פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1096
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורי
09/12/2013 13:55
המעסיק שלי מזה כמעט שנתיים פיטר אותי אתמול אחרי ישיבת צוות. המדובר במשרד פרסום קטן יחסית, ובגלל חילוקי דעות שהיו לי איתו (הוא מנהל את המשרד ובעלים) בזמן ישיבת הצוות הוא קרא לי אליו ופיטר אותי. לדבריו, בחודש האחרון עשיתי נזק לחברה ולקוח גדול עומד לעזוב את המשרד בגללי. הוא אמר שהקנס הוא השכר של חודש דצמבר, אותו אני לא אקבל. אמרתי לו שזה לא מקובל עלי בשום אופן והוא פשוט אמר לי ללכת הביתה ולא לחזור לעבודה. אמר שידבר עם עורך דין בשביל לראות מה לעשות איתי.

אני מבקש כבר עכשיו (את השכר של חודש זה אני אמור לקבל יחד עם גמר חשבון בחודש ינואר 2014) להבין אילו זכויות יש לי במקרה כזה ומה עלי לעשות בשביל שלא אפגע.
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 14:04
על פניו אין הצדקה לשלילת שכר העבודה.
הנך זכאי לשכרך בתוספת פיצויי הלנת שכר, פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, גמר חשבון של זכויותייך וייתכן אף לפיצוי נוסף בגין פיטורים שלא כדין.
ניתן ליצור קשר עם משרדנו לסיוע.
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 14:03
חובה על המעסיק לקיים שימוע כדין טרם פיטורים.
כמו כן, באם לא ניתנה לך הודעה מוקדמת כדין, אזי על המעסיק לשלם לך חלף הודעה מוקדמת.
הניכוי משכרך ללא הסכמתך הינו בניגוד לחוק הגנת השכר.
ניתן לפנות למשרדנו במידת הצורך.
אסתר
09/12/2013 12:46
פוטרתי מהעבודה לאחר חופשת הלידה בשל הפסקת פעילות של החברה.
בדקתי מול משרד התמ"ת ולא ניתן אישור לחברה לפטר אותי.
האם אני יכולה לדרוש להלנת שכר עבור 60 יום בהם לא ניתן לפטר אותי + 30 יום הודעה מוקדמת?
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 13:30
אסור היה לפטר אותך ללא היתר משרד התמ"ת.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עו''ד אריק שלו
09/12/2013 13:16
החוק אוסר פיטורי עובדת בזמן החופשה ללא תשלום שלאחר חופשת הלידה, ובמשך 60 יום לאחר אותה חופשה, וגם אז אין לחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת עם תקופת החופשה ללא תשלום.

בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.
עו"ד אריק שלו
שירי
09/12/2013 12:39
היי

שמי שירי ואני בת 17. אני מועסקת בתפקיד מלצירת בבית קפה של רשת מאד גדולה. אני עובדת משמרות מאד לחוצות של 8 שעות בלי הפסקה של יותר מ-5 דקות, אחרת אני מקבלת צרחות. יש מלצרים שביקשו הפסקה ארוכה יותר ופיטרו אותם בגלל שמנהלי המשמרות אומרים שיש לחץ גדול בעבודה. ברור לי לפי האתר שלכם שזה לא חוקי לא לתת לעובדים הפסקות. מה אני יכולה לעשות בשביל לקבל את מה שמגיע לי ולא לפחד שיפטרו אותי?
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 13:14
ניתן להודיע למעסיק הראשי על התנהלות המקום.
באם זה אינו עוזר ניתן להתפטר בדין מפוטרת ולהיות זכאית לזכויות הסוציאליות אשר מגיעות לך
מישהו
09/12/2013 10:24
שלום,

הינני עובד במסעדה החל מיוני 2012 והיום, ה- 8 לדצמבר, הודיעו לי כי שוקלים לפטר אותי (כנראה שכן). בדיעבד הפסיקו לתת לי משמרות לשבוע הקרוב ולכן אני החל מרגע זה כבר ללא משמרות (ללא שום התראה).

למה בדיוק אני זכאי? דיברתי עם המעסיק והוא אמר לי שאני אקבל פיצויים + ימי חופשה, אך הייתי רוצה לדעת האם אני זכאי לעוד משהו? מעולם אצל המעסיק הנ"ל לא קיבלתי שעות נוספות, תוספות על שישי ושבת, שום דבר. עבדתי כמו חמור ולא קיבלתי כלום. אפילו לא התראה לפני פיטורים.
עו''ד אריק שלו
09/12/2013 10:45
הינך זכאי לאותם זכויות סוציאליות אותם הזכרת. בכל הזמן בו אינך משובץ לעבודה וטרם הסתיימו יחסי עובד מעביד הינך זכאי לתשלום מהמעסיק.

