אני מעסיקה עוזרת משק בית פעם בשבוע ,אני מבקשת לדעת פרטים לגבי תשלום לקרן פנסיה עבור העובדת. האם העובדת צריכה להשתתף ? וכמה? ומה לגבי קרן פיצויים האם גם זה חובה? אני מאד רוצה לעמוד בכל הדרישות שבחוק ולכן שמחתי למצוא את הפורום שלכם שמאפשר לקבל מענה לשאלות הנ"ל!
אני עובדת משעה 15:30 - 19:00 . האם יש להוריד לי חצי יום חופש בערב חג ? בערב ראש השנה ובחופשת סוכות המשרד נסגר לחופשה מרוכזת. אני עובדת אחה"צ. האם יש להוריד לי חצי יום חופש. אני עובדת בשעות היום במקום אחר ושם מורידים לי חצי יום חופש על ערב החג. אשמח לשמע על התייחסותך
אשתי פוטרה אחרי 25 שנות עבודה. עסקה בשיווק ומכירה בענף התכשיטים. במסגרת הסדר הפיצויים, היא נדרשת שלא לעסוק בתחום עסוקה הספיצי במשך שנה. האם זכותם לדרוש זאת? תודה
שלום, אני עובד בתחנת דלק קצת יותר משנה ולפני חודש וחצי הייתי חולה. הבאתי לבוס שלי את האישור של הימי מחלה מהרופא והוא טען שבגלל שהוצאתי את האישור אחרי שהייתי חולה אז הוא לא ישלם לי בטענה שכל אחד יכול להגיד שהוא חולה ולהוציא אישור מחלה. רציתי לדעת האם זה חוקי ומה אני יכול לעשות בעניין על מנת לקבל את התשלום שמגיע לי לפי החוק?
בעלי נדרש לחתום על חוזה חדש, הוא דובר אנגלית והגישו לו חוזה בעברית, שלחו אותו הביתה באמצע יום עבודה שאני יסביר לו את החוזה, ראשית רציתי לדעת האם הם לא צריכים לתת לו חוזה בשפתו וחשוב לציין שהמקום מעסיק רק דוברי אנגלית, רוסית וערבית, האם אמורים לשלם לו על אובדן יום העבודה? האם הוא יכול לסרב לחתום על חוזה חדש באם תנאיו פחותים מהחוזה שיש לו היום? אודה לכם על תשובתכם המהירה
מתן חוזה עם הרעת תנאים מאפשר לעובד להתפטר בשל הרעת תנאים במקרה הצורך או להתנגד להרעת התנאים. המעסיק יכול לאפשר לעובד במקרה שזה רצונו לפנות לאנשי אמונו ולהתייעץ במידת הצורך או שיתורגם החוזה. באם הוא הגיע ליום עבודה הדבר לא צריך לפגוע בשכר עבודתו בגין יום העבודה המוסכם.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
יש לתת את תנאי העבודה בשפתו של העובד.
כמובן שאם מדובר בתנאים פחותים מהנוכחיים אינו חייב להסכים להרעת תנאים.
ניתן להגיע להסכמות מול המעסיק ביחס ליום העבודה.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
אני רוצה להבין, מאחר והמדובר בחוזה מורכב ומפורט מאד. בהנחה שבעלי יבקש לקבל אותו בשפת אמו. האם ניתן לכפות עליו חתימה על חוזה חדש, שיחליף חוזה קיים שאינו פג תוקף?
באם ירצה לחתום על חוזה בשפת אימו והמעסיק ימציא כאמור חוזה כזה יוכל העובד לבטל את החתימה על החוזה הישן באם חתם עליו ולחתום על החוזה החדש תחת האמור בחוזה הישן.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
ברור לכל שאם בעלי ירצה לחתום הוא יחתום והחוזה החדש יבטל את הישן. זה ככה בעבודה ובכל מקום אחר, כפי שאני מבינה. אם רוצים חותמים וחוזה חדש יכול לבטל חוזה שקדם לו. השאלה האם למעסיק יש סמכות חוקית במסגרת דיני עבודה או חוקי חוזים אחרים לכפות חתימה על חוזה עבודה חדש שיבטל את החוזה הישן? כאן בדיוק הנקודה שאיני מבינה...
המעסיק יכול בכפוף למתן זכות השימוע לבצע הרעת תנאים מהותית בחוזה בין בחתימה על חוזה או בהודעה לעובד על שינוי תנאי עבודה. לעובד הזכות להתפטר בשל הרעת תנאים מהותית או לטעון כנגד הרעת התנאים.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
רציתי לברר לגבי תשלום פיצויים, אני באוקטובר אהיה בת 62 , אני עובדת המיכללה למינהל בתור משגיחה החל מ-2.96 עבודתי היא לפי שעות, מדי שנה עורכים לי חוזה עבודה והחל משנת 2008 המעסיק מעביר אחוז עבור הפיצויים שזה פחות מ-8.33% מהמשכורות.
