פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 325
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דניאל
30/04/2018 18:25
שלום לכולם,
אשמח לדעת בבקשה
אני עובדת במקום העבודה שלי מיולי 2017
המשרה היא מכירות .
אני מתוגמלת לפני שעתי בתוספת תמריצים עפי מכירות .
נמצאת בטיפולי פוריות כרגע.
מה שמצריך ממני היעדרויות מהעבודה ולפעמים עקב טיפול אי עמידה ביעדי החברה בגלל החיסור בשעות .
בנוסף לכך אני סטודנטית ואחת לסמסטר יש תקופת מבחנים ז"א שגם במהלכה אני נעדרת משעות העבודה(הכל בהתאם לראיון קבלה שלי).
היום המנכל החליט שהוא משנה את החוזה .
ומשנה את היעדים
ז"א מכפיל אותם.
ובחוזה יש סעיף שניתן לפטר עובד שאינו עומד ביעדים.
השאלה שלי היא כזאת :
האם בכלל מותר במצבי להחתים אותי על חוזה?
והאם אני יגולה לדרוש מהמנכל להוסיף סעיף שלא כולל אי עמידה ביעדים בתקופת הטיפול .
אשמח לכל מידע בנושא .
תודה רבה .
סיון
30/04/2018 18:24
אדם שעובד במשרה מלאה ,א'-ה'. הגיש ימי מחלה בימים שני עד חמישי. וראשון שני בשבוע אחרי. המעסיק טוען שכדי לשמור על רצף מחלה ולקבל תשלום מלא על ימים ראשון ושני, עליו לקזז ימי מחלה גם את שישי שבת. האם חוקי?
עדן
30/04/2018 17:57
היי, אני נמצאת בחברה כמעט כ3 שנים
והוחלט ביחד עם המעסיק
לחתום על טופס הנקרא כתב הסכמה והתחייבות
כדי לקבל 100%מהפיצויים
ברצוני לדעת אם קיים עוד שלב או טופס
עבור קבלת הפיצויים במלואם?
דני
30/04/2018 17:01
בעקבות ראיון עבודה נשלחתי לבדיקת פוליגרף, נאמר לי שאם הבדיקה יוצאת לא תקינה עלות הבדיקה היא עליי בסך כ 450 שח. האם זה חוקי?
נועם
30/04/2018 16:29
שלום,
אני מתפארת מעבודתי ורציתי לדעת מהן זכויותי.
- האם מגיע כל הפיצויים (8.33) או רק מה שהפרישו לי (6%)?
- האם מגיע לי ימי החופש שצברתי, ככסף?
- האם מגיע לי הבראה עד היום שאני עוזבת?
- בכלל מה אני צריכה לשים לב כשאני עוזבת?
תודה רבה
נועם
לב
30/04/2018 15:01
האם מעסיק חייב לשלם גם על הנסיעות לבדיקות? יש התיחסות בחוק לזה? לדוגמא אישתי הייתה בבדיקה רבע שעה ועל כך קיבלה פתק, זמן נסיעה בתחבורה ציבורית + המתנה לרופא ועוד לא הופיעו בפתק זה,
מבחינת המעסיק מגיע לאישתי 15 דק ( לפי טענתו זה לפי חוק)
אשמח להסבר בנשוא
שמרית
30/04/2018 14:59
אם נקבעה לי שיחת שימוע לפני פיטורים (שבטוח יגיעו אחרי זה)
וכיתבו במכתב מספר גורמים בכירים כולל משפטי אך הפורום בפועל הוא רק מול מנהלים ישירים ויש נציגות ועד שמבחינתי היא ניטרלית ולא ממש מועילה לי איכשהו. ודרשתי שגם הגורם הבכיר וגם הגורם המשפטי שכותבו יהיו נוכחים ונעניתי בשלילה (בע"פ ,ביקשתי תשובה כתובה והתעלמו) הפורום הקיים לא מקובל עליי אני לא חושבת שהוא מייצג אותי או יש מישהו לטובתי שם.

במידה ולא אגיע לשימוע כמובן שאודיע ואציין שזה בגלל שהפורום לא מקובל עליי. מה הדין במצב שאני לא מגיעה? ישלחו לי מכתב פיטורים וזהו?

שוב תודה
אמא
30/04/2018 14:59
שלום, האם אני יכולה להשתתף באירועים חברתיים של החברה בזמן חופשת לידה? אם כן, האם נדרש ממני להצהיר כי האחריות עליי?