עו"ד אריק שלו
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 10:35
הנך זכאי לדמי הודעה מוקדמת, גמול שעות נוספות ושבתות, תשלום הבראה וחגים ושחרור קופת פנסיה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בעניין במידת הצורך.
מישהו
09/12/2013 10:50
שלום רב,

תודה על התשובה המהירה. רציתי להוסיף את המידע הבא כדי לראות האם הדבר משנה:

1. המעסיק הודיע לי בכתב כי "המעסיק שוקל לסיים את יחסי מעסיק-עובד איתך" וכי אני מוזמן לישיבה ביום רביעי הקרוב. זאת כאשר בדיעבד, המכתב ניתן לי אתמול כשכבר ישבתי עם מנהל המסעדה. כבר ביום רביעי שעבר ידעתי שהולכים לפטר אותי, ובוטלו לי 2 משמרות - האחת בחמישי והאחת בשבת. הדבר נגרם בגלל סכסוך שהיה לי עם אחד הטבחים במטבח, אשר גרם לי להישלח הביתה.

2. תשלום הבראה אכן קיבלתי (לאחר שדרשתי וגם אותו קיבלתי באיחור אופנתי).

3. האם שחרור קופת הפנסיה באה במקום הפיצויים?

4. על-מנת לקבל דמי הודעה מוקדמת ו\או גמול שעות נוספות ושבתות אני אהיה חייב לתבוע את המקום או שניתן לבקש יפה? (אני מעריך שהתשובה שאקבל היא לא).
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 10:56
בנסיבות אלו ייתכן ומגיע לך פיצוי נוסף בגין פיטורים שלא כדין.
יש לבדוק האם קיבלת מלוא התשלום המגיע לך בגין דמי הבראה ויתר זכויותייך הסוציאליות.
שחרור פנסיה לא בא במקום אלא רכיב הפיצויים בקופה בא על חשבון פיצויי הפיטורים.
ניתן לפנות לייעוץ ראשוני.
מישהו
09/12/2013 10:53
דבר נוסף שארצה להעלות הוא שאני עובד עבור 35 ש"ח לשעה. זאת כאשר בתלוש המעביד רושם שאני מקבל 30 ש"ח ואת שאר הסכוםמשלים עם "שעות נוספות". זאת כדי לרמות או לצאת מידי חובה בצורה כזאת או אחרת. אבל בפועל, אינני מקבל שעות נוספות או תשלום עבור סופי שבוע.
עו''ד אריק שלו
09/12/2013 12:20
אין ספק שדבר זה אינו תיקני ופיקטיבי לחלוטין.
משרדנו עומד לרשותך,
עו"ד אריק שלו
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 12:04
הדבר אינו חוקי ונועד כדי לקפח את זכויותייך.
עובד ממורמר
09/12/2013 11:42
שלום רב,
התחלתי לעבוד במשרד מסויים לפני מספר חודשים. בראיון העבודה נאמר לי כי המשכורת הינה גלובאלית. מניסיוני הקודם, משכורת גלובאלית אומרת שכל חודש אני מקבל את אותו הסכום, ללא קשר לשעות העבודה שלי. בפועל, אני מחתים כרטיס בכניסה וביציאה מהמשרד, ורק אם הגעתי למשרה מלאה (9 שעות יומיות) אזי המשכורת המלאה משולמת לי.
אם אני עובר את סך השעות - אני מקבל שעות נוספות בסכום מסויים, אבל הן לא נצברות. כלומר, אם עבדתי 9 וחצי שעות ביום ולמחרת עבדתי רק 8 שעות, אז בסה"כ יש לי חוסר של חצי שעה.

