פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1133
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיצוים
נופר
24/10/2013 11:28
היי, סוגרים את מקום עבודתי בעיר מגוריי, במידה ומציעים לי מקום עבודה בעיר אחרת/ מקום אחר בסניף אחר של החברה, ואני מסרבת עקב שיקולים שלי, האם אני עדיין זכאית לפיצוים?
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 11:34
אם מדובר במרחק המהווה פגיעה בתנאי העבודה הנך זכאית לסיים עבודתך כדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויים.
כמו כן, לעתים תקופת עבודה ארוכה במקום מסוים יוצרת זיקה לאותו מקום עבודה כך שגם מטעם זה הנך זכאית לסרב למעבר.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 13:15
באם המעסיק מסרב לשלם אותם מוטב לפנות לייעוץ וייצוג בטרם ביצוע כל פעולה. משרדנו עומד לרשותך.
ויטלי
24/10/2013 11:23
שלום רב.

אני עבדתי אצל אותו מעסיק במשך שנתיים ותשעה חודשים. לאחר שקיבלתי מכתב פיטורין, ועבדתי הודעה מוקדמת של 30 יום, המעסיק לא שילם לי את מלוא המשכורת. קיבלתי ממנו חלק ממשכורת, דמי הבראה, ואיזו שהיא הפרשת דמי פנסיה בסה"כ 3640 ש"ח.

שאלתי אותו מה לגבי הפיצויים, קיבלתי תשובה מוזרה, שהוא נתן לי את המכתב כדי שאני אצליח לקבל דמי אבטלה ושהוא לא אמור לשלם לי פיצויים. חשוב לציין שמעסיק כל הזמן טען שהוא שילם לקופת גמל, אך במציאות יצא שלא. ועוד, מעסיק טוען שהחתים אותי על מכתב בו אני עוזב את העבודה מרצוני. מה אלי לעשות בנושא? איזה צעדים לנקוט? פעם ראשונה שאני נתקל במצב כזה. בכבוד רב ותודה מראש, ויטלי.
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 11:32
השאלה היא אם מדובר בהתפטרות או בפיטורים.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 11:26
שלום,

נראה כי זכויותיך הופרו במהלך שנותיך במקום העבודה. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
פמלה
24/10/2013 11:06
שלום. החודש לא קיבלתי משכורת כלל.

המעבידים שלי טוענים שלא הבאתי תיאום מס אז לכן הם לא יכולים לתת לי משכורת ע"פ הוראות של מס הכנסה.

היום הייתי במס הכנסה ועשיתי תיאום מס. שאלתי את הפקיד לגבי המשכורת וסיפרתי לו שבמקום עבודתי טוענים שמס הכנסה לא מאפשר להנפיק לי משכורת החודש, הפקיד צחק ושאל אותי אם זה נראה לי הגיוני שמשרד ממשלתי יעודד הלנת שכר?!

התקשרתי למנהלת חשבונות של החברה בה אני עובדת, שיתפתי אותה במה שנאמר לי במס הכנסה וביקשתי לקבל משכורת עוד החודש אך התשובה הייתה שלילית. נאמר לי שאולי אני בחוב למס הכנסה, למרות שדבר כזה לא נאמר לי בביקורי שם.

מה אני עושה עכשיו?
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 11:09
אכן מדובר בהלנת שכר.
יש לדרוש את שכרך לאלתר.
ויטלי
21/10/2013 14:53
אני עובד שעתי, עובד כחודש במקום עבודה חדש דרך חברת השמה..לאחרונה חליתי וקיבלתי אישור מחלה מיום שיש עד יום ראשון כולל. בעבודה יום שיש ושבת ימי חופש. שאלה: האם חברה צריכה לשלם לי עבור יום מחלה שהוא יום עבודה היחידי הייתי צריך לעבוד כאשר מדובר ביום השלישי למחלה בפועל?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 14:57
בנסיבות המתוארות הנך זכאי ל-50% משכרך היומי עבור יום מחלה השלישי.
ויטלי
24/10/2013 10:53
שלום
פניתי לחברה וקיבלתי תשובה "החשבת שכר בדקה עם המחלקה המשפטית שלנו ואין שום חוק של בית הדין הארצי שאומר שיש לשלם בגין יום ראשון 50% מאחר ומלכתחילה כביכול לא היית אמור לעבוד בשישי שבת ולכן לא צריך לספור ימים אלו לצורך תשלום."
איזה ציטוט בחוק יעזור להוכיח לחברת השמה הפוך? לא נשמע לי הגיוני שמדינה נתנה למעסיקים מנדט לגבות יום מחלה בכל נסיבות ללא תשלום לעובד...
תודה מראש
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 11:08
דווקא יש פסיקה בעניין של בית הדין הארצי לטובת העובד בעניין עוזרת בית- נקבע כי מסתכלים מנקודת המבט של העובד החולה- כך שאם זה יום המחלה השלישי שלך אתה זכאי לתשלום 50% אפילו אם זה יום היעדרות ראשון אצל אותו מעסיק.
ראה: דב”ע נז/18-3 גיל שעל – נינה ויקל, מיום 20.5.1997.
david
24/10/2013 11:07
שלום רב,
עבדה אצלי גננת במשרה שנייה-
.[פנסיונרית של משרד החינוך}
האם מגיע לה פיצויים לפי הנטו? או הברוטו?
מכיוון שעבדה על נטו?
תודה-
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 11:09
חישוב הפיצויים מבוסס על השכר ברוטו.
הודיה
24/10/2013 10:48
היני מועסקת מזה חודש וחצי במרכז רפואי לאסתטיקה ועדיין לא שולם לי שכר עבור חודש עבודה. כמו כן לא החתימו אותי על חוזה עבודה עד היום כשאני פונה אל המעסיק הוא מתחמק ממני. אני אובדת עצות ולא יודעת כיצד לנהוג במקרה זה. אודה מאוד אם עורך דין הבקיא בענייני תשלומים יוכל להסביר לי מה לעשות בשביל לא להמשיך לחכות למשכורת...
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 10:52
שלום,

