פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 350
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אתי
12/02/2018 08:22
מעסיק ועובד שהגיעו לפשרה בהמשך לתביעה שהגיש העובד כנגד המעסיק.
האם יש לנכות מסכום הפשרה ניכויי ביטוח לאומי?או רק שמא מס הכנסה כמובן עפ"י הנחיות פקיד שומה.
קאי
11/02/2018 23:48
שאלה לגבי עבודה וחוקים, הבת זוג שלי התחילה לעבוד מסוף החודש ה11.2017.

את חודש 12.2017 עבדה מלא.

את החודש 1.2018 כמעט ולא עבדה (אחרי ניתוח)
היום חזרה לעבודה והודיעו לה שיש שינויים בתפקיד שלה והינה ההגדרות החדשות. בהגדרות החליטו שהיא גם מנקה (בתפקיד היתה צריכה להיות קופאית בחדר אוכל ולפעמים לתת יד במטבח) השכר שלה 29 כאשר כולם מקבלים יותר (לה אמרו שזה מה שכולם מקבלים אבל כשהיא הבינה שזה לא המצב ושאלה מה הקטע דיי התחמקו מלענות)

אמרו לה שהיה לה נסיעות בפועל אין נסיעות, בבוקר תופסת טרמפים ואחרי העבודה אותו הדבר, הציעו לה הסעה הביתה שעה שעתיים אחרי שעות העבודה שיש משהו שיכול לקחת אותה, כמובן שעה שעתיים לא בתשלום.

היא החליטה שהיא לא רוצה להשאר בתנאים האלה, אמרו לה שהיא חייבת לתת שבועים לפני שעוזבת, האם היא חייבת לתת להם שבועיים?

היא לא עובדת אפילו חצי שנה שם. ואם היא חייבת להשאר את הימים שהיא חייבת, אך לא מוכנה לעשות את התפקיד שהגדירו לה מה עושים? מה בכוח כאילו? אני לא רוצה שהזכויות שלה יפגעו - מה עושים באופן חוקי?
א.ר
11/02/2018 23:46
חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה..
**האם המעסיק חייב להחזיר אותי לאותו תפקיד? או שיכול להעביר אותי לתפקיד אחר?
**קיימת פגיעה בשכר כתוצאה מכך שבתפקיד החדש לא יהיו לי שעות נוספות.

**חוזרת לאחר 5.5 חודשים.
**התפקיד החדש הוא משמרות (בוקר/ערב) והובטח לי טלפונית שלא אדרש לעבוד משמרות רק כשהילד יהיה בן שנה וגם אז משמרת אחת בשבוע. האם אני יכולה לדרוש לקבל בכתב את ההתחייבות הזו של המעסיק?

תודה מראש.
ריקי
11/02/2018 23:45
שלום,
קיבלתי מכתב מחברת קרן הפנסיה ונאמר לי כי המעסיק כבר לא מפריש לפנסיה וזאת לאחר שכבר פנו אליו בנושא.

בדקתי באתר וגיליתי שההפרשה הופסקה כבר ביוני, וכמו כן ישנם חודשים קודמים בהם לא הופרש. בתלושי שכר מצויין כי מופרש ממני סכום לקרן הפנסיה וגם מהמעסיק.

אך בפועל הכסף שמופרש ממני לא מגיע לקרן והמעסיק עצמו לא באמת מפריש.