השאלה שלי היא, האם זה מצב תקין? אם נאמר לי שהמשכורת גלובלית, איך ייתכן שאני צריך להעביר כרטיס?
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 12:10
ניתן לעשת זאת לצורך מעקב של העובד, ובהתאם לכך לבדוק באם הינך עובד בהתאם לתקן של השעות בעבודה.
עובד ממורמר
09/12/2013 12:16
אז בסופו של דבר, אני עובד שעתי ולא גלובאלי כפי שהובטח לי. נכון?
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 12:05
המצב אכן תקין.
ניתן לנכות שעות חוסר בגין אי השלמת תקן ומנגד לשלם גמול שעות נוספות במקרים המתאימים.
עובד ממורמר
09/12/2013 12:07
אבל מראש, המשכורת הוגדרה כגלובאלית...
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 12:18
גם כשהמשכורת גלובלית היא משולמת כנגד עמידה בסכום שעות מוגדר.
קרין
09/12/2013 12:07
עבדתי בחברה מסויימת בהרצליה במשך 4.5 חודשים. אתמול קראה לי מנהלת לחדרה, נתנה לי ביד מכתב פיטורים וביקשה ממני ללכת הביתה בואתו רגע, בגלל שאני מפוטרת. לא נעשה לי שימוע ולא ניתנה לי הודעה מוקדמת לפני הפיטורים. האם יש חוקים שעומדים לצידי ולפיהם הפיטורים לא חוקיים ומגיע לי לקבל פיצויי על ההתנהלות הזאת?
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 12:12
בהחלט היה צריך לערוך לך שימוע כדין.
לעניין הודעה מוקדמת באם הינך עובדת בשכר שעתי, הינך זכאית ליום הודעה מוקדמת עבור כל חודש עבודה, קרי- 4 ימים במקרה שלך.
פ.ה
09/12/2013 12:00
אני מתחילה עכשיו עבודה חדשה במוקד מכירות שצריך לעמוד ביעד מכירות יומי מסויים, האם מותר לפטר אותי אם אינני עומדת ביעדי המכירות למרות שאני עוברת טיפולי פוריות (כמובן שיידעתי את המנהל בנוגע לכך שאני עוברת טיפולי פוריות).
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 12:06
אסור לפטר אותך בזמן שהנך עוברת טיפולי פוריות בתנאי שנתת למעסיק מסמך בכתב אודות הטיפולים ונעדרת עקב טיפולי הפוריות.
אם את לא נעדרת מעבודתך עקב טיפולי הפוריות אז ההגנה מותנית בכך שיש לך וותק של 6 חודשים במקום העבודה.
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 12:06
ישנו איסור לפטר עובדת העוברת טיפולי פוריות או הפריה חוץ גופית בימי היעדרותם בגין הטיפולים ובמשך 150 ימים שלאחר תום היעדרותם.
וזאת באם הינך מועסקת אצל אותו מעביד לפחות 6 חודשים, אסור לפטר אותך במשך 150 ימים מתחילת טיפולי הפוריות, גם אם לא נעדרת מהעבודה.

האיסור על פיטורי העובדת חל רק בגין טיפולים עבור ילד ראשון או שני מבת הזוג הנוכחי

למרות זאת, ניתן לפטר עובדת העוברת טיפולי פוריות במהלך תקופה זו, אם ניתן היתר ממשרד התמ"ת
במקרה של פיטורים בניגוד לאיסור הנ"ל, ניתן להגיש תלונה נגד המעסיק אל יחידת האכיפה במשרד התמ"ת
אביב
09/12/2013 10:14
היי
שמי אביב עובד בהייטק
אתמול עשו לי שימוע ואמרו לי שאני מפוטר בסוף החודש (3 שבועות מראש) אני עובד מעל שנה האם מגיע לי שבוע תשלום על התראה מוקדמת?
והאם במהלך השלושה שבועות האלו הם יכולים להגיד לי שאני לא מפוטר... (אני שמח שפיטרו אותי...)
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 10:37
אורך ההודעה המוקדמת לה הינך זכאי תלוי בוותק שלך במקום העבודה. על פי החוק הינך זכאי במהלך שנת עבודתך הראשונה להודעה מוקדמת לפני פיטורים של יום לכל חודש עבודה בששת חודשי עבודתך הראשונים, ושל יומיים וחצי לכל חודש עבודה החל מהחודש השביעי לעבודתך עד למקסימום של שלושה שבועות. אם פוטרת לאחר שנת עבודה הינך זכאי להודעה מוקדמת בת חודש ימים.
בזמן זה המעסיק יכול להמשיך להעסיק אותך כרגיל, או לחלופין בזמן הודעה מוקדמת לבקש ממך לא להגיע למקום העבודה, אך בזמן זה כמובן שהוא חייב בתשלום.
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 10:34
אכן מגיע לך חודש הודעה מוקדמת, ואם נותנים לך לעבוד רק 3 שבועות אז על היתרה יש לשלם חלף הודעה מוקדמת.
יכולים להגיד, אבל אתה לא חייב לקבל את חזרתם מפיטורייך.
אביב
09/12/2013 11:13
תודה רבה
אז אני מבין שאם הם אמרו לי שאני מפוטר בסוף דצמבר ומחליטים שאני כן ישאר אני יכול להחליט שאני לא מעוניין נכון?
ואם אני נמצא בעבודה שלי שנה וחודשיים זה אומר שמגיע לי חודש הודעה מוקדמת ואם לא נותנים לי אני יקבל תשלום על זה. נכון?
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 12:04
נכון ונכון.
אבישג
09/12/2013 09:39
שלום,
לפני כשלושה חודשים שיתפתי את המנהל הישיר שלי שאני עוברת טיפולי פוריות וזאת כדי להסביר את הצורך להיעדר יום מהעבודה מבלי לשנות מהאמת, היה לי קשה אבל השיקול של האמינות היה לי חשוב יותר ולא לשלוח סמס בבוקר שאני לא מגיעה. כיום שלושה חודשים אחרי הוא מסר לי שהחלט להעביר אותי לתפקיד אחר מאחר והוא דורש להרחיב את שעות העבודה והוא לא רוצה לבקש ממני לשלם מחיר אישי בגלל המשרה. לי ברור שההחלטה נובעת מזה ששיתפתי אותו, רציתי להיות הכי אמינה ונאמנה וזה בעוכרי. לא נמנעתי מלבצע שעות נוספות ולהישאר גם מבלי שיבקש וההיעדרויות שלי עקב טיפולים מסתכמות ב-3 ימים עם אישור מחלה. לקתי ימי חופש שהייתי לוקחת בלי כל קשר ובמקביל לימים שהוא היה בחופש. יום אחד נוסף הייתי חולה בשפעת (למעשה הייתי חולה כעשרה ימים אבל הגעתי לעבודה כרגיל) הוא טוען שיש משימות שלא מתבצעות ושהוא אפילו לא מעיר לי על כך. שאלתי האם מותר לו להעביר אותי מתפקידי? מה הזכויות שלי במקרה כזה? אני כואבת ואובדת עצות ואודה לעזרכתם.
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 09:58
כדאי מאוד שתציגי בפני מעסיקך את אישורי טיפולי הפוריות, ולאחר שמעסיקך יידע על כך, לא יוכל הוא לשנות לך את תנאי העסקתך ושעות העבודה בניגוד לרצונך.
אבישג
09/12/2013 10:09
הוא יודע על כך שיתפתי אותו לפני כשלושה חודשים. השאלה האם יכול לשנות את תפקידי בניגוד לרצוני? כלומר להעביר אותי לתפקיד אחר
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 09:43
עפ"י חוק אסור לפגוע לך בהיקף המשרה ובשכר בזמן טיפולי פוריות. יש לבחון האם יש בהעברה משום הרעה בתנאים.
נתי
08/12/2013 15:32
שלום,