לפי חוק הודעה לעבוד מעסיק מחויב להנפיק לעובדו החדש תוך חודש מיום עבודתו, הודעה בכתב בה יוצגו תנאי עבודתו. כמו כן המעסיק מחויב לשלם שכר עד ה-10 לחודש העוקב.
רוני
24/10/2013 10:43
שלום
לפני כמה חודשים קרה מקרה בעבודה שבגללו המעסיק (לא הישיר) שלי רצה לפטר אותי.

בגלל שהתהליך הוא ארוך ומסובך אני כבר כמה חודשים יושב בבית בגלל שהוא אינו מעוניין שאעבוד אצלו אך עדיין משלם לי את המשכורת החודשית.

עקב כל מה שקרה באותו הזמן בעבודה חלה הדרדרות במצבי הבריאותי (כאבים בחזה, קוצר נשימה וכדומה).
עכשיו המעסיק ביקש את המסמכים הרפואיים של כל הפרוצדורות שעברתי מהיום שהוחלט שאני לא אעבוד יותר (ועברתי הרבה).

האם אני מחויב לתת לו את המסמכים הללו? מאיזו סיבה הם יכולים לבקש את המסמכים הללו?
תודה מראש על התשובה
עו''ד אריק שלו
24/10/2013 10:50
שלום,

ראשית נדגיש כי מצבך הרפואי הוא עניינך הפרטי. עם זאת בכדי שמעסיק יוכל לשלם לך עבור הימים בהם לא עבדת יש לתת גושפנקא לאותם ימים ואישור מהרופא הוא בהחלט אינדיקציה לכך. שאלת המסמכים הרפואיים אותם עליך לתת למעסיק תיבחן בהתאם לנסיבות ולאופי המסמך.
אליהו לוי
24/10/2013 10:41
אני אדם כבן 80 ועבדתי בחברת שמירה כשומר. בגיל 65 יצאתי לפנסיה וקיבלתי את כל הזכויות המגיעות כגון פיצויים וחופשות. אחרי כ-3 שנים חזרתי לחברה כפנסיונר ועבדתי כ-11 שנים כשומר. כיום אני כבר לא כל כך שומע טוב ולא כל כך מסוגל לעבוד ומעוניין לעזוב מה הזכויות המגיעות לי מהמעביד לגבי השנים שעבדתי כפנסיונר. הבנתי שמגיע לי זכויות אבל איני יודע בדיוק מה. האם תוכלו לייעץ לי.
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 11:00
ייתכן והנך זכאי לסיים עבודתך בשל מצב בריאותי ולקבל פיצויי פיטורים.
צור קשר עם משרדנו להמשך טיפול.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 10:47
שלום,

מגיעות לך זכויות כגון דמי הבראה פיצויי פיטורין וכדומה. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה ולברר לעומק את הזכויות המגיעות לך. משרדנו עומד לשירותך.
נונה
24/10/2013 10:36
לאחרונה ישנם כתבות באינטרנט על כך כי קיים בחוק סעיף 26 האומר כי המעסיק לא יכול למשוך חזרה את כספי הפיצויים במקרים של התפטרות, יש הטוענים שהכתבות לא מדוייקות