מה ניתן לעשות?
ג'ניה
11/02/2018 23:43
ערב טוב ושבוע טוב
שאלה עבור לעורך דין לדיני עבודה .
בחברה בא אני עובדת ישנו עובד המועסק בחברה שלושה וחצי חודשים. כבר מתחילת העבודה העובד התלונן על קשיים חברתיים וטען כי כולם עשו נגדו יד מסיבות כאלה ואחרות .
שוחח מספר פעמים עם המנכלית והבעלים של החברה שלחה לה אין ספור הודעות והודעות מוקלטות . למרות שנאמר לו לא פעם כי זה מפריע לה לעבודה ויש למזער את מספר הפניות שלו .
בתחילת החודש העובד קיבל מספר ימי מחלה לאחר מכן חזר ליום עבודה אחד ולקח עוד מספר ימים מחלה. ביום חמישי האחרון העובד לא הודיע על ימי מחלה נוספים ולא הגיע לעבודה לא ענה לשיחות . לאחר מכן הוא שוב שלח המון הודעות עם תלונות על כך שהוא לא מטופל וקשה לו חברתית ולכן לא יצא לעבודה באחת השיחות עם הבעלים היא אמרה לו שהיא מעוניינת שהוא יפסיק לעבוד בחברה לאחר מכן בערב היא שוחחה איתו שוב וחזרה בה ושאלה עם מתכוון לצאת לעבודה.
נענתה כי הוא לא מתכוון לצאת לעבודה בגלל שהוא לא טופל. היום שוחחתי עם העובד כדי לזמנו לשימוע ונענתי כי הוא לא מתכנן להגיע כי כבר פוטר טלפונית ולא מקבל את ההתנצלות והחזרה של הבעלים. לאחר מכן העובד יצר קשר ואמר שהוא כן יגיע לשימוע אבל מתי שהוא יקבע שזה יהיה במהלך השבוע הזה או שבוע הבא והוא יגע עם ליווי לא ברור של מי .
לאחר מספר שעות יצר קשר שוב בטענה שהוא לא מבין מה אנחנו רוצות ממנו כי הוא בכלל בחופשת מחלה . במצב המדובר מה הזכויות והחובות של כל אחד מהצדדים . איך נכון לנהוג במצב כזה ?
תודה מראש לעונים
ליאור
11/02/2018 23:40
פיטרו אותי ב21/1 !
נאמר לי במכתב שמאותו היום אני מפוטר ואקבל חודש תשלום בגלל הודעה מוקדמת.
היום קבלתי מה שחשבתי המשכורת האחרונה מהמקום ואז התברר לי שהבעלים חילק לי על דעת עצמו את המשכורת לחודשיים , החודש כאילו עד ה21/1 וחודש הבא עוד משכורת כאילו הודעה מוקדמת !!!! האם זה חוקי ,נשמע מוזר , אשמח לעזרה,תודה
יפעת
11/02/2018 23:39
חברה שלי עובדת בשמירה, ועכשיו קיבלה את המשכורת הראשונה שלה. את המשכורת היא קיבלה בצ'ק למוטב בלבד עם קרוס (עם תאריך ה9 לחודש). המשכורת שהיא מקבלת היא שכר מינימום. (לצ'ק כזה לוקח 3 ימים להיכנס לחשבון) האם יש עילה לתביעה? לפי בדיקה שלי זה לא חוקי ואפילו פלילי במקרה שהמשכורת היא מינימום, אבל אשמח לקבל חיזוק לדברים שלי כדי שנוכל להתקדם.

חשוב להוסיף שכאשר היא פנתה אל מנהל העבודה בבקשה לתת את הצ'ק לא למוטב בלבד הוא איים עליה בפיטורין בתואנת (שווא) על דיבור לא נאות. הכל מתועד אצלנו.
שירן
11/02/2018 21:51
שלום,
האם זה חוקי לא לשלם בימי מחלה רצופים יום חופשי, ולחשב את היום שאחריו ליום הראשון של המחלה?
לצורך דוגמא, יש לי יום חופשי בימי חמישי קבוע, ונעדרתי מפאת מחלה עשרה ימים, מראשון ועד שלישי שאחריו, זה חוקי להוריד מהתשלום את יום חמישי ולחשב את יום שישי כיום הראשון של המחלה?
אנה
11/02/2018 21:04
ערב טוב, אשמח לעזרה האם יש עילה לתביעה- המעסיק לשעבר של בן זוגי לא שילם לו פנסיה בכל תקופת עבודתו (10 חודשים ) למרות שהייתה לו קרן פעילה ממקום עבודתו הקודם ולמרות האזכורים. לטענת המעסיק הוא התחיל להפריש לו בחודש האחרון ואכן בתלוש צויין הפרשה לפנסיה אך בן זוגי לא נפגש עם נציג ולא חתם על שום טופס וגם בחברת הפנסיה הרשומה בתלוש אין כספים לרשותו. בנוסף המעסיק היה מאחר בתשלום המשכורת באופן קבוע תשלום ב14 בחודש. תודה
דימה
11/02/2018 18:23
שלום,

בחודש שעבר קיבלתי חמישי ימי מחלה, היו אמורים לשלם כאילו זה שלושה ימי עבודה.