שאלתי כבר את השאלה כאן, אך התשובה שקיבלתי לא ממש ענתה לי על השאלה ולכן אשאל שוב, קצת יותר בבירור.

עבדתי בעסק של מישהו. הוא סגר את העסק ופיטר את כל העובדים. משכך, קיבלנו כולנו את הפיצויים המגיעים לנו. מיד לאחר סגירת העסק, אותו אדם הקים חברה והתחלתי לעבוד בחברה שלו. החברה עוסקת באותו הדבר שבו עסק העסק וכפי שכבר ציינתי, אותם בעלים.
שאלותיי נוגעות אך ורק לרציפות העבודה. האם בעצם מתן הפיצויים יש כדי לבטל את הרציפות? האם לולא הפיצויים, באותה סיטואציה, הייתה רציפות בעבודה?

תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 09:03
בהעדר הסכם קיבוצי הקובע הסדרים פרטניים או רמות שכר קבועות באירגונך, אזי המעסיק רשאי להציע לך רמות שכר חדשות, ואין כל חובה לקלוט אותך לפי רמות השכר הישנות.
ככל שעברה חצי שנה בין מועד הפסקת עבודתך לבין עבודתך המחודשת, אף אין ותק של צבירת תנאים ותתחיל כעובד חדש לכל דבר ועניין.
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 08:39
אין רציפות בעבודה מאחר ומדובר במקום עבודה אחר ולא רק בשל הענקת הפיצויים.
רקפת
08/12/2013 22:10
אני עובדת כמזכירת בית ספר במשך 24 שנים בעירייה.

פניתי במכתב בקשה לעבודה נוספת כדי להתפרנס בכבוד (מצבי הכלכלי לא טוב) הטענה של העירייה היא שלפי חוקת העבודה סעיף 28 חל איסור עבודות חוץ. אני יודעת שאישור מיוחד של מליאת העירייה יאפשר לי לעבוד בעבודה נוספת כדי להתקיים בכבוד. מה אוכל לעשות על מנת לקבל אישור לעבודה נוספת במקרה כזה?

