתבוע את בית הספר?
תודה
עורך דין
29/11/2017 09:27
שלום לך

אכן יכולה בהחלט להיות עילה לתביעה כנגד המעסיק במצב כזה. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתחמה בדיני עבודה.

בהצלחה
ארן
27/11/2017 08:36
מחפש אנשים שהופלו על רקע גילם (ביחוד שדה שנת לידה) כדי להתאגד לתביעה יצוגית. שלחתי מועמדות להראל בטוח בתחלית החודש. קבלתי אימל של טופס סינון ראשוני של jobbing שם היה שדה של שנת לידה.

כתבתי אימיל תלונה על אפליה ל 2 החברות, ואז ב2 מועמדויות נוספות הסירה JOBBING את שדה שנת הלידה.

לפי עווד תביעות יצוגיות מראשון שראיתי סרטון ודאו שלפיו תקון העברה זה הודעה באשמה שתקנו עוות. אך עדין קבלתי היום אימל סרוב. האם יש כאן אנשים שנתקלו באפליה כזו מצד הראל או JOBBING אם כן אשמח אם תצרו קשר 050732173 לפי העווד מומחה לתביעות יצוגיות קודם יש לגבש קבוצה (עדיף כמה שיותר גדולה) של חתימות של אנשים שנפגעו על ידי אותה חברה.

עם קבלות / חשבוניות או במקרה לשנו צלומי מסך או תיעוד התכתבויות מול חברות לי יש תוכנת הקלטה בסלולארי ורק אז ללכת ביחד לעווד תביעות יצוגיות כקבוצה שלחתי באתר הגויינט מועמדות למשרת מנהל חשבונות, ועלה טופס של מתאם.

ששם שוב שאלו שנת לידה גם באתרי אל על דנאל ל.מ יש שדה שנת לידה ברגע שנרשם ומעלה קוח עולה שדה כזה, כתוב שלא חובה קוח אבל לא מוותרים כמובן על שדה שנת לידה פניתי ל מ חזרה עווד שאמרה בגלל שיש קטינים מתחת לגיל 15 אבל ניתן לפתור זאת על ידי דרישה לת ז הורה ושם הורה כמו שנהוג במוקד מידע לבגרויות.
עורך דין
29/11/2017 09:26
שלום ארן

הנקוה שאתה מעלה מעניינת מאד. בכל מקרה, לפני שפונים להגשת תביעה ייצוגית אכן מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ולא רק עורך דין שעוסק בהגשת תביעות ייצוגיות.

בהצלחה
דנה
26/11/2017 22:42
היי, אז רציתי את דעתכם בדבר ראיון עבודה שעברתי.. היו לי כמה שלבים בראיון למשרה מסוימת.

בשלב הראשוני קיבלתי משימה ביתית שהיה עליי לשלוח לחברה את המשימה מתי שאני מסיימת (סינון ראשוני). זומנתי לראיון עם ראש הצוות והכוח אדם, גם הוא הלך טוב. בשלב השלישי, זומנתי לראיון עם המנהל של ראש הצוות ונתנו לי לעשות משימה במשרדים שלהם והם אמרו שעליי להתכונן לכמה שעות טובות להשלים אותה. הגעתי למשרד.

ישבתי שם קצת מעבר למצופה, השלמתי כמעט את הכל חוץ משאלה אחת שלא ידעתי כיצד לפתור (גם אחרי יום שלם כבר קשה להתרכז). שלחתי את המשימה והיה עליי גם להסביר במייל מה עשיתי בכל שלב ובנוסף הסברתי שלא ידעתי כיצד לפתור רק שאלה אחת. המנהל ביקש שאשב על זה בבית ואשלח לו הודעה כשאתחיל וכשאסיים. לאחר כמה שעות טובות באמת ישבתי ותוך שעה עליתי על הבעיה (אחרי כמה שינויים שעשיתי) ושלחתי מייל עם שינוי אחד שעשיתי ושכחתי לציין עוד שינוי... הבחור התקשר אליי (ברבע לתשע בערב!) וביקש שאסביר לו מה עשיתי...

הסברתי לו את כל השינויים ואז הוא שאל- ״אז למה לא ציינת גם את השינוי הזה במייל?״ הייתה שתיקה ארוכה שבו הוא חשב שאני מתייעצת פה עם מישהו בבית...(הוא שאל!!!). בקיצור, בתום השיחה הוא סיים ״אוקיי, הבנתי שלום״. מה דעתכם?
עורך דין
29/11/2017 09:24
בוקר טוב דנה

אין כל בעיה חוקית בהתנהלות בזמן ראיון העבודה לפי דבריך.