בחוזה מצויין לפי חוק ההרחבה לסעיף 14 זה הסכום שאקבל כשאפרוש האם זה חוקי זה מופיע באחד הסעיפים בחוזה ולא בנפרד ואינני חתומה עליו אלא בסוף החוזה איך אני מחשבת את הפיצויים הרי כל שנה המשכורות שונות...
קיומו של סעיף 14 מותנה בתנאים שונים שעל המעסיק לעמוד בהם ובין השאר נושא החוזה הרלוונטי לעניין סעיף 14. באם המעסיק אינו עומד בתנאים אלו ספק באם ניתן יהיה לתת תוקף לסעיף וחובתו תהיה לשלם את מלוא פיצויי הפיטורין כחוק במקרה המתאים.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
שלום, בחודשים מאי-יוני-יולי 2012 עבדתי במסעדת קורדיליה ביפו בתור מלצרית. עזבתי לאחר תקופה זאת בגלל שהם לא סיפקו לי את השעות או את המשכורת שהובטחה לי. מעבר לכמות מסויימת מהטיפים שהיינו מקבלים במזומן, היינו אמורים לקבל את שאר הסכום וטיפים באשראי כמשכורת חודשית עם תלוש. מעולם לא קיבלתי את הנ"ל.
ארבע פעמים במהלך הזמן שעבר פניתי אליהם, כולל פעם אחת שדיברתי ישירות עם אחד המנהלים והוא הבטיח לבדוק את הנושא. הם מעולם לא חזרו אליי. מה אפשר לעשות בנושא אפילו ולמרות שעברה שנה? אשמח אם תעזרו לי, נועה.
לפני כחצי שנה ביטוח לאומי אישר לי תשלום דמי פגיעה ל-91 יום (בעקבות תאונת עבודה שארעה לפני כשנתיים), אך עד כה לא שילם. בכל פעם שאני פונה לב"ל אני נענית בתשובה: זה בטיפול / בבדיקה. מה עליי לעשות כדי לקבל את התשלום שמגיע לי לפי חוק?
לרוב הביטוח לאומי משלם את דמי הפגיעה המגיעים לעובד באופן מהיר לאחר מתן ההחלטה. מומלץ לפנות ישירות לביטוח הלאומי בתלונה בעניין אי תשלום דמי הפגיעה. באם לא משלמים את דמי הפגיעה ניתן לפנות בתביעה לבית הדין לעבודה.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
שלום רב עבדתי במקום עבודה כ-5 ימים ולא נתנו לי טופס 101 למלא. כמו כן לא שולמה לי משכורת על ימי העבודה. פניתי אל המעסיק פניות חוזרות ונשנות בבקשה לקבל את המשכורת ולמלות את הטופס וכל פעם הוא אומר לי "מחר" איך אפשר לקבל את מה שמגיע לי, עברו כבר כמעט חודשיים ואני ממש לא רוצה לוותר על התשלום למרות שזה רק כמה מאות ש"ח? בתודה מראש שי
שלום אני עובד ברשת אייס כבר שנה, ורק היום התברר לי כי השכר שאני מרויח הוא פחות מאשר שכר מינימום. אומנם אני לא מגיע לשכר מינימום אבל גם אני מקבל תמריצים יחסית בסדר אבל לא יודע זה כאילו אם אני לא מוכר אז אני מת מרעב האם אפשר לערער או להתלונן ? . חשוב לציין שאני עובד 6 משמרות בשבוע 7 שעות ביום כולל הפסקה אנא הסבירו לי לגבי הזכויות שלי לשר שונה במקרה כזה אם בכלל.
חשוב לציין ששכר המינימוום לעובד שעתי נמדד בהתאם לשכר לשעה שמשולם לעובד. גם עובד לפי מכירות המעסיק מחוייב בשכר מינימום לשעה לכל הפחות. באם לא משולם שכר מינימום שעתי מומלץ לפנות לייעוץ וייצוג משפטי בעניין. משרדנו עומד לשרותכם.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
עבדתי בחברת כתר פלסטיק ופוטרתי סמוך לתקופת סיום שנת עבודה, בידי 12 תלושי שכר מלאים אך מקום העבודה טוען שלא מגיע לי פיצויים, אשמח לדעת אם יש לי עילה לתביעת פיצויים כמו שאני מתאר לעצמי, ואם כן - מהו הנוהל וההליך לצורך הגשת תביעה כזאת באמצעות עורך דין או לבד.