אודה לתשובתך
רקפת
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:59
הינך צריכה להגיש בקשה למנהל עפ''י הנוהל. הנהלת העירייה, מתוך הבנת המצב, תקל עד כמה שניתן במתן אישורים ובכפוף לנוהל.
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 08:41
יש לפנות בבקשה לאישור מיוחד עם כל הנימוקים המצדיקים אפשרות לעבודה נוספת.
מאיה
08/12/2013 23:16
שלום.
אני עובדת בערוץ הקניות בתור מוכרנית. כאמור על כל מכירה אני מקבלת עמלה. ממהל המכירות בערוץ החליט שהחל מטעות שלישית של העובד הוא ישלם על על כך משכרו. למשל מערתי מזרן ובטעות לא אמרתי את המידות עליי לספוג את ההובלה החוזרת על סך 200 שח. עליי לציין שהשיחות מוקלטות ולעובד יש את הזכות לשמוע את השיח. כמו כן השכר הוא שכר מינימום בתוספת עמלות. שכר ממוצע הוא 4000 שח בערוץ. 200 שקלים זה יותר מיום עבודה ממוצע. עוד רציתי לציין כי בחוזה העבודה זה לא רשום אלא החתימו אותנו על מסמך נפרד בו מפורטים הפרטים לגבי טעויות מוכרן.
השאלה האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:54
על-פי החוק, אפילו במקרה שהעובד אחראי לנזק, אסור למעביד להוריד משכרו של העובד בלי הסכמתו בכתב של העובד. וגם אם העובד חתם בעבר וברור לו שהנזק לא נגרם על ידו והוא ערער על החיוב אזי המעסיק אינו יכול להוריד מהשכר.
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 08:42
ניכויים משכר העובד בשל טעויות אסורים לפי חוק הגנת השכר.
פנסיה
רעות
08/12/2013 23:22
טריק "הפקדת פנסיה אחרי התאריך הרצוי" אחרי שהעובד מאיים לתבוע, החברה מפקידה את הכספים, אבל עם תאריך פיקטיבי" מה שדי שובר את טענת העובד/ים ושם אותם באור שלילי מבחינת שאר התובעים ורשויות החוק. הכל כמובן עם עזרה פנימית של נציג החברה בה מתנהלת קופת הפנסיה ,שינוי תאריכי הפקדה מהיר ודיסקרטי ,והופ,החברה יכולה לטעון שהם כן הפקידו ושמדובר בסך הכל בטעות מחשב או טעות אנוש,או יותר גרוע,תביעה קנטרנית של העובד/ת!!! שמעתי שזה קרה לידידה שלי,איך מוכיחים שהחברה לא הפקידה פנסיה בלי להסתכן בזה שהתובע יחטוף את העורץ הנ"ל?
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:51
ניתן להוכיח זאת בכמה אפשרויות. 1. תלושי שכר 2. את אמורה לקבל דו"ח כל ריבעון. 3. מכיוון שאם הזמן את אמורה לקבל ריבית על הכספים שהופרשו לקרן הפנסיה, הרי שבאם המעסיק היה מפריש זאת בזמן, הערך של הקופה הייתה שווה יותר.
RE: פנסיה
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 08:42
ניתן לפנות לקופה מראש לפני התביעה ולקבל אישור כי נכון לאותו מועד לא מצויים כספים על שם העובד.
אחד
08/12/2013 15:43
ממה שהבנתי - מעביד צריך לתת לעובד מפוטר 2 מכתבים:

1. מכתב פיטורין, בו כתוב בבירור שמדובר בפיטורין.
2. אישור העסקה.

מהו התוכן של אישור ההעסקה ? האם גם בו צריך להיות מצוין כי מדובר בפיטורין ?

אם אני רוצה לקבל מכתב שבו מצוין מועדי ההעסקה, בלי סיבת הפסקת העבודה (שרשומה במכתב פיטורין) והמעביד מסרב להמציא מכתב כזה - מה הפתרון ?
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:47
ניתן לבקש תחילה מהמעסיק, באם אפשרות זאת אינה מסתדרת ניתן לפנות לבית הדין לעבודה לשם צו עשה
עורך דין ארז כהן
09/12/2013 08:38
באישור העסקה אמור להיות כתוב מועד תחילתם וסופם של יחסי עובד מעביד.
ניתן להצהיר על תקופת ההעסקה בפני עו"ד או להגיש תביעה לצו עשה כנגד המעסיק.
גבעון
08/12/2013 18:46
היי

רציתי לדעת האם בתור מעסיק המחפש עובדים, האם העסקת עולה חדש בעבודה משרדית מזכה אותי בהטבות כלשהן מבחינת רשויות המס בימים אלה?
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:36
גבעון שלום,
יש לבדוק זאת בפורום דיני מסים.
נמרוד
08/12/2013 23:49
שלום!
אני עובד בחנות בגדים באזור המרכז.
השבוע נקבעו לי משמרת ערב בשני ובוקר למחרת.
בראשון הודיעו לי שכל הצוות מחויב להשאר בשני לאחר משמרת הערב לצורך ספירת מלאי.
רציתי לדעת האם יש בחוק כללים על מספר שעות מסוים בין משמרת למשמרת והאם זה חוקי לדרוש ממני לעבוד כל כך הרבה שעות רצוף.
תודה!
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:33
נמרוד שלום,

ניתן להעסיק עובד 4 שעות נוספות ליום, אך לא יותר מ-12 שעות נוספות בשבוע.
כל עוד משלמים בגין שעות נוספות כדין הדבר חוקי.
שחר
08/12/2013 13:04
שלום רב,

האם אפשר לטעון להרעת תנאים בשל שינוי מועד תשלום המשכורת כל עוד היא משולמת עד ה-9 לחודש?

