פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1082
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אור
29/12/2013 14:19
שלום,

לימדתי עד הלידה בתיכון במשך מס שנים. בכל שנה הוצעה לי עבודה לאותה שנה ללא התחייבות לשנים הבאות. בשנה"ל שעברה ניתנו לי שעות במקום מורה שיצאה לשנת שבתון והמנהלת ציינה (בע"פ) שאין היא מתחייבת לתת לי שעות בשנה הבאה.

ילדתי ביולי (בחופש הגדול. לאחר הלידה קבלתי הודעה על המשרה המיועדת לי בחזרתי מחופשת לידה. דובר על משרה שתנאיה ושכרה רעים באופן משמעותי מזו שהיתה לי בשנה הקודמת. כאשר אמרתי למנהלת ביה"ס שזו הרעת תנאים היא טענה שלא התחייבה לי לשום משרה כאמור...

הודעתי לה שאינני מתכוונת לחזור. עדיין לא מצאתי משרה אחרת.

מנהל העמותה המשלם את שכרי מוכן לתת לי מכתב פיטורין עכשיו, לאחר שעברו 60 יום מתום חופשת הלידה. (בכל אותם 60 יום לא עבדתי).

הייתי רוצה לדעת מה מצבי מבחינת החוק, פיצויים, דמי אבטלה וכו'. האם צודקת המנהלת בטענתה? ואיך כדאי לי לפעול? בכל אופן אינני מעוניינת לתבוע את העמותה על הרעת תנאים וכדו'.

תודה רבה!
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 14:32
עם מכתב פיטורים בידייך יהיו לך זכויות לפיצויי פיטורים ודמי אבטלה.
לא נראה כי מדובר בהרעת תנאים אם מראש היה ידוע כי מדובר בתוספת שעות לאותה שנה בלבד.
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 14:30
אסור לפי החוק לפטר אותך במשך 60 יום לאחר חזרתך מחופשת הלידה.
באם תקבלי מכתב פיטורים אזי תהיי זכאית לפיצויי פיטורים ולדמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
כמו כן, הנך זכאית להתפטר במהלך 9 חודשים מלידה למען טיפול בילד, ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים אך לא תהיי זכאית לדמי אבטלה באופן אוטומטי.
עירית
29/12/2013 14:20
שלום. אני עובדת 10 שנים במקום עבודה בתנאים מסוימים בפורמט מסוים. התחלף השנה המנהל והמנהל החדש דרש דברים נוספים שחורגים לגמרי מהפורמט הקודם. כמו כן, ההתייחסות אליי הייתה מגעילה ומתחת לכל ביקורת.

הודעתי שבפורמט וביחד החדשים אינני מעוניינת עוד לעבוד שם. כיצד אוכל לקבל פיצויים בגין 10 שנות עבודתי?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 14:25
עירית שלום,

ייתכן והנך זכאית להתפטר בדין מפוטרת עקב הרעת תנאים/נסיבות שאין בגינן לדרוש ממך שתמשיכי בעבודתך.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
גל
29/12/2013 14:18
שלום, אני עבדתי במשך שלוש שנים בחברה, ולאורך אותן שנים המעסיק שילם משכורת מסוימת (שעלתה לאורך הזמן) וכן באופן קבוע כ-300 שקלים נסיעות וכן סכום שנע בין 200 - 700 שקל בונוס כל חודש, בהתאם לעליה במשכורת. כלומר התחלתי מ-5,500 ש"ח משכורת בסיס + 300 ש"ח נסיעות + 200 ש"ח בונוס, וסיימתי עם 7,000 ש"ח משכורת בסיס + 300 ש"ח נסיעות + 700 ש"ח בונוס.

על סכום הבסיס המעסיק הפריש לי פנסיה, אך על הנסיעות וסכום הבונוס שיחדיו נעו בין 500-1000 שקלים תוספת כל חודש למשכורת, הוא לא שילם לי זכויות סוציאליות כלל.

האם זה תקין?

פרט שיכול להיות חשוב לטובת התשובה - לאורך תקופה של כשנה כשמשכורת הבסיס שלי הייתה 6,000 ואז 6,500, המעסיק לא נתן לי בונוס אלא רק תוספת נסיעות בסכום 300-400 ש"ח.

