פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1133
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רועי
28/10/2013 08:36
עבדתי (עדיין לא פוטרתי) ברשת גדולה במחסן ולאחר חצי שנה של עבודה פרקתי את כתף ימין הדומינטית בדרך לעבודה והוכרתי כנפגע תאונת עבודה וקיבלתי דמי פגיעה עבור שלושה חודשים.

לאחר מכן הופנתי ע"י האורטופד לרופאה תעסוקתית וזאת קבעה כי אנני יכול להמשיך בעבודה הזאת. מרגע הפציעה ועד עכשיו לא עבדתי בפועל אך לא פוטרתי. מהיום בו התחלתי לעבוד ועד עכשיו עברה שנה וקצת.

לפני מספר ימים זומנתי לשימוע ממקום העבודה ואמרו שינסו למצוא לי תפקיד אחר בהתאם להחלטת הרופאה התעסוקתית כי אנני יכול להמשיך בעבודה זו. התקשרתי היום לברר ונאמר לי שלא מצאו לי תפקיד והם שולחים לי מכתב פיטורין.

כששאלתי אודות פיצויים נאמר לי שאין לי וותק של שנה ולכן אני לא זכאי לפיצויים ושהם עובדים לפי חוק. פה נכנסת השאלה, התחלתי לעבוד בתאריך 14.10.2012 נפצעתי בתאריך 25.04.2013 ונכון להיום מעת תחילת העבודה יש לי וותק של שנה וקצת.

האם הם צודקים, ולמרות שלא פוטרתי אין לי וותק של שנה בגלל שבתאריך 25.04.2013 הפסקתי לעבוד עקב הפציעה? תודה מראש!
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:43
המעסיק צודק.
ייתכן ותוכל להגיש תביעת נכה נזקק למוסד לביטוח לאומי כך שיתנו לך דמי פגיעה נוספים.
ניני
28/10/2013 08:34
אם אני עובדת בחינוך המוכר שאינו רשמי כבר 18 שנה
וכל שנה בסוף שנה שולחים לנו מכתב פיטורין. אבל לאחר מכן מחזירים אותנו לעבודה סדירה . השנה קיבלתי מכתב פיטורין והחזירו אותי לעבודה רק 12 שעות שבועיות במקום 24 בטענה שאין להם שעות בגלל קיצוצים ממשרד החינוך . למרות היותי עובדת מאוד טובה ומוערכת .

שאלתי:

1. אם בזמן כזה אני עוזבת מה הן זכויותי לעניין פיצויים?

2 האם מכתב הפיטורין שלהם קביל כשאני עובדת ברצף וזו שנתי ה-19.

3.האם יש לי סיכוי לתבוע אותם בבית דין לעבודה כשיש מורות פחות ותיקות ממני שקבלו שעות ......משום שהן מקושרות בקשרי משפחה?

4. מה העלות של תביעה כזו ומה הסיכון להפסד הכלכלי?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 09:20
ניני שלום,

הנך זכאית להתפטר בדין מפוטר בתוך זכאות לפיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:42
מדובר בהרעת תנאים מובהקת בה אין לך חובה להישאר בעבודתך.
במצב זה הנך זכאית לפיצויי פיטורים עבור כל תקופת עבודתך.
לבחינת כדאיות התביעה צרי קשר עם משרדנו לייעוץ פרטני.
מירב
28/10/2013 08:28
שלום רב,
לאחר למעלה משנה במקום העבודה (סקטור פרטי), יצאתי לחל"ת לתקופה של 7 חודשים (בפועל) עקב נסיעה לחול.
בתחילה, הוסכם עם מעסיקי על 3 חודשים ולאחר מכן התארכה החופשה ללא הגבלה על ידי וללא התנגדות מצידם.
כשחזרתי באוגוסט, ביקשתי לחזור מידית לעבודה. נענית שמכיוון שספטמבר הוא חודש של חגים אין טעם שאחזור לעבודה עד 1 באוקטובר. אוקטובר הגיע כבר לפני חודש ועדין אני מחכה.

המעסיק טוען שעקב התניית חזרתי בהעלאת שכר (במהלך ספטמבר) וכי עד שלא אחתום על תנאים חדשים אין באפשרותו להחזיר אותי לעבודה.