בהצלחה
א.ז
28/11/2017 14:52
צהריים טובים.

אני כרגע בחופשת לידה עם הבן השני.

שוקלת לעזוב את העבודה ולחפש עבודה קרובה יותר לבית ( נכון לעכשיו נסיעה לכל כוון כ 20-30 דקות).

1. האם מגיעים לי 100% פיצויים?

2. במידה וכן מתי אני יכולה להגיש את המכתב?

3. האם התפטרות יכולה לפגוע בדמי הלידה שלי
שטרם שולמו?

4. האם מגיע לי דמי אבטלה (הוותק שלי 9 שנים)?

תודה מראש
עורך דין
29/11/2017 09:15
בוקר טוב

במענה לכל השאלות ששאלת, מומלץ לקרוא את הכתבה בנושא התפטרות לצורך טיפול בילד המופיעה באתר זה. שם תמצאי את כל התשובות וההסברים שאת מחפשת.

בהצלחה
נעמי
28/11/2017 15:32
אני גמלאית מזה כשנה. חיפשתי עבודה לכמה שעות שבועיות ומצאתי.

לאחר כעשרה ימי עבודה, לצערי אמא הזקנה (96) אושפזה עם אירוע לבבי ונאלצתי להיות בבית החולים. אין תיעוד מדויק על שעות העבודה שלי כי בימים הראשונים לא פתחו לי כרטיס עובד במחשב של המקום.

מעבר לכך לא תמיד כשהגעתי למקום היתה לי גישה מידית למחשב על מנת לרשום את שעות ההגעה והיציאה שלי. בעלת המקום אמרה לי שארשום ביומן שלי והיא תכבד.

עדתי במקום 10 ימים כל יום 3 שעות והיו כמה ימים שעבדתי קצת מעבר.

שולם לי רק עבור 3 ימי עבודה - ז"א 9 שעות במקום 30 + שעות נוספות.

מה אתם מיעצים לי לעשות על מנת לקבל את השכר שלא שולם ?

תודה מראש על היעוץ
עורך דין
29/11/2017 09:11
שלום נעמי

עליך לפנות לבית הדין לעבודה לצורך הגשת תביעה לתשלום שכר עבודה. ניתן לעשות זאת לבד, גם ללא ייצוג של עורך דין. באתר זה תמצאי מדריך מפורט המסביר כיצד מגישים תביעה כאמור.

בהצלחה
א.ש
28/11/2017 15:34
ואף להגיש תביעה עם מקדמה נמוכה אבל אחוזים גבוהים בסוף.
״משכו״ אותי לעבודה ניהולית מעבודה קיימת בהבטחה לשכר מסוים (גלובלי + טיפים)
ההבטחה הייתה בע״פ ולא חתמתי על הסכם עבודה.
בפועל עבדתי יותר מאשר התחייבתי וקיבלתי פחות משהובטח לי.

עבדתי כל סופש כל חג ללא תוספת.

וללא תוספת על שעות נוספות.

דיברתי עם הממונים עלי על הבעיה ואכן העלו לי את השכר אבל עדיין עבדתי כל חודש 225 שעות כל משמרות של 17 שעות ועדיין לא הגעתי לשכר שהובטח .
אשמח ליעוץ
תודה
אסף
עורך דין
29/11/2017 09:10
שלום לך

לא ברור איפה עבדת אבל משאלתך עולות כמה וכמה נקודות שמצריכות בדיקה מעמיקה מעבר לאי תשלום השכר שהובטח לך. כך לדוגמא, עובד שעובד 225 שעות בחודש אמור לקבל תשלום עבור שעות נוספות וכמובן שעבודה בסופי שבוע מצריכה מעבר לתשלום עבור שעות נוספות גם תשלום על עבודה בשבת.

בקיצור, פנה לקבלת ייעוץ משפטי מול עורך דין בצורה מסודרת, על מנת שלבדוק את נסיבות העסקתך והיקף הזכויות המגיעות לך בהתאם לחוקי העבודה.

בהצלחה
נוי
28/11/2017 16:47
שלום,

אם אני רוצה לעזוב את העבודה איך אדע מה מגיע לי?
האם אוכל לחתום?(עובדת שם שנתיים)
האם אקבל פיצויים כרגיל?
והאם העבודה שאני בהריון משנה?

תודה .
עורך דין
29/11/2017 09:06
שלום נוי

אין הרבה הגיון בהתפטרות בזמן הריון. מוטב להמתין ללידה, לצאת לחופשת לידה ולהתפטר בסיומה לצורך טיפול בילד. כך תזכי לכל התנאים של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
יעל
28/11/2017 21:55
שלום לכולם, אשמח לעזרה בנוגע לעובדת שחוזרת מחל"ת לאחר חל"ד.