עד היום שולמה לי המשכורת עד ה-1 לחודש ומעכשיו עקב שינוי ארגוני בכל החברה, היא תשולם בשני חלקים - חלק ב-2 לחודש וחלק ב-9 לחודש.

האם חוקי?
האם מהווה הרעת תנאי עבודה לפי החוק?
תודה....
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:28
שחר שלום,

על המעסיק לשלם את שכרך עד ה-9 לחודש, אזי לא ניתן להגיד שמודבר בהרעת תנאים בנסיבות המתוארות.
יוחאי
09/12/2013 06:41
אישתי לקחה חופשת מחלה מעל שבועיים עקב טיפולי פוריות. מי צריך לשלם את זה,המעסיק או ביטוח לאומי? תודה.
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:22
יוחאי שלום,

התשלום הוא על המעסיק בכפוף לימי מחלה צבורים לרשותה.
יוחאי
09/12/2013 08:27
אני שמעתי שמעל שבועיים של ימי מחלה ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי,או להפעיל את סעיף אובדן כושר עבודה זמני, זה לא נכון?
רוני
08/12/2013 19:25
ערב טוב עורכי דין נכבדים

רציתי לשאול האם לעובדת שיוצאת לטיפולי פוריות מגיעים ימי מחלה בתשלום בנוסף לימי המחלה הרגילים המגיעים לה בתשלום?

המדובר על עובדת מעל שנה שמועסקת במשרה מלאה לפי שכר גלובלי.

תודה מראש על העזרה.
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:26
רוני שלום,

אין כפל תשלום. העדרות עקב טיפולי פוריות באה על חשבון ימי מחלה צבורים.
גילי
08/12/2013 19:18
המעסיק אמר לי שעובדים מתחת שנה לא צריכים לעבור שימוע, והיום בבוקר הודיע לי שאני מפוטר כי הוא לא מרוצה מהתפקוד שלי בחברה. אני עובד שכיר בחברה 7 וחצי חודשים. האם זה נכון שלא צריך לערוך שימוע לעובד פחות משנה?
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:24
גילי שלום,

על המעסיק חלה חובת שימוע טרם פיטורים, בלא קשר לותק של העובד - הפיטורים לא חוקיים.
יגאל
08/12/2013 19:17
ברצוני לדעת מהם זכויותיי באם אני מתפטר מרצוני האם מגיע לי פיצויים (כמה אחוזים) לאחר שהודעתי כחודש מראש, ברצוני להוסיף שהובטח לי העלעת שכר משנה קודמת וטרם קיבלתי אותה האם זה הרעת תנאים? המעביד לא מוכן לפטר אותי ולא מוכן לשלם פיצויים כלל.

אודה לך לתשובה מהירה שכן נישאר לי עוד שבוע לעבודה (מתוך החודש שנתתי) תודה מראש
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 08:21
יגאל שלום,

אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות מרצון, אך הנך זכאי במסגרת גמ"ח לפדיון ימי חופשה, ימי הבראה ומכתב שחרור כספים מהמעסיק.
רות מנור
09/12/2013 04:27
באופן שיטתי מעבירה חברת "מנפאור קר" את הפקדותיה ל"כלל ביטוח" באיחור של כמה חודשים עם תאריכים פיקטיביים . למשל עד היום טרם הופקדו הכספים של ספטמבר ואוקטובר (הרי כבר ה- 9 לדצמבר) פעם העזתי להעיר ו"חטפתי על הראש"., כמעט סולקתי. לא זו גם זו, אין קשר בין הסכומים המופיעים כהפרשה בתלושי המשכורת לבין הסכומים שהם תמיד קטנים יותר בהם מזכה אותי החברה. למשל אם כתוב שהעובד הפריש 107 שקלים משכרו הזיכוי לא יעלה על 90 שקלים , היעלמות הכספים נכונה גם לגבי כספי המעסיק, מדובר בתופעה חודשית קבועה, אין קשר בין ערכי הזיכוי לצבירה שבחברת הביטוח לבין מה שמופיע כחיוב בתלושי השכר. ראשית שאלתי האם זה תקין? שנית מה ניתן לעשות? למי פונים? הנה כי כן כל הליך פורמאלי או משפטי, יעלה לי יותר ממה שאוכל אולי להציל, אזי ברור שאני נמנעת.
רת מנור
09/12/2013 04:35
ארצה להוסיף שהאמור לעיל נכון לגבי השנים 2010 , 2011, 2012, לעומת זאת בשנת 2013 ניראה לי שהמעסיק תיקן שיטתו , לא בדקתי את כל התלושים (מול אתר חברת הביטוח) אבל שלשה תלושי משכורת שנבדקו , לא התאימו בסכומים, מאידך גיסה לא ניתן לטעון שנעלם כסף).
רות מנור
09/12/2013 04:46
בקצור, אני שואלת האם המעסיק חייב לדווח על כל המשכורת שממנה הפריש סכומים ? האם הוא רשאי לטעון שלצורך הביטוח הרווחתי ברוטו קטן יותר? האם יתכן שהקטנת הפרשות העובד וגם הקטנת הפרשות המעסיק לפנסיה ולפיצויים, אלה בדרך הסדר החוק?
עמליה
08/12/2013 18:08
שלום ורעב טוב לכם