בפועל שילמו על 1.5 בטענה שבאחד הימים לא היתה לי משמרת ולכן הם משלמים רק על ימים שהיו לי בהם משמרות...

האם זה חוקי?
ע.י
11/02/2018 18:22
היי שלום.

אני עדי, רוצה לקבל מספק תשובות לשאלות בענייני תעסוקה.

1. האם אני זכאית לקבל פיצויים לאחר שעבדתי במקום עבודה שנה וחמישה חודשים, והתפטרתי מרצוני ?
לא התבצע חוזה העסקה.

2. במהלך שנה וחצי המעסיק לא שילם לי שעות נוספות כפי שצריך . בגלל תחושת הזלזול וגם בגלל הכסף,שקלתי להגיש תביעה בגין כך, השאלה היא האם הטרחה תיהיה שווה את העמלה על כך?

תודה לעונים מראש.
עידן
11/02/2018 18:21
שלום לכולם אשמח לעזרה בדיני עבודה.

אישתי עובדת בחברה גדולה בקנה מידה ארצי.

המשרה שלה היא מוגדרת 50% משרה אך משלימים לה כל הזמן כל יום מחדש למשרה מלאה כשעות נוספות.
אישתי ניפגעת מהנושא בכל מיני נושאים ודברים שמגיעים לה בגלל שהיא לא 100% משרה למרות שבפועל היא עובדת כ100%.

חשוב לציין כי היא לא היחידה והדבר מורגל בחברה באופן קבוע להשלים את אחוזי המשרה למשרה מלאה העיקר שלא יהיה מוגדר בחוזה 100% משרה(מסיבה כלשהיא של תקן או משהו כזה)

האם הנושא הוא חוקי?

הנושא פוגע לה בשעות ההנקה (היא לא זכאית כי היא 50% משרה) וכו'...
גילה
11/02/2018 18:19
אח של חברה עבד באיזה מקום ועזב את העבודה ולא לקח את הציק של המשכורת וציק אחר שהוא קיבל הוא לא הפקיד אותו המנהל שלו ניסה להשיג אותו ולתת לו את הציק אך לא היה מענה מצידו לצערי בעקבות משהו אישי שעבר הוא נהיה סגור ולא עיניין אותו הציקים ולא מזמן סיפר לאחותו היא רוצה להשיב לו את הכסף.

מה ניתן לעשות ? למי פונים ?איך מקבלים את הציק שנשאר בעבודה ומה עושים עם הציק שהוא בבית ולא נפרע?
ענבל
11/02/2018 10:34
ילדתי ב 15.11.17

עד הלידה עבדתי בשתי עבודות שונות, משרה מלאה בבוקר וחצי משרה בשעות צהריים ואחר הצהריים.

כעת יש לי שני ילדים ולכן אצטרך לוותר על עבודה אחת, מן הסתם על החצי משרה.

כמה זמן לפני אני צריכה להודיע (עובדת שם שנתיים) למקום העבודה והאם מגיעים לי פיצויים?

תודה
עורך דין
11/02/2018 18:12
שלום ענבל

עליך לתת הודעה מוקדמת לפי הוותק שלך במקום העבודה. יש באתר זה כתבה מקיפה ומפורטת בנושא. מומלץ לקרוא אותה.

וכן, בעת התפטרות לצורך טיפול בילד ניתן לקבל פיצויים לפי החוק.

בהצלחה
מיכל
11/02/2018 11:06
האם לאחר הכרת בית דין לעבודה כי פריצת דיסק צווארי אכן מחלת מקצוע והוכרתי בביטוח לאומי בנכות , כתוצאה מעבודה משרדית מול מחשב .
שנים שביקשתי עזרה לעבודה בגלל העומס הגדול בעל פה ובכתב ואף אושרה העזרה והתקן אך נמנעו מלבצע עד שקרסתי. האם יש כאן עילה לתביעת מעביד על רשלנות?
עורך דין
11/02/2018 18:10
שלום מיכל

צריך לבחון את המקרה לעומקו ולפי הנסיבות האישיות שלך על מנת לקבל החלטה ולענות לשאלתך. יש לפנות לפגישה עם עורך דין לשם כך.