אגב, במידה ומה שהוא עשה זה לא תקין, האם הוא לא יכול לטעון שהוא בכלל לא היה חייב לתת לי העלאה במשכורת ואם הוא נתן זכותו להגדיר שחלק זה בונוס והוא לא משלם עליו זכויות סוציאליות?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 14:23
גל שלום,

כעיקרון המעסיק צודק אין דמי נסיעות ובונוסים באים בחשבון לצורך הפרשה לקופת גמל.
דוד
26/12/2013 09:10
שלום,
לפני כשבועייים התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש, לאחר שבוע אחד בלבד לעבודתי קרא לי מנהל המחלקה ואמר לי שלא נמצאתי מתאים ושתערך לי שיחת שימוע בעוד יומיים, הגעתי לשיחת השימוע בתום לב שאולי יש לי סיכוי להישאר בעבודתי, בשימוע המנהל הטיח בי האשמות לא מבוססות ומנופחות, יום לאחר מכן נשלח אליי מכתב סיכום השיחה שבו אני מוצג כאדם לא רציני ובעייתי, כמו כן ביקש ממני אותו מנהל לאשר את המכתב השיקרי, האם ישנה עילה לתביעה בגין הליך שימוע שלא בתום לב?
עו"ד אריק שלו
26/12/2013 09:12
דוד שלום,
לצערי , פררוגטיבה של המעסיק לפטר את עובדיו בכפוף לשימוע גם אם הסיבה אינה מוצדקת.
דוד
29/12/2013 11:52
הזימון לשימוע נעשה בכתב, בנוסף, לא ידעתי מה הולכים לטעון כנגדי בשימוע,אבל כעת הם דורשים ממני להגיב למכתב שנשלח אליי האם אני מחויב לעשות כך לפי חוק?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 13:37
שלום,

אם אתה מעוניין להמשיך בעבודה אזי עדיף לך להגיב לשימוע.
גלית
29/12/2013 10:11
אשה עובדת שעובדת 3 ימים בשבוע סה"ע שעות שבועיות 21 זכאית ל40 שעות בדיקה או 20?
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 11:32
הזכאות לפי חוק היא לעובדת שבוע עבודה מלא בלבד.
עובדת במשרה חלקית יכולה לנצל ימים אחרים לצורך הבדיקות.
עדי
29/12/2013 10:36
מעסיקי פיטר אותי משום שדרשתי את זכות שעות העבודה והמנוחה ממנו, שכידוע אחרי 6 ש"ע מגיעות לי 45 דקות הפסקה, אותן מעולם לא קיבלתי.

במשך 32 הימים אשר עבדתי אצלו (גלידרייה) אף פעם לא ניתנה לי הפסקה. בגלל שהוא רוצה לחסוך בכוח אדם בכל משמרת יש רק אדם אחד ובגלל שאני האחראית והמנהלת של המקום הכל נפל רק עליי וכך יצא שעבדתי בממוצע כ-10 שעות ביום!

עבור השעות הנוספות שתעריפן הוא 150% (החל מהשעה ה-11) קיבלתי רק 125% וכך גם עבור השעה ה-12, 13 ,14,15... מכיוון שזה מקום חדש הפתוח כחודש וחצי, נדרשו הרבה שעות עבודה, ארגון וניהול וייצור גלידות.

בתחילת עבודתי הבטיח וקבע המעסיק רועי ועוזרו אביב כי אקבל 26 ש"ח לשעה החל מהחודש הראשון - דהיינו חודש יולי, אך כאשר ביקשתי את ההפסקה בכדי לאכול הוא פיטר אותי ואמר שישלם לי משכורת מינימום 22.04 לשעה.

מיותר לציין שאחרי כל כאבי הראש והאחריות שהטיל עליי בניהול המקום, החזקתו ועובדיו החדשים הדורשים הכשרה, אותה אני העברתי להם זה יותר מחובה לעמוד במילתך...אותה הוא סירב לכתוב על גבי טופס 101...

סבלתי במשך שהותי במקום מקללות, השפלות, איומים, ניבולי פה והפחדות מהמעביד ומעוזרו בשלט רחוק...מה גם שהוא התקין במקום מצלמות שיש בהן גם סאונד (ניתן לשמוע) מה שאינו חוקי בעליל - זוהי חדירה לפרטיות.