הגעתי לגיל 62+. אני עובדת שכירה כבר 20 שנה במקום אחד. לאחרונה קבלתי מכתב בו מודיעים לי על הפסקת עבודה. אני מעונינת לדעת האם על פי החוק אני יכולה להמשיך לעבוד באותם תנאים שהיו לי עד היום? יש לי ביטוח מנהלים נמוך מאוד ואקבל אותו החל מגיל 64. אילו זכויות יש לי במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
08/12/2013 18:24
שלום עמליה,

לא ניתן להפסיק את עבודתך בעקבות גילך שכן הדבר מהווה הפרש של חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
שאול
08/12/2013 17:59
בחודשים האחרונים אני חוזר ופונה למנהל שלי לגבי זכויות העובד שלי,כתוצאה מזה,המנהל שלי העביר אותי מהעמדה הקבועה שלי בתשעה חודשים שאני בחברה.זו עמדה עם הרבה שעות,הועברתי לעמדה עם 20 שעות שבועיות פחות!! לטענתו, באתר דרשו שאוחלף,היום התברר לי שהאתר לא ביקש שאוחלף,הם לא הביעו התנגדות להשארת המחליף,אך בניגוד לשקר של המנהל שלי,הם לא דרשו שאוחלף. אני יודע שמדובר בהרעת תנאים,אך האם העובדה שהמנהל שיקר לי בפנים לגבי סיבת ההעברה (שהובילה להפחתה משמעותית בשכר) אינה מהווה הוכחה חותכת להרעת תנאים במזיד?
עורך דין ארז כהן
08/12/2013 18:07
הפחתת שעות עבודה אכן יכולה להיחשב להרעת תנאים ואין זה משנה מה הוצג בפניך.
זכותך לסיים עבודתך בחברה כדין מפוטר.
מיסאא
08/12/2013 17:46
אני עובדת בבית ספר אחראית העובדים כ 10 שנים אבל דרך חברת כוח אדם והשנה החברה לא זכתה במכרז ונכנסה חברה אחרת ואני לא רוצה לעזוב את המקום הנוכחי שלי בעבודה בבית הספר וגם בבית הספר לא רוצים שאני אעזוב והם עוזרים לי הרבה ואני הרבה שנים כאן ואני רוצה את כל הזכויות שלי מהחברה הישנה.

אז מה האפשרות כאן לקבל את כל מה שיש לי מהחברה ומלא החברה הישנה לא היו משלמים המשכורת בזמן ואני אישית היתי דואגת לכל דבר אפילו לבנות שעובדות ואת האמת אני גם לא רוצה להמשיך בחברה ההיא כי היחס של הבעלים שלה לא טוב בכלל ...

מה אפשר לעשות?
עו"ד אריק שלו
08/12/2013 17:55
שלום,

בנסיבות מסוימות ניתן להמשיך ולעבוד באותו מקום עבודה. אנא פני לייעוץ משפטי - שמרדנו עומד לרשותך.
נורית
08/12/2013 17:16
היי

המעסיק שלי קיבל בדיעבד אישור ממשרד התמ"ת לפיטורי בזמן ההריון. ידוע לי כי יש אפשרות להגיש ערעור למשרד התמ"ת על ההחלטה. רציתי לדעת האם יש נוסח מסויים לצורך הגשת ערעור לתמ"ת והאם מומלץ לפנות אל עורך דין על מנת להגיש את הערעור או שניתן לעשות זאת לבד?
עורך דין ארז כהן
08/12/2013 17:20
יש להגיש ערעור לבית הדין לעבודה אליו יש לצרף את העתק החלטת משרד התמ"ת שקיבלה את בקשת המעסיק עם כל המסמכים הרלוונטיים.
האם לקחת עו"ד זו שאלה של עלויות מול תועלת.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עו"ד אריק שלו
08/12/2013 17:19
שלום,

אכן יש אפשרות לפנות באמצעות עו"ד - משרדנו עומד לרשותך.
שולי
02/12/2013 17:41
היי,

