חברה נמצאת בכינוס נכסים. חלק מהעובדים התארגנו עם עו"ד וביקשו פירוק, בית המשפט סירב. כונס הנכסים צריך להגיש למחוזי דו"ח נושים. בנתיים החברה נקנתה. אני עובד בחברה ואיני מיוצג על ידי עורך דין אבל מעוניין לתבוע את זכויותי.
האם עלי להגיש דרישה לכונס? לתבוע בבית הדין לעבודה? לבקש להצטרף להליך של העובדים האחרים? נתון נוסף חלק מתביעותי קשורות גם לנושא של הכרה ביחסי עובד מעביד. האם לאחר שהכונס מגיש דו"ח נושים ואני לא דרשתי את תביעתי לא אוכל עוד לדרוש דבר או שאוכל לפנות לחברה שקנתה ולתבוע מהם?
האם עובד שלא היה חלק מקבוצת העובדים שהתארגנו עם עו"ד יקבל את זכויותיו על פי ההסדר שתקבל הקבוצה או שעליו לתבוע בנפרד אחרת לא יקבל דבר?
אני עובדת שעתית במשמרות במוקד שרות לקוחות. לא כל יום שעות העבודה הן שוות. יש ימים ארוכים יותר ויש פחות. לקחתי ימי חופש ורציתי לדעת, איך מחשבים כמה אני אמורה לקבל עבור כל יום של חופשה. תודה מראש על המענה.
שלום לכולם.
עבדתי עד לפני שבועיים בבית קפה במשך 3 שנים ו10 חודשים.
בכל הזמן הזה לא קיבלתי : שעות נוספות, דמי נסיעות, דמי הבראה, חופשה שנתית, דמי חגים ופנסיה נפתחה והופרשה לי רק לפני 7 חודשים.
לגבי הפנסיה בבוס שלי אמר שזה בגלל שהייתי חייל ולא הייתי זכאי לה.
את תלושי המשכורת קיבלתי רק לאחר כמה חודשים ולא ביחד עם המשכורת עצמה.
בנוסף לכך תלושי המשכורת לא ממש הגיוניים ( למשל רשום שם שאני מקבל 11.47₪ לשעה)
לפני כחודש העברתי לבוס של מכתב התפטרות עקב העתקת מגוריי מחולון לצפת (עיר מתפתחת) . היום נאמר לי מאחד מעובדיו שהוא לא משלם לי את הפיצויים מכיוון שחוזה השכירות לא על שמי אלא על אמא שלי.
אחי הקטן עבד איתי שם גם במשך כשנה ו4 חודשים וגם לו נאמר שמכיוון שהוא קטין הוא לא יקבל פיצויים ואת שאר הדברים.
אשמח אם מישהו יגיב לי על כל מה שכתבתי.
תודה
ב 1/12/13 אני אמורה לעבור ניתוח כף יד, בעקבות כך אני אעדר קרוב לחודשיים ממקום העבודה בו אני עובדת קרוב ל 29 שנים. רציתי לדעת האם בתקופת ההחלמה אני יכולה לטוס לחו"ל לבקר את בני הגר בארה"ב ומה החוק בענין זה, מפני שנודע לי כי אסור לי לצאת מהארץ אחרת אני אפוטר ללא פיצויים מה הדין?תודה מראש על תשובתכם.
כמעט כל משכורת יש טעות של כמה מאות שקלים,לפני כחודש ביקשתי מהמנהל שלי שיסדר לי פגישה עם הנהלת חשבונות. עד עכשיו לא תואמה פגישה. האם יש חוק/נוהל המחייב את המעסיק לאפשר לי פגישה כזו?
הכנתי דוחות מפורטים (בסיוע חשבת שכר) שלחתי למנהל שלי,הוא טוען שהוא העביר,בהנהלת חשבונות טוענים שלא קיבלו,דיברתי עם המנהל שלי על התסבוכת,הוא תקף אותי ואמר לי שאם אני לא מרוצה מהטיפול שלו,אז אני יכול לעדכן את המנהל שלו,פניתי למנהל שלו,והוא זרק אותי בחזרה למנהל שלי. מה אני יכול לעשות?