ידוע לכם משהו בנושא
ובמידה וזה אכן נכון האם אני משלמת מס על משיכה של כספי הפיצויים? (אני יודעת שהביטוח מחולקת לפיצויים ותגמולים...משהו כזה.. ובחלק אחד עדיף לו לגעת כי לוקחים הרבה זמן... האם זה אותו חלק של הפיצויים?)
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 10:39
שלום,

המעסיק מחויב להפריש לקרן לטובת פיצויים. כמו כן המעסיק מפריש את חלקו וכן את החלק של העובד לקרן פנסיה שאותה ברגע שמוציאים צפויים לקנס ותשלום מס כפי שציינת.
נונה
24/10/2013 15:27
אם אני מעוניינת להתפטר המעסיק יכול למשוך חזרה את חלקו?? האם אני יכולה לקבל את הפיצויים שנחסכו לי גם במקרה של התפטרות (ללא חתימה על סעיף 14 בהסכם עבודה)

אני שואלת אותך כי היום בוואלה עסקים וגם בגלובס היתה כתבה בנושא
האם היה שינוי בחוקים לאחרונה?
שאול
24/10/2013 10:28
התחלתי לעבוד כמאבטח ב 4/13. נכון להיום מגיעים לי הפרשי על החל מ 5/13 ועד 9/13,כולל. כל חודש שלחתי דוחות מסודרים עם הסעיפים שבגינם אני מבקש את הפרשי השכר. לפני כחודשיים ביקשתי מהמפקח שלי שיארגן פגישה פרונטלית נציג של הנה״ח,ביקשתי זאת בכתב ובע״פ. עד היום לא קיבלתי את הפרשי השכר ולא פנו אלי מהנה״ח. לאחרונה הובהר לי שבנוסף לכל הנ״ל,בחמישה החודשים האחרונים לא הופרשה לי פנסיה,למרות שלפי תלושי השכר את החלק שלי בפנסיה מורידים כל חודש. מה אתם ממליצים לי לעשות? (יש לי הוכחות שליחה).
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 10:30
שלום,

ראשית נדגיש כי המעסיק אינו מחויב לאפשר לך שיחה עם הנהלת חשבונות. עם זאת, אי הפרשה לפנסיה היא עבירה על החוק. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה בכדי לברר לעומר את זכויותיך בנסיבות דנן.
שי לאודר
24/10/2013 10:22
שלום, האם נתקלתם במקרה בו ביטול זכות חנייה של עובד מהווה עילה להתפטרות בשל הרעת תנאים? אחרי 8 וחצי שנים ביטלו את הזכות שלי לחניה חינם במשרדים בגלל קיצוצים... מה דעתכם?
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 10:25
שלום,

בהחלט דבר זה יכול להוות הרעת תנאים.
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 10:24
לא נתקלתי אך מדובר בהטבה בעלת ערך כספי ופן של נוחות כך שביטול הטבה זו עלול בהחלט להיחשב כהרעה מוחשית בתנאים.
שושי
24/10/2013 10:16
רציתי לברר אם נכון הדבר שניתן להתפטר כחצי לפני מועד גיל הפישה ולקבל דמי אבטלה ולאחר מכן לקבל קצבה מהמוסד לביטוח לאומי
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 10:24
שלום,

ביטוח לאומי ניתן כאשר העובד מגיע לגיל פנסיה. יכולת לקבל דמי אבטלה נקבע לפי ותק מספק במקום העבודה.
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 10:22
הזכאות לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה מותנית בפיטורים או בהתפטרות בנסיבות האמורות בחוק.
עמי אורן
24/10/2013 09:59
בוקר טוב

אני עבדתי כשנתיים ושישה חודשים בבית עסק פרטי ואחרי שהתפטרתי והתחלתי עבודה חדשה וביקשו ממני שם את פרטי הפוליסה גילית שבעבודה הקודמת לא הפרישו לי פנסיה וכספי פיצויים כחוק במשך כל התקופה שעבדתי שם. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנושא אחרי שכבר הפסקתי לעבודה באותה חברה.... תודה.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 10:04
שלום,