כיום המצב הוא שהחל"ת מתארך בניגוד לרצוני ואני לא מקבלת לא חוזה חדש ולא משכורת. ממה שאני מבינה, המצב הזה יכול להימשך לנצח.

חשוב לציין כמה דברים נוספים:

1. הסכמתי לחזור בתנאים הקודמים עד לחתימה על הסכם חדש.

2. העליתי את נושא השכר רק לאחר שקיבלתי תשובה חיובית לחזרה ולקידום.

3. כל ההתנהלות מול המעסיק הייתה בע"פ. אני לא מעוניינת לכתוב מכתב למעסיק שאני מעוניינת לחזור לעבודה מיידית (מכיוון שאז בטוח שלא יחזירו אותי). אני רק רוצה לדעת מה הזכויות שלי כעת? האם אפשר להתפטר בדין מפוטר? מה החוק אומר במצב כזה?

מצטערת על האורך ותודה רבה.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 09:11
מירב שלום,
באם לא מסכימים להחזיר אותך לעבודה לאחר חל"ת, ניתן לראות בזה כפיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:38
אם הם לא מעוניינים להחזיר אותך לתפקיד לאחר החל"ת לכל הפחות באותם תנאים הרי שמדובר בפיטורים.
במצב זה הנך זכאית להודעה מוקדמת, פיצויי פיטורים וגמר חשבון.
פני למשרדנו במידת הצורך.
דביר
27/10/2013 23:44
חברת מסחרית כלשהיא דורשת ממני ערבות בנקאית עס 250 אלף שח כתנאי לקבלה למשרה ניהולית באחד הסניפים. איך אני יכול לדעת שזה לא עוקץ? האם זה מקובל? הערבות היא למקרה שיתגלה ומעלתי בכספי החברה. לי זה נשמע הזוי ביותר ממתין לתשובה
הנדחףףף
28/10/2013 02:06
תקשיב פעם ראשונה שמעתי דבר כזה הונאה ללר ספק תיזהר
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 07:33
החוק אוסר על פעולה כאמור.
אור
27/10/2013 23:18
שלום לך.

עבדתי אצל בוס פרטי כשנה וחצי - לערך.

לפניי כשלושה חודשים לערך- קיבלתי מכתב פיטורין, עם התראה מוקדמת של חודש מראש. כשבחודש זה ישבתי בבית ולא הגעתי לעבודה, כדרישת הבוס, אבל קיבלתי שכר עבור אותו חודש + תלוש שכר.

ברצוני לברר מספר שאלות:

1. האם יש להפריש הפרשה לפנסייה ולפיצויים עבור אותו חודש של ההתראה המוקדמת?זאת למרות שישבתי בבית ולא הגעתי לעבודה. הבוס טוען שלא מגיע לי כי ישבתי בבית. האם זה נכון? כי אנשים אמרו לי שהוא טועה וכן יש להפריש מכיון שקיבלתי שכר ותלוש משכורת, דבר שהגדיר אותי כעובדת.

2. מה קורה עם פדיון ימי חופשה? האם עליי לקבל? ואיך מחשבים? הוא טוען שלא מגיע לי, מכיון שישבתי בבית חודש ולא עבדתי, שזה מבחינתו - כאילו ימי/פדיון חופשה.
יש לציין - שבתלוש שלי כתוב: ניצול ימי חופשה - 0 , ויתרת ימי חופשה: - X ימים (בנוסף ברצוני לציין - שלפני הפיטורים היו ימים שהשלמתי יותר שעות עבודה כדי שיימי החופשה שלי לא ייפגעו).

3. הגשתי בקשה לרשויות המס לקבל מס הכנסה שלילי. ואז התברר לי שאני לא מדווחת כעובדת אצלו משנת 2012 (למרות שהוא כן דיווח עליי ביטוח לאומי), ולמרות שיש לי ביד טופס 106 על שנת 2012 שהועסקתי על ידו. ואז הייתי צריכה לפקסס טופס 106 לרשויות המס ולהוכיח שעבדתי. האם זה הגיוני שיש לי טופס 106 אבל - אני לא מוצהרת כעובדת? האם זה פוגע בי? האם עליי לפעול כנגדו בנושא זה?