אני עובדת בחברת סיעוד כמזכירה מ 3 שנים בשנה האחרונה הייתי ב 71% אחוז משרה 132 שעה בחודש ותעריף השעה 25.76 .
בחודש ספטמבר קיבלתי את התלוש והוא הייה ככה: אחוז משרה 75% שעות עבודה בחודש 139.5 ותעריף השעה 24.37 .
קיבלתי אותו משכורת עם הפחתת תנאים האם יכול המנהל לעשות ככה? מה אני יכולה לעשות במקביל למה הוא עשה??
מה הוא עשה להוריד תעריף השעה להעלות אחוז משרה ולהעלות כמות השעות החודשית זה מזיק לי או לא
ועם מה הוא עשה הוא יכול לדרוש ממני לעבוד יותר שעות כי אני עובדת כיום 6 שעות על חמש ימים .
ותודה לכם
שלום רב, אני עובד בחברת הייטק קטנה, בערך 20 איש. במשך הרבה זמן היה נהוג שבימי חמישי ב9 יש ארוחת בוקר שאחד העובדים מכין לכל המשרד, ולאחריה "פעילות קצרה"- כל הסיפור אמור להיות סוג של פעילות חברתית חביבה.
שבוע שעבר החליט המנכ"ל להקדים את ארוחת הבוקר הזאת בחצי שעה ל8:30, מה שבעצם נעשה על חשבון הזמן הפרטי של העובדים (אף אחד לא יוצא חצי שעה קודם ביום הזה) . האם הוא יכול להכריח אותנו לעשות להקדים? או שאני יכול לבחור להיעדר?
ידוע לי כי קיים מושג של יום בחירה בו עובד רשאי לקבל חופש בתשלום מלא. האם זה חל גם עובדים שעתיים במשרה לא מלאה?
והאם המעסיק יכול להתחמק מתשלום? (כל פעם להסביר למה לא ניתן הפעם לנצל היום הזה)
לפני כמה חודשים יצא בחברתנו נוהל שמורידים לעובדים תשלום עבור שעות אם הם לא מגיעים למכסה של השעות העבודה. לפי החוזה שלי אני מקבלת שכר גלובלי. האם חוקי שמעביד לא ישלם על שעות הנוספות שאני עושה בחודש אחד ומאידך אם יש חודש שבו יש חוסר בשעות הוא מוריד בשכר ?
אני קוראת את השאלה ואת התשובות וקצת מבולבלת... בכל מקום עבודה שעבדתי בו בשכר גלובלי לא היו משלמים לי אם הייתי עושה פחות מהמכסה שנחתמה בהסכם עבודה ובנוסף לא היו משלמים לי עבור שעות נוספות...
לדוג' אם הייתי עובדת 170 שעות ולא 186 שעות היו מורידים לי בשכר אך אם הייתי עובדת 190 שעות לא היו משלמים יותר...אז מה זה אומר? שזה לא חוקי?
במידה וסוכם איתך שכר גלובלי עבור 186 שעות עבודה, אזי במידה ואת עובדת פחות באותו חודש, המעסיק רשאי להוריד לך.
מנגד במידה ועבדת 190 שעות, אזי את זכאית לשעות נוספות.
שלום וברכה עבדתי במקום העבודה שנה ותשעה חודשים
חמישה ימים בשבוע
4 ימים ב 7-8.5 שעות ליום ויום שישי בן 4-5 שעות סכ 36 שעות שבועיות בממוצע
כמה ימי חופשה בתשלום מגיע לי על פי חוק
תקופת הפיטורין שלי (לאחר שלוש וחצי שנות עבודה ) הייתה מ 1/12/93 עד 11/4/94 שבו חזרתי לעבודה.
משכתי את כספי הפיצויים והחברה בה אני עובד לא משכה את כספי תגמולי המעביד.
בשנת 2007 החברה החליטה שאם אני אחזיר את החלק שמשכתי מקרן הפנסיה היא לא תמשוך את חלקה.
החזרתי את כספי הפיצויים.
האם במצב זה לאחר כ 24 שנות עבודה (עם הפסקה ) בפרישה מוקדמת אני זכאי לפיצויים ופנסיה עבור 24 שנות עבודה ?
