שלום, רציתי לשאול על חוקיות
חוזה שחתמתי. החוזה (בהסכם מצויין כ"הזמנה") הינו מול סוכנות שכביכול "מייצגת" אותי מול הפקות לתפקידי ניצבות ומשחק בסדרות וסרטים.
ישנם מספר נושאים שרציתי לעמוד על חוקיותם:
1. כשנפגשתי עם נציגי הסוכנות, הוסבר לי שעל מנת להיות מיוצג, אני צריך לשלם (מה שכבר נשמע מפוקפק) סכום של 375 ₪ בחודש למשך 4 חודשים, כיוון שהסוכנות משקיעה עליי כסף כביכול בתצלום מספר תמונות ועוד כמה הוצאות כמו פרסום, ביטוח וכו'.
בחוזה עצמו ה"הזמנה" מתייחסת רק לתצלום התמונות, מה שאני מבין מזה שבעצם "הזמנתי" מהם בוק של תמונות ועל כך אני משלם מחיר של 1500 ₪.
כמובן שמה שהציגו לי בשיחה שונה לחלוטין ממה שחתמתי עליו. ובכל מקרה, אני לא משתמש בתמונות באופן
אישי, אלא רק בשביל הסוכנות והייצוג שלי על ידה.
2. יש סעיף שאומר כי הסוכנות "אינה מתחייבת בשום צורה ואופן כלשהם לספק עבודה למזמין, וכן כי הצלחתו של המזמין תלויה אך ורק בכישוריו ובמזלו". האם זה מציאותי לתלות במסגרת חוזה עבודה את הצלחתי במזל שלי?
כשרון יש לי, כך שאי אפשר לומר שאני לא מקבל עבודה כיוון שאיני מוכשר מספיק. והאם זה חוקי שהסוכנות יכולה לתת לי הצעות לעבודה רק כשמתאים לה?
עוד באותו נושא, היו מספר פעמים שהתקשרו אליי מהסוכנות וקבעו איתי יום עבודה למחרת, ולאחר כמה שעות ביטלו. האם אני צריך לקבל
שכר על ימי העבודה שבוטלו?
3. יש סעיף שאומר כי הפרת "הסכם ההזמנה" שעיקרו אי תשלום מחיר ההזמנה או חלק ממנה, תביא לביטול ההסכם, אך הפיצוי המוסכם יהיה במחיר ההזמנה. האם זה חוקי? כי לפי מה שהבנתי, אסור לקבוע קנסות
בחוזה אישי.
4. באופן כללי, חסר פירוט תנאי עבודה. מה שכן כתוב זה שהתמורה על העבודות אליהן יפנו אותי תועבר לסוכנות, ותגיע אליי דרכה בניכוי 20%+ מע"מ.
לא כתוב שום דבר על שכר יום עבודה (ששוחחנו עליו בעל פה, והוא נע בין 200-1500 ₪, שבפועל לא עלה על 250 ₪ לא כולל
ניכויים. לא כתוב גם שום דבר על מועד תשלום השכר, ואורכו של יום העבודה הרגיל. האם זה לא פוסל את החוזה?
5. דבר אחרון, לא דיברו על החזרי
נסיעות, שאני משלם מכיסי. אני יודע שחייבים לתת לי החזרים עד לתקרה העומדת על 25 ומשהו ₪. במידה ואני משקיע מעל 85 ₪ להגיע ליום העבודה, האם אני יכול לקבל החזר גבוה יותר? תודה