לתשובתך אודה.

ערב נעים
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 07:32
באם מדובר בחלף הודעה מוקדמת לבטח לא ניתן לקזז ימי חופשה. לסיכום מגיע חלף הודעה מוקדמת ופדיון ימי חופשה. ניתן לטעון שמדובר בהתקיימות של יחסי עובד מעביד לאור העובדה שלא בוצע גמר חשבון.
שלי
26/10/2013 19:41
לבדוק אפשרות של דחיית יציאה כפויה לגמלאות לאחר גיל 67-למורה במשרד החינוך.
בהסתמך על תקדים השופטים שפורשים לאחר גיל 67.
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 00:11
פסיקה אחרונה בפרשת בר אילן פסלה גישה של פיטורין אוטומטיים בשל גיל פרישה. ניתן לקדם גישה כאמור.
שלי
27/10/2013 22:08
על סמך תקדים בר-אילן וגיל פרישת השופטים (מעל 70) האם אפשר להשליך כנ"ל למורה ולזכות בסיכוי גבוה?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 23:08
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בעניין. יכול שניתן לגזור מסקנות שונות.
מאיה
27/10/2013 20:28
היי,

אני עובדת כסוכנת מכירות. שכרי משולם חודש בחודשו. השכר מורכב משכר בסיס קבוע ועמלות שמשתנות בהתאם ליעדים ומכירות.

ילדתי בחודש יולי והגשתי מסמכים לביטוח לאומי לצורך קבלת דמי הלידה.
ך\לצערי לא קיבלתי את הסכום המגיע לי.
1. ביטוח לאומי שילם לי רק שכר בסיס וחילק העמלה של אותו החודש ל12 וזו היתה התוספת לשכר.
2. מקום עבודתי אמר שכך התוכנה של ביטוח לאומי עושה את החישוב, למרות שאני שילמתי מיסים על הסכום הגבוה בתלוש.

כרגע מקום עבודתי לא מעוניין לשנות את הדוח ואומר שכך זה צריך להיות מחושב, אך מנסיוני זה לא כך....

מה עושים ?

אודה לעזרתכם בהקדם,

תודה
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 23:07
באפשרותך במידת הצורך להגיש ערער על החלטת המ"לל.
דודו
27/10/2013 20:13
שלום,
אני עובד במקום עבודה 4 שנים המיקום של מקום העבודה הוחלף 4 פעמים לאותו מרחק נסיעה מהבית. השבוע יש שינוי נוסף של מקום העבודה והזמן שאני צריך בשביל להגיע לעבודה שעה וחצי שעתיים במקום חצי שעה עד היום.

האם אני יכול לסיים את העבודה ולקבל פיצויים עקב הזמן הארוך?

תודה דודו
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 23:05
על פניו השינוי מהווה הרעת תנאים מהותית. משרדנו עומד לרשותך.
צבי - גריגורי ...
27/10/2013 19:59
ב 1993-1996 עבדתי בבית הספר דרך עירייה בתפקיד אסיסטנט מחשבים ללא תנעים סוציאליים :
דמי ביגוד ,דמי הבראה , קרן פנסיה , קופת גמל .
העם אני יכול להגיש תביעה ולקבל מה שמגיע לי ?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 23:04
הזכויות התיישנו.
מורן אמרילו
27/10/2013 18:28
רציתי לדעת האם מותר למעסיק מסויים להחליט שהוא מעסיק בתפקיד מסויים רק פרילנסרים ולא להסכים לקבל עובדים מוכשרים לאותו תפקיד רק בגלל שהם לא פרילנסרים? זאת לא אפליה בין שכירים לפרילנסרים ??
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 18:31
שלום מורן,
בנסיבות המתוארות אין מדובר באפליה.
הדר
27/10/2013 18:12
היי.