העובדת הודיעה למעסיק שהחליטה להאריך חל"ת עד חודש מסויים אבל בסוף החליטה שתרצה לחזור מוקדם יותר ממה שהודיעה.

האם המעסיק יכול לדחות את חזרת העובדת שבחל"ת בטענה כי נמצאה כבר עובדת זמנית ע"ס ההודעה הראשונית של העובדת?

תודה רבה לעונים.
עורך דין
29/11/2017 09:06
שלום יעל

אם העובדת הודיעה שתחזור בתאריך מסויים המעסיק אינו חייב לקבלה לפני תאריך זה.

בהצלחה
אביהו
28/11/2017 22:57
מה קובע מבחינת זמן הודעה מראש על התפטרות ממקום עבודה, הזמן הכתוב בחוזה, או הזמן לפי החוק?

לדוגמא: אני מתפטר אחרי שבעה חודשים בעבודה, שבחוזה העסקה היה כתוב שאני צריך לתת התראה של שלושים יום על התפטרות. האם אני צריך לתת התראה של 30 יום לפי חוזה או 7 ימים לפי הכתוב בחוק?
עורך דין
29/11/2017 09:04
שלום אביהו

פסיקתו של בית הידן לעבודה אינה חד משמעית בנושא זה ויש פסיקות לכאן ולכאן. יש מקרים בהם בית הדין לעבודה פוסק בהתאם להוראות החוק ויש מקרים שבהם ניתן משקל רב יותר להסכם העבודה בין העובד למעסיקו. כל מקרה נבחן לגופו ולפי נסיבותיו.

בהצלחה
רותם
28/11/2017 22:58
שלום לכולם,

לאבא שלי עסק קטן ובו 6 עובדות.

בתחילת החודש העסיק עובדת חדשה, עובדת במשרד כשלושה שבועות,
בפועל גם בתקופה שעבדה הוציאה לפחות יום מחלה אחד כל שבוע.. עבדה בערך 10-15 ימים בפועל ועוד לא קיבלה משכורת ראשונה,

עוד לא סיימה את ההתלמדות לתפקיד וגם בזמן שהיתה במשרד לא הראתה רצון רב ללמידה או ניסיון ללמוד את התפקיד ולהשתלב, ובלי קשר לא מרוצים מהתפקוד שלה במשרד,

היום בערב הודיעה שנכנסה להריון והוציאה אישור שלא תוכל לעבוד במהלך כל ההריון.
האם אפשרי בעקבות זאת לפטרה?

כמובן שבלי קשר לשאלה יתיעץ עם עו"ד ויבדוק מה האפשרויות, שואלת בעיקר מסקרנות שלי מה קורה בסיטואציה כזאת...

תודה רבה,
עורך דין
29/11/2017 09:03
בוקר טוב רותם

הבנת נכון את המצב ואכן רצוי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לפני פיטורי עובדת שנמצאת בהריון. חשוב שעורך דין יבדוק את נסיבות העסקתה, את החוזה שלה ואת האישורים הרפואיים שקיבלה והציגה בפניך בטרם קבלת החלטה כלשהי. המצב אינו פשוט למרות תקופת העסקתה הקצרה, לאור היקף ההגנה החוקית שיש לה.

בהצלחה
שירלי
28/11/2017 14:07
שלום

אני עובדת בתור שיננית באיזו מרפאה כשנה לפני כמה שבועות אמרתי להרופא שהוא מעסיק שלי "מגיע לי פנסיה"אחרי כמה ימים סוכן בטוח שלו יצר איתי קשר ואמר לי שאני צריכה להשאיר לו את צילום התז" שלי כדי להכניס אותי לבטוח כלל עבר זמן מה ובזמן אחרון כמות הפציינטים שלי ירדו כמה פעמים התלוננתי לרופא שאם זה ימשך ככה אני אתפטר ואם לא לפחות להגיע לעבודה במקום פעם בשבוע פעם בשבועיים או להחליף את יום העבודה ליום אחר אך המעסיק התנגד לבקשתי לאחר כמה שבועות נזכרתי שהסוכן הבטוח ביקש ממני את הצילום של תז" שלי אך אחרי שדיברתי איתו הוא אמר לי שהמעסיק שלי ביקש ממנו לחכות קצת כי לגבי הימי עבודה אנחנו לא מסתדרים שאלתי אותו מה הקשר ואפילו שאני עזוב מגיע לי לקבל פנסיה!