המעסיק שלי הוריד לי שבעה ימי חופשה על עבודה מהבית- הייתי בזמינות מלאה והימים האלה הותנו בזמינות המלאה שלי וכך היה, אני יודעת שעל פי חוק אסור לו להוריד , אני צודקת? מה החוק המפורט אומר?
תודה על העזרה
עו"ד אריק שלו
02/12/2013 17:55
מטרת החופשה השנתית נועדה לתת לעובד אפשרות לצאת לחופשה, על מנת לאגור כוחות מבלי לגרוע משכרו .
לכן, באם לא ביקשת לצאת לחופשה המעסיק אינו יכול לחייב אותך על כך, בפרט שהיית זמינה לרשות המעסיק בכל אותו הזמן.
עורך דין ארז כהן
02/12/2013 17:49
באם אין מדובר בחופשה כהגדרתה אלא עבודה מהבית והדבר נעשה בהסכמה הרי שלא ניתן היה לגרוע ימי חופשה מהמכסה שלך.
שולי
02/12/2013 17:42
כמובן שעבדתי בימים האלה ויש לכך הוכחות מוצקות...
שולי
08/12/2013 13:03
המעסיק מאיים לחייב אותי בכל ימי העבודה מהבית שהיו לי רטרואקטיבית בטענה שיש חוק בחברה שעל יום עבודה מהבית יורד חצי יום חופש, זה חוקי בכלל?
עו"ד אריק שלו
08/12/2013 13:15
שלום,

אם עבדת באופן מלא מהבית אזי מדובר ביום עבודה מלא.
שולי
08/12/2013 17:04
האם מותר לו לחוקק חוק כזה בו על יום עבודה מהבית הוא מוריד חצי יום חופש? זה נוגד את החוק שאומר שאסור להוריד על יום עבודה מהבית- יום חופש....
ניתן לתבוע אותו על כך? מה הזכויות שלי?
עו"ד אריק שלו
08/12/2013 17:06
הדבר כמובן נוגד את החוק.
שאלה
08/12/2013 16:24
אני עובדת תחת שני מעסיקים שונים, אך פיזית נמצאת באותו מקום עבודה (עד הצהרים מעסיק אחד ואחרי הצהרים מעסיק שני) האם מגיע לי נסיעות משני המעסיקים?
עו"ד אריק שלו
08/12/2013 16:31
שלום,
המעסיקים רשאים להתחלק בהוצאות הנסיעות שלך.
עדי
08/12/2013 16:08
שלום. עבדתי במקום העבודה תשעה חודשים לפני שיצאתי לחופשת לידה.

בסביבות החודש השישי להריונית המנהלת שלי ניהלה איתי שיחה לגבי התוכניות שלי לאחר הלידה. אמרתי לה שאני יצא לחופשת לידה של חמישה חודשים ואם יהיה שינוי כל שהוא אעדכן בהמשך.

היום, אני ארבעה חודשים לאחר הלידה. עדכנתי את המנהלת שלי שאחזור לעבודה בעוד חודשיים. כשישה חודשים לאחר הלידה.

היום התקשרה אליי המנהלת של המנהלת שלי ואמרה כי הופתעה לשמוע שאני רוצה לחזור ושהם חשבו שאני לא חוזרת לעבודה. בנוסף, אמרה שהיה עליי להודיע בכתב בצורה פורמלית על הארכת חופשת הלידה, מה שאף אחד לא אמר לי בזמן העבודה כשהם ידעו שאני מתכננת להאריך ואף לחזור.

שאלתי היא כזו- האם הם יכולים לפטר אותי בגלל שלא הודעתי בכתב על הארכת חופשת הלידה? האם הוותק שלי מספיק כדי להגן עליי? תודה.
עורך דין ארז כהן
08/12/2013 16:11
הם לא יכולים לפטר אותך.
חופשת לידה לפי חוק היא 26 שבועות ואם רוצים לקצר בעקרון צריך להודיע בכתב ולא להיפך.
רוני
08/12/2013 15:42
עד היום משכורתי היתה מורכבת משכר ורכב ליסינג.
לפיכך הפרשות לפנסיה נלקחו מהמשכורת.

כעת החזרתי את רכב הליסינג וקיבלתי העלאה במשכורת בהתאם, אולם ההפרשות לפנסיה נשארו כמו שהיו ממקודם ורשמו בתלוש משכורת סעיף נסיעות לפי ההפרש שהגיע לי.

שאלתי את מנהל הכספים מדוע אני לא מקבל הפרשות שכר מהברוטו החדש והוא טוען שעל הוצאות רכב אין סוציאליות ולכן גם לא על התחליף רכב...(כסף)

טענתי בפניו שזה לא הוצאות רכב אלא ליסינג...

אודה אם תוכל להאיר את עיני מה החוק אומר.
תודה
רוני
עו"ד אריק שלו
08/12/2013 15:50
שלום,

אכן בהקשר של הוצאות רכב הם אינן נחשבות לצורך השכר הקובע ממנו מפרישים לקופת הפנסיה. עם זאת, כאשר מדובר במשכורת אזי יש להוריד מהברוטו להפרשות הסוציאליות.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