בהצלחה
נורית
11/02/2018 12:49
האם חובה על המעסיק לשמור על כשרות במשרד או במטבח במקום העבודה?
עורך דין
11/02/2018 18:02
שלום נורית

קיימת חובה כזאת רק במגזר הציבורי ולא כלפי מעסיקים במגזר הפרטי. לרוב נהוג להגיע להסכמות בין העובדים למעסיק בנושא.

בהצלחה
בן ישראל
11/02/2018 14:02
כבר מעל שנה וחצי המעביד לא הפריש לפנסיה בענה שביטוח לא מסכים לבטח אותי , ובנוסף לפיטורים הוא קיזז לי את פדיון חופשה וימי הבראה למרות שנתן מכתב פיטורים הוא לא נותן תשלום פיצויים ומסרב לתת את הטפסים שאוכל להגיש לביטוח לאומי דמי אבטלה מה עושים .
עורך דין
11/02/2018 17:58
שלום בן

זה בדיוק הזמן לפנות ולהגיש תביעה כנגד המעסיק. אתה יכול לעשות זאת לבד אבל עדיף לפנות לעורך דין.

בהצלחה
מונה
11/02/2018 14:08
שלום,
עבדתי בחברה במשך 4.5 שנים. ב31.1.18 סיימתי את עבודתי נאמנה לאחר שפוטרתי.
מעולם לא קבלתי חודש בחודשו באופן מסודר את תלושי השכר שלי והייתי צריכה בכל פעם לפנות למשרד רואי החשבון על מנת ולקבל את התלוש. מאחר והדברים בוצעו בצורה כזו חסרים לי 10 תלושים סהכ כרגע.
התקשרתי לפני כמה ימים למשרד רואי החשבון של החברה (על פי הנוהל הרגיל אליו אני רגילה) לבקש את התלושים הנל והתבשרתי כי המנהל שלי נתן הוראה לא להעביר לי את התלושים ושאני אפנה אליו בבקשה הזו והוא יעשה את הקשר.
בנוסף, ההפרשות הפנסיוניות שלי התחילו לאחר שנה ו3 חודשים לערך ולא אחרי חצי שנה כפי שאומר החוק.
פניתי למנהל שלי מספר פעמים במהלך שנות עבודתי על מנת ונסדיר רטרואקטיבית את העניין , אך בכל פעם נאמר לי כי הם אינם נוהגים לפטר עובדים בחברה ועל כן אין טעם להיכנס לזה מאחר ולכשאתפטר אקבל גם כך את החלק אשר אני הפרשתי.
מאחר ובסופו של דבר פוטרתי, ביקשתי עוד בשיחת הפיטורים שלי לטפל בעניין והתשובה אשר קבלתי היא כי מאחר והשכר שלי עבר שינויים במשך השנים (העלאה והורדה של יום עבודה עקב לימודים) יתכן וההפרשות הפנסיוניות הופרשו לי במשך תקופה מסויימת ביתר אחוזים ועל כן יש לחשב ולעשות קיזוזים.
בנוסף, בעת השבוע האחרון לעבודתי המנהל ניסה לשדל אותי לקחת ימי חופש. לאחר שהסברתי לו כי על פי הבנתי אם אין לי יותר מה14 אין אפשרות כזו, התרצה לבסוף.
חשוב לי להדגיש כי היחס אשר קבלתי במשך השנים היה מכפיר..ולא פעם היו אי סדרים בתלושי השכר אשר לא היו לי מובנים.
למשל:
בתום השנה השנייה להעסקתי אופסו לי כל ימי החופשה ללא הודעה מוקדמת.
לאחר ששאלתי את המנהל מדוע כך הדבר - ענה לי כי אינו יודע דבר וכי עליי לדבר עם רואת החשבון. לאחר שיחה עימה הבנתי כי הוא התקשר לבקש לאפס את ימי החופשה.
היו לי כ12 ימי חופש בזמנו ולאחר שיחה עם רואת החשבון הוחזרו לי ימים אלו.
על כן, סיכוי גדול שאם אבדוק את *כל* התלושים לעומק בהתייעצות עם איש מקצוע אגלה אי סדרים נוספים.

אשמח להתייחסות בנושא..

*עד מתי עליי לחכות עם ההפרשות הרטרואקטיביות? (בנתיים המנהל אומר לי שהוא בודק את העניין ועברו כמעט שבועיים מיום סיום העסקתי).