למרות שהחנות נמצאת בשטח השיפוט של העיר נשר אשר הוגדרה ע"י ראש העיר כעיר שומרת שבת, פותח המעביד שלי את החנות בשעה 18:00 כאשר שבת יוצאת בשעה 20:00 בקיץ וזאת כמובן בניגוד לחוק.

מה אתם מציעים לי לעשות?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 10:40
שלום,

לכאורה, נראה כי המעסיק התנהל בצורה לא תקינה ועבר על החוק מספר פעמים. באפשרותך לתבוע את הזכויות להם את זכאית.
עדי
29/12/2013 10:46
היי

תודה על התשובה המהירה. על אילו חוקים אתה מזהה שהמעסיק עבר? האם תוכל לפרט בבקשה?
יניב
29/12/2013 10:38
בחודש אוקטובר 2013 עבדתי בחברה מוכרת להפרת אירועים בתור ע. תאורן בחתונה, משך העבודה 12 שעות עבודה רצופות (מ-19 בערב של חמישי עד 07 בבוקר של שישי) עם נסיעות ארוכות. זו הפעם היחידה שעבדתי בחברה זו, עד עכשיו לא שילמו לי משכורת, אני מעוניין לתבוע אותם על הלנת שכר. רציתי לדעת האם מקובל והגיוני להגיש תביעה על יום עבודה אחד שבו לא שולם שכר... זה אמור להיו בסביבות 1000 ש"ח בסך הכל.
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 10:41
שלום,

השיקול האם לתבוע או לא הוא אישי ולכן איני ממליץ על דרכי פעולה. זכות הגישה לערכאות קיימת בפני כל אזרחי המדינה.
בהצלחה.
איתן
29/12/2013 09:20
במהלך שנה שלמה לא יצאתי לחופשה בהנחה שמקום העבודה מאפשר צבירה. בסוף השנה הודיע לי המעסיק שאין אצלו צבירה והוא מוחק לי את כל ימי החופש.

1. מה אומר החוק לגבי מחיקת ימי חופשה?

2. אם מעסיק מודיע לעובד שאין אצלו צבירת ימי חופשה משנה לשנה כיצד העובד יכול לנצל את יום / ימי החופשה שניתנים לו בחודש דצמבר של השנה שכן בראשון לינואר הם נמחקים - האם זה חוקי?

3. האם בחוק מוגדר זמן מינימום שהמעסיק צריך לשמור את ימי החופשה על מנת לאפשר לעובד לנצל את ימי החופשה שניתנים לו על פי החוק?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 09:46
שלום,
בכדי שעובד לא יקבל את ימי החופשה הצבורים, על המעביד להראות כי נתן לעובד אפשרות לצאת לחופשה, וכי העובד סירב לקחת אותה או אי לקיחתה נבעה מסיבה התלויה בעובד והיא בלתי סבירה. החובה להוציא את העובד לחופשה חלה על המעביד. אם המעביד לא מאפשר את האפשרות לנצל זכות זו, אין הצדקה למחיקת מכסת החופשה הצבורה.

אין זמן בחוק, עם זאת ראוי שהזמן הזה יהיה סביר.
אלדד לוי
26/12/2013 16:55
אני יועץ בכיר בתחום ההייטק.

בחודשים ינואר עד יולי 2013 הועסקתי על ידי חברה פרטית בע"מ בפרוייקט אינטרנטי. הפרוייקט היה מוגדר לשלושה חודשים בסכום קבוע. בפועל הפרוייקט התמשך עד ימים אלו בעקבות שינויים ותוספות על באיפיון המקורי.

במהלך החודשים הנוספים הובטח לי ששעות העבודה בגין השינויים והתוספות ישולמו. רק בתחילת חודש יולי הצלחתי לקיים פגישה עם הלקוח לסיכום שעות השינויים. לאחר שחתך בסכום המגיע, התנה הלקוח את התשלום בביצוע מספר משימות נוספות, ודחה את התשלומים בגינם עד לסדרת צ׳קים ארוכת טווח.

בסוף חודש יולי הוסיף הלקוח דרישות נוספות כתנאי לקבלת התשלום בגין חודשי עבודה אפריל עד יוני, וכולל מטלות עתידיות. בינתיים מצבי הכלכלי מדרדר כי חסר לי שכר עבודה של ארבעה חודשים.