באפשרותך לתבוע את כספי הפנסיה שלא הופרשו. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
גל
24/10/2013 09:05
שלום רב,
לפני כשנה עבדתי בחברה/מפעל שהיא בע"מ כ 5 חודשים.
בתלושי המשכורת היה מצוין שהם העבירו כספים לקרן פנסיה.(סה"כ למשך תקופת עבודתי נגבה ממני סכום של ~1200 ש"ח).
לא מזמן פניתי לחברת הביטוח בה אמורים היו להתנהל כספי הפנסיה - הם אמרו שלא היו כל הפקדות ואין שום איזכור על חברה זו. אציין עוד, שמאז חברה זו נסגרה. ולמרות שהיא הייתה בע"מ היא נוהלה על ידי אדם 1 בלבד - אין מניות או דירקטריון ודברים מהסגנון. השאלה שלי האם יש אפשרות לקבל את הכסף שמגיע לי? למרות שהחברה הייתה בע"מ ונסגרה?
בתודה מראש,
גל
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 09:07
יש זכות לבקש הרמת מסך כנגד הבעלים במקרה של אי העברת כספיי גמל או לבקש את פירוק החברה ולקבל זאת מאת המוסד לביטוח לאומי.
השאלה היא אם סכום זה מצדיק את ההתעסקות.
ניב
15/10/2013 14:27
שלום,
שמי ניב בן 22 מראשון לציון. אני עובד בחברת נירטל כמאבטח חמוש באבטחת טיולים.
על פי החוזה שנחתם עם החברה אני מחוייב להודיע שבועים מראש על יום חופש, ולמעסיק מותר לא לאשר-אם יש עומס בעבודה.
הודעתי שבועים לפני על חופש לתאריך 22.10(יום הבחירות), אך נתקלתי בסירוב ובטענה שכלל המאבטחים יוצאים לעבוד ב 6:30 בבוקר של ה 22.10 עד יום למחרת.
כלומר, לכלל המאבטחים לא תהיה זכות הצבעה בתאריכים אלה.
שאמרתי למעסיק שביקשתי יום חופש ובנוסף נלקחת ממני הזכות להצביע, נאמר לי על ידי עורך הדין של החברה שאם רוצים חופש ליום הבחירות צריך לבקש 30 יום מראש.
האם יש לע לגיטימציה לא ללכת לטיול? האם זה חוקי בכלל לשלול ממני את הזכות
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 08:40
שלום,