שלום רב אני עובד במסגרת שבה עלי לנסוע למוסדות ולהרצות בערך שעה בכל מקום אני יוצא ב12 וחוזר בשמונה בין המקומות אני צריך לנסוע ולכאורה אני "לא עובד" בזמן הזה. רציתי לדעת האם אני מחשב את זה כזמן עבודה לעניין חישוב דמי הבראה (אחוז משרה)
שלום, ברצוני לדעת מהם זכויותיו של עובד העובד עפ"י דרישה דהיינו יכול לעבוד חודשיים, הפסקה של שלושה חודשים ושוב לחזור לפרק זמן נוסף וכן הלאה, האם יש להפריש עבורו לקרן פנסיה ? האם הוותק ייחשב מהיום הראשון לעבודתו כולל החודשים שלא עבד בהם, מה לגבי הבראה וחופש כיצד עלי להתייחס לוותק? תודה מראש על עזרתך
אני עובד כשכיר בבית אבות בית רחל כבר 4 שנים כ- 10 שעות שבועיות. במסגרת תפקידי אני מעביר הרצאות לקשישים. עד היום לא הופרש לי קרן פנסיה או זכויות נוספות כמו חופש מחלה או דמי הבראה. האם זה חוקי? הערה: כששאלתי את מעבידי תשובתו הייתה שאני עובד לפי שעות ולכן לא מגיעות לי זכויות כמו לכל עובד שכיר אחר שמועסק על בסיס שכר גלובלי.
אם אתה אכן עובד שכיר עם תלוש אז בוודאי שמגיעות לך כל הזכויות הסוציאליות שציינת ואין קשר להיקף המשרה.
אם אתה פרילנסר שמעביר הרצאות בעוד מקומות כנגד חשבונית ייתכן והתשובה תהיה שונה.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי לבחינת העניין.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום רב!
ברצוני לדעת לגבי חופשת לידה. אני התחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית שלי ב 25.10.2012 ונכנסתי להריון, תאריך המשוער שלי הוא 1.10.2013. האם אוכל להאריך את חופשת הלידה שלי לחצי שנה, כמובן שלא בתשלום?
שלום רב! אני בשמירת הריון כשלושה שבועות. התחלתי את עבודתי לפני חצי שנה, אשמח לדעת כמה ימי מחלה מגיעים לי
והאם אני מקבלת אותם ישירות מהמעסיק או שיש צורך לפנות לביטוח לאומי?
אני עובדת שכירה בחברה 1.7 שנים מחודש ינואר 2012 אני מבקשת לבדוק את השכר שלי מכיוון שלא שולמו לדעתי כל השעות. בתחילה נאמר כי ההסכם איתי מבלבל למרות שלא היה לי כלל הסכם.
אח"כ החשב פוטר, אח"כ נכנסה חשבת חדשה ו... בקיצור נדחיתי שוב ושוב. אתמול בשעה טובה ישבתי עם החשבת, וזו החליטה שצריך להוריד לי רטרואקטיבית 1/2 שעה בכל יום על הפסקות שלא הורידו ומצד שני גם לא ניתנו. רציתי לדעת אם זה בהתאם לחוק להוריד מהשכר עבור שנה ו-7 חודשים אחורה? תודה
שלום, אני מועסקת במקום העבודה שלי החל מסוף שנת 2008. בעת חתימת החוזה נבדק תעריף החופשי חודשי בעיר מגוריי. התעריף בזמנו היה 224 שקלים. מאז, בכל תחילת שנה עלה המחיר אך החזר הנסיעות במשכורתי לא התעדכן. כיום המחיר כבר עומד על סך של 252 שקלים. פניתי לחשבת השכר בנושא. תגובתה הייתה שתעדכן את השכר החל מהחודש הקרוב ובעניין השנתיים האחרונות "זוהי אחריות העובד לשנות את תעריף הנסיעה" ועל כן לא יינתן לי החזר רטרואקטיבי. לא הצלחתי למצוא באינטרנט התייחסות לנושא זה. מה החוק אומר בעניין?
שלום, עבדתי במקום עבודה מתאריך 20.1.10 עד התאריך 15.5.13. המעסיק שלי פיטר אותי בחודש מאי. המשכורת האחרונה שולמה לי באיחור של שבועיים ולא קיבלתי פיצויים ודמי הבראה. הייתי רוצה לקבל עזרה בנושא, למי עלי לפנות ומה לעשות.