הבהרות:

1. בכל התקופה (ינואר עד יולי 2012) הייתי עסוק באופן מלא ובלעדי רק עם פרוייקטים של הלקוח.

2. במהלך התקופה ביצעתי עבור הלקוח שלושה פרוייקטים. כולם על בסיס הנחיות בעל פה ובדוא״ל. למרות בקשותי החוזרות לא קיבלתי שום הסכם לחתימה. נוצר מצב שבו פשוט הייתי זמין לכל צרכיהם לאורך התקופה.

אני מבקש לברר עם עורך דין מטעמכם את הנקודות הבאות:

1. את מעמדי וזכויותיו כעובד קבלן.

2. האם החוק אוסר התניית תשלום או שכר בגין עבודה שבוצעה בביצוע עבודה נוספת?

3. מה עלי לעשות כדי לממש את זכותי לקבל שכר על עבודתי בחודשים אפריל עד יולי 2013?

4. האם אני יכול להסתמך על סעיף האפליה כדי לדרוש ששכר עבודתי עבור אותה חברה ישולם באותו פרק זמן שמשלמים לעובדים רגילים?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:42
שלום,

באפשרותך להתקשר לייעוץ ראשוני למספר המופיע מטה בכדי לקבל תשובה מעמיקה יותר לשאלותיך.
אריה נודלמן
26/12/2013 18:46
מהם זכויותי?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:39
שלום,

עליך להודיע למעסיק זמן סביר לפני המילואים על היעדרותך הצפויה.
המעסיק מחויב כמובן לאשר זאת ולא להפלות אותך בגין עובדה זו.
בר
26/12/2013 19:52
שלום
המעסיק שלי מוריד לי שעות חוסר שאני משלים מה - 150 אחוז שאני עושה ולא מה125 אחוז
האם זה חוקי ?
כלומר
במשרה שמשלמים אחרי 8 שעות עבודה שעות נוספות
ביום הראשון עבדת 11 שעות
ביום השני 7 שעות
וביום השלישי 9 שעות כלומר השלמתי את השעה שהייתה חסרה לי
מה שעושה המעסיק הוא מוריד את השעה השמינית ביום השני מ150 אחוז ( וכך יוצא שאף פעם אני לא עושה 150 אחוז) וכל השעות הנוספות הם בגדר 125
כלומר הנתון הנ״ל על פי המעסיק משוכלל (על פי 25 שקלים לשעה)
93.75 שקלים ולא 99.5 שקלים כפי שהגיוני יותר שאצא כי את השעה השלמתי מתוך ה125 אחוז
לתשובתכם אודה
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 08:38
הדבר כמובן אינו חוקי ויש לשלם גמול שעות נוספות עפ"י דין.
עו''ד אריק שלו
29/12/2013 08:37
שלום,

שעות נוספות ניתנים על בסיס יומי ולכן הדבר אינו חוקי.
ריקי
26/12/2013 20:23
אני מזכירה במשרה מלאה במשרד 8:00-17:00, א'-ה'.
לאחרונה קיבלתי העלאת שכר משמעותית. המשכורת שלי היא סכום קבוע, אך במקרה של העדרות כמובן הימים מקוזזים.

עקב בעיית חרדה חברתית ממנה אני סובלת שנים רבות הומלץ לי לפנות לטיפול ב-גהה המתמחה בעניין ומספק טיפול ציבורי ייחודי ללא תשלום.

התקבלתי לטיפול הזה שכולל מפגשים לאורך 4 חודשים, פעם בשבוע, כך שאצטרך להעדר בכל שבוע מעבודתי ל- 2.5-3שעות (כל מפגש כשעה וחצי+נסיעות לעבודה) בארבעת החודשים הקרובים.

קיבלתי מכתב רשמי מהפסיכולוגית הראשית בו מופיע כי מומלץ שאשתתף בטיפול אליו התקבלתי.

אוסיף רק שאין שום אופציה של טיפול ציבורי בשעות אחרות, וכל אופציה אחרת כרוכה בתשלום של סכום נכבד שאין לי, לכן זו אופציה יחידה מבחינתי.

בשבוע הבא אפנה למעסיק ואסביר את המצב.

שאלותיי הן:

1.האם המעסיק יכול לסרב? אפילו לפטר בעניין כזה?
אני חוששת כי לא מדובר בקביעה חד משמעית ונוקבת שאומרת שאני מחויבת לעבור את הטיפול (בדומה לניתוח), כי רק "ממליצים" שאעבור אותו.