שאלה לי אליכם האם המעסיק יכול לא לשלם לי פנסיה במידה ואני אתפטר?

תודה על התשובה
אושרת
28/11/2017 13:43
אני בהיריון שבוע 23.

התחלתי עבודה חדשה דרך כוח אדם ב26.7 המוגדרת כעבודה זמנית (החלפה לחל"ד)

האם רשאים לפטר אותי כי המשרה שהועסקתי בה הוגדרה זמנית מלכתחילה או האם יש מספר חודשים שאני אמורה לעבוד ואחשב "מוגנת" מבחינת החוק למרות הגדרת המשרה?

ד"א, גם אחרי 3 חודשים אני עדיין שייכת לכוח אדם.
נטע
28/11/2017 13:40
אודה לתגובתכם האם לפנות לבית דין לעבודה העיניין הוא מורכב פוטרתי באוגוסט ולא קיבלתי הודעה מוקדמת ולא מוכן היה לשלם הפרשה לפנסיה. ולא שילם פיצויים. ולבסוף בהתערבות ההסתדרות ופשרה מצידי ויתרתי על 50 אחוז מימי הודעה מוקדמת.

קיבלתי בחודש 11 את הכסף שזה לדעתי כבר הלנת שכר ובכל זאת ולמרות הפשרה שלי הוא מאפר את ההסכם ולא שילם לי פנסיה מהחודש הראשון אז החלטתי לפתוח הכל מחדש לדרוש את תשלום ימי ההודעה המוקדמת כולה, לדרוש הלנת שכר על גמר החשבון ששולם באיחור של חודשיים וגם תשלומי השכר ששולמו לחשבוני ב 10 לכל חודש. אז זה הסיפור.

אשמח לתגובתכם
איה
28/11/2017 10:05
הי, אף פעם לא ממש הבנתי את הסעיפים בתלוש משכורת ולא ממש בדקתי. קיבלתי מכתבים מכמה חברות ביטוח ואני חוששת שיש סכומי פנסיה שאני לא יודעת על קיומם. למשל בתלוש רשום סמל: ואז מס כלשהו (לא מצויין שם של קופה) ואז תאור: " ברוטו לגמל" ואז יתרה/הפרשה: הסכום שכנראה הופרש. האם ניתן עדיין לברר ולהעביר את סכום של קופת גמל למרות שזה מלפני 10 שנים?
תודה מראש
שלומי
28/11/2017 08:38
שלום רב.

אני עובד היי טק במשכורת חודשית גלובלית (על פי החוזה 80 אחוז מהמשכורת זה הבסיס ו20 אחוז
עבור שעות נוספות.

1. במהלך כל תקופת עבודתי בחברה לא קיבלתי תשלום עבור שעות נוספות (מעבר לשעות המגולמות במשכורת) גם אם עבדתי בשבת או בחג, נוסף על כך במידה ועבדתי פחות משעות התקן שעמד על 189 שעות חודשיות נוקו לי ימי חופשה, דהיינו באם עבדתי 180 שעות (נניח ומספר ימים יצאתי שעה קודם) אזי נוקה לי יום חופש מהמשכורת, האם חוקי להגדיר עובד גלובלי, לא לשלם שעות נוספות כשנעבדו בפועל ואף נגבו מהלקוח קצה שעות בהתאם וכאשר חסרות שעות אז לנקות מהעבוד ימי חופשה - לאחוז בחבל בשתי קצותיו?

2. שאלה נוספת, באם נאלצתי לטוס לעבודה בחו"ל כאשר הטיסה הייתה במהלך השבת או עבדתי בפועל בשבת, ראיתי שהחוק מחייב לשלם שעות נוספות 150% וכן לתת יום חופש בנוסף, האם המעביד יכול לתת רק יום חופש בגין העבודה הנ"ל ובנוסף לסייג את יום החופש שניתן לממש אותו רק בתוך 14 יום ממועד העבודה בשבת?