החוק אכן מחייב 30 יום של הודעה מראש למעסיק, כמו כן חוזה העבודה האישי מטרתו להטיב את תנאיך ואם החברה התחייבה מולך בחוזה שיש לבקש שבועיים מראש חופש והתנתה זאת בעומס בעבודה ואכן היה עומס בעבודה אז זוהי זכותה לא לאשר.
אני
24/10/2013 08:28
תתפטר....קקה חברה
עו''ד אריק שלו
15/10/2013 14:38
המעסיק לא מחויב לאפשר לך את החופש.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
בני
24/10/2013 02:50
שלום, אם מפטרים עובד בגין חשד להונאה הוא זכאי לפיצויים לפי חוק?
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 07:02
פיטורין על בסיס חשד הם בעייתיים מאוד. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי לעניין נסיבות העניין.
אבי
24/10/2013 00:16
שלום אני עובד בחרת מחשבים במשך 3 שנים ושלושה חודשים
עבדתי תחת חוזה במשך שלוש שנים והחוזה נגמר לפני 3 חודשים
אני המשכתי לעבוד כבר שלושה חודשים והמעסיק לא דיבר איתי בכלל על חידוש חוזה וגם אני לא דיברתי איתו אלא פשוט המשכנו באותם תנאים בלי חידוש החוזה כרגע אני מעוניין לעזוב האם אני זכאי לפיצויים? בחוזה רשום סעיף שאם אני מתפטר אני לא מקבל פיצויים והפרשות של החברה לפנסיה, האם זה עדיין תקף הסעיף הזה?
אבי
24/10/2013 17:40
האם אני זכאי לקבל לפחות חלק מהפיצויים לפי סעיף 14, אני מדגיש בחוזה רשום שאני לא מקבל כלום במקרה שאני מתפטר, אבל החוזה נגמר לפני 3 חודשים ואני המשכתי לעבוד בלי חוזה חדש
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 07:00
אין זכאות לפיצויים במקרה של התפטרות בנסיבות אלו. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בעניין.
אבי
24/10/2013 17:43
האם אני זכאי לקבל לפחות חלק מהפיצויים לפי סעיף 14, אני מדגיש בחוזה רשום שאני לא מקבל כלום במקרה שאני מתפטר, אבל החוזה נגמר לפני 3 חודשים ואני המשכתי לעבוד בלי חוזה חדש, האם סעיף 14 זה משהו שאני זכאי לא אוטומטית לפי חוק או שהייתי צריך לחתום על סעיף כזה ואם לא חתמתי לא מגיע לי כלום?
מיטל
23/10/2013 17:51
שלום רב, אני עובדת במשק בית באותו בית כשנתיים. באוגוסט האחרון המעסיקה שלי יצאה לחופשה בת שלושה שבועות. היא נתנה לי התראה שלי שבועיים או קצת יותר. ולא שילמה. האם זה חוקי? מה החוק לגבי עניין זה?
עורך דין ארז כהן
23/10/2013 17:55
לא ברור האם מדבור בסיום העסקה או לא.
אם פוטרת אתה זכאי לתשלום של דמי הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים.
פנסיה
דור
23/10/2013 17:37
עו"ד שלו שלום
לא התיחסת נכון לשאלתי. שאלתי לגבי שלושה קרנות.פנסיה.גמל. ופיצויים. האם לשלושתם מגיעים לי הפרשות ? וממתי ?
תודה
RE: פנסיה
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 17:51
מדובר בקופת גל אחת שאליה מועברים הרכיבים שציינתי.
אכן הנך זכאי להפרשה בגין שלושת הרכיבים אלו.
הפרשות
דור
23/10/2013 17:16
שלום
זאת פעם שלישית שאני שואל.ואני לא מבין או לא מקבל תשובה לשאלתי.
אני עובד בחברת שמירה היום כ-4 שנים.והשאלה שלי היא האם מגיעים הפרשות כחוק לפי ההסכם הקיבוצי החדש משנת 2008 לקופת פנסייה.לקרן פיצויים.ולקופת גמל ?
השאלה שלי האם מגיעים לי הפרשות לשלושת הקרנות הנ"ל ?
ומדוע אני שואל כי ב-22 החודשים הראשונים לעבודתי בחברת השמירה לא הופרשו עבורי לשום קופה או קרן.
ובחודש ה-23 החלו הפרשות לשלושה קופות : פנסיה. גמל. וקרן פיצויים.
בבקשה תתיחסו לשאלתי האם מגיעים הפרשות לשלושה קופות פנסיה. גמל. וקרן פיצויים ?
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 17:23
דור שלום,
ההפרשות הן כדלקמן: 5.5% לגמל עובד, 6% לגמל מעביד, 5% לפיצויים בהתאם לשיעורי צו ההרחבה.
עוז ברעם
23/10/2013 17:03
שלום לעו"ד ולחברי הפורום,
אני סטודנט ולא מזמן עברתי דירה ואני מחפש עבודה זה זמן.
לצערי החיים הסטודנטיאלים לא מאפשרים לקחת כול עבודה ובמקביל רבות עבודות השמירה באזור מגורי. ישנן מודעות רבות המציעות שמירה ללא נשק ולא דורשות ניסיון קודם, והן גם מאפשרות למידה כשאין לחץ.
ניסיתי להתקבל לעבודה נינוחה כזו, אך כבר מספר פעמים שאני מגיע לראיון העבודה אני נפסל ישירות כי עשיתי שירות לאומי מלא ולא שירות צבאי מלא.
גס במיוחד היה קב"ט שכבר התחיל לדבר איתי לעומק על פרטי השכר וההגעה למקום, וכשהבין שטיפלתי בזקנים במשך השירות שלי אמר "שירות לאומי מה אתה מבזבז לי את הזמן? אנחנו דורשים בפירוש שירות צבאי!" כששאלתי אותו האם היה מעדיף "מש"ק ממטרות" עצל אף על פי שהעבודה לא מבצעית, ענה "אנחנו לא מקבלים שירות לאומי".
במהלך השיחה נזכרתי שקראתי פעם על חוק שאוסר התנית עבודה בשירות צבאי. הקב"ט לא התרגש ואמר לי ש"הוא מכבד את השירות הלאומי ומצידו אני יכול לתבוע אותו".
אשמח לדעת האם חוק כזה עדיין תקף ובכלל, האם הדרך בה נוהגים קב"טים היא חוקית?

נ.ב.
במסגרת הבקשות הלא חוקיות של הקב"טים, נתקלתי גם בדרישה ל"עבר ללא דופי". אני חושב שגם זה לא חוקי וממילא אסור להם לבדוק את זה על העובד. תקנו אותי אם אני טועה.

תודה רבה,
עוז ברעם
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 17:09
הדרישה לבדוק את העבר הפלילי של העובד היא דרישה לגיטימית.
עורך דין ארז כהן
23/10/2013 17:08
תפקיד אבטחה דורש לרוב ניסיון בשירות צבאי ואין בכך משום אפליה בקבלה לעבודה.
דקל
23/10/2013 16:59
שלום, אבקש לשתף את הפורום בתנאי ההעסקה במקום עבודתי האחרון כדי לקבל יעוץ והכוון בדבר תשלומים שלא שולמו ע"י המעסיק.