תודה!
גילי
30/04/2018 14:54
אני עובד כבר 8 שנים בקבוצת x . בתוך הקבוצה יש מספר חברות.
אני עובד בחברת השכרת הרכב.
שבוע שעבר הגשתי פיטורים והם הציעו לי לעבור לחברה אחרת בתוך הקבוצה של מכירת רכב.
אממה עכשיו אני מרוויח שכר גלובלי של נגיד 5000 שח ובחברה החדשה שהציעו לי הם אומרים לי שכר בסיס של 1500 שח ועוד 1200 שח שעות נוספות גלובאליות.

השאלה שלי אם הם יכולים לשנות לי את השכר? ואם הם משנים האם הם צריכים לתת לי פיצויים על 8 שנים שעבדתי בחברת השכרת הרכב ואז להתחיל מ 0 בחברה החדשה בתוך הקבוצה.

אודה לתשובתכם
פיטורים
מאי
30/04/2018 14:52
צהריים טובים

אשמח לעזרה בנושא פיטורים.

בחודש מרץ 2018 עברתי לגור עם בן זוגי בעיר מגורים (נתניה) אני במקור ממודיעין.

בחודש יוני 2018 אני אעבוד כשנה במקום עבודתי הנוכחי במודיעין.

סוכם עם המעסיק שלי תנאי העסקה שונים (בעל פה) למשך כחודשיים (אפריל-מאי) הוחלט שלקראת סיום התקופה נשב לשיחה ונקבע מה קורה עם המשך העסקתי בחברה.

לאחרונה התבקשתי לרשום מכתב פיטורים.

האם אני זאת שצריכה לרשום את המכתב למרות שלא אני זאת שהחליטה לסיים את העבודה? האם מגיע לי פיצויים בגלל סיכום.

התקופה או בגלל מעבר הדירה? אשמח לעזרה.

תודה מראש
שלי
30/04/2018 14:50
האם מחוייב מעסיק לציין בפני עובדת לפני העסקתה שהיא מחליפה לחופשת לידה?

התקבלתי למקום עבודה שבדיעבד רק אחרי כמה שבועות התברר לי שאני הולכת להיות זמנית כמחליפה.

לא ציינו זאת בפניי אלא הבנתי את זה לבד במהלך העבודה דרך כך שלא קיבלתי בין היתר זכויות כמו לשאר העובדי שירות שמביע על כך שאני זמנית ולא שווה להעניק לי זכות שעולה לחברה כסף.
א.ט
30/04/2018 14:49
אני בשבוע 32 עתידה ללדת בסוף יוני. איני מעוניינת לחזור לעבוד לאחר הלידה. יש לי 14 יום שאגרתי חופשת מחלה ואני רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת כי גם ככה לא מתכוונת לעבוד תקופה לאחר הלידה. אני מעריכה מאוד את המנהל שלי וכן רוצה להיות כנה איתו.

האם לעדכן אותו שאני רוצה משבוע הבא לנצל את החופשת מחלה ואחכ לצאת לחלד מוקדמת? או פשוט ללכת לרופא ולהוציא ימי מחלה? (חשוב לי לציין שיש לי כבר מחליפה שעוברת איתי חפיפה כבר שלושה שבועות, ואני עדייו לא רוצה לעדכן אותו שאתפטר אחרי הלידה).

מה הדרך הנכונה לפעול במקרה הזה?
קובי
29/04/2018 15:49
שאלה בדיני עבודה

אני עובד במסעדה כברמן במשרת משמרות ( בערך כ4 בשבוע ).

לאחרונה החליטו לקצץ במשך המשמרות. (פחות שעה במשמרת ערב ופחות חצי שעה במשמרת בוקר).

האם יש איזושהי פגיעה בזכויות או שזאת זכות המעסיק לקצץ בשעות? יש לציין שהשינוי נעשה לאחר שנה וחצי של עבודה בשעות מלאות.

תודה מראש
עורך דין
30/04/2018 14:35
שלום קובי

המדובר לכאורה על הרעה בתנאי העבודה וזכותך לפנות אל המעסיק בדרישה לתקן את ההרעה, שאחרת תוכל להתפטר בדין מפוטר. אם אין לך ותק של שנה לפחות במקום העבודה, זה לא באמת ישנה דבר, שכן לא יגיע לך לקבל פיצויים.