*מול מי אני בודקת את תלושי השכר שלי על מנת ולראות בדיוק מה מגיע לי? אם חסרים לי דברים והאם הם כפופים לחוק.
*האם במשכורת האחרונה שלי אני מקבלת את פדיון ימי החופשה הנותרים+ימי הבראה?
*במידה וישנם אי סדרים בסכום אשר נמצא כרגע בקופת הפיצויים - איך מקבלים את הסכום אשר יש להוסיף? דרך המעסיק במשכורת האחרונה או דרך סוכן הביטוח של קופת הגמל?

המון המון תודה!!
עורך דין
11/02/2018 17:53
שלום מונה

שאלתך מעלה סימני שאלה רבים ועליך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה. ישנן הרבה נקודות שצריכות מענה שלך וככל הנראה לא מעט עניינים המצריכים טיפול משפטי הולם.

בהצלחה
אסי
11/02/2018 17:20
אני עובד בעבודה 1.1 שנה אני נמצא כבר חודש בבית עקב כאבי גב תחתון שלא נותנים לי מנוח העבודה היא פיזית ונדרש להרים תיק כבד כולל תנאי העבודה שהם פיזיים לא פחות . עברתי על החוזה וראיתי שאני מוחתם לשנתיים עם קנס ע"ס 12 אלף ש"ח בגלל ההשתלמות במקרה של יציאה מוקדמת
בכל מצב אני כנראה לא אוכל לחזור לעבוד שם. מה עליי לעשות ,
תודה
עורך דין
11/02/2018 17:48
שלום אסי

מוטב לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי שיוכל לתת המלצות מחייבות לגבי רמת תפקודך בעבודה.

בהצלחה
נטלי
11/02/2018 10:24
בוקר טוב

האם עובדת שעתית, שעובדת שעתיים כל יום,חמישה ימים בשבוע, חודש שלם זכאית לימי מחלה?

המעסיק טוען- שבגלל שהשכר לשעה גבוה, לא משלמים ימי מחלה, וכי הוא לא יכול לשלם לי גם את הימי מחלה וגם לשלם לעובדת שהחליפה אותי.

אותו דבר גם לגבי ימי חופשה אם ברצוני לקחת וגם ימי חג.

מודה לעונים
נ.ע
11/02/2018 10:22
בוקר טוב

עבדתי במקום עבודה מסויים 8 חודשים, ולא קיבלתי פנסיה. לפני חודשיים הודעתי שאני מתפטר בתחילת פברואר, ובנוסף הודעתי למנהל שאני צריך לקבל את הפנסיה שמגיעה לי כחוק.

כמה ימים לפני תחילת פברואר המנהל ביקש ממני לעזור לו ולהשאר עוד שבוע בעבודה כי עוד לא מצא לי מחליף, ואני הסכמתי למרות שעדיין לא שילם לי את הפנסיה שהגיעה לי ואמר שישלם.

תוך כדי פניתי לעורך דין שכתב לי מכתב התראה לגבי הפנסיה... וכשהיה לי את המכתב הנחתי אותו במשרד של המנהל.

באותו יום ששמתי את המכתב (3.2) המנהל התחיל להתפרץ ולצעוק שאני לא אשים לו מכתבים כאלה, ושאני לא עובד אצלו יותר. אמרתי לו בסדר, אין בעיה, אז תשלם לי את השכר של חודש קודם, פנסיה ועוד שלושה ימים שעזרתי לך אקסטרה. והוא אמר שאני לא אגיד לו מה מגיע לי ומה לא, ושמבחינתו לא מגיע לי כלום...

חיכיתי עד העשירי כדי לראות אם תכנס לי משכורת והנה, היא לא נכנסה.