-במקום עבודתי עבדתי 15 חודשים רצופים
-בעת קבלתי לעבודה נאמר לי כי השכר הוא 30 ש"ח לשעה. לא חתמתי על שום חוזה המורה אחרת.
-השכר בפועל חושב באופן הבא: מכפלת מספר השעות שעבדתי בחודש אמור כפול השכר השעתי הוא השכר נטו שקיבלתי על אותו חודש. כלומר נאמר שעבדתי בחודש מאה שעות, בצ'ק על אותו חודש קיבלתי 3,000 ש"ח נטו.
-העבודה בסופי שבוע, ערבי שישי, שבתות, ימי חג וימי שבתון כללי (בחירות ארציות) הן חובה. קיבלתי, כמו כל העובדים, לא מעט סמסים ומיילים שמדגישים את החובה להגיש משמרות ולעבוד בימים אלו (לא היה דבר כזה כשהתקבלתי לעבודה - מנהל סניף חדש הוא שדרש כלל זה.)
-על ימים מיוחדים אלו לא שולמו תוספות בשכר על 30 ש"ח לשעה נטו. (עבדתי 10 שעות בערב שבת או שבת, קיבלתי עליהם 300 ש"ח בדיוק עבוד יום זה)
-לא נכללו דמי נסיעות על גבי אותו שכר
-שעות נוספות לא שולמו. כל משמרת היא לכל הפחות 8 שעות ועל פי רוב משמרת מסתיימת ב-4 או 5 בבוקר (משמרות לילה באופן חד משמעי)
-בתלושי המשכורת רשום שהשכר שלי הוא שכר מינימום הקבוע בחוק, עליו, על פי התלוש, מוסיפים נסיעות החייבות בחוק, ושעות שבת ואת ההפרש שעל המעסיק היה לשלם בשביל שיצא בדיוק 30 שח לשעה נטו המעסיק רשם בתלוש כ"בונוס" ככה שעל פניו נראה שהתלוש לגיטימי וחוקי אך הלכה למעשה
-בתוך התלוש המעסיק גם היה מחשב בנוסף לנסיעות, שעות שבת ושעות נוספות גם את ימי החופש בתשלום. כלומר על פי התלוש גם זה שולם ע"י המעסיק כל חודש בחודשו ולא הצטבר לטובתי, אבל בשורה התחתונה קיבלתי 30 ש"ח נטו לשעה

במרוצת הזמן תנאי העסקתי הורעו באופן משמעותי:
-בעבר משמרת כללה 3 עובדים שעשו את התפקיד שלי. אחרי שנכנס איזה מנהל רשת חדש הוא החליט לחסוך עוד והוריד 3 עובדים ל-2 ועל אותם 2 עובדים לעשות עבודה שהתפקיד שלה היה של עובדים אחרים שלא הוכשרתי לעבודה זו ולא התקבלתי אליה ולא בשבילה באתי לעבוד באותו מקום.
-אחרי תקופה של כחודש לאחר שנכנסו לתוקף התנאים החדשים הודעתי על התפטרותי מכיוון שהבנתי שהתנאים לא יוחזרו. על אף שאני יחד ניסנו להגיע לעמק השווה עם המנהל החדש הדברים נעשו בעיקר בע"פ, ואין תיעוד למכתב רשמי המודיע כוונותי להתפטר עקב ההרעה בתנאים (מובן לי כעת אחרי בדיקה באינטרנט בנושא כי זו היית טעות ואחרת היו מגיעים לי פיצויים אפילו שאני הייתי זה שהתפטר, האם התיעוד הזה הוא תנאי הכרחי?)

אם כך שאלותי הם אלו:
האם עלי לדרוש רטרואקטיבית תוספת שבת על גבי שכר שעתי של 30 ש"ח?
האם עלי לדרוש רטרואקטיבית תוספת שעות נוספות על גבי שכר שעתי של 30 ש"ח?
האם עלי לדרוש רטרואקטיבית שישלמו לי על ימי חופש בתשלום?
האם עלי לדרוש רטרואקטיבית שישלמו לי דמי נסיעות עבור על כל ימי העבודה?
האם בכלל מותר למעסיק לעשות תרגילים חישוביים שכאלו בתלוש המשכורת?