שלום רב. חלו אצלנו שינויים בחברה וכתוצאה מזה גם הרעת תנאים משמעותית במשכורת . הציעו לנו לקבל אתה הרעת תנאים ולהישאר בחברה או לעזוב ולקבל פיצויים. החלטתי לעזוב בגלל שיקולים כלכלים משמעותים. הבעיה היא שלא מוכנים לתת לי מכתב פיטורים. האם זה חוקי? אשמח לתשובה
אחותי בהריון שואלת...היא עובדת כקופאית במשמרות. יש לה הפסקה אחת במשך היום. בעבודה אומרים שאסור לה לאכול לפני או אחרי ההפסקה, כלומר בין 3-4 שעות לפני ההפסקה ובין 3-4 שעות אחרי ההפסקה. הפסקה כ-30 דקות.
האם מותר לאסור עליה לנשנש לפעמים לאור העובדה שהיא בהריון והפסקות האוכל האלו קשות עבורה?
לפני מספר שבועות עברה אשתי ניתוח (כירורגי) שיניים מקיף. לאחר הניתוח קיבלנו מכתב מהרופא ובו אישור למנוחה שלה בליווי למשך 7 ימים. ליויתי אותה במשך יומיים. הגדתי את המכתב ובקשה לכוח אדם בחברה שבא אני עובד ליחס את אותם יומיים כימי מחלה.
קיבלתי תשובה: שיניים לא נחשב כתעודת מחלה. האם? אודה מאוד להתייחסותכם ועצתכם. בעז.
שלום.
החברה שאני עובד פה (חברת קבלן)
מסרבת להציג דוח שעות העבודה שלי
האם זה חוקי?
כי חסרים כמעט כל חודש הרבה מאות כסף במשכורת
והיו חודשים שלא רשמתי לעצמי את שעות העבודה שלי
מה ניתן לעשות במקרה כזה?
במקרה של תביעת שכר או שעות נוספות נטל ההוכחה יהיה על החברה להציג את הדוחות ולהראות ששילמו כדין.
באם החברה אינה מוסרת לך את הדוחות אז מוטב כי תערכי רישום בעצמך.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום רב,
היום הייתי בראיון עבודה בחברה גדולה. ראיינה אותי מנהלת הגיוס ששאלה אותי ישר בתחילת הראיון , בת כמה אני ואם יש לי ילדים , לאחר התשובות שנתתי (כי אם לא אענה אז בטוח לא יהיה לזה המשך) הרגשתי שהיא איבדה ענין בראיון. האם שאלותיה חוקיות?
ראשית הכלל הבסיסי ביותר הוא כי בעת המו"מ לכריתת חוזה ישנה חובת גילוי מוגברת על שני הצדדים. עם זאת כאשר הכלל אינו רלוונטי אז הכלל אינו חל ואין חובת גילוי.
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
האם אני יכול להחזיר לעבודה חלקית עובדת שרוצה לפרוש לגמלאות (בת 65) ולמשוך את כספי התגמולים והפיצויים שלה, אני מעונין לאפשר לה להמשיך לעבוד חלקית פעמיים שלוש בשבוע, האם אני יכול לאפשר לה לפרוש לגמלאות ובכ"ז שתחזור לעבוד חלקית.
שלום,
אני גרה במושב, מקום עבודתי נמצא במושב ליד (בערך 7 ק"מ מרחק)
אך אין אוטובוסים להגיע לעבודה וגם לא לחזור הביתה.
רציתי לדעת במקרה כזה מה גובה החזר נסיעות שהמעביד אמור לתת לי,
אני עובדת שעתית (3/4 משרה)
תודה מראש.
שלום רב,
אודה לקבלת מענה בנושא , אני ממש אובדת עצות.
אני התפטרתי ממקום עבודתי לאחר לידה, יצאתי לשמירת הריון באפריל וילדתי ביוני, וסיום החל"ד שלי היה ה-10/09 ,המעסיק אמר לי מהו גובה דמי הפיצויים ואני לא הבנתי מדוע גובה סכום הפיצויים הינו נמוך.