יש לי סוכרת הריון מצב אשר מצריך ממני להיעדר פעמים רבות מהעבודה לשם בדיקות. רציתי לדעת האם מגיע לי יותר מ- 40 שעות היעדרות או שזה אותו דבר לכולם?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 18:23
הדר שלום,

החוק קובע עד 40 שעות במשך הריון לצורך בדיקות שגרתיות לאישה שעובדת במשרה מלאה.
ליאן
27/10/2013 17:53
שלום

עבדתי בחנות בגדים במשך 4 ימים בלבד ואז עזבתי בהסכמה עם המעסיק כי לא הסתדרנו ברמה האישית. אמנם השכר שמגיע לי הוא נמוך משהו כמו 350 שקלים אבל המעסיק לא שילם לי את השכר של חודש ספטמבר בזמן, ועכשיו שכמעט נגמר החודש הוא אומר שישלם ב-10 של חודש נובמבר בלבד. מה אני יכולה לעשות בנושא? תודה. ליאן
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 18:08
ליאן שלום,

ניתן לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם זה לא יעזור לפנות לבית הדין לעבודה.
מישל
27/10/2013 18:06
עבדתי בחברה 5 שנים במסגרת משרה מלאה והחלטתי להתפטר. בתחילת החודש הודעתי על כך למעסיק. אני מתעניין באשר לסכום שהצטבר עבור פיצויי פיטורים בחברת הביטוח שניהלה את הכסף שהניב ריבית יפה לארך 5 השנים.

רציתי לדעת האם זכותי לקבל את החלק היחסי בתוספת ריבית מהכספים שהופרשו לביטוח, כאשר הכוונה כמובן לחלק העובד - מה שירד מהשכר שלי.

המעסיק שלי אומר שאת הכספים האלה מקבלים רק במקרה של פיטורים ולא בעת התפטרות. אני לעומת זאת הבנתי שמגיע לי לקבלאת הכספים שאני הפרשתי בחזרה ואלה הזכויות שלי.

אשמח לקבל מכם הבהרה של הנושא.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 18:40
כספי הגמל הינם של העובד. עם זאת, משיכה לא מזכה לפני גיל 60 תהיה חייבת במס של 35%.
כספי הפיצויים גם אינם ניתנים להחזרה למעסיק, בכפוף להוראות סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים.
שרית
27/10/2013 17:47
אני עובדת קופאית שכירה בסופר לא רחוק מהבית שלי והיה לי ריב עם לקוחה שעשתה לי דווקא והיא התלוננה עליי שקיללתי אותה. המנהל משמרת הודיע כי אני מושעת מהעבודה עד להחלטה אני עובדת שנה ו-7 חודשים. רציתי לדעת את הזכויות שלי במידה ומפטרים אותי כי האחראית על הקופאיות אמרה שאני לא אקבל פיצויים בגלל שזה הפרת משמעת חמורה לפתוח ככה פה על לקוחה ולא משנה מה הסיבה.
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 17:50
שרית שלום,
שלילת פיצויי פיטורים אפשרית מכוח הסכם קיבוצי שחל על הצדדים או על יד בית הדין לעבודה ובמקרים חמורים מאוד.
פרט לשני מצבים אלה אין המעסיק יכול לעשות דין עצמי ולשלול פיצויי פיטורים.
את מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך טיפול בסוגיה.
הלל
27/10/2013 17:45
אשתי עבדה בחנות בקניון מלחה, לא רשמו את השעות שהיא עבדה. מילאו לה טופס 101 לאחר שהיא הודיעה להם שהיא עוזבת.

שילמו לה שכר עלוב של 250 ש"ח עבור 40 שעות עבודה, לאחר שסוכם מראש על שכר מינימום. כעת מורחים אותי שהם בודקים מול המחשב ושבמחשב לא היה רשום מתי היא עבדה ואילו משמרות היא עשתה וכל מיני סיפורים כאלה, ועושים הצגה כאילו זה אחריות של אישתי ולא אחריות של החנות.