בהצלחה
חני
29/04/2018 15:45
במקום עבודה הקודם לא שולם לי משכורת מה10/4 עד עכשיו, וגם לא נראה לי שזה הולך לקרות.... מדובר על חודש אחד מלא. (מרץ)
מה עושים עכשיו? תביעות קטנות? עורך דין?
היא יודעת שזה הלנת שכר. היא מנסה "להתנקם בי" כי אמרתי לה שלא מתאים לי להמשיך לעבוד אצלה.
חייבת עו"ד לכמה שאלות בפרטי.
עורך דין
30/04/2018 14:33
שלום חני

עליך לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. יש באתר זה מדריך מפורט ויעיל שיסביר לך איך בדיוק לעשות את זה.

בהצלחה
נירית
30/04/2018 14:13
שלום,
אני עובד כ 4 שנים בעמותה לחבר הוותיק שנותנת שירותים לאזרחים ותיקים כחל משירותי הרשות המקומית.
יום אחד,קיבלתי הודעה שהחל מהחודש השתנה התשלום בגין ימי מחלה לפי החוק. כלומר לא ישולם לי גמול על היום הראשון למחלה ...
שאלתי : האם מותר לשנות את תנאי העבודה? אין זה הרעת תנאים?
במקביל קיבלתי הודעה על זכאות לדמי ביגוד בסך 250 שח בשנה כאשר הסכום המינימלי בחוק הוא כ 1000 שח בשנה.
היכן אוכל לדעת מה הזכויות שלי ואם אני קשור להסכם קיבוצי או צו הרחבה שמעגן את זכויותי.
מ.ב
30/04/2018 10:53
אני מתפטרת מבעבודה שלי לאחר כמעט שנתיים מאחר והם לא מוכנים להאריך לי את חופשת הלידה מעבר ל6 חודשים, השאלה שלי היא כזאת:

הם יכולים להכריח אותי לכתוב מכתב התפטרות עכשיו במקום בתום התקופה שמותרת לי עפ״י חוק?

הם טוענים שהם צריכים להיערך ולחפש עובדת חדשה.

תודה מראש
רותם
30/04/2018 10:51
התחלתי אצל המעסיק הנוכחי בפברואר 2017 וילדתי בינואר 2018. חופשת הלידה שלי הסתיימה לפני שבועיים ואני לא רוצה לחזור למקום העבודה בעיקר בגלל הרעה שהייתה לי שם בתנאים, ואני רוצה לנסות לבקש אבטלה בלי תקופת ההמתנה של 90 יום. אז השאלות הן בעצם - כשאני שולחת עכשיו מכתב התפטרות אני למעשה אומרת שההתפטרות נכנסת לתוקף בעוד חודש (יענו חודש התראה מראש)?

הרי עם תקופת חופשת הלידה יש לי ותק של מעל שנה.. והאם אני זכאית לפיצויים? המעסיק לא הפריש לי למיטב ידיעתי כלום לפנסיה או כל דבר אחר במהלך ההעסקה שלי. העבודה הייתה 6 משמרות בשבוע, בהתחלה 7 שעות כל משמרת, ואז שינו לי את התנאים ל5 משמרות של 5 שעות בשבוע. אופן ההעסקה/ההרעה משפיעים באיזשהי צורה על פיצויים והתראה מראש?!
קצת נימנמתי בטיפול של הנושא ואני ממש רוצה לעשות לעצמי סדר בראש לפני שאני שולחת את המייל למעסיק. תודה מראש
ברוך
29/04/2018 21:07
אהלן.
1. אני עובד בחברת אבטחה ויש לי קנס יציאה בגלל קורס מאבטחים, כשחתמתי על החוזה היה רשום שהשכר שלי הוא מינימום והאתר עבודה הספציפי שהייתי בו מוסיף לנו כמות מסוימת של כסף. כרגע הודיעו לנו שאנחנו כבר לא מאבטחים את האתר וצריכים לבחור מקום חדש בשכר נמוך יותר. האם יש בזה הרעת תנאים?.

2. חודש שעבר לא קיבלנו את השכר המלא שלנו.

3. כשחתמתי על החוזה לא קיבלתי העתק שלו, לפני חודש ביקשתי שוב ועדיין לא הביאו לי, היום הייתי במשרדים וביקשתי ואמרו לי שהבחור האחרי על זה לא נמצא כרגע ואין להם מושג איפה החוזה שלי.

האם כל זה יכול לעזור לי לצאת מהחברה בלי לשלם להם את הקנס?