מדובר בימי חופש שהוא לא נתן לי למצות, משכורת עבור חודש שלם, שלושה ימים אקסטרה וכל הפנסיה... בסביבות 14 אלף שח או יותר להערכתי.
נ.ח
10/02/2018 16:07
היי אשמח לתשובה מעו"ד לענייני עבודה .
עבדתי כ 4 חודשים אצל מעסיק
חודש ראשון שילם באיחור של 4 שבועות
חודש שני שילם באיחור של 5 שבועות
חודש שלישי (דצמבר 2017) לא שילם כלל עד היום יש תיעוד בוואצאפ שהוא מורח את זה במהלך כל החודש וחצי האחרונים.
וחודש ינואר עבדתי חלקי שם כ9 ימי עבודה והדד ליין עד מחר.
ואני רוצה לפנות לתביעות קטנות עבור ההלנה של החודשים הראשונים והשכר שלא שולם.
במבחינת חוק אני יודעת שפיצויי הלנת שכר הם שבוע ראשון 5% וכל שבוע נוסף 10%.

אז את 2 החודשים הראשונים אני יודעת לחשב את הפיצוי הלנה.

1. אך איך אני מחשבת את הפיצוי הלנה של חודש דצמבר ?כי בעצם זה עדיין לא שולם וכרגע יש איחור של 6 שבועות, ועד שזה ישולם יעברו עוד כמה שבועות.

2. מה לגבי משכורת חודש ינואר אמורה להכניס סכום לתביעה?
עורך דין
11/02/2018 10:12
שלום לך

לא ניתן להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בבית המשפט לתביעות קטנות אלא אך ורק בבית הדין לעבודה. ניתן למצוא באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על האפשורת להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה וכן מחשבון הלנת שכר שמאפשר לבצע חישוב ולקבל הערכה של הסכומים המגיעים לך במקרה של הלנת שכר כעולה משאלתך.

בהצלחה
ה.ו
10/02/2018 21:22
דחוף שאלה בדיני עבודה
האם מעסיק שהחליט שעל כל יום העדרות(מחלה,חופשה) הוא יקזז לעובד מהשכר יום עבודה
מבחינתו אין דבר כזה חופשת מחלה בתשלום או צבירת ימי חופשה כפי שמגיע לעובד בחוק.
אחרי חצי שנה ותק הוא מודיע לעובד שאלה תנאי ההעסקה אצלו.
העובד מסרב לקחת ממנו את המשכורת החודשית כיוון שלא מקובל עליו שהוא שולל ממנו זכות בסיסית וחוקית לימי חופשת מחלה
(היה בבית 3 ימים מתוך 5 ימי חופשה שקיבל מהרופא המעסיק מקזז לו 3 ימים ולא יומיים)
האם זה בסדר שהעובד מסרב לקחת את המשכורת? מה העובד יכול לעשות נגד המעסיק
עורך דין
11/02/2018 10:10
שלום לך

צריך להרפיד בין שני דברים. נתחיל מנושא המשכורת, אין כל סיבה שעובד יסרב לקבל משכורת מסיבה כזאת או אחרת, לא כל שכן מפאת התנהלותו של המעסיק. ולגבי התנהלות המעסיק, הרי שלפי חוק אין למעסיק כל אפשרות להתנות על צבירת ימי חופשה שהנה זכות חוקית קוגנטית של העובד, כמו גם צבירה ותשלום ימי מחלה.

למעסיק אין כל זכות לקבוע את הקביעות שצויינו בשאלתך.

בהצלחה
לירן
11/02/2018 07:48
חוששני שהמעסיק שלי לשעבר, בעבודה שעבדתי בה לא שילם לי כראוי את הפיצויים שמגיעים לי, מקום עבודה שעבדתי בו כמעט שנים, ועבדתי בו בעבר גם שנה, נתתי שם את כל כולי ואני מרגיש כל כך מנוצל ומרומה, אני לא יודע על פי חוק כמה באמת מגיע לי ממנו, הוא פשוט פיטר אותי בלי ימי הודעה מוקדמת שיאפשרו לי לעבוד בשביל לפרנס את עצמי.

אני בחור צעיר שמחזיק דירה ורכב ובת זוג חיילת, אין לי אף עזרה כלכלית מסביב וכרגע אני נמצא בקצת חובות קטנים. אני ממש זקוק לעזרה שלכם, הלוואי שתוכלו אכן לעזור לי.

תודה מראש, לירן.
עורך דין
11/02/2018 10:08
שלום לירן

לא ממש ברור כמה זמן עבדת אצל המעסיק לפני פיטוריך ולא ממש ברור משאלתך האם הליך הפיטורים נערך כדין. בכל מקרה, על מנת לבדוק האם יש לך עילה לתביעה משפטית כנגד המעסיק עליך לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין.