מה הזכויות שלה ואיך היא יכולה לדרוש שכר מדוייק שמגיע לה על 40 שעות עבודה?
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 17:47
לא ברור היקף המשרה שלה, אך בעיקרון יש לחשב את שעות העבודה במכפלת השכר השעתי או היומי, בהתאם למוסכם.
אלכס
27/10/2013 17:33
אני נמצאת בחופשת לידה וצריכה לחזור לעבודה ב 14 לנובמבר. המעסיק אמר לי כי אין תקן פנוי בשבילי, אלא רק בנתניה כאשר זמנית אני מתגוררת בפתח תקווה (עבדתי לפני חופשת הלידה בראש העין) ובעוד 4 חודשים אני עוברת לגור ביבנה. הדבר בלתי אפשרי עבורי אני אמא ל 2 ילדים והדבר מצריך אותי לצאת בשעות הבוקר המוקדמות -5:30 בבוקר . מה עלי לעשות? האם החוק לעבודת נשים מגן על הזכויות שלי במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
אכן החוק לעבודת נשים אוסר לפגוע בתאי עבודה של אישה שנמצאת בחופשת לידה + 60 יום לאחר חזרתה מחופשת הלידה.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 17:44
אסור לפגוע לך בתנאי העבודה 60 יום לאחר חופשת הלידה.
על המעסיק למצוא לך תקן או לקבל היתר ממשרד התמ"ת.
שירה
27/10/2013 17:36
הבנתי שיש סעיף בנוגע לקבלת פיצויים במצב של התפטרות עקב מעבר מגורים מעל 40 ק"מ ממקום העבודה.

רציתי לברר האם זה נבדק לפי הכתובת המעודכת בת.ז או לפי הכתובת המעודכנת אצל המעסיק.

לצורך העניין עברתי מצפון הארץ לת"א אך מעולם לא שיניתי את כתובתי בת.ז.

כרגע אני גרה,לומדת ועובדת מזה 5 שנים בת"א והכתובת המעודכנת אצל המעסיק היא הכתובת בת"א. בסוף השנה, בתום לימודיי, אני מעוניינת לחזור לצפון.

במקרה כזה האם אני זכאית לפיצויים? אם לא שיניתי את כתובתי מעולם בת.ז האם זה יפגע באפשרות של קבלת הפיצויים?

תודה
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 17:49
שירה שלום,
עצם המעבר אינו מזכה בפיצויי פיטורים, אלא החוק מונה מספר מצבים, כגון מעבר ליישוב חקלאי, מעבר לרגל נישואין ומעבר לאזור פיתוח.
כמו כן החוק דורש מגורים של חצי שנה לצורך זכאות לפיצויי פיטורים.
עורך דין ארז כהן
מה שקובע הוא מקום המגורים בפועל ולא מה שרשום בת.ז.
אולם, תהיי זכאית לפיצויים לרגל מעבר לצפון רק אם זה לרגל נישואים או מעבר ליישוב פיתוח/יישוב חקלאי.
בטי
27/10/2013 17:10
שלום,
בעלי עובד כמדריך חוגים. במהלך העבודה הוא נוסע ממקום למקום ומעיר לעיר. על זמן הנסיעה שמיועד באופן מובהק לצורך העבודה ויכול להמשך מעל חצי שעה, הוא אינו מקבל שכר, האם זה חוקי?
ושאלה נוספת, לעיתים נוצר "חלון" בין חוג לחוג שעליו לא משלמים לו, האם זה חוקי?
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 17:26
בעבור זמן נסיעה במהלך יום עבודה ולצרכיי עבודה יש לשלם שכר.
כמו כן יש לשלם שכר גם בעבור הפיצול.
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 17:25
על המעסיק לשלם עבור דמי נסיעה עד לתקרה של 25.20 ש"ח ליום.
מני
27/10/2013 17:03
פוטרתי מעבודה בגלל שעבדתי בעוד עבודה בתור מתווך ועבודה השניה לא היה על חשבון העבודה הזאת שהיא במשרד תיווך אחר. במשרד תיווך שפיטר אותי אמרו לי שבגלל שאין לנו אמון בך בגלל שאתה עובד עם מתחרים, בגלל זה פוטרתי מיד. עבדתי אצלהם במשרד 4 שעות ביום 4 פעמים בשבוע לפי שכר מינימום + אחוזים מעסקאות השכרה. התחלתי לעבוד בחודש דצמבר שנה שעברה. יש לי זכויות לפיצויים?
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 17:07
לא, מאחר ולא מלאה שנה להעסקתך.
ג'וני מיפו
27/10/2013 17:00
עובד שכיר במאפיה בשכר של 180 ליום עבודה התחלתי לעבוד בתאריך 18/11/2012 בתאריך 31/10/2013 נסגר העסק האם אני מקבל פיצויים במקרה הזה ? הכוללים פיצויים וגם דמי בראה וחופשים)