ביררתי מולו האם תק' שמירת ההריון + חל"ד לא נכללו בתחשיב של גובה דמי הפיצויים, והוא ענה ש: "בתק' שמירת ההריון וחופשת הלידה ממשיכים לשלם לקופת הפנסיהוותק תק' העבודה נמשך, אך לחישוב הפיצויים נלקחים הכספים שהתקבלו ב12 חודשים האחרונים לסיום העבודה - זה החוק"
עכשיו אני יודעת שנתונים אלו נכונים לעובד שעתי ואילו אני עובדת על בסיס חודשי!!!
המעסיק אמר לי שבהנהלת החשבונות שלו עשו את כל החישובים לפי החוק .
אנא עיזרו לי, מה החוק אומר במקרה זה ? ?
האם אכן החוקים למתן גובה דמי פיצויים משתנים כשנכנסים פרמטרים של שמירת הריון וחל"ד ???
האם זה נכון מה שהמעסיק אמר לי- שמחשבים את גובה דמי הפיצויים לפי ממוצע ב-12 חודשים אחרונים, השכר שהתקבל בפועל מהמעסיק ?
תודה רבה מראש!!!
שלום עו"ד אריק,
ראשית תודה רבה על המענה המהיר.
אולי תוכל להסביר לי מה זה אומר?
אני מבינה ששמירת הריון + חל"ד כן נחשבים כוותק.
האם זה נכון שגובה דמי הפיצויים יחושב כפי שהמעסיק עשה ???--
"חישוב דמי הפיצויים נלקחים הכספים שהתקבלו מהמעסיק בפועל ב-12 חודשי העבודה האחרונים לסיום העבודה ?"
האם זה אומר שכל אותם חודשים שהייתי בשמירת הריון ובחל"ד המשכורת המגולמת שם לצורך חישוב דמי הפיצויים הינה 0 ש"ח ??
ושוב אני מתזכרת, אני עובדת חודשית ולא שעתית.
עו"ד אריק צהרים טובים,
אם הבנתי את דבריך נכון, השכר האחרון שקיבלתי מהמעביד או מביטוח לאומי בגין שמירת הריון ?
באם השכר האחרון שלי לפני שמירת ההריון היה 5000 שח,
וותק עבודתי הינו שנתיים - משמע שהחיוב הפשוט הינו 5000*2=10,000 שח דמי פיצויים ?
כי משום מה המעסיק טוען שעושים ממוצע מהסכום שניתן על ידם.
עו"ד אריק, האם תוכל בבקשה להפנות אותי לאיזה סעיף בחוק אוכל לעגן את תשובתי מול המעסיק ?
שוב, המון תודה מראש!
נורמה
שלום רב, לפני כ שבוע התחלתי עבודה חדשה במפעל.
בראיון סוכם איתי כי השכר הוא x . הובהר לי באיזה מחלקה אני עובד וגם שעות העבודה.
כאשר מילאתי את פרטי בטופס כרטיס עובד חדש, נאמר לי כי אלו הטפסים היחידים ואין חוזה בעבודה זו..
״ מה שסיכמו איתך זה מה שנאמר לך בע״פ.״
מה עליי לעשות אם בכלל?? האם הדבר תקין??
יש לי עובדת בהריון פחות משישה חודשים. אני מעוניין לפטרה על רקע תיפקודה או יותר נכון חוסר תפקודהבעבודה וממש בלי כל קשר להריון. למרות שטרם חלפו 6 חודשים אני רוצה לעשות זאת באישור משרד העבודה והרווחה. כיצד עושים את זה מבחינה פרוצדוראלית? האם במכתב בלבד? למי להפנות אותו? מה צריך לכתוב במכתב על מנת להגדיל את הסיכויים לקבל אישור לפיטורים?
אם אין קשר להריון הנך רשאי לפטר ללא צורך בהיתר.
אם בכל זאת הנך מעוניין לפנות למשרד התמ"ת לקבלת אישור עלייך לצרף מסמכים והסברים לפיטורי העובדת כאשר אתה לוקח על עצמך סיכון מסוים כי לא יינתן היתר.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
הייתי אמורה לעבוד בעבודה חד פעמית בכנס משתחררים והחתימו אותי על הסכם שאם אני לא מגיעה לעבודה אני צריכה לשלם להם את הסכום שהייתי אמורה לקבל על יום העבודה , האם מותר להם באמת לדרוש כזה דבר ??