אני ועוד ארבעה עובדים קיבלנו זימון לשימוע ממנהל העבודה שלנו בחברה. השימוע אמור להערך בתאריך 11 לאוגוסט. רציתי לדעת האם מקובל ויש אפשרות לפטר עובדים לפני ראש השנה והאם יש לנו העבודים דרך לפנות למשרד העבודה או לכל גורם אחר על מנת לעכב את הפיטורים עד אחרי תקופת החגים. אני וארבעת העובדים האחרים מועסקים בחברה מעל 5 שנים. אשמח לעצתכם!
קיבלתי מכתב פיטורין ,ונאמר לי בעל פה שאני יכול להחליט אם להגיע או לא להגיע לעבודה במשך 30 הימים הקרובים.
שאלתי האם במקרה שאני מחליט לא להגיע עדין אקבל תשלום על 30 ימי ההתרעה המוקדמת. האם המעסיק יכול להוריד לי ימי חופשה על הימים שאיני מגיע בהם. תודה
בעיקרון הנך זכאי לתשלום בגין חלף הודעה מוקדמת אם אינך מגיע- אך מוטב לסכם זאת מראש מול המעסיק.
לא ניתן לחפוף בין תקופת הודעה מוקדמת לימי חופשה ללא הסכמתך.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
חיפשתי ברשת עורכי דין שמתמחים בבקשת אשרת עבודה לזרים בישראל ונתקלתי באתר שלכם, אתר מרשים ביותר! הייתי רוצה לבקש מכם יעוץ משפטי וסיוע לעסק שאני ועוד שותף רוצים להקים. אנו שני שכירים שרוצים לעבור ולהיות עצמאים, לאחר ביקור במזרח הרחוק חשבנו לפתוח ספא תאילנדי המורכב מבנות תאילנדיות, אנו יודעים שהרעיון לא מקורי (הספא במלון אורכידיאה באילת מבוסס על רעיון דומה) אבל היתרון שלנו יכול לבוא מהבחירה האישית של הנשים וממשתנים שונים אנו צריכים עזרה בכל התהליך של הבאת עובדים כאלו לארץ כמובן שאין לנו שום עניין לפגוע בזכויות של העובדות, ונשמח לקבל ייעוץ של עורכי דין מובילים בנושא זכויות עובדים וזכויות נשים. יום טוב, רגב
ברצוני לדעת לאחר שיחת שימוע עם המעסיק שלי כמה זמן עליי להמתין לתשובה יש לציין שכרגע אני מושעית מהעבודה כבר 3 ימים ואני לא יכולה להרשות לעצמי לשבת בבית ולהמתין לתשובה ללא הגבלת זמן האם יש הגבלת זמן למעסיק למתן תשובה לעובד? מה החוק קובע במקרה כזה?
שלום רב חברתי עבדה בדוכן תכשיטים לאחר קבלת המשכורת היא המשיכה לעבוד עוד שבועיים ואז הפסיקה לאחר מכן על המעסיק היה לשלם את משכורת על שאר השבועיים אך כבר עבר המון זמן, כמעט חודש, ממועד התשלום (התשלום היה צריך להתקבל ב 10.07.13) והוא עדין לא שילם את המשכורת (משכורת מינימום) מה ניתן לעשות במקרה זה בשביל שהיא תקבל את השכר שמגיע לה? האם חייבים ללכת לבית משפט על זה?
פוטרתי ממכללה אקדמית בה שימשתי כמנהלת המערך האקדמי. עבדתי במכללה 10 שנים. משכורת אחרונה קיבלתי עבור מאי 13. לצערי את הפיצויים המגיעים לי לא קיבלתי בטענה כי המכללה נמצאת במשבר כלכלי עמוק. עלי לציין כי המכללה ממומנת ע"י הות"ת
שלום.
רציתי לדעת מה עושים במצב שבו אני חולה מאוד, קיבלתי חופשת מחלה מהרופא אך לפי התלוש לא נותרו לי ימי מחלה (כי עברתי לפני כשלוש חודשים ניתוח עם אשפוז והחלמה ארוכה). האם יש דרך להגיש את ימי המחלה לביטוח לאומי? מה עושים? יכול להיות שלא ישלמו לי כלל על הימים האלה? תודה.
שלום אני עובדת במרכז הזמנות של חברת פתאל ודיברתי בטלפון עם אחת העובדות זאת הייתה שיחה אישית.. במקום העבודה אין האזנות או הקלטות ואחת המנהלות שהיא אינה המנהלת שלי צותתה לנו לשיחה ורציתי לדעת אם היא יכולה לעשות כזה דבר ?
תודה