שלום,
עבדתי בחברה במשך 4.5 שנים. ב31.1.18 סיימתי את עבודתי נאמנה לאחר שפוטרתי.
מעולם לא קבלתי חודש בחודשו באופן מסודר את תלושי השכר שלי והייתי צריכה בכל פעם לפנות למשרד רואי החשבון על מנת ולקבל את התלוש. מאחר והדברים בוצעו בצורה כזו חסרים לי 10 תלושים סהכ כרגע.
התקשרתי לפני כמה ימים למשרד רואי החשבון של החברה (על פי הנוהל הרגיל אליו אני רגילה) לבקש את התלושים הנל והתבשרתי כי המנהל שלי נתן הוראה לא להעביר לי את התלושים ושאני אפנה אליו בבקשה הזו והוא יעשה את הקשר.
בנוסף, ההפרשות הפנסיוניות שלי התחילו לאחר שנה ו3 חודשים לערך ולא אחרי חצי שנה כפי שאומר החוק.
פניתי למנהל שלי מספר פעמים במהלך שנות עבודתי על מנת ונסדיר רטרואקטיבית את העניין , אך בכל פעם נאמר לי כי הם אינם נוהגים לפטר
עובדים בחברה ועל כן אין טעם להיכנס לזה מאחר ולכשאתפטר אקבל גם כך את החלק אשר אני הפרשתי.
מאחר ובסופו של דבר פוטרתי, ביקשתי עוד בשיחת הפיטורים שלי לטפל בעניין והתשובה אשר קבלתי היא כי מאחר והשכר שלי עבר שינויים במשך השנים (העלאה והורדה של יום עבודה עקב לימודים) יתכן וההפרשות הפנסיוניות הופרשו לי במשך תקופה מסויימת ביתר אחוזים ועל כן יש לחשב ולעשות קיזוזים.
בנוסף, בעת השבוע האחרון לעבודתי המנהל ניסה לשדל אותי לקחת ימי חופש. לאחר שהסברתי לו כי על פי הבנתי אם אין לי יותר מה14 אין אפשרות כזו, התרצה לבסוף.
חשוב לי להדגיש כי היחס אשר קבלתי במשך השנים היה מכפיר..ולא פעם היו אי סדרים בתלושי השכר אשר לא היו לי מובנים.
למשל:
בתום השנה השנייה להעסקתי אופסו לי כל ימי החופשה ללא
הודעה מוקדמת.
לאחר ששאלתי את המנהל מדוע כך הדבר - ענה לי כי אינו יודע דבר וכי עליי לדבר עם רואת החשבון. לאחר שיחה עימה הבנתי כי הוא התקשר לבקש לאפס את ימי החופשה.
היו לי כ12 ימי חופש בזמנו ולאחר שיחה עם רואת החשבון הוחזרו לי ימים אלו.
על כן, סיכוי גדול שאם אבדוק את *כל* התלושים לעומק בהתייעצות עם איש מקצוע אגלה אי סדרים נוספים.
אשמח להתייחסות בנושא..
*עד מתי עליי לחכות עם ההפרשות הרטרואקטיביות? (בנתיים המנהל אומר לי שהוא בודק את העניין ועברו כמעט שבועיים מיום סיום העסקתי).
*מול מי אני בודקת את תלושי השכר שלי על מנת ולראות בדיוק מה מגיע לי? אם חסרים לי דברים והאם הם כפופים לחוק.
*האם
במשכורת האחרונה שלי אני מקבלת את
פדיון ימי החופשה הנותרים+ימי
הבראה?
*במידה וישנם אי סדרים בסכום אשר נמצא כרגע בקופת הפיצויים - איך מקבלים את הסכום אשר יש להוסיף? דרך
המעסיק במשכורת האחרונה או דרך סוכן הביטוח של קופת הגמל?
המון המון תודה!!