(אני מניחה שהוא יוכל לטעון, שהטיפול אולי מומלץ אבל הוא "ממליץ" למצוא טיפול פרטי בשעות הערב וכו'? ושהטיפול לא "מציל ממוות" ולא שווה ערך לטיפול רפואי במחלה וכו')

2. אני אציע למעסיק שאשלים את אותן שעות מהן אעדר -
האם הוא יכול לסרב ולבקש שיקוזזו אותן שעות מן המשכורת שלי?

תודה!
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 08:37
מעסיק הוגן לא אמור להתנגד לטיפול מסוג זה, אך יש לו זכות לנהל את עסקו לפי צרכיו.
גם השלמת שעות הינה אך ורק בהסכמת המעסיק.
מור
26/12/2013 20:24
שלום. לאור סופת השלג האחרונה מקום עבודתי היה סגור במשך יומיים עד שהצליחו לפלס את הדרך לשם. כל העובדים לא הגיעו לעבודה.

היום הסתבר לי שמתכוונים להוריד לכל העובדים יומיים מימי החופשה עבור ימים אלו.

האם זה חוקי? האם יכולים להוריד לנו בעבור ימים שבית העסק היה סגור?
תודה
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 08:35
הדבר אכן חוקי.
לעובד שאין ימי חופשה צבורים יש לשלם שכר רגיל.
ליאת
27/12/2013 00:36
ילדתי לפני 4 שבועות ואיני מתכוונת לחזור למקום עבודתי בו עבדתי שלוש שנים.

אני מעוניינת להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד.
האם זה משנה אם אגיש את הפטרותי כבר עכשיו (לפני שהסתיימה חופשת הלידה) או שאחכה עד לסוף החופשה מבחינת קבלת הפיצויים.

והאם ניתן לחתום אבטלה בתום 90 יום מרגע ההתפטרות או מרגע שהסתיימה חופשת הלידה?
תודה.
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 08:34
אם אין לך כוונה לחזור אז רצוי שתודיעי כבר מעכשיו על מנת לאפשר למעסיק להתארגן.
לא ניתן לקבל דמי אבטלה ודמי לידה על אותו זמן.
7311
27/12/2013 11:39
פוטרת לפני כחודשיים,לא שולמה לי עדיין משכורת אחרונה ופיצויים.בטענה שאין כסף -החברה נסגרה .מה עושים?
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 08:33
עדיין יש זכות להגיש תביעה כנגד החברה ו/או הבעלים.
במקרה של חדלות פירעון ניתן לבקש את פירוק החברה ולקבל את הכספים מאת המוסד לביטוח לאומי.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:32
שלום,

הדבר כמובן אינו חוקי. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
איציק
27/12/2013 10:15
אני עובד בפיצה,
והבוס שלי שלח לי הודעה ב4:00 בבוקר ורשם לי שלא נראה לי שהוא יצטרך אותי בבוקר (10:00), למרות שהוא קבע את זה כבר במוצ:ש, מותר לו?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:33
שלום,

ההתראה צריכה להיות בזמן סביר לפני המשמרת.
שרית
27/12/2013 09:35
שלום, רציתי לשאול האם עבודה במוצאי שבת למשל בין השעות 17:00-23:00 מזכה בשכר בגובה 150% בגין כל שעת עבודה? עד איזה שעה לאחר צאת השבת העובד זכאי לשכר בגובה 150% משעת עבודה?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:31
שלום
אכן עבודה בצאת שבת מזכה בתשלום נוסף של 50%.
לורן
27/12/2013 00:35
שלום,
אני מסיימת את עבודתי בשנה וחצי אחרונות. עקב פניה של הבוסים אל צוות העובדים בטענה שהם רוצים לשפץ / לחדש את המקום עבודה, ולהחליף בעלים.

הם לא פיטרו ישירות אותנו, אך אמרו תיקחו שבועיים חופש. ונדבר לפני הפתיחה המחודשת.

פניתי לאחד הבוסים, האחראי על הכספים. ושאלתי אותו מה קורה עם הפיצויים? פדיון ימי חופשה(שלא לקחתי, ואפילו לו אחד.) שאני רוצה לקבל בתלוש האחרון הקרוב.(החודש עבדתי רק שבועיים.) הוא לא עונה, מתחמק ולא מחזיר תשובה.