תודה מראש
שלומי סלמן
0508678702
יעל
27/11/2017 22:54
היי
לפני הלידה עבדתי (בין הייתר) יום בשבוע בשני צוותי עבודה (8:00-13:00- 14:00-20:00). התפטרתי בתום חופשת הלידה. בפועל יתכן ואם הייתי חוזרת היו משבצים אותי לצוותים שלא עובדים באותו היום או שהייתה לי אפשרות לחזור לצוות אחד בלבד (להקטין משרה). האם על סמך זה אני יכולה להציג בביטוח לאומי שעבדתי בתקן של מפוצלת בכדי שיוותרו לי על 90 ימי ההמתנה? (מקווה ששאלתי ברורה)
רותם
27/11/2017 22:52
שלום
שאלה בהקשר של שכר מלצרים וטיפים-
שכר הבסיס שנקבע על ידי בעלי המקום הוא 28 שח לשעה ומשולם בסוף כל חודש ומונפק תלוש בהתאם.
הטיפים אמורים להתחלק בין כל עובדי המשמרת. האם יש צורך להכניס את הטיפים לקופה או ניתן לשלם אותם ישירות לעובדים (ללא קשר לשכר הבסיס) בסוף כל משמרת?
הטיפים גם אמורים להופיע בתלוש השכר?
תודה
רחל
27/11/2017 18:27
שלום רב,
בעקבות השינוי בחוק בנוגע לדרכי מסירת תלושי שכר, רוצים שכל העובדים בחברה בה אני עובדת יקבלו את התלוש משכורת במייל.
אני מעוניינת להמשיך לקבל את התלוש מודפס, ונאמר לי שאני יכולה לקבל אותו מודפס אבל התלוש ישלח במייל למנהל שלי, והוא ידפיס לי ויביא לי אותו.
רציתי לברר האם זה חוקי? הרי תלוש שכר צריך להגיע מגורם צד שלישי בתוך מעטפה סגורה.
אשמח לעזרה בנושא,
תודה רבה וערב מקסים (:
ש.ל
27/11/2017 17:05
יש לי שאלה האיחוד אחרי לידה שקטה של שלישיה בשבוע 20
לא מגיעה לי מביטוח לאומי חופשת לידה כי לא עברתי שבוע 22 חזרתי לעבודה(אני עובדת במעון ילדים) לאחר שבועיים עם אישור הרופאה נשים של הריון בסיכון שאסור לי להרים יותר מי 3 ק"ג
אתמול שמו אותי בקבוצה של תינוקות בני 8 חודשים שכמובן לא שוקלים עד 3 ק"ג היתי צריכה להרים אותם כדי להחליף טיטולים להרים כדי לשים אותם בשולחן היה לי כאבי בטן חזקים וכאבי גב והתחילו לי דימומים.
האם מותר להם לעשות דבר כזה?
מה הם הזכויות שלי ?
מה אני יכולה לעשות?
תודה רבה.
עדי
27/11/2017 17:01
שלום

עבדתי בחברה במשך שנה וחצי וכעת אני רוצה להתפטר (אם זה רלוונטי לאחר חופשת לידה - לצורך טיפול בתינוקת). שהתחלתי את עבודתי חתמתי על הסכם לפיו 500 שח מהמשכורת שלי כל חודש הוא בגדר מענק ואם אעזוב את החברה בתום פחות משנתיים אצטרך להחזיר סכום זה כפול מספר החודשים בהם עבדתי.

רציתי לדעת האם הסכם כזה הוא חוקי? האם עליי להחזיר את הסכום? אם כן , האם הם יכולים רק לקזז לי מתשלום הפיצויים את הסכום או שבנוסף עליי לשלם להם כסף מזומן אם סכום הפיצויים לא מספיק לכיסוי החוב?

אודה מאד לתשובתכם.
עומר
27/11/2017 16:53
האם על התשלום הנוסף על שעות נוספות להופיע בסעיף נפרד בתלוש השכר? כלומר לא להיות "מגולם בשכר" (בסכום שרשום לפי שעות עבודה)?

בנוסף לכך, כיצד מחושבות השעות הנוספות: המעביד של זוגתי טוען שהחישוב הוא חודשי, כלומר שמקבלים תשלום לפי שעות מעל 186 בחודש, אם לא מגיעים ל-186 שעות בחודש לא מקבלים. זה נראה לי מוזר מאוד, שהרי תמיד החישוב שהיה אצלי בתלושים בעבר היה על בסיס יומי...
אלינה מ
27/11/2017 15:58
שלום,
יש לי התלבטות האם וכיצד אני יכולה לפעול, כאשר מפטרים אדם מהעבודה בגלל המראה החיצוני שלו?

האם כתוב l בחוק שאישה אשר עובדת בתחום האחזקה, אינה יכולה לבוא מטופחת לעבודה?

הדבר נאמר במפורש למפוטרת אך אין זה יהיה כתוב במכתב הפיטורים, במכתב הפיטורים יהיה כתוב לא מתאימה

חשוב לציין כי העובדת, עובדת במקום זה 10 שנים מתוכם 9 עם קבלן אחד ושנה עם קבלן חדש
אליאן
27/11/2017 15:41
האם עובדת אשר משרת מלכתחילה הייתה 88% זכאית לשעת הנקה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