*לא יצאתי לחופשה שנתית ולא עשיתי שימוש בהבראה. עבדתי את כל החגים של היהודים ושל הערבים כי המאפיה פתוחה כל השנה חוץ מיום כיפור.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 17:07
הזכאות לפיצויים היא רק לאחר שנה של עבודה או אם יש כוונה לחמוק מתשלום פיצויים ונראה שאין במקרה הזה כי המקום נסגר ממילא.
שירי סמיך
27/10/2013 16:35
פוטרתי ממקום עבודתי ללא הודעה מוקדמת היום בשעה 10 וחצי בבוקר. הפיטורים נעשו מעכשיו לעכשיו. בונסף למצב ההזוי הזה, הפיטורים נעשו מול קולגות בעבודה שלי בזמן ישיבת עובדים. לא היה לי מקרה מביך כזה בחיים. אני עובדת בחברה שנה וחצי ומעולם לא התלוננו על העבודה שלי עד היום. מה הזכויות שלי במקרה הזוי כזה של פיטורים?

המנהל הישיר שלי אמר לי לארוז את הדברים וללכת הביתה. לדבריו המשכורת ויתרת התשלומים יועברו אלי במועד. ככה ליד 6 אנשים נוספים.......
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 16:38
מדובר בפיטורים שלא כדין.
ניתן ליצור קשר עם משרדנו לצורך ייעוץ וייצוג פרטני.
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 16:40
שירי שלום,
הנך זכאית כמובן לחלף הודעה מוקדמת, פדיון דמי חופשה, דמי הבראה ופיצויי פיטורים.
כמו כן, ייתכן והנך זכאית לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין ועגמת נפש.
צרי קשר עם משרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
כפיר
27/10/2013 16:31
שלום, אני עובד בחברה מסויימת כ-6 שנים - שכיר לפי משרה מלאה. לפני כשבועיים פניתי למנהל שלי ושיתפתי אותו שאני מאוד מתקשה לבצע את העבודה ואני מבקש לעבור למחלקה אחרת זאת לאחר תקופה שהוא מתלונן שאני לא עומד בדרישות.

המנהל טען שאין אפשרות כזאת ואם לא טוב לי אני צריך להגיש מכתב התפטרות, בתקופה האחרונה הוא מבצע ביקורות ושוב טוען שאני לא עושה את העבודה כנדרש והזמין אותי לדיון שימוע. כשהגעתי לשימוע הוא טען שהמנכ"ל רוצה לדבר איתי והכניס אותי אליו לשיחה, המנכ"ל טען שאני צריך להגיש מכתב התפטרות אם לא טוב לי, ואם אני לא אגיש מכתב התפטרות הוא יכול לפטר אותי בטענה שאני לא עובד כמו שצריך ושבמצב כזה הוא יכול לשלול ממני פיצויי פיטורים לטענתו.

אני הבנתי מהקריאה שלא אפשרי לשלול ממני פיצויים אם יפטרו אותי בגלל שאני מתקשה בעבודה ובטח כאשר אני אומר את האמת ולא מתכחש לזה.

