פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא חול המועד - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
חול המועד - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
31/10/2013 10:05
בעלי עובד כשומר,העמדה שלו לא עבדה בחול המועד. בעלי התריע על כך כחודש לפני וביקש שימצאו לו עמדה חלופית. האחראי עליו שיבץ אותו בחלק מימי חול המועד בכל מיני עמדות אחרות. היו שלושה ימים בהם הוא לא שובץ. האם אי השיבוץ נחשב לחופשה כפויה ומזכה את בעלי בתשלום מלא?
31/10/2013 10:10
שלום,

חופשה בחול המועד לא מחייבת את המעסיק בתשלום.
31/10/2013 10:29
״חופשה מרוכזת לעתים מעסיקים בוחרים להוציא את העובדים לחופשה מרוכזת בחול המועד. חוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, איננו קובע באופן ברור ומפורש מי מסדיר או קובע את המועדים לחופשת העובדים. אי לכך, המעביד ראשי להחליט כי הוא מוציא את העובדים לחופשה במועד מסוים, כגון חול המועד. המעביד כפוף בסיטואציות אלו לשתי מגבלות – מדובר בחופשה של תשעה ימים לפחות, והעובד חייב לקבל שבועיים מראש הודעה על מועד יציאתו לחופשה הנ"ל. המעביד רשאי לנכות את ימי החופשה של העובדים בגין חופשה מרוכזת זו. עם זאת, במקרים בהם העובד איננו יכול לנצל עוד ימי חופשה, המעסיק אינו רשאי להכריח אותו לצאת לחופשה ללא תשלום ועליו לשלם לו בגין ימים אלו (או להעסיקו).״ האם המאמר הזה מתאים למצב בו בעלי נמצא? ואם לא,למה? תודה.
31/10/2013 11:48
17.10.13 | 07:40
אי שיבוץ בחול המועד
בוקר טוב,אני מאבטח בתפקידי ושאלתי היא : ברגע שהעמדה הקבועה שלי סגורה בחול המועד,ואני מביע נכונות לעבוד בכל עמדה,בכל שעה,האם מוטלת על המעסיק שלי חובה לספק לי עבודה, ובהיעדר עבודה,לשלם לי מכיסו,או שהוא רשאי להוציא אותי לחופשה כפויה על חשבוני?

לילי

2 הודעות

21.10.13 | 07:11
שלום רב. האופציה הראשונה היא הנכונה מבינת דיני העבודה קרי על המעסיק לתת לך עבודה או לשלם לך שכר עבודה רגיל בגין תקופה בה הוא אינו יכול להעסיק אותך ובשים לב כי התשלום "הרגיל" הוא אותן משמרות שאתה נוהג לבצע ולא כל יום אם אינך נוהג לעבוד כל יום.

אפשרות אחרת היא לזקוף את הימים על חשבון ימי החופשה שלך, וזאת רק אם ניתנה לך הודעה מתאימה מראש ויש לך ימי חופשה צבורים

בהצלחה
חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד

פלאוט 10, פארק המדע, רחובות

טל' 08-9453604, פקס 08-9453605

תחומי עיסוק:

דיני עבודה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: חול המועד - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