מודה לכם על זמנכם, וכל התייחסות לנושא תוערך!
עורך דין ארז כהן
23/10/2013 17:06
זכותך לדרוש תשלום רטרואקטיבי בגין כל אחת מההפרות שציינת.
זכותך אף לדרוש פיצויי פיטורים לאור נסיבות התפטרותך.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 17:05
בשל הפרטים הרבים מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא.
משרדנו עומד לרשותך.
ורד
23/10/2013 16:59
שלום רב,

אני עובדת מזה כ-5 שנים כמזכירה שכירה בעמותה. כעת אני מעוניינת להתפטר בשל הגבלת שעות אינני מגיעה לשכר המינימום וכעת הגבילו את השעות ואם אני עוברת את המגבלה כמובן שהם אינם מחשבים זאת, אינני יודעת אם זה נחשב להרעת תנאים אך מאז שנכנס אלינו סמנכ"ל חדש לאחר כחמש שנים מסתבר כמו שנודע לי במהלך שימוע שעשו לי שאינני אמינה כבר וכו... האם מגיעים לי פיצויים כלשהם? בברכה, ורד
עורך דין ארז כהן
23/10/2013 17:04
באם אכן פגעו בשכרך ייתכן וניתן יהיה להכיר בזאת כהרעה מוחשית בתנאים.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אריק שלו
ורד שלום,
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני בנושא.
דפנה
23/10/2013 15:28
פונה בשאלה שאולי תוכל לסייע לי למצוא לה תשובה מוסמכת. אני גננת, ומטרידה אותי בעיה שלאחרונה עלתה לכותרות.

[מורה שהיתה בהשתלמות- נפצעה ולמרות שההשתלמות היתה במסגרת לימודיה לגמול השתלמות של המורים, ביטוח לאומי לא הכיר בפציעה ובזכאותה לפיצויים על הפגיעה].

כגננת הנמצאת באופן רשמי בחופשה ביולי אוגוסט, אני נדרשת להכין את הגן בסוף אוגוסט לקליטת ילדים חדשים. מחד- אני בחופשה ואף אחד לא משלם לי על השעות הללו.

מאידך, אני חוששת שאם יקרה לי משהו חלילה, לא אהיה מכוסה ביטוחית. בפנייה שלי אל מנהל הפורום של הסתדרות המורים נעניתי בלאקוניות שניתן למצוא סימוכין להבטחת הביטוח וכיסויי בביטוח לאומי. אני לא יודעת היכן למצוא את זה.

האם תוכל לאושש טענותיו [או לסתור] וכן לכוון אותי לקישור רלוונטי? תודה מראש, דפנה
עורך דין ארז כהן
עבודת הכנה לגן ראויה להיחשב כעבודה המכוסה במסגרת ביטוח לאומי במקרה של פציעה בעבודה.
ניתן לחפש סימוכין באתרים משפטיים רלוונטיים.
דפנה
23/10/2013 16:55
אפשר ברשותכם התייחסות לשאלה שלי?
עומר
23/10/2013 16:44
שלום

שמי עומר ובחודש שעבר עבדתי בחברת סקרים עבור מישרד התחבורה.

בעבודה זאת נידרשתי לעלות לאוטובוסים ולבצעה את הסקרים במשך כל שעות העבודה. ביום הראשון היסתבר לי שהם מצפים שכיסיי היו מלאים כסף כדי לבצע נסיעות אלה בכל רחבי חיפה והצפון.

הוסבר לי שאשתמש בכספי אשמור את הקבלות ואקבל החזר למחרת, יום אחרי זה קיבלתי החזר וכסף נוסף בכדי שאשתמש בו לנסיעות בתוך העבודה הוחתמתי על טופס שאני מאשר את קבלת הכסף.

ביום הרביעי לעבודה הייתי זקוק לכסף באופן דחוף כדי שאוכל להמשיך בעבודתי פניתי למיכאל שאחראי על הכספים והוא ביקש ממני את הכרטיסים מהימים הקודמים אותם לא שמרתי.

הוא אמר שבגלל שלא שמרתי את הכרטיסים ילקח הכסף מהמשכורת שלי. הגבתי בזעם ותדהמה אני עובד בצוות של 3 אנשים קיבלתי את הכסף בתוך שעות העבודה ולאורך כל המשמרת מילאתי מיסמכים על שמי כך שאין שום אפשרות שהשתמשתי בכסף שלא לנסיעות.

התקשרתי לאחראית והיא הצדיקה אותי והבטיחה שלא יקחו ממני דבר, בסוף אותו יום פוטרתי לאחר השפלות רבות שעברתי שם. למזלי שמרתי את כל הכרטיסים מיום העבודה האחרון ועוד מצאתי כמה מהימים הקודמים ושלחתי אותם בפקס ב-30 לחודש הקודם.

ה-10 לחודש הגיע ועבר מזמן ולא רק שלמרות שיחתינו הקודמות הורידו ממשכורתי 145 שח אלא שעד היום לא הופקדה משכורת כלל למרות שקיבלתי תלוש...התקשרתי לחברה ונענתי בגסות והם אומרים שגם אם אקבל את הכסף בחזרה זה היה רק בחודש הבא אמרתי לה שזה לא מקובל עלי והיא טרקה את הטלפון.