מה החוק קובע בעניין הזה?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 16:48
כפיר שלום,
שלילת פיצויי פיטורים אפשרית מכוח הסכם קיבוצי שחל על הצדדים או על יד בית הדין לעבודה ובמקרים חמורים מאוד.
פרט לשני מצבים אלה אין המעסיק יכול לעשות דין עצמי ולשלול פיצויי פיטורים.
אתה מוזמן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בסוגיה.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 16:37
אם הוא יפטר אותך הוא יהיה צריך לשלם לך פיצויי פיטורים.
שלילת פיצויי פיטורים נעשית במקרים חריגים כגון גניבה ממעביד ובוודאי שלא במקרה כמו שלך.
הפרשים
אורן
27/10/2013 13:23
עקב טעות שכר רצינית (גבו לי כ 3,000 ש״ח לטובת ביטוח לאומי) נאלצתי לסור לביטוח לאומי כדי להבין מי ביצע את הטעות,הובהר לי שהטעות נבעה מאי מקצועיות של עובדת ההנהלת החשבונות. עקב הסידורים קיבלתי משמרות קצרות מהרגיל. האם אני יכול לדרוש שהחברה תשלם לי את השכר שהייתי אמור להרוויח לו הייתי עובד כרגיל?
אורן
27/10/2013 14:47
שכחתי לציין שב 15/9 כאשר הייתי במשרדי מס ההכנסה,קיבלתי מכתב המפרט את מקור הבעיה ואיך ניתן היה להימנע ממנה. המכתב נכתב ע״י בכיר במחלקת תאומי המס. האם זה לא משנה את המצב?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 14:49
הדבר יכול להוות אינדיקציה טובה.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 13:51
אין חובה כזו, אך באם הטעות הינה באשמת המעסיק אז רצוי כי תגיע עמך להבנה כספית בעניין.
קארין
27/10/2013 14:17
שלום רב, המעסיק שלי הודיע לי ב- 16 לאוקטובר על סיום עבודה ולא הביע התנגדות לכך שלא אגיע לעבודה לאחר חפיפה למחליפה שלי.

עבדתי שם שנתיים ו- 8 חודשים ולכן אני זכאית לתשלום בגין הודעה מוקדמת של חודש. שאלתי היא: האם אני אמורה לקבל במשכורת הקרובה גם תשלום עד ה- 15 לאוקטובר (משכורת רגילה) ותשלום נוסף בגין הודעה מוקדמת עד ה- 16 לנובמבר כולל ימי חופש ודמי הבראה? תודה
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 14:26
אם את עובדת במשכורת חודשית את זכאית להודעה מוקדמת של חודש ואם את עובדת שעתית אז את זכאית להודעה מוקדמת של 25 ימים.
בנוסף לזה וודאי שאת זכאית לשכר עבור עבודתך ופדיון חופשה והבראה.
א.א
27/10/2013 14:10
שלום רב,

בערך לפני שנתיים אימצתי שני ילדים מחול
נעדרתי בתקופת הליך אימוץ כ 30 יום מעבודה

לאחר סיום האימוץ חזרתי לעבודה וערכו לי שימוע ופיטרו אותי בטענה שאני נעדרתי זמן רב מעבודה ולא חזרתי ישירות לעבודה לאחר סיום אימוץ

שאלה אם אני זכאי לקבל פיצוים חוץ מפיצוי פיטורין
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 14:16
הנך זכאי בנוסף לפיצויי פיטורים לפדיון ימי חופשה ודמי הבראה.
בנסיבות המתוארות אין זכאות לפיצוי נוסף.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 14:13
אם נערך לך שימוע ושילמו לך פיצויי פיטורים לא נראה כי קיימת עילת תביעה ממשית נוספת.
אלה
27/10/2013 13:16
בעלי עובד כשומר,הכנתי רשימה של הטענות שלו ורציתי לשאול האם יש בסיס לדרישות שלו : במהלך 4/13 בעלי נאלץ לחזור למקום ההכשרה עקב בעיה פרוצדורלית,הוא עוכב שם מהבוקר ועד הצהריים (בהוראת המפקח שלו). ביום שלמחרת הוא לא שובץ לעבודה והמפקח שלו הורה לו להיות זמין ופנוי. ביום שאחרי הוא זומן למשרד לקבלת נשק,עקב טעות חברה הוא בילה את כל אותו היום בטרטורים עד שהוא הוחתם על הנשק. האם מגיע לו שכר על שלושת הימים הללו?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 13:24
שלום,

נראה כי בנסיבות הללו אכן מגיע לו תשלום.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 13:22
יש לשלם שכר עבודה עבור זמן הכשרה ועבור זמן בו העובד זמין עבור המעסיק.
שושנה
27/10/2013 12:57
הנני מעסיקה פעם בשבוע עובדת משק בית בביתי ומבקשת לדעת כיצד עלי לשלם את הביטוח הפנסיוני הנ"ל עליו נודע לי מהטופס שצורף לפנקס תשלומי הביטוח הלאומי.