אני יודעת שאם אני לא יקבל את הפיצויים ופדיון ימי חופש שלי עם התלוש האחרון (10 הקרוב).

אני יצטרך לחפש אותו ממש כי זה יהיה בעיקרון רק בשביל הפיצויים והפדיון.

רציתי לדעת מה אני עושה כדי שיבין שאני מאוד רצינית ורוצה את הכסף שלי!

למי אני פונה?(יש לי עוד 13 יום עד ה10 לחודש.)
ועוד שאלה, בד"כ הממוצע של המשכורת שלי זה 4000 החודש עבדתי רק שבועיים וחצי שזה בערך 2600, איך אני מחשבת את הפיצויים?

(יש לי את כל התלושים מהחודש הראשון עד האחרון לא כולל ה10 הקרוב.)

בבקשה אשמח לקבל תשובה,
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 08:31
הפיצויים מחושבים מהשכר הקובע הרגיל ולא בגין חודש אחרון בו עבדת באופן חלקי.
באם לא תקבלי את הכספים המגיעים לך זכותך לפנות למעסיק במכתב דרישה או בתביעה לבית הדין לעבודה.
ליאת
28/12/2013 00:03
אחרי 5 שנות עבודה בחברה, תחת חוזה קיבוצי, החליטו להאריך אותי "הארכה קלנדרית".

בתום 5 שנים ו-11 חודשים, זומנתי לשימוע פיטורים בעקבות סיום חוזה העבודה (שהסתיים עוד קודם לכן, אבל החברה בחרה להמשיכו באופן קלנדרי). המנהל שניהל את השימוע המליץ על המשך העסקתי בחברה.

להפתעתי כעבור יומיים קיבלתי מכתב פיטורים, ללא פירוט סיבת הפיטורים וללא מתן חודש הודעה מוקדמת (עם ציון לכך שהם ישלמו עבור זה במשכורת האחרונה).

הוועד לא מוכן לעזור, בטענה שאין מה לעשות.

כיצד אפשר לעצור את כדור השלג?
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:30
שלום,

באיזה הסכם קיבוצי מדובר.
חן
26/12/2013 20:44
החברה שבא אני עובד עוברת ממיקומה בבת ים לראש העין אני גר בראשון לציון לפני המעבר הודיע הבעלים שמי שלא עובר איתם ויחליט לעזוב ישולמו לו הפיצויים וכל מה שמגיע לו לי לא מתאים המעבר זה רחוק לי מדי והחלטתי לא לעבור הודעתי למנהלי האישי כי אני לא עובר איתם וסיכמנו שאני נותן 30 יום מרגע ההודעה על מנת לאפשר להם להתארגן עם מחליף המנהל שלי הודיע לי שהם לא מוכנים לתת לי את הפיצויים למרות שאמרו שכן יתנו מה אני יכול לעשות עם זה האם הם מחוייבים בדקתי מבחינת מרחק וזה לא עובר את 40 הקמ מבחינתי זו הרעת תנאים והם עבדו עלי איך מתנהלים ??
עורך דין ארז כהן
29/12/2013 08:29
אם תוכל להוכיח את משמעות ההרעה או לחלופין כי אכן הובטחו הפיצויים למי שלא המשיך אז תהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
דור
28/12/2013 14:40
אני עובד במאפייה ליד הבית מחודש אפריל 2013. בתחילת מרץ 2014 אני אמור להתגייס לשירות בצהל. ראיתי באתר שכתוב שעובד שמספיק את רציפות עבודתו בשל שירות חובה בצהל מגיע לו פיצויים. רציתי להבין אם זה נכון?

בנוסף יוצא שעבדתי 12 חודשים ( לא שנה קלנדרית אבל בכל זאת 12 חודשים מאפריל 2013 עד מרץ 2014)
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:28
שלום,

אכן אם אתה מגיע ל-12 חודשי עבודה מלאים אזי בגיוס לצה"ל אתה אמור לקבל פיצויי פיטורים.
שמעון
28/12/2013 14:49
אני עובד כשומר ומקבל שכר בסיס של 25 ש"ח ובנוסף 9% על כל שעה, כשעות נוספות גלובליות זאת אומרת שכר לשעה 27.25 ש"ח. בזמן פיטורין האם לחשב שכר בסיס או שכר שעתי מלא כולל ה 9%. תודה
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:27
שלום,

השכר הקובע בזמן פיטורים הינו שכר הבסיס.
ננה
28/12/2013 17:12
כרגע אני עובדת במשרה מלאה כפקידה במפעל.
אני מעוניינת להתפטר ולעבוד במשרה חלקית.
במידה ואשתכר 2500 ש"ח האם אהיה זכאית להשלמת הכנסה לגובה שכרה מינימום?
אני גרושה ואין לי ילדים מתחת לגיל 19.