שאר הכסף כפי שהיזכרתי קודם לא הופקד עד היום.

מה אתם מציעים לי לעשות עכשיו?
עורך דין ארז כהן
23/10/2013 16:48
לפנות למעסיק בדרישה ובאם אין ברירה לתבוע את המגיע לך.
בני
23/10/2013 14:16
רציתי לדעת אם אני עובד במשרה מלאה ואני יוצא להפסקת צהרים לאכול מחוץ לעבודה האם אני צריך להעביר כרטיס נוכחות יש לציין כי אני עובד בחנות
המעביד טוען כי אני צריך להעביר כרטיס כי אין ביטוח אם אני יוצא לאכול בחוץ
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 14:18
מדובר בדרישה לגיטימית של המעסיק.
בני
23/10/2013 16:22
השאלה היא האם זה חוקי לדרוש מהעובד להעביר כרטיס RE: הפסקת צהרים עו"ד אריק שלו 01/01/1970 02:00
מדובר בדרישה לגיטימית של המעסיק.
האם זה חוקי
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 16:39
אין המעסיק עובר על חוק כאשר מבקש להחתים כרטיס בעת יציאה להפסקה.
ריקי
23/10/2013 15:48
שלום,
אבי עבד במקום עבודה כשש שנים והמעביד לא הפריש לו שום הפרשות לקופת פנסיה, גמל וכו
מה לעשות עכשיו האם אפשר להפקיד עבור שנים שכבר עברו ?
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 15:52
אכן ניתן לתבוע פנסיה רטרואקטיבית.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
רועי
23/10/2013 15:52
שלום רב
עבדתי במקום עבודה 12 שנים, במהלך השנים השתנה לי התפקיד והתחלתי לקבל עמלות, האם בחישוב הפיצויים אני מחשב את ממוצע העמלות בשנה האחרונה כפול כל שנות העבודה?או החישוב הוא ממוצע העמלות כפול השנים שהתחלתי לקבל עמלות?
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 15:54
החישוב הוא ממוצע העמלות בשנה האחרונה + שכר יסוד כפול מספר שנות העבודה.
איריס
23/10/2013 15:36
אני רוצה לבדוק אתכם לגבי עבודה שלי במכון קוסמטיקה שלוש וחצי שנים תחת מנהלת אחת. ועשר שנים תחת מנהלת אחרת. לא נתנו לי פיצויי פיטורין אבל הורידו לי ותק ימים + חופשים. עכשיו המכון נסגר. קיבלתי מכתב פיטורין. הבטיחו לי לקבל פיצויים בחודש נובמבר. רציתי לדעת אילו עוד זכויות יש לי ומה אני צריכה לבדוק ולקבל מהמעסיק שלא השתנה למעשה - רק המנהלות השתנו... מקווה שתוכלו לעזור לי להבין את העניין כי כנראה שמדובר בסכומי כסף לא קטנים אחרי 13 שנים+ בעבודה באותו מקום...
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 15:39
הנך זכאית במסגרת גמר חשבון לפדיון דמי הבראה ופדיון ימי חופשה. כמו כן על המעסיק לתת לך מכתב שחרור כספים מקופת גמל + השלמת פיצויי פיטורים.
עורך דין ארז כהן
23/10/2013 15:38
הנך זכאית לפיצויים בגין עבודתך באותו מקום עבודה מאת המעסיק האחרון.
כמו כן הנך זכאית לזכויות נוספות כגון הודעה מוקדמת, חופשה והבראה.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ פרטני.
מרים
23/10/2013 15:31
שלום רב!

עבדתי 14 וחצי שנה כקלינאית תקשורת בפנימיה חינוכית בע"מ. עד שנת 2010 לא הייתי מקבלת דמי הבראה וחופשה למרות בקשותי, בגלל (מי דברי המנהלת) שעבדתי על בסיס שעתי.

פיטרו אותי באוגוסט 2013 והשאלה: איך אפשר לקבל פיצוי על דמי הבראה וחופשה משנת 2010 ולמשך השנים שעברו בהן קיפחו את הזכויות שלי לכאורה? האם חלה התיישנות או שכדאי לי להגיש תביעה בנושא?

בברכה מרים
עורך דין ארז כהן
23/10/2013 15:41
הנך זכאית לפדיון של שנתיים הבראה ושלוש שנות חופשה בצירוף השנה הצוברת.
באם לא תקבלי זאת בפנייה למעסיק ניתן לפנות למשרדנו לטיפול בנושא.
עו"ד אריק שלו
23/10/2013 15:36
חלה התיישנות של שנתיים על הרכיב של דמי הבראה ו שלוש שנים על פדיון ימי החופשה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך סיוע בנושא.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