תודה מראש!
יוסי
29/04/2018 21:05
שלום לכולם
אני עובד 8.5 שעות עבודה ביום, 42.5 שעות שבועיות.
האם מותר למעסיק שלי לחייב אותי להישאר שעות נוספות? כשהוא נותן לי התראה חצי שעה בלבד לפני סיום העבודה.

או שלפי חוק יש זמן מסויים שעל המעסיק להודיע לעובד על מנת שיערך בהתאם (למצוא בייביסיטר לילדים,למצוא מישהו שיוציא אותם מהגן, וכו'...) מקווה שהבנתם את הכוונה שלי.

אציין שהמעסיק שלי היא חברה ציבורית גדולה

אשמח לתשובה
חיים
29/04/2018 21:03
חתמתי על חוזה לשנה במקום העבודה שלי. עברה חצי שנה ואני רוצה להתפטר. אחת מהסיבות היא שהחברה החליטה לעשות חלוקה לא צודקת במחלקה מבחינת שעות עבודה ומשמרות. מה גם שהעבודה והשעות הן שונות ממה שהוצג לי בראיון עבודה.

לדוגמה: נאמר לי בפירוש שאין משמרות לילה אך בפועל קורה לא מעט שהמשמרות גולשות אל תוך הלילה, עד השעות הקטנות.

האם זאת יכולה להיות עילה להפרת חוזה מצד החברה ובכך לשחרר אותי מההתחייבות?

תודה מראש לעונים.
אילן
29/04/2018 18:11
שכר היסוד מורכב מ30 שח לשעה כפול מס שעות התקן .
וכל ייתר שעות העבודה הם בבחינת שעות נוספות .
האם ההפרשות לפנסיה לפי סעיף 14 יכול שיהיו רק על שכר היסוד או שגם השעות הנוספות נכללות בחישוב
אלכסנדרה
29/04/2018 17:41
עבדתי במרכז רפואי פרטי כמזכירה במשרה חלקית. בראיון עבודה אמרתי שאני שחקנית וצריכה את העבודה כעבודה נוספת להכנסה לשילוב עם המשחק. הייתי מגישה משמרות לפעמים מקבלת כמו שהגשתי לפעמים פחות. בשבוע שהיה הגשתי 4 משמרות כרגיל והמנהלת דרשה שאגיע במשמרת שלא הגשתי. היא טענה שכבר התחשבה בי מספיק. הסברתי לה שאני לא יכולה ושהגשתי לה מה שאני יכולה. היא שיבצה קוגם את העובדות במשרה מלאה ואז שיבצה לי רק משמרת 1 מתוך 4 שנתתי ועוד משמרת שלא נתתי וכתבה לי שאני חייבת לבוא. הסברתי לה בכל לשון שאני לא יכולה ולא הגשתי את המשמרת הזאת. הכל מתועד בוואטסאפ. היא הפסיקה לענות לי וכשלא הגעתי כמובן זימנה אותי לשימוע לקראת פיטורים. על מה ולמה לי להגיע לשימוע??? היא שיבצה אותי ללא אישורי כשאמרתי לה במפורש שאני לא יכולה לקחת את המשמרת ונתתי לה 4 משמרות, ואז היא פשוט הפסיקה לענות. היא שלחה לי אץ מייל השימוע רק היופ עם תאריך שאני לא יכולה להגיע בו בכלל. וגם שוב על מה ולמה? אשמח לייעוצכם.
מור
29/04/2018 16:27
במידה והמעסיק " מקפיץ " עובד במיוחד , האם החוק מחייב את המעסיק לשלם מינימום שעות מסויים?

לדוגמה: הוקפצתי ל10 דק לעבודה האם המעסיק מחוייב לשלם לי עבור 3 שעות גם אם הייתי רק 10 דק?
תודה מראש
דניאל
29/04/2018 16:16
שלום.
שאלה בדיני עבודה.
ידוע לי ש אנשים שעובדים במשמרות בתעשייה זכאים להנחה של 15% במס הכנסה .
אני עובד חברה שמוגדרת כ אחזקת מערכות.
בפועל אני עובד במחלקת יצור.
בגלל זה אומרים שלא מגיע לי הנחה כזאת.
האמנם ? והאם אפשר לאשות אם זה משהוא?