אשמח לקבל תשובה ענינית בהקדם.
עו''ד אריק שלו
29/12/2013 08:26
שלום,

הדבר ייבדק מול המשרד לביטוח לאומי.
הלן
28/12/2013 19:46
האם מקום העבודה שלי יכול "לקנוס" אותי (לנכות כסף ממשכורתי) אם אתפטר בחצי השנה הראשונה בתואנה של "עלות הכשרה" (חפיפה סטנדרטית על תפקיד, לא קורס מיוחד או כיוצב). סעיף כזה נמצא בחוזה עליו חתמתי.
עו"ד אריק שלו
29/12/2013 08:25
שלום,

בנסיבות מסוימות יכול המעסיק לדרוש תשלום עבור הכשרה אותה את עוברת. עם זאת ראוי לציין כי הדרישה צריכה להיות מידתית.
רחלי
14/12/2013 18:24
שבוע טוב,
שאלה : האם מנהל / בכיר יכול לאסור לקום מעמדת העובד ע"מ ללכת להתפנות , להכין לשתות לעצמי , להביא הדפסה/לסרוק ולצלם מסמך או כל דבר אחר לצרכים אישיים (שתיה , שירותים)
לדברי המנהל, אסור לקום מהעמדה רק אם מישהו יבוא להחליף אותחי וזאת מבין שני אנשים. אם הם לא יכולים לא ניתן לזוז מהעמדה. יכול להיות לא בריאותי מהבחינה שצריך להתפנות ואז לא באותו רגע זזים מהמקום כי המנהל אסר לזוז ללא החלפה ( גם אם זה לכמה דקות בין 5 ל7 דקות בערך)
האם זה חוקי? זה נכלל בזכויות / חובות בדיני עבודה של עובד שכיר?
אודה לתמיכה בנושא ,
שבוע טוב
עורך דין ארז כהן
14/12/2013 19:17
יש לקבוע נהלים סבירים במקום העבודה שיאפשרו לעובדים לעבוד בכבוד.
לפי חוק חובה לאפשר לעבוד לצאת לנוחיות ובמקרים מסויימים חובה לאפשר הפסקה של 3/4 שעה ביום.
רחלי
21/12/2013 19:15
שבוע טוב,
תודה על העזרה,
יש אפשרות לשלוח לי במייל דברים אלו ע"מ להראות הוכחה למעסיק שלי?

ערב טוב,
עורך דין ארז כהן
21/12/2013 22:36
הנך רשאית להפנות את המעסיק להוראות חוק שעות עבודה ומנוחה.
רחלי
28/12/2013 21:52
שבוע טוב,

תודה על העזרה

אני אציג בפני המעסיק את הדברים האלו ואפנה אותו להוראות חוק שעות עבודה ומנוחה.

תודה,
ערב טוב
ג'וי
28/12/2013 21:09
שלום,
פוטרתי מעבודתי לאחר שבע שנים. מסיימת את עבודתי בסוף ינואר (אחרי הודעה מוקדמת). החלטתי לעשות שינוי קריירה ולהתחיל בדוקטורט (טרם נרשמתי).
1- האם עקרונית כסטודנטית לתואר שלישי אהיה זכאית לדמי אבטלה (מערכת לימודים גמישה מאוד שמאפשרת מן הסתם לעבוד)?
2- האם מועד ההרשמה לאוניברסיטה משפיע על הזכאות לדמי אבטלה? כלומר, האם זה משנה האם ארשם בתקופת ההודעה המוקדמת (כשאני עדיין עובדת) או ארשם כשהפיטורין יכנסו לתוקף?
אודה לתשובה מהירה!
תודה מראש!
אשר
26/12/2013 20:27
שלום, אני רוצה לבטל הפרשות של פנסיה ומרכיבי פיצויי פיטורין שינוכו לי מהשכר במקום עבודה חדש ויש לי שתי שאלות לגבי זה:

1. בהנחה שאני רוצה להימנע מכך שהמעביד ינכה לי פנסיה חובה (אני רוצה להימנע מהפחתה בשכר) האם קבלת תלוש אחת לחודשיים (במקום אחת לחודש) תמנע יצירת רצף תעסוקתי של 6 חודשים וכך לא תהיה למעביד חובה לנכות לי פנסיה מהשכר?