כשנכנסתי לאינטרנט בנושא זה מצאתי שיש מספר חברות ביטוח שעוסקות בכך. ברצוני לדעת אל מי עלי לפנות וכיצד לבצע את התשלום וכמה עלי לשלם. ניסיתי מספר פעמים לטלפן למספר הטלפון שרשום בטופס ורק קיבלתי תקליט האומר שניתן לטלפן בין השעות 8-12 ואף שטילפנתי ב10 בבוקר לא הצלחתי לקבל מענה.

אני מתענינת גם עבור חברותי המעסיקות את אותה העובדת. כולנו נשים פנסיונריות לא הכי בריאות וקשה לכתת רגלינו למשרדים השונים. לכן נבקש תשובה מהירה ומפורטת לגבי התשלומים והקביעות שבמסגרת חוקי העבודה לגבי העסקת עובדת משק בית.

תודה מראש לכולם!

שושנה
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 13:05
שלום שושנה,

השיקול לאיזה חברת ביטוח פרטית לפנות הוא שיקולך הבלעדי.

חישוב של הפנסיה אותה צריך לשלם לעובדת נעשה בהתאם לאחוז המשרה בה עובדת משק הבית, משכורתה וההסכם הכללי במשק משנת 2008 לביטוח פנסיוני חובה.
אלי
27/10/2013 12:59
אני עובד קבלן בחברה כלשהי.

לאחר כשנה וחצי במקום העבודה ועקב עברת משמעת שלי הוחלט להפסיק את שירותי בחברה.

חברת האם שלי בטענה שיכולים לפטר אותי לאלתר ללא זכויות פיצויים וללא חודש התרעה המליצו לי להמתין עד שימצאו לי מקום עבודה חדש (כי בכל זאת אני אכן עובד טוב). הכוונה היא להמתין על חשבוני ללא קבלת שכר = לצאת לחופשה ללא תשלום.

כעת עברו שבועיים וסבלנותי פוקעת, ביקשתי מהמעסיק שיפטר אותי כבר או שישלם לי על הימים הללו והוא מסרב.

האם היום אחרי שבועיים הוא עדיין יכול לפטר אותי "לאלתר"? ללא פיצויים?

מה אני עושה אם הוא מסרב לפטר אותי ?
האם אני יכול להגיש לו מכתב התפטרות כדין פיטורים ?
להודיע למעסיק שמכיוון שאין לו עבודה בשבילי מבחינתי הוא פיטר אותי ?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 13:02
שלום,

ברגע שמהמעסיק מפטר אותך הוא צריך להביא לך מכתב פיטורים וכן פיצויי פיטורים. אם הדבר לא נעשה באפשרותך לפנות לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
שמואל
27/10/2013 12:33
הושעתי מעבודתי ולאחר כשבועיים פוטרתי, באשמת רמיה. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? התקופה בה עבדתי הנה למשך שנתיים וחצי. מהן זכויותיי בנוגע לדברים הנוספים קרי ימי הבראה, נופש, חופשות, תשלום על תקופת ההשעייה וכו...

האם המעסיק יכול לא לשלם לי כלל תשלום פיצויי, מה החוק אומר כאן? עבודתי הייתה באגד כנהג אוטובוס והאשימו אותי בדיווחי שעות עבודה לא תקינים ורמאות...
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 12:37
שלום,

נסיבות אי תשלום פיצויי פיטורים צריכים להיבדק ולאו דווקא המעסיק יכול לא לשלם אותם.

כמו כן אתה אמור לקבל זכויות סוציאליות נוספות כפי שציינת במעמד גמר החשבון.

באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה לבירור מעמיק יותר.
קובי
27/10/2013 12:22
היום ה-27 לחודש אוקטובר - אני עבדתי כמה ימים בחברת שליחויות והמנהל של החברה ב-15 לחודש היה חולה ולא שילם לי את הכסף המגיע לי מה אפשר לעשות כדי לקבל את הכסף או לתבוע את הכסף המגיע לי עבור עבודה בחודש ספטמבר שהייתי אמור לקבל כבר מזמן?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 12:32
שלום,

אכן באפשרותך לתבוע את הכספים הללו.
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 12:31
ניתן לפנות למעסיק בדרישה בכתב ואם אין ברירה אז להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