האם משמרות שבת פטורות ממס הכנסה?
גרשון
27/04/2018 17:13
שלום אני עובד בחברת תקשורת ספק אינטרנט
אני מקבל משכורת קבוע פלוס 1000 שקל שעות נספות בין עם עבדתי יותר מי 186 שעות או פחות
השאלה עם גם אני צריך לעבוד פחות שעה בשבוע ?
והעים אני חייב לעשות שעות נספות שהם מבקשים או שאני יכול לסרב ?
עורך דין
29/04/2018 15:27
שלום גרשון

אתה אמור לעבוד פחות שעת כל שבוע עכשיו, לאור קיצור שבוע העבודה. לגבי שעות נוספות, הרי שחוזה העבודה שלך אמור לתת מענה לשאלה.

בהצלחה
אורלי
29/04/2018 14:45
שלום רב ברצוני לדעת מה זה אומר גילום זקופות שרשום לי בתלוש המשכורת
תודה רבה
עורך דין
29/04/2018 15:13
שלום אורלי

הכוונה בדרך כלל היא כי המעסיק נושא בתשלום מס על הטבות שניתנות לעובד והוא מחוייב בגינן שוויין משכרו. המדובר על הטבות כמו רכב, טלפון נייד וכדומה. כל אלה מופיעות בסעיף גילום זקופות.

בהצלחה
דוד
27/04/2018 20:20
עבדתי השבוע 52.5 שעות, 6 ימים בשבוע.
במהלך השבוע היו לי 3 משמרות כפולות של 11 שעות.
לפי מה שהבנתי אני אמור לקבל שעות נוספות על כל יום.
אבל כבר ביום חמישי בשעה ה7 לעבודה הגעתי ל42 שעות שבועיות.
אני בכלל לא מצליח להבין איך לחשב את השעות נוספות, מה לעשות אם השעות הנוספות היומיות חופפות עם השעות הנוספות השבועיות (לאחר שעה 42 לשבוע)?
האם השעות ביום העבודה ה-6 כולן נחשבות לשעות נוספות?
החוק ממש לא ברור וקראתי בלפחות עשר אתרים.
עורך דין
29/04/2018 15:10
שלום דוד

שעות נוספות מחושבות ברמה היומית ולאחר מכן, לאחר 42 שעות שבועיות, גם ברמה השבועית כך שכל שעה אחרי 42 שעות בשבוע היא שעה נוספת.

לצורך ביצוע חישוב פרטני יש לפנות לחשבת שכר או יועץ מס.

בהצלחה
אח
28/04/2018 03:11
האם רשאי בית חולים להעתיק אחיות ממחלקה אחת לאחרת ללא הסכמת העובד?
עורך דין
29/04/2018 14:37
שלום אח

מה כתוב בחוזה העבודה שלך בנושא? מה הנוהג בבית החולים בוא אתה עובד בנושא העברה בין מחלקות? מה הסיבה לרצון להעבירך למחלקה אחרת?
אור
29/04/2018 00:40
שלום רב.
קבלתי 22 ימי מחלה על רצועה צולבת וכנראה שאקבל יותר מן הסתם מה עושים?
ימי מחלה נגמרו לי.
בברכה אשמח לתשובה.
עורך דין
29/04/2018 14:26
שלום אור

מבחינת המעסיק, אם אין לך ימי מחלה צבורים, הוא לא אמור לשלם על ימי ההיעדרות. יכול להיות שכדאי לך לפנות למחלקת תאונות אישיות בביטוח הלאומי ולבדוק מה הזכויות שלך מולם לאור הפגיעה המתוארת.

החלמה מהירה
רם בן יעקב
29/04/2018 06:19
שלום וברכה.
ב-29.1.17 התחלתי לעבוד אצל קבלן בניין. לא קיבלתי ממנו חוזה/הסכם עבודה ואפילו לא הודעה לעובד אותה הוא היה מחויב לתת לי ע"פ חוק תוך 30 יום. ב-31.12.17 פוטרתי עקב "סיום הפרויקט" וכעת עקב כמה זכויות שהבנתי רק כעת שלא ניתנו לי לעניות דעתי, [שעות נוספות, אי קבלת הודעה מוקדמת על הפיטורים דמי כלכלה וכו...]וגם הרעת תנאים שקרתה במהלך עבודתי, איני יודע מה לעשות. נא הצעתכם...תודה.
עורך דין
29/04/2018 14:23
שלום רם

מוטב במקרה הזה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין ולבחון את הנושא לעומק, על מנת להבין בדיוק מה הן הזכויות שלא שולמו לך ולדאוג למימושן המהיר ולפי החוק.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