2. בדומה לשאלה הקודמת, בהנחה שאני רוצה למנוע הפרשה מהשכר למרכיב של פיצויי פיטורין בקופת גמל/פנסיה (ס' 14 לחוק פיצויי פיטורין) ואין לי בעיה לוותר על הזכאות שלי לפיצויי פיטורין, האם קבלת תלוש כל חודשיים במקום כל חודש תמנע רצף תעסוקתי של שנה שנדרש לצורך הזכאות לפיצויי פיטורין?

תודה רבה!
סתם אחד שמבין
26/12/2013 21:57
אתה בכוח רוצה לסבך תמעסיק ?? אין מצב שהוא יסכים לדבר כזה אפילו אם תחתום לו עלל מיליון דפים של הסכמה
מסמכים
צביקה
26/12/2013 15:03
גם לי נאמר שהפקידו פנסיה ובפועל לא הפקידו. אחרי שאישתי התקשרה ושלחה להם טפסים שמראים שלא הופקדו הכספים הם הפקידו רטרואקטיבית עם תאריכים פיקטיביים. האם לא מדובר בעבירה על החוק? הרי באותם חודשים שלא הופקדו הכספים לא היו לי זכויות פנסיוניות!!!! אודה לתשובתכם המהירה.
עו"ד אריק שלו
26/12/2013 15:05
שלום,
עליך לבדוק האם יש הסדר תשלומים בין המעסיק לחברת הפנסיה.
בכל אופן עדיף תמיד לבדוק האם שיעור ההפרשות אותם אתה צריך לקבל תואם את הדוח אותו אתה מקבל מהחברה שמנהלת את קרן הפנסיה שלך.
צביקה
26/12/2013 15:28
האם מדובר כאן בעבירה על החוק מצידו של המעסיק או של מי שהקליד את הנתונים הפיקטיביים,קרי,נציג קופת הפנסיה?
עו"ד אריק שלו
26/12/2013 17:11
על פניו מדובר מדובר באי הפרשות כדין מצדו של המעסיק, כי אין לנציג שירות אינטרס בהנפקת דוחות פיקטיביים.
רצוי לעקוב אחר הפרשות פנסיוניות, בכדי שהדבר לא יחזור על עצמו.
צביקה
26/12/2013 18:09
אני שואל שוב : האם מדובר בעבירה על החוק? אני שואל מכיוון שאני בתהליכי עזיבה ואם הם עברו על החוק,והם ידעו שאני יודע, זה יקל עלי לקבל את כל הזכויות שלי וימנע משחקים וסחבת.
אריק רוזנבלום
26/12/2013 16:14
ערב טוב, חברתי לחיים פוטרה היום מעבודתה כאחראית משמרת במסעדה במרכז תל אביב. יש לציין שחלפה שנה רציפה בה היא הועסקה באותה המסעדה, היא החלה בנובמבר 12', יתרה מזאת הייתי שמח לדעת איך ואם החוק מתייחס לבעיה נפשית/רגשית המוכרת ע"י קופת החולים אשר גרמה לה בחודש האחרון לדיכאון/חרדות ומתוך כך לתפקוד לקוי ולחיסורים. בתודה מראש, אריק רוזנבלום.
עורך דין ארז כהן
26/12/2013 16:19
באם היא פוטרה מעבודתה אז היא זכאית לפיצויי פיטורים וגמר חשבון בגין זכויותיה.
הכרה בפגיעה נפשית כתאונת עבודה הינה חריג שבחריגים.
חן
26/12/2013 14:53
האם כדאי לקחת חופשה ב3 חודשים לפני יציאה לפנסיה או לשמור ולפדות את הימים בכסף?
עו"ד אריק שלו
26/12/2013 15:06
שלום,

זהו שיקולך האישי בלבד.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