בהצלחה
שירז
10/02/2018 16:05
אני שלחתי מכתב התפטרות בתאריך 24-12-17. אחרי יומיים ביקשתי שהמכתב יבוטל אבל בעל פה. במכתב ששלחתי כתבתי שאני מפסיקה לעבוד ב1-1-18, והמשכתי לעבוד כרגיל.

בתאריך 7-2-18 סיימתי את יום העבודה כרגיל ,המזכירה קוראת לי למשרד מביאה לי מכתב שכתוב בו?

הנדון: הפסקת עבודה
בהמשך למכתבך ב24-12-17 תמה תקופת חודש ניסיון ולכן זה יומך האחרון בעבודה.

האם מכתב ההתפטרות שהם הביאו לי זה תקין ? לא עשו לי שימוע, לא הודעה מוקדמת, רבע שעה לסיום העבודה הביאו לי תמכתב שכביכול הם טוענים שאני התפטרתי, מה אפשר לעשות בנידון אני שנה וחצי עובדת אצלהם ?
מיקה
10/02/2018 16:03
יש לי שאלה לעו״ד שמתמחה בדיני עבודה,עבדתי במכון כושר שנסגר, עבדתי עד הסגירה , הסגירה של המכון נעשתה תוך זמן מאוד קצר, קיבלתי את 30 ימי ההודעה המוקדמת אולם כיוון שהמכון נסגר לא עבדתי את הימים האלו, בתלוש השכר פדו לי ימי חופשה על חשבון ימי ההודעה המוקדמת , האם בגלל שהמכון ניתן לעשות זאת? תודה
ספיר
10/02/2018 16:00
שלום אני מסיים עבודה של כחודש וחצי במקום מסוים
בתחילת השבוע האחרון המעסיק סגר איתי על העלאה בכדי שאמשוך עד שהוא יימצא לי מחליף
וגם כי הודעתי לו שאני לא מוכן יותר לעבוד בסכום הנתון ורוצה העלאה משמעותית
במהלך השבוע האחרון נאלצתי לעבוד יותר קשה בגלל תקלה תכנית ברכב העבודה שלי
התעצבנתי שלא טופלה התקלה במשך 3 ימים והודעתי למעסיק ביום שני , שאני מתכוון בחמישי אחרי העבודה להחזיר את הרכב ואני רוצה לסיים ושביום א כבר יהיה מישהו במקומי.

עכשיו טוען המעסיק שלא מגיעה לי ההעלאה שסגרנו מפני שלא משכתי שבועיים והתפטרתי אחרי שבוע

האם יש טעם להילחם כדי שהזמן שהייתי בטוח שאני מקבל יותר כסף ייחשב?
איריס
10/02/2018 15:32
אני אם חד הורית בת 54 רווקה. עובדת במשרה חלקית ומשתכרת ב 2700 ברוטו. עד כה קיבלתי מזונות במרץ ביתי תהיה בת 18 ולא אקבל. האם מגיע לי השלמת הכנסה למשכורת הנמוכה לציין רווקה פלוס 3 מעל 18 במחשבון יצא לי 200 שח הגיוני? איך אפשר להתקיים תודה
דני
09/02/2018 20:53
אני לא מקבל החזר הוצאות נסיעה , כמו כן המעסיק מוריד משכרי נסיעות , כל חודש סכום אחר ולא מפריש בגין הסכות הנ"ל לקרן פנסיה , מה עלי לעשות ? או למי עלי לפנות , מדובר בחברה בע"מ .
תלמיד עובד
09/02/2018 20:44
בני עובד יום בשבוע במפעל בו נמצא בית הספר שלו, הוא התחיל לעבוד בתחילת נובמבר 2017 ועד היום לא קיבל שכר. לטענת האחראי על עברת /שידור שעות העבודה שלו למת"ש היתה בעיה בהסדרת חשבון הבנק שלו. (יש לציין שאת פרטי הבנק בני העביר להם מבעוד מועד) ולמרות הבטחתם שהנושא הוסדר, וטופל , עדיין לא הופקד לחשבונו השכר בגין כל התקופה.
יש לציין שקיבל סכום סימלי כמפרעה....וזה כן הופקד לחשבונו.
האם זו הלנת שכר ? האם יש עילה לתביעה